Telegram Web Link
Forwarded from بتا 360
🎙آوای تحلیل

بررسی چشم انداز سودآوری "هرمز"


📊بررسی و تحلیل نماد #هرمز (شرکت فولاد هرمزگان جنوب) در پادکست آوای تحلیل این هفته

🔗برای شنیدن پادکست اینجا کلیک کنید...
#کچاد و زمان افزایش سرمایه
عنایت به مجوز افزایش سرمایه به شماره مجوز DPM-IOP-94A-138 مورخ 1394/12/19 و باستناد مصوبۀ مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ 1402/12/19 ، جلسۀ هیئت‌ مدیره به منظور تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه شرکت از مبلغ  میلیون ریال به مبلغ  میلیون ریال  ( از محل مطالبات و آورده نقدی مبلغ 47,500,000 میلیون ریال ، ، و از آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی مبلغ میلیون ریال ) در روز چهار شنبه مورخ 1403/03/02 برگزار خواهد گردید.
#ثبهساز در سال 1401 شش دانگ قطعه زمینی با مساحت 544/18 متر مربع واقع در میدان ونک بصورت نقد و اقساط با قیمت 505/19 میلیارد ریال از طریق مزایده فروخته و حصه نقدی تحویل و قسط اول وصول شد؛ لیکن چک مورخ 15 مرداد 1402 به مبلغ 2،438 میلیارد ریال (چک دوم حصه اقساط) در موعد مقرر وصول نگردید که به منظور حفظ حقوق قراردادی شرکت، اظهارنامه فسخ قرارداد جهت خریداران ارسال، و دادخواست تایید فسخ قرارداد نیز تحویل دادگاه گردید که جلسه رسیدگی دادگاه در تاریخ 28/01/1403 تشکیل شده و تاکنون رای بدوی صادر نشده است.
#بورس_کالا
#شمش_طلا

📌نتیجه معامله #شمش_طلا مورخ 1403/02/22


قیمت پایانی
#شمش_طلا 4,621,036 ریال و نسبت به روز قبل 0.41% درصد افزایش یافته است.

حجم معاملات #شمش_طلا 329,955 برگه گواهی معادل 32 کیلوگرم است و نسبت به روز قبل 55% درصد افزایش یافته است.

ارزش معاملات #شمش_طلا 152 میلیارد تومان و نسبت به روز قبل 56% درصد افزایش یافته است.


ava.agah.com
#غمینو در گزارش ۱۲ماهه حسابرسی شده به سود ۷۵۱ ریالی رسیده است
#دابور در گزارش ۱۲ماهه حسابرسی شده به سود ۱۰۳۰ ریالی رسیده است
#غشوکو در گزارش ۱۲ماهه حسابرسی شده تلفیقی به سود ۳۶۴ ریالی رسیده است و در سود اصلی این عدد ۳۶۵ ریال بوده است
#کخاک منظم و خطی پیش می رود 
در 3ماهه به سود 470 ریالی  و 6ماهه  823 ریال و 9ماهه 1205 ریال و ۱۲ ماهه ۱۸۱۸ ریال رسیده است .
3ماهه 1667 میلیارد ریال سود عملیاتی و 1646 میلیارد ریال سود خالص دارد . 6ماهه 2881 میلیارد ریال سود خالص و 3488 میلیارد ریال سود عملیاتی دارد
در 9ماهه 5149 میلیارد ریال سود عملیاتی و 4219  میلیارد ریال سود خالص دارد
در ۱۲ماهه ۶۹۱۶ سود عملیاتی و ۶۳۶۱ میلیارد ریال سود خالص دارد
هم اکنون ؛ جلسه مشترک مدیران بازار سرمایه و سازمان برنامه

🔹داود منظور : بازار سرمایه کمک های زیادی برای تامین مالی پروژه ها انجام داده...

🔹بنا داشتیم انتشار اوراق را از ابتدای سال شروع کنیم...

🔹در جریان اختلالات پیش آمده در بورس هستیم و باید برای مرتفع کردن مشکلات این بازار هم اندیشی کرد...

🔹موافق نگاه یک طرفه به بورس نیستیم ، نگاه ما به بازار سرمایه باید راهبردی باشد.بورس برای ما راهگشا بوده اما این بازار اکنون به حمایت نیاز دارد... | بورس 24
نبض بورس:
مجید عشقی رئیس بورس :

🔹برخی از وزارتخانه ها با تصمیمات بخشی به کل دولت ضربه می زنند ولی فکر می کنند فقط به بخشی از اقتصاد ضربه زده اند.

🔹دولت مالک ۶۰ درصد شرکت های بورسی است و ۱۰ درصد مالکیت شرکت های بورس و فرابورس در اختیار دولت است‌.مردم در بورس ۳۰ درصد سهامدار هستند.به این ترتیب دولت بازنده اصلی شرایط کنونی بازار سرمایه است

عارف نوروزی مدیرعامل شستا:

🔹دولت پارسال ۶۰ همت بنزین از پالایشگاه ستاره خلیج فارس گرفت ولی یک ریال پول نداد.

🔹نرخ دلار نیما منطبق بر واقعیت های اقتصادی نیست و کمر سرمایه گذار را خم کرده!
مدیرعامل سرمایه گذاری امید : نرخ تامین مالی در سیستم بانکی به ۳۶ درصد رسیده که از تبعات گواهی سپرده ۳۰ درصدی بانک مرکزی است.
Forwarded from بتا 360
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔍بررسی گزارش مسکن بانک مرکزی

🔹وضعیت تعداد معاملات
💵قیمت دلاری مسکن
📊نسبت P/r

✒️به همراه پارسا قزوینی، کارشناس بازار سرمایه

🔗یوتوب آوای آگاه

🔗اینستاگرام آوای آگاه
🔗وبسایت آوا
#سدور در گزارش 12ماهه حسابرسی شده به سود 1135 ریالی رسیده است
رئیس سازمان برنامه و بودجه :از بازار سرمایه انتظار داریم که در  همین ابتدای سال ۲۵۴ همت برای ما تامین مالی کند!

🔹۶۰ درصد خرید اوراق توسط بانک ها انجام می شود ، نباید این اتفاق بیفتد چون پایه پولی را بالا می برد و تورم زاست.باید از ظرفیت های حقیقی بازار سرمایه برای خرید اوراق دولتی استفاده کرد!
۶.۸ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد/ سهم ۱.۶ میلیارد دلاری تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو

اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران:

از اول فروردین ماه تا بیست و یکم اردیبهشت ماه امسال، ۶ میلیارد و ۸۰۱ میلیون دلار ارز برای واردات تامین شده است.

برای کالا‌های اساسی یک میلیارد و ۶۸۱ میلیون دلار، برای کالا‌های تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۸۰۱ میلیون دلار و برای خدمات ۱۵۶ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات یک میلیارد و ۱۶۳ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۲۱۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۶۸۱ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان پرداخت شد.
نرخ بهره، بانک مرکزی و ...
دکتر تیمور رحمانی *
مدت‌هاست که درباره چگونگی اجرای سیاست‌های پولی توسط بانک مرکزی توصیه‌های مختلف و حتی کاملا متضاد مشاهده می‌شود و درباره اثر سیاست‌های پولی به‌ویژه درباره کنترل تورم نیز اظهارنظرهای بسیار متفاوت و گاه متضادی دیده می‌شود. اما اگر اندکی از پیش‌داوری ناشی از نوع نگاه سیاسی خارج شویم و مبتنی بر دانش خالص اقتصادی اظهارنظر کنیم، چه می‌توانیم بگوییم.

اول: نرخ بهره مهم‌ترین متغیر اقتصادی در دنیای پیچیده کنونی است و به‌طور قطع نرخ بهره مفهومی متفاوت از ربا است و دلیل آن هم تجمیع منابع مالی پراکنده‌ای است که امکان مشخص کردن سهم هر کدام از آنها در سود حاصل‌شده از به‌کارگیری منابع مالی را منتفی می‌کند. اگر نرخ بهره بااهمیت‌ترین متغیر اقتصاد کلان است، به‌طور طبیعی مدیریت آن بسیار بااهمیت است و علم اقتصاد امروز به این نتیجه رسیده است که باید نرخ بهره توسط بانک مرکزی مدیریت شود و مدیریت آن امری بسیار ظریف و بااهمیت‌ترین تصمیم‌گیری سیاست اقتصاد کلان در یک کشور است.

دوم: سیاست پولی یک کار ساده و کلیشه‌ای نیست که بانک مرکزی در یک جلسه دوساعته تصمیم بگیرد نرخ بهره را طبق یک قاعده ساده افزایش یا کاهش دهد و با خیال راحت منتظر جلسه بعدی برای تصمیم‌گیری درباره نرخ بهره باشد. اگر مدیریت نرخ بهره کاری ساده و کلیشه‌ای بود و یک قاعده روتین داشت، بانک‌های مرکزی حرفه‌ای حتما این قاعده ساده را به یک نرم‌افزار مجهز به هوش مصنوعی می‌سپردند و نیاز نبود تا جمعی از نخبگان علم اقتصاد جمع شوند و طی یک فرآیند مفصل و مملو از تحلیل و پیش‌بینی و مباحثه درباره نرخ بهره تصمیم بگیرند.

سوم: سیاستگذاری در دنیای امروز برای دستیابی به مدینه فاضله نیست، بلکه برای جلوگیری از فاصله گرفتن از مدینه فاضله است. این به آن معنی است که سیاستگذاری اقتصاد کلان در حالت کلی و سیاستگذاری پولی به‌طور اخص در بستر ملاحظاتی و در چارچوب یک بازی انجام می‌شود که سبب شده است سیاستگذاری پولی حتما دربردارنده هزینه و فایده باشد و سیاستگذاری پولی در بهترین حالت و آن‌گاه که بهینه انجام می‌شود، فقط ما را مطمئن می‌کند که فایده سیاستگذاری از هزینه آن بیشتر بوده است. لذا، تصور اینکه به‌گونه‌ای سیاستگذاری شود که هیچ دسته‌ای از عاملان اقتصادی را نرنجاند، اساسا تصوری به دور از واقع‌اندیشی دنیای کنونی است.
چهارم: آیا در ایران به‌طور غالب نرخ بهره پایین بوده و اسباب زیان اجتماعی شده است؟ بدون تردید. نرخ بهره پایین یکی از بزرگ‌ترین روش‌های توزیع رانت در اقتصاد ایران و یکی از موثرترین عوامل ایجاد نابرابری درآمدی و بی‌عدالتی در اقتصاد ایران بوده است. در شرایطی که نرخ بهره بانکی برای تسهیلات در بسیاری از موارد با فاصله بسیاری از نرخ تورم پایین‌تر بوده، آنگاه شخص فقط کافی بوده است به تسهیلات دسترسی پیدا کند و در دارایی‌ها یا کالاهای بادوام سرمایه‌گذاری کند و بدون هیچ دردسر انجام فعالیت اقتصادی و بدون هیچ تلاشی برای حساب و کتاب و بدون هیچ تلاشی برای نوآوری و افزایش بهره‌وری فعالیت اقتصادی، سود تضمینی کسب کند.
پنجم: آیا افزایش نرخ بهره در کنترل تورم موثر است؟ بدون هیچ تردیدی. در سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ که نرخ بهره افزایش قابل توجهی داشت (مستقل از اینکه چرا اتفاق افتاد و آیا اتفاق افتادن آن میمون و مبارک بود یا خیر)، نرخ تورم به‌طور محسوسی کاهش یافت. در اواخر سال۱۴۰۱ و در طول سال۱۴۰۲ که نرخ بهره افزایش یافت (گرچه هنوز به‌صورت حقیقی پایین‌تر از تجربه سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ است و گرچه درباره میمون و مبارک بودن آن جای بحث وجود دارد)، روند نزولی نرخ تورم را رقم زد و رشد قیمت همه دارایی‌ها کمتر از رشد کل‌های پولی و کمتر از نرخ تورم عمومی بود که نشانه تقدم اثر سیاست پولی انقباضی بر قیمت دارایی‌ها نسبت به قیمت کالاها و خدمات است. نباید فراموش کرد که جنگ غزه ضربه مهلکی برای تحریک انتظارات تورمی در ایران بود و با این حال هنوز در داده‌ها نشانه جدی تحریک انتظارات تورمی دیده نمی‌شود و باید منتظر ماند که آیا در ماه‌های آتی اتفاق برون‌زای دیگری می‌افتد یا خیر؟ فراموش نکنیم که اگر قصد داریم اثر انقباض متغیرهای پولی بر نرخ تورم را در نظر بگیریم، باید بر نرخ تورم نقطه به نقطه متمرکز شویم، نه نرخ تورم متوسط سالانه؛ چراکه رشد کل‌های پولی از نوع نقطه به نقطه است. در فروردین۱۴۰۲ رشد حجم نقدینگی ۳۳درصد، رشد حجم پول ۷۵درصد و رشد پایه پولی ۴۵درصد بود و نرخ تورم نقطه به نقطه هم ۵۵.۵درصد. در اسفند۱۴۰۲ رشد حجم نقدینگی ۲۴.۳درصد، رشد حجم پول ۱۷.۵درصد و رشد پایه پولی ۲۸.۱درصد بود و نرخ تورم نقطه به نقطه هم ۳۲.۳درصد. گرچه من اطلاعات تورم بانک مرکزی را در اختیار ندارم، اما حتی اگر عدد آن متفاوت باشد روند آن مشابه مرکز آمار است و تصویر فوق را مختل نمی‌کند. لذا، این ادعا که سیاست پولی انقباضی قادر به کاهش تورم نبوده است، ادعای قابل قبولی بر اساس داده‌ها نیست و البته مطابق نظریه اقتصادی سیاست پولی انقباضی موثر بوده است.
نکته مهم متن از دید ما :
ششم: آیا افزایش نرخ بهره سیاست بی‌عیب و نقصی بوده است یا اینکه عواملی به‌صورت برون‌زا به سیاست پولی تحمیل شده که سبب پرهزینه شدن آن شده است؟ سیاست پولی مدیریت نرخ بهره برای کنترل تورم سه پیش‌شرط دارد که آن سه پیش‌شرط در ایران برقرار نیست و سبب شده است سیاست پولی انقباضی سبب اثرات منفی زیادی در اقتصاد و تحمیل فشار زیادی به بانک مرکزی شود. پیش‌شرط اول این است که سلطه مالی وجود نداشته باشد یا حداقل هنگام اجرای سیاست پولی انقباضی تشدید نشود؛ درحالی‌که آنچه برای ایران مشاهده شده، آن است که سلطه مالی به مفهوم عام آن (نه بر اساس بودجه عمومی) تشدید شده است و یکی از دلایل پرهزینه‌تر شدن سیاست پولی انقباضی بانک مرکزی به این موضوع برمی‌گردد. پیش‌شرط دوم آن است که بانک مرکزی فقط نرخ بهره سیاستی یا همان نرخ بهره بازار بین بانکی را تعیین و هدف‌گذاری کند و بقیه نرخ بهره‌ها به‌صورت مارک–آپی روی آن با توجه به ریسک و سررسیدشان در بازار تعیین شوند.

اما در وضعیت تاکنون اقتصاد ایران، نرخ سود انواع تسهیلات و سپرده‌ها حتی برای برخی ابزارهای مالی دیگر توسط شورای پول و اعتبار تعیین می‌شده و به همین دلیل، سرایت کم‌هزینه اجرای سیاست پولی به بقیه نرخ‌ها و به تقاضای کل رخ نمی‌داده است. پیش‌شرط سوم آن است که بانک‌ها و موسسات اعتباری ناچار به حفظ سلامت ترازنامه شوند و به محض آنکه سلامت ترازنامه آنها از خط قرمزی عبور کرد، وارد فرآیند انحلال یا حداقل گزیر شوند و از تداوم عدم سلامت ترازنامه آنها که ریسک اقتصاد کلان فراهم می‌کند، جلوگیری شود. این نیز در ایران وجود نداشته است و به همین دلیل نرخ بهره بالا می‌تواند به نفع بازیگران پرریسک در بخش پولی و بانکی تمام شود. با مجموع آنچه اشاره شد، می‌توان نتیجه گرفت که برای کم‌هزینه‌تر شدن سیاست پولی انقباضی باید در مسیر فراهم‌سازی این پیش‌شرط‌ها قدم گذاشت.

در غیر آن صورت، هم از منظر اقتصادی سیاست پولی انقباضی امکان تداوم ضعیف دارد و هم از منظر سیاسی زمینه فشار برای کنار گذاشتن سیاست پولی انقباضی فراهم می‌شود و می‌تواند برای مدت‌ها برنامه کنترل تورم را به تعویق بیندازد. افزایش نرخ بهره برای کنترل تورم در خلأ مطرح نمی‌شود و شانس توفیق آن کاملا وابسته به پیش‌شرط‌های آن است، لذا ضمن آنکه نرخ بهره‌های پایین‌تر از نرخ تورم برای مدتی طولانی را نمی‌پسندیم، صرف توصیه افزایش نرخ بهره را هم نمی‌پسندیم. علم اقتصاد علم پیچیده‌ای است و توصیه‌های کلیشه‌ای در آن جایی ندارد.
🟠#تحلیل

دلار آزاد از ابتدای اسفند گذشته تاکنون ۷.۸% رشد کرده در حالیکه دلار نیما ۵.۵% تغییرات داشته است.
اگرچه تغییرات دلار آزاد در اواخر فروردین به ۲۰% هم رسیده بود اما فعلا با آرام شدن شرایط به سطوح پایین‌ترین برگشته است. این در حالیست که از اگر همین مقایسه را از ابتدای مارس یا ۱۲ اسفند انجام دهیم رشد دلار نیما ۵.۱% بوده در حالیکه دلار آزاد تنها ۲.۷% رشد داشته است.

این نشان میدهد برخلاف روند کند دلار نیما اما رشد آن پایدارتر بوده و احتمالا در ماه‌های آتی هم شاهد رشد بیشتر این نرخ خواهیم بود.

EngineeringTheMarkets
حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق :کشورش، دومین تولیدکننده بزرگ نفت در اوپک، به اندازه کافی تولید نفت را کاهش داده است و از تمدید کاهش در نشست بعدی اوپک پلاس حمایت نخواهد کرد.
⚫️قیمت میلگرد فولادی به پایین ترین سطح در یک ماه اخیر رسید

🔶 معاملات آتی میلگرد فولادی زیر 3500 یوان در هر تن در ماه مه بود که پایین‌ترین سطح در نزدیک به یک ماه گذشته به شمار می رود و 10 درصد افت سالانه را ثبت کرد زیرا تقاضای ضعیف ساخت‌وساز در چین باعث شد بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان با عرضه خود بازارهای خارجی را پر کند.

🔷 دفتر سیاسی چین به بحران املاک اذعان کرده و متعهد شده است اقداماتی را علیه عرضه بیش از حد مسکن انجام دهد و چشم انداز ساخت و ساز آینده را محدود کند.

🔶 این سیگنال‌ها مدت کوتاهی پس از اینکه داده‌های خصوصی نشان داد که فروش خانه‌های جدید از ۱۰۰ توسعه‌ دهنده بزرگ چین ۴۵ درصد در ماه آوریل نسبت به سال قبل کاهش یافته است، ارائه شد.

🔷 تقاضای داخلی پایین و ظرفیت مازاد کارخانه‌های فولادی، تولیدکنندگان را به تخصیص فروش به مشتریان خارجی سوق داد و باعث شد با وجود افزایش 30 درصدی حجم فروش، گردش مالی صادرات در ماه آوریل سالانه 10 درصد کاهش یابد.

🔶 این روند با آغاز تحقیقات برزیل و ترکیه علیه دامپینگ فولاد چین همزمان شد، ایالات نیز متحده تعرفه ها را علیه این کشور تمدید کرده است.

🟢جاویدان سهام مانی
2024/10/04 11:30:51
Back to Top
HTML Embed Code: