Telegram Web Link
#جوبایدن اگرچه در حوزه سیاست خارجی ضعف کم نداشت
اما یک کاری کرد که امثال ترامپ هیچ گاه انجام نمیدادند همانطورکه گفتند در صورت پیروزی اول به پوتین زنگ خواهند زد!


بایدن با تمام قوا پشت سر اکراین ایستاد وحالا اکراین حملات پرشدت و موثر به روسیه انجام داده است

بایدن یک رییس جمهور دموکرات بود اما در برابر امپراتوری شر(شوروی سابق) به قول رییس جمهور محبوب جمهوری خواهان رونالد ریگان، با تمام وجود ایستاد
او با روسیه پوتین که هنوز هم امپراتوری شر با تغییر ظاهر است کاری کرد که بجای تصرف کی یف طی دوهفته، بیش از دوسال پشت دروازه های اکراین باقی بماند.....
اکبرمختاری

@bestdiplomacy
🔵🔴صلوات بلند و‌محکم دزدها

گفتم روز خبرنگار است ، یادی کنم از روزهایی که در این مملکت کار خبری و رسانه‌ای می‌کردم.سی سال پیش سردبیر یک مجله هفتگی بودم به اسم «گزارش هفته».چهار صفحه سیاسی اول هفته‌نامه را تقریبا خودم یک تنه می‌نوشتم.شجاعانه و بی‌باکانه علیه مفسدان اقتصادی و تندروهای سیاسی مطلب می‌نوشتم.

یکی از روزها بسته‌ای به دستم رسید از فرستنده‌ای ناشناس.داخلش یک نوار ویدیویی وی اچ اس بود.نوار را داخل ویدیو گذاشتم و دود از کله‌ام به هوا خاست.وزیر اقتصاد (آقای محمد خان) را دیدم که در نمازخانه یکی از سازمان‌های تحت مدیریتش نشسته و دارد برای مدیران و کارکنان آنجا سخنرانی می‌کند و خطاب به این جماعت ریشوی تسبیح به دست تکیه داده به دیوار نمازخانه می‌گوید:«برای ما ثابت شده که همه شما از یک میلیون تا پنج میلیون پول گرفته‌اید(دزدی کرده‌اید)....اما اجازه دهید این پرونده‌ها را همینجا ببندیم به شرطی که دیگر این اعمال زشت را تکرار نکنید(صلوات محکم و بلند دزدها)»
هیچی،من نوار را پیاده کردم و متنش را در شماره سی فروردین هزاروسیصد‌و‌هفتاد‌وچهار هفته‌نامه چاپ کردم البته به همراه چند مطلب تکمیلی و تحقیقی دیگر.

انتظار داشتم که مقامات قضایی وارد قضیه شوند و به این فساد آشکار رسیدگی و مجرمان را محاکمه و مجازات کنند و از بنده هم تشکر کنند که پرده از این فساد برداشته‌ام اما زهی خیال باطل.به جای این کار، بنده احضار شدم به وزارت اطلاعات(در طبقه بیستم یک هتل) و مقداری بازجویی شدم و نهایتا هم کاری کردند که از سردبیری آن مجله استعفا دادم‌.سی سال گذشته است و خبرنگاران ما سیزیف‌وار همچنان مشغول کارند و در بر همان پاشنه سابق می‌چرخد.
روز خبرنگار بر خبرنگاران شجاع و باشرف کشورم مبارک باد.
بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

T.me/bestdiplomacy
👈آیا انتخاب #تیم_والز به‏‌عنوان معاون می‌‏تواند کامالا هریس را در ورود به کاخ سفید یاری کند؟

🔵🔴 گزینه پرریسک

#اکبرمختاری

معاون رئیس‌جمهور در ایالات متحده قدرت نسبتاً بالایی دارد. اگر رئیس‌جمهور ترور شود یا به مرگ طبیعی فوت شود یا  به‌دلیل بیماری نتواند کارهایش را به‌درستی انجام دهد امور ریاست‌جمهوری به معاون او واگذار می‌شود. در کنار اینکه معاون رئیس‌جمهور در آمریکا رئیس سنا هم است و اگر رای دو حزب اصلی جمهوریخواه و دموکرات‌ها در سنا در موضوعی مهم برابر شود این معاون رئیس‌جمهور است که می‌تواند با تک‌رای خویش کار را تمام کند. در تاریخ سیاسی آمریکا برخی معاونان ریاست‌جمهوری در پیروزی کم‌اثر بوده‌اند و برخی مؤثر بوده‌اند.
اما در مجموع تاثیر یک معاون کارکشته و باتجربه می‌تواند در پیروزی رئیس‌جمهور مؤثر افتد. در انتخابات ۱۹۶۰ میان جان‌اف‌کندی و ریچارد نیکسون معاون تگزاسی کندی، لیندون جانسون، بازی را به نفع کندی بازگرداند و در پیروزی او نقش مهمی را بازی کرد. هرچند کندی کاراکتری کاریزماتیک و جذاب داشت اما با انتخاب سناتور محبوب  تگزاس الکترال‌های مهم تگزاس را از آنِ خویش کرد و توانست پیروزی مهمی را در برابر نیکسون به‌دست آورد. یا اگر جورج هربرت واکر بوش به‌عنوان معاون رونالدریگان جذاب قرار گرفت تاثیر عمده‌ای در پیروزی او بازی نکرد.
کاراکتر فرماندار کالیفرنیا چنان جذاب بود که حتی الکترال‌های ایالت همیشه دموکرات کالیفرنیا را نیز از آن خود کرد و دو پیروزی خیره‌کننده را به‌دست آورد. در انتخابات ۲۰۱۶ انتخاب تیم کین، آورده رایی برای هیلاری نداشت اما می‌توان اذعان کرد انتخاب معاون زن سیاهپوست برای بایدن تا حدی مؤثر افتاد. معاون‌ها گاهی در بزنگاه‌ها کلید ورود رئیس‌جمهور به ساختمان بیضی‌شکل کاخ سفید هستند.
حالا کامالا هریس میان دو گزینه جاش شاپیرو فرماندار ایالت شناور انتخاباتی و مؤثر پنسلیوانیا و تیم والز معلم و مربی فوتبال در گذشته و با تجربه بالای دوازده سال در کنگره و چهارسال فرمانداری مینه‌سوتا دست به یک انتخاب پرریسک و سخت زد.
جاش شاپیرو فرماندار محبوب یهودی بود که منتقد سیاست‌های اسرائیل بود اگرچه با تظاهرات چپ‌های پراگرسیو(پیشرو) به نفع مردم غزه مخالف بود و همین موضوع او را از لیست نهایی خارج ساخت.
واقعیت این است که جریان سندرز و حامیانش نیازمند شخصیتی بودند که معترض سیاست‌ها و فعالیت‌های دانشجویان و معترضان در آمریکا علیه سیاست‌های اسرائیل در غزه نباشد و همین موضوع برای شاپیرو درهای ورود به پست معاونت را بست. در برابر فرماندار مینه‌سوتا که کاراکتر سخنور ساده‌گو و همراه با لفاضی‌های شوخی‌گونه و ضدترامپ دارد مورد تایید نهایی قرار گرفت. جریان پراگرسیو در حزب دموکرات به رهبری سندرز این بار با نظر نانسی پلوسی هم‌نوا شدند چراکه پلوسی هم حامی تیم والز در برابر شاپیرو بود.
یکی از دلایل شکست هیلاری کلینتون در انتخابات ۲۰۱۶ عدم همراهی جریان سندرز با او بود؛ طوری‌که بسیاری از کارگران سفیدپوست میانسال به بالا که با دموکرات‌ها همراهی داشتند یا رای ندادند یا رای خویش را نصیب دونالد ترامپ کمترشناخته‌شده کردند اما حالا جریان پراگرسیو در حزب دموکرات امتیاز می‌خواست؛ امتیازی که با معاونت تیم والز دریافت گردید.
جاش شاپیرو منتقد تظاهرات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه بود اما با وجود یهودی‌بودن منتقد جدی سیاست‌های نتانیاهو هم بود اما حمایت او از آموزش از طریق بخش خصوصی سبب شده بود که جریان چپ پیشرو در حزب دموکرات از او فاصله گیرد. در برابر تیم والز از ایالتی می‌آید که دموکرات‌ها در آن مشکل جدی ندارند اما سیاست‌های حمایت‌گرانه تیم والز از کارگران سفیدپوست می‌تواند مانع جدایی جریان چپ پیشرو و حامیانش در انتخابات پیش رو شود.
در نهایت اگر دموکرات‌ها با از دست دادن پنسیلوانیا و الکترال‌هایش بازی را واگذار کنند بخشی از میانه‌روهای حزب هریس را به‌دلیل عدم انتخاب شاپیرو نخواهند بخشید و اگر انتخاب تیم والز سبب شرکت گسترده چپ‌های پیشرو وابسته به حزب دموکرات در انتخابات و پیروزی هریس شود، می‌شود گفت انتخاب آنها در حمایت از معاونت تیم والز درست بوده است.


https://hammihanonline.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AA%DB%8C%D8%AA%D8%B1-%DB%8C%DA%A9-14/19269-%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%BE%D8%B1%D8%B1%DB%8C%D8%B3%DA%A9
دیپلماسی pinned «👈آیا انتخاب #تیم_والز به‏‌عنوان معاون می‌‏تواند کامالا هریس را در ورود به کاخ سفید یاری کند؟ 🔵🔴 گزینه پرریسک #اکبرمختاری معاون رئیس‌جمهور در ایالات متحده قدرت نسبتاً بالایی دارد. اگر رئیس‌جمهور ترور شود یا به مرگ طبیعی فوت شود یا  به‌دلیل بیماری نتواند…»
#عباس_عبدی تحلیلگر سیاسی دست کم دو دهه اخیر و از گروگانگیرهای اصلی سفارت آمریکا در مصاحبه اخیرش با مجله اندیشه پویا گفته است که از رای چهل درصدی مردم در انتخابات ریاست جمهوری دو شبانه روز در شوک فرو رفتم.

واقعیت اینست بسیاری شوکه نشدند
و امثال عبدی در فضای پبشا آبان 98 باقی مانده و تحولات کف جامعه پس از آبان 98 و تابستان و پاییز 1401 را درست درک نکرده اند.
دیگر نمیتوان با فکت های گذشته و متغیرهای قدیمی به تحلیل انتخابات در ایران پرداخت.

اساسا با نسل متفاوتی بخصوص در سنین 18تا30سال روبرو هستیم نسلی که نه امثال عبدی شناخت دقیقی از آنها دارد و نه همسوهای سیاسی او......
دیپلماسی در یک نگاه
T.me/bestdiplomacy
Audio
فایل صوتی
سخنرانی جواد رنجبر درخشیلر

در نخستین نشست هفته مشروطه در تبریز

با عنوان: ملیت، حکومت قانون و مشروطه

شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳

تبریز: کتابشهر ایران

www.tg-me.com/melliiran
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴استاد #عبدالله_انوار* از رضاشاه میگوید



*سید عبدالله انوار (۱۸ مرداد ۱۳۰۳ – ۱۸ اسفند ۱۴۰۱) دانشمند و مترجم ایرانی و از پیش‌کسوتان معاصر نسخه‌شناسی در ایران بود. وی در علوم مختلفی از  جمله ریاضیات، منطق و موسیقی صاحب‌نظر بود و به متون کهن ادبی، فلسفی و تاریخی نیز تسلط داشت. از همین‌روی به جامع معقول و منقول و ابن‌سینای زمانه نامبردار گردیده‌است.

وی بیش از ۲۰ سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران بود و در طول دوران کاری خود حدود ۱۰ جلد فهرست نسخه‌های خطی به فارسی و عربی را تدوین کرد. وی یکی از حروف (مجلدات) لغت‌نامه دهخدا را نیز تدوین کرده‌است. او مسلط به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسه بود و اکنون ترجمه و شرح شفاء ابن‌سینا از او در دست چاپ است. عبدالله انوار، دارای تصحیحات بسیاری بود که از مهم‌ترین و مشهورترین آن‌ها می‌توان به جهانگشای نادری اشاره کرد.
#شنیدنی

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ما هم به شما بانوی افتخارآفرین برای ملت ایران تبریک می گوییم
#ناهید_کیانی تکنواندوکار ایرانی اولین نقره ورزش زنان ایران را در المپیک تصاحب کرد
پاینده باشی بانوی ایران

پاینده ایران
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یه چیز در این ویدئو وجود داره که خاص هست
رنگ کاپشن ورزشی #کیمیا_علیزاده

نماد آن سخن همیشگی است که هیچ جا خانه ادم نمیشه
دو ایرونی روی سکو
✌️یکی نقره یکی برنز

هیچ کس نمیگه بنام کدوم کشور اومدی کیمیا
کاپشنت هزار حرف داره!
کاش کاش کاش هیچ گاه دو ایرانی با دو پرچم متفاوت در هیچ پیکاری در مقابل هم قرار نگیرند

هم باید گفت دریغا ایران
و هم پاینده ایران!

#اکبرمختاری
@bestdiplomacy
🔵🔴 دیکتاتور عاشق مدال طلای #المپیک بود


چنین به نظر می‌رسید که کشور به موفقیت‌هایی دست یافته است.جمهوری دموکراتیک آلمان[آلمان شرقی]در عرصه ورزش سرآمد جهان بود.در المپیک هزار و نهصد و هشتاد ،ورزشکاران آلمان شرقی برنده چهل و هفت مدال طلا شدند در حالیکه بریتانیا و فرانسه مجموعا یازده طلا گرفتند...آلمان شرقی با جمعیت اندکش طی دو دهه حضور در بازی‌های المپیک بیش از چهارصد مدال طلا به دست آورد.رژیم دیکتاتوری اریش هونکر گمان می‌کرد این پیروزی‌های ورزشی برایش مشروعیت و حقانیت سیاسی ایجاد می‌کند....کودکان مستعد در مدارس شناسایی و تحویل باشگاه های ورزشی می‌شدند.در زمانی که مبارزه با دوپینگ شروع نشده بود سازمان ورزش #آلمان_شرقی به صورت گسترده از داروهای استروییدی برای تقویت ورزشکارانش بهره می‌برد.ورزش آلمان شرقی به «اوج»رسید و چشمان جهانیان را خیره کرد.ظاهراً ملاک‌های آموزشی هم در آلمان شرقی بالاتر از هر کشور دیگری در قاره اروپا بود.ظاهرا نیروی کار این کشور هم بسیار تحصیل کرده بود...بانک جهانی در هزار‌و‌نهصد‌و‌هشتاد‌و‌چهار گزارش کرد آلمان شرقی در رده دوازدهم بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان قرار دارد.حتی سیا در گزارش محرمانه‌ای به پرزیدنت ریگان اعلام کرد که سطح تولید ناخالص ملی آلمان شرقی به سرعت در حال رسیدن به آلمان غربی است....اما همه اینها سرابی بود شکل گرفته بر اساس مجموعه ای از دروغ های ماهرانه که توسط رژیم آلمان شرقی به جهان خارج ارائه می‌شد.کشور به واسطه بدهی‌های سنگین خارجی‌اش دچار بحرانی ویرانگر شده بود....کشور کاملا ورشکسته شده بود و هیچ راهی برای خروج از این مهلکه نداشت...دولت حتی نمی توانست اقساط وام هایش را بپردازد...گونتر اسپرگر، کارشناس اقتصادی حزب کمونیست نزد رهبر حزب رفت تا هشدار دهد...اسپرگر بعدها گفت:"اریش هونکر،رهبر حزب و کشور،موقعی که گزارش من را از وضع اقتصادی کشور شنید،گفت:از حالا به بعد حق کار کردن روی چنین موضوعی را نداری و از این پس هیچ آمار و اطلاعاتی در اختیارت قرار نخواهد گرفت و در این باره مجاز نیستی با هیچ کس دیگری حرف بزنی"...اسپرگر در ادامه حرفهایش می‌گوید:"رژیم هر زمان مجبور می‌شد برخی آمار را علنی کند،آن ها را در چنان چارچوب پیچیده‌ای ارائه می‌کرد که از معنا تهی می‌شد"...در این مقطع کشور آلمان شرقی فقط پنج سال با نابودی کامل و ادغام در آلمان غربی فاصله داشت.....با این حال، دیکتاتور عاشق مدال‌های طلای المپیک بود و پیروزی ورزشکاران آلمان شرقی را نشانه پیشرفت سوسیالیسم و موفقیت‌های رژیمش عنوان می‌کرد.

از کتاب "انقلاب‌های هزار‌و‌نهصدوهشتاد‌و‌نه "،

ترجمه بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

T.me/bestdiplomacy
تهمینه دیو بود!

جواد رنجبر درخشیلر

بعد از اینکه امام جمعه مشهد دختران ایران را دعوت کرد تا مثل منیژه پاک دامن باشند! گزارشگری، دختر ایرانی تکواندوکار را تهمینه نامید.
در سواد این جماعت سخنی نیست و همه عالم هم اگر جمع بشوند باسوادشان نمی توان کرد، اما چون نگرانم تهمینه نامیدن زنان و دختران ایرانی رایج شود عرض می کنم که تهمینه شخصیتی با مایه های اسطوره ای و در دسته دیوان است.
در داستان های اسطوره ای همانندِ داستان رستم و سهراب، زنی اغواگر، پری، دیوزن، اسب پهلوان بزرگ را می رباید تا او را به همخوابگی وادارد و از او باردار شود. هدفش به دنیا آوردن پسری است همتای پهلوان بزرگ. پسر نامشروع از نگاه دینی، پدر پهلوان را شکست خواهد داد و قدرت سیاسی را منتقل خواهد کرد.
تهمینه چون زنان دیگر این نوع داستان ها زنی اغواگرست که در قبال پس دادن رخش، اسب رستم، شبی خود را در اختیار او می گذارد. نتیجه تولد سهراب است و تراژدی رستم و سهراب.
زنان و دختران ایران را تهمینه نامیدن نشانه ناآگاهی فاجعه باری است. امیدوارم سرکنگبین شاهنامه دوستی صفرای انحطاط فرهنگی را نیفزاید.
www.tg-me.com/melliiran

🔴 زنده‌ایم به امید

[برای ناهیدها و کیمیاهای ایران]

✍️ ورزش‌مدیا

در یک نبرد جذاب و تماشایی، ناهید کیانی با ارایه یک نمایش سزاوارانه موفق شد کیمیا علیزاده را شکست بدهد و به مرحله بعد مسابقات المپیک پاریس راه پیدا کند. اینگونه، او شکستش در المپیک توکیو را هم جبران کرد و امیدواریم این درخشش را تا انتهای مسابقات ادامه بدهد.

ما اما زنده‌ایم به امید؛ به امید این که روزی همه فرزندان وطن برای همین خاک مبارزه کنند، انواع و اقسام بهانه‌های حق و ناحق، موج گسترده مهاجرت آنها را در پی نیاورد و در هر تورنمنت بین‌المللی، در این حجم وسیع شاهد رقابت آزاردهنده ایرانی با ایرانی نباشیم.

ما زنده‌ایم به امید؛ به این امید که اگر امروز کیمیا نامی چنین غریبانه زانو زد و غصه داشت، مجریان و کارشناسان تلویزیون دسته‌جمعی سرش خراب نشوند و یک ساعت تمام با باران طعنه و کنایه‌ها، زمین‌خورده را لگد نزنند. باشد قبول؛ شما خیلی بامزه و باحال و نکته‌سنج و وطن‌پرستید، اما کاش جرات داشتید و کمی ریشه‌ای‌تر به دلایل این موج بزرگ از رفتن‌ها اشاره می‌کردید. اصلاً به فرض که کیمیا قدرنشناس بود یا اشتباه کرد؛ بقیه چی؟ حضور این همه ایرانی در تیم پناهندگان تصادفی است؟ بیرون از ورزش چطور؟ قرار است جمله تاثیرگذار «وطن هتل نیست» را به آن همه پزشک و پرستار و مهندس و مخترع و مبتکر هم تحویل بدهید یا یک جایی بالاخره می‌فهمید باید انگشت اشاره را به سمت سیاست‌گذار و مسئول جامعه هم بچرخانید؟ کی استقلال و شهامتش را پیدا می‌کنید؟

ما زنده‌ایم به امید؛ به این امید که روزی در میادین بین‌المللی، لبخند یک ایرانی مایه اشک آن دیگری نباشد و هیچ رقابتی، قلب جامعه خسته ما را دو نیم نکند. یعنی آن روز را خواهیم دید؟


@IranDel_Channel

💢

🔵🔴چهرۀ دیگر از بنگلادش و جنبشِ زبانِ مادری

✍️ سالار سیف‌الدینی

در چند روز گذشته، فیلم‌های هولناک زیادی از جنایت‌های ناشی از به اصطلاح، "انقلابِ بنگلادش" منتشر شده است.

بنگلادش‌ بهشتِ تجزیه‌طلبان و سرزمینِ آرمانی آنها است. پاکستان شرقی با حمایت هندوستان از پاکستانِ امروزی، جدا و بنگلادش تأسیس شد. چند سال پیش از تجزیه، جنبش موسوم به زبان مادری برای رسمیت دادن به زبانِ بنگالی در این منطقه شکل گرفته بود. البته نه اینکه پاکستان یک دولتِ متمرکزِ ناسیونالیست بوده باشد که زبان اردو را تحمیل می‌کرد، پاکستان اصلاً دولت نیست و حاکمیّتِ مؤثر ملی بر بخشِ اعظم قلمروش را نداشته و ندارد، تا چه رسد به تحمیلِ زبان. اما نقش هند به عنوانِ دشمنِ ازلی پاکستان در این بازی، بسیار قوی بود.

پس از استقلال، بنگلادشی‌ها پیشنهاد کردند روز دوم فوریه ازطرف یونسکو به عنوان روزِ جهانی زبان مادری، نام‌گذاری شود، زیرا یک الگوی موفقِ جنبشِ چندزبانی بود!

اما جالب اینجاست که همین بنگلادش پس از استقلال فقط یک زبانِ رسمی را در قانون اساسی، قرار داد و زبانِ اقلیت‌ها به ویژه هندوها غیررسمی باقی ماند.

در هفتۀ گذشته تصاویر "انقلاب بنگلادش" که ریشۀ آن برای ما فاقدِ اهمیت است، صحنه‌های دلخراشی از هندوکشی را به تصویر کشید. روزی نیست که فیلم زشتی از تعرض و قتل یک هندو توسط گروهی خشمگین از بنگالی‌ها منتشر نشود. معلوم می‌شود که سیاست چندفرهنگی، چند زبانی و یاوه‌هایی از این دست، نتوانسته اثر خاصی روی فرهنگ و اجتماعِ بنگالی‌ها بگذارد و یا اصلاً غیر از کتاب‌های جامعه‌شناسی، در عالمِ خارج، وجود نداشته است.

دوم فوریه، به عنوان روز جهانِ زبان مادری برای برخی در ایران، خیلی مهم شده است، نوید همین صحنه‌ها است. تجزیه‌طلبانِ ما که به بهانۀ زبان مادری، سفسطه می‌بافند، شاید همین راه را بروند و  صحنۀ کشیدن یک انسان بر روی زمین، برایشان رؤیا باشد.

اما آن دسته از افراد که نمی‌دانند مقلّدِ چه کسانی هستند، شاید با دیدن این صحنه‌ها، اندکی به فکر فرو بروند و متوجه شوند که مرجع تقلیدشان، چنین جامعه‌ای است. آرزوی توسعه با الگوی سوئیس، آلمان، ژاپن و... شروع شد اما به لطف برخی روشنفکرنماها به آرزوی خودکشی دسته‌جمعی با الگوی بنگلادش، عراق، اتیوپی تبدیل شد.

پرواضح است مردمی که الگویش بنگلادش باشد، به وضعی بدتر از آنها دچار خواهند شد. همه این گفتارهای ضدِّ توسعه از جمله چندفرهنگ‌گرایی و چندزبانگی، پسااستعماری، شرق‌شناسی و... برای جلوگیری از توسعۀ یک جامعه رو به رشد است تا نتوانیم نقشِ واقعی کشورِ خودمان را در صحنۀ جهانی توضیح دهیم. پروژۀ تحقیر ملی که از طرفِ محافلِ سایبری متعدد دنبال می‌شود برای همین بود که تصور کنیم شایستگی ما در جهاتِ تقلید از بنگلادش است. دانشگاه ما را هم درست از جایی زده‌اند که نتواند برخلاف این مسیر قهقرایی، رؤیای دیگری بسازد. در حال حاضر بنگلادش بیش از این‌که یک هدف باشد یک وضع است، ابتدا روزِ زبانِ مادری یونسکو، سپس «چندفرهنگ‌گرایی موفقِ بنگلادشی‌ها» و ارایۀ یک تصویر غیرواقعی از یک جامعۀ فرومانده به عنوان الگو و در نهایت بنیادگرایی قومی و خودکشی دسته‌جمعی.

T.me/bestdiplomacy
وقتی معلم‌های تاریخ‌مان از شکنجه و آزار و اذیت مردم بی‌گناه می‌گفتند از این گوش می‌شنیدیم و از آن یکی در می‌کردیم. این اتفاق‌ها مال گذشته بود، مال قرون وسطی.

وقتی همان اتفاق‌ها در زمانه‌ی خودمان افتاد و‌بدتر از چیزی بود که تصورش را می‌کردیم، حس کردیم انگار دنیا به آخر رسیده است. گویی شاهد گسستی عمیق در روند تکامل بشر بودیم، شاهد سقوط تمام و کمال انسان در مقام موجود عاقل.

📚زیر تیغ ستاره جبار
هدا مارگولیوس کووالی


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 بلوف؟

پوکر یک قمار مبتنی بر بلوف (توپ خالی نشان‌دادن) است که در انتهایش یکی حتما شکست می‌خورد؛ آنجا که پس از بلوف‌های متقابل، یکی بلوف دیگری را باور می‌کند و پس می‌کشد و شکست را می‌پذیرد. بازیکن‌ها زمانی در کار بلوف وارد می‌شوند که مطمئن باشند به اصطلاح دستشان پر است؛ وگرنه جایی کم می‌آورند و آن‌جا، لحظه باختن است.
در سیاست هم همین است. در بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲، کندی، رئیس‌جمهوری ایالات متحد به خروشچف، رئیس جمهوری‌های شوروی، گفت که «اگر موشک‌ها را از کوبا بیرون نبری، به قصد جنگ حمله می‌کنم». خروشچف پاپس‌کشید و موشک‌ها را برگرداند. هرگز کسی ندانست آن یک بلوف بود یا تهدید واقعی؛ ولی اتحاد شوروی از شروع جنگ ترسید و مذاکره خروج را آغاز کرد. کار عاقلانه‌ای بود!
ایران قصد زدن را دارد، اسرائیل گفته زدن یعنی جنگ و نه ضربه‌ی متقابل. داستان تحرکات دیپلماتیک، رو کار این بازی است.
منتظریم تا چه شود!/جامعه نو
T.me/bestdiplomacy
🔻 استوری کیمیا علیزاده برای قدردانی از حمایت‌های مردم ایران
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
@bestdiplomacy
تیم #تکنواندو ایران با چهار سهمیه رفت و با چهار مدال خوش رنگ در بخش بانوان و آقایان باز می گردد

وقتی استعداد باشد
رییس فدراسیون و مربیان کاربلد باشند
و روی تیم سرمایه گذاری درستی صورت گیرد جوابش پیروزی و موفقیت خواهد بود

تنها رشته ای از ایران که همه سهمیه های حضور یافته به المپیک مدال گرفتند تیم تکواندو بود

این #تیم به معنای واقعی #تیم بود
به افتخارشان می ایستیم و کف می زنیم

#پاینده_ایران

@bestdiplomacy
🔵🔴 وقتی آمریکایی ها در جریان #جنگ_کوزوو، #سفارت‌چین در بلگراد را بمباران کردند، چینی ها می توانستند این تجاوز آشکار به حریم دیپلماتیک خود را با تلافی جویی نظامی پاسخ دهند. اما چینی ها راه جنگ را در پیش نگرفتند، راهی را در پیش گرفتند که نهایت آن سبقت جویی از آمریکا به لحاظ اقتصادی است.

امیرعلی ابوالفتح Amir.A Abolfath (@Abolfath)


T.me/bestdiplomacy
2024/09/22 09:41:22
Back to Top
HTML Embed Code: