Telegram Web Link
🔵🔴 کنایه مهدی حسن، مجری مشهور آمریکایی به اسرائیل پس از ترور هنیه:

«اسرائیل می‌تواند رهبران ارشد حماس و حزب الله را در پایتخت کشورهای متخاصم (با اسرائیل)، با خسارات جانبی اندک، ترور هدفمند کند. اما برای کشتن رهبران حماس در نوار غزه که منطقه‌ای کوچک و اشغال شده است، اول باید 14 هزار کودک فلسطینی را به قتل برساند. این وضع مسخره است!»

@Americana_ir

@bestdiplomacy
Forwarded from نواندیش
صدرا فرهمند

ترور فخری‌زاده در آستانه توافق مجدد ایران و آمریکا و ترور هنیه در روز تحلیف پزشکیان یک پیام دارد؛ روابط ایران و آمریکا نباید عادی شود.
برای انتقام از اسرائیل، بجز راه‌حل‌های کوتاه مدت، راه‌حل‌های بلندمدتی هم وجود دارد.


@Noandishnews
یکی از اهداف ترور جنایتکارانه اسماعیل هنیه در تهران، علاو بر به چالش کشیدن ایران و بحران زایی در سطح منطقه، آسیب به جهت گیری جدید سیاست و روابط خارجی دولت پزشکیان از همان آغاز به کار است.
عادی سازی و توسعه مناسبات ایران و کنشگری فعالانه اش به جای امنیتی شدن، سمی مهلک برای اسرائیلی هاست./دکتر مهدی علیخانی
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
علی یونسی وزیر اطلاعات محمد خاتمی حدود سه سال پیش به خطر شدید امنیتی اسراییل و موساد علیه ج.ا.ایران اشاره کرده بود
وی بیان کرده بود اگر توجهات لازم صورت نگیرد هیچ مقامی از کشور در امنیت کامل بسر نمیبرد.......


@bestdiplomacy
🔵🔴پیام ها و پیامدهای ترور هنیه در تهران

ترور همزمان اسماعیل هنیه در قلب تهران و سامی شکر فرماندەی ارشد حزب الله در قلعەی امنیتی آن در ضاحیەی جنوبی بیروت، رخدادهایی سرنوشت ساز در تعیین سمت و سوی رخدادهای آتی منطقه هستند.

یکم: این ترورها میزان رخنەی اطلاعاتی اسرائیلی ها را برملا کرد و بیش از یک موفقیت میدانی، برای آنها در حکم یک دستاورد بزرگ امنیتی است.
در خود غزه که سرزمینی کوچک و به نحوی محصور در اسرائیل است، سازمان های جاسوسی دولت یهود، فاقد این میزان رخنه و نفوذ هستند.

دوم: این ترورها بیانگر ارادەی تل آویو برای تعیین خطوط قرمزهای جدید علیه ایران، حزب الله و حماس است.
به طور مشخص این رژیم بر آن است که از نقطە عطف های هفت اکتبر، عملیات وعد صادق و حملەی مجدل شمس که هریک به نحوی ضعف های راهبردی آن را آشکار کردند، عبور و ترتیبات جدیدی به طرف های درگیر تحمیل کند.
در واقع یک پیام غیر مستقیم این ترورها خطاب به حزب الله است: در صورت واکنش و ورود به یک جنگ فراگیر، ارادەی سیاسی لازم و توانایی امنیتی و نظامی برای هدف قرار دادن سید حسن نصرالله وجود دارد!

سوم: به لحاظ سیاسی نتانیاهو در پی خرج کردن ارزش افزودەی ترور هنیه در بازار سیاست داخلی
است. علیرغم استقبال پر سر و صدای هفتەی ‌گذشته در کنگرەی آمریکا، وی در داخل و خارج با مخالفت و انزوای فوق العاده روبروست.
آتش بس در جنگ به بن بست رسیدەی غزه و تبادل اسرا به منزلەی پایان عمر سیاسی بی بی است.
از این رو او قصد دارد با سنگ اندازی و دفع الوقت تا ماه نوامبر و پیروزی احتمالی ترامپ، زمان خریده و به امید یکسره کردن کار حماس به جنگ پرانتقاد جاری ادامه دهد.
از این رو ترورهای دیشب و تبعات احتمالی آنها از حیث افزایش دامنەی نسبی تنش ها، برای دولت ننانیاهو در رقابت های سیاسی داخلی اسرائیل نوعی دستاورد و ابزار بقا به شمار می رود.

چهارم: ترور دیشب تهران را هم در موقعیت دشواری قرار می دهد.
هنیه مهمان رسمی دولت ایران در یک ضیافت مهم نمادین بود. در حالی که هنوز هیات های خارجی حاضر در تحلیف رئیس جمهور جدید تهران را به صورت کامل ترک نکردەاند، انجام یک حملەی تروریستی هدفمند در پایتخت، بغایت تحقیر کننده و تحریک آمیز است.
هر چند کشته نشدن هیچ فرد ایرانی در حادثه و عدم پذیرش رسمی مسئولیت آن از جانب دولت اسرائیل - برخلاف ترور سامی شکر در بیروت - به قصد پیشگیری از تحریک بیش از حد ایران و وادار نشدن آن به انتقام جویی انجام شده، اما در همین حد هم چالشی بی سابقه محسوب می شود.

پنجم: ترور دیشب در اولین ساعات آغاز به کار پزشکیان به نحوی به تردیدها و ابهامات دربارەی سیاست خارجی دولت جدید خاتمه داد.
احتمال اینکه ترور هنیه بدون اطلاع دادن قبلی به آمریکا انجام شده باشد، نزدیک به صفر است.
این مساله در کنار عدم حضور نمایندگان کشورهای غربی در مراسم دیروز و به طریق اولی تبریک نگفتن قبلی آنها به پزشکیان، بیانگر مواجهەی سرد آنان با تغییر دولت در ایران است.
امری که عملا می تواند به معنای تداوم کم و بیش سیاست خارجی کنونی در چهار سال آینده هم باشد.
خاصه آنکه پس از جنگ اوکراین و جنگ غزه، محیط استراتژیک ایران هم به نحوی بی سابقه دگرگون شده و دولت پزشکیان وارث وضعیتی متفاوت با زمان روی کار آمدن حسن روحانی در ده سال پیش است.
#صلاح_الدین_خدیو
T.me/bestdiplomacy
Forwarded from عکس نگار
"ما میراثی چنان منفی را به ارث برده بودیم که به اجبار باید خودمان را از شر آن خلاص می‌کردیم.
نخستین و مهم‌ترین کاری که باید می‌کردیم، تغییر دادن تصویری بود که در اذهان جهانیان از کشورمان وجود داشت.ما باید به کشوری عادی تبدیل می‌شدیم،در حالی که نمی‌توانستیم.ما دیگر نمی‌توانستیم نقش یک کشور یاغی را بازی کنیم.ما در همه حیطه‌ها به بن بست خورده و با دیوارهای آجری روبرو بودیم....ما از نظر افکار عمومی جهانیان همتراز اقوام وحشی به شمار می‌رفتیم.خارجی‌ها از ما می‌ترسیدند، حاضر به همکاری با ما نبودند و هیچ کدامشان هیچ احترامی برایمان قائل نبودند.ما از نظر آنها امپراتوری شر بودیم. ما به خاطر موضوع‌هایی مثل نقض حقوق بشر، نقض آزادی مهاجرت،جنگ‌های توسعه‌طلبانه و غیره مجبور شده بودیم به کنج خودمان بخزیم....تنها کاری که بلد بودیم سرکوب مردم خودمان بود...."

بخشی از گفته‌های ویکتور تاراسنکو،دیپلمات بلندپایه شوروی در زمان گورباچف.به نقل از کتاب "انقلاب‌های هزار و نهصد و هشتاد و نه "

بیژن اشتری/مترجم و نویسنده


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴پزشکیان شتاب کند!

احمد زیدآبادی

مسعود پزشکیان لازم است هر چه سریع‌تر کابینه‌اش را به مجلس معرفی کند و برای آن رأی اعتماد بگیرد.
هر تصمیمی برای هر نوع پاسخ به عملیات ترور اسماعیل هنیه در تهران، منطقاً باید پس از تشکیل کابینهٔ جدید گرفته شود.

قاعدتاً کابینه‌ای که در همان ابتدای کارش، وارث پیامدهای تصمیمی شود که در آن دخالتی نداشته است، انتظار پاسخگویی از آن در حوزهٔ وظایفش نمی‌توان داشت.

ما طبعاً از تاریخ پاسخ ایران و کیفیت و کمیت آن، نمی‌توانیم اطلاعی داشته باشیم، اما یک هفته پس و پیش شدن آن،  امری را قطعی یا منتفی نمی‌کند.

این امکان را نمی‌توان نادیده گرفت که در ضربات رفت و برگشتی نظامی احتمالی، تأسیسات زیربنایی هدف حملات قرار گیرند. بنابراین‌، وزیران آینده لازم است چشم‌اندازی از امکانات و مشکلات پیش روی وزارتخانه‌های خود داشته باشد.
بدیت ترتیب، آقای پزشکیان لازم است شتاب کند.

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴اسب زین‌شده دولت سیزدهم؛ مقایسه ارقام خزانه، سخن گزافی است |
عملکرد اقتصادی هیچ دولتی در ۴۵ سال گذشته، به بدی دولت سیزدهم نبوده است

متن کامل👇👇👇

https://www.faraz.ir/fa/news/78662/%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D8%B2%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AF


@bestdiplomacy
ایران ظرف است و هرچه در آن است منجمله حکومت مظروف
مظروف متغیر است اما ظرف ایران ثابت....
🍀بر روی عکس نوشته کلیک کنید

@bestdiplomacy
🔵🔴امروز... روز فردا است!!!

امروز و شاید فردا، روزهایی است که ماههای آینده سیاست آمریکا را زیر و رو خواهد کرد.

خبرها حاکی از آن است که این شش نفر به عنوان گزینه‌های نهایی معاونت #هریس، دعوت شدند و با آنها گفتگوی رسمی و کارشناسی صورت گرفته است.

فرماندار #ایلینوی هم با تکیه به محبوبیت نسبی و ثروت و نفوذ مالی 😉 و این واقعیت که ایالت او میزبان کانونشن دموکراتها است، خود را به جمع گزینه‌های معاونت رساند!

همچنان شانس شپیرو بالاتر از بقیه است و از سوی دیگر، پراگرسیوهای دموکرات که مواضعشان در قبال بحران غزّه مشخّص است، این فرماندار #پنسیلوانیا را به دلیل مخالفت و انتقاد از اعتراضات علیه اسرائیل، گزینه مناسبی نمی‌دانند. این در حالیست که جاش شپیرو یکی از مهمترین سیاستمداران یهودی منتقد دولت فعلی اسرائیل در آمریکا است و انتقاد افراطیان یهودی و دشمنی سرسختانه لابی اسرائیل در آمریکا را به جان خریده است.

@usgelections





T.me/bestdiplomacy
🔵🔴رسانه‌های عبری پاسخ متفاوتی از ایران را پیش‌بینی می‌کنند

🔹رسانه‌های عبری پیش بینی می‌کنند که پاسخ ایران به جنایت ترور رئیس دفتر سیاسی حماس ظرف چند روز انجام شود و با پاسخ بعد از حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی آن در دمشق در ماه آوریل، متفاوت باشد./ایسنا

@bestdiplomacy
می‌دانی «حارصه» چیست؟ یک کلمه‌ی عربی است از خانواده حرص، حارص، احتراص. می‌دانی که #شتر آنقدر صبور و پرطاقت است که می‌تواند سه هفته بدون آب و غذا در بیابان راه برود و راه برود... در بیابان خارهایی هست که شترها بسیار دوست دارند. هرجا این خار را ببینند با دندان آن را می‌کَنند و شروع به جویدن می‌کنند. وقتی این خار با مزه شور خون آغشته می‌شود، شترها لذت بیشتری می‌برند. هرچه بیشتر می‌خورند، خون بیشتری می‌ریزند و هرچه خون بیشتر می‌شود، شتر بیشتر و بیشتر از این خار می‌خورد. گویی که دیگر از خون خود سیر نمی‌شود. اگر مانعش نشوند، شتر از شدت خونریزی خواهد مـرد.

این یعنی «حارصه». این رسم تمام خاورمیانه است، پسرم. انسان‌هایش در طول تاریخ یک‌دیگر را کشته‌اند و کشته‌اند. بی‌آن‌که متوجه باشند در حال ریختن خون خود هستند از طعم خون خود مست می‌شوند.


«بی‌قراری»
زولفو لیوانلی

@Samueltarikh



T.me/bestdiplomacy
🔵🔴رادیو و تلویزیون اسرائیل:

🔹ایران احتمالا ظرف چند روز آینده پاسخ خواهد داد و ارتش اسرائیل در آماده‌باش حداکثری است.

🔹پاسخ ایران ممکن است با پهپادهای انفجاری و موشک‌های بالستیک باشد.

🔹ایران به احتمال زیاد پایگاه‌های نظامی ارتش اسرائیل را هدف قرار خواهد داد.

🔹تل‌آویو در حال حاضر آماده پاسخگویی به حمله احتمالی ایران است.

🔹پاسخ ایران ممکن است در پایان این هفته باشد.

🔹پاسخ ایران ممکن است برخلاف حمله آوریل گذشته پایگاه‌هایی را در مرکز اسرائیل هدف قرار دهد./الجزیره فارسی

T.me/bestdiplomacy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یک شکلی زمینه را برای نفوذ فراهم میکند
پاشنه آشیل ما توی روسیه است....
روسها خیانت امنیتی به ایران می کنند....
@bestdiplomacy
خشایار جنیدی، بی‌بی‌سی، واشنگتن

هنگامی که جمهوری اسلامی در ۱۳ آوریل در پاسخ به هدف قرار گرفتن سفارت ایران در دمشق، با پهپاد و موشک‌ به اسرائیل حمله کرد، آمریکا با بسیج امکانات خود و کشورهای هم‌پیمانش با عملیات «وعده صادق» مقابله کرد.

شاید دولت اسرائیل، که گفته درباره مسئولیت کشته شدن اسماعیل هنیه واکنشی نشان نخواهد داد، امیدوار باشد که پاسخ احتمالی جمهوری اسلامی به گونه‌ای باشد که دوباره پای آمریکا را به تقابل نظامی دو کشور باز کند.

اما این بار آقای نتانیاهو می‌تواند منتظر یک «سو محاسبه» باشد تا به جای اقدام دفاعی آمریکا، شاهد عملیات تاکتیکی مستقیم ایالات متحده علیه مواضع نظامی ایران باشد.

با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در کمتر از ۱۰۰ روز دیگر، هرگونه اقدامی که به بی‌عملی ‌و مماشات دولت جو بایدن در برابر حکومت ایران تعبیر شود، به ضرر کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها تمام خواهد شد.

بنابراین، احتمال اقدام محکم‌تر آمریکا در این شرایط افزایش یافته است.

https://bbc.in/4fsmtRd

@bestdiplomacy
🔵🔴دستور به جای قاعده و عرف!

👤 دکتر موسی غنی‌نژاد

مصادف شدن روز تنفیذ ریاست‌جمهوری با تعطیلی ادارات دولتی و بانک‌ها به‌دلیل گرمای شدید هوا نشانه‌ای گویا و نمادین از معضلات گریبان‌گیر جامعه ایرانی بود.

کشوری که در رده‌های نخست دارندگان بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز دنیا به شمار می‌آید، گرفتار مشکل کمبود تولید برق و برای تامین مصرف بنزین نیازمند واردات چندمیلیارد دلاری این فرآورده نفتی است و در زمستان‌ها با کمبود گاز مواجه می‌شود.

به نظر می‌رسد دو پدیده مناقشه‌آمیز و منفی، عامل بروز این معضلات بوده است: یکی بی‌دولتی یا دقیق‌تر بگوییم فقدان حاکمیت قانون و دیگری به‌کار گرفتن دستور به جای قاعده و عرف. این دو پدیده البته دو روی یک سکه‌اند و هر یک مقوّم دیگری است.

دولتی که منافع ملی را درست تشخیص ندهد و با تسلیم شدن به شعارهایی مانند خودکفایی به منابع کمیاب ملی آسیب شدید بزند، در حقیقت به ضد خود یعنی عامل بی‌دولتی تبدیل می‌شود.

زمانی که از اواسط دهه۱۳۸۰ موسسات مالی و اعتباری متعدد غیرمجاز بدون رعایت مقررات بانک مرکزی قارچ‌گونه تکثیر شدند و دارایی‌های نقدی مردم را از چنگشان درآوردند و نهایتا دولت و بانک مرکزی را وادار به پرداخت هزاران میلیارد تومان هزینه‌های کلاه‌برداری خود از کیسه بیت‌المال کردند، ما دقیقا شاهد بی‌دولتی به معنای حقیقی کلمه بودیم.

نتیجه این بی‌دولتی اخیر، افزایش مستمر نقدینگی و نهایتا تورمی است که در ۴سال گذشته نسبت به میانگین ۴دهه پیش از آن، بیش از ۲برابر شده است.

اما وجه دیگری از عوامل ایجادکننده معضلات اقتصادی و اجتماعی کنونی کشور که ارتباط وثیقی با بی‌دولتی دارد، به اقتصاد دستوری یا جامعه دستوری به‌طور کلی برمی‌گردد.

هرگاه دستور جای قاعده رفتاری کلی و همه‌شمول را بگیرد ما با پدیده اقتصاد دستوری یا جامعه دستوری روبه‌رو هستیم.

علاوه بر اقتصاد، ما در روابط اجتماعی نیز با پدیده دستور به جای قاعده روبه‌رو هستیم؛ مثلا از اجرای کنسرتی که مجوز قانونی گرفته به‌دلیل مخالفت برخی مقامات صاحب قدرت و نفوذ جلوگیری می‌شود یا از ادامه اکران فیلمی که مجوز پخش گرفته ممانعت به عمل می‌آید.

مساله پوشش زنان که از نزدیک به دو سال پیش با شدت و حدت مطرح شده، ناظر بر قانون‌‌شکنی یا هنجارشکنی اقلیتی از زنان نیست، بلکه ریشه در رویه‌ای دارد که تغییرات عرف حاکم بر جامعه را برنمی‌تابد.

پوشش مردم در هر جامعه‌ای تابع عرف زمانه است و ایستادن در برابر عرف زمانه اتفاقا به بی‌‌دولتی می‌انجامد.

اصولا هر تصمیم حکومتی که برخلاف تمایل عمومی و عرف رایج جامعه به‌صورت «قانون» درآید و به مردم تحمیل شود در حقیقت شأن قانونی ندارد و مردم تا جایی که ‌بتوانند زیر بار آن نمی‌روند؛ تجربه «قانون» ممنوعیت ماهواره نمونه بارزی از این واقعیت است.

🔗متن کامل سرمقاله

@bestdiplomacy
🔵🔴روزنامه جمهوری اسلامی: مانع ريخت و پاش‌ها از جيب بازنشستگان شوید

🔹روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: يک تصوير منتشر شده به فهرستي از صورت‌جلسه اولين کارگروه مسئوليت اجتماعي که در وزارت کار برگزار شد اشاره دارد که سازمان‌هاي تابعه وزارتخانه ملزم شدند هر يک بخشي از مبلغ گزاف 250 ميليارد تومان به عنوان ستاد اربعين و... تأمين کنند. اين اقدام مورد اعتراض کاربران قرار گرفته است.

🔹این روزنامه در ادامه نوشته است: در واپسين روزهاي دولت سيزدهم، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي، عليرضا عسکريان، معاون رفاه و امور اقتصادي و محمدرضا حسيني، معاون توسعه مديريت و منابع نسبت به راه‌اندازي و تشکيل «کارگروه مسئوليت اجتماعي» اقدام کردند! در صورت جلسه اين کارگروه مقرر گرديده کليه صندوق‌هاي بازنشستگي تابعه نسبت به پرداخت مبلغ 250 ميليارد تومان درخصوص درخواست واصله مانند تأمين منابع براي قرارگاه اربعين حسيني وزارت متبوع، طرح ولايت، مدرسه حکمراني، درخواست‌هاي واصله متفرقه از جمله معاونت فرهنگي اقدام کنند.

🔹بر همين اساس و به منظور صيانت از حقوق بيت‌المال و کارکنان، از دستگاه‌هاي نظارتي انتظار است هرچه سريع‌تر مانع از اين ريخت و پاش‌ها از جيب بازنشستگان شوند./نواندیش

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴تخت‌روانچی: شرایط کنونی در روابط ایران و آمریکا سخت‌تر از زمان انعقاد برجام است

🔹دیپلمات پیشین ایران:
🔹مسائل مربوط به روابط ایران و آمریکا از زمان توافق برجام متفاوت است.
🔹وقتی عناصر و کشورهای دیگر نیز در این ارتباط دخالت می‌کنند، این مسائل پیچیده‌تر می‌شود.
🔹این‌گونه نیست که به راحتی بتوان مذاکره کرد و مسائل را حل کرد.
🔹شرایط و مسائل مربوط به روابط ۲ کشور در حال حاضر ویژه است و ساده نیست.
🔹لابی رژیم اسرائیل در آمریکا پررنگ‌تر از قبل شده است.
@Jahan_Fouri



T.me/bestdiplomacy
2024/09/24 11:19:09
Back to Top
HTML Embed Code: