Telegram Web Link
‌‌🔴

✍️ جواد طباطبایی، فیلسوف سیاسی ایران:

"ایران، یک نام نیست، بلکه واقعیتی نام‌بخش است"


@IranDel_Channel

💢
🔵🔴آزادی اسلحه و هزینه دموکراسی امریکا
✍️ #محمدرضا_تهمک

پیش‌تر در یادداشت "اعتراضات امریکا در سایه آزادی اسلحه" تشریح شد که باوجود هزینه‌های آزادی سلاح گرم در امریکا آنها منافع بلندمدت آزادی اسلحه را ترجیح داده‌اند و پاسداری از دموکراسی این ناموس جامعه امریکا تا چه اندازه اهمیت دارد. آمد که تفسیرهایی چون تقلیل علل آن به نفوذ کمپانی‌های اسلحه و خشونت‌طلبی جامعه امریکا و جمهوری‌خواهان سطحی و دور از دلایل اصلی واقعیت‌اند. اینجا فقط به لیست ترورهای روسای جمهور و کاندیداهای آن در امریکا اشاره می‌شود تا روشن‌تر شود که آزادی اسلحه برای حفظ دموکراسی و پایداری امنیت را بسیار حیاتی‌تر از آن دانسته‌اند که حتی مرگ روسای جمهور نیز سبب لغو آن شود.

۱) اندرو جکسون، ژانویه ۱۸۳۵، دو تیر به او شلیک شد. تیرها در تپانچه گیر می‌کند و زنده می‌ماند.
۲) به آبراهام لینکلن در حین تماشای تئاتر در بهار ۱۸۶۵ شلیک و کشته شد.
۳) در تابستان ۱۸۸۱ بود که پرزیدنت گارفیلد با دو گلوله زخمی شد و جان داد.
۴) سپتامبر ۱۹۰۱ یک آنارشیست ناراضی دو تیر به مک‌کینلی شلیک کرد و او هفته بعد جان سپرد.
۵) در ۱۹۱۲ گلوله‌ای به قلب تئودور روزولت شلیک شد، وسایلی که داخل جیبش بود به‌طرز معجزه‌آسایی ضرب گلوله را گرفت و زنده ماند.
۶) در فوریه ۱۹۳۳ گلوله‌های متعددی به فرانکلین روزولت شلیک شد. مانند پسرخاله‌اش تئودور خوش‌شانس بود و تیرها جان شهردار بیچاره شیکاگو در مجاورتش را گرفت.
۷) در اواخر ۱۹۵۰ دو ناسیونالیست پورتوریکویی خواهان استقلال از امریکا به اقامتگاه هری ترومن در نزدیکی کاخ سفید حمله مسلحانه کردند. ترومن جان سالم به در بر برد.
۸) در اواخر ۱۹۶۳ ترور کندی در خودرویی در حال گذر رخ داد. چندین گلوله به او خورد و کشته شد.
۹) در مبارزات انتخاباتی ۱۹۶۸ بود که رابرت کندی برادر جان کندی و کاندیدای ریاست جمهوری در لس‌آنجلس به ضرب گلوله کشته شد.
۱۰) در ۱۹۷۲ کاندیدای دیگر ریاست جمهوری جورج والاس در رقابتهای انتخاباتی مورد شلیک گلوله قرار گرفت و قطع نخاع شد.
۱۱) ۲ عملیات تروریستی مسلحانه برای حذف جرالد فورد در ۱۹۷۵ انجام شد، ترورها ناموفق بود.
۱۲) رونالد ریگان مورد سوءقصد تروریستی قرار گرفت. گلوله‌ها او را تا نزدیکی مرگ بردند، اما زنده ماند. این ترور در ۱۹۸۱ رخ داد.
۱۳) ترور ناموفق دانلد ترامپ در جولای ۲۰۲۴

افزودن چند مثال کوتاه خالی از لطف نیست. در سوئیس که معمولا هر سال یکی از بهترین کشورهای جهان برای زندگی معرفی می‌شوند نیز سلاح گرم آزاد است. مردم در رفراندوم سال ۲۰۰۷ مجددا به آزادی اسلحه رای دادند و ۴۶ درصد جمعیت سوئیس مسلح‌اند؛ تقریبا ۲ اسلحه به ازای هر خانوار ۴نفره. همچنین در فنلاند افراد حداقل ۲۰ ساله که تمرین کار با اسلحه را در باشگاههای تیراندازی گذرانده باشند می‌توانند سلاح گرم داشته باشند. طبق آمارهای تخمینی در کشورهای شاد و امن فنلاند ۳۳ درصد و کانادا ۳۵ درصد جمعیت سلاح گرم دارند؛ یعنی حدودا هر خانوار سه‌نفره یک اسلحه دارد.


🌏جامعه‌شناسی

@bestdiplomacy
پس از نزدیک به نه سال تازه علی باقری کنی از خواب بیدار شد

امثال او دیر از خواب بیدار شدند
دیگر آمریکا توافقی در سطح #برجام را با ایران انجام نخواهد داد
توافقی که از قابلیت برگشت پذیری برخوردار بود
توافقی که حداقل طی دوسال سطح تولید نفت ایران را به بالاترین سطح رساند
توافقی که خسارات چندین میلیارد دلاری تحریمها را حداقل طی دوسال از ایران دور کرد

اما افکار امثال باقری کنی و رییسش جلیلی نگذاشتند برجام به نتیجه لازم رسد

همانطور که افکار طرف تندرو آمریکایی هم معتقد بود که برجام بیش از آمریکا به نفع ایران بوده است!

اما این توافق دیگر مثل سابق احیا نخواهد شد و هر توافق دیگری رخ دهد، توافقی جدید خواهد بود
تازه اگر شکل گیرد..‌.
#اکبرمختاری

@bestdiplomacy
🔵🔴سناریوهای دولت پزشکیان

امیر ناظمی


زندگی پر است از اتفاقات و رویدادهایی که وضعیت ما را دچار تغییر می‌کنند. به این ترتیب آینده، بیش از آن‌که پیش‌بینی‌پذیر باشد، پر است از عدم‌قطعیت.

برای قرن‌ها بشر تلاش می‌کرد تا پیش‌بینی بهتری از آینده داشته باشد و به اتکاء آن پیش‌بینی بتواند، هم تصمیم‌های بهتری بگیرد و هم منافع خود را افزایش دهد. اما این تلاش‌ها به بشر نشان داد تا به جای پیش‌بینی، بهتر است خود را برای آینده‌های باورپذیر آماده کند، به همین دلیل مفهوم «برنامه‌ریزی پابرجا» شکل گرفت، یعنی آمادگی برای آینده.

برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در دنیای امروز یعنی آمادگی برای سناریوهایی که می‌توانند شکل بگیرند، و هر یک از آن سناریوها می‌تواند وضعیت ما را متفاوت از امروز کنند.

به همین دلیل ابتدا باید سناریوهای مختلفی که ممکن است رخ دهند، شناسایی و چارچوب‌بندی شوند.

⭕️سناریوهای آینده دولت پزشکیان
آینده این دولت و کارنامه آن را می‌توان تابع دو عدم‌قطعیت کلیدی زیر دانست:

1️⃣همراهی یا تقابل داخلی: این‌که آیا دولت پزشکیان حمایت یا تقابل حاکمیت و به دنبال آن نیروهای سیاسی پرنفوذ در ساختار حاکمیت را داشته باشد یا نه، نقطه شروع شکل‌گیری یک همراهی یا تقابل خواهد بود. اگر دولت پزشکیان بتواند همراهی حاکمیت را کسب کند (برخلاف روحانی) می‌تواند نقطه شروع یک آشتی ملی باشد.

2️⃣انزوا یا تعامل خارجی: تحریم‌ها و فشارهای خارجی دولت ایران را در نقطه‌ای شکننده قرار داده است. شکل‌گیری یک توافق خارجی با بازیگران جهانی  یا عدم آن،‌ عدم‌قطعیت دیگر است.

به این ترتیب ۴سناریو ساخته می‌شود (تصویر زیر). فراموش نکنید که سناریوها وضعیت‌هایی از آینده هستند که تابع تصمیم‌های شما نیستند، بلکه بر شما تحمیل می‌شوند.

✳️سناریوی دوباره برجام
در این سناریو مشابه با تجربه برجام، دولت یک توافق جهانی را پیش می‌برد، اما فقدان همراهی حاکمیت و سنگ‌اندازی در برابر آن، امکان بهره‌برداری از نتایج آن را نمی‌یابد.

تجربه تلخ برجام منجر به تحریک سرمایه‌گذاری خارجی (FDI) در ایران نخواهد شد. به این ترتیب افزایش فشارهای اقتصادی منجر به شکست کامل دولت خواهد شد.

✳️سناریوی مرگ تدریجی
افزایش درگیری‌ها و تقابل داخلی از یک سو و انزوای جهانی از سوی دیگر، منجر به وضعیت اقتصادی بحرانی و افزایش فقر می‌شود. همچنین گسترش ناکارآمدی منجر به نارضایتی عمومی می‌شود.

با توجه به تجربه‌های پس از ۸۸، سیاست سرکوب شدید در دستور کار دولت و حاکمیت قرار می‌گیرد. سرکوب‌هایی که ایران را وارد یک مرگ تدریجی می‌کند. در افراطی‌ترین حالت تلاش برای سرنگونی دولت توسط سایر رقبای سیاسی‌اش (مانند آبان۹۸) روی میز این رقبا قرار می‌گیرد.


✳️سناریوی چپ‌کوک
دولت پزشکیان علی‌رغم داشتن همراهی حاکمیت، به دلیل عدم‌استقبال آمریکا، اروپا و ژاپن از مذاکره، نمی‌تواند خود را از انزوا خارج کند. به این ترتیب ایران به مرور زمان تبدیل ایران به حیاط خلوت روسیه و بعد از آن چین خواهد شد.

دولت با مشکلات شدید اقتصادی، به سمت سیاست‌های بازتوزیعی حرکت می‌کند. عدالت‌خواهی در یک فضای همدلی میان دولت و حاکمیت، به سمت تعارض با غرب و گسترش تفکرات چپ‌گرایانه در ایران می‌شود. در چنین فضایی درون‌گراها در مقابل جهان‌گراها برتری می‌یابند.

نتیجه چنین وضعیتی، گسترش پوپولیسم برای ایران و در بازه‌ای بلندمدت است.

✳️سناریوی گذار
حاکمیت که نتیجه انزوای جهانی و ناکارآمدی نیروهای افراطی را در سال‌های اخیر دیده است، از دولت پزشکیان حمایت می‌کند تا به توافقی فراتر از برجام دست یابد.

این توافق غیر از بازیگران جهانی شامل مذاکرات منطقه‌ای و حتی نزدیکی به هند نیز شده است.

اگرچه کابینه تبدیل به کابینه آشتی ملی شده است، اما منجر به شکل‌گیری نیروی محرکه سیاسی جدیدی شده است که شامل نیروهای جوان، توانمند و غیرایدئولوژیک ولی دارای خاستگاه‌های سیاسی مختلف هستند.

به منظور انجام این کار، نوعی از تمرکز امنیتی، به‌خصوص در حوزه ضداطلاعات شده است، تا سنگ‌اندازی‌ها به کمترین میزان برسد.

⭕️کدام سناریو؟
هر ۴ سناریو امروزه باورپذیر هستند. برای هر کدام نیز نشانه‌هایی در ماه‌های گذشته مشاهده شده است. اما شاید نشانه‌های کم‌سوی سناریوی گذار نیز در این روزها قابل توجه است و این سناریو را باورپذیر کرده است:
محدود کردن گروه‌های خودسر یا آتش به اختیار (رائفی‌پورها)
هم‌سو کردن جریان‌های مذهبی (هیات‌های مذهبی) با دولت
همراهی نیروهای مسلح

این‌که کدام سناریو روی می‌دهد، در روزهای آینده مشخص‌تر خواهد شد. اما آن‌چه قطعی است این است:
دولت پزشکیان در ۳ سناریو شکست خواهد خورد و در یک سناریو (گذار) می‌تواند کارنامه‌ای قابل توجه بگذارد. اما شکست پزشکیان یعنی شکست حاکمیت و یعنی آخرین شانس جمهوری اسلامی است.


T.me/bestdiplomacy
ایران کشوری است که نمی‌شود درباره‌اش بلند حرف زد، و نیز نمی‌شود درباره‌اش سرسری حرف زد؛ بارِ آبگینه است، نه می‌توان او را گناه‌کار شمرد و نه بی‌گناه. در توصیفِ روشنی نمی‌گنجد، هرچه از او بگویی کم گفته‌ای.
در طیّ این زمانِ دراز چه بوده است؟ جنگاور، عرفانی، سازِش‌کار، خیّامی، رند، خرافی، آب زیرِ کاه، گوشه‌نشین، روشن‌بین و سرکش...؟
همه‌ی اینها قدری بوده و هیچ یک به تمامی نبوده. گویی بر سر تپّه‌ای خیمه زده بوده که باد نمی‌گذاشته است آرام بگیرد.

                 #باران_نه_رگبار

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن


T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴 اخبار تکان دهنده از افغانستان و  خواب‌های شومی که برای ایران در ۳ استان مرزی تدارک دیده‌اند!

🔦طالبان سه تجزیه‌طلب بلوچ ایرانی عضو گروهک ریگی را به عنوان همه کاره امنیتی سه استان مرزی با ایران منصوب کرد/تحکیم ملت


خطر #طالبان را جدی بگیریم بارها گفتیم بازهم میگوییم و خواهیم گفت

@bestdiplomacy
در اتحاد جماهیر شوروی «روشنفکری خودش، خودش را نابود کرد و با نابود کردن خویش هر آن‌چه را که در تغایر با کیش پرستش قدرت بود نیز نابود کرد... ما خودمان کورکورانه برای تحمیل وحدت کلمه مبارزه کردیم زیرا هر عدم موافقت و هر تفاوت عقیده‌ای را مقدمه‌ای بر شروع یک آشوب و هرج‌ومرج تازه تلقی می‌کردیم. ما خودمان، با سکوت یا با اعلام رضایت، به رژیم کمک کردیم تا قوی‌تر شود و از خودش در برابر عیب‌جویان... محافظت کند»

از کتاب
👈امید علیه امید (روشنفکران روسیه در دوره وحشت استالینی)
نادژدا ماندلشتام

🌏جامعه شناسی

@bestdiplomacy
🔵🔴تورم ماهانه #ونزوئلا به یک درصد رسید!

🔹تورم ماهانه این کشور در ژوئن به کف ۱۲ ساله خودش رسیده و به دنبال رشد اقتصادی ۸ درصدی هستند
چگونه؟ با رفع تحریم و بهبود روابط خارجی/اکونومیست فارسی

@bestdiplomacy
🔵🔴با غلط‌نویسی‌های عمدی‌ای که در جامعه به وجود آمده‌ است، مبارزه کنید.


تصوّر اشتباهی است که چندی در جامعه ریشه دوانده و کلماتی را که سالیان سال از دل تاریخ، از میان فرهنگ ما، نوشتار ادیبان و بزرگ‌مردان ما، نسل به نسل و سینه‌به‌سینه به ما رسیده است، تغییر داده‌ایم و به عمد به اشکال مختلف آن را می‌نویسیم. تصوّر عدّه‌ای این است که این نوعی روشن‌فکری است. عدّه‌ای آن را نوعی مبارزهٔ منفی یا نوعی اعتراض می‌دانند. برخی برای سوار شدن بر موجی که به وجود آمده است یا از سر راحت‌خواهی تن به این دست دگرگونی‌های ناگوار و آسیب‌زننده می‌دهند. در پاسخ به این سٶال که چرا اشتباه می‌نویسید، می‌گویند این سبک نوشتن، راحت‌تر است. میزارم از میذارم راحت‌تر نوشته می‌شود! العان به جای الآن، اصلن به جای اصلاً، عاقا به جای آقا و حالا آدت به جای عادت در پوستر یک فیلم... از نمونه مثال‌هایی است که در این زمینه وجود دارد.

سٶال این است: این دگرگونی‌ها به سود زبان فارسی است یا به زیان آن؟
به‌قطع، این مسئله برای زبان فارسی زیان‌بار است‌. یکی از اوّلین زیان‌های این اتّفاق، ایجاد چنددستگی در زبان رسمی مملکتی است که ادّعای فرهنگ چندین‌هزارساله دارد و این فرهنگ، در طی سالیان توسط پیشینان، به ما منتقل شده و ما نیز مسئولیم آن را به آیندگان به سلامت برسانیم.

تفاوت و چنددستگی از فاخر بودن و رسمیّت‌ داشتنِ یک زبان در ساحتِ بین‌الملل خواهد کاست و این حتماً به ضرر ما خواهد بود و نه به سود ما.

ایراد بعدی‌ای که بر این کار وارد است، عادت‌ کردن چشم و ذهن به اشتباهات نوشتاری است. آنقدر برخی از این اشتباهاتِ املایی برای ما عادّی شده است، که حتّی متوجّه آن نمی‌شویم و حتّی در متون رسمی و اداری و ادبی خود نیز وارد می‌کنیم.

ایراد بسیار مهم بعدی نیز ایجاد دوگانگی و فاصله و ناهم‌خوانی میان نسل‌ها است. آنچه ما می‌آموزیم و ما می‌نویسیم، با آنچه به نسل‌های بعد آموزش می‌دهیم و آن‌ها می‌خوانند و می‌نویسند، آنقدر متفاوت خواهد بود که به‌مرور نسل‌های مختلف برای ایجاد رابطه با یکدیگر دچار مشکل خواهند شد و این زیان‌بار و به ضرر ایران، ایرانی و زبان فارسی است.

توجّه کنیم که خط فارسی که هنر و فرهنگ ما را در دل خود حفظ کرده است، در بسیاری از کشورهای فارسی‌زبان استفاده نمی‌شود و ما میراث‌دار و پاسدار این زبان هستیم.


@Jahan_Eshraghi


T.me/bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
زمینه یورش افغانان را سست عنصری شاه و بی لیاقتی کارگزاران فراهم آورد وگرنه میان حکومت مرکزی و شورشیان افغان به گونه ای نبود که افغانان بتوانند در فکر تسخیر پایتخت ایران بیفتند.
پیش از برتخت نشستن شاه سلطان حسین نیز تباهی در رفتارهای ایرانیان راه یافته بود،اما وخامت وضع اقتصادی سقوط اخلاقی بی سابقه ای را به دنبال آورد.
یکی از عمده ترین اسباب انحطاط ایران در آستانه یورش افغانان بدترشدن اوضاع اقتصادی مردم و کشور بود.
از دیگر نتایج نابسامانی های دوره شاه سلطان حسین کاهش اعتبار پول ایران بود.
تا زمان شاه سلطان حسین امتیاز ضرب سکه در انحصار حکومت مرکزی ایران بود، اما از آن پس حاکمان ولایات نیز مجاز بودند،سکه مسی ضرب کنند. ارزش این سکه ها در دیگر ولایات نصف ارزش واقعی آن ها بود و بابرکناری حاکم شهری که سکه در آن ضرب شده بود،درهمان ولایت نیز ارزش سکه او به نصف تقلیل پیدا می کرد.
📚منبع:جواد طباطبایی،سقوط اصفهان به روایت کروسینسکی،صص۳۵_۳۴

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴ترور اسماعیل هنیه در تهران و احتمالات پیش‌رو

1-این ترور در شب تحلیف رئیس جمهور جدید ایران انجام شده. این به هیچ وجه اتفاقی نیست. هدف بدیهی و آشکار این ترور در کنار همه اهداف احتمالی دیگر، درگیر کردن رئیس جمهور و دولت جدید با تبعات این ترور است. تبعاتی که میتواند دولت جدید را برای مدتها درگیر خود سازد. این برد اول اسرائیل است. چه ایران وارد سیکل پاسخ شود و چه نشود برای اسرائیل تفاوت فاحشی ندارد. اسرائیل در شرایط فعلی درگیر یک جنگ طولانی است که ورود مستقیم ایران به این جنگ هزینه گزافی بر او تحمیل نمیکند ولی برای ایران هزینه زاست. از سوی دیگر ایران نمی تواند ترور یک مقام خارجی در قلب پایتخت خود را بی پاسخ بگذارد. یعنی اسرائیل با این اقدام عملا بازی بعدی ایران را هم مشخص کرده است. باید دید ایران چگونه (نظامی یا امنیتی) به یک اقدام ضد امنیتی اسرائیل پاسخ خواهد داد.
2-این ترور در شرایط بین المللی اتفاق افتاده که رقابتهای انتخاباتی در آمریکا در جریان است. کاملا هریس موضعی ضد دولت کنونی اسرائیل گرفته ولی با افزایش تنش در منطقه او هم مجبور خواهد شد از دولت کنونی اسرائیل دفاع کند. به این شکل هم هریس تضعیف میشود و هم حمایت خود را از دولت نتانیاهو اعلام میکند! از این جهت این واقعه برای نتانیاهو یک بازی برد-برد است. بیش از هرچیزی این واقعه را شاید بتوان با سیاست داخلی آمریکا گره زد.
در کل این ترور حتما باعث تشدید تنش خواهد شد. اینکه نتیجه چه خواهد بود فقط وقتی برگهای تاریخ ورق بخورند میشود فهمید. ولی تا اینجای کار و قبل از پاسخ ایران، میشود حدس زد که این ترور باعث تضعیف موقعیت کاملا هریس در واشنگتن و به هم ریختن سیاست خارجی و منطقه ای مسعود پزشکیان در تهران خواهد شد.
صادق الحسینی

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴ضربه امنیتی بزرگ!

ترور یک میهمان خارجی مراسم تحلیف رییس جمهور جدید ایران توسط اسراییل یکی از بزرگ ترین ضربات امنیتی است که پس از انقلاب به ایران وارد شده است.

اسماعیل هنیه از رهبران سیاسی حماس
سالها در #قطر بود اما محافظت شد و اتفاقی برای او رخ نداد
اما بعنوان میهمان مراسم رسمی در تهران ترور شد.

این نشان میدهد که چقدر نگاه اسراییل به #امنیت لخت و عریانست
و چقدر مناطق نفوذ امنیتی در ج.ا. ایران باز شده است.
امنیت و تفکر امنیتی خود #حوزه_تخصصی است
باید روند انتخاب نیروهای امنیت ساز کشور تخصصی شود
شرایط بسیار پیچیده است
پاسخ دادن در این زمان می تواند برای ایران پیامدهای ناگواری داشته باشد
و از سوی دیگر پاسخ ندادن هم نشان از ضعف تلقی شود
این اتفاق نشان داد که اسراییل تا کجای کشور نفوذ کرده است
برای پاسخ نباید #عجله کرد!
عجله در پاسخ همان چیزی است که اسراییل منتظر آن است!....
دیپلماسی در یک نگاه
T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «🔵🔴ضربه امنیتی بزرگ! ترور یک میهمان خارجی مراسم تحلیف رییس جمهور جدید ایران توسط اسراییل یکی از بزرگ ترین ضربات امنیتی است که پس از انقلاب به ایران وارد شده است. اسماعیل هنیه از رهبران سیاسی حماس سالها در #قطر بود اما محافظت شد و اتفاقی برای او رخ نداد اما…»
🔵🔴 کنایه مهدی حسن، مجری مشهور آمریکایی به اسرائیل پس از ترور هنیه:

«اسرائیل می‌تواند رهبران ارشد حماس و حزب الله را در پایتخت کشورهای متخاصم (با اسرائیل)، با خسارات جانبی اندک، ترور هدفمند کند. اما برای کشتن رهبران حماس در نوار غزه که منطقه‌ای کوچک و اشغال شده است، اول باید 14 هزار کودک فلسطینی را به قتل برساند. این وضع مسخره است!»

@Americana_ir

@bestdiplomacy
Forwarded from نواندیش
صدرا فرهمند

ترور فخری‌زاده در آستانه توافق مجدد ایران و آمریکا و ترور هنیه در روز تحلیف پزشکیان یک پیام دارد؛ روابط ایران و آمریکا نباید عادی شود.
برای انتقام از اسرائیل، بجز راه‌حل‌های کوتاه مدت، راه‌حل‌های بلندمدتی هم وجود دارد.


@Noandishnews
یکی از اهداف ترور جنایتکارانه اسماعیل هنیه در تهران، علاو بر به چالش کشیدن ایران و بحران زایی در سطح منطقه، آسیب به جهت گیری جدید سیاست و روابط خارجی دولت پزشکیان از همان آغاز به کار است.
عادی سازی و توسعه مناسبات ایران و کنشگری فعالانه اش به جای امنیتی شدن، سمی مهلک برای اسرائیلی هاست./دکتر مهدی علیخانی
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
علی یونسی وزیر اطلاعات محمد خاتمی حدود سه سال پیش به خطر شدید امنیتی اسراییل و موساد علیه ج.ا.ایران اشاره کرده بود
وی بیان کرده بود اگر توجهات لازم صورت نگیرد هیچ مقامی از کشور در امنیت کامل بسر نمیبرد.......


@bestdiplomacy
2024/09/22 14:38:11
Back to Top
HTML Embed Code: