Telegram Web Link

🔵🔴چهرۀ دیگر از بنگلادش و جنبشِ زبانِ مادری

✍️ سالار سیف‌الدینی

در چند روز گذشته، فیلم‌های هولناک زیادی از جنایت‌های ناشی از به اصطلاح، "انقلابِ بنگلادش" منتشر شده است.

بنگلادش‌ بهشتِ تجزیه‌طلبان و سرزمینِ آرمانی آنها است. پاکستان شرقی با حمایت هندوستان از پاکستانِ امروزی، جدا و بنگلادش تأسیس شد. چند سال پیش از تجزیه، جنبش موسوم به زبان مادری برای رسمیت دادن به زبانِ بنگالی در این منطقه شکل گرفته بود. البته نه اینکه پاکستان یک دولتِ متمرکزِ ناسیونالیست بوده باشد که زبان اردو را تحمیل می‌کرد، پاکستان اصلاً دولت نیست و حاکمیّتِ مؤثر ملی بر بخشِ اعظم قلمروش را نداشته و ندارد، تا چه رسد به تحمیلِ زبان. اما نقش هند به عنوانِ دشمنِ ازلی پاکستان در این بازی، بسیار قوی بود.

پس از استقلال، بنگلادشی‌ها پیشنهاد کردند روز دوم فوریه ازطرف یونسکو به عنوان روزِ جهانی زبان مادری، نام‌گذاری شود، زیرا یک الگوی موفقِ جنبشِ چندزبانی بود!

اما جالب اینجاست که همین بنگلادش پس از استقلال فقط یک زبانِ رسمی را در قانون اساسی، قرار داد و زبانِ اقلیت‌ها به ویژه هندوها غیررسمی باقی ماند.

در هفتۀ گذشته تصاویر "انقلاب بنگلادش" که ریشۀ آن برای ما فاقدِ اهمیت است، صحنه‌های دلخراشی از هندوکشی را به تصویر کشید. روزی نیست که فیلم زشتی از تعرض و قتل یک هندو توسط گروهی خشمگین از بنگالی‌ها منتشر نشود. معلوم می‌شود که سیاست چندفرهنگی، چند زبانی و یاوه‌هایی از این دست، نتوانسته اثر خاصی روی فرهنگ و اجتماعِ بنگالی‌ها بگذارد و یا اصلاً غیر از کتاب‌های جامعه‌شناسی، در عالمِ خارج، وجود نداشته است.

دوم فوریه، به عنوان روز جهانِ زبان مادری برای برخی در ایران، خیلی مهم شده است، نوید همین صحنه‌ها است. تجزیه‌طلبانِ ما که به بهانۀ زبان مادری، سفسطه می‌بافند، شاید همین راه را بروند و  صحنۀ کشیدن یک انسان بر روی زمین، برایشان رؤیا باشد.

اما آن دسته از افراد که نمی‌دانند مقلّدِ چه کسانی هستند، شاید با دیدن این صحنه‌ها، اندکی به فکر فرو بروند و متوجه شوند که مرجع تقلیدشان، چنین جامعه‌ای است. آرزوی توسعه با الگوی سوئیس، آلمان، ژاپن و... شروع شد اما به لطف برخی روشنفکرنماها به آرزوی خودکشی دسته‌جمعی با الگوی بنگلادش، عراق، اتیوپی تبدیل شد.

پرواضح است مردمی که الگویش بنگلادش باشد، به وضعی بدتر از آنها دچار خواهند شد. همه این گفتارهای ضدِّ توسعه از جمله چندفرهنگ‌گرایی و چندزبانگی، پسااستعماری، شرق‌شناسی و... برای جلوگیری از توسعۀ یک جامعه رو به رشد است تا نتوانیم نقشِ واقعی کشورِ خودمان را در صحنۀ جهانی توضیح دهیم. پروژۀ تحقیر ملی که از طرفِ محافلِ سایبری متعدد دنبال می‌شود برای همین بود که تصور کنیم شایستگی ما در جهاتِ تقلید از بنگلادش است. دانشگاه ما را هم درست از جایی زده‌اند که نتواند برخلاف این مسیر قهقرایی، رؤیای دیگری بسازد. در حال حاضر بنگلادش بیش از این‌که یک هدف باشد یک وضع است، ابتدا روزِ زبانِ مادری یونسکو، سپس «چندفرهنگ‌گرایی موفقِ بنگلادشی‌ها» و ارایۀ یک تصویر غیرواقعی از یک جامعۀ فرومانده به عنوان الگو و در نهایت بنیادگرایی قومی و خودکشی دسته‌جمعی.

T.me/bestdiplomacy
وقتی معلم‌های تاریخ‌مان از شکنجه و آزار و اذیت مردم بی‌گناه می‌گفتند از این گوش می‌شنیدیم و از آن یکی در می‌کردیم. این اتفاق‌ها مال گذشته بود، مال قرون وسطی.

وقتی همان اتفاق‌ها در زمانه‌ی خودمان افتاد و‌بدتر از چیزی بود که تصورش را می‌کردیم، حس کردیم انگار دنیا به آخر رسیده است. گویی شاهد گسستی عمیق در روند تکامل بشر بودیم، شاهد سقوط تمام و کمال انسان در مقام موجود عاقل.

📚زیر تیغ ستاره جبار
هدا مارگولیوس کووالی


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 بلوف؟

پوکر یک قمار مبتنی بر بلوف (توپ خالی نشان‌دادن) است که در انتهایش یکی حتما شکست می‌خورد؛ آنجا که پس از بلوف‌های متقابل، یکی بلوف دیگری را باور می‌کند و پس می‌کشد و شکست را می‌پذیرد. بازیکن‌ها زمانی در کار بلوف وارد می‌شوند که مطمئن باشند به اصطلاح دستشان پر است؛ وگرنه جایی کم می‌آورند و آن‌جا، لحظه باختن است.
در سیاست هم همین است. در بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲، کندی، رئیس‌جمهوری ایالات متحد به خروشچف، رئیس جمهوری‌های شوروی، گفت که «اگر موشک‌ها را از کوبا بیرون نبری، به قصد جنگ حمله می‌کنم». خروشچف پاپس‌کشید و موشک‌ها را برگرداند. هرگز کسی ندانست آن یک بلوف بود یا تهدید واقعی؛ ولی اتحاد شوروی از شروع جنگ ترسید و مذاکره خروج را آغاز کرد. کار عاقلانه‌ای بود!
ایران قصد زدن را دارد، اسرائیل گفته زدن یعنی جنگ و نه ضربه‌ی متقابل. داستان تحرکات دیپلماتیک، رو کار این بازی است.
منتظریم تا چه شود!/جامعه نو
T.me/bestdiplomacy
🔻 استوری کیمیا علیزاده برای قدردانی از حمایت‌های مردم ایران
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
@bestdiplomacy
تیم #تکنواندو ایران با چهار سهمیه رفت و با چهار مدال خوش رنگ در بخش بانوان و آقایان باز می گردد

وقتی استعداد باشد
رییس فدراسیون و مربیان کاربلد باشند
و روی تیم سرمایه گذاری درستی صورت گیرد جوابش پیروزی و موفقیت خواهد بود

تنها رشته ای از ایران که همه سهمیه های حضور یافته به المپیک مدال گرفتند تیم تکواندو بود

این #تیم به معنای واقعی #تیم بود
به افتخارشان می ایستیم و کف می زنیم

#پاینده_ایران

@bestdiplomacy
🔵🔴 وقتی آمریکایی ها در جریان #جنگ_کوزوو، #سفارت‌چین در بلگراد را بمباران کردند، چینی ها می توانستند این تجاوز آشکار به حریم دیپلماتیک خود را با تلافی جویی نظامی پاسخ دهند. اما چینی ها راه جنگ را در پیش نگرفتند، راهی را در پیش گرفتند که نهایت آن سبقت جویی از آمریکا به لحاظ اقتصادی است.

امیرعلی ابوالفتح Amir.A Abolfath (@Abolfath)


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴محمدحسین کریمی پور:

اینکه ظریف و آذری و زارچی را ویترین کنی

و خطیب و مومنی و دنیا مالی و کاظمی را وزیر، غشّ در معاملهٔ با مردم نیست،آقای نهج البلاغه؟!


@bestdiplomacy
🔵🔴 خداحافظی جواد ظریف با دولت:

🔹امروز جناب دکتر پزشکیان وزرای دولت چهاردهم را به مجلس معرفی فرمودند که برای همگی آرزوی موفقیت دارم.

🔹از نوزده وزیری که امروز معرفی شدند، سه نفر نامزد نخست، 6 نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیته‌ها و یا شورای راهبری بودند.

🔹بارها گفته‌بودم که انتخاب اعضای دولت حق رئیس جمهور است و شورای راهبری و کمیته‌ها نهاد مشورتی هستند. از ایشان سپاسگزارم که این افتخار را به بنده دادند که در این تجربه جدید و ابتکار شجاعانه، مشارکتی داشته باشم.

🔹از دوستانم در کمیته‌ها و شورای راهبری نیز سپاسگزارم که چهار هفته شبانه روز کوشیدند و بیش از هزار نامزد را بررسی کردند، تا نتیجه را به رئیس جمهور محترم ارائه نماییم.

🔹البته از نتیجه کار خود رضایت ندارم و از این‌که نتوانستم به شکل شایسته‌ای نظر کارشناسی کمیته‌ها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را آن‌گونه که که وعده داده‌بودم به نتیجه برسانم، شرمنده‌ام. البته هنوز برخی معاونت‌های رئیس جمهور باقی مانده که امید است این کاستی کمی جبران شود.

🔹به هر حال، این اولین تجربه و پر از کاستی بود و بی‌گمان در آینده بهبود خواهد یافت. ولی در کنار مشکلات دیگر، برای بنده ادامه راه در دانشگاه را رقم زد. در پیشگاه مرم بزرگ ایران برای ناتوانی خود در پیگیری امور در دالان‌های سیاست داخلی پوزش می‌خواهم.  برخی بنده را زودرنج دانسته‌اند. گمان می‌کنم در دوازده سال گذشته در برابر هجمه‌های بی‌سابقه، بیش از بسیاری از مدعیان، صبر و مقاومت نشان داده‌باشم، ولی نسبت به نگرش و نگرانی مردم حساسیت فراوان دارم.  

ما را سری است با تو که گر خلق روزگار    
دشمن شوند و سر برود هم بر آن سریم

#امتداد
@emtedadnet

«با درود بر جناب ظریف
ما پیش از این از عدم اعتماد خویش به دکتر پزشکیان گفته بودیم

جناب ظریف شما مسوولی!
شما در برابر کسانیکه بیهوده امیدوار کردید مسوولی!
بله جناب ظریف....
شما دیپلمات کاربلدی هستید
اما در این روند دو ماه اخیر نشان دادید در کارت خوانی سیاست بدون ضعف نیستید
البته این کنارکشیدن میتواند پیام خوبی داشته باشد...‌‌»

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴ذکری از حب وطن روانشاد استاد دکتر خانلری:

خانلری چنان که می دانیم با آن همه خدماتش به فرهنگ ایران و زبان فارسی ، پس از انقلاب گرفتار زندان شد و پس از رهایی از زندان نیز تا دم مرگ هر چند گاه مأموران حکومتی به عنوانی به سراغش می رفتند و او را آسوده نمی گذاشتند. از سوی دیگر چنان که می دانید هنوز یکی دو سالی از برقراری حکومت اسلامی در ایران نگذشته بود که در خارج از کشور گروههای مختلف سیاسی به فعالیت علیه حکومت ایران پرداختند. هر یک از آنها برای نجات وطن طرحی ارائه میدادند و از جمله تاریخی را نیز برای براندازی حکومت و بازگشت به ایران اعلام می کردند. در آن هنگام یکی از همین گروههای فعال سیاسی که سالها کر و فری داشت و به حکومت مشروطه بر اساس قانون اساسی ۱۳۲٤ هـ.ق. (۱۹۰۶م) تاکید میکرد بی یک کلمه افزون یا کاست از نظر مآل اندیشی به این نتیجه رسیده بود که پس از براندازی حکومت فعلی، «شاه» مشروطه ای که قرار است در ایران سلطنت کند نه حکومت باید با ایران و فرهنگ و تاریخ ایران و زبان و ادب فارسی آشنایی داشته باشد زیرا جوانی که قسمت قابل توجهی از عمر خود را در خارج از وطنش گذرانیده است و گذشته ایران را مطلقاً نمی شناسد، نخواهد توانست بعنوان یک پادشاه ایده آل و آن چنان که سزاوار است بر ایران فردا سلطنت کند پس باید از هم اکنون ولو در کوتاه مدت - چاره ای اندیشید، و وی را با ایران و فرهنگ ایران آشنا ساخت حاصل این چاره اندیشیها به این جا رسیده بود که کسی بهتر از «دکتر خانلری نیست که به گونه ای ندیم و جلیس «شاه» فردای ایران باشد. آنان با خود گفته بودند دکتر خانلری که اینک از زندان آزاد شده است، به یقین در آرزوی خارج شدن از ایران است تا نفسی براحت بکشد. پس آن گروه سیاسی که در آن روزگار امکانات بسیار در اختیار داشت به وسیله ای با خانلری تماس گرفت با پیامی بدین مضمون که ما شما را براحتی از ایران به اروپا منتقل میکنیم، شما خواهید توانست همچنان در این جا به مطالعات و تحقیقات خود ادامه بدهید و در ضمن با «شاه» ایران فردا به صورتهای مختلف رفت و آمد داشته باشید. بدین مقصود که وی را در گفت وگوها و نشست و برخاستهای خود با ایران و گذشته ایران آشنا سازید. این پیشنهاد برای دانشمندی که پس از مدتی حبس آزاد شده و اموالش مصادره گردیده بود و آینده اش نیز کاملاً مبهم بود و معلوم نبود روز بعد چه بلایی بر سرش خواهد آمد، به عقیده بسیاری از افراد پیشنهادی جالب توجه بود. البته نویسنده این سطور نمی داند شخصی که در نظر داشتند استاد خانلری ساعاتی از اوقات خود را در خارج از ایران با او بگذراند اصولاً با این طرح موافق بوده است یا نه؟ ولی هنگامی که این پیام «کاملا عملی» به خانلری ابلاغ شد، پاسخ او به این دعوت کریمانه این بود که از ایران خارج نمی شوم.
وی همچنان در ایران ماند و در بحرانی ترین سالهای زندگانیش ثابت کرد که با پیمانی که سالها پیش با ایران و فرهنگ ایران بسته بود همچنان وفادار است:

.... اما من و تو از آن نهالها نیستیم که آسان بتوانیم ریشه از خاک خود بر کنیم.... جان و دل چنین مردمی با هزاران بند و پیوند به زمین و اهل زمین خود بسته است. از اینهمه تعلق گستن کار آسانی نیست....

یادش به خیر باد.

استاد #جلال_متینی، مجله ایران شناسی.
@ayarenaghd



T.me/bestdiplomacy

🔴 درود بر ورزشکارانِ ایرانی که با موفقیت و کسبِ مدال در آوردگاه المپیک، موجب شادی ملتِ ایران شدند


🔴 پی‌نوشت:
المپیک، مهم‌ترین آوردگاه ورزشِ حرفه‌ای، پایان یافت و ایران با ۳ طلا، ۶ نقره و ۳ برنز،‌ در جایگاه ۲۱ جدولِ مدال‌ها قرار گرفت و اگر تعدادی از این شش نقره‌، طلایی می‌شد، با توجه به امتیازِ بالای مدالِ طلا‌، جایگاه ایران در جدولِ مدال‌ها به مراتب، بهتر می‌شد.

موفقیتِ جوانانِ ایرانی به عنوان نمایندۀ ایران در المپیک، حتماً خوشحال‌کننده است و جای شادباش دارد.

ورزشِ ملّی و تجلی آن در آوردگاه المپیک، موجب افزایش همدلی و یکپارچگی ملی، تقویتِ حس هموطن بودن و موجب ایجاد شادی ملی می‌شود و ارزش و اهمیتِ آن، قابلِ کتمان نیست.

از دیگر سو تفسیرِ غلط از جایگاه ۲۱ ایران در جدول مدال‌ها، نباید موجبِ خودفریبی و یا سواستفادۀ برخی شود. جایگاه ۲۱ ایران الزاماً به معنای توسعۀ ورزش کشور در معنای تبلوری از توسعۀ کلی کشور نیست. توسعه، معنای عمیق و پیچیده‌ای دارد و متر و معیار سنجش آن، پیچیده و دشوار است.

دست‌کم در حوزۀ ورزش، باید با تفکیکِ ورزش همگانی و ورزشِ قهرمانی و حرفه‌ای، پیشرفت‌ها در هر دو زمینه لحاظ شود و در ورزشِ قهرمانی و حرفه‌ای، میزان سرمایه‌گذاری در ورزشِ قهرمانی و حرفه‌ای، توجه به ورزش‌های پایه، توجه به استعدادیابی و ورزش در ردۀ سنی کودکان و نوجوانان، توجه به زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی، جایگاه ورزش زنان، جایگاه ورزشِ شهروندانِ دارای معلولیت، تنوع رشته‌های مدال‌آور در مسابقاتِ جهانی و المپیک و تداوم این مدال‌آوری، جایگاه در ورزش‌های مختلف تیمی، جایگاه در ورزش‌های انفرادی بویژه ورزش‌های پایه، داشتنِ لیگِ منظم و حرفه‌ای با تیم‌های خصوصی در ورزش‌های مختلف و در رده‌های سنی مختلف و برای زنان و مردان  و ... متر و معیاری برای بررسی توسعه در ورزشِ قهرمانی و حرفه‌ای‌ست و چه بسا کشورهایی که شاید بنابه‌دلایلی جایگاه خوبی در المپیک نداشته باشند ولی دست کم در حوزۀ ورزش بویژه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، توسعه‌یافته‌تر باشند.

@IranDel_Channel

💢
🔵🔴زندگی به چه معناست؟

در تجلّیِ روحانی، مفهومی فراتر از خور و خواب در خود دارد. یعنی اینکه شخص بتواند بپندارد که اگر زندگی از حدّ معینی فرو افتاد، دیگر ارزشِ زیستن ندارد. بدیهی است که حبّ ذات، جزو غریزه‌ی بنیادیِ بشر است. کسی نمی‌گوید که آن از هر چیز فراتر شمرده نشود، این به جای خود، ولی معنا نیز جزوِ ذاتِ زندگیِ انسان است، زیرا تفاوت میان انسانیّت و حیوانیّت را مشخّص می‌دارد، گواهی تاریخ و روانشناسی آن را تأیید می‌کند.
در ایلیاد هومر، اخیلوس پهلوانِ یونانی "عمرِ کوتاه همراه با نام" را بر "زندگیِ درازِ بی‌نام" ترجیح می‌دهد، این چیزی است که «گوهر زندگی» خوانده می‌شود، و بی‌آن، زندگی از ارزش می‌افتد.
همین وضع در شاهنامه پیش می‌آید، در داستان رستم و اسفندیار، رستم تا پای خطرِ مرگ، برای «حفظِ نام» جلو می‌رود.
حتّی پیران _سپهسالار توران_ که در صف مقابلِ ایران است، می‌گوید:
مرا مرگ بهتر از این زندگی
که سالار باشم، کنم بندگی
و به استقبال مرگ می‌رود، در حالی که می‌تواند نرود. نامِ انسان در مفهومِ «گوهر انسانیّت» به کار رفته است، یعنی اکنون که من به ودیعه‌ی هوش و تمیز دست یافته‌ام، باید طوری رفتار کنم که شایسته‌ی «نامِ انسان» باشم؛ این، می‌شود معنای زندگی.
این‌ها البته نخبگان هستند و قهرمان‌های داستان، کسی انتظار ندارد که مردمِ عادی این‌گونه بیندیشند. با این حال، در وجودِ هرکسی جرثومه‌ای از «معنا طلبی» هست که تحت شرایط خاصّی شکفته می‌شود. امّا در مقابل، وقتی دیده می‌شود که گروه انبوهی از آدمیان، طیّ قرن‌ها از یک سلسله باورهای خرافی پیروی داشته‌اند، خواه ناخواه در ذهن چنین می‌گذرد که آدمیزاد در عین حال تا چه اندازه می‌تواند بیهوده پسند باشد؟
مردم میل دارند که آنچه را دوست دارند باور کنند، نه آنچه را که با موازینِ عقلی سازگاری دارد؛ از این‌رو، با تأسّف باید پذیرفت که اندیشه‌ی روشن را یک عدّه‌ی نخبه تا بدینجا رسانده‌اند.

          #زندگی‌عشق_و_دیگر‌هیچ

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی‌ نُدوشن


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 در حکمرانی مطلوب، افکار جدید مهم هستند یا افراد جدید؟

محمود سریع القلم

در اواخر دهۀ 1960، وقتی چین تصمیم گرفت اقدامات لازم و تجربۀ ­شده بشری برای صنعتی شدن و رشد اقتصادی را به تدریج به مرحله اجرا درآورد، مائو و افراد کلیدی در اطراف او بودند که این تحول فکری را ایجاد کردند. آنها با مشاهدۀ تحولات جدید، این اعتماد به نفس را داشتند که افکار خود را با شرایط جدید جهانی منطبق کنند. همین نوع تغییر عیناً در دهۀ 1990 در شش کشور دیگر اتفاق افتاد: اندونزی، هند، ویتنام، ترکیه، مکزیک و برزیل. در عموم این کشورها طی سال­های پس از جنگ جهانی دوم، نقش سنگین دولت بر صنعت، بانکداری، کشاورزی، سرمایه گذاری، آموزش و دیگر ارکان حکمرانی سایه افکنده بود. سیاسیون این کشورها برای مدت ها، خود را به اندیشه هایی مانند دولت­ سالاری، تمرکزگرایی، مدیریت عمودی، نهضت غیر متعهد ها و مبارزه با امپریالیسم مشغول کرده بودند. خروجی این افکار عمدتاً به تداوم فقر، فاصلۀ طبقاتی، ناکارآمدی، اتلاف منابع ملی و مهاجرت تحصیل کرده ها منجر شد. در این کشورها و بسیاری دیگر به خصوص در آسیای شرقی، سیاست ­مداران به تدریج متوجه شدند، به میزانی که دولت، مجری اقتصادی می شود، ناکارآمدی افزایش می‌­یابد. مجریان آسیایی و آمریکای لاتین به این پایۀ فکری رسیدند که بدون تولید ثروت، حکمرانی مطلوب تحقق نمی­‌پذیرد و پایه تئوریک تولید ثروت، محول کردن تولید و خدمات به بخش خصوصی، و پذیرفتن منطق بازار و تبادلات بین المللی است: اندیشه ای که ابتدا به انقلاب صنعتی منجر شد و در عین حال به تاسیس آمریکا در سال 1776 انجامید. به عنوان مثال، هرچند تورگوت اوزل (Turgut Ozel) و رجب طیب اردوغان از دو پایگاه متفاوت اجتماعی به قدرت رسیدند ولی اندیشه های اقتصادی آنها مشترک بود. اگر چین تولید و خدمات را به بخش خصوصی انتقال نمی­‌داد و اصل رقابت و همکاری را در یک دایرۀ بزرگ جهانی نمی ­پذیرفت چگونه طی بیست سال، از درآمد سرانه 200 دلار به بالای 10000 دلار می رسید؟ چون اقتصاد اصل است و کشور ثروتمند شده است، امروز چینی­‌ها از استقلال سیاسی، هویت ملی و انسجامِ داخلی به مراتب بالاتری نسبت به زمان مائو برخوردارند. امروز چینی ها آنقدر ثروتمند شده اند که کسی نمی تواند مانع افزایش حتی روزانۀ قدرت نظامی آنها شود. هم اکنون چین در حال ساختن 800 موشک بالیستیک هسته ای است. با قدرت اقتصادی، دیگران را به خود وابسته کرده و امتیاز سیاسی و امنیتی می گیرد. این اندیشۀ قدرت بر مبنای ثروت در سال 1970 در زمان مائو متولد شد و امروز جواب داده است.
در هر حوزه‌­ای از حکمرانی، چه مستقیم و چه غیر مستقیم، اندیشه‌­ها هستند که جامعه را هدایت می کنند. در نهایت، وضعیت هر جامعه را باید در حال و هوای اندیشه های آن جستحو کرد. چگونه می‌­توان عمل، رهیافت و برخورد های جدید را بدون تحول فکری، تحقق بخشید؟ یکی از عباراتی که بسیار شنیده می­‌شود، «رعایت کرامت انسانی» است. چگونه باید این اصل اجرا شود؟ کدام فرآیند به آن منتهی می­‌شود؟ کرامت انسانی مستقل از دیگر ارکان حکمرانی است یا خروجی مجموعه‌­ای از سیاست­گذاری­‌ها؟ چه ارتباطی میان اقتصاد و فرهنگ یک نظام اجتماعی و سیاسی وجود دارد؟ آیا جامعه­‌ای که نیم قرن نرخ تورم دو رقمی را تجربه کرده، می‌­تواند کرامت انسانی را تجربه کند؟ آیا تورم علت است یا معلول؟ نرخ تورم دو رقمی نتیجه کدام اندیشه است؟ مفاهیمی مانند عدالت، انصاف، پاسخگویی، رشد، کرامت انسانی، شایسته سالاری و کارآمدی در امتداد هم هستند و وزن مساوی دارند یا میان آنها روابط علت و معلولی وجود دارد؟ چگونه باید درخت آنها را از ریشه به شاخه ها کشید؟ کدام ریشۀ درخت است و کدام شاخۀ درخت؟ کدام اصل است و کدام نتیجه؟ در «شناخت هرمی و درختی ساختار حکمرانی»، نرخ تورم را در کجای هرم باید قرار داد؟ آیا می توان در فقدانِ رشد اقتصادی و تولید ثروت، در انتظار عدالت، آزادی و کرامت انسانی نشست؟ آیا آگاهی و شناخت جامعه در سرنوشت آن اثر دارد؟ آیا جامعه ای که میانگین مطالعه آن 35 دقیقه در سال است می تواند در انتظار دموکراسی بنشیند؟ اگر نرخ تورم زیر پنج درصد باشد، کشور ثروت تولید کند و مردم اهل مطالعه باشند بعد برخی از شرایط و مقدمات دموکراسی فراهم می شود. آیا می شود بدون  Input در انتظار   Output نشست؟ به عبارت دیگر، روابط علت و معلولی متغیرهای حکمرانی، علم و Science است. آنچه به موفقیت بسیاری از کشورها مساعدت بخشید این بود که متوجه شدند از کجا باید تحول را شروع کنند. یک دو سه تجربه شدۀ جهانی را تشخیص دادند. اولین و فوری ­ترین کاری که این کشورها انجام دادند، تغییر افکار و اندیشه هایشان بود.

🔦 تلخیص سیاسیون ایران

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴آقای پزشکیان، آبروی ما را بردی! امید ما را ناامید کردی!

✍️محسن رنانی

🔹رئیس جمهورِ فقط یک ماه عزیز، انگار تو ایرانی نیستی!؟ تو نمی‌دانی که برای مردم ایران تراز سیاست‌مدار صادق و پاک و قدرتمند، فقط امیرکبیر است و مصدق و موسوی؟؟ پس برای چه نشسته‌ای و دم فروبسته‌ای؟ نکند در پشت صحنه با اصحاب قدرت بسته‌ای؟ آیا با وجود آن که اصلی‌ترین وزیرانت را زدند؛ و مجبورت کردند همان که قبلا تو را برای مجلس و ریاست جمهوری رد صلاحیت کرده بود، اکنون وزیر کنی؛ و رقیبت را که خودشان برای ریاست جمهوری تاییدش کرده بودند حالا برای وزارت دولت تو هم رد صلاحیت کردند؛ و یک نظامی اصول‌گرای حامی حصر و برخورد با حجاب اختیاری را برای وزارت کشور به تو تحمیل کردند؛ و یک بوروکرات چفیه‌انداز را که تازه اکنون دانشجوی دکتری دانشگاه دفاع ملی است، گفته‌اند بگذاری وزیر آموزش؛ تو باز هم مانده‌ای که بمانی؟

🔹مگر تو انصاف نداری که این‌گونه حقوق ناشی از رای مردم را به پای قدرت قربانی کرده‌ای؟ ما داشتیم گزینش پیران فرسوده و خنثایی را که در اطراف خود گماشته ‌بودی و ارتباط تو را با دیگر یارانت قطع کرده‌اند هضم می‌‌کردیم که ناگاه با فهرست وزرایت شوکه شدیم. نه، تو یا باید پای یک وزیر کشور اصلاح‌طلبِ تحول‌خواه می‌ایستادی؛ یا باید پای یک وزیر آموزش‌وپرورش دانشمند و تحول‌خواه که نخواهد مغز بچه‌های مردم را با باورهای خام ایدئولوژیک ایمان سوز پر کند می‌ایستادی؛ یا آن که همان جا عندالمجلس استعفا می‌دادی و با افتخار به خانه می‌رفتی، تا ما دلمان خنک شود!

🔹ما سالهاست خون جامعه‌مان به کمبود هورمونهای افتخارآمیز امیرکبیر و مصدق و موسوی دچار شده است! فکر کردیم تو آمده‌ای تا این کمبود را جبران کنی!!

🔹چرا اصرار داری سپهسالار ناصری یا قوام‌السلطنه پهلوی یا خاتمی ولایت باشی؟؟ مگر این قدرت چقدر مزه دارد که رهایش نمی‌کنی؟ پس کو نتیجه آن همه نهج‌البلاغه که خواندی؟ پس کو آن همه قول که دادی؟ چرا جرأت نداری بعد از یک ماه که تو را انتخاب کرده‌ایم بیایی افشاگری کنی و همه چیز را بگویی؟ چرا اینقدر منفعل؟ چرا همین حالا که هنوز وزیر کشورت و وزیر ارتباطاتت همان وزرای دولت قبلی هستند دستور نمی‌دهی که گشت ارشاد را برچینند و فیلترینگ را حذف کنند و اگر نکردند عزلشان کنی؟؟

🔹آقای پزشکیان آبروی ما را بردی! امید ما را ناامید کردی! هنوز رئیس‌جمهور نشده رفوزه شدی! ای کاش می‌دانستی که در ایران رئیس‌الوزرای عاقبت به‌خیر فقط کسی است که یا در حمام رگش را بگشایند یا با تبعید به روستا دق مرگش کنند و یا در حصر، گرد مرگ بر سر و رویش بپاشند.

🔹مسعود گرامی! می‌دانم که بین دو تیغه قیچی مردمی رنجیده و حکومتی ناسنجیده گرفتار شده‌ای و این آغاز مصیبت است. چهار سال آینده را (اگر دو طرف بگذارند بمانی) مصیبت خواهی داشت. اما بمان و این مصیبت را بر دوش بکش که ایران نیازمند است. تو تنها رئیس‌جمهور ایرانی که باید چوبه‌دار خود را بر دوش بکشی، چون دیری نخواهد گذشت که هر دو طرف به خون تو تشنه خواهند بود.

🔹از یک طرف توقعات آرمانی یک نسل ناصبور، و از سوی دیگر تعصبات ایدئولوژیک یک نظام حکمرانی ناتوان اما مغرور. اما تو بمان، که آینده‌ای پرابهام و گذرگاههایی سخت در پیش داریم و وجود یک رئیس‌جمهور متعادل در آن شرایط سخت، از نان شب برای‌ ما واجب‌تر است.

🔹می دانم که حکمتی داشته است که هنوز بعد از یک ماه که از انتخابات گذشته با مردم خودت صحبت نکرده ای! می دانم که حکمتی داشته است که برای انتخاب برخی وزرایت مقاومت نکرده‌ای! من تاکنون شما را از نزدیک ندیده‌ام اما از این همین دور می‌فهمم که برای قربانی شدن آمده‌ای نه قربانی کردن؛ و اگر غیرازاین باشد،‌ همه ما باخته‌ایم!

🔹آقای دکتر پزشکیان: من ۲۲ سال پیش، گرفتن پست و مقام دولتی را در این ساختار سیاسی برای خود حرام کرده‌ام و تاکنون رعایت کرده‌ام. با درخواست شما، بدون هیچ مواجب و منفعتی، سه هفته به تهران آمدم و شبانه‌روزی با شورای راهبری همکاری کردم و به خانه برگشتم. اگر هیچ اثری از عزم شما برای حفظ سرمایه‌اجتماعی خودتان پدیدار نشود، ما نه تنها کمکی نمی‌توانیم بکنیم بلکه ممکن است مجبور شویم بابت همان سه هفته همکاری هم استغفارنامه بنویسیم. همه ما منتظر گفت‌وگوی شما با مردم و تصمیم شما برای حفظ دستاوردهای انتخاب چهاردهم هستیم.

🔦با احترام – #محسن_رنانی – ۲۲ مرداد ۱۴۰۳

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴"اصلاح طلبان عصبانی باشید "و در این عصبانیت نمیرید!

✍️حسن نعمت پور

کابینه دولت پزشکیان بقچه اصلاح طلبان را زیر بغلشان گذاشت و کفشهایشان را جفت کرد .
از لعل مسعود انگشتری زنهار نصیبتان نشد تا چند صباحی سلیمانی کنید اری در دایره[ قدرت ] اوضاع چنین باشد .

به راستی آیا حدس و گمان زدن این روند، قبل از انتخابات با توجه به تجربه های چهل ساله  دشوار می نمود. پزشکیان آخرین برگ بازی اصلاح طلبان بود تتمه سرمایه اجتماعی شان برای همیشه بر باد رفت و سبوی آرزو هایشان شکست .

"از شکست آرزو هر لحظه دل را ماتمی است "


حالا با این دولت "مسعود" بهتر است روزه سکوت بگیرید و در اعمال خود تعمق نموده و بپرسید که چرا سرکنگبین صفرا فزود . بغیر از مسند های قدرت چه چیزها و چه کسانی را نادیده گرفتید که چوب بی صدا خوردید . راستی کسی برای عهدی با ما در حصر هست؟ از تاج زاده و مدنی  و عبداله مومنی و ...  خبر دارید؟ مرهمی بر دل های داغ دیده ی چندین مقاومت و جنبش مدنی فرستادید؟ شما یاران قدرتید به هیچ اصلاحی پایبند نیستید فقط پست و مقام و اینک در زمین سیاست حیرت زده وا مانده اید .

آیا اگر چند نفر از شما وزیر و معاون رئیس جمهور می شد مشکلات حل می شد !یا آنکه چند صباحی بر اسب قدرت می راندید و شاهد پایِ در گل مانده مردم بودید آیا در مرام شما رئیس کابینه غیر از یک تدارکاتچی است؟پس این همه تندی برای چیست؟

پزشکیان  مانند اسلاف خود باید آنی باشد که  انها می خواهندیا بایدکم کم از نهج البلاغه فاصله بگیرد یا از ریاست تا چه در نظر آید !
 
اما شما شبیه چه کسی یا چه کسانی خواهید بود .شما امروز را رقم نزدید ؟که اینک دلخورید زبان در کام بگیرید و خود را محق جلوه ندهید . قرار نیست چون به شما چیزی نرسیده است نا رضایتی خود را نارضایتی مردم بدانید.جنس نارضایتی مردم با نارضایتی شما متفاوت است مردم درد معیشت و رهایی از قفس دارند شما درد قدرت .

دیگر قضای الهی با تدبیر های شما موافقت نمی کند "چون از او گشتی همه چیز از تو گشت " سکوت کنید. شما دیگر جایگاهی در نظر حاکمیت ومردم ندارید چرا که برای کسب رای و  فریب مردم از مطلوبات سخن رانده و اینک که پای عمل به میان امده خود را در حجاب ممکنات پنهان کرده اید.چرا که هنگام "پختن نان هیچ آتشی به شما نرسید " مردم و مطالباتشان در کجای دنیای فکری و سیاسی شما جای دارند؟

او که گفته بود تنهایم نگذارید تنهایتان نمی گذارم رفته رفته شما و مردم را تنها و تنها تر خواهد گذاشت و شما در این تنهایی سهیم هستید.

اما آقای رئیس جمهور !
... و مردم در كارهاي تو به همان چشم مي‌نگرند كه تو در كارهاي واليان پيش از خود مي‌نگري و درباره تو همان گويند كه تو درباره آن‌ها مي‌گويي و نيكوكاران را از آنچه خداوند درباره آنها بر زبان مردم جاري ساخته، توان شناخت."/تحکیم ملت
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴آقای فاضلی* صدا و سیما هم سوئیس نبود!


✍️فرج مومنی

دکتر فاضلی در یادداشتی با عنوان" سوئیسی ها اینجا ایران است "به انتقاد از کسانی پرداخته که به پزشکیان ازجهت معرفی این کابینه اعتراض داشته اند.

اما باید در پاسخ به آقای فاضلی نوشت:

جناب فاضلی شما در رسانه ملی پیش چشم میلیون ها ایرانی بخاطر اعتراض و انتقاد صواب و یا ناصواب آن کارشناس برنامه چنان به خشم آمده که کنترل رفتارخویش را از دست داده و میکروفن را به سمت پزشکیان پرتاپ و برنامه را ترک کردید حال چه شده برای مردم و ملتی  که با وعده های اقتصادی رفع فیلترینگ و مقابله با طرح گشت ارشاد قهر با صندوق رای را به امید تغییرات اساسی شکستند و پای صندوق رای آمدند، به رای و انتخابشان خیانت شده و امیدی که با شعار برای ایران در دلشان زنده شد را به تاراج رفته میبینند اینگونه تاختید. باید اضافه کرد که شما انتقاد شخصی و فردی به خود را برنتابیدی حال به جماعتی که حقوق و آمال ملتی را از دست رفته میبینند را اینگونه به باد توهین و تمسخر گرفتی صد البته خشم امروز شما در امتداد همان رفتار غیر مدنی و غیر سیاسی ؛ که گریبان شما را گرفته و راهی جز فرار رو به جلو نداشته و ندارید اما باید گفت تلاش شما جهت جبران رفتار غیر مدنی کاری بیهوده است.




« محمد فاضلی حتی در انتخابات مجلس که فرد بدرد بخوری تایید نشده بود باز خواستار روزنه گشایی بود
اما وقتی در مورد خودش در سیمای میلی سوال شد بلندگو را پرتاب کرد!
آقای فاضلی ایران سوییس نیست بله
چون ایران قدمت تاریخی کهن دارد
شاهنامه دارد حافظ دارد سعدی دارد
مصدق داشته
قوام داشته
ناتل خانلری ها داشته
اما امروز شما ما را با سوییس مقایسه میکنید
سوییس زبان ملی ندارد
ما مفتخریم به داشتن زبان ملی فارسی

وقت آن رسیده است به جای کنش سیاسی کمی تاریخ بخوانید»



T.me/bestdiplomacy
دولت‌داری مافیایی به این معناست که هر فرقه و فرد فاسدی در ایام انتخابات خود را به ستاد کاندیدای (که تصور می‌کرد پیروز خواهد شد) رسانده و عکس یادگاری ثبت کرده است و حالا همان عکس را چون چاقویی زیر گلوی رئیس جمهور گرفته و سهم خود را طلب می‌کند.

- رئیس جمهور اگر امروز موفق به کشتن گربه دم حجله نشود و وزارتخانه‌ها را چون گوشت قربانی میان کفتارهایی که از هر سو (آن هم برای نان و آب دارترین وزارتخانه‌ها) دندان تیز کرده‌اند تقسیم کند، تا روز آخر کاری موفق به سر و شکل دادن به دولت نشده و بازیچه‌ای میان کفتارها خواهد بود.

- آقای پزشکیان اگه ده دلیل برای پیروزی شما در انتخابات وجود داشته باشد، حمایت فلان حزب و جناح بدنام آخرین آنها هم نیست و شما در این انتخابات وامدار هیچ فرقه و جناحی نیستید.

- آقای پزشکیان شما از روز اول ثبت نام از صداقت با مردم و پهن کردن سفره مشترک میان مسئولان و مردم سخن گفته‌اید و حال به هر دلیلی کسانی که باعث بانی سفره جدای مردم و مسئولان بوده‌اند را به مقام‌های مهم بنشانید و دریچه‌های جدیدی برای دزدی و رذالت آنها بگشایید، مرتکب خیانتی شده‌اید که کمتر کسی مرتکب آن شده است.

فرهاد قنبری
T.me/bestdiplomacy
Forwarded from نواندیش
کناره گیری ظریف از دولت پزشکیان آری یا خیر؟

دکتر مهدی ذاکریان
استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌‌الملل

🔹محمد جواد ظریف در این مقطع و پس از لیست پزشکیان با کناره‌گیری از دولت، صحیح ترین کار را انجام داد.

🔸از ابتدا با ورود ایشان به انتخابات مخالف بودم، خودشان تردید داشتند تا اینکه وارد مناظره شدند. بعد از آن به ایشان گفتم حالا که آمدند با تمام توان وارد شوند اگر چه ملت رای نمی دهند و خودم هم در دور اول رای ندادم.

🔹 او مردانه ایستاد، با همان ادبیات ستایش آمیز تخصصی اش با برنامه‌های دقیق و ابتکارات منافع ملی محور توانست کاری کارستان انجام دهد در حالی که مخالفانش اخلاق سیاسی، انتخاباتی و اسلامی را رعایت نکردند و انواع اتهامات و دروغ‌ها را به وی نسبت دادند

🔸معتقدم نگرانی از وضع مردم عامل اصلی حضور ظریف در کارزار انتخاباتی آقای پزشکیان بود. حیف که قدرش را ندانستند

🔹این یک واقعیت است که  پزشکیان نه برنامه ای مشخص داشت و نه می دانست حکمرانی و سیاستگزاری چیست! او حتی پس از پیروزی، به جای ائتلاف با قاطبه ملت، با اظهارات نامناسب سبب دلخوری مردمی شد که رای ندادند یا از سر اکراه به او رای دادند

🔸 پزشکیان به دلایل مختلف نمی خواست یا نمی‌تواند متوجه تناقض سخنان و وعده هایش شود. او از مردم رای گرفت ولی با حاکمان ائتلاف کرد!

🔹او می توانست از ظریف به عنوان نماینده ملت ایران بهره‌ ببرد به شکلی که در تصمیم‌گیری ها کنار یکدیگر باشند و با هم تصمیم بگیرند ولی لیست ایشان نشان داد او با مردم وعده می کند و با مشکل سازان مردم ائتلاف!

🔸بهتر بود انتخاب‌ وزرا بر پایه منافع ملی ایران و خواست ملت ایران باشد ولی او شیرینی پیروزی مردم را تلخ کرد

🔹یکشنبه وقتی لیست پیشنهادی کابینه منتشر شد واکنش شدید و منفی مردم را برانگیخت و همین واکنش مردم سبب کناره‌گیری آقای ظریف شد، ضمن اینکه ایشان اصلا در کابینه حضور نیافت

🔸ظریف جدای از اینکه زبان بین المللی دنیا را می‌داند، حرف و زبان مردم خودش را هم به خوبی می فهمد و می شنود و تا امروز صدای مردم بوده است. اگر چه در مواردی خطا هم داشته، در نهج‌البلاغه حضرت علی می فرماید کنار مردم باشید

🔹با از دست دادن ظریف، پزشکیان دیگر کنار مردم نیاستاده بلکه کنار حاکمان ایستاد و مردم را از دست داد

🔸نه اینکه آقای ظریف معصوم از خطاست اما سخنانش انعکاس سخنان مردم بوده و پزشکیان باید به مردم برگردد و نماینده اصلی مردم چه 16 میلیون نفری که به او رای دادند و چه 31 میلیونی که رای ندادند، باشد

🔹این یک واقعیت است که صدای آنها از طریق ظریف منعکس شد و رفتن او از دولت می‌تواند یک خسارت بزرگ نه تنها برای پزشکیان بلکه برای ایران محسوب شود

🔸🔸هنوز دیر نشده! جناب پزشکیان لیست را پس گرفته، چهار وزارت اصلی تصمیم گیری کشور را با هم اندیشی با دکتر ظریف جا به جا و نهایی کند و ابقای ایشان در معاونت راهبردی را خواست ملت ایران بداند.

@Noandishnews

🔴 مسابقات المپیک پاریس و سرمایۀ اجتماعی

✍️ احسان هوشمند

میدان مسابقات ورزشی بااهمیتی نظیر مسابقات المپیک و قهرمانی جهان، افزون بر آنکه فرصتی برای سنجش توانایی ورزشی کشور در میادین بین‌المللی است و نشان می‌دهد که در کشور چه میزان برای ورزش قهرمانی اهمیت قائل شده و چه میزان سرمایه‌گذاری شده و به نوعی ملاکی برای ارزیابی برنامه‌های چند سال گذشته در حوزۀ ورزشی است، فرصتی برای تجدید سرمایۀ اجتماعی در مقیاسی ملی است. این مهم نه‌تنها دربارۀ ایران ما صدق می‌کند که برای دیگر کشورها نیز مصداق دارد.

حضور قهرمانانی از گوشه و کنار کشور در میدان مسابقات بااهمیت جهانی یعنی المپیک از کرمانشاه تا مازندران و خوزستان و تهران و قزوین و اصفهان و دیگر نقاط موجب می‌شود تا در دورۀ برگزاری مسابقات حسِ همدلی ملی به شکل قابل‌توجهی در سطح کشور تقویت شود. شادی ملت ایران در جای‌جای کشور به خاطر قهرمان‌شدن جوان ورزشکار کرمانشاهی یا قهرمانان خوزستانی، مازندرانی، تهرانی، قزوینی و اصفهانی بخشی از کارکردهای مسابقاتی در سطح المپیک است که به افزایش سرمایۀ اجتماعی در کشور منجر می‌شود. در این دوره از مسابقات حضور بانوان و دختران تکواندوکار در مسابقات جهانی و کسب دو نشان باارزش نقره و برنز شادی‌بخش تمام ایرانیان به ویژه بانوان و جوانان کشور بود. شاید این قهرمانی بتواند موجب جلب توجه بیشتر به ورزش بانوان کشور شود. اما این تمام ماجرا نیست و تنها قهرمانی جوانان کشور و شادی ملی ناشی از این قهرمانی نیست که سرمایۀ اجتماعی را در سطحی ملی افزایش می‌دهد.

برای کشوری تاریخی مانند ایران‌زمین قهرمانان ورزشی به عنوان میراث‌داران سنت پهلوانی افزون بر وجه قهرمانی، میدان مسابقات ورزشی فرصتی است تا در کنار مسابقات وجه دیگری از ظرفیت‌های فرهنگی و ملی کشور را به نمایش بگذارند. از جمله در مسابقات المپیک پاریس یکی از کشتی‌گیران ایرانی یعنی صباح شریعتی که زادۀ سنندج است، برای «جمهوری آذربایجان» کُشتی می‌گرفت و با اتمام مسابقه و شکست مقابل امین میرزازاده از ورزش قهرمانی خداحافظی کرد، میرزازاده و مربیان تیم ایران به محض آنکه متوجه قصد این ورزشکار ایرانی شدند، با اقدامی پهلوان‌منشانه به رسم پهلوانی و قدرشناسی، صباح شریعتی را در آغوش گرفتند و بر دوش خود دور تشک گرداندند تا هم بر وجه پهلوانی ورزش تأکید کنند و هم احترام و منزلت ورزشکار هموطن ایرانی را یادآور شوند. میرزازاده دراین‌باره گفت صباح شریعتی یکی از ورزشکاران بااخلاق ایران است و وظیفۀ خودمان می‌دانستیم که موقع خداحافظی‌اش از کشتی در کنارش باشیم. هرچند این موضوع باید به صورت جدی آسیب‌شناسی شود که چرا شرایط در کشور به گونه‌ای رقم خورده که برخی از قهرمانان از کشور خارج و با نام دیگر کشورها در مسابقات ورزشی بین‌المللی حاضر می‌شوند. آیا نهادهای مسئول به وظایف خود در برابر قهرمانان ورزشی عمل کرده‌اند؟ خروج ورزشکاران همچون دیگر نخبگان علمی، صنعتی و اقتصادی از ایران هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل می‌کند و کشور را از سرمایۀ خود محروم می‌کند. نباید در برابر این روند بیش از این سکوت کرد و تماشاچی خسارات وارده بر کشور به دلیل مهاجرت ورزشکاران قهرمان بود.
در اقدام ارزنده دیگری که در حواشی مسابقه المپیک اثرات بسیار مثبتی بر جای گذاشت، این بود که سعید اسماعیلی، کشتی‌گیر تیم ملی فرنگی کشور که در رقابت‌های المپیک امسال با درخشش خود موفق به کسب مدال طلای باارزش المپیک شد، پس از کسب افتخار قهرمانی المپیک در اقدامی ملی و با منش پهلوانی تصویر قهرمان دیگری را پیش چشم رسانه‌های بین‌المللی و داخلی به رخ کشید و نشان داد که قهرمانی تنها روی تشک نیست که روی می‌دهد.

تصویر اسماعیل کریمی، جنگل‌بان قهرمان کامیارانی که در مبارزه با شعله‌های آتش که به جان جنگل‌های منطقه افتاده بود، جانش را فدا کرد تا آتش جنگل را مهار کند بر لباس اسماعیلی، قهرمان المپیک، ادامه مسابقه‌ای بود که اسماعیلی در آن مسابقه هم جایزه گرفت. اقدام اسماعیلی در کل کشور به ویژه در استان کردستان مورد استقبال عمومی قرار گرفت.

درآغوش‌گرفتن [کیمیا] علیزاده توسط بانو [ناهید] کیانی نیز از دیگر صحنه‌هایی بود که در المپیک امسال مورد استقبال قرار گرفت. المپیک و مسابقات قهرمانی در عرصه بین‌المللی از وجوه متنوعی در دنیای امروز اهمیت اساسی دارد. اگرچه مهم‌ترین وجه اهمیت این مسابقات کسب عناوین و نشان‌های رنگارنگ قهرمانی است اما در حواشی این مسابقات صحنه‌هایی خلق می‌شود که به افزایش سرمایۀ اجتماعی ختم می‌شود، امید آنکه بیش از گذشته ورزش قهرمانی مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.


🔴 منبع: روزنامه شرق، شمارۀ ۲۲ امرداد ۱۴۰۳ خورشیدی


@IranDel_Channel

💢
دیپلماسی
#جوبایدن اگرچه در حوزه سیاست خارجی ضعف کم نداشت اما یک کاری کرد که امثال ترامپ هیچ گاه انجام نمیدادند همانطورکه گفتند در صورت پیروزی اول به پوتین زنگ خواهند زد! بایدن با تمام قوا پشت سر اکراین ایستاد وحالا اکراین حملات پرشدت و موثر به روسیه انجام داده است…
🔵🔴ادعای اوکراین: طی 24 ساعت، 3 کیلومتر در خاک روسیه پیشروی کردیم

🔹فرمانده ارتش اوکراین مدعی شد که نیروهای این کشور طی 24 ساعت گذشته بین 1 تا 3 کیلومتری در داخل خاک روسیه پیشروی کردند.
🔹وی همچنین اضافه کرد که نیروهای کی‌یف بیش از 40 کیلومتر مربع از خاک روسیه را گرفتند.
🔹همچنین ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفته است که این کشور کنترل 74 دهکده در منطقه کورسک روسیه را به دست گرفته است./جهان فوری


@bestdiplomacy
2024/09/24 05:15:35
Back to Top
HTML Embed Code: