Telegram Web Link
🔵🔴چرا بله‌قربان‌گو می‌شویم؟

🔦رواج چاپلوسی

الهام حمیدی طی مقاله‌ای به شیوع و رواج فرهنگ چاپلوسی در دنیای امروز و تاثیر منفی آن بر عملکرد دولت‌ها و موسسات پرداخته است.

چکیده مقاله:

🔹رالف والدو امرسون، فیلسوف آمریکایی، معتقد بود از نظر انسان‌ها اختلاف نظر تنها گناهی است که قابل بخشیده شدن نیست.

🔹دلیلش واضح است، ما تاب شنیدن حرف مخالف نداریم و تا حد ممکن نیز از به چالش کشیدن نظر دیگران طفره می‌رویم.

🔹در تراژدی بزرگ شکسپیر، «شاه لیر»، اطراف وی را چاپلوسان و بله‌قربان‌گویانی احاطه کرده بودند که نظرشان همواره با نظر شاه همسو بود.

🔹 آنها حقیقت را به گونه‌ای که خوشایند شاه باشد جلوه می‌دادند و همین روند خیلی زود پایان حکومت او را رقم زد.

🔹در طول تاریخ، حکومت‌های خودکامه همیشه این‌گونه شکل گرفته‌اند. رهبران تمایل دارند افراد موافق با ذهنیت و روش حکمرانی‌شان را دور خود جمع کنند.

🔹هیتلر با وسواس زیاد به دنبال اطلاعات بود و همه تصمیماتش نیز مبتنی بر آن بود.

🔹اما اگر به گزارشی خلاف انتظار خود برمی‌خورد، به وضوح آن را کنار می‌گذاشت.‌ او بر اساس اخبار و اطلاعات گزینش‌شده از سوی اطرافیان فرمانبردارش تصمیم‌گیری می‌کرد.

🔹در واقع افراد وفادار او این‌گونه صلاح می‌دیدند که فقط اخبار و اطلاعاتی که هیتلر خواهان شنیدن آن است در اختیار او قرار بگیرد.

🔹این همان اتفاقی بود که در دولت ترامپ نیز رخ داد. او دیکتاتوری در یک سیستم حکومتی لیبرال بود. بهترین افراد کابینه ترامپ کسانی بودند که باور داشتند باید اجازه دهند او اشتباه کند و از اشتباهاتش درس بگیرد، ولی تغییر دیدگاه‌هایش در عمل ناممکن است.

🔹 این در حالی بود که اطرافیان متملق ترامپ یک قدم فراتر گذاشته و آگاهانه اشتباهاتی مرتکب می‌شدند تا شاید عملکردشان به مذاق ترامپ خوش بیاید.

🔹 شان اسپایسر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید را همه با دروغ مضحک و آشکار او می‌شناسند که مدعی شده بود جمعیت حاضر در مراسم تحلیف ترامپ از جمعیت حاضر در مراسم تحلیف اوباما بیشتر بود.

🔹 در دوران پاندمی کرونا مشاوران ترامپ می‌دانستند مخالفت او با استفاده از ماسک چه اندازه برای دولت گران تمام می‌شود ولی همچنان با او همسو و هم‌صدا بودند.

🔹به گفته روس ونک، روان‌شناس مشهور هلندی، افراد بالادست به دلیل قدرت زیادی که دارند همیشه کسانی را پیدا می‌کنند که با آنها همفکر و همسو باشند، ازاین‌رو به‌راحتی در دام بله‌قربان‌گویان و متملقان گرفتار می‌شوند.
.
🔹در محیط‌های کسب و کار نیز افرادی هستند که با همه اعتمادبه‌نفسی که دارند همچنان از بالادست‌های خودشان می‌ترسند.

🔹تصور از دست دادن شغل یا حتی سلامتشان آنها را بر آن می‌دارد که در همه حال با افراد بالادست خود موافقت کنند.

🔹گروه دیگری نیز فقط برای کسب منافع بیشتر در موضع تایید دیگران قرار می‌گیرند.

🔹 در واقع محیط کاری و فرهنگ سازمانی آنها ایجاب می‌کند که کارکنان فقط با شرط همسویی با افراد بالادست خود امکان پیشرفت و ترقی داشته باشند.

🔹استیو جابز، بنیان‌گذار شرکت اپل، از مدیران موفقی بود که به تنوع‌بخشی محیط کار باور داشت. او می‌گفت: «منطقی نیست که افراد باهوش را استخدام کنیم و به آنها بگوییم چه کار کنند. ما برای این افراد باهوش را استخدام می‌کنیم که آنها به ما بگویند چه کار کنیم.»

🔹پذیرفتن نظرات مخالف شاید بسیار دشوار باشد، ولی برای بقای یک سیستم چاره‌ای نیست جز تشویق به تاب‌آوری، تنوع‌بخشی و حذف بله‌قربان‌گویانی که مانع اصلی رشد و خلاقیت محسوب می‌شوند.


🔹جرج پتن، یکی از فرماندهان شناخته‌شده ارتش آمریکا، در اهمیت نقش رهبری در ایجاد تنوع فکری گروه می‌گوید، اگر همه مانند هم فکر می‌کنند، پس به طور قطع یک نفر هست که اصلاً فکر نمی‌کند./تجارت فردا

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴کمپین رسانه‌ای امارات برای جذب سرمایه‌گذار خارجی/ رقبا چه می کنند ما چه کردیم؟!

امارات متحده عربی یک کمپین رسانه‌ای جهانی را با همکاری ادریس البا، بازیگر مشهور، برای جذب سرمایه‌گذاران بیشتری از سراسر جهان راه‌اندازی کرد.
 
امارات در این کمپین با شعار «در امارات سرمایه‌گذاری کنید»، از ستاره بین‌المللی، ادریس البا، استفاده کرده است که با ارسال پیامی از نوآوران و سرمایه‌گذاران در سراسر جهان می‎خواهد تا در این کشور سرمایه‌گذاری کنند.
 
در یک ویدئوی مهیج، این بازیگر معروف تجربیات شخصی خود را از اینکه چگونه امارات به نمونه‌ای زنده از امکان دستیابی به غیرممکن‌ها تبدیل شده است، بیان می‎کند.
 
این فیلم تبلیغاتی بر برجسته کردن یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های امارات متحده عربی، یعنی «توانایی آن در فراهم کردن فرصت‌های فراوان و فضای مناسب برای تحقق جاه‌طلبانه‌ترین و خلاقانه‌ترین ایده‌هایی که ممکن است در جاهای دیگر دست نیافتنی به نظر برسد» تمرکز دارد.
 
به گزارش خبرگزاری رسمی امارات، این کمپین در شهرهای مختلفی مانند کن، مونیخ، پاریس، لندن، زوریخ، ژنو و نیویورک می‎چرخد و کارآفرینان و کسانی را که ایده‌های امیدوارکننده دارند، هدف قرار می‌دهد تا آن ایده‌ها را به واقعیت تبدیل کند.
 
امارات همچنین به عنوان بخشی از این کمپین، پایگاه اینترنتی را هم راه‌اندازی کرد که مهمترین اطلاعات، داده‌ها و مؤلفه‌های سرمایه‌گذاری را که این کشور در اختیار کارآفرینان قرار می‌دهد، ارائه می‌کند.
 
لازم به ذکر است که بر اساس اظهارات حاکم دبی، شیخ محمد بن راشد، امارات در سال ۲۰۲۳ به رشد ۳۵ درصدی در جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی دست یافت که ۱۱۲ میلیارد درهم (۳۰.۴۹ میلیارد دلار) بود و این کشور را در رتبه یازدهم جهان قرار داد


پی نوشت: اکثر کشورهای منطقه پرتالهای ویژه ای را برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد کرده اند. برای مثال ترکیه به زبانهای مختلف از جمله فارسی اطلاعات و مشاوره های لازم را در اختیار مخاطبان برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف قرار می دهد

چندسال پیش ایران اعلام کرد که به هر فردی که ۱۰۰ هزار دلار در ایران سرمایه گذاری کند اقامت ۵ ساله می دهد. اما هیچ عامل تسهیلگری در این خصوص وجود نداشت. و عملا اگر هم فردی می خواست سرمایه گذاری داشته باشد  نمی دانست از کجا باید شروع و به کجا باید مراجعه کند؟!/تحلیل زمانه

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴بایدن هم پیوست!

تاکنون سابقه نداشته است که رئیس جمهور آمریکا بیانیه مشترکی با همتای اماراتی خود امضا کند که در آن به مساله جزایر سه گانه اشاره شده باشد. اما سه شنبه این اتفاق افتاد؛ البته این دومین امضای آمریکا پس از اقدام مشابه آنتونی بلینکن در سال گذشته است.

پس از این که امارات امضای مقامات چین و روسیه را به پای چنین بیانیه‌های مشترکی کشاند، امضای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را هم زیر بیانیه‌ای مشابه نشاند.

همراهی شرق و غرب با موضع امارات هم قدرت نرم این کشور و نیز درهم‌تنیدگی منافع آن را با قدرت‌های شرق و غرب نشان می‌دهد که چنین همراهی‌هایی از الزامات آن است.

به هر حال، اقتصاد فربه امارات با حجم تجارت خارجی غیرنفتی بیش از یک تریلیون دلار، سرمایه‌گذاری‌های کلان در شرق و غرب و تبدیل شدن به ببر اقتصادی در منطقه، نفوذ نرم گسترده‌ای در کانون‌های قدرت جهان با برگردانی ژئوپلیتیک به آن بخشیده است.

به نظر می‌رسد که امارات راه چاره مواجهه با اقدامات ایران در این سه جزیره در سال‌های اخیر را در راه اندازی کمپینی دیپلماتیک با امضای سران و مقامات کشورها دیده است.

امارات در بیانیه‌های مشترک خود با کشورهای دیگر با دو متن متفاوت به مساله جزایر سه گانه اشاره می‌کند. در بیانیه‌های شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب یا بیانیه‌های دو جانبه امارات با دول عربی معمولا از واژه‌های چون «اشغال جزایر سه گانه» استفاده می‌شود و ابوظبی در بیانیه‌های میان عربی مواضع خود را به شکل وصریح‌تر و تندتر بیان می‌‎کند.

اما در بیانیه‌ها با طرف‌های غیر عرب، چه چین و روسیه و چه آمریکا هوشمندانه و هدفمند متنی را به کار می‌برد که ظاهری حقوقی و محکمه پسند دارد و چه بسا کشورها حرجی در امضای آن نبینند، اما در باطن آن تاکیدی بر موضع امارات و تشکیک در موضع ایران نهفته است.

این متن خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز مساله جزایر سه‌گانه از طریق مذاکرات دو جانبه یا از مسیر دیوان کیفری دادگستری بر اساس قواعد حقوق بین‌الملل از جمله منشور سازمان ملل است.

البته فکر نکنم دیگر در جهان کشوری باشد که از موضع ایران آگاه نباشد و امضای بیانیه‌های مشترک و همسویی با امارات در مساله جزایر سه‌گانه از روی ناآگاهی نیست.  

اکنون پرسش این است که چرا عالی‌ترین مقام آمریکا هم به این کمپین اماراتی پیوسته است؟ این مساله چه ارتباطی با اعلام امارات به عنوان شریک اصلی آمریکا در حوزه دفاعی دارد؟ هم اکنون امارات دومین شریک اصلی دفاعی آمریکا در جهان بعد از هند و نخستین در خاورمیانه است. یا چه ارتباطی به روابط تنگاتنگ ابوظبی و  تل‌آویو دارد؟ هر چه هست امارات جایگاه ویژه‌ای در دکترین خاورمیانه‌ای آمریکا پیدا کرده است.

صابر گل‌عنبری


T.me/bestdiplomacy
تحولات اخیر جهان سیاست را باید تمام تحلیلگران علوم سیاسی و روابط بین الملل در ایران چه در درون حاکمیت چه بیرون از حاکمیت،از این دریچه مورد توجه قرار دهند
که سیاست بین الملل و بخصوص تحلیل سیاسی منطقه خاورمیانه به پیشا #هفتم_اکتبر و پسا هفتم اکتبر تقسیم میشود.

در فضای پساهفتم اکتبر متغیرهای متفاوت تری را باید جهت تحلیل استفاده کرد و به آن توجه کرد.
مهم ترین نکته موجود در پساهفتم اکتبر شکسته شدن #خطوط_قرمز_امنیتی نانوشته ایست که تا پیش از هفتم اکتبر رعایت می شد اما در پسا هفتم اکتبر کنار گذاشته شده است.

این نکته ایست که دستگاه سیاست خارجی ج.ا.ایران هم باید به آن توجه بیشتری کند
تصمیم برای هرگونه توافق با غرب از سوی ایران دیگر متفاوت از فضای پیشابرجام و پسابرجام خواهد بود و باید طرحی نو درانداخت..‌...
دیپلماسی در یک نگاه
T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «تحولات اخیر جهان سیاست را باید تمام تحلیلگران علوم سیاسی و روابط بین الملل در ایران چه در درون حاکمیت چه بیرون از حاکمیت،از این دریچه مورد توجه قرار دهند که سیاست بین الملل و بخصوص تحلیل سیاسی منطقه خاورمیانه به پیشا #هفتم_اکتبر و پسا هفتم اکتبر تقسیم میشود.…»
🔵🔴دست بلند اسرائیل(اشغالگر)

(امروز) نتانیاهو در سخنرانی ملل متحد، ضمن مظلوم نمایی فریبکارانه و تحت پوشش قراردادن جنایت های هول انگیزش، متکبرانه و پرافاده چنین گفت: جایی نیست در ایران، که دست بلند اسرائیل به آن نرسد.‌

فارغ از احساسات که بخش هویتی بیشتر ایرانیان است، در جایگاه یک دانش آموخته ژئواستراتژی، برآنم تا گزاره وی حلاجی شود.

در وهله نخست بدیهی است که اسرائیل (اشعالگر) در سیستم های هوایی، اطلاعاتی و پدافندی، حتی از #چین و #روسیه نیز پیشرفته تر است. به چند نمونه کوچک این ادعا بنگریم:

۱- جنگنده های F-35 آمریکایی در اختیار ارتش اسراییل، یکی از پیشرفته ترین جنگنده های امروز جهان است که با قابلیت پنهانکاری (Stealth) به خوبی از سیستم های دفاع هوایی گذشته و با کمترین دردسر به اهدافش می زند؛
۲-  گونه های موشک های جریکو ۱و ۲و۳ جریکو(Jericho) با برد ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ و ۴۰۰۰ کیلومتر، به توانایی بازدارندگی اسراییل می افزاید. این موشک ها از توانایی حمل کلاهک های هسته ای، شیمیایی و هم‌چنین متعارف برخوردارند؛
۳- تجهیز اسراییل به گونه های ارتقا یافته فناوری الینت(Elint) و sigint یا همان سیگنال های اطلاعاتی، به اسرائیل این توانایی را داده که به گونه ای مستمر و بی وقفه. بر انواع ارتباطات ونقل وانتقالات نطامی ملت های منطقه نظارت و حتی کنترل داشته باشد؛
۴- ماهواره های جاسوسی اسراییل، مانند اِوِر و نخچنت، در جهت گردآوری، شناسایی و تجزیه و تحلیل اطلاعات در مقیاس گسترده طراحی و در اختیار قرار گیرد؛
۵- سیستم های ارتباط نظامی دیجیتال اسرائیل، مانند تزاهال و marc3، بر توانایی ارتباط استراتژیک این دولت افزوده است. این سیستم ها امکان‌ تغییر تصمیم سازی ها در میدان جنگ را فراهم می سازد.

این در حالی است که نبود سامانه های یکپارچه پدافند زمینی و دریایی و نبود جنگنده های پیشرفته هوایی ایران، می تواند پیام‌رسان‌ گونه ای نابرابری دفاعی با اسرائیل  به رقیب و دشمن برساند.

در یک برآورد استراتژیک، به گمانم نابرابری در سیستم های اطلاعاتی- ارتباطی و سیستم‌ پدافندی، هشداری به فرماندهان مسئول است.
به گمانم یکی از ریشه های این نابرابری، نداشتن متحد استراتژیک بین هفت قدرت بزرگ نظامی جهان(امریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، هند و آلمان) است.

#یدالله_کریمی_پور/استاد ژئوپلیتیک
@karimipour_k


T.me/bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
🔵🔴 داستان بازدارندگی

✍️ رشته‌توییتی از آرش رئیسی‌نژاد، دکترای روابط بین‌الملل

#بازدارندگی یا deterrence از جنگ سرد تاکنون مبنای عملِ استراتژی کشورها بوده [است].

بازدارندگی به کاربرد مجموعه‌ای از تهدیدها برای قانع کردنِ رقیب به عدمِ انجام یک عملِ نامطلوب اشاره دارد. خط قرمزی را ترسیم کرده و تهدید می‌کند که گذر از آن به برخورد سخت با رقیب می‌انجامد.

بازدارندگی نقطه مقابل وادارندگی یا compellence که اشاره به استفاده از تهدید برای قانع کردن حریف به عقب‌نشینی از انجام عملی نامطلوب دارد. یکی از مهم‌ترین نمودهای وادارندگی دیپلماسی اجبار یا coercive diplomacy است که می‌تواند شامل جنگِ (آزادسازی کویت) یا تحریم (علیه ایران) باشد.

بازدارندگی و وادارندگی هر دو بخشی از اجبار یا coercion هستند. اجبار به معنای کنترلِ رفتارِ دیگری با استفاده از تهدید به کاربرد زور است.

بازدارندگی از زور برای جلوگیری از [یک عمل] و وادارندگی برای ترغیب به یک عمل استفاده می‌کند. بیاد داشته باشید که بنیانِ پنهانِ سیاست، کاربرد زور است و بس!

بازدارندگی با توان ضربه دوم درهم‌تنیده است که به تواناییِ پاسخِ قطعی به حمله اشاره دارد. بدون چنین قابلیتی نمی‌توان در برابر حمله‌ی بزرگِ اولیه، بازدارندگی داشت. در جنگ سرد، بازدارندگی بر پایه سه‌گانه بمب‌افکن استراتژیک، موشکِ بالستیک قاره‌پیما و موشک پرتابی از زیردریایی استوار بود.

نظریه بازدارندگی بر چهار ستون استوار است: عقلانیت که خواه‌ناخواه حریف را عقلانی فرض می‌کند؛ تناسب که به متناسب بودن خطر و کاربرد زور علیه آن ارتباط دارد؛ عدم قطعیت که نشان می‌دهد بازدارندگی هیچگاه ۱۰۰٪ نیست؛ و مهم‌تر از همه، اعتبار که نشان می‌دهد تهدید به کاربرد زور صرفاً بلوف نیست.

بازدارندگی می‌تواند بازدارندگی ویژه باشد که درباره یک تهدید مشخص است و بازدارندگی عمومی باشد که به تهدیدِ بالقوه اشاره دارد.

همچنین، بازدارندگی می‌تواند بازدارندگی فوری باشد که‌ مرتبط با تهدیدِ آنی است و می‌تواند بازدارندگی عمومی باشد که مربوط به تهدیدات در شرایطِ غیر بحرانی است.

در تقسیم‌بندی دیگر، بازدارندگی مستقیم که مربوط به دفاع از قلمرو یک کشور است در برابر بازدارندگی مُوَسَع (Extended Deterrence) که مرتبط با آن قلمرو متحدین آن کشور است.

سرانجام بازدارندگی‌بیشینه در برابر بازدارندگی کمینه است که به میزان زرادخانه سلاح‌های استراتژیک اشاره دارد.

از جنگ سرد تاکنون دو نوع بازدارندگی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته [است]: بازدارندگی بیشینه که مبنای رقابت تسلیحات هسته‌ای شده و بازدارندگی موسع که دینامیک اتحادها میان ابرقدرت‌ها و اقمارشان را توضیح می‌داد. با این حال، دو پرسش بنیادین است که بازدارندگی هنوز راه‌حلی برای آن ندارد.

پرسش اول که از سوی [ژنرال] دوگل مطرح شد این است که آیا آمریکا حاضر است برای جلوگیری از تهدیدِ بمبارانِ پاریس توسط شوروی، مسکو را تهدید به بمباران کند؟ وی بازدارندگی موسع آمریکا را معتبر نمی‌دید چرا که آمریکا با این کار شهرهای خود را در خطر قرار می‌داد. همین امر باعث هسته‌ای شدن فرانسه شد.

پرسش دوم درباره شرایط پیشینی پسینی یا Ex ante Ex post است. این شرایط برآمده از ناتوانی در جذبِ حمله‌ی بزرگ اولیه است. مثلاً اگر حمله‌ای انجام گیرد که ۷۰٪ توان هجومی کشور از میان رفت، آیا عاقلانه است که با توانِ باقیمانده ضربه‌ی متقابل نشان داد؟ اگر پاسخی هم نباشد که بازدارندگی نیست.

این پرسش به ویژه برای کشورهایِ فاقد توان هسته‌ای که از سوی رقیبی هسته‌ای تهدید می‌شوند بیش از پیش حیاتی است. برای سال‌ها پاسخی برای این مسئله یافت نمی‌شد تا آنکه توماس شلینگ با الهام از «سیاست رفتن به لبه پرتگاه» brinkmanship پاسخی تا حدودی معتبر برای روانشناسی بازدارندگی یافت.

او با الهام از بازی جوجه‌ای یا Chicken Game كه در آن دو حریف، تمایلی به تسلیم در برابر دیگری ندارد، نشان داد چگونه یک بازیگر می‌تواند با تکیه بر رفتار غیرعقلانی به اهدافِ عقلانی دست یابد. رقابت دو راننده که در جاده‌ای تنگ سرشاخ شده و هر کس وا دهد‌ بازنده تلقی می‌شد را تصور کنید.

بنیان این نگاه بر اهمیت مهارناپذیری ریسک (Threat that leaves something to chance) استوار است. همین مفهوم است که جای تهدیدکننده و تهدیدشونده را عوض می‌کند. اگر عقلانیت از مفروض‌های بازدارندگی است، پس بازیگری پیروز است که بتواند با ایجاد شرایط غیرعقلانی به اهدافِ عقلانی دست یابد!

جای شگفتی نیست که در بحران‌های جاری، از یکسو، ضعیف، توانایی به چالش کشیدن قوی را دارد و از دیگر سو، قوی با تهدید به تصاعدِ تنش می‌تواند ضعیف را رام سازد. با این حال، شرایط همواره شکننده خواهد بود چرا مرز مشخصی میان بلوف و رفتارِ غیرعقلانی نیست و جنگ از دل چنین ابهامی پدید می‌آید!



#توییت_خوانی

@IranDel_Channel



T.me/bestdiplomacy
یه زمانی خاتمی از دست کلینتون تو دستشویی قایم می شد.
یه زمانی روحانی رفت اونجا سر و دست می شکستن برا دیدار و گفتگو، با #اوباما تلفنی حرف زد، جان کری با پای شکسته ماه ها درگیر برجام بود.

ولی حالا تقریبا کسی ایران رو تحویل نگرفت.
حرفای خوب خوب که زدیم تقریبا خریداری نداشت‌،کسی منتظرمان نبود.

دلیلش اینه که از اهمیت افتادیم، کمبود نفتمون تو دنیا هضم شد، نقشی تو تجارت دنیا نداریم، اقتصادمون ضعیف شده و با ضعفِ اقتصاد بازوهای سیاسی‌مون هم قدرت ندارن.

فرصت ها همیشه وجود ندارن و از یه جایی به بعد میشن فرصت های سوخته.

برگرداندن ایران به دوره خاتمی تقریبا غیرممکن هست و حتی حفظ شرایط فعلی هم به غایت سخت هست.

دکتر مرتضی عباد
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴اسراییل بسترساز کدام ایده در منطقه است؟

✍️سهند ایرانمهر

نقشه‌ای که نتانیاهو هنگام سخنرانی در سازمان ملل به دست گرفت دورنمای اقدامات نظامی این روزهای اسراییل است. نقشه ای که در آن اسراییل بستر جغرافیای جدیدی را فراهم می‌کند که اثری از حزب‌الله‌ نیست، حماس از میان رفته و غزه عملا تحت اداره اسراییل است. ( نتانیاهو نام نقشه را نقشه برکت گذاشته بود).

بر این اساس اهداف بعدی اسراییل، نیروهای همسو با ایران در عراق و سوریه و یمن و احتمالا ایران هستند که نتانیاهو در نقشه‌ای با عنوان «لعنت» از آن نام برد.  نقشه( در تصویر) در واقع همان کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا (IMEC) است طرحی استراتژیک برای تقویت ارتباطات و تجارت بین آسیا، خاورمیانه و اروپا که در نشست گروه ۲۰ در سال ۲۰۲۳ معرفی شد( شامل مانند هند، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اسرائیل و تعدادی از کشورهای اروپایی با پشتیبانی قاطع آمریکا با هدف ایجاد شبکه‌ای از خطوط ریلی و مسیرهای دریایی که زمان حمل‌ونقل بین هند و اروپا را حدود ۴۰٪ کاهش می‌دهد).

اجرایی شدن این طرح تلاش برای منزوی کردن کامل ایران( خارج شدن از کریدورهای مهم ارتباطی)، دور زدن روسیه، تقویت هند در برابر چین و کاستن از اهمیت طرح چین «کمربند جاده ابریشم نو» و افزودن کشورهای عرب خلیج‌فارس به منظومه‌ تحت حمایت آمریکا با نقش‌آفرینی اسراییل است.

اینکه این نقشه همانگونه که اسراییل و آمریکا می‌خواهند، تجسم عینی خواهد یافت یا نه به نتیجه‌ تهاجم نظامی اسراییل در این روزها بستگی دارد و به همین دلیل است که تحلیلگران مبدا آن را چیزی فراتر از حمله اکتبر یا محدود به حماس و حزب‌الله می‌دانند از این منظر هدف قرار دادن رهبر حزب‌الله عملا راه‌حل دیپلماسی و‌ مذاکره یا گره زدن سرنوشت جنگ به آزادی گروگان‌ها را به امری ساده‌اندیشانه تقلیل می‌دهد.


T.me/bestdiplomacy
موشه دایان، فرمانده نظامی و وزیر دفاع سابق اسرائیل، جایی گفته است: «اسرائیل باید مثل سگی هار به نظر برسد، خطرناکتر از اینکه کسی جرئت کند مزاحمش شود».

دایان حتی از سوی نظامیان اسرائیل، فرماندهی بسیار خشن و تندرو به شمار می‌رفت که ایده‌هایش معمولاً خطرناک به نظر می‌آمد.
اما لویی رنه برس، پژوهشگر تشکیلات نظامی اسرائیل، می‌گوید دایان با ایدۀ «سگ هار» خود، در واقع شیوه همیشگی اسرائیل را در دیوانه‌ نشان‌دادن خود برملا می‌کند.
بعد از گذشت یک سال از دور جدید جنگ اسرائیل علیه فلسطینیان، اقدامات جنون‌بار ارتش رژیم اسرائیل، بیش از همیشه در معرض دید همگانی قرار گرفته است.
در جدیدترین پرده از این جنایات، اسرائیل در عملیاتی که آن را «نظم جدید» نامیده است، با فروریختن بیش از هشتاد تُن بمب بر سر چند ساختمان مسکونی و با کشتن بیش از سیصد غیرنظامی، اقدام به ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان و فرماندهان همراه او کرده است. اسرائیل امروز به همان چیزی تبدیل شده است که موشه دایان توصیه می‌کرد: سگ هار./ترجمان علوم انسانی


@bestdiplomacy
آزادی و مسئولیت از یکدیگر جدایی ناپذیرند/فون هایک


@bestdiplomacy
فدرالیسم، مقدمه ی تجزیه ی ایران.txt
20 KB
#جواد_رنجبر_درخشیلر شاهنامه پژوه و دانش آموخته علوم سیاسی
در یادداشتی در نشریه وزین سیاست نامه به مخاطرات اندیشه فدرالیزه کردن ایران می پردازد
وی با توضیح مفهوم فدرالیسم روشن می سازد که چرا ایده فدرالیزه کردن ایران می تواند در بلندمدت سبب تجزیه ایران شود

@bestdiplomacy
🔵🔴حفظ و #بقای_ایران باید #مهم_ترین_اولویت امروز حاکمیت باشد
سخنان احساسی انتقام سخت و جنگ مستقیم با اسراییل،
در جاییکه ایران در شرایط اقتصادی مطلوبی بسر نمیبرد
و برخی همسایگانش هم از باکو تا کابل
از تضعیف بیشتر ایران استقبال می کنند و اسراییل و حتی روسیه نیز برای چنین رویدادی لحظه شماری می کنند خطایی استراتژیک است.
دیپلماسی در یک نگاه

T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «🔵🔴حفظ و #بقای_ایران باید #مهم_ترین_اولویت امروز حاکمیت باشد سخنان احساسی انتقام سخت و جنگ مستقیم با اسراییل، در جاییکه ایران در شرایط اقتصادی مطلوبی بسر نمیبرد و برخی همسایگانش هم از باکو تا کابل از تضعیف بیشتر ایران استقبال می کنند و اسراییل و حتی روسیه…»
🔵🔴 با نابودی حزب‌الله، دیگر مانعی برای حمله به ایران وجود ندارد!

جرد کوشنر، داماد ترامپ

۲۷ سپتامبر مهم‌ترین روز در خاورمیانه از زمان دستیابی به توافق ابراهیم است.  من ساعات زیادی را صرف مطالعه حزب الله کرده‌ام و هیچ متخصصی روی زمین وجود ندارد که فکر کند کاری که اسرائیل برای از بین بردن و تحقیر آنها انجام داده، ممکن باشد! 

این خیلی مهم است زیرا ایران اکنون کاملاً در معرض خطر قرار گرفته است. دلیل اینکه تأسیسات هسته‌ای ایران با وجود سیستم‌های دفاع هوایی ضعیف شان تاکنون نابود نشده، این است که حزب‌الله تفنگ پُر شده اش را به سمت اسرائیل نشانه رفته بود. ایران ۴۰ سال گذشته اش را صرف ساختن این قابلیت به عنوان عامل بازدارنده خود کرده است.

پرزیدنت ترامپ اغلب می‌گوید: «ایران هرگز در جنگ پیروز نشده، اما هرگز در مذاکره‌ای هم شکست نخورده». جمهوری اسلامی زمانی که جان حماس، حزب الله، سوریه و حوثی ها را به خطر می اندازد، بسیار سفت و سخت‌تر از زمانی است که جان خود را به خطر می اندازد. تلاش‌های احمقانه آنها برای ترور رئیس‌جمهور ترامپ و هک کردن کمپین ترامپ، بوی ناامیدی می دهد و ائتلاف بزرگ[جهانی و منطقه ای] علیه آنها را منسجم‌تر میکند.

رهبری ایران در خاورمیانه قدیمی گیر افتاده است، در حالی که همسایگان آنها در شورای همکاری خلیج فارس با سرمایه گذاری بر روی جمعیت و زیرساخت های خود به سوی آینده می روند. آنها در حال تبدیل شدن به آهنرباهای پویا برای استعداد و سرمایه گذاری هستند در حالی که ایران عقب تر و عقب تر می افتد. با از نابودی نیروهای نیابتیِ منطقه ای و تهدیدهای ایران، امنیت و رفاه منطقه برای مسیحیان، مسلمانان و یهودیان به طور یکسان افزایش خواهد یافت.

اسرائیل اکنون خود را با تهدید غزه که عمدتاً خنثی شده و فرصت خنثی کردن حزب الله در شمال را می بیند. این مایه تاسف است که چگونه به اینجا رسیدیم، اما شاید در پایان یک خط نقره ای وجود داشته باشد.

هر کسی که خواستار آتش‌بس در شمال و لبنان است اشتباه می‌کند. هیچ بازگشتی برای اسرائیل وجود ندارد. اسرائیلی ها اکنون نمی توانند کار را به پایان نرسانند و زرادخانه ی حزب الله را که به سوی اسرائیل هدف گرفته شده، کاملاً از بین نبرند. اسرائیل هرگز فرصت دیگری [برای نابودی کامل حزب الله] نخواهد داشت.

پس از موفقیت‌های تاکتیکی درخشان در [مواد منفجره گذاشتن در پیجرها توسط موساد] و منفجر کردن سریع پیجرها، رادیوها و ترور و کشتن کل رهبران حزب الله، اینک انبار تسلیحات عظیم حزب‌الله بدون محافظ و بدون سرنشین است. اکثر مبارزان حزب الله در تونل های خود پنهان شده اند. افراد زنده مانده  آنقدر مهم نیستند که قادر باشند از پیجر استفاده کنند و دیگران را به جلسه رهبری دعوت کنند. ایران نیز دچار ناامنی شده و مطمئن نیست که تا چه حد [اسرائیل] به حکومت اش نفوذ کرده است. عدم استفاده کامل از این فرصت برای نابود کردن تهدید حزب الله غیرمسئولانه است.

من داستان های شگفت‌انگیزی در مورد چگونگی جمع آوری اطلاعات توسط اسرائیل در ۱۰ ماه گذشته با برخی فناوری های درخشان و ابتکارات جمع سپاری شنیده‌ام. اما امروز، با تایید کشته شدن نصرالله و حذف حداقل ۱۶ فرمانده ارشد تنها در ۹ روز، اولین روزی بود که به خاورمیانه بدون زرادخانه کامل ایران که هدفش اسرائیل بود فکر کردم. بنابراین دست یابی به دستاوردهای مثبت بیشتر[نابودی کامل حزب الله و همه امکانات اش] امکان پذیر است.

این لحظه ای برای ایستادن پشت ملت صلح‌طلب اسرائیل! و بخش بزرگی از لبنانی‌هایی است که گرفتار حزب‌الله شده‌اند و می خواهند به دوران شکوفایی کشورشان و بیروت به عنوان یک شهر جهانی بازگردند. مسئله اصلی بین لبنان و اسرائیل، ایران است. در غیر این صورت از همکاری مشترک، منافع زیادی نصیب مردم اسرائیل و لبنان خواهد شد.

حرکت درست اکنون برای آمریکا این است که به اسرائیل بگوید کار را تمام کند. اکنون خیلی دیر شده و این فقط جنگ اسرائیل نیست. بیش از ۴۰ سال پیش، حزب الله ۲۴۱ نظامی ارتش آمریکا از جمله ۲۲۰ تفنگدار دریایی را کشت. این تنها مرگبارترین روز برای تفنگداران دریایی ایالات متحده از زمان نبرد ایوو جیما است. در همان روز، حزب الله ۵۸ چترباز فرانسوی را کشت.

و اکنون، در حدود شش هفته گذشته، اسرائیل به همان اندازه تروریست های موجود در فهرست تروریست های تحت تعقیب ایالات متحده را از بین برده است که ایالات متحده در ۲۰ سال گذشته دنبال آنها بوده است. از جمله ابراهیم عقیل، رهبر سازمان جهاد اسلامی حزب الله که طراح قتل آن تفنگداران دریایی در سال ۱۹۸۳ بود.
@bestdiplomacy
Forwarded from اتچ بات
🔵🔴هاگانا یا هگانا یا هه‌گَنه (در عبری: ההגנה به معنای دفاع)
یک سازمان شبه‌نظامی یهودی وفادار به ایدئولوژی صهیونیزم بود که سال ۱۹۲۰ در فلسطین تحت قیومیت انگلستان به جای سازمان هاشومیر تشکیل شد.

این سازمان به‌تدریج به شاخه نظامی غیررسمی آژانس یهود تبدیل شد.
 و علیه اعراب فلسطینی و حکومت قیم بریتانیا مبارزه می‌کرد.
با اعلام استقلال اسرائیل در سال ۱۹۴۸ میلادی و برپائی نیروهای دفاعی اسرائیل، هر سه جنبش زیرزمینی هگانا، اتسل و لحی منحل شدند.

این سازمان از اواسط دهه ۱۹۳۰ میلادی و به تلافی‌جوئی در برابر حملات و تعرضات اعراب پرداخت.
هگانا همچنین در اعتراض به محدودیت‌هائی که از سوی حکومت قیم بریتانیا علیه مهاجرت یهودیان به اسرائیل وضع شده بود، علیه حکومت قیم دست به یکسری عملیات خرابکاری زد.
هگانا بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین سازمان نظامی یهودی قبل از سال ۱۹۴۸ در فلسطین بود که یک سرویس اطلاعاتی بنام «شای»، به منظور گردآوری اطلاعات برای فعالیتهای خود و نیز به منظور رساندن اطلاعات به رهبران اسرائیل جهت مبارزه سیاسی و نظامی با اعراب ساکن فلسطین و با کشورهای عربی و با حکومت قیم بریتانیا برپا نموده بود. #ها_گا_نا     
@bestdiplomacy
2024/11/15 16:51:39
Back to Top
HTML Embed Code: