Telegram Web Link
4_5923817777398810120.mp4
7.8 MB
🔵🔴 ۱۵٠٠ میلیارد دلار از پول ایرانی‌ها توسط خودی‌ها در شهرهای بزرگ دنیا سرمایه‌گذاری شده است

بیت‌المال ما همیشه خالی می‌شود
اما به یک سری افراد بیشتر می‌رسد تا بقیه

🔻 در یک قدمی ابر تورم هستیم و افرادی ادعا می‌کنند نقدینگی عامل تورم نیست

📌 چه چیزی عامل تورم است؟ تخیلات و توهم وضعیت کشور به یک مو بند است

🛑 مسئولی می‌شناسم که یک ریال از وام‌هایی که در ۳٠ سال گذشته پس نداده

💢 اسامی ابربدهکاران بانکی را فقط در چشم مردم فرو کردید؛ نتیجه‌اش چه شد؟

🔘 علی سعدوندی اقتصاددان:

🔹 شما قیمت ارز رو سرکوب می‌کنی برای خودی‌ها و میگی من ارز بازار آزاد رو قبول ندارم؛ یعنی میگویی من با زندگی ۹۹ درصد مردم کاری ندارم و اون یک درصد برای من مهم است.

🔹 دولت رئیسی پس از حذف ارز ۴۲٠٠ تومانی به شدت دست به چاپ پول زده و سال ۱۴٠۱ اعلام کرد در این زمینه شکست خورده.  حالا عملا ارز ۲۸۲٠٠ تومانی به بخور بخور تبدیل شده است./سیمرغ تی وی

@bestdiplomacy
🔵🔴سقوط‌ اصفهان به روایت کروسینسکی*

   
سقوط اصفهان کتابی است درباره حوادث منجر به یورش محمود افغان به پایتخت حکومت صفوی.این کتاب بر پایه گزارش‌های تادوش‌کروسینسکی،کشیش مسیحی لهستانی است که آن سالها در اصفهان حضور داشته و مشاهدات و تحلیل‌های خود را درباره یورش افغانان ثبت کرده است.

سیدجوادطباطبایی از میان گزارش‌های دقیق این راهب لهستانی، بخش‌هایی را بازنویسی کرده و در کتاب سقوط اصفهان آورده است. این کتاب، فقط یک روایت تاریخی ساده نیست بلکه به دلایل مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی که منجر به ضعف حکومت صفوی شد اشاره می‌کند از جمله ضعف شاه، رقابت‌های درونی دربار، فساد، وخامت اوضاع اقتصادی، فشارهای مذهبی... به عبارت دیگر، سقوط حکومت صفوی، دلیلی نداشت جز ضعف و اشکالات درونی.

مرور این حوادث در کتاب، آنقدر تلخ است که خواننده چاره‌ای جز آه کشیدن بر این همه درد تاریخی ندارد. نویسنده یورش افغانان را با حمله اعراب و مغولان مقایسه می‌کند، با این تفاوت که حمله افغانها یک حمله خارجی نبود، بلکه شورشی داخلی علیه حکومت مرکزی به حساب می‌آمد.
بخشهایی کوتاه از کتاب سقوط اصفهان:


● ‏اراده شاه بر آن تعلق گرفته بود که عمارت‌های او چیزی کم نداشته باشند اما اهمیتی نمی‌داد که سپاه فاقد همه چیز باشد.

● در زمان شاه عباس (عکس دوره شاه سلطان حسین) مجازات اعمال خلاف بزرگان، اعدام و در مورد عامه مردم، جریمه‌ی مالی بود. زیرا جریمه مالی در مورد بزرگان به سبب توانگری آنان کارساز نیست، در حالی که مجازات اعدام نیز در مورد عامه مردم کارساز نمی‌تواند باشد.

● فساد اداری و رشوه‌خواری از دربار سرچشمه می‌گرفت و در همه سطوح کشور جریان پیدا می‌کرد...داروغه‌ها به جای محاکمه دزدان، از آنان جریمه می‌گرفتند و اگر برخی از آنان قادر به پرداخت جریمه نبودند، شبانه آنان را آزاد می‌کردند تا از راه دزدی، جریمه پرداخت کنند!

● ‏کروسینسکی بر آن است که در کشورهایی که تاثیر دیانت و اخلاق بسیار اندک باشد، تنها ترس می‌تواند عامه مردم را در محدوده رعایت وظایف خود نگاه دارد. در آستانه یورش افغانان ترس نیز که یگانه عامل حفظ خانه‌ی از پای‌بست ویران نظام خودکامه بود،از میان رفت.

● ‏پیش از بر تخت نشستن شاه سلطان حسین نیز تباهی در رفتارهای ایرانیان راه یافته بود اما وخامت وضع اقتصادی، سقوط اخلاقی بی‌سابقه‌ای را بدنبال آورده بود...تنها ملاک تصدی شغل، پرداخت پول بود. همه امور دربار، دائرمدار اخاذی و رشوه‌خواری شد و رشوه جای صناعت و تجارت را گرفت.کسی که با سکه ده شاهی می‌خوابید، اگر حاکم شهر، شب عوض می‌شد، فردا صبح صاحب تنها پنج شاهی بود.

● ‏کینه یا در بهترین حالت، نوعی وحشت نسبت به هرچیزی که به فرقه مخالف تعلق داشت، با شیر در جان کودکان وارد می‌شد.

● ‏اعلام مذهب رسمی که در آغاز و در دوره شکوفایی فرمانروایی صفویان در رویارویی با خلافت عثمانی، نقطه قوتی برای نظام حکومتی ایران به شمار می‌آمد، با چیره شدن ضعف بر ارکان قدرت به نقطه ضعفی جدی تبدیل شد.

● وصیت میرویس افغان: ‏اگر ایرانیان بخواهند به شما حمله کنند، به هر قیمتی با آنان صلح کنید اما اگر جرات و توان حمله به شما را پیدا نکردند،خود شما به آنان حمله کنید.

● ‏محمود در دو سال نخست با بهره گرفتن از بی‌حرکتی دربار، سرزمین‌های هزاره‌نشین را که اهالی آن شیعی مذهب بودند تصرف کرد. اگرچه هزاره‌ها به حکومت مرکزی تمایل داشتند اما حکومت ایران روی خوشی به آنان نشان نداد و آنان به ناچار زیر فشار محمود افغان با او متحد شدند.

● در زمان شاه سلطان حسین بر اثر سختگیری و تعصب شریعت‌مداران قشری، مدارای دینی که از زمان شاه عباس موجب شده بود تا معتقدان همه ادیان و مذاهب با صلح و آرامش کنار هم زندگی کنند از میان رفت و مومنان بسیاری از ادیان و مذاهب در تنگنای نخوت رقیبان خود گرفتار شدند.

● در ولایاتی که مومنان مذاهبی غیر از تشیع سکونت داشتند، آن شهرها آسانتر به تصرف افغان‌ها در می‌آمد. در کرمان زرتشتیان چنان مورد آزار و اذیت متولیان شریعت رسمی بودند که ورود افغانان را همچون پیام رهایی‌بخش تلقی کردند و محمود افغان به آسانی شهر را به تصرف خود در آورد.

● در هر شهر و روستا دودستگی حاکم بود و مردم آنها نمی‌توانستند در برابر دشمن مشترک متحد شوند. ‏کروسینسکی می‌نویسد: در شاه حسی ،دربزرگان غیرتی، در مردم اعتمادی و در وزیران تدبیری باقی نمانده بود...بی‌نظمی چنان عمومیت داشت که گویی همه بخش‌های شاهنشاهی ایران در آستانه فروپاشی است./مدرسه علوم انسانی

زنده یاد سید جواد طباطبایی


*این کتاب را می توان از بهترین کتابهایی دانست که طی دوسال اخیر در ایران منتشر شده و متاسفانه چاپ جدید آن پس از مرگ استادطباطبایی متوقف شده
در صورت چاپ مجدد کتاب پیشنهاد ویژه دیپلماسی مطالعه این کتابست و از خواندن آن و آگاهی بخشی آن لذت بسیار خواهید برد


T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «🔵🔴سقوط‌ اصفهان به روایت کروسینسکی*     سقوط اصفهان کتابی است درباره حوادث منجر به یورش محمود افغان به پایتخت حکومت صفوی.این کتاب بر پایه گزارش‌های تادوش‌کروسینسکی،کشیش مسیحی لهستانی است که آن سالها در اصفهان حضور داشته و مشاهدات و تحلیل‌های خود را درباره…»
🔵🔴منافع رانتی چگونه جمعیت تهران را ۲٠درصد افزایش داد؟!
دکتر کمال اطهاری، پژوهشگر اقتصاد


قرار نبود منطقه ۲۲ مسکونی شود/ تهران یک میلیون مسکن خالی دارد

کمال اطهاری، پژوهشگر اقتصاد توسعه با بیان اینکه هر میزان که از تهران دورتر می ‌شویم تله فضایی فقر سخت‌تر می ‌شود، گفت: تلاشها بر این بود که منطقه ۲۲ تهران تبدیل به منطقه نوآوری شهر تهران شود، اما احمدی نژاد حکم داد که این منطقه مسکونی شود.

فضای نوآوری را تبدیل به مسکن کردند و از رانت آن بهره برده شد. در واقع فضاها برای باز تولید رانت در اختیار گرفته شد. احمدی نژاد گفت برای رونق بخشیدن به بخش مسکن  ۲۰ درصد روی جمعیت شهر تهران اضافه کنیم!

در حالی که اگر این کار در هر کشوری انجام می ‌شد محکومیت های جزایی سنگین برای آن فرد اعمال می کردند. شهر به بورژوازی مستغلات فروخته شد.

سالانه ۵٠ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج می شود

اطهاری در بخش دیگر مصاحبه گفت: سیستمی که در آن زندگی می کنیم، سیستم سرمایه داری نیست، بلکه ما در واقع در سیستم نئوفئودالیسم رانتی زورگو انحصاری قرار داریم که تنها زیر بنای سرمایه دارانه دارد و مانع تولید و باز تولید شده و به جای آنکه رانت را به چرخه تولید درآورد را از کشور خارج می ‌کند.

برآورد ها نشان می ‌دهد که سالانه به طور متوسط ۵۰ میلیارد دلار به صورت رانت از کشور خارج می ‌شود. دانشگاه تربیت مدرس روی این موضوع کار کرده و نشان داده که بین ۳۰ تا ۸۰ میلیارد دلار به صورت سالانه بسته به میزان درآمدهای نفتی، از ایران خروج سرمایه داریم./جمهوریت
T.me/bestdiplomacy
ابرقدرتی آمریکا و دیگر قدرتهای بزرگ را باید مرهون رشته های #علوم_انسانی و #سیاسی و‌ #روابط_بین_الملل در دانشگاه های بزرگ آنان دانست.
ده ها دانشگاه مشهور آمریکایی که به برترین ده معروف هستند،و دانشگاه های آکسفورد،ایتون و سوربن را باید در پاگیری این منزلت موثر دانست.
همانطوریکه #شوروی افول خود را باید ناشی از منزلت پایین رشته سیاسی و روابط بین الملل در دانشگاه های آن کشور می دانست.

درک هریک از جریانات بین المللی و توان بسیج کلیه نیروها جهت ارتقای منزلت ملی آنچنان پیچیده است که قدرتهای بزرگ با سرمایه گذاری گسترده در این رشته ها سعی دارند نخبگان فکری و عملی را به این رشته ها جذب کنند.
پروفسور سید حسین سیف زاده،اصول روابط بین الملل،ص32
T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خلاصه آنکه اگر #شاهنامه نمــی‌بــود ایــن آب و خاک به جای خود می‌بود، اما به صورت دیگری.

ایران در این هزار و صدساله به کمک زبان فارسی دری و شاهنامه مجموعیت خود را حفظ کرده است.
اعتنا نکرده که چه کسانی بر او حکومت می‌کنند.
اگر جسم او در معرض دستبرد بوده، #روح او محفوظ مانده.

مسئله این است که ایرانی هرگاه در طی این هزار سال احساس خطر داشته چنگ زده و کمک گرفته از روح شاهنامه، از تفكّر شاهنامه، برای اینکه بتواند خود را از مشکل برهاند.
با این هجومی که شده بود به ایران براثر اتحاد میان ترک‌های غزنوی و سلجوقی و خلافت بغداد شخصیت ایران می‌رفت تا آستانه انقراض، ولی به برکت شاهنامه همانگونه بر سر پا ماند.

📚مرزهای ناپیدا

@bestdiplomacy
نظر خاص روانشاد صادق هدایت در مورد خیام
@bestdiplomacy
🌎 طوفان الاقصی آراء بایدن را برد

اکبر مختاری

🌿 یک‌سال مانده به انتخابات سال ۲۰۲۰، صدای پرقدرت آژیر آمبولانس‌های حمل بیماران کرونایی لرزه بر اندام جامعه آمریکایی انداخته بود. اما رئیس‌جمهور مغرور از برخی از آمارهای مثبت اقتصادی گذشته سعی می‌کرد فضای ایجادشده براثر کرونا را کم‌اهمیت جلوه دهد.

🌿 حضور بدون ماسک در جلسات سخنرانی، ترامپ را فردی قوی در برابر کرونا نشان می‌داد؛ فردی که با توصیه‌های غیرمعمولش در مورد درمان کرونا با داروهای متفاوت، جامعه آمریکا را بیش از پیش نگران ساخته بود.
حالا وقت آن رسیده بود که خود به‌دلیل بیماری کرونا در بیمارستان بستری شود؛ همان رویدادی که به او فهماند که کرونا توهم نیست، بلکه یک واقعیت خطرناک جهانی است.

🌿 عملکرد دونالد ترامپ در برابر کرونا موقعیت سیاسی او را در بین رای‌دهندگان هرچه بیشتر تضعیف کرد تا جایی که وی در انتخابات ۲۰۲۰ حتی ایالت جورجیا سرزمین سناتور نامدار و درگذشته جمهوری‌خواه و از منتقدان اصلی‌اش، یعنی جان مک کین و خانواده‌اش را نیز از دست داد.
شرایط در انتخابات ۲۰۲۰ سبب شد که در کنار رای‌گیری حضوری، از رای‌گیری پستی نیز استفاده شود. در رای‌گیری پستی بخش عمده کسانی‌که معمولاً رای نمی‌دهند یا کمتر سیاسی بودند نیز وارد عرصه انتخابات شدند و این رویداد به موفقیت جوبایدن در ایالت‌های مهم و کلیدی کمک کرد.

🌿حالا شمارش معکوس برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا آغاز شده و این درحالیست که به احتمال زیاد بازی انتخاباتی دو نامزد اصلی حزب دموکرات و جمهوری‌خواه بار دیگر تکرار خواهد شد.

🌿 ترامپ زخم‌خورده از شکست چهارسال پیش آمده است که بار دیگر با شعار «اول آمریکا» پیروز گردد و در برابر جوبایدنی قرار دارد که باید روی باسکول وزن‌کشی جهت تحقق شعارهایش رود تا رای‌دهندگان دریابند انتخاب درستی در چهارسال گذشته انجام داده‌اند یا خیر؟
نظرسنجی‌های رسانه‌های صوتی و تصویری و شبکه‌های اجتماعی اکثر خواست‌های مردم در این دوره را نیز بیش از امور مربوط به سیاست خارجی، خواست‌های داخلی از جمله مبارزه با مهاجرت غیرقانونی، موضوع سقط جنین، وضعیت بیمه‌های درمانی، تورم و رونق اقتصادی و در نهایت رفع خطرهای تروریستی و حفظ قدرت آمریکا در جهان می‌دانند؛ اما با وجود نقاط نسبتاً مثبت جو بایدن در موارد پیش رو اتفاقی خاص، سرانجامِ سیاسی جو بایدن را با چالش جدی روبه‌رو ساخته است.

🌿 هفتم‌اکتبر اتفاق خاصی بود که به زیربنای سیاست خارجی دولت بایدن ضربه اساسی وارد ساخت. اقدام حماس در کشتن بخشی از  اسرائیلی‌ها و پاسخ بسیار خاص و تند و جنگی اسرائیل در برابر این رویداد تحولاتی را رقم زده است که می‌تواند بر سرنوشت جوبایدن تاثیرگذار باشد.

🌿 کشته شدن بیش از ۳۴هزار فلسطینی در جنگ غزه ناقوس توقف جنگ را تا درون دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکایی به‌صدا درآورده است. درخواست ویژه مسلمانان آمریکا در کنار جریان چپ مترقی درون حزب دموکرات از بایدن برای او چالشی بسیار عمیق ایجاد کرده است.

🌿نگاه به انتخابات گذشته آمریکا نشان  می‌دهد که اکثریت جمعیت هجده تا سی سال آمریکا در سال ۲۰۲۰ به جوبایدن رای دادند و حالا خط پیش رو معترضین در دانشگاه‌های آمریکا را چنین افرادی دربرمی‌گیرند.

🌿 بی‌توجهی جوبایدن به این پایگاه رای برای او آسیب‌زاست و از طرفی بی‌اهمیتی به اسرائیل نیز می‌تواند برای آینده سیاسی او گران تمام شود.
اگر اعتراضات چندصدهزار نفری سیاهان در دوران ترامپ در اعتراض به مرگ جورج فلوید در انسجام برای شکست ترامپ مؤثر بود؛ عدم رای و بی‌توجهی این بخش از بدنه حزب دموکرات که نزدیکی بیشتری به آراء برنی سندرز دارند، می‌تواند کار را برای پیروزی بایدن دشوار سازد.

🌿 اگر نقشه انتخاباتی آمریکا را نگاه کنیم؛ درمی‌یابیم که ایالتی چون میشیگان که مسلمانان و عرب‌تباران نسبتاً زیادی دارد و ۱۶ الکترال را هم در گوی انتخابات برای خود دارد، می‌تواند چه مقدار خطر را برای بایدن با عدم رای مسلمانان درست کند. این درحالی است که تفاوت آرای بایدن و ترامپ در میشیگان چیزی کمتر از صدهزار رای بود.

🌿 از سوی دیگر، ایالتی چون پنسیلوانیا با داشتن بیست رای الکترال می‌تواند یکی از مؤثرترین ایالت‌ها در موفقیت جو بایدن ایفا کند و این درحالی است که تفاوت دو نامزد در انتخابات گذشته چیزی در حدود یک درصد کل آرا بوده است.

🌿 فضای فعلی سیاسی آمریکا اگرچه با دادگاه‌های پی‌درپی برای ترامپ کاملاً بر وفق مراد او نیست؛ اما فضای ضدجنگ شکل‌گرفته در غزه نیز بخشی از پایگاه رای جو بایدن را سست ساخته است؛ تاجایی که باید گفت اگر جو بایدن نتواند انسجام میان جریان راست میانه و چپ مترقی درون حزب دموکرات را در کنار هم ایجاد کند، احتمال شکستش هم دور از دسترس نیست.




کانال تحلیلی سیاسیون ایران


👇👇👇

https://www.tg-me.com/Iranianpoliticianss
🔵🔴هر دم از این باغ بری می‌رسد

سرمقاله هم‌میهن
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

ماجرای مدیریت و رویکرد کلی مجموعه جریان حاکم به‌جایی رسیده که باید آرزوی دولت اول اصولگرایان در سال‌های ۸۴ تا ۹۲ را داشت. مدیریتی غیرپاسخگو، اقتضایی، بدون برنامه و از همه بدتر مدیریتی انکارگرا آن هم انکار در روز روشن؛ و اگر نعمت بزرگ فضای مجازی نباشد، معلوم نبود که آقایان امروز چه ادعاهایی که نمی‌کردند.

مسئله از برخورد با یک خانم آغاز شد که منجر به برهنگی او شد و همه دیدند که عامل این مسئله ماموران گشت نور یا ارشاد بودند، ولی آقای وزیر در دوربین نگاه کرد و‌گفت؛ آن خانم خودش را برهنه کرد.

این گذشت تا یکی دو روز بعد سیل مشهد آمد. در اولین واکنش آقای وزیر اعلام کرد که هزینه خاکسپاری کشته‌شدگان رایگان است. البته، چنین دستوری ذاتاً بد نیست؛ ولی در شرایطی که دغدغه مردم و داغ‌دیدگان مسائل بسیار مهمتری است، اعلام عمومی چنین تخفیفی که می‌توانست انجام شود ولی اعلام نشود، سطح دغدغه وزارت کشور و دولت را نسبت به چنین فاجعه‌ای بازتاب می‌دهد.

هنوز پژواک سخنان آقای وزیر در گوش‌ها ایجاد تنش می‌کرد که به قول معروف گل بود به سبزه آراسته شد و مدیر ستاد بحران مشهد در پاسخ به پرسش‌های خبرنگار درباره سیل و خسارت‌های آن، حرف‌هایی را زد که مثل پاشیدن اسید روی زخم مردم بود و همگان اصل سیل که به کشته شدن حداقل ۷نفر منجر شده بود و به صدها خودرو و ملک آسیب زده را فراموش کردند.

او به‌کلی وجود سیل را منکر شد و مدعی آب‌گرفتگی جزئی شد؛ درحالی‌که همزمان فیلم آن منتشر می‌شد و غواصان هم در گودال‌های شهری دنبال جنازه غرق‌شدگان در سیل می‌گشتند. این گفت‌وگو حتی از اظهارات سعید الصحاف در ماجرای سقوط بغداد نیز مسخره‌تر به نظر می‌رسید و این نشانه‌ای از ادامه شکاف میان دغدغه‌های مردم و مدیران است که ابتدا به ساکن انکار می‌کنند.
وقتی انکار می‌کنی، یعنی نه می‌توانی حل کنی و نه می‌خواهی حل کنی. (البته بعد از انعکاس گسترده در فضای مجازی، مدیر بحران مشهد به دستور استاندار برکنار شد.) در میانه ماجرا نیز امام‌جمعه مشهد می‌خواهد به نیمه پر لیوان نگاه کند، ولی در عمل نمک دیگری بر زخم مردم پاشیده می‌شود زیرا می‌گوید: «شماری در سیل اخیر از دست رفتند اما توجه داشته باشید که وقوع این سیل یک بلای طبیعی بود که متولیان امر را غافلگیر کرد. نباید از موضوعات دلگرم‌کننده در بحران اخیر غافل شد.»

مثل این می‌ماند که در جریان سیل فروردین پنج‌سال پیش به‌جای ابراز تأسف و ناراحتی نسبت به آن همه خسارات و تلفات، ابراز خوشحالی کنیم که باران‌های فراوان باریده است و هیچ توجهی هم به داغ‌دیدگان و خسارت‌دیدگان و ریشه‌های مدیریتی و سیاستی در شکل‌گیری چنین خساراتی نکنیم.

بلای طبیعی فرق دارد با مسئولیت انسانی ما که باید مانع خسارات آن شویم. اگر به‌جای مانع شدن از برگزاری کنسرت‌های قانونی و وضعیت زنان قدری هم به این مسائل می‌پرداختند، شاید سیل می‌آمد؛ ولی زیانی نمی‌رساند.
 
در مورد مشهد نوعی اتفاق‌نظر وجود دارد که به دلیل دخل و تصرفات در ارتفاعات و اشغال و انسداد آبراه‌ها چنین فاجعه‌ای رخ داده است، همچنان که گزارش ملی سیل سال۱۳۹۸ هم درباره گلستان به چنین موارد روشنی اشاره می‌کند.
بی‌توجهی به بدیهیات علمی و مدیریتی در امر کشورداری دیر یا زود بحران ایجاد می‌کند. اگر اکنون با سیل در مشهد مواجهیم؛ فردا در سایر نقاط کشور نیز دچار خواهیم شد.

نمونه روشن آن دستورات ‌دیروز آقای رئیسی در سفر به مازندران برای خودکفایی در تولید برنج است. کسی نیست بپرسد که جز منطقه شمال کشور در کجا کشت برنج برای کشور مقرون‌به‌صرفه است که دستور خودکفایی داده می‌شود؟

خُب حالا خودکفا شدید، مگر مشکلی برای واردات داشته‌اید که دنبال خودکفایی به هر قیمتی باشیم؟ بحران آب در جنوب و مناطق خشک و داخلی کشور تا چه حد ناشی از سیاست کشت برنج در این مناطق است؟
به‌علاوه، شما که دنبال فرزندآوری فراوان برای هر زن تا چند کودک در چند سال آینده هستید و هنوز نمی‌توانید شیرخشک آنان را به‌صورت معمول تامین کنید، چگونه خواهید توانست برای یک جمعیت ۱۵۰میلیونی مطلوب خود برنج و گندم و سیب‌زمینی و پیاز و دانه‌های روغنی و جو و ذرت و علوفه و حبوبات و... را به‌صورت خودکفا تهیه کنید؟

کمااینکه پس از یک‌بار رسیدن به خودکفایی گندم، الان جزء بزرگترین واردکنندگان گندم هستیم. هر سیاستی که متکی به استحصال بیشتر از منابع طبیعی مثل آب و معدن و نفت باشد و در پی اصلاحات ساختاری برای افزایش بهره‌وری در تولید و نگهداری و صادرات نباشد، پیشاپیش محکوم به شکست است و بحران‌های مصنوعی و نه طبیعی خاص خود را ایجاد خواهد کرد.

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 دام شواهد تاییدکننده و تکنیک های رهایی بخش



در یک مطالعه روانشناسی دو گروه را انتخاب کردند یکی موافق مجازات اعدام و دیگری مخالف مجازات اعدام. به هر دو گروه، دو گزارش دقیق و علمی دارند درباره اثرات مجازات اعدام. هر دو گروه هر دو گزارش را خواندند، یک گزارش حاوی مطالبی مبنی بر تایید مجازات اعدام بود و دیگری برداشتی برعکس داشت و مجازات اعدام را درست نمی دانست. بعد از از مطالعه نتیجه جالب بود:

هر دو گروه به عقیده خود معتقدتر شده بودند! و می گفتند که معلوم شد که ما درست فکر می کنیم! چه اتفاقی در ذهن آن ها افتاد؟
ذهن آن ها به طور ناخودآگاه و اتوماتیک اطلاعاتی که موافق نظر پیشینی آنان بود را برجسته می کرد.همچنین به صورت مرموزی و به گونه ای ناخودآگاه و اتوماتیک اطلاعات منفی را حذف یا بازتفسیر می کرد. مثلا می گفت که درست است اما مهم نیست.

این مساله فقط مختص آنان نیست. همه ما در این دام می افتیم: دامی که آن را شواهد تاییدکننده می نامند. این دام ریشه روان شناختی دارد. ما از سرگردانی و تضاد در هراسیم. بنابراین سعی می کنیم که شواهد، نشانه ها، آمار، ارقام، اطلاعات و گزارش هایی را جمع و جور کنیم که انتخاب های ما را تایید کند.

فرض کنید می خواهید یکی از محصولات تان را به بازار اروپا صادر کنید. اما یکی از کارمندان به شما خواهد گفت که نشانه هایی را دریافت کرده است که یورو سقوط خواهد کرد و در نتیجه درآمد صادراتی شما کاهش پیدا می کند. بنابراین شما دست به کار می شوید و به جمع آوری شواهدی می پردازید که نشان می دهد یورو در حال تقویت شدن است. شما چه کار کرده اید؟ دقیقا در دام شواهد تاییدکننده افتاده اید. چرا که فقط شواهدی را جستجو و یافته اید که تصمیم قبلی شما را تایید می کند.


در انتخابات هم در معرض این خطای رایج هستیم. فرض کنید که من از قبل یک ذهنیت مثبت در مورد یکی از کاندیداها دارم. در فرآیند انتخاب به این نتیجه می رسم که وی دو ويژگی مثبت دارد (مثلا تعامل خوبی با طیف های مختلف سیاسی دارد و همچنین سلامت مالی دارد) و دو ويژگی منفی (تجربه کار اجرایی را ندارد، برنامه مشخصی هم ندارد). اینجاست که دوباره سازوکار شواهد تاییدکننده فعال می شود: پیش خودم می گویم مهم این است که وی بتواند با افراد مختلف کار کند و فاسد هم نباشد. بقیه چیزها خیلی مهم نیست.


🛜تجویز راهبردی:

● چه انتخاب همسر، چه انتخاب کیف و کفش، چه انتخاب استراتژی، انتخاب های ما در معرض دام شواهد تاییدکننده هستند. چگونه می توانیم ذهن مان را ورزش بدهیم که در این دام نیفتیم یا کمتر از عواقب آن خسارت ببینیم؟
1- چون ذهن ما علاقه مند شواهد و مدارک مثبت (تاییدکننده) است ممکن است شواهد ضعیف را هم بپذیرد. در مورد شواهد تاییدکننده با وسواس عمل کنید و از خودتان بپرسید واقعا این آمار/اطلاعات/برداشت درست و صحیح و محکم است؟

2- کسی را که با شما مخالف است را برای یک گفتگو دعوت کنید. ببینید می توانید با استدلال، نظر وی را تغییر دهید؟ حتی اگر در جلسه کسی به درستی استدلال دیگری اعتراف نکند اما بعدا در خلوت خود، نظرمان را تغییر خواهیم داد.

3- آگاهانه و فعالانه در جست وجوی شواهد تضعیف کننده (منفی) بگردید. چرا که ذهن شما به صورت خودکار شواهد تاییدکننده را خواهد یافت.

دکتر مجتبی لشکربلوکی
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴حمایت سوریه از حق حاکمیت امارات بر جزایر سه‌گانه ایرانی!

سید حسین موسویان دیپلمات پیشین با انتشار پیامی در ایکس به بیانیه کشورهای عربی که در پایان اجلاس سران اتحادیه عرب در منامه بحرین قرائت شد اشاره کرد.

موسویان نوشت:
خبری عبرت آموز! بشار اسد همراه با سایر کشورهای عربی، بیانیه حمایت از تعلق جزایر سه گانه ایرانی به امارات را امضا کرد!

لازم به ذکر است که سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، بند مربوط به جزایر سه گانه ایرانی واقع در خلیج فارس مندرج در بیانیه سی و سومین نشست سران اتحادیه عرب در بحرین را غیرقابل قبول دانست و آن را محکوم کرد.

ناصر کنعانی پنجشنبه شب در یک موضع گیری رسانه ای در این ارتباط اظهار کرد: به دفعات تصریح و تأکید شده است که جزایر سه‌گانه‌ ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزء لاینفک و ابدی سرزمینی جمهوری اسلامی ایران بوده و طرح اینگونه ادعاهای بی‌اساس در این بیانیه مردود است.

#سیاست_خارجی_ناکارآمد
پ ن :درک نادرست ج.ا از سیاست خارجی

@bestdiplomacy
Forwarded from عکس نگار



روانشاد #منوچهر_ستوده/ایران شناس، جغرافی دان برجسته و‌پژوهشگر برجسته ادبیات فارسی


خون است دلم برای ایران⁣
جان و تن من فدای ایران⁣
بهتر ز هزارگونه آوای⁣
در گوش دلم نوای ایران⁣
خوشتر ز صفای باغ ایران⁣
من را به نظر صفای ایران⁣
همچون دم عیسی مسیحا⁣
جان بخش بود هوای ایران⁣
افسوس ز ظلم روس منکوس⁣
تشدید شده عزای ایران⁣
وان دشمن وحشی ستمکار⁣
برده ست همه غذای ایران⁣
وین تفرقه و نفاق اشرار⁣
خسته دل با صفای ایران⁣
گشته ست کنون بسی غم افزای⁣
آن ساحت غم زدای ایران⁣
اینک که وطن شدست بیمار⁣
دانی چه دهد شفای ایران⁣
یکرنگی ملت است و دولت⁣
داروی شفای زای ایران⁣
ایران عزیز را خدایی ست⁣
امید کند خدای ایران⁣
از چشم بد شریر حفظش⁣
تا بیش شود بهای ایران⁣
تا مسکن اجنبی ست کشور⁣
حاصل نشود رضای ایران⁣
زیبد که ستوده وار گویی⁣
خون است دلم برای ایران⁣

@bestdiplomacy
🔵🔴امضا بیانیه ضد ایرانی ادعای مالکیت امارات بر جزایر سه‌گانه توسط بشار اسد

طهمورث حسینی

در متن بیانیه کشور‌های عربی شامل الجزایر، سوریه، بحرین، کومور، جیبوتی، مصر، عراق، اردن، کویت، لبنان، لیبی، موریتانی، مراکش، عمان، فلسطین، قطر، عربستان، سومالی، سودان، تونس، امارات متحده عربی و یمن آمده است: «بر حاکمیت امارات متحده عربی بر جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ، ابوموسی تاکید شده و از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد که به ابتکار امارات متحده عربی برای یافتن راه‌حلی مسالمت آمیز از طریق مذاکرات مستقیم...

اما آنچه در این میان تعجب ایرانیان را برانگیخت، امضای این بیانیه توسط عراق و سوریه بود. حضور بشار اسد در این نشست و تایید این ادعای عربی، موجب انتقاد فراوان بابت عدم توازن هزینه و فایده حضور ایران در سوریه شده است...

حضور مستشاری ایران در سوریه تاکنون بیش از هفت هزار شهید برجای گذاشته است. همچنین بیش از ۲۵ نفر از فرماندهان و مقامات نظامی کشور در این کشور جان باخته‌اند. حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، آخرین پرده از تنشی بود که برای اولین بار به درگیری مستقیم تهران و تل‌آویو منجر شد.

به‌رغم کمک‌های بی‌شائبه ایران به سوریه و درمقابل سهم بسیار ناچیز در تجارت با این کشور و استفاده از بازار آن؛ همیشه انتظار می‌رفت در بعد سیاسی سوریه به ایران وفادار باشد. با این حال آنچه که اخیرا در نشست شورای همکاری خلیج فارس رخ داد، بسیار تلخ بود. خبری که سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین درشبکه ایکس آن را «عبرت‌آموز» توصیف کرد!

اما این تمام ماجرا نیست. با پایان یافتن درگیری‌ها در سوریه انتظار می‌رفت که ایران نقش پررنگی در بازسازی و تجارت در سوریه داشته باشد. رئیس‌جمهور ایران هم به عنوان یک مقام عالیرتبه بعد از ۱۳ سال در سوریه حضور یافت و توافق‌نامه‌های اقتصادی فراوانی میان بشار اسد و ابراهیم رئیسی به امضا رسید. با این حال به گفته کارشناسان در این حضور پرحادثه سر ایران بی‌کلاه مانده است.

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده اصولگرا و انقلابی شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: «ما با وجود حمایت‌هایی که از دولت و ملت سوریه در جنگ تحمیل شده، امروز سهم ناچیزی در بازسازی سوریه داریم که این سهم هم قابل توجه نیست. کشورهایی که عامل اصلی جنگ سوریه بودند و جنگ را به این کشور تحمیل کردند امروز در بازسازی این کشور پیشگام شده‌اند.» «کشورهای غربی و عوامل آنها که در منطقه به تجهیز داعش می‌پرداختند امروز سهم عمده‌ای در بازسازی سوریه را به خود اختصاص داده‌اند.با این حال ما نتوانستیم در این حوزه به گونه‌ای عمل کنیم که بتوانیم در بازسازی سوریه نقش قابل توجهی داشته باشیم و سهمی از بازار این کشور را به خود اختصاص دهیم.»

حجم تجارت جهانی سوریه حدود شش میلیارد دلار است که یک میلیارد دلار آن به صادرات و پنج میلیارد دلار آن به واردات اختصاص دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود حجم مبادلات تجاری جهانی سوریه سهم ایران از تجارت با این کشور بسیار ناچیز است.
عبدالامیر ربیهاوی، مدیر کل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران می‌گوید: در سال گذشته، حجم تجارت ایران و سوریه ۲۴۵ میلیون دلار بوده که در ۱۰ ماهه سال جاری به ۱۲۰ میلیون دلار کاهش یافته است و با این شرایط سهم ایران از سبد وارداتی این کشور به کمتر از ۲ درصد رسید، از سوی دیگر در این مدت ایران ۳۴ میلیون دلار نیز از سوریه واردات داشته است.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه نیز معتقد است که این کشور در سال 2023 یک میلیارد دلار کالا به سراسر جهان صادر و در این سال 5 میلیارد دلار کالا وارد کرده بود با این حال ارزش صادرات ایران به سوریه در این سال 250 میلیون دلار بوده است.

به رغم کمک‌های بی‌شائبه ایران به سوریه و درمقابل سهم بسیار ناچیز در تجارت با این کشور و استفاده از بازار آن؛ همیشه انتظار می‌رفت در بعد سیاسی سوریه به ایران وفادار باشد. با این حال آنچه که اخیرا در نشست شورای همکاری خلیج فارس رخ داد، بسیار تلخ بود. سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین با انتشار پیامی در ایکس به بیانیه کشورهای عربی که در پایان اجلاس سران اتحادیه عرب در منامه بحرین قرائت شد، اشاره کرد: «خبری عبرت‌آموز! بشار اسد همراه با سایر کشورهای عربی، بیانیه حمایت از تعلق جزایر سه‌گانه ایرانی به امارات را امضا کرد!» بسیاری از کاربران اما این دیپلمات سابق را خطاب قرار دادند که آیا مسیر سیاست‌ها و دیپلماسی ایران در سال‌های اخیر اصلا فرصتی برای عبرت‌آموزی فراهم می‌کند؟

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 مشخصات بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش

بالگرد حامل رئیس جمهوری اسلامی و همراهان او مدل "بل۲۱۲" ساخت شرکت بل آمریکا، دوموتوره Twin pack، با قابلیت جابه‌جایی ۱۴ نفر و ۱۷ متر طول و ۳ متر ارتفاع بوده است.

این هلی‌کوپتر قابلیت جابه‌جایی حدود ۵ تن وزن را دارد، با سرعت کروز ۱۹۰ کیلومتر، شعاع پروازی حدود ۴۵۰ کیلومتر و سقف پروازی ۱۷هزار پا.
🔦اکونومیست فارسی

@bestdiplomacy
در صورت #فوت، عزل، استعفاء، غيبت، يا بيماري بيش از دو ماه رئيس جمهور و يا در موردي كه مدت رياست جمهوري پايان يافته و رئيس جمهور جديد بر اثر موانعي هنوز انتخاب نشده و يا امور ديگري از اين قبيل، معاون اول رئيس جمهور با موافقت رهبري اختيارات و مسووليتهاي وي را برعهده ميگيرد و شورائي متشكل از رئيس مجلس و رئيس قوه قضائيه و #معاون_اول رئيس جمهور موظف است ترتيبي دهد كه حداكثر ظرف مدت پنجاه روز رئيس جمهور جديد انتخاب شود، در صورت فوت معاون اول و يا امور ديگري كه مانع انجام وظايف وي گردد و نيز در صورتي كه رئيس جمهور معاون اول نداشته باشد مقام رهبري فرد ديگري را به جاي او منصوب مي كند.»
🔦اصل ۱۳۱ قانون اساسی
@bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
🔵🔴 علی دهباشی مدیر نشریه بخارا: بین زندان اوین و گرین‌کارت آمریکا، اوین را انتخاب می‌کنم
من هم هرچه بیشتر نا‌امید می‌شوم، بیشتر برای ایران کار می‌کنم. یعنی برعکس بعضی‌ها که در این شرایط از ایران می‌روند؛ یعنی اگر الان ازاین در بیایند داخل و بگویند این حکم اوین واین گرین کارت آمریکا، درجا اوین را انتخاب می‌کنم! هرگز و هیچ وقت از زندگی در ایران پشیمان نمی‌شوم.

وقتی که ما را در دادگاه فرهنگ و رسانه بردند، همین آقای منصوری (قاضی) که در یوگسلاوی(رومانی) کشته شد، از ما بازجویی می‌کرد. مدام به من می‌گفت اعتراف کن  اين کار را انجام دادی ولی پشیمان هستی. پیاده از میدان ارگ تا پارک شهر می‌رفتم. بعد جوراب هایم را درمی‌آوردم وپایم را در جوی آب روان می‌گذاشتم و با خودم فکر می‌کردم که کجا بروم و چه کار کنم؟
آن زمان هنوز طالبان به افغانستان نیامده بود. تصمیم گرفتم به افغانستان یا تاجیکستان بروم. یعنی اگر فشار زیادی بیاورند، به آنجا بروم. خارج از حوزهٔ تمدنی نمی‌توانم باشم. غرب هیچ جذابیت شغلی و مالی و کاری برای من ندارد. هرکسی هر کجا که هست، باید برای ایران کار کند و سربر این خاک بگذارد و برود./رادیو مضمون
@bestdiplomacy

‌درسی که این‌ روزها آموختم این است که کشور ما شبیه گربه‌ای شده که بی‌رحمانه بچه‌هایش را می‌خورد.

بچه‌ها هم ماهی‌وار سر از تخم درمی‌آورند و بزرگ‌ترها کوچک‌ترها را می‌خورند.
حالا به کشورمان که خوب نگاه می‌کنیم، می‌بینیم عالم غریبی است، عالمی خطرناک و امن، سخت و آسان، عاشق و کینه‌توز، سیر و گرسنه، ولی هرچه هست کشور ماست.
موضوع هم همین‌جاست. این کشور واقعاً مال ماست. ولی چه‌طور و چه‌وقت؟ دقیقاً متعلق به کدام یک از ماست؟ با من موافقید که جملۀ «این کشور مال ماست» معناهای زیادی در دل خود دارد؟

از کتابِ «جنگ در سرزمین مصر»
یوسف القعید
ترجمهٔ ادریس امینی

@bestdiplomacy
2024/11/16 12:01:25
Back to Top
HTML Embed Code: