Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نامه #ویکتور_فرانکل روانپزشک رهایی یافته از آشویتس به معلمان جهان

@bestdiplomacy
🔵🔴ضرورتِ تدوینِ نظریۀ بقای ایران

✍️ جواد طباطبایی،‌ فیلسوف سیاسی ایران

در بیان چیستی و ماهیتِ ایران، من همیشه روی این مسئله تأکید داشتم که ایران یک مفهوم است. مفهومی که آبستنِ مفاهیم دیگر است. بنابراین ایران یک نام خاصِ صرفاً جغرافیایی نیست و در طی تاریخ، مفاهیمی وارد آن شده است.

هنگامی که از عبارت « ما ایرانی‌ها» صحبت به میان آید، یعنی «ملت ایران». پس ملت هم‌مفهومِ ایران است. همانطور که دولتِ ایران هم جزئی از خود مفهومِ ایران بود.

هنگامی‌که ابن‌مقفع در ۱۲۰ هجری، کتابِ نامه تنسر را از پهلوی ترجمه می‌کند، در آغازش از «ایرانشهر» صحبت می‌کند. یعنی من دارم در مورد یک واقعیتی صحبت می‌کنم که از جهانِ باستان پایه‌گذاری شده و وقتی من می‌گویم ایرانشهر، یعنی ملت ایران یعنی سرزمین ایران، یعنی دولت ایران.

«ایران» به بیان کارل اشمیت در رسالۀ الهیاتِ سیاسی، یک کلمه Pregnant است، یعنی آبستنِ مفاهیمِ بسیار دیگری است. مضمونِ «ملت» و «وحدت ملی» داخلِ مفهومِ ایران بود، بنابراین ما همانند اروپایی‌ها به مفاهیم جدید برای ملت‌سازی نیازی نداشتیم.

موضوعِ تنوع در ایران، مسئلۀ گستردگی جغرافیایی آن و قبض و بسط جغرافیا و بسیاری دیگر از مسائل، همگی نیازمند دقت نظر و نظریه است. ما نیازمندِ یک نظریۀ بقای کشور ایران هستیم. زیرا تا زمانی که این مسائل را به صورت تئوریک نفهمیم، تداومِ بقایمان به مخاطره می‌افتد. این در حالی است که تئوری‌های معارضِ اندیشۀ بقای سرزمینی ما، همان‌طور که از نامش پیدا است، «نظریه» هستند و یا خود را به نظریه تبدیل کرده‌اند.

نظریه‌سازی از سرمایه‌ای که موجبِ بقای ما شده در جهانی که نظریه‌های پُست مدرن و... وجود دارند، بسیار ضروری است، زیرا تا وقتی که از «سرمایه» به «نظریه» تبدیل نشود، بنیان‌های معنوی بقای کشور تهدید خواهند شد و اگر به این مرحله برسیم، در آن صورت تهدید بنیان‌های مادی خیلی آسان خواهد بود.

من سعی کرده‌ام در برخی از آثارم بنیان‌های این نظریه را تدوین کنم و اصولی برای آن تنظیم کنم تا مقدمه‌ای بر اندیشیدن‌ درونِ ایرانشهر به شمار بیاید.



🔴 پی‌نوشت:
از گزارش نشستی در مرکز مطالعات و آموزش، ۱۳۹۵ خورشیدی/کانال ایران دل

T.me/bestdiplomacy
4_5941699624627602962.mp4
2.3 MB
سیزده سال از مرگ ورزشکاری گذشت که چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب در برابر قدرتهای حاکم سرخم نکرد
روحش شاد
یادش گرامی
#ناصرحجازی
@bestdiplomacy
در خانه نشسته ای. غذا می خوری یا کتاب می خوانی. تلویزیون تماشا می کنی یا معاشقه می کنی. ظرف می شویی یا لباس. غذا می پزی یا اتو می کنی. هر کاری که در خانه می شود کرد را می کنی. خانه امن و آرام. صدایی می شنوی. سوت بلند. پسر همسایه بود؟ نه. صدای مهیب انفجار. سوت و انفجار. لرزه ای بر اندامت و خانه ات می افتد. انگار وسط فیلمی. اما اینجا سینما نیست. خانه است. بچه ها و عشق زندگیت را همراهی می کنی و بیرون می روی. همسایه ها ریخته اند بیرون؛ همه. هراسان. ترسیده و گیج. سوت بلند دیگری و باز انفجار. این بار دود را هم می بینی. صدای مسلسل هم می آید. چند مرد می دوند. انفجار در نانوایی محله بالا بوده. دیگری در آرایشگاه مردانه محله پایین. سومی در یک مدرسه. چند مرد می دوند محله بالا و چند مرد دیگر به محله پایین. دوچرخه سواری خونین تعادل اش را از دست داده و به زحمت خود را می رساند. می افتد. خبر می دهد راه آهن را گرفته اند. کی؟ چه کسی؟ بریده بریده می گوید: عراقی ها. می میرد. جریان زندگی عوض می شود. کارهای همیشه تعطیل می شود. یکی به اسلحه خانه می دود و دیگری به بیمارستان و آن دیگری به زمین فوتبال، تا بچه های محل را جمع کند. جنگ وارد زندگی می شود. بخشی از زندگی؟ شاید نابود کننده زندگی. نه، خود زندگی. زندگی به شیوه ای دیگر. همان پخت و پز و اتو کردن و معاشقه. اما این بار با هدف دیگر. با هدف حفظ همه آن ها. برتر از همه آن ها؟ شاید. اما فقط وقتی که در برابر صدام ایستاده باشی یا هیتلر. زندگی آب گوارایی است. ظرفش وطن است. زندگی نوشیدن هر روزه آب گوارایی است؛ اگر وطن باشد و بماند. ظرف نباشد که آب پابرجا نمی ماند و زبان، رمز برقراری ارتباط است. میان ظرف و زندگی. آب و بلور. پس غذا پختن و معاشقه و لباس شستن و زبان و وطن همه با هم معنی می شود. پس دستور پختن ماهی و دستور زبان فارسی و تاکتیک های های جنگی همه از زندگی است.
زنده باد زندگی!
زنده باد خرمشهر!
زنده باد ایران!
جواد رنجبر درخشی لر
T.me/bestdiplomacy
Forwarded from نواندیش
روزنامه هم میهن: ابهامات حادثه سقوط هلیکوپتر را رفع نمی کنید؟/ بعضی خبرسازیها مصرف انتخاباتی دارد!

روزنامه هم میهن نوشت:

🔸رئیس دفتر ریاست‌ جمهوری مدعی است که چندین بار با تلفن همراه خلبان که مرحوم آل‌هاشم آن را جواب می‌داده، گفت‌وگو کرده است و این به معنی وجود سیگنال و ارتباط با دکل‌های مخابراتی بوده که می‌توانند به سهولت محل سقوط را پیدا کنند. ولی هیچ توضیحی داده نمی‌شود که چرا آنان تا ۶ساعت بعد که هوا تاریک می‌شود، نتوانسته‌اند لاشه را پیدا کنند؟

🔸چگونه کسی می‌تواند چنین سقوطی را تجربه کند و همچنان دسترسی به تلفن همراه خودش داشته باشد، چه رسد به اینکه تلفن همراه خلبان در دسترس او باشد و پاسخ هم داده باشد؟ آن هم تلفن کس دیگری که می‌گوید اصلاً آنها را نمی‌بیند؟

🔸متاسفانه نکات و ابهامات و شایعات دیگری هم وجود دارد که نه‌تنها در مورد آنها توضیح داده نشده است، بلکه با تاخیر در پاسخگویی، موجب رسوب ابهامات در اذهان مردم شده است.

@Noandishnews
🔵🔴چالش‌های اقتصادی آموزش در میان طبقه متوسط
                           
🔦رویاهای بر باد رفته

مولود پاکروان در تازه‌ترین شماره «تجارت فردا» طی مقاله‌ای به چالش‌های آموزش در میان طبقه متوسط پرداخته و استدلال کرده است که، در روزگار دشوار رکود و تورم به نظر می‌رسد طبقه متوسط ایران به زودی توان بالا رفتن از نردبان آموزش و رشد را از دست خواهد داد.
چکیده آن مقاله را می‌خوانید:

🔹در شرایط اقتصادی این روزها، طبقه متوسط با چشم‌انداز چالش‌برانگیزی برای تامین هزینه‌های زندگی روبه‌رو است. روزگاری که طبقه متوسط می‌توانست از برخی کالاهای لوکس بهره‌مند شود سپری شده و بار مالی تورم، بسیاری از رویاهای این طبقه را که زمانی به راحتی قابل دستیابی بود، به باد داده است. آموزش هم اندک‌اندک به این رویاهای دوردست می‌پیوندد.

🔹تا همین چندی پیش، به‌رغم تورم، پویایی اقتصاد سبب می‌شد خانوار طبقه متوسط جامعه بتواند بخش قابل توجهی از درآمد خود را به آموزش فرزندانش اختصاص دهد. حالا اما، در حالی که هزینه‌های اساسی زندگی مانند مسکن و غذا سر به فلک کشیده، رکوردزنی تورم ماهانه آموزش هم زنگ خطر دیگری را برای این طبقه به صدا درآورده است.

🔹کافی است نگاهی به شهریه مدارس غیرانتفاعی، کلاس‌های ورزش و زبان و موسیقی بیندازید و برچسب قیمت لوازم‌التحریر و کتاب‌های درسی و لباس‌های ورزشی را بخوانید؛ به سادگی درخواهید یافت که آموزش هم از تندباد تورم در امان نمانده است.

🔹 هزینه آموزش نه‌تنها به بار مالی خانوار تبدیل شده که در حال شکل دادن به هنجارهای جدیدی در حوزه آموزش است. بسیاری از خانواده‌های طبقه متوسط حالا با انتخاب‌های سختی روبه‌رو هستند: آیا می‌توانیم از پس شهریه مدارس غیرانتفاعی بربیاییم؟ و آیا با افت قابل توجه کیفیت دانشگاه‌ها و فرصت‌های شغلی اندک در بازار، تحصیل در دانشگاه ارزش هزینه کردن دارد؟

🔹خانوارهای کم‌درآمد اغلب نیازهای اقتصادی ضروری را به آموزش ترجیح می‌دهند و به همین دلیل ممکن است فرزندان آنها برای کار یا کمک به درآمد خانواده، ناچار به ترک تحصیل شوند. این وضعیت در خانوارهای طبقه متوسط اندکی متفاوت است. افزایش هزینه آموزش در این طبقه ممکن است سبب شود خانواده دسترسی فرزندان خود به آموزش باکیفیت را محدود کند.

🔹تجربه‌های جهان در دوره‌های رکود و تورم نشان داده افت کیفیت آموزش به دلیل فشار اقتصادی می‌تواند چشم‌انداز آینده طبقه متوسط را به شیوه‌های مختلف غبارآلود کند. سرخوردگی و ناامیدی ره‌آورد دیگر این روند است. زمانی که کیفیت آموزش کاهش پیدا کند، والدین ممکن است سرخورده شوند و ایمان خود را به سیستم آموزشی از دست بدهند.

🔹کیفیت آموزش نقش مهمی در تجهیز افراد به مهارت‌ها و دانش مورد نیاز برای بازار کار ایفا می‌کند. حذف آموزش باکیفیت سبب می‌شود دانش‌آموزان با مهارت‌های ناکافی فارغ‌التحصیل شوند که با خواسته‌های بازار کار همخوانی ندارد. این شکاف مهارتی می‌تواند فرصت‌های شغلی آنها را محدود کند و به مشاغل کم‌درآمد یا بیکاری منجر شود.

🔹کاهش کیفیت آموزش می‌تواند به انتقال بین‌نسلی محرومیت‌ها دامن بزند. وقتی کودکان طبقات محروم یا متوسط، آموزش را با کیفیت پایین‌تری دریافت می‌کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که در بزرگسالی هم با چالش‌های اجتماعی-اقتصادی مواجه شوند. این روند، چرخه‌ای از فقر و فرصت‌های محدود را در میان نسل‌ها تداوم می‌بخشد و رهایی خانواده‌ها از مشکلات اجتماعی-اقتصادی را دشوار می‌کند.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۴۶
T.me/bestdiplomacy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سوال #تدکروز سناتور ایالت تگزاس و از حامیان
ترامپ در انتخابات۲۰۲۰

وقتی در کنگره آنتونی بلینکن را به چالش می کشد
این سوالات می تواند بخشی از سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در ریاست جمهوری علیه ایران را نشان دهد
@bestdiplomacy
🔵🔴حماسه آزادی خرمشهر

حافظان و مدافعان اصلی این سرزمین همین مردم عادی و کم ادعایی هستند که با گره زدن پرچم ایران و عاشورا، حماسه آزادی خرمشهر را رقم زدند.

جنگ ایران و عراق، جنگ ارتشی آماده و مورد حمایت قدرت های جهانی در مقابل ملتی بود که جز دست های رو به آسمان پدارنش، جز قلب های شکسته و اشک های مادرانش و جز اراده فولادین جوانانش هیچ سلاح و حامی دیگری نداشت.

جنگ ایران و عراق روایت حماسه بود،حماسه‌ای از جنس پهلوانان اساطیری ایران،حماسه‌ای الهام گرفته از عاشورا، حماسه حاشیه نشینان،حماسه جوانان و نوجوانانی که بیل و داس و دفتر و کتاب و مدرسه را رها کرده و راهی مرزها شدند تا "خاک بخورند اما خاکی به بیگانه ندهند"

راوی افسانه های شهامت و غیرت در جنگ ایران و عراق همین صورت‌ها و لباس های خاک گرفته و خاکی بودند.
در این آوردگاه پر درد و رنج،قلم تاریخ نگاری و حماسه سرایی در دست جوانان بی‌ادعایی بود که هر شب در گوشه سنگرها حماسه فتحی جدید را مرور می‌کردند.

داستان غمبار جنگ ایران و عراق،داستان الواتی و معرکه گیری نبود،بلکه تراژدی سراسر اندوهباری بود که هنوز صفحه به صفحه آن بغضها را در گلو شکسته و چشمهای بسیاری را تر می‌کند./تحکیم ملت

👈ماجراى شعر معروف «ممد نبودی ببینی»

جواد عزيزي «توانا» مي‌گويد: شهيد محمد #جهان‌آرا 16 مهر سال 1360؛ يعني 9 ماه پيش از آزادسازي خرمشهر شهيد شد؛‌ 3 ماه بعد از آزادسازي خرمشهر براي برپايي مراسم نخستين سالگرد شهيد جهان‌آرا با گروهي از بچه‌هاي خرمشهر عازم تهران شديم. در مسير با درخواست بچه‌ها تصميم گرفتم كه يك نوحه بگويم تا وقتي به تهران رسيديم، آن را سر مزار شهيد محمد بخوانيم.
http://noandish.com/fa/news/75389


T.me/bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
#آزادی_خرمشهر را می توان مهم ترین پیروزی ایران در یکصدسال اخیر دانست.آزادی خرمشهر برامده از هم پوشانی وحدت واتحاد و اراده ملی توامان بود.
@bestdiplomacy
🔵🔴خرمشهر و چهار مورد اشغال گری و بحران در تاریخ معاصر
یادمان سوم خرداد ۱۳۶۱
____
روز آزادی شهر مشاع همه ایرانیان
خرمشهر عزیز خجسته باد!
خرمشهر پیش از آزادی ازچنگال دشمن، اندکی پیش از آن سه بار نیز در صدر اخبار ایران بود.در سده پیش ( آبان ۱۲۱۶خورشیدی) ، عثمانی ها که مدعی تملک این شهر بودند، چندین بار با یورش به شهر کشتار و ویرانی افریده بودند و در پاسخ به اعتراض  نمایده دولت وقت ایران ،  مشیر الدوله گستاخانه چنین پاسخ داده بودند:
 بندر مُحَمَّره از توابع بصره و بغداد و مُلک ماست و رعیت خود را تنبیهی کرده‌ایم. اگر ثابت کردید که مُحَمَّره از ایران است. آن گاه از ترضیه گفت و گو کنید.!
اما آن رخداد ها فراموش شده بودند و مقدر بود این شهر مرزی ایران سه بار دیگر هم در معرض ناملایمات باشد.
ازهمان اسفند ۵۷، خرمشهر کانون نا آرامی ها شد.
نخست شورش مسلحانه و تجزیه طلبانه جریانهای پانعربیستی خلق عرب وابسته به حزب بعث عراق و صدام که سعی داشتند در نبودقدرت مرکزی ،با تکیه بر احساسات قومی، خوزستان را تجزیه کنند .کار شورشیان پانعربی به جایی رسید که تا برافراشتن پرچم تجزیه طلبی پیش رفته و بسیاری را کشتتد و به گروگان گرفتند.  این شورشها در بهار۱۳۵۸، با رشادت نیروهای ایرانی و مشخصا آرتش  و ابتکار دریادار احمد مدنی استاندار وقت  و نیروهای مردمی و کمیته ها بی سرانجام ماند.
خرمشهر استوار بار دوم در زمان آغاز جنگ به نبردگاه ایران و یورشگران عراقی بدل شد.نبردی که از یکم مهر ۱۳۵۹ آغازو با عقب نشینی تاکتیکی  مقاومت گران واشغال شهر در ۴ آبان پایان یافت. به نوشته محمد درودیان، پژوهشگر تاریخ جنگ ،عراق ابتدا برای اشغال خرمشهر دو گردان فرستاده بود، اما با مقاومت نیروهای ایرانی مجبور شد بیش از دو لشکر اعزام کند.
این ایستادگی چنان درسی به صدام داد که همه جهانیان و خود او دریافت رویای تصرف کوتاه مدت ایران و خوزستان، تخیلی بی سرانجام نیست و سپاه بعثی حتی قادر به فتح آبادان نشد و به محاصره آن بسنده کرد.
یک مقاومت ۳۴ روزه که به راستی نمادی از ایستادگی و پایداری در برابر سپاه تا دندان مسلح صدام بود و بیشک در کنار تلاش های همه نیروهای مردمی بومی و داوطلب و سپاهی، برجسته ترین نقش در این پایداری  تاریخی از آن هفتصد  تن از  تکاوران نیروی دریایی آرتش ایران ، با فرماندهانی چون ناخدا #هوشنگ_صمدی، #حبیب_الله_سیاری، داریوش ضرغامی، علی قمری  با همراهی سپاه منطقه به فرماندهی شهید محمد جهان آرا بود.که براستی در پایداری از مردم و سرزمین ایران و خرمشهر حماسه افریدند و خاطره دفاع از سنت پترزبورگ را در اذهان مورخان جنگ زنده کردند .اینک  افسوس خیلی ها از جزییات  آن رشادت ها ، جانبازی ها و شهادت ها خبر ندارند.
سومین روز  پر اهمیت تاریخ خرمشهر فرجامی پرافتخار داشت. آزادی اش از چنگال اشغال گران ارتش بعث در پرتو عملیات مشترک آرتش و سپاه و نیروهای مردمی در سوم خرداد ۱۳۶۱.
آزادسازی خرمشهر در حقیقت ازهدف های  مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس بود که از شامگاه یکم خرداد، با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز شد.در پایان این نبرد افزون بر پایان بخشیدن به نوزده  ماه اشغال بخشی از حساس‌ترین مناطق خوزستان و آزادسازی خرمشهر، ضربه‌ای سنگین به توان رزمی و روحیه نیروهای عراقی وارد آمد.
بسیاری رهایی خرمشهر را بزرگترین  پیروزی نظامی ایران در جریان جنگ هشت ساله می دانند.
با انجام این عملیات، ایران موفق شد بیشتر اراضی اشغال شده از سوی عراق در ابتدای جنگ را بازپس بگیرد و خود را در موقعیت کاملا مسلط نظامی و تبلیغاتی و راهبردی  قرار دهد.
رهایی خرمشهر، بیشک روزی است پرشکوه در تاریخ معاصر ایران و کمتر کسی است که از آن روز پرشکوه خاطرات شیرین و  شادی و احساس غرور ملی گسترده ملت ایران را به یاد نداشته باشد.
روز پرافتخار سوم خرداد تا ابد در ذهن جان ایرانیان زنده خواهد ماند.
روزی که دیگر بار سند این شهر خوزستانی تا ابد برای همه مردمان‌ملت  ایران زده شد.
افشین جعفرزاده
سوم خرداد۱۳۹۸
----------------------
وطن یعنی گرامی مرز تا مرز / وطن یعنی حریم گیو و گودرز

وطن یعنی دل و دستی در آتش / روان و تن، کمان و تیر آرش

وطن یعنی شبح یعنی شبیخون / وطن یعنی جلال الدین و جیحون

وطن یعنی به دشمن راه بستن / به اوج آریو برزن نشستن

وطن یعنی دو دست از جان کشیدن / به تنگستان و دشتستان رسیدن

زمین شستن ز استبداد و از کین / به خون گرم در گرمابه ی فین

وطن یعنی اذان عشق گفتن / وطن یعنی غبار از عشق رفتن

نماز خون به خونین شهر خواندن / مهاجم را ز خرمشهر راندن

سپاه جان به خوزستان کشیدن / شهادت را به جان ارزان خریدن

وطن یعنی هدف یعنی شهامت / وطن یعنی شرف یعنی شهادت

وطن یعنی شهید، آزاده، جانباز / شلمچه، پاوه، سوسنگرد، اهواز
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴پیش‌بینی ایلان ماسک از آینده: هوش مصنوعی جایگزین همه مشاغل می‌شود/ افراد می‌توانند در صورت تمایل به صورت تفریحی به کاری مشغول شوند

🔹ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت‌های تسلا و اسپیس ایکس، در کنفرانس فناوری ویواتک ۲۰۲۴ در پاریس پیش‌بینی کرد که هوش مصنوعی به زودی جایگزین تمامی مشاغل خواهد شد و گفت احتمالا هیچکدام از ما در آینده شغلی نخواهیم داشت.

🔹ماسک آینده‌ای را توصیف کرد که در آن مشاغل «اختیاری» خواهند بود و افراد می‌توانند در صورت تمایل به صورت تفریحی به کاری مشغول شوند.

🔹️او گفت در این آینده، هوش مصنوعی و ربات‌ها قادر به تامین تمامی کالاها و خدمات مورد نیاز انسان خواهند بود./جماران

@bestdiplomacy
در #رومانی ،افسران پلیسی بودند که وظیفه آنها این بود که زنان زیر چهل و پنج سال را هر سه ماه یک بار برای معاینه به درمانگاه ببرند.مردم اسم این ها را گذاشته بودند"پلیس قاعدگی".زنی که آبستن تشخیص داده می‌شد باید در زمان مقرر فرزندش را به دنیا می‌آورد وگرنه کارش به دادگاه و زندان ختم می‌شد.
#چائوشسکو، دیکتاتور کمونیست رومانی،سودای افزایش جمعیت کشورش را داشت.او سقط جنین برای زنان زیر چهل و‌پنج سال را‌ ممنوع کرده بود.در یک سخنرانی گفت:"جنین مال کل جامعه است.هر کس که از بچه دار شدن اجتناب کند در حکم فرد خائنی است که قوانین تداوم نسل کشورمان را نقض کرده است".به این ترتیب جلوگیری از آبستنی ممنوع،آموزش امور جنسی در مدارس متوقف، و حداقل سن ازدواج برای دختران پانزده سال اعلام شد.پلیس قاعدگی زنان را از محل کارشان جمع‌آوری و برای معاینه به درمانگاه می‌برد.به این ترتیب سقط جنین‌های زیر پله‌ای افزایش یافت.هر سال حدود هزار زن به دلیل این عمل‌های غیر استاندارد می‌مردند.وجه تراژیک دیگر قضیه، افزایش یتیم‌خانه‌های دولتی در سراسر کشور بود.بعدها معلوم شد که نیم میلیون کودک یتیم،که پدر و مادرهایشان به دلیل فقر رهایشان کرده بودند،ثمره سیاست‌های جمعیتی چائوشسکو بود.البته رژیم سیاست‌های تشویقی هم داشت:به زنانی که پنج فرزند داشتند مدال مادرانگی اعطا می‌شد،به مادرانی که بین هفت تا نه بچه داشتند نشان افتخار مادرانگی و به مادرانی که بالای ده فرزند داشتند نشان مادر قهرمان داده می‌شد.از سوی دیگر مادرانی که سنشان از بیست و پنج سال گذشته بود و هنوز بچه دار نشده بودند باید مالیات های کلان به دولت می‌پرداختند.
نکته جالب این است که عموم دیکتاتورها گمان می‌کنند که افزایش جمعیت به نفع آن‌هاست اما عملا ثابت شده جوان‌ها همیشه موتور محرکه مقابله با نظام‌های دیکتاتوری هستند.به نظرم یک دیکتاتور عاقل باید یک جمعیت پیر و از کار افتاده را به یک جمعیت جوان و‌ پرانرژی ترجیح بدهد.در انقلاب رومانی نیز ،همان کودکان یتیمی که به «کودکان چائوشسکو »معروف شده بودند و قرار بود حامی اول رژیم کمونیستی باشند بعدا تبدیل شدند‌ به جوانانی پرانگیزه که نقش اصلی را در نبردهای خیابانی بازی کردند‌ ؛ نبردهایی که سرانجام به اعدام دیکتاتور ختم شد.


بیژن اشتری/مترجم و نویسنده
T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴صادق الحسینی پژوهشگر اقتصادی:
ایران در خطر است
ایران دو راه دارد #استهلاک یا #انباشت_ثروت

ما داریم راه استهلاک رو میریم
بنظرم ما مردم بازی رو نفهمیدیم!

@bestdiplomacy
🔵🔴مخالفت مجمع تشخیص با لایحه حجاب و عفاف!

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان رییس هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام، به جنتی دبیر شورای نگهبان نامه نوشته و مصوبه مجلس درباره حجاب را مغایر با سیاست‌های کلی نظام در حوزه اقتصاد مقاومتی دانسته است.

آملی لاریجانی تصریح کرده که برداشت جریمه از حساب زنان، باعث بی‌اعتمادی به نظام بانکی و خروج سپرده‌های بانکی می‌شود.
🔦شرق
@bestdiplomacy
🔵🔴 سایه سنگین خشونت


🔹بزرگترین چالش ایران در سال‌های پیش رو نه آب خواهد بود،نه فقر، نه بیکاری و نه هیچ‌کدام از ابرچالش‌هایی که زیاد گفته می‌شوند؛ چالش ایران آینده(حداقل تا ۲۰ سال دیگر)خشونت خواهد بود. خشونت پیامد تمامی ابرچالش‌ها است، فردی که احساس تبعیض می‌کند یا درآمد ندارد یا ارزش‌های آموخته‌شده‌اش با واقعیت زیسته‌اش در تعارض است؛خشمگین می‌شود و این خشم، می‌تواند به خشونت عمومی و فراگیر ختم شود.

🔹نشانه نخستین
خشونت گفتاری در شبکه‌های اجتماعی فارسی‌زبان هشداری جدی است به ما.هیچ رویدادی نیست که تبدیل به روزنه‌ای برای پرتاب خشونت بخشی از مردم بر بخشی دیگر نشود. از جایزه کن بردن اصغر فرهادی تا مدال طلای تیراندازی، تا رویارویی دو ایرانی در المپیک،یکی با پرچم ایران و دیگری با ۳رنگ پرچم ایران بر لباس(هرچند در قالب تیم پناهجویان) تا انتشار نام و عکس کارمندان روبیکا تا … زمینه‌ای بوده است برای برون‌ریزی خشم و ناامیدی در قالب کلمات.فضای مجازی نگاشت دنیای واقعی ماست و این همه خشونت مجازی، یعنی چالش اصلی در حال بروز در جامعه واقعی ماست.

🔹واورنه‌خوانی تاریخ
ترسناک‌ترین جنبه بروز خشونت در جامعه ایران پررنگ شدن جمله‌ی وارون‌شده ماندلا است.ماندلا در زمان انقلاب در آفریقای جنوبی و پایان آپارتاید، تنها از طریق کاهش خشونت،توانست انسجام اجتماعی جامعه‌اش را حفظ کند و هزینه‌های تغییرات ساختار سیاسی را کاهش دهد.او با سیاست معروف «می‌بخشم، اما فراموش نمی‌کنم» توانست خشونت را در جامعه‌اش کنترل کند.ماندلا خوب می‌دانست که تجربه سال‌های آپارتاید می‌تواند تبدیل به ابزار انتقام‌جویی‌ها شود؛ و می‌تواند چرخه خشونت را در کشور به مرحله غیرقابل بازگشت برساند. به همین دلیل بود که او سیاست دوران گذار را در یک جمله خلاصه کرد:«می‌بخشم، اما فراموش نمی‌کنم».نه آن‌که ماندلا یا سیاه‌پوستان آفریقای جنوبی کم درد کشیده باشند، یا کم کشته داده باشند؛ بلکه رهبران آفریقای جنوبی خوب می‌دانستند بازکردن مساله انتقام‌گیری جامعه را به سمت یک خشونت کامل می‌برد.در درگیری‌های سال‌ها مبارزه میان دو طرف، خون‌های بسیاری ریخته شده بود؛ پس خشونت تنها ابرچالش پیش روی ماندلا بود؛ پیش از توسعه،پیش از احقاق حقوق مردم سیاه‌پوست.

🔹بر اساس این سیاست،هر شهروند می‌توانست به رفتارهای غیراخلاقی دوره آپارتایدش صراحتا اعتراف کند؛ بنویسد و انتشار عمومی هم یابد؛اما به دلیل آن‌که بخشی از این اشتباهات، یک اشتباه دسته‌جمعی بوده است؛ بخشی از آن حاصل تبلیغات حکومتی و بخش عمده‌ای از آن‌ها فاقد انگیزه‌های شخصی و حتی امتناع از آن همراه با کیفر بوده است؛ باید بخشیده شوند. اما فراموش نمی‌کنیم چرا که تاریخ باید عبرت آیندگان شود.در سیاست ماندلا اگر کسی به رفتار نادرست‌اش اعتراف نمی‌کرد و بعدترها مستنداتی علیه او یافته می‌شد، امکان دادگاهی‌شدن و مجرم شناخته‌شدن را داشت.از این طریق افراد انگیزه می‌یافتند تا اشتباهات خود را تا حد ممکن افشا کنند.ماندلا از جامعه‌اش خواست تا همدیگر را ببخشند.او رهبر بزرگی بود، چون آینده جامعه‌اش را قربانی گذشته نکرد. انتقام‌گیری لذت فردی برای بسیاری از مردم عامه داشت؛ اما آینده جامعه را از بین می‌برد.شعار «می‌بخشم، اما فراموش نمی‌کنم» برای دنیا مهم بود:

فراموش نمی‌کند تا تاریخ به عنوان آموزگار جامعه بیش از گذشته مانع از تکرار اشتباهات شود.

می‌بخشد تا جامعه درگیر خشونت‌های بی‌حاصلی نشود که روز به روز آینده را ترسناک‌تر کند.

🔹حالا پس از ۳دهه از یک تجربه جهانی موفق، در ایران و در کمال حیرت جمله «نه می‌بخشم و نه فراموش می‌کنم»در روزنامه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به وفور دیده می‌شود! جمله‌ای که از سر تاریخ‌ناخوانی باشد یا از سر شرارت، فرقی ندارد؛ نتیجه‌اش تزریق هر روزه خشونت است به جامعه‌ای است که در آستانه تحریک عمومی قرار دارد.خشونت افسارگسیخته در قالب درگیری‌های کلامی آغاز می‌شود؛ مانند پرخاش‌گری در شبکه‌های اجتماعی. در گام دوم منازعات خیابانی (و حتی خانوادگی) گسترش می‌یابد؛ که نشانه‌های آن در لابه‌لای آمارها پنهان شده است.

🔹در گام سوم این خشونت مهارنشده می‌تواند تبدیل به خشونت‌های گسترده به اتکاء ایدئولوژی، سیاست یا حتی منافع اقتصادی شود.خشونت‌هایی که بر اساس آموزه‌های تاریخی امکان زمینه‌سازی برای یک مشت آهنین را هم فراهم می‌کند. فراموش نکنید چگونه بی‌محابا زمینه‌های خشونت توسط چه کسانی در حال تزریق به جامعه است؛ و حداقل نگذاریم ما بخشی از این چالش تاریخی شویم.نگذاریم ما چرخ‌دهنده‌های دستگاه خشونت عمومی شویم؛ هر چیز را بهانه پرتاب ناامیدی‌ها و رنج‌های خود بر سر دیگرانی نکنیم که اتفاقا شدیدا شبیه خود ما هستند. دیگرانی که مشابه ما با همان اندازه از کمبود اطلاعات و قضاوت‌های اشتباه در سوی دیگر میدان بر ما خشم گرفته‌اند.

امیر ناظمی

T.me/bestdiplomacy
2024/09/24 03:31:14
Back to Top
HTML Embed Code: