Telegram Web Link
🔵🔴پرویز #ناتل_خانلری تجسم خرد طبیعی ایرانی

دکتر بابک مینا
در برابر این روشنفکری ادبی چپ‌زده، شخصیت‌های درخشانی داریم که تا کنون اهمیت و قدرشان دانسته نشده است. یکی از این شخصیت‌ها پرویز ناتل خانلری است. از هر نظر، چه ادبی و چه سیاسی خانلری پادزهر کسی است مثل رضا براهنی. خانلری در ادامهٔ نسل ادیبان بزرگی بود که هم سنت‌شناس بودند و هم ادبیات غربی و مدرن را می‌شناختند. او از برخی جهات شکل تکامل‌یافته‌تر محمدعلی فروغی بود. اگر افرادی مثل خانلری مرجع و آموزگارِ نسلِ جوان سال‌های چهل و پنجاه می‌شدند، روشنفکری ادبی ما به راه دیگری می‌رفت. چیزی که در مقالات اجتماعی خانلری برای من جالب است این است که او برکنار از ایدئولوژی هنوز می‌تواند با عقل سلیم فکر کند، و با خردی طبیعی مسائل و مشکلات روزگار خود را بیان کند. هنوز روح سیاست‌نامه‌های ایرانی را در نوشته‌های خانلری می‌توانیم ببینیم. دقیقاً این «خرد طبیعی ایرانی» که از سنت ادبی و دیوان‌سالاری می‌آید با موج ایدئولوژی چپ و اسلامی تخریب شد. احیاء این خرد ایرانی
رسالت امروز ماست.


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 حمید احمدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:
بزرگ‌ترین وظیفه روشنفکران، دفاع از
#کیان_ملی است.

جامعه روشنفکری ما هم وازَده است که به‌دنبال تئوری‌های پست مدرن و تئوری‌های انتزاعی می‌رود.

آن چیزی که برای آمریکا و کانادا و فرانسه و دیگر کشورها مهم است کیان ملی است.

اکنون بزرگ‌ترین وظیفه‌ی روشنفکران، دفاع از کیان ملی، ارزش‌های ملی و هویت ملی است.

وظیفه دولت، حمایت از کیان ملی است
در حالی‌که در بعضی از شهرها، صدها کتاب با ادبیات نفرت علیه تاریخ و بزرگان ایران منتشر می‌شود./ایران دل




@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مارتین لوتر کینگ ۲۸ مارس ۱۹۶۵:
یک قانون ناعادلانه اصلا #قانون نیست.
همه ما وظیفه اخلاقی داریم از قوانین
ناعادلانه سرپیچی کنیم.
کسی که از #قانون_ناعادلانه سرپیچی می‌کند و با ماندن در زندان
تاوان آن را میدهد تا #وجدان جامعه را بیدار
کند، بیشترین احترام را به قانون گذاشته است

@bestdiplomacy
🔵🔴نظام رادیکال بدون رادیکال‌هایش!


رادیکال‌های نظام اصلا تصورش را هم نمی‌کردند که طی فقط سه ماه ستاره بخت آن‌ها در آسمان سیاست جمهوری اسلامی به پایین کشیده شود یا حداقل این‌چنین کم‌فروغ شود.تا پیش از سه ماه پیش همه شواهد و قراین حکایت از این داشت که رهبر نظام تصمیم گرفته ماشین نظام را با همین نیروهای جوان انقلابی رادیکال(از قبیل ثابتی‌ها) و پدرخوانده های پایداریچی آنها به پیش ببرد.اما در پی سقوط بالگرد، رهبر نظام ظاهرا تصمیم گرفت تغییر مختصری در دست فرمان همیشگی‌اش بدهد و بال و پر نیروهای رادیکال را اندکی بچیند و برای جلوگیری از روند فروپاشی اقتصاد کشور به نیروهای تکنوکرات اصلاح‌طلب میدان دهد.اما این تغییر دست فرمان به نظرم کار بسیار پرهزینه‌ای برای نظام خواهد بود.باید توجه داشت که این جریان رادیکال مهم‌ترین و اصلی‌ترین نیروی حامی نظام و شخص آقای خامنه‌ای است.این نیرو که شبکه‌ وسیعی را در سراسر کشور تشکیل داده‌(امامان جمعه ، مداحان حکومتی ، فرماندهان بسیج ،سازمان‌های تبلیغی و رسانه‌ای و غیره) در واقع خود نظام است و تضعیف آن تضعیف اصل نظام.از اظهارنظرهای چند روز اخیر زعمای جریان تندرو و بنیادگرای جمهوری اسلامی پیداست که آنها به شدت از رهبری و سیاست جدید وی رنجیده خاطر شده و حتی عصبانی‌اند.یکی از آنها توئیت کرده‌ بود«بگذار اغتشاشات شروع بشه، ببینم کی میاد کف خیابون برای حفظ نظام».جوان انقلابی تندرویی که هویت خود را در نفی« شیاطینی »مثل ظریف و خاتمی و روحانی تعریف کرده بود حالا ناگهان همه این« شیاطین »را دوباره بر سریر قدرت می‌بیند.تو گویی نظام ناگهان چند بمب اتمی را بر سرشان ریخته است.احتمالا آقای خامنه‌ای در صدد برخواهد آمد که به طریقی جلو تلفات و ریزش‌های بیشتر در بین این نیروها را بگیرد و دلگرمی‌هایی به آنها بدهد.هر چند به نظرم کار مشکل و چه بسا ناممکنی است زیرا موفقیت دولت جدید در اصلاحات اقتصادی موردنظر آقای خامنه‌ای منوط به خنثی سازی همین نیروهای رادیکال‌ و تندرو‌ است.و البته باید توجه داشت که این نیروهای رادیکال هم چندان دست‌بسته و منفعل نیستند.اینها طی سال‌های گذشته حسابی قدرتمند شده‌اند و در همه ارکان مملکت قدرت و نفوذ پیدا کرده‌اند.انها بهتر از هر کسی می‌دانند که حیات جمهوری اسلامی منوط به وجود و حضور آنهاست و لذا بعید می‌دانم اینها به سادگی بساط خود را جمع کنند ولو به صورت موقت.هیچ بعید نیست که در روزها و هفته‌های آینده شاهد حوادث‌ غیرمترقبه‌ای باشیم (از قبیل تظاهرات خیابانی خشن ساختگی و غیره) ؛ حوادثی که به راس نظام پیام دهد: وجود نیروهای جوان انقلابی برای حفظ نظام ضروری است .

بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

T.me/bestdiplomacy
4_5929313613255808027.mp4
7.5 MB
🔵🔴ترامپ پوتین را برای حمله به اوکراین تشویق کرد / دفاع محکم کامالا هریس از اوکراین و ناتو:

«ترامپ همیشه تهدید کرده که ناتو رو رها میکنه، اون پوتین رو تشویق کرد که به متحدین ما حمله کنه، اون به روسیه گفت که هر غلطی دلت میخواد بکن، 5 روز قبل اینکه روسیه به اوکراین حمله کنه، من با زلینسکی دیدار کردم که بهش درباره برنامه روسیه برای تجاوز نظامی هشدار بدم. من یک واکنش جهانی شامل 50 کشور رو برای دفاع در برابر حمله پوتین بسیج کردم. من به عنوان رئیس جمهور، خیلی قوی در کنار اوکراین و متحدان‌مون در ناتو می‌ایستم.»

@bestdiplomacy
این همه شهید در هشت سال دفاع مقدس دادیم که دبیر شورای امنیت ملی اسبق پرچم عراق برگردن اندازد!!
دوستانش هم از برتری امت بر ملت سخن می گویند(ثابتی).

اگر هشت سال جنگ تحمیلی برای دفاع از کیان ایران نبود نیاز نبود با کشوریکه مدعی بخشی از امت اسلام به تعبیر صدام بود بجنگیم!


همانطور که باید از قومگراهای داخلی عبور کنیم
باید از امت گرایان هم عبور کنیم
هردو خطرند
چه جای مهر برپیشانی داشته باشند چه کراواتی باشند....
#پاینده_ایران



@bestdiplomacy
آنها که اصالتی دارند حكمِ نهالی پیدا کرده‌اند که در اقلیمِ نامساعدی نشانده شده باشد و از رشد طبیعی باز مانَد. هرجا باشند و در هر وضعی، باز شناخته می‌شوند؛ مانند "اهل ذمّه‌ی" قدیم که حقّ سوار شدن بر مرکب نداشتند. اینان جزو پیاده‌های طبقه‌ی روشنفکر به حساب می‌روند، گرچه خودشان درباره‌ی خود نظر دیگری داشته باشند، که به قول ناصرخسرو:
آن که بوَد بر سخن سوار، سوار اوست
آن نه سوار است کاو بر اسب سوار است

            #ذکر_مناقب_حقوق‌بشر

دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

#صدمین_تولد روانشاد محمدعلی اسلامی ندوشن

@bestdiplomacy
Forwarded from نواندیش
مسعود نیلی، اقتصاددان: اگر توافق نمی‌کنید حداقل به آتش‌بس برسید


مسعود نیلی، اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت:

🔹«حداقلِ نیازِ اصلاحات پایدار، اما بسیار تدریجیِ اقتصادی از سمت سیاست خارجی، آن است که اگر نمی‌تواند در حدود یک سال به توافق دست پیدا کند حداقل به گزینه آتش‌بس دست پیدا کند، چون ما در حال حاضر در جنگ اقتصادی هستیم. یعنی اگرچه هزینه مبادله در اقتصاد ما بالا رفته، اما دیگر در همین سطح بماند و حملات تحریمی دیگری به اقتصاد تحمیل نشود.»/ دنیای اقتصاد

@Noandishnews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴 مشارکت مدنی به حداقل خود رسیده است / نهاد‌های اجتماعی ما رویکرد ضد اجتماعی دارند

👤سعید معیدفر، جامعه‌شناس:

متاسفانه در کشوری زندگی می‌کنیم که مشارکت مدنی در حداقل است. احزاب، صنوف، انجمن‌ها و نهاد‌های دیگری که مردم باید در آن‌ها، فعال باشند در کشور ما در پایین‌ترین سطح است.

در نتیجه در خلاء نهاد‌های مدنی و احزاب و انجمن‌ها چه کار اجتماعی قرار است انجام شود. در محلات، چه کار اجتماعی توسط مردم شکل می‌گیرد؟ عملا هر کاری انجام می‌دهیم ضداجتماعیست، حتی اگر به نام اجتماعی باشد.

در شرایط فعلی بیشترین شکاف میان مردم و حاکمیت وجود دار و در نتیجه هر کاری که حاکمیت انجام دهد، عملا ضداجتماعی ارزیابی می‌شود. چرا که زمینه‌های مشارکت اجتماعی مردم مسدود شده است.

به همین دلایل است که وجه اجتماعی اقدامات دولت ناملموس است؛ بنابراین یک مشکل بزرگ که در فرایند اجتماعی دولت آقای پزشکیان موجود است، همین شکاف بزرگ بین مردم و حاکمیت است. 
T.me/bestdiplomacy
Forwarded from تحکیم ملت
♦️"جنبش‌های توده‌ای می‌توانند بدون اعتقاد به خدا ظهور و گسترش یابند، اما هرگز بدون اعتقاد به یک شیطان نمی‌توانند. معمولاً قدرت یک جنبش توده‌ای متناسب با وضوح و ملموس بودن شیطان آن است. وقتی از هیتلر پرسیده شد که آیا فکر می‌کند یهودی باید نابود شود، او پاسخ داد: "نه... در این صورت باید او را اختراع می‌کردیم. داشتن یک دشمن ملموس ضروری است، نه صرفاً یک دشمن انتزاعی."

اریک هوفر


🆔️@tahkimmelat
علوم سیاسی از مدرسه ی علوم سیاسی تا حدود دهه هفتاد روندی رو‌ به رشد داشت.
‏از دهه ۷۰ با اخراج مرحوم استاد طباطبایی و نفوذ عوامل اخراجی امنیتی در دانشگاه در ظاهر دانشجو، سخت دچار افول شد.
‏با دکتر زیباکلام به طور کامل فروریخت.
‏با حمایت از پزشکیان امکان بازسازی را هم از خود گرفت.
www.tg-me.com/melliiran
🔵🔴برای پاول دورف(Pavel Durov)

امریکای کاپیتالیستی قصد داشت در داخل مدیریت تلگرام نفوذ کند. جمهوری اسلامی تلگرام را فیلتر کرده است. روسیه‌ی کمونیستی بنیان‌گذار، مالک و مدیرعامل تلگرام را تحت تعقیب قرار داده بود و عاقبت پاول دورف در فرانسه، مهد دموکراسی جهان مدرن بازداشت شد. معلوم شد در دنیای مدرن موضوعاتی وجود دارد که ازین سر طیف تا آن سر طیف همگی بر سر آن توافق داشته باشند.
سلطه و حاکمیت بی‌چون و چرا بر جهان موجب وحدت حکومتهاست. انها ترجیح می‌دهند چند دولت انگشت‌شمار بر سر سرنوشت جهان صحبت کنند تا که هرکسی از هرگوشه‌ای ازین جهان اگر حرفی دارد، سخن خود را بگوید.
از وزیر ارتباطات حسن روحانی بعد ازین که از اسب قدرت پیاده شده بود پرسیدند چرا تلگرام در ایران فیلتر شد؟ گفت تلگرام یک رسانه است.
من نزدیک به ده سال در دو کانال تلگرام نوشته‌ام. نمی‌دانم چند هزار صفحه یا چند میلیون کلمه شده است. بدون اینکه مدیرمسئول یا سردبیری نوشته‌های مرا کم یا زیاد یا حذف کند!
بدون انکه من رسانه‌ای داشته باشم، توانسته‌ام نظرات، دغدغه‌ها، افکار، نگرانی‌ها و خیلی چیزهای دیگر را با دیگران درمیان بگذارم.
این تلگرام است که رسانه‌ی بی‌صدایان است.
محمدحسین غیاثی
تاریخ انتشار:۴/شهریور/۱۴۰۳

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 #غلامرضا_تختی

غلامرضا تختی در ۵ شهریور ۱۳۰۹ در محلهٔ خانی‌آباد تهران به دنیا آمد. او پس از گذراندن اول متوسطه ترک تحصیل کرد. تختی همراه کار، به ورزش زورخانه‌ای و کشتی نزد پهلوان سید علی حق‌شناس پهلوان اول ایران و پایتخت می‌پرداخت.

او در رقابت‌های قهرمانی کشور طی سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۸ هشت بار قهرمان شد. غلامرضا تختی هم چنین سه بار قهرمان کشتی پهلوانی و پهلوان اول ایران شده بود.

در سال ۱۹۵۱ در مسابقات قهرمانی جهان هلسینکی در دستهٔ ۷۹ کیلو به مدال نقره رسید، وی و سه هم تیمی‌اش برندگان اولین مدال‌های بین‌المللی تاریخ کشتی ایران بودند. سال بعد در المپیک هلسینکی مدال نقرهٔ خود را در ۲۲ سالگی تکرار کرد و چهار سال بعد در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن در یک وزن بالاتر؛ ۸۷ کیلوگرم، بهتر ظاهر شد و به همراه امام‌علی حبیبی نخستین مدال‌های طلای تاریخ ورزش ایران در المپیک را کسب کردند.

در مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۵۹ تهران، ۱۹۶۱ یوکوهاما و ۱۹۶۲ تولیدو به ترتیب به دو مدال طلا و یک مدال نقره رسید. در المپیک ۱۹۶۰ رم هم با ۵ پیروزی با ضربهٔ فنی و یک شکست مدال نقرهٔ وزن ۸۷ کیلو را گرفت. در المپیک ۱۹۶۴ توکیو به مقام چهارم رسید و مدالی کسب نکرد.

غلامرضا تختی از سال ۱۳۳۰ وارد فعالیت‌های سیاسی شد. ابتدا در حزب زحمتکشان ملت ایران به رهبری ملکی و بقائی عضو بود و بعدا به حزب نیروی سوم پیوست. پس از تأسیس حزب سوسیالیست به عنوان قائم مقام دبیرکل حزب انتخاب شد. پس از کودتای ۲۸ مرداد در کمیته ورزشکاران نهضت مقاومت ملی فعالیت داشت و پس از تشکیل جبهه ملی دوم در سال ۱۳۳۹ به این سازمان وارد شد و به شورای مرکزی جبهه ملی ایران راه یافت.

رفت‌وآمدهای غلامرضا تختی به جبهه ملی و عضویت در شورای مرکزی آن باعث گردید تا از سوی ساواک به عنوان یک «ناراضی» شناخته شود. از این روی، دستگاه ورزشی بنا به تصمیم سازمان امنیت و اطلاعات کشور، از تمرین‌های تختی جلوگیری می‌کرد و به هر شکل می‌کوشید تا از حضور او در مجامع ورزشی بین‌المللی که با استقبال کنفدراسیون دانشجویان ایرانی روبرو می‌شد، جلوگیری کند.

هنگام درگذشت محمد مصدق در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۴۵، غلامرضا تختی به تهدید مأموران نظامی و امنیتی مبنی بر خودداری از سفر به احمدآباد گوش فرا نداد و همراه گروهی از ورزشکاران در احمدآباد حاضر شد.

در شهریور ۱۳۴۱ زلزله مهیبی شهر بوئین زهرا و روستاهای دشت قزوین را به کلی ویران کرد و حدود بیست‌هزار نفر را کشت.
تختی برای جمع آوری کمک به زلزله‌زدگان از پارک ساعی تا خیابان فردوسی را پیاده پیمود. با بلندگو شخصاً از مردم می‌خواست تا به هموطنان زلزله‌زده‌شان هر چه در توان دارند، کمک کنند. واکنش‌ها چنان باورنکردنی بود که بلافاصله موج بزرگی از نیکوکاران به راه افتادند و ده‌ها کامیون به وی سپرده شد.

تختی در ۱۷ دی ۱۳۴۶ در اتاقش در هتل آتلانتیک تهران درگذشت. او دو روز قبل از مرگش یعنی ۱۵ دی، وصیت‌نامه اش را در دفترخانه اسناد رسمی به ثبت رسانده بود. دربارهٔ دلایل مرگ او اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. عده‌ای عقیده داشتند  که ساواک او را به دلیل محبوبیت زیاد و عدم وفاداری به نظام وقت ایران به قتل رسانده است که بعدها هیچ سندی برای این ادعا به دست نیامد.
جلال آل‌احمد دربارهٔ مرگ او نوشت: «از آن همه جماعت هیچ‌کس، حتی برای یک لحظه، به احتمال خودکشی فکر نمی‌کرد.»
پس از درگذشت تختی، جبهه ملی در بیانیه‌ای مرگ وی را خودکشی اعلام کرد.

با انتشار خبر مرگ غلامرضا تختی، هفت تن در شهرهای مختلف ایران خود را کشتند که از همه فجیع‌تر، قصابی در کرمانشاه بود که خود را به قناره آویخت. وی قبل از مرگ یادداشت بزرگی بر شیشه مغازه‌اش چسبانده بود که «جهان بی جهان‌پهلوان ماندنی نیست».

پس از مرگ تختی در یادبود او چند شعر و ترانه ساخته شد که معروفترین آنها قصیده جهان‌پهلوان سروده سیاوش کسرائی و شعر خوان هشتم سروده مهدی اخوان ثالث بود./فرهیختگان

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴تعرض جامعه به خودش

۱. #واتسلاو_هاول در کتاب "قدرت بی قدرتان" که خواندن آن را به همه توصیه میکنم در وصف حکومت های توتالیتر( او با مفهوم پسا توتالیتر از آن حرف می زند)معتقد است این حکومتها چون در همان آغاز همه نیروهای سیاسی مخالف را از بین می برند مجبورند در مرحله بعد به زندگی روزمره مردم تجاوز کنند و با در اختیار گرفتن ابعاد متفاوت زندگی روزمره مردم(همانند حجاب) بر آنها اعمال قدرت کنند.هاول معتقد است در اینجا سیاست تبدیل به منازعه میان دو برداشت مختلف از زندگی می شود:زندگی در دایره حقیقت یا زندگی در دایره ریا و دروغ و سکوت.به باور هاول رژیم های توتالیتر زندگی روزمره مردم را تبدیل به زندگی در ریا و دروغ و سکوت می کنند.


2⃣.ازاینرو،هاول معتقد است قدرت اصلی یک نظام توتالیتر سربازان و اسلحه ها و باتوم های آن رژیم نیستند.برعکس،قدرت اصلی این نظام های سیاسی مردمی هستند که به زندگی در دایره ریا و دروغ ادامه می دهند.به باور هاول قدرت واقعی یک نظام سیاسی توتالیتر ریشه در جامعه ای دارد که از اخلاق دل بریده است.او از سبزی فروشی حرف می زند که بی هیچ اعتقادی به نظام سیاسی همه آنچه از او می خواهند را انجام می دهد تا به دیگران بگوید "من سبزی فروش که اینجا زندگی می کنم می دانم چه باید کرد.رفتارم طبق انتظاری است که از من دارید.قابل اعتماد هستم و مو لای درز کارهایم نمی رود.هر چه گفته اند کرده ام و حق دارم در صلح و صفا زندگی کنم".هاول اخلاق این سبزی فروش را اخلاق جامعه و مردمانی می داند که در دایره ریا و دروغ زندگی می کنند و به جامعه خود تعرض و تجاوز می کنند.


3⃣.به باور هاول،در این وضعیت مهمترین خطری که نظام توتالیتر از آن می ترسد مردمانی هستند که به دفاع از حقیقت می پردازند و با صداقت و شجاعت از دروغ فاصله می گیرند.از اینرو،هاول معتقد است یگانه نقطه شروع برای رسیدن به یک  سرنوشت محترمانه تر خود انسان ها هستند.انسانهای صادق هستند که نشان می دهند پادشاه لخت است.او در جمله ای بی نظیر می نویسد:

"تلاش برای اصلاح سیاسی علت بیداری جامعه نیست،بلکه به عکس،اصلاح سیاسی نتیجه نهایی آن بیداری است".

مصطفی مهر ایین/جامعه شناس
🔦کانال لیبراسیم

T.me/bestdiplomacy
Forwarded from اتچ بات
🔵🔴مدافع ایران و زبان ترکی آذری ام

جواد رنجبر درخشیلر /دانش آموخته علم سیاست و شاهنامه پژوه

میگفتم پزشکیان درکی از حقوق، سیاست، تاریخ و فرهنگ ندارد. دریغا که این پیش بینی تلخ زود محقق شد، اما عده ای که منافع حقیر کورشان کرده بوده و یا درکی از سیاست نداشتند از او حمایت کردند.

حال این افراد باید پاسخ بدهند چگونه فردی با زبانی جعلی و دقیقا تجزیه طلبانه در کنار پزشکیان نشسته و خود را نماینده ملت آذربایجان! می داند و پزشکیان انگار که هیچ چیزش براش مهم نباشد، سر تکان می دهد.

ایران دوستان اندکی غیرت موضع گیری در برابر این فتنه گری را داشتند و همه به درستی بر تجزیه طلبانه بودن سخنان آن فرد تاکید کردند. آنچه ناگفته مانده این که در فتنه گری تجزیه طلبان، قربانی نخست، آذربایجان، زبان ترکی آذری و هویت دیرین این منطقه است.

فرد مذکور با زبانی جعلی که ساخته آتاترک و باقراوف کمونیست باکویی است، زبان ترکی آذری را که زبانی فرهنگی و قدیم و ارزشمند است و شاهکاری چون حیدربابا در آن خلق شده است، فدا می کند.

همین نمونه کافی است تا بدانیم آذربایجان قربانی نخست تجزیه طلبی است.

البته زهی خیال باطل!

مشاوران هیجان زده و کم دانش و کم صداقت پزشکیان به او تفهیم کنند که تجزیه طلبی ممکن است موقتا و در حد نمایندگی مجلس مفید واقع شود، اما قطعا در سطح ملی و ریاست جمهوری به کار نمی آید.

ملت ایران آذربایجان و زبان ترکی را همچون ارزشی ماندگار همیشه حفظ خواهد کرد.
T.me/melliiran


T.me/bestdiplomacy
ویدئو سخنرانی در پیوست موجود است
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴مهدی پازوکی /اقتصاددان:

یکی از اشتباهات انقلاب ۵۷ این بود که بورژوازی ملی را در ایران از بین برد

سال ۵۸ مرحوم #محمدتقی_برخوردار پس از مصادره اموال گفت دیگر ما غلط بکنیم در ایران کارخانه بسازیم......

@bestdiplomacy

🔴 تذکری به مسئولانِ دفترِ رئیس‌جمهور دربارۀ قوم‌گرایی

✍️ احسان هوشمند

در‌حالی‌که حدود ۵۰ روز از برگزاری دور دوم انتخاباتِ ریاست‌جمهوری و انتخاب دکتر پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهوری کشور می‌گذرد، تاکنون تاریخی برای برگزاری مصاحبۀ مطبوعاتی رئیس‌جمهوری مشخص نشده است و نشست خبری پزشکیان در روز ۱۶ تیرماه [۱۴۰۳ خورشیدی] با روزنامه‌نگاران و اهالی مطبوعات نیز به دلایلی لغو شد و برگزاری نشست مطبوعاتی رئیس‌جمهور تاکنون و بدون هیچ توضیحی به تأخیر افتاده است اما با وجود برگزار نشدن نشستِ خبری رئیس‌جمهوری با اهالی رسانه، روز گذشته فیلم کوتاهی از گفت‌وگوی ریاست‌جمهوری با یکی از نیروهای سیاسی در فضای مجازی و در شبکه‌های ضدِّ ایرانی و تجزیه‌طلب منتشر شد که در کشورهای همسایه نیز بازتاب درخورتوجهی داشت. این فیلم نه دربارۀ مباحث کلی کشور، بلکه موضوعات قومی مورد توجه مصاحبه‌شونده‌ بود. قاعدتاً مسئولان دفتر رئیس‌جمهور و نهاد ریاست‌جمهوری بیش از شهروندان عادی دربارۀ قوم‌گرایی و مخاطراتِ افراط‌گرایی قومی و ریشه‌های قوم‌گرایی و وابستگی قومی به سرویس‌های جاسوسی‌ بیگانه، مطلع و آگاه هستند. در مصاحبۀ کوتاهی که روز گذشته انجام شده، مصاحبه‌گر که از نیروهای سیاسی قوم‌گرای شناخته‌شده است، می‌کوشد تا با پرسشِ جهت‌دار و قوم‌گرایانه، مصاحبه‌شونده را وارد دامِ قوم‌گرایی کند. مصاحبه‌شونده با استفاده از زبان و گویش باکو و با استفاده از مفاهیم مدنظر تجزیه‌طلبان مانند استفاده از مفهوم «ملت» برای یکی از اقوام ارجمند ایرانی، این نکته را به مخاطب القا می‌کند که رئیس‌جمهور نیز با کاربست چنین مفهومی برای اقوامِ ایرانی همراه است.
دیری است که سرسپردگانِ شوروی سابق و وابستگان حزب توده و دیگر مارکسیست‌های ایرانی کاربست «ملیت و ملت» برای اقوام ایرانی را در بین مارکسیست‌ها رواج دادند و نتیجه گرفتند که «ملت ایران» واژه‌ای نادرست است، بلکه «ایران کشوری کثیرالمله» است. امروز وابستگان به ایدئولوژی قوم‌گرایی در حالی به نفرت‌پراکنی علیه ملت ایران و تمامیت ارضی مشغول هستند که حضور یکی از چهره‌های سیاسی این جریان به‌عنوان مصاحبه‌کننده با مقام نخست اجرائی کشور بسیار معنادار و نشان‌دهنده از بی‌دقتی مسئولان نهاد و دفتر ریاست‌جمهوری است. در این فیلم کوتاه مصاحبه‌شونده با کاربست مفاهیم غلط و نادرست درباره اقوام ایرانی از واژۀ ملت برای اقوام ایرانی استفاده می‌کند و چند بار از این مفهوم استفاده می‌کند، اما مشخص نیست چرا مسئولان دفتر با او به دلیل استفاده از واژه‌های مجعول و تجزیه‌طلبانه برخوردی نکرده‌اند و اجازه داده‌اند چنین مفاهیمی طرح و ضبط و سپس رسانه‌ای شود. ملتِ یکپارچۀ ایران متشکل از اقوام ایرانی است، نه ملت‌های منفصل و جدا از هم! آیا بناست تجزیه‌طلبان و افراطی‌های قوم‌گرا با استفاده از چنین اقداماتی آن‌هم در چنین سطحی استفاده از واژه‌ها و مفاهیم تجزیه‌طلبانه را رسمیت و رواج دهند؟ آیا مسئولان دفتر رئیس‌جمهور در تنظیم برنامه‌ها و محتواهای طرح‌شده دقت لازم را مبذول داشته‌اند؟ آیا مسئولان دفتر متوجه بوده‌اند که این فرد با چه هدفی اقدام به چنین کاری کرده است؟
در گفت‌وگو، مصاحبه‌گر از رئیس‌جمهوری درباره موضوع معادن می‌پرسد. چنین موضوعاتی مسئله‌ای حساس و مخاطره‌انگیز است. قوم‌گرایان افراطی مدعی هستند معدن مس سونگون به شرکت ملی مس ایران در کرمان منتقل می‌شود و به‌ اصطلاحِ تجزیه‌طلبان، مس سونگون «غارت» می‌شود، یعنی انتقال مس به استان دیگری در کشور غارت محسوب می‌شود. اگر چنین ادعایی درست باشد، شرکت پالایش نفت تبریز هم‌اکنون سهم حدود هفت‌درصدی از توان تصفیه نفت خام کل کشور را در دست دارد، پس نفت خوزستان غارت می‌شود و به تبریز رهسپار می‌شود. یا گاز خوزستان برای مصرف به پتروشیمی تبریز منتقل می‌شود، پس آیا انتقال گاز به تبریز نشانی از غارت خوزستان است؟ بیش از ۴۰ درصد آب آشامیدنی تبریز نیز از سد شهید کاظمی بوکان تأمین می‌شود. آیا انتقال آب بوکان برای مصارف مردم شریف و عزیز تبریز هم غارت محسوب می‌شود؟ آیا ورود مقامات ارشد کشور به چنین دام‌هایی به جز ایجاد خلل در وفاق ملی و انسجام ملی کارکرد دیگری دارد؟ آیا به دلیل تراکم کارها غفلتی رخ داده است؟ آیا با چنین استدلالی محلی‌گرایی افراطی موجب رودررویی ملت ایران نمی‌شود؟ آیا استمرار چنین رویکرد و جلساتی موجب بسط فعالیت‌های قوم‌گرایانه در کشور نمی‌شود؟ پدیدۀ قوم‌گرایی از ابتدای تولد در کشور به سرویس‌های جاسوسی خارجی متصل بوده و به‌عنوان ابزار فشار این کشورها عمل کرده است.



🔴 بُن‌مایه: روزنامۀ شرق، شمارۀ ۵ شهریور ۱۴۰۳ خورشیدی

@IranDel_Channel

💢
2024/09/23 17:20:01
Back to Top
HTML Embed Code: