Telegram Web Link
🔵🔴 فرشاد مومنی، اقتصاددان: از دولت محرومان جز یک کاریکاتور مضحک چیزی باقی نمانده است

جهش قیمت موادغذایی در دولت رئیسی، پس از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه بود

پزشکیان عملکردش را تغییر ندهد، سرنوشت مشابه دولت رئیسی خواهد داشت.

همدلی‌های مشکوک با رانتی معدنی‌ها، زمزمه وارد کردن شوک جدید به نرخ ارز بدون توجه به اینکه این کار تحت عنوان حذف ارز ترجیحی، آبرویی برای دولت رئیسی باقی نگذاشت و شما شاهد بودید که در آن دولت جهشی در قیمت موادغذایی اتفاق افتاد که در دوره پس از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه بود.

آنها اسم خود را دولت محرومان گذاشتند، اما وقتی کارنامه‌شان این است که وحشتناک‌ترین ضربه‌ها در اثر شوک درمانی به قیمت غذا، دارو، سلامت و مسکن مردم تحمیل شد از این عنوان ادعا شده جز یک کاریکاتور مضحک چیزی باقی نگذاشت.....
T.me/bestdiplomacy
#کاملا_هریس  مثل بایدن یک سیاستمدار نهادی است. از دل نهاد ها رشد کرده است. بر عکس اوباما و ترامپ که از بیرون نهادها و سیستم وارد آن شده اند.
سیاستمداران نوع اول معمولا جذابیت و هیجان کمتری ایجاد می کنند اما در عین حال مسیر خاص خودشان را برای پیروز شدن در انتخابات دارند.

رحمان قهرمانپور تحلیلگر مسائل بین الملل
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴ستاد انتخاباتی کامالا هریس ۸۱ میلیون دلار در یک روز کمک جمع‌آوری کرد

ستاد انتخاباتی بایدن-هریس که پس از کناره‌گیری جو بایدن به ستاد «هریس برای رئیس‌جمهوری» تغییر نام داده ظرف ۲۴ ساعت گذشته توانسته ۸۱ میلیون دلار کمک مالی جمع‌آوری کند.

در بیانیه امروز ستاد خانم هریس ادعا شده جمع‌آوری ۸۱ میلیون دلار ظرف ۲۴ ساعت بیشترین مبلغ کمک است که تاکنون یک نامزد برای انتخابات آمریکا توانسته ظرف یک شبانه روز جمع‌آوری کند.

ستاد خانم هریس گفته این ۸۱ میلیون دلار را بیش از ۸۸۸ هزار نفر در مبالغی کمتر از ۲۰۰ دلار به کارزار انتخاباتی کامالا هریس واریز کرده‌اند.

کارزار «اکت بلو» ActBlue که یکی از انجمن‌های جمع‌آوری کمک های مالی برای حزب دموکرات است هم در شبکه ایکس نوشته: «حامیان عادی و از بطن جامعه انرژی گرفته‌اند و برای حمایت از او (کامالا هریس) به عنوان نامزد حزب دموکرات، هیجان زده شده‌اند».

افزایش چشمگیر کمک‌های مالی به ستاد انتخاباتی خانم هریس در حالی روی می دهد که طی یکی دو هفته گذشته آمارها از کاهش تمایل حامیان مالی این ستاد به علت نگرانی از توانایی جو بایدن برای ادامه رقابت و پیروزی برابر دونالد ترامپ حکایت داشت.

https://bbc.in/3WifKk0



@bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴ترانه‌ی عربی "منم #هم‌وطن"
با صدای لطفی بوشناق تونسی


بگیرید مناصب و مقامها را و لکن بگذارید
برای من #وطن
💥شورانگیز و پراحساس و پرمعنا
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴ویدیوی بخش‌هایی از آخرین مصاحبه‌ی "جورج_اورول" داستان‌نویس، روزنامه‌نگار، منتقد ادبی و شاعرِ انگلیسی درباره‌ی رمانِ 1984 و آخرین هشدارهایش در این کتاب، او بیشتر برای دو رمان مشهورش "مزرعه‌ی حیوانات و "1984" شناخته می‌شود. این دو کتاب بر روی هم بیشتر از هر دو کتابِ دیگری از یک نویسنده‌ی قرن بیستمی، فروش داشته‌اند. "جورج_اورول" در زمان سفر نکرده بود بلکه صرفاً به همه چیز در جامعه توجه کرده بود و سعی کرده بود مسائل را درک کند و تصویر دقیقی از آینده ارائه بدهد.

ترجمه و زیرنویس فارسی:
"نوشین_دیلمی"، "علی_نانوایی"
@tahkimmelat

@bestdiplomacy
🔵🔴آغاز شد؟

با حمایت رسمی اکثر دلیگیتهای دموکرات از کاملا #هریس و در شرایطی که رقیب و مدّعی کاندیداتوری حزب از راه نرسیده، کار تقریباً تمام است و #انتخابات_2024 از نو... آغاز شده است.

@usgelections


T.me/bestdiplomacy
سخن استاد اخراجی دانشگاه شریف پس از جنبش ۱۴۰۱ را می توان واقع گرایانه ترین سخن در مورد نقش رییس جمهور در ج.ا دانست.....


@bestdiplomacy
Forwarded from اتچ بات
🔵🔴پاسخ به کلیپی که توجیه گر نظریه توطئه شده است!

مطالب بیان شده در کلیپ درست نیست و تحریف واقعیت است.

به طور کلی کارتون سیمپسونها از حدود ۴دهه قبل در حال پخش هست و تا به امروز بیش از ۶۰۰ قسمت از آن پخش شده و همچنان در حال تولید است. بنابراین میشود گفت که هر سوژه ای که در طی این سالها در جامعه امریکا مطرح بوده در این انیمیشن محبوب مورد پوشش قرار گرفته است ،علاوه بر این در بسیاری مواقع ،سوژه قسمتهای در دست تولیدسریال ،براساس تئوریها و فرضیات و اخبار و شایعات مطرح در همان زمان ساخت بوده است ، که با گذشت دو سه دهه از ساخت آن قسمت ،برخی از ان فرضیات یا شایعات به حقیقت تبدیل شده است و نتیجتا هم به نظر ،بعضی از پیش بینی های سریال درست از اب در آمده ،کما اینکه بخش بزرگتری از انها هم به حقیقت نپیوسته است.
در واقع از این منظر به نظرم ژول ورن در حدود ۱۵۰ سال قبل کاری بسیار بزرگتر انجام داده بود.

اما در مورد این کلیپ عرض کنم که پلان پایین امدن ترامپ از پله برقی و افتادن پلاکارد از دست هوادار ایشون مربوط به کمپین تبلیغاتی ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۵ هست که قسمت مورد اشاره سریال سیمپسونها بعد از ان تاریخ از روی صحنه واقعی ساخته شده و همان صحنه را بازسازی کرده است!
و ایضا پلان مربوط به گوی و ترامپ و رهبر عربستان که عینا در سریال امده است ،دلیل ساده و روشنی دارد اینکه تاریخ ساخت ان قسمت کارتون بعد از این اتفاق بوده است ؛ ولی در متن جوری جلوه داده شده است که گویی ابتدا سریال ساخته شده و بعد این اتفاقات افتاده و در واقع پیش گوییهای عجیبی رخ داده است،
در مورد اشاره به مرگ ترامپ هم که در سریال نشان داده شده ،بر طبق داستان سیمپسونها در سال ۲۰۱۸و دوره اول ریاست جمهوری اتفاق می افتد و بعد از آن زنی رییس جمهور می شود ولی اکنون می دانیم که چنین پیش بینی محقق نشده است؛
به طور کلی تولید آن قسمتهای سریال که در ان شخصیت ترامپ با همان موی زردرنگ دیده می شود همه مربوط به بعد از کاندیداتوری ایشان در سال ۲۰۱۵و دوران ریاست جمهوری است و اینکه سالها قبل چنین شخصی با این مشخصات ظاهری بعنوان رییس جمهور در سریال پیش بینی شده صحت ندارد،فقط یکبار دراوایل سال ۲۰۰۰ در سریال به ریاست جمهوری ترامپ اشاره شده است بدون انکه تصویری از ترامپ پخش بشود
که آن هم برگرفته از مصاحبه تلویزیونی ترامپ در دهه ۸۰ یا ۹۰ میلادی بوده که در آن مصاحبه ترامپ انتقاداتی از وضعیت امریکا داشته و ادعا کرده بود من اگر رییس جمهور بودم چنین و چنان میکردم،
سیمپسونها هم همین ادعا رو دستمایه طنز در یکی از قسمتها میکنند که نشان میداد دختر کوچک خانواده رییس جمهور شده ولی اوضاع کشور خیلی خراب است چون رییس جمهور قبلی ترامپ بوده؛
در مورد سکانس نماز خواندن هم این سکانس برگرفته از سکانس سریال جاسوسی هوم لند هست که دختر خانواده وقتی درب انباری رو باز میکند با تعجب پدرش را در حال نماز خواندن می بیند که همان صحنه عینا در سریال سیمپسون ها تکرار شده است.

محمد ملازم
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 آیا کامالا هریس شانس بهتری برای پیروزی به دموکرات‌ها می‌دهد؟

🔹با کناره‌گیری «جو بایدن» از انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 آمریکا، تقلای حزب دموکرات برای معرفی نامزد این حزب برای رقابت با «دونالد ترامپ» افزایش یافته و بسیاری «کامالا هریس» را جدی‌ترین گزینه برای نمایندگانی دموکرات‌ها می‌دانند.

🔹نظرسنجی‌های اخیر در آمریکا نشان می‌دهند هریس کمی از بایدن بهتر عمل می‌کند. اما هنوز درباره محبوبیت او اختلاف نظر وجود دارد.

🔹در یک نظرسنجی سی‌ان‌ان، هریس 2 درصد از دونالد ترامپ تا الان عقب بود، اما بایدن 6 درصد. در نظرسنجی نیویورک تایمز در ایالت پنسیلوانیا، هریس 1 درصد از ترامپ عقب بود ولی بایدن 3 درصد. این نتایج نشان می‌دهند هریس ممکن است کمی بهتر از بایدن در برابر ترامپ عمل کند.

🔹نظرسنجی نیویورک تایمز/کالج سیه‌نا نشان داد که در پنسیلوانیا، کامالا هریس با 1 درصد از دونالد ترامپ عقب است، در حالی که جو بایدن با 3 درصد عقب است. این نشان می‌دهد که هریس در آن ایالت کمی شانس برد بهتری از بایدن دارد.

🔹 نظرسنجی ملی رویترز/ایپسوس هم نشان می‌دهد بایدن و هریس در یک رقابت نزدیک با ترامپ هستند و تقریباً مساوی پیش می‌روند.

🔹به گزارش وُکس، یکی از مزایای هریس این است که 69 درصد آمریکایی‌ها فکر می‌کنند بایدن بیش از حد پیر است، نگرانی‌ای که درباره هریس وجود ندارد.

🔹همچنین طبق گزارش FiveThirtyEight در 18 جولای، نارضایتی در آمریکا نسبت به بایدن 17.7 درصد هست ولی برای هریس، این نرخ عدم تأیید 11.8 درصد است.

🔗 لینک منبع
🆔 @Americana_ir


@bestdiplomacy
Forwarded from تحکیم ملت
♦️ انقلاب رز گرجستان : انقلابی برای دموکراسی


انقلاب رز در گرجستان، انقلابی بود که در سال 2003 اتفاق افتاد و نقش بسیار مهمی در تاریخ سیاسی این کشور داشت که منجر به تغییرات بسیار شگرفی شد.انقلاب های زیادی در سراسر دنیا رخ داده که بعضی هاشون موفق بوده و برخی دیگر به سرانجام نرسیده. در این ویدیو میخواییم داستان الهام بخش انقلاب رز را که در گرجستان رخ داده برای شما روایت کنیم. داستانی که باعث شده، این کشور طی مدت کوتاهی پیشرفت کنه، مثل اصطلاحات سیاسی، اقدامات ضد فساد و تغییر به سمت یک حکومت دموکراتیک قراره درباره انتخابات پارلمانی که باعث اعتراضات شد تا استعفای رئیس جمهور ادوارد شواردنادزه صحبت کنیم. همچنین شما رو با چهره های برجسته انقلاب رز مثل میخائیل ساکاشویلی، نینو برجانادزه و زوراب ژوانیا، آشنا کنیم و به تاثیراتی که این انقلاب به توسعه گرجستان و نقش آن در منطقه گذاشته، بپردازیم.



https://youtu.be/bEe66QK4_nU?si=Kkl2vHPdq6vf49zD


📌رسانه تحلیلی خبری تحکیم ملت👇

🆔️@tahkimmelat
در صورت واقعی بودن خبر کمک و فروش تسلیحات به #ارمنستان از سوی ایران
این اقدام را میتوان یکی از بهترین کارهای دکترین دفاعی ایران در چهل سال اخیر دانست
@bestdiplomacy
🔵🔴دیکتاتوری در شیلی چگونه پایان یافت ؟

اکونومیست فارسی

برگی از تاریخ

آگوستو پینوشه (Augusto Pinochet) در 11 سپتامبر 1973 طی یک کودتای نظامی به قدرت رسید. این کودتا منجر به سرنگونی حکومت دموکراتیک سالوادور آلنده شد. پس از کودتا، پینوشه به عنوان رئیس‌جمهور نظامی شیلی حکومت کرد و تا سال 1990 در قدرت بود.

دوران حکومت پینوشه به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و سرکوب مخالفان سیاسی به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. بر اساس گزارش‌ها، در طول حکومت وی، هزاران نفر کشته، ناپدید و یا تحت شکنجه قرار گرفتند

در سال 1989، مردم شیلی توانستند با انتخاب پتریسیو آیلوین (Patricio Aylwin) به عنوان رئیس‌جمهور، سرنوشت سیاسی خود را تغییر دهند و به دوران حکومت نظامی آگوستو پینوشه پایان دهند. این اتفاق به‌وسیله یک روند دموکراتیک و انتخابات آزاد ممکن شد که نتیجه چندین سال تلاش و مبارزه سیاسی بود.

🔻زمینه و شرایط تاریخی

1. رفراندوم 1988: اولین قدم مهم در تغییر سرنوشت سیاسی شیلی، رفراندومی بود که در اکتبر 1988 برگزار شد. در این رفراندوم، مردم شیلی باید تصمیم می‌گرفتند که آیا پینوشه باید برای یک دوره هشت ساله دیگر در قدرت بماند یا خیر. نتیجه رفراندوم با اکثریت آرا "نه" بود، که به معنی عدم تمدید حکومت پینوشه بود.

2. ائتلاف سیاسی: اپوزیسیون ضد پینوشه، با تشکیل یک ائتلاف گسترده به نام "کنسرتاسیون دموکراتیک" موفق به متحد کردن نیروهای مختلف سیاسی از جمله سوسیالیست‌ها، مسیحیان دموکرات و دیگر احزاب میانه‌رو و چپ شد. این ائتلاف توانست با ارائه یک برنامه سیاسی جامع، اعتماد مردم را جلب کند.

🔻انتخابات 1989

پس از رفراندوم 1988، حکومت نظامی مجبور به برگزاری انتخابات آزاد شد. انتخابات ریاست‌جمهوری در دسامبر 1989 برگزار شد و پتریسیو آیلوین، نامزد ائتلاف کنسرتاسیون، توانست با کسب بیشترین آرا به پیروزی برسد.

📌عوامل موفقیت

1. مشارکت مردمی: یکی از کلیدهای موفقیت، مشارکت گسترده مردم در فرآیند دموکراتیک بود. آگاهی عمومی از اهمیت انتخابات و تمایل برای تغییر، موجب شد تا نرخ مشارکت بالایی در انتخابات داشته باشند.

2. تاکتیک‌های مسالمت‌آمیز: اپوزیسیون با استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز و قانونی، توانست به اهداف خود برسد. مبارزات انتخاباتی با تاکید بر اصلاحات دموکراتیک و حقوق بشر انجام شد.

3. فشار بین‌المللی: فشارهای بین‌المللی نیز نقشی اساسی در پایان دادن به حکومت پینوشه داشت. جامعه بین‌المللی از طریق سازمان‌های حقوق بشری و دولت‌های خارجی، بر حکومت نظامی شیلی فشار آورد تا به دموکراسی بازگردد.

📌نتیجه گیری

انتخاب پتریسیو آیلوین به عنوان رئیس‌جمهور، آغازگر دوره جدیدی از دموکراسی در شیلی بود.در آن دوره مهم ترین عامل یعنی اتحاد مردم و مشارکت بالا توانست به دیکتاتوری پینوشه پایان دهد ،

مردم شیلی مشارکت در انتخابات را به معنی تایید سیاست حاکم  بر جامعه و مشارکت خود در کشتن جوانهای کشور نمی دانستند

مردم شیلی برای تغییرات به جای قهر و انفعال و امید به قدرت ها یا شخصیت های خارجی در یک روش مسالمت آمیز موفق به تغییر ساختار حکومت دیکتاتوری خود شدند.

مردم شیلی به جای خط کشی بین خود و دوستانشان و زدن انگ و ننگ به خاطر طرفداری از کاندیدها  و دعوت به مشارکت در انتخابات برای نتیجه گیری از هر خط فکری که بودند با هم متحد شدند و  نه یک شبه بلکه طی یک مبارزه ۱۷ ساله موفق به ایجاد تغییرات شدند.

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴خودکفایی تا کجا



قبل از هر چیزی بگذارید دو تجربه موفق را با هم مرور کنیم. شرکت سامسونگ در سال 1938 تاسیس شد. این شرکت رشد کرد و بزرگ شد. «هی لی» پسر بنیانگذار شرکت در سال 1987 جای پدرش را گرفت، این مدیر جدید علاقه مند به شیوه ژاپنی ها بود و از نوآوری های اخیر ژاپنی ها حرف هایی شنیده بود. سری به ژاپن زد و فهمید که فناوری آینده متعلق به نیمه رساناهاست و فرصت خوبی است برای ورود سامسونگ. لی فهمید که سامسونگ از این پس مجبور است در بازارهایی رقابت کند که غیرکره ای ها در آن فعال اند و اگر می خواهد دنباله رو شرکت های ژاپنی نباشد، باید تحولی جدی صورت دهد. فرهنگ بسته مبتنی بر نگاه «بومیِ کره ای» یکی از بزرگترین موانع بود. مدیر جوان فهمید نیاز به فهم راه و رسم جهان خارج از مرزهای کشورش دارد.

لی در سال 1993 برنامه تحول بزرگش را اعلام کرد، شعار جالبی هم داشت «همه چیز جز زن و بچه هایتان را عوض کنید!» می خواست شرکتی در کلاس جهانی با فرهنگی متفاوت از فرهنگ «بسته و بومی» کره ای بسازد و سراغ تجربه های برتر جهانی و فراتر از خاک کره رفت. کار ساده ای نبود و مقاومت ها زیاد بود. او تصمیم گرفت در شرکتش را به روی خارجی ها باز کند و بسیاری از کارشناس زبده غیرکره ای را به خدمت گرفت؛ همچنین بسیاری از کره ای ها را هم به خارج فرستاد تا با تجربه های جدید جهانی آشنا شوند. از خرید شرکت های خارجی هم غافل نشد.

تجربه رشد خودروسازان چینی که سالها بعد از ما به صورت جدی وارد صنعت‌خودروسازی شدند نیز جالب است. آن ها این 5 اقدام را به خوبی انجام دادند:

  کسب دانش و مهارت فنی از طریق بکارگیری متخصصان و مهندسان خارجی

  توسعه رابطه با مراکز تحقیقاتی محلی و بین المللی

  یادگیری از طریق تحقیق و توسعه مشترک با شرکت های خارجی از کشورهایی نظیر ایتالیا و آلمان

  سرمایه گذاری های مشترک با شرکت های خارجی انگلیسی و ...

  خرید شرکت های خارجی نظیر شرکت دی.اس.آی. استرالیایی بزرگترین شرکت تولید کننده گیربکس (برگرفته از نوشته امیرحسین خالقی کانال راهبرد)


تجویز راهبردی:


هم چینی ها و هم کره ای ها استقلال و خودکفایی را مهم می دانستند. اما این دو را به گونه ای تعریف کردند که باعث انزوا و ایزوله شدن نشود. صادقانه از خود هفت سوال بپرسیم: 

1.  آخرین باری که ایران یک شرکت خارجی را به قصد انتقال تکنولوژی خریده است کی بوده است؟

2.  آخرین باری که جرات کرده ایم برای صنعت، مدیر خارجی بیاوریم کی بوده است؟

3.  چرا برای توسعه ورزش و در فوتبال از کی روش استفاده می کنیم اما برای برای مدیریت بازار بخش گردشگری نه؟

4. چرا آنقدر میزان سرمایه لازم برای تاسیس بانک توسط خارجی ها را بالا برده ایم که هر خارجی می شنود خنده اش می گیرد؟

5. چرا رییس بانک مرکزی انگلستان می تواند یک خارجی باشد اما رییس یک بانک درجه دوم ما نمی تواند یک کانادایی باشد؟

6. چرا مدیر عامل بنز به عنوان نماد آلمان می تواند یک غیرآلمانی باشد اما مدیر عامل ایران خودرو نمی تواند یک آلمانی باشد؟

7. چرا محصولات شرکت های آلمانی، کره ای و ژاپنی و چینی در ایران به وفور یافت می شود و از بازار شیرین هشتاد میلیونی ما لذت می برند اما نمی توانیم شرکت مشترک در ایران با آنان تاسیس کنیم تا هاب بازار 400 میلیونی منطقه باشیم؟

خواهش می کنم بلافاصله من را به غرب زدگی و خودباختگی متهم نکنید این اتهام ها را قبلا بارها و بارها زده ایم و به نتیجه نرسیده ایم، زمان آن است که تجربه ده های اخیر را صادقانه مرور کنیم و نتایج آن هر مقدار که دردناک بود بپذیریم. بهتر نیست به جای آن که بگوییم نه شرقی نه غربی، بگوییم برای رشد کشور شرق و غرب را به خدمت می گیریم؟ دریچه های جهان به سوی ایران حتی در زمان تحریم می تواند گشوده شود اگر بیش از هر چیزی و پیش از هر کاری، دریچه های ذهن مان را بگشاییم.رمز پیشرفت ترکیب درست درون زایی و برون گرایی یا به عبارت دیگر ترکیب مناسب بومی گرایی و جهان پذیری است.



دکتر مجتبی لشکربلوکی

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴فاجعه در نمره آزمون نهایی

عطیه وحیدمنش، عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران در یک گزارش تحقیقی از وضعیت عدالت آموزشی در فرهیختگان نوشت:

آمارهای جسته و گریخته‌ای که هر از گاهی درباره وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان منتشر می‌شود، نشان می‌دهد سیستم آموزشی اوضاع مناسبی ندارد.

همان‌طور که می‌بینید، در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ بهترین استان‌ها، خراسان جنوبی، یزد و اصفهان بوده‌اند که البته با اینکه بالاترین استان‌ها هستند اما باز میانگین اصلا عدد قابل قبولی نیست. مثلا در خراسان جنوبی که بهترین استان بوده، میانگین نمره دیپلم بچه‌ها ۱۴.۴۳ است. در بدترین استان‌ها ( خوزستان، آذربایجان غربی و سیستان‌وبلوچستان) میانگین معدل بچه‌های کلاس دوازدهم حدود ۱۱ بوده. این عدد خیلی فاجعه است. این میانگین است، یعنی تعداد خیلی زیادی از دانش‌آموزان معدل‌های زیر ۱۰ داشتند.

این میانگین مربوط به کلاس دوازدهم و امتحان نهایی دیپلم است. بسیاری از دانش‌آموزانی که از لحاظ تحصیلی ضعیف‌تر بودند یا به هر دلیلی از لحاظ علمی نمی‌توانستند پایه را بگذرانند، یا ترک تحصیل کردند یا از سیستم آموزشی خارج شدند و ادامه تحصیل ندادند/اسکان نیوز

@bestdiplomacy
🔵🔴آینده مبهم دولت سایه

سمیه متقی در گزارشی به آینده گروه شکست خورده در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پرداخته و به این نتیجه رسیده است که سعید جلیلی، نماینده جریانی ضدتوسعه (به مفهوم جهانی آن) و بنیادگراست که توانسته پایگاه قدرتمندی در نهادهای مختلف برای خود دست‌وپا کند.

چکیده گزارش:

🔹سعید جلیلی از جمله چهره‌های سیاسی است که نامش با جبهه پایداری و اندیشه‌اش با رهبر معنوی این جریان یعنی محمدتقی مصباح‌‌یزدی گره خورده است.

🔹جلیلی در طول مناظره‌ها بارها درباره دولت در سایه سخن گفت. مطابق آنچه در مناظره‌ها دیدیم، شمار زیادی از طرفداران سعید جلیلی در دولت ابراهیم رئیسی حضور داشتند و پست‌های مهم گرفتند.

🔹دولت سایه در مهم‌ترین مسائل کشور مداخله می‌کرد و حتی آن‌گونه که در مناظره‌ها افشا شد، جلیلی و یارانش موفق شدند روابط ایران با غرب را به هم بزنند و مقابل برجام و... بایستند.

🔹تا پیش از انتخابات اخیر گمان می‌کردیم سعید جلیلی در نهایت پنج میلیون رای دارد اما انتخابات اخیر نشان داد که او موفق شده جریانی قدرتمند را ایجاد کند.

🔹آیا شکست‌های پی‌درپی جلیلی در سه دوره انتخابات ریاست جمهوری باعث حذف او از فضای سیاسی و کنار گذاشتن او در اردوگاه اصول‌گرایی می‌شود؟

🔹یا با توجه به نفوذی که طی همه سال‌های فعالیتش در عرصه سیاسی در نهادهای مختلف داشته است، مسیر را با همین دست فرمان ادامه می‌دهد؟


🔹دولت سایه در جوامع با احزاب قدرتمند شکل می‌گیرد و تا حدودی اصطلاحی سیاسی در نظام‌های پارلمانی است.

🔹در نظام‌های دموکراتیک و پارلمانی اغلب بزرگ‌ترین حزب مخالف دولت مستقر، خود را دولت سایه می‌نامد.

🔹رحیم ابوالحسنی، استاد علوم سیاسی، گروه جلیلی را دولت سایه تلقی نمی‌کند و بر این نظر است که: «بیشتر مسائل در ایران با تعاریف علمی تفاوت دارد و باید از آنها پرسید چرا زیر بار مسائل علمی نمی‌روند. دولت در سایه بر اساس تعاریف علمی، دولتی است که زمانی که حزبی در دولت حضور ندارد، برنامه تدوین کرده و کادر تربیت کند که اگر نوبت دولت به آنها رسید، بتوانند سیاست‌ها را پیش ببرند.

🔹محمد مهاجری، تحلیلگر سیاسی اصولگرا، گفته است: « دولت سایه به نظر من فی‌النفسه خطری ندارد و کارشکنی حساب نمی‌شود. مهم آن جریان پشت‌سر دولت سایه است که از اطلاعات آنها به منظور تخریب دولت مستقر بهره‌برداری می‌کند. این کار را با آقای روحانی هم کردند و الان هم همان را تکرار می‌کنند.»

🔹جلال میرزایی، از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم، درباره این تشکیلات می‌گوید: «در کشور ما آنچه تحت عنوان دولت سایه مطرح می‌شود، بیشتر شبیه به گروه فشار است که این گروه فشار اعضا و افراد تشکیل‌دهنده‌اش نامشخص هستند».

🔹بخت‌آزمایی جلیلی در چند دوره انتخابات ریاست جمهوری اگرچه نشان داد او در سطح جامعه طرفداران قابل توجهی دارد، اما عدم پیروزی می‌تواند به مرور به پایان عمر سیاسی او ختم شود و همفکرانش را به دنبال تعیین جایگزینی برای او در رقابت‌ها سوق دهد.

🔹با این حال، چنین به نظر می رسد که پایان عمر سیاسی این چهره بنیادگرا به معنای پایان فعالیت تشکیلات و جریانی که او آن را نمایندگی می‌کند، نخواهد بود.


🔦منبع: تجارت فردا، شماره ۵۵۳

T.me/bestdiplomacy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴استاد #محمود_سریع_القلم :

ما در کشور خود بعد از 170 سال هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم که با غرب چگونه برخورد کنیم؟ هنوز تصمیم گرفته نشده که فرهنگ مهم است یا اقتصاد؟ یا آنکه جایگاه دولت در اقتصاد کجاست و راه حل این چالش دست چه کسی است؟

او با استفاده از تجربه سایر کشورها راهکار عبور از این چالش را بیان کرده است.

@bestdiplomacy
حافظ ششصد سال پیش گفت:
"عقابِ ظلم گشوده است بال بر سرِ شهر"،
یعنی همیشه ظلم بوده است، ولی تفاوتِ زمان با زمان را باید در نظر گرفت؛
در زمانِ حافظ بشر ادّعایی نداشت، آن همه دستگاهِ تربیّتی و دانشگاه و مجامعِ فرهنگی و حقوق بشر و سازمان ملل نبود، و علم و فن آن همه پیشرفت نکرده بود که امروز کرده، ولی می‌بینیم که در چنین زمانی یعنی دنیای امروز، مردم در یک کشورِ بی‌دفاع، با پیشرفته‌ترین اسلحه روبرو می‌شوند، و تازه سازمان ملل بعد از ماه‌ها به فکر می‌افتد که به رایزنی بنشیند یا ننشیند!
نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب، و بازارِ گرمِ حرف و ادّعا.

                #شهرزاد_قصه‌گو

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی‌ نُدوشن


@bestdiplomacy
2024/09/23 09:17:16
Back to Top
HTML Embed Code: