Telegram Web Link
"دنیا و آنچه در  آن می‌گذرد، هیچ‌گاه به آن صورت نیست که ما می‌خواهیم و یا فکر می‌کنیم باید باشد، بلکه هست و فارغ از خواست و فکر ما وجود دارد.
نادیده گرفتن این اصل و عناد با آن، گرفتاری می‌آورد و شیرازه‌ زندگی، خانواده، تربیت، و همه‌ امور را می‌پاشاند.
در ورای حقیقت، فراحقیقتی است که عقل و خرد آن را برنمی‌تاباند"


👤 چارلز دیکنز
📗 روزگار سخت
T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#علی_دهباشی مدیر نشریه #بخارا در گفت و گو با پادکست رادیو مضمون:
هرچه بیشتر ناامید میشم بیشتر برای ایران
کار میکنم....
@bestdiplomacy

🔵🔴 اندیشیدنِ ایرانشهری

✍️ جواد طباطبایی تبریزی، فیلسوف سیاسی ایران

خیام، فردوسی، نظامی، مولوی، سعدی و حافظ، به‌رغم این‌که همه شاعر بوده‌اند، اما هر یک از آنان جهانی در درونِ فرهنگِ ایران آفریده‌اند که من مجموع آن جهان‌های متکثر را با نام ایرانِ بزرگ فرهنگی، ایرانشهر، اندیشیدن ایرانشهری نامیده‌ام.

این اندیشیدن ایرانشهری، به خلاف آن‌چه مدعیان گفته‌اند، ربطی به «ملّی‌گرایی» ندارد، که ایدئولوژی ملّتِ واحد در وحدتِ بدونِ تکثّر و برتری قومی است، بلکه، چنان‌که در جای دیگری گفته‌ام، وحدتِ وحدتِ در کثرت همۀ وجوه فرهنگِ ایرانِ بزرگ است./ایران دل

T.me/bestdiplomacy
#عدالت‌خواهی خصیصه‌ای است خاصّ انسان؛ ناشی از شعور و آگاهیِ او، که او را نسبت به درد و رنجِ دیگران تأثّر پذیر می‌کند و بر آن می‌دارد تا خویش را به جای دیگران بگذارد و با خود بگوید: «اگر این رنجِ او را من می‌کشیدم چه ناگوار بود!»
جاذبه‌‌ی عدالت، ناظر به این اصل است که هر فرد انسان دارای حقوقی است ذاتی و باید این حقوق را درباره‌ی او مرعی داشت.

           #ذکر_مناقب_حقوق‌بشر

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی‌ نُدوشن

@bestdiplomacy
🔵🔴گروسی: برجام فقط یک کاغذ شده است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

معتقدم ما نیاز به بازگشت به دیپلماسی داریم.

توافق برجام را قبلا داشتیم، اما حالا تنها یک توافق کاغذی است که هیچکس به آن پایبند نیست.

همواره به همکاران ایرانی خود می‌گویم ما باید برای آژانس حداقل دسترسی به تاسیسات هسته‌ای ایران را تضمین کرده و به بازگشت به نسخه دوم توافق هسته‌ای یا هر توافق دیگری کمک کنیم.

ما نباید سناریوی کره‌شمالی را تکرار کنیم؛‌ سناریویی که در نهایت چند دهه مذاکرات و تلاش بی‌ثمر ماند.
🔦ایسنا
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دکتر محسن رنانی اقتصاددان از برنامه هفتم توسعه و حکومت کاریکاتوری می گوید
#آگاهی_بخش

@bestdiplomacy
#خبری_دروغ در برخی کانالهای تلگرامی مبنی بر دفاع استاد کدکنی در دفاع از جناب پزشکیان به دروغ پخش شده بود
که ایشان تکذیب کردند

@bestdiplomacy
🔵🔴جامعه زنده از نگاه استاد محمود سریع القلم

@bestdiplomacy
چه کسی به ایران می اندیشد؟

جواد رنجبر درخشیلر

داشتم فکر می کردم که اگر مرحوم استاد دکتر جواد طباطبایی زنده بودند درباره قوم‌گرایی در انتخابات فعلی چه می نوشتند؟ در همین افکار بودم که دوستان نوشته ی استاد محمد مجتهد شبستری را بارها و بارها برایم فرستادند. ایشان از پزشکیان حمایت کرده‌اند‌ با زبان روشنفکرانه ‌ی دینی. روشنفکری در ایران راه رفته ی اشتباهی است که روندگان برای حیثیت خود یا لحاجت از ابراز پشیمانی خودداری می کنند‌. نتیجه سخت مصیبت بار است. هر چه در این‌راه می روند اشتباه ها بزرگ تر می شود. روشنفکری به ویژه نوع دینی آن از واقعیت های سیاسی و تاریخی ایرانی سخت دور است. در مقابل در نظر و عمل دچار مخلوطی از آرمان و وهم است. اینکه پزشکیان «دولتی عقل‌محور تشکیل خواهد داد که اعضای آن بر مدار خردورزی، تخصص و برنامه عمل می‌کنند» گزاره ای بی سر و بن است. آرزویی شریف یا تذکری مشفقانه است اما عقل و تخصص و برنامه سه واژه فوق العاده فربه و بحث برانگیز است و نخست باید پرسید که این مفاهیم چه نسبتی با سیاست در ایران امروز دارد؟
سیاست بر خلاف آنچه روشنفکران ایرانی می دانند امری محقق و قابل مشاهده و اندازه گیری است. به عبارت بهتر با علم تجربی فهمیدنی است. علم تجربی سیاست به طور مشخص نسبتی با جیب شهروندان دارد. عقل و تخصص و برنامه در این فضای مغشوش و آلوده چگونه محقق خواهد شد؟ اگر هدف سرایش شعر باشد بله، می توان این واژه ها را برشمرد، اما در نظام گفتاری سیاسی نمی توان این واژه ها را به سیاست امروز ربط داد.
گزاره ی بعدی: «به ملت دروغ نمی‌گویند» هیچ معنای محصلی ندارد. سیاست کلاس اخلاق نیست و راست و دروغ در جهان سیاسی متفاوت است. همین طور «وعده‌های فریبنده» را نمی توان به آسانی فهمید. سیاست در ایران با عدد و رقم و جزییات دقیق نسبتی ندارد. همه ی گزاره ها در هاله ای از وعده و آزمون و خطا و احتمالات است. همچنین سیاست ما چه در حکومت و چه در مخالفان آن رویاپردازانه است.
گزاره ی بعدی هم قابل مناقشه است. نوشته اند: «در هیچ شرایطی تسلیم رانت و فساد نمی‌شوند.» این گزاره را جز درباره معصومان نمی توان گفت. همه افراد فاسد و اختلاس گر از اول فاسد نبوده اند. در سنت عرفانی و دینی هم به مراقبت از نفس تاکید شده است. بر چه اساسی می توان فردی را برای همیشه و این چنین قطعی ضمانت کرد؟ این سخن بی پایه است.
التزام به حقوق شهروندی هم عبارتی است بی مبنا. حقوق شهروندی چیست و پزشکیان چگونه به آن ملتزم خواهد بود؟ اگر از عبارات بی مبنا و بی سر و بن دوره روحانی درباره ی حقوق شهروندی بگذریم اولین شاخصه ی حقوق شهروندی امکان مشارکت همه در سیاست است. پزشکیان چگونه راه مشارکت سیاسی را باز خواهد کرد در حالی که ده ها نفر از رقابت سیاسی در همین انتخابات بازمانده‌اند؟
غرض بیان بی پایه و در هوا بودن و دور از واقعیت سیاسی بودن گزاره های روشنفکرانه دینی است. روشنفکری دینی صرفا آرزوهای آدم ساده لوحی است که دوست دارد همه چیز خوب و همه کس خوش باشد. از بازرگان تا پزشکیان روشنفکری دینی جز تهی کردن ایران از مفاهیم قدرت و سیاست نیست. باید به ایران با ویژگی های مشخص و چارچوب معین آن اندیشید و برای ایران قوی قدرتمند شد. راهی که هم اکنون در غباری از سیاست ورزی های غیر ایران دوستانه پنهان مانده است.
www.tg-me.com/melliiran
نظر دکتر رحمان قهرمانپور تحلیلگر سیاسی و کارشناس و تحلیلگر مباحث انتخاباتی

در مورد مناظره اول

@bestdiplomacy
رقابت در اقتصاد، رقابت در سیاست را به وجود می آورد....
استاد محمود سریع القلم

@bestdiplomacy
Forwarded from عکس نگار
‌ژان‌ ژاک #روسو بر آن بود که انسان علاوه بر خودخواهی و حس صیانت نفس که غریزهٔ اصلی است، تمایلی طبیعی به نوع‌دوستی و همدردی با دیگری هم دارد.

به‌علاوه، انسان به نظر او موجودی ذاتاً آزاد است، به این معنی که می‌تواند برخلاف حیوانات از بند غریزهٔ خودخواهی هم آزاد باشد، و بدین معنا موجودی اخلاقی شود.

اما جامعه و تمدن این دو ویژگی طبیعی آدمی را سرکوب و به جای آن‌ها خودخواهی و خوددوستی را تشدید کرده و وابستگی و انقیاد به دیگری یا ناآزادی و سلطه و استثمار را به همراه آورده است.

علت اصلی این دگردیسی پیدایش نابرابری و مالکیت خصوصی بود که حس جماعت و نوع‌دوستی را از بین برد و در نتیجه انسان از طبیعت خود بیگانه شد.
دو راه گریز از این ازخودبیگانگی، از نظر روسو، وجود دارد که یکی #سیاسی و دیگری #آموزشی است.
راه‌حل سیاسی ایجاد نظام سیاسی جدیدی است که جامعه‌ای مرکب از شهروندان آزاد یعنی شهروندانی اخلاقی و برابر و خودمختار و خودگردان به ارمغان آورد؛ و راه‌حل آموزشی، تربیت آدمیان آزاده و اخلاقی و نوع‌دوست است.

غایت مطلوب در دیدگاه روسو نیز، به سیاق حکمت سیاسی دیرین، بنای نظام و تمدنی تازه براساس #آزادگی اخلاقی و #مدنی و #نوع‌دوستی و تعادل نفسانی آدمی است.

📚از کتابِ «احیای علوم سیاسی»
گفتاری در پیشهٔ سیاستگری
پروفسور حسین بشیریه ‌
‌‌@bestdiplomacy
🔵🔴یکی واجب و دیگری حرام؟

#احمد_زیدآبادی

ظاهراً در مناظرات انتخاباتی حمله و تهاجم به عملکرد دولت‌های قبلی بخصوص دولت حسن روحانی نه فقط مباح بلکه گویی واجب است، اما نقد عملکرد دولت مرحوم رئیسی پنداری در شمار تابوها و امور ممنوعه و حرام قرار گرفته و صرفاً باید مورد تعریف و تجلیل قرار گیرد!

آیا در این باره دستورالعملی به کاندیداهای منتقد وضع موجود اعلام شده است؟ اگر شده است، آنها به قیمت کناره‌گیری از مناظرات هم که شده، نباید زیر بار آن بروند.
تن دادن به چنین ممنوعیت احتمالی، به منزلهٔ "سالی که نکوست از بهارش پیداست" خواهد بود! /نواندیش

T.me/bestdiplomacy
#دیکتاتور به خیال خودش این‌طوری موفق شد برای همیشه به «دیپلماسی التماسی» در برابر غربی‌ها پایان دهد و "اقتدار پوشالی ابرقدرت استعماری بریتانیا"را زیر پا له کند و مایه «غرور و سرافرازی» ملتش شود.عیدی امین،حاکم اوگاندا،در اواسط دهه هفتاد میلادی،عده‌ای از بازرگانان انگلیسی‌ را که در پایتخت اوگاندا کار و زندگی می‌کردند دستگیر و سپس وادارشان کرد که وی را این گونه روی دست حمل کنند و سپس در برابرش زانو بزنند و سرود وفاداری بخوانند.این روش محبوب همه دیکتاتورهای قدرت‌پرست و پوپولیستی است که برای مردمشان جز فقر و‌ محرومیت چیزی به ارمغان نیاورده‌اند.عیدی امین با به راه انداختن چنین نمایش‌هایی ،خود را "فاتح امپراتوری بریتانیا" لقب داد و به مردم کشورش بشارت داد که اوگاندا در جنگ با بریتانیا و غرب به پیروزی رسیده است.
بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

@bestdiplomacy
دیپلماسی pinned Deleted message
گویا مرگ‌ پروفسور چامسکی را که در بستر بیماریست همسر ایشان تایید نکرده اند....
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴مصطفی مهرآیین جامعه شناس:
من و امثال من دنبال ساختن راه دیگریم

#نگاهی_متفاوت


@bestdiplomacy
2024/06/19 19:13:01
Back to Top
HTML Embed Code: