Telegram Web Link
۴۶ سال پیش در چنین روزی، بیکباره از صحنه سیاست منطقه ناپدید شد؛ در منطقه‌ای که ائتلافی برای حذفش شکل گرفته بود. گو اینکه ‎#علی_کنی خبر قتلش به دستور قذافی را به ‎#شاه گفته و شاه در سکوتی پر رمز و راز بر صندلی میخکوب شده بود، اما واپسین سند ساواک ادعا کرد: «موسی #صدر هنوز زنده است!»

https://x.com/arashreisi/status/1829554050637119573?t=msUqjP_9fuHRcGxhBhFATQ&s=19

@bestdiplomacy
🔵🔴بریم سه سال پیش
۱ کیلو گوشت میخریدی ۱۱۰ هزار تومان
پژو پارس TU5میخریدی ۲۶۰ میلیون
خونه میخریدی متری ۲۹ میلیون

برگردیم الان
۱ کیلو گوشت میخری ۸۰۰ تومن
پارسTU5میخری ۸۰۰ میلیون تومان
خونه میخری متری ۸۵ میلیون

شبکه خبر :
دولت رئیسی در حوزه معیشت، کارنامه درخشانی دارد.

مُجتبا

@Noandishnews



T.me/bestdiplomacy
🔵🔴ترور شخصیت، میراث شوم چپ ایرانی....؛

شروع اندیشهٔ ترور شخصیت مخالفان به‌طور سیستماتیک را باید از شهریور ۲۰ و تشکیل حزب تودهٔ ایران دانست. حزب توده که توسط بقایای گروه ۵۳ نفر تشکیل شده بود را می‌توان منسجم‌ترین و بزرگ‌ترین حزب کمونیستی خاورمیانه دانست. اصول سازمانی و تشکیلات بوروکراتیک در این حزب به‌شدت قوی و قدرت بسیج توده‌ها را به‌طور زیادی دارا بود. این حزب برای تبلیغ و نشر اندیشه‌های خویش چندین و چند روزنامه تٲسیس نمود. از جمله روزنامهٔ مردم و دنیا. نشریهٔ دنیا بیشتر به مسائل تئوریک حزب می‌پرداخت و روزنامهٔ مردم راهی برای ارتباط با توده‌ها بود از همان بدو شکل‌گیری حزب و شروع به کار، فحاشی‌ها و ناسزاهای آن نثار تمام شخصیت‌های ملّی و غیرملّی شد از قوام و مصدق و محمدرضاشاه گرفته تا سیدضیا و جمال امامی و مسعودی و .... تقریباً شخصیتی نبود که از حمله‌های این حزب در امان مانده باشد تنها استثنا اعضا و سمپات‌های حزب بودند آن هم تا زمانی که در موضع‌گیری‌هایشان زاویه‌ای با نظر شورای مرکزی حزب پیدا نکرده باشند.

به دنبال غائلهٔ آذربایجان و دستور مستقیم شوروی به اعضای حزب مبنی برحمایت از فرقهٔ جدایی‌طلب پیشه‌وری ( جهانشاه‌لو، ۱۰۸:۱۳۸۸) بعضی از اعضای اصلی از حزب بنا بر علایق میهن‌پرستی خویش جدا شده و از این عمل آن‌ها اعلام برائت نمودند. مهم‌ترینشان خلیل ملکی بود تا پیش از آن ملکی از دید توده‌ای‌ها رفیق و هم‌سنگر و مبارز راه آزادی بود ولی به یکباره تبدیل به عامل امپریالیست و دشمن شد و حزب در بیانیه‌ای وی را جاسوس انگلیس خواند طبری دربارهٔ ملکی چنین گفت:
«ملکی جاسوس و خائنی است که سرانجام به زباله‌دان تاریخ افتاد». در همین باره و حملهٔ بی‌امان توده‌ای‌ها به ملکی، وی بیان می‌دارد رنج و شکنجهٔ روحی‌ای که هم‌رزمان سابق من (توده‌ای‌ها) بر من تحمیل کرده‌اند خیلی کشنده‌تر از شکنجه‌های جسمانی‌ای است که در زندان به من داده‌اند و یا می‌توانند بدهند. (پیشداد و کاتوزیان ۵۰۸-۵۰۹) حزب با دیگر انشعاب‌کنندگان هم همین رویه را در پیش گرفت و شخصیت آن‌ها را لجن‌مال نمود. البته یادآوری این نکته لازم است که ایدئولوژی رسمی حزب توده ماركسیم-لننيسم بود و بر اساس آموزه‌های لنین، ترور سیاسی مخالفین نه‌تنها درست بلکه لازم است.

لنین دربارهٔ نقد و شیوهٔ آن می‌گوید زبان بخش‌های نقدشده می‌باید در خواننده نسبت به کسانی که به اینگونه اقدامات دست می‌زنند نفرت، دل‌زدگی و خشم برانگیزاند این زبان برای متقاعد کردن نیست، می‌خواهد صف دشمن را از هم بپاشاند نمی‌خواهد خطای مخالفان را اصلاح کند، می‌خواهد آنان را نابود و زمین را از لوث وجودشان پاک کند. سرشت این زبان چنان است که بدترین اندیشه‌ها و بدترین شک و تردیدها نسبت به مخالفان را در خواننده برمی‌انگیزاند.
(لنین مجموعه آثار جلد ۱۲، صص ۴۲۴-۴۲۵)

برشی از مقالهٔ ترور شخصیت، میراث شوم چپ ایرانی....
✍️ بهروز حسینی-از کتاب

🔦کانال لیبراسیون

T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی
‍ ‍ 🔵🔴 ایرانی کیست؟ بخش نخست؛ ایرانی یک بارِ سنگینِ فرهنگ بر پشت دارد که به آسانی نمی‌تواند خود را از آن جدا کند. این فرهنگ تنها کتاب‌ها و بناها و ظرف‌هایی که از زیر خاک بیرون می‌آیند و قالی‌ها و الحانِ موسیقی نیست، بلکه فرهنگِ بسیار غنیِ عامّه نیز هست که…
🔵🔴ایرانی کیست؟
بخش دوّم؛

هر مذهبِ بزرگ، دینی است به اضافه‌ی تمدّن. نمی‌توان آن دین را گرفت و آن تمدّن را نادیده انگاشت. مسیحیّت ابتدا یک دین ساده بود و اکنون میراث فرهنگی آن حیرت‌آور است: کلیساها و نقش‌ها و مجسّمه‌ها و کتابخانه‌ها و موسیقی و غیره... و این فرهنگ پیوند خورده است به فرهنگِ یونان و روم که مربوط به دورانِ اربابِ انواع است. اکنون تصوّر مسیحیّتی بکنیم که امثالِ میکل آنجلو و دانته و باخ و داستایفسکی و ماتیس در آن نبوده باشند، باقی می‌ماند آیینِ تـرسـاییِ دِیر نشینی.
اسلام نیز در ایران با میراث هنگفتی از فرهنگ همراه است. بعضی از تفسیرهای قرآن با زیباترین انشای فارسی نوشته شده است. قرآن‌های مُذَهَّب را اگر جمع کنند، گنجینه‌ی بی‌نظیری خواهد شد. آیا حساب شده است که چقدر نقدِ عمر و نورِ چشم بر سر این کارها گذارده شده است؟ از عرفان ایران و نیز از معماری مساجد و بقعه‌ها و سایر مظاهر هنر مذهبی، دنیای بهشت آسایی برای ایرانی ساخته شده است که بی‌وجودِ آنها هرگز به عمقِ ایمانی‌ای که رسیده است، نمی‌رسید.
اگر قرآن را که کتاب دینی ایرانیان است استثنا کنیم، چه کتاب‌هایی را می‌توانیم نام ببریم که در ده قرن اخیر همواره در زندگی مردم ایران حضور داشته‌اند؟ شاهنامه است و مثنوی مولوی و سعدی و حافظ، و پس از آنها نظامی و سنایی و عطّار و ناصرخسرو و خواجه عبداللّه انصاری، و چند تفسیر و چند کتاب تاریخ و چند کتاب نثر (آثار فکری و فلسفی‌ای که مخصوص خواص بوده است چون ابن‌سینا و رازی و بیرونی را کنار گذاردیم). کتاب‌های شعر و نثری که مجموع آنها از بیست تجاوز نمی‌کند، عصاره و چکیده‌ی فرهنگ ایران بعد از اسلام هستند، و در واقع می‌توان گفت که همه‌ی اندیشیده‌ها و دریافت‌های قوم ایرانی در آنها جای گرفته است. این کتاب‌ها مضامین آنها هرچه باشد آیینه‌ی تاریخ و تفکّرِ ایران‌اَند، و گرایش‌های مردمِ این آب و خاک در آنها منعکس شده است، و به همراه آن حُسن‌ها و عیب‌هایش.
اگر در نظر بیاوریم که ده‌ها هزار کتاب، راجع به موضوعات مختلف در زبان فارسی نوشته شده است، ولی تنها همین چند کتاب در پیوندِ مستمر با مردم برقرار مانده‌اند، به این نتیجه می‌رسیم که باید جوهر و جاذبه‌ی فتورناپذیری در آنها باشد.
اکنون این سؤال پیش می‌آید که آنچه در این کتاب‌ها آمده است آیا بَدآموزانه است یا حاوی اندیشه‌های بلند؟ آنچه مسلّم است در طیّ این زمان دراز همه‌ی آنها کتاب‌های ارزنده‌ی اخلاقی شناخته شده بودند ولی امروز تلقّیِ ما نسبت به آنها چیست؟ این بستگی دارد به قابلیّتِ جذبِ ما. بستگی به آن دارد که ما تا چه اندازه از سِیرهای مختلفِ اندیشه نترسیم. نخواسته باشیم فقط دنیا را از یک بُعد و یک زاویه ببینیم، و مردم را عوام و محجور انگاریم که بگوییم نباید در بیش از یک خطّ فکری به جلو روند؛ و از این گذشته، بستگی به تواناییِ ما دارد در جُستنِ ریشه‌ی اندیشه‌ها و به قدرتِ تحلیل و روشن‌بینیِ ما.

             #ایران_و_تنهایی‌اش

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴 دکتر فیاض زاهد مدرس تاریخ و فعال سیاسی:

بین خواندن #تاریخ و #توسعه_یافتگی رابطه مستقیمی وجود دارد
جامعه بی هویت به توسعه یافتگی نمیرسد

@bestdiplomacy
🔵🔴نیویورک‌تایمز افشا کرد: پشت پرده تلاش آمریکا برای منصرف کردن ایران از عملیات انتقامی

🔺هنگامی که وزیر امور خارجه آمریکا در تاریخ ۳۱ ژوئیه به مغولستان پرواز کرد، فکر و ذهن او به رویدادهای بسیار دور در خاورمیانه مشغول بود.

🔺ساعاتی قبل از آن، اسرائیل یکی از رهبران ارشد حماس را در تهران ترور کرده بود و مقامات ایرانی قول تلافی ترور یکی از متحدان نزدیک در خاک خود را می‌‌‌دادند.

🔺بلینکن با استفاده از یک تلفن امن در کابین خصوصی خود در هواپیما، ساعاتی پس از ترور با چند مقام خارجی صحبت کرد و از آنها خواست تا از ایران بخواهند که از انجام هرگونه اقدامی که می‌تواند منجر به جنگ همه‌جانبه با اسرائیل شود، خودداری کند.

🔺چند روز بعد، یکی از مقامات منطقه‌‌‌ای یعنی ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، به تهران آمد و خواستار «صلح، ثبات و امنیت» شد.

🔺جو بایدن همچنین به سرعت رهبران مصر و قطر را متقاعد کرد که دور جدیدی از مذاکرات را با هدف تضمین آتش‌بس در غزه برنامه‌‌‌ریزی کنند. آن نشست‌‌‌ها یک هدف اعلام‌‌‌نشده نیز داشت: منصرف کردن ایران از انجام حمله‌‌‌ای که می‌تواند مذاکرات را از مسیر خارج کند.

🔺طی یک ماه پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس توسط اسرائیل، مقامات آمریکایی تقریبا بدون وقفه تلاش کرده‌‌‌اند تا هرگونه عملیات انتقامی را از یکسو در طرف اسرائیلی و از سوی دیگر در طرف ایران و حزب‌‌‌الله لبنان مهار کنند.

🔗متن کامل

@bestdiplomacy
Forwarded from اتچ بات
🚫 پایکوبی و شادمانی برای سخنان مزوّرانۀ بدهکارانی که به جای پاسخگویی، طلبکار و منتقدند!

رضا کدخدازاده

🔻در این نوشتار با ذکر نکاتی، از عزیزانی که از شنیدن اینگونه سخنان مسعود #پزشکیان غرق در پایکوبی و شادمانی می‌شوند، می‌خواهم اندکی تامل کنند.

🔸فرض کنید جوانی ۲۰ساله‌اید. دوستی همسن خود دارید که قهرمان یک رشتۀ ورزشی است، یک زبان خارجی می‌داند و یک ساز موسیقی نیز می‌نوازد. او هیچ یک از این ویژگی‌ها را به صورت ژنتیکی به دست نیاورده است! والدینش برای او هزینه و وقت صرف کرده‌اند تا بدان ویژگی‌ها نائل شود. اما شما هیچ کدام از این ویژگی‌ها را ندارید؛ چون بر خلاف دوست‌تان، والدین شما -به هر دلیل موجه و ناموجهی- برایتان وقت و هزینه صرف نکرده‌اند. تا اینجای کار مساله‌ای نیست. شاید در توان‌شان نبوده است. شاید می‌خواستند ولی نمی‌توانستند. پس گناهی ندارند‌. اما مساله اینجاست که شما و همان دوست‌تان در مهمانی‌ای هستید و پدرتان یهو شروع می‌کند به گفتن این سخنان: «یک جوان ۲۰ساله باید زبان خارجی بداند؛ باید در یک ورزش خبره باشد؛ باید نواختن سازهای موسیقی را بلد باشد! خاک بر سر جوانانی که هیچ کدام از این ویژگی‌ها را ندارند!»

🔸بینی و بین‌الله شما در آن لحظه به چه چیزی فکر می‌کنید؟! خوشحال می‌شوید از اینکه پدرتان با تخریب ضمنی خودش و شما، حرف‌های ظاهراً قشنگ، اما مزوّرانه می‌زند؟! یا اینکه با دلخوری به او -آشکارا یا در دل‌تان- می‌گویید: «پدر من! شما الان باید پاسخگو باشی که چرا من در هیچ چیز مهارت ندارم؟! مگر شما برای اینها، هزینه و وقت برایم گذاشتی و من یاد نگرفتم که حالا ازم طلبکاری؟! هیچ کس این قابلیت‌ها را ژنتیکی به دست نمی‌آورد. مسئولیت این چیزها با والدین است. من اگر در اینها چیزی در چنته ندارم، شما الان باید پاسخگو باشید نه طلبکار!»

🔸حالا حکایت این سخنان مسعود پزشکیان است. پزشکیان از مریخ نیامده است! چهل سال در بالاترین سطوح حاکمیت -از تقنین تا اجرا- صاحب‌منصب بوده است. او الان باید پاسخگو باشد نه منتقد و پرسشگر. او باید پاسخ دهد که چرا مدارس کشور، پولی هستند و نیروی انتظامی هم خراب‌کاری می‌کند.

🔸 اپوزوسیون این نظام می‌تواند اینچنین سخنانی را بر زبان بیاورد نه کسی که سالها وزیر و نائب‌رئیس مجلس بوده و حالا هم که رئیس جمهور است! او می‌تواند منتقدانه بگوید زمان شاه، با حقوق عادی نمی‌‌توانست فرزندش را ثبت‌نام کند و «شهربانی» هم خرابکاری می‌کرد! اما الان حق ندارد با این ادبیات از این مسائل انتقاد کند. پزشکیان در تمامی سطوح نظام، کارگزار بوده و ردّ پایش چه بسا حتی در تغییر نام «شهربانی» به «نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران» نیز باشد! در نتیجه، الان حق انتقاد ندارد و باید پاسخگو باشد.

🔸پس زین پس، قبل از آنکه از شنیدن این سخنان ظاهراً قشنگ اما مزوّرانه از سوی کسانی که باید پاسخگو باشند نه منتقد، غرق در شادی شویم، اندکی تامل کنیم!
🔵🔴پیشنهاد بسیار عالی و استثنائی یک نماینده مجلس !!!

👤جلیل رحیمی جهان‌آبادی نماینده مردم تربت‌‏‌جام ،
تایباد ، باخرز و صالح آباد


📌در مجلس با توجه به پرداخت یارانه آرد و نان مردم، در توییتی پیشنهاد داد :

🔻برنامه‌‏‌های صدا و سیما هم به صورت یارانه‌‏‌ای ارائه شود. این نماینده نوشته است: پیشنهاد دارم الان که یارانه‌‏‌های آرد به نام هدفمند و به خود مردم پرداخت می‌شود.

🔻بودجه صدا و سیما را هم بین مردم تقسیم کنیم، هرکس دوست داشت اشتراک بخرد و برنامه‌‏‌های متنوع صدا و سیما و اخبار ۲۰:۳۰ را تماشا کند. هرکس دوست نداشت پولش را صرف امورات زندگی کند.
🔻بودجه حوزه‌  علمیه را نقدا بحساب مردم واریز کنند تا هرکس بخواهد به بهشت راهنمایی شود همانند مراجعه به روانپزشک جهت مشاوره، به روحانیت معظم مراجعه کند!

🔻بودجه های سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد تنظیم آثار امام و رهبری، جامعه المصطفی، و.... مستقیما به حساب مردم واریز شود و هرکس احتیاج داشت به این سازمان‌ها مراجعه کند اینها که از نان مردم واجب تر که نیستد.
چرا جراحی را از شکم مردم شروع کردید؟!
چرا از خودتان مایه نمی گذارید؟!/تحکیم ملت

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴#ناخدا_صمدی از تکاوران دلاور نیروی دریایی ارتش در آزادسازی خرمشهر از شهید غفور جدی اردبیلی* می گوید


غفور جدی اردبیلی، خلبان جنگده اف ۴ در نیروی هوایی شاهنشاهی بود که دوره تکمیلی را در آمریکا گذرانده بود و در جنگ ایران و عراق شرکت داشت. او پس از سرنگون کردن لشکر ۹ زرهی عراق جنگنده‌اش مورد اصابت گلوله توپ قرار گرفت و شهید شد. وصیت کرده بود که کفنش پرچم ایران باشد...

پیکر سرهنگ جدی به پایگاه ششم منتقل شد و آنجا بود که وصیتنامهٔ او خوانده شد که در قسمتی از آن آرزو شده بود سرود ای ایران خوانده شود که بنا به جو آن زمان، این مورد اجرا نشد و همسر گرامیشان به صورت آرام و در زیر لب این سرود را اجرا نمود و در قسمتی دیگر از آن نوشته شده بود: دوست دارم کفنم پرچم ایران باشد.

#شنیدنی


@bestdiplomacy
🔵🔴کجا رفته است #حقوق_بشر.....
البته در کشور ما هم در مورد شلوارک گاهی دستگیری داریم!

طالبان را باید تحت فشار بین المللی قرار داد!


@bestdiplomacy
آقای #پزشکیان اگر شما فقط بتوانید به نیروی انتظامی که زیر نظر وزارت کشور درحال فعالیت هست بفهمانید که فضای درون خودرو شخصی حریم خصوصیست و نباید با سه #پیامک_حجاب خودرو دست کم یک هفته توقیف شود و فرد مذکور از کار وزندگی بیفتد را انجام دهید
میشود گفت لزوما رییس الوزرا نیستید و حداقل نام رییس جمهور را دارید.....

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴 اظهارات هولناک دکتر احمد زیدآبادی در مناظره با مهدی طائب:

🔹در بازجویی ها دوستانی داشتیم که آنها را مجبور میکردند تا به دروغ به مسائل جنسی اعتراف کنند و بنویسند.

🔹شما با این رفتارها به جای اینکه یک چیزی  (نظام) را حفظ کنید، یک چیز بزرگ از دست دادید و آن هم اعتماد مردم بود

اخیرا صادق زیباکلام که کمتر از یکماه اوین بود گفت اوین مثل هتل پنج ستاره بود
زیباکلام همانطورکه بارها پرنسیب های علمی زیرپا گذاشت
این بار اخلاق و شرافت انسانی را هم زیرپا گذاشت
یعنی او درک نکرد که بدلیل سرطان پروستاتش و اینکه شناخته شده است و یکبارهم گفت حاضر است برای حفظ نظام اسلحه هم بدست بگیرد با بقیه متفاوت است....

در پاورقی در کتاب عکسهای یادگاری با صادق زیباکلام او اشاره میکند که از طریق دوستان فراماسونش توانست هیات علمی علوم سیاسی در دانشگاه تهران شود
این سخن خود اوست و کتاب او درکتابفروشی ها موجود است!.....

@bestdiplomacy

🎥 قومیت و قوم‌گرایی در ایران از منظرِ احسان هوشمند، جامعه‌شناس و پژوهشگر تاریخ ایران


 
✍️ افشین جعفرزاده پیرامون این گفت‌وگو نوشت:

قوم‌گرایی افراطی پدیدۀ ناهنجاری است که در سدۀ اخیر، سپهر سیاسی - اجتماعی ایرانِ معاصر، مواردی از آن را تجربه کرده است. عرصۀ تاریخی - اجتماعی ایران هیچ‌گاه محلِّ نزاع بین‌الاقوامی نبوده و تأکید بر امر قومی به جای صورت‌بندی طبیعی - تاریخی هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین ایرانیان، مفهومی نوپدید و بیشتر وارداتی است.

احسان هوشمند، جامعه‌شناس و تاریخ‌پژوه برجستۀ ایرانی که بیش از سه دهه در این حوزه کوشش‌ها و آفرینش‌های متعدد و درخوری داشته، در این گفت‌وشنود کوتاه، اما دقیق و جامع و به دور از آفاتی چون سیاست‌زدگی، تبلیغات و سطحی‌نگری، بر آن است تا وجوهاتِ مختلفِ قوم‌گرایی را فارغ از سوگیری‌های سیاسی مورد داوری و سنجش علمی و روشمند قرار دهد.

حاصل این گفت‌وگوی ارزشمند، چکیده‌ای‌ست دانشمندانه از ریشه‌های تاریخی، علل و عواملِ بروز قوم‌گرایی افراطی و آسیب‌شناسی متودولوژیک و سرانجام ارایۀ الگوها و روش‌های مدیریتِ پیش‌گیری از عوارض نابهنجار که بایسته است، مورد توجه اهالی علم و علاقمندانِ آشنایی دقیق با ظرایف و جزئیاتِ این مقولۀ مهم، قرار گیرد.



🔴 این گفت‌و‌گو را می‌توان از طریق یوتیوب هم تماشا کرد.

🔴 متن پیاده‌شدۀ این گفت‌وگو را از اینجا بخوانید.


@IranDel_Channel

💢
معرفی کتاب

@bestdiplomacy
معرفی (1).docx
20 KB
🔵🔴معرفی کتاب دولت ها چگونه پیروز میشوند؟
دیپلماسی عمومی
مبانی تعامل جهانی در عصر دیجیتال

نیکلاس جی.کال
مترجمان:مهسا جزینی،ستاره فتاحی
@bestdiplomacy
🔵🔴باز تعرض به جایگاه مالکیت عمومی

مسعود امیرزاده
هنوز اعتراضات به داعیه بلاوجه وزارت نیرو به بستر رودخانه و تالی فاسد آن ادامه دارد که وزارت راه و مسکن شهر سازی در حال تصاحب شهرهای و حریم اکولوژیک آنهاست.
هنوز جامعه حقوقی و  مدنی در شوک این دو غائله است که خبر رسید مدعی جدیدی برای عرصه های عمومی از راه رسیده و این بار “سازمان محیط زیست” و سند گرفتن برای یکی از تالابهای کشور( تالاب صالحیه)! به منزله آغازی برای مالکیت تالابهای دیگر و یحتمل سایر عرصه های تحت اختیار.

همه میدانیم سوت آغاز مسابقه تصاحب و تقسیم اموال عمومی موضوع اصل ۴۵ قانون اساسی توسط وزارت فخیمه نیرو و انفعال و ابهامی که در طرح کاداستر بود زده شد اما از آنجایی که پایان بازی نامعلوم بود، حالا آتش این فتنه دامنگیر همه عرصه های عمومی شده و همچنان رو به افروختگی است.
این رویکرد علاوه بر تبدیل امر حاکمیت و اعمال حفاظت معطوف به خیر عمومی به مالکیت دستگاهی و حتا خصوصی نوعی رقابت و از دست هم کشی را بین بخشهای مختلف دولت را دامن زده است.
این روند در ابتدا  تنزل حاکمیت به مالکیت (که میل به افزودگی منفعت در نهاد خود دارد) در پیامد خواهد داشت اما به مرور خود نهاد مالکیت نیز مورد وهن و اغتشاش معنا قرار خواهد گرفت و مرزهای احترام ان در جامعه فرو خواهد ریخت.
برای “سازمان محیط زیست” بیشتر اسباب شرم است که هیچ قابلیت و لیاقتی برای حفظ پهنه های تالابی کشور از خود نشان نداد و پیش چشمان فروبسته ایشان پهنه تالابی یک به یک خشکید و مرد و حال به دنبال تصاحب پیکره خشکیده آنها برای منفعت احتمالی است.
سازمان محیط زیست خصوصا اگر در دوران جدید تغییر رویکردی در دستور کار دارد و میخواهد آن چرخه شرم آور گذشته را در رها کردن وظایف قانونی و انفعال و گردن خمیدگی مقابل دستگاه های قدرتمند میز دولت وارونه کند بهتر از بنگاه داری زمین فاصله بگیرد. ایجاد مالکیت در نهاد خود منفعت خواهد داشت و منفعت قدر مسلم فساد می‌زاید. سازمان محیط زیست به جای ورود در رقابت و مسابقه “سند بازی “ و “مالکیت جویی” و عملکرد ساختن از طریق تجاوز به اموال عمومی بهتر است به وظایف ذاتی وامانده خود عمل کند و سعی نماید عملکرد شرم آور خود در انفعال مقابل پروژه های مخرب و آلودگیهای غیر قابل کنترل سروسامانی دهد.
از ریاست جدید سازمان محیط زیست انتظار میرود هر چه سریعتر از این مالکیت بلاحق و فساد زا استنکاف نموده و آنرا اقاله نماید و اجازه ندهد بیش از این یکپارچگی اراضی ملی مخدوش شود.
البته که انتظار میرفت سازمان محیط زیست در این فقره در کنار سازمان منابع طبیعی به منزله کلید دار اراضی ملی و خزانه داریکل عرصه های عمومی کشور و نه اینکه در کنار سایر مدعیان از ضعف و فتور سازمان مربوطه سوء استفاده کرده و سهمی از سفره پیکره سرزمین برکند.

چنین عملکردی از سازمان محیط زیست شرم آور و قدر مسلم کارنامه غیر قابل قبول آنرا در صیانت از مرزهای زیستی کشور و اصل پنجاه قوانین و قانون حفاظت و بهسازی سیاه تر و تباه تر از پیش چشم انظار عمومی به نمایش خواهد گذاشت.

@didehbaanzistboom


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 سهم هر استان از رتبه‌های برتر کنکور

همین جدول به تنهایی گویای این است که نه کنکور به عدالت آموزشی کمک کرده و نه دولت توانسته عدالت آموزشی ایجاد کند.
/مدرسه علوم انسانی


@bestdiplomacy
🔵🔴سه ناترازی منشاء مشکلات

✍🏿سیدمصطفی تاجزاده


جامعه ما از مشکلات متعدد و مزمن و ناترازی‌های گوناگونی رنج می برد. منشاء اغلب آن‌ها در تحلیل نهایی به سه ناترازی بزرگ برمی‌گردد.

🔦 یکی ناشی از قانون اساسی است و دوتای دیگر از رویکرد رهبر نشأت می گیرد.

🔦 مهم‌ترین ناترازی ”ساختاری” است یعنی "عدم توازن قدرت با مسئولیت در راس نظام". درحقیقت با ورود ولایت‌فقیه به قانون اساسی، تفسیر انسدادی از میثاق ملی ممکن شد و مسیر یک‌نفره شدن حکومت هموار گردید، به‌گونه‌ای که اکنون ولی‌فقیه "اختیارات مطلق" دارد و "اطاعت مطلق" می‌طلبد، بی‌هیچ نظارت و حسابرسی و جوابگویی.
عدم توازن "اختیارات نامحدود" با "پاسخ‌گویی صفر" رهبر، آن‌هم به‌صورت مادام‌العمر، به شکاف ژرف و روبه‌رشد حاکمیت با اکثریت ملت منجر شده و گفتمان "ما/آن‌ها" را پدید آورده است.

"ناترازی ساختاری" را باید اشتباه استراتژیک بنیان‌گذار جمهوری اسلامی به شمار آورد.


🔦🔦ناترازی دوم که نقش مهمی در گسترش فقر و فساد و فلاکت ایفا کرده و به آمریکا برای تحریم ایران بهانه داده، "ناترازی تعهدات فرامرزی با توان ملی" است.
منظورم "عدم توازن راهبردها، مطالبات و تعهدات بین‌المللی و به‌ویژه منطقه‌ای ایران با توان ملی و واقعیات صحنه جهانی" است.
این عدم توازن را "ناترازی راهبردی" یا " #ناترازی_استراتژیک" می‌خوانم و معتقدم تا زمانی که آمریکاستیزی و بلندپروازی‌های نظامی در منطقه بر توسعه اقتصادی در ایران مقدم دانسته شود، تحریم‌ها ادامه خواهد یافت، از جلب سرمایه، دانش، فناوری، مدیریت و تجربیات جهانی خبری نخواهد بود، صادرات و واردات عادی نخواهد شد، اقتصاد ثبات و رونق نخواهد گرفت و معیشت و رفاه شهروندان بهبود معنادار نخواهد یافت.



🔦🔦🔦ناترازی سوم "عدم توازن اجبارات فقهی با مقتضیات جامعه مدنی" است.

به نظر من تاکید بر "اسلام مناسکی" و ظواهر دین، دستاوردسازی حاکمیت است برای تحت‌الشعاع قراردادن شکست نظام در دستیابی به عدالت و توسعه و رفاه عمومی ازیک‌سو و گسترش روزافزون فقر و فساد و فاصله طبقاتی ازسوی‌دیگر.

"حجاب اجباری" نیز مؤثرترین ابزار حاکمیت برای پلیسی‌کردن فضای شهری و حکومت براساس ترس است (النصر بالرعب).
خوشبختانه "اسلام آمرانه و زوری" با مقاومت جانانه و همه‌جانبه مردم و "جامعه شهروندمحور" ایران روبه‌رو شده است و روزبه‌روز رسواتر می‌شود.
اگر دو ناترازی دوم و سوم هرچه سریع‌تر برطرف نشوند، نه‌فقط ما همچنان شاهد رشد نارضایتی، ناامیدی و ناهنجاری در جامعه و خروج سرمایه‌های مادی و معنوی از کشور یا هدررفت آن‌ها خواهیم بود، بلکه دست‌زدن به اصلاحات اقتصادی می‌تواند به تکرار حوادثی مشابه آبان ۹۸ بیانجامد و سرکنگبین بر صفرا بیفزاید.
من به یاری خداوند در سه یادداشت جداگانه به شرح ناترازی‌های سه‌گانه خواهم پرداخت. هم در ضرورت تغییر/اصلاح بنیادین قانون اساسی خواهم نوشت و هم استراتژی اشتباه رهبر را در دو عرصه داخلی و خارجی نقد خواهم کرد.
به باور من هر تحلیل سیاسی کلانی از اوضاع کشور، بدون آنکه رفتار و گفتار آیت‌الله خامنه‌ای را در کانون توجه خود قرار دهد، به همان اندازه دور از واقعیت و گمراه‌کننده است که کسی بخواهد اوضاع ایران را در سال‌های ۱۳۴۲-۱۳۵۷ تحلیل کند، اما محمدرضا شاه را نادیده بگیرد.

همین سخن درباره راه‌های خروج از بحران نیز صادق است. در رژیم پیشین فقط شاه می‌توانست با انجام به‌موقع اصلاحات، مانع ورود جامعه به مرحله انقلابی و تغییر نظام شود.
امروز نیز فقط رهبر چنین موقعیتی را دارد. به‌همین‌دلیل هم نقد جایگاه ولایت فقیه ضرورت دارد و هم نقد رویکرد شخص رهبر لازم است که در تحلیل نهایی، به‌علت اختیارات نامحدودش ازیک‌سو و دخالت‌های فزاینده‌اش در تمام امور ازسوی‌دیگر بانی وضع موجود قلمداد می‌شود.

(بخشی از مقاله سه ناترازی و دو تحریم)

زندان اوین- شهریور ۱۴۰۳

🔗برای خواندن متن کامل مقاله 👈🏿اینجا را لمس کنید.

@bestdiplomacy
2024/09/21 17:02:06
Back to Top
HTML Embed Code: