Telegram Web Link
تیم ملی #فوتسال_افغانستان برای اولین بار به جام جهانی فوتسال راه یافت.

تمام بازیکنان این تیم در ایران تعلیم یافته بودند
اکثر اردوهای تدارکاتی آنها در مشهد برگزار شده است.
این نشان می دهد اگر #استعداد و #انگیزه و #پشتکار همراه با ثبات نسبی و در مکانی بدون نبردهای داخلی و قومی و قبیله ای باشد امکان پیشرفت هست.
همانطور که بسیاری از ایرانیان در خارج از کشور و در غرب استعدادهایشان شکوفا شد....
این نشان می دهد فضای آماده برای پیشرفت چقدر در موفقیت موثر است.
اکبرمختاری

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 کریم دستمالچی؛ نخستین قربانی « بازار مسلمین»!

قاسم خرمی

در سحر گاه روز دوشنبه 22 خرداد 1360 یکی از حامیان مالی گروههای ملی و مذهبی موثر در پیروزی انقلاب اسلامی، در حیاط زندان اوین به زمین افتاد ؛ حاج کریم دستمالچی، بازاری معروف و صاحب سرای دستمالچی در بازار بزرگ تهران، به جرم «اغتشاش در بازار مسلمين» و چند اتهام دیگر، به جوخه اعدام سپرده شد.

دستمالچی ها از خانوده های تجارت پیشه و ثروتمند اصالتا ترک و فعال در تهران بودند که همانند شمشیری و مانیان از حمامیان مالی جدی دولت در تحریم مصدق و جنبش ملی شدن نفت به حساب می آمدند. سیاسی شدن بازار تهران هم تا حد زیادی مرهون تلاشهایی همان ها بود که در قالب تشکل ملی گرای « جامعه بازرگان، اصناف و پیشه وران »، نبض سياسي بازار تهران را در اختیار گرفته بودند.

 در باره نقش دستمالچی در پیروزی انقلاب اسلامی ادعاهایی زیادی از كمك به زندانيان سياسي گرفته تا خرید خانه در ورسای پاریس برای اقامت امام خمینی و تامین هزینه خرید بلیط و بیمه هواپیمای ایرفرانس حامل انقلابیون اعزامی به تهران، معروف به پرواز انقلاب»، مطرح شده است که ترکیبی از راست و نادرست است.

موضوع خرید خانه  به نام صادق قطب زاده و برای آیت الله خمینی در فرانسه حقیقت دارد،  اما ظاهره امام خمینی از پذیرفتن آن امتناع کرده بود؛اما آنچه تقريبا در همه خاطرات و اظهار نظرها مشترك است اينكه، رزرو هواپيما و تهيه بليط را صادق قطب زاده انجام داده بود و اگر كسي هم پولي پرداخت كرده باشد اين پول در حساب قطب زاده تجميع شده بود و با توجه به دوستي بسيار نزديك قطب زاده با دستمالچي، اين احتمال كه او نیز بخشي از اين هزينه را پرداخت كرده باشد، وجود دارد اما اینکه کل هزینه را او پرداخته باشد، قرین واقعیت نیست.

اما ماجراهايي كه به اعدام دستمالچي منتهي شد، از روزی شروع شد که آن پرواز تاریخی به سلامت به زمین نشست. دوسال بعد ، روزنامه اطلاعات نوشت: «کریم دستمالچی فرزند عبدالرحیم به جرم ایجاد اغتشاش در بازار مسلمین و به تعطیل کشاندن آن، کوشش در جهت بی‌اعتبار کردن جمهوری اسلامی ایران از طریق مصاحبه با تلویزیون‌های خارج از کشور، ارتباط با سران جبهه ملی جهت راهپیمائی ۲۵ خرداد، کمک مالی به گروهک‌های ضدانقلاب، تصویب منشوری علیه جمهوری اسلامی ایران، مفسد فی الارض و یاغی شناخته شد»!

به رغم تنوع و تعدد این اتهامات، اما از زمان دستگیری تا اعدام او حدود سه هفته بیشتر طول نکشید و یقینا می باید سلسله ای از اتفاقات او را از چشم رهبری انقلاب و انقلابیون انداخته باشد. یکی از مصائب دستمالچی، دوستی دیرینه و عمیق او با صادق قطب زاده بود که آن روزها از مدار خارج شده بود!

بعدها اتهاماتی در باره نقش دستمالچی در توطئه برای کودتای نوژه مطرح شد که البته هیچ گاه جزئیات آن تشریح نشد. آنچه مشخص بود، دستمالچی به جبهه ملی و مصدق تمایل و تعصب داشت. با طرح « لایحه قصاص» برگرفته از شرع از سوی آیت الله سید محمد بهشتی و پنج تن از فقهای شورای عالی قضایی، جبهه ملی به مخالفت با آن برخاست و با واکنش تند امام خمینی مواجه شد و جبهه ملی را «مرتد» اعلام کرد

اعلام حکم ارتداد علیه جبهه ملی که به مسلمانی خود می بالیدند، بازتاب زیادی  پیدا کرد. با صدور آن حکم، تعداد زیادی از نیروهای حزب اللهی به رهبری شیخ هادی غفاری، به مقابله با راهپیمایان هوادار جبهه ملی پرداختند و راهپیمایی 25 خرداد با درگیری شدید پایان یافت.

متعاقب این اتفاق،  کریم دستمالچی که یکی از حامیان مالی و سازماندهندگان راهپیمایی جبهه ملی شناخته می شد، بازداشت شد. چند روز بعد مجاهدین خلق در 30 خرداد همان سال به سیم اخر زدند و فضای سیاسی کشور درگیر التهاب بی سابقه ای شد. در همان فضای غبارآلود، کریم دستمالچی به جوخه اعدام سپرده شد و اموالش مصادره شد.

اعدام سریع دستمالچی را شاید بشود  از نخستین و مهمترین، هَمکُشی های ائتلاف سیاسی و اقتصادی به حساب آورد که حکومت محمدرضا پهلوی را به زیر کشیده بودند. مرگ او، حداقل دو جریان را خوشحال کرد:
اول جریان موتلفه  اسلامی که در غیاب دستمالچی و تشکل ملی گرای او، یکه تاز بازار تهران شد  و دوم گروههای چپ مارکسیست نظیر حزب توده و چریک های فدایی خلق که مطابق تصورات ایدئولوژیک خود،  می پنداشند که یکی «از سرمایه داران  و تاجران عمده»  از میان برداشته شده است.

به این ترتیب، جوان شیک پوش و ثروتمندی که می خواست، نام و نشان استبداد پهلوی را براندازد، حتی از محل دفن او هم  نام و نشانی  باقی نماند تا ثابت شود که به صرف نفرت از یک سیستم، نمی شود سیستم آرمانی بنا کرد!


متن کامل 👇را بخوانید.

@bestdiplomacy
🔵🔴بلینکن در ریاض از ایران چه گفت؟

👈بازگشت دفاع یکپارچه به روی میز؟


وزیر خارجه آمریکا در سفر به ریاض و در نشست مشترک با شورای همکاری خلیج فارس مجددا از سیستم یکپارچه دفاع موشکی برای مقابله با ایران سخن به میان آورد.

🔺️آنتونی بلینکن گفت: حمله به اسرائیل تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد.

🔺️سیستم یکپارچه دفاع موشکی در طول دو سال گذشته به دستورکار اصلی تیم سیاسی و امنیتی دولت بایدن در خاورمیانه تبدیل شده، اما پیچیدگی های اجرای آن باعث شده تا در حاشیه باقی بماند و هر ازچندگاهی مقامات کاخ سفید در سفر به پایتخت های عربی دوباره از آن یاد کنند.

🔺️واقعیت این است که دفاع یکپارچه بخشی از کلان پروژه ادغام اسرائیل در منطقه و امتداد توافقات ابراهیم برای عادی سازی روابط شورای همکاری خلیج فارس و در راس آن عربستان با اسرائیل است.

🔺ایالات متحده امیدوار است با توافقات عادی سازی عربی-عبری و فراگیر شدن آن هم مسئله اسرائیل-فلسطین حل شود و هم تمرکز موثرتری بر مسئله تهدید ایران گذاشته شود و در نهایت آمریکا بتواند سیاست چرخش به سمت شرق و کاهش حضور نظامی در خاورمیانه را یک گام به پیش ببرد.

🔺️اما فقدان زیرساخت های لازم، سطوح و ساختارهای متفاوت نظامی و از همه مهمتر تلقی متفاوت بازیگران عربی از مسئله تهدید ایران باعث شده تا همچنان این طرح در حد اظهار نظر باقی بماند.

🔺آنچه می‌تواند دفاع یکپارچه را عملیاتی کند، شکل‌گیری توافقات کلان بین آمریکا-عربستان و اسرائیل درباره عادی سازی و پایان دادن به جنگ غزه است که در حال حاضر چنین معادله‌ای در دسترس نیست.
روزنامه دنیای اقتصاد
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴امیر بختیاری افسر عملیاتی قرارگاه کربلا و از طراحان عملیات بیت المقدس (عملیات آزادسازی خرمشهر):

🔦از سال دوم جنگ وحدت فرماندهی بین ارتش و سپاه از بین رفت


🔸 تقلیل اقدامات ارتش در سال ابتدایی جنگ بی‌انصافی است

🔸 در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت

🔸 از سال دوم جنگ وحدت فرماندهی بین ارتش و سپاه از بین رفت

🔸گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی می‌زدند؛ زیر این فشار روانی هیچ نیروی نظامی دوام نمی‌آورد

🔸 ظرف 20 ماه، 15000 نفر از نیروهای ارتش پاک‌سازی شدند

🔸 ابوشریف و مرتضی رضایی اعتقاد داشتند که وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست

🔸 با فشار فرماندهان خوزستانی‌، سپاه وارد صحنه نبرد شد.

🔸تصور می‌کردند هر کسی که در واحد اطلاعات خدمت می‌کند، ساواکی است؛ سازمان اطلاعات ارتش را با این استدلال از بین بردند.

🔸با وجود همه مشکلات؛ ارتش عراق در بیابان‌های خوزستان زمین‌گیر شد. صدامی که به نیت فتح تهران آمده بود، روز ششم حمله تقاضای آتش‌بس کرد.

🔸در هفده روز ابتدایی جنگ، سی نفر از خلبانان ارتش به شهادت رسیدند./ جماران

T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «تیم ملی #فوتسال_افغانستان برای اولین بار به جام جهانی فوتسال راه یافت. تمام بازیکنان این تیم در ایران تعلیم یافته بودند اکثر اردوهای تدارکاتی آنها در مشهد برگزار شده است. این نشان می دهد اگر #استعداد و #انگیزه و #پشتکار همراه با ثبات نسبی و در مکانی بدون…»
🔵🔴مردم؛ بزرگ‌ترین بازنده ممنوعیت واردات / چه کسانی نفع می برند؟

دکتر زهرا کاویانی


تا پایان سال۱۴۰۲ بیش از ۲۰۰۰ قلم ردیف تعرفه مشمول ممنوعیت واردات هستند.

اما با وجود آنکه نزدیک به ۵سال از ممنوعیت واردات گذشته، به نظر می‌رسد در فضای تصمیم‌گیران سیاسی، بازرگانان، تولیدکنندگان و طرف‌های درگیر، «مطالبه جدی برای رفع ممنوعیت‌های واردات وجود ندارد».

یعنی تقریبا همه طرف‌های درگیر به نوعی یا منتفع از ممنوعیت‌های وارداتی هستند یا در یک بازی با جمع صفر قرار دارند.

چرا ممنوعیت واردات این‌چنین با اقبال مواجه شده؟

مجموع قاچاق ورودی و خروجی کالا از ۱۳.۳میلیارد دلار در سال۱۳۹۶ به ۲۳.۳میلیارد دلار در سال۱۴۰۰رسیده است.

یعنی حجم قاچاق در طی ۴سال، ۱۰میلیارد دلار افزایش یافته است.

به نظر می‌رسد بازار ۲۳میلیارد دلاری تجارت غیررسمی، همه را راضی نگه داشته و تنها بازنده بزرگ آن، مردم هستند.

کالای قاچاق به قدری به سهولت در دسترس است که تولیدکنندگانی که مواد اولیه آنها در فهرست ممنوعیت‌های وارداتی قرار دارد، به سهولت می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.

حتی در برخی موارد ریسک اندک قاچاق به مدت زمانی طولانی انتظار برای تخصیص ارز و ترخیص کالا از گمرک نیز ارجحیت داشته و کالایی که اساسا ممنوعه نیست و تعرفه گمرکی بالایی ندارد نیز، به‌صورت قاچاق وارد می‌شود. 

برخی از تولیدکنندگانی که واردات کالای مشابه خارجی تولید آنها ممنوع است نیز تا حد بسیار زیادی از ممنوعیت واردات منتفع می‌شوند؛ زیرا به‌رغم حجم گسترده‌ کالای قاچاق، تمام شبکه رسمی توزیع کشور در اختیار آنها قرار دارد.

حتی ممنوعیت واردات برای برخی از بازرگانانی که تا پیش از آن واردکننده کالاهای ممنوع شده بودند نیز، دارای نفع و سود بسیاری است؛ زیرا هم از تعرفه گمرکی معاف شدند و هم مدت زمان طولانی در صف تخصیص ارز نمی‌مانند.

در این میان، تولیدکنندگان خرد و مردم بزرگ‌ترین متضرران ممنوعیت واردات هستند.

آنچه مردم حس می‌کنند آن است که حجم کالای تقلبی افزایش یافته و خدمات پس از فروش به‌شدت افت کرده که معمولا در باور عمومی علت آن را نیز، تحریم‌ها و نبود برندهای خارجی در ایران می‌دانند./متن کامل
                                                                                                                              

@bestdiplomacy

🔵🔴منطقه در آستانه یک تحول ژئوپلیتیک؟

✍️ صابر گل‌عنبری

برخلاف برآورد و اظهارات برخی مسئولان و ناظران، روند عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان از دستور کار خارج نشده و به‌جد هم پیگیری می‌شود. سخنان دیروز وزرای خارجه آمریکا و عربستان نشانگر قریب‌الوقوع بودن این اتفاق است.

بلینکن در ریاض گفت که گفت‌وگوها در ماه مارس دربارۀ عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو "پیشرفت بسیار خوبی" داشته و این فرایند به‌زودی نهایی می‌شود. بن‌فرحان نیز از امضای توافق‌نامه‌هایی دو جانبه میان عربستان و آمریکا در آیندۀ "بسیار نزدیک" خبر داد. 

روند عادی‌سازی روابط میان دو طرف که از زمان ترامپ آغاز و در عهد بایدن  نیز پیگیری می‌شد، با عملیات "طوفان‌الاقصی" حماس برای مدتی متوقف شد؛ ولی با طولانی‌تر شدن جنگ غزه، رفته‌رفته ازسرگرفته شد و تقریباً از ماه چهارم آن به شکل جدی‌تر با دیدارها و تماس‌های فشرده‌ای دنبال شد.

اکنون این روند تحت تاثیر دو عامل برای دولت آمریکا از اهمیت بیشتری با قید فوریت برخوردار شده است.

نخست، "طوفان الاقصی" و آسیب بی‌سابقه وارده به پرستیژ امنیتی و نظامی اسرائیل، بازدارندگی آن در منطقه، نگرانی از پیامدهای راهبردی این اتفاق در جهت بنیانگذاری معادلات امنیتی جدید به‌ویژه پس از طولانی‌تر شدن جنگ غزه و بن‌بست راهبردی که اسرائیل پس از هفت ماه جنگ با آن مواجه است و نیز نبود چشم‌اندازی روشن برای خروج ظفرمندانۀ اسرائیل از این وضعیت که در نوع خود پیامدهای حملۀ هفتم اکتبر را تشدید می‌کند.

عامل دوم هم تنش بی‌سابقه و مستقیمی است که اخیراً میان ایران و اسرائیل رخ داد و به حملۀ مستقیم ایران ختم شد که این حمله صرف‌نظر از پاسخ محدود اسرائیل، به‌عنوان تحولی در جهت خروج منازعه و قواعد درگیری از ریل مرسوم خود طی این چند دهه و نوعی معادله‌سازی در امتداد پیامدهای "طوفان‌الاقصی" و وضعیت قفل‌شده اسرائیل در غزه قلمداد ‌شد. 

اکنون آمریکا به شکل جدی‌تر از قبل و با قید فوریت از طریق عادی‌سازی مناسبات ریاض و تل‌آویو به دنبال تبدیل این تهدیدهای بی‌سابقه علیه اسرائیل در منطقه به فرصت‌های راهبردی، برهم زدن معادلات امنیتی در حال شکل‌گیری پس از "طوفان‌الاقصی" و پایه‌ریزی نظم امنیتی نوینی در خاورمیانه است.

البته در این میان، در کنار آمریکا، برخی متحدان آن در منطقه از عربستان و امارات گرفته تا اردن و مصر نیز در این نگرانی شریک‌اند و اتفاقاً حذف حماس در غزه هدف مشترک این طرف‌ها نیز بوده و هست.

اما رفته رفته دشواری تحقق این هدف با طولانی‌تر شدن جنگ، پیامدهای آن در جبهه‌بندی‌های منطقه‌ای، همچنین بالا گرفتن تنش‌ها و اتفاقات اخیر در سطح منطقه و تاثیرات آن بر چشم‌اندازهای کلان اقتصادی، موجب نگرانی بیشتر این طرف‌ها شده است. 

ازاین‌رو، به نظر می‌رسد که امروز خود بن‌سلمان نیز به عادی‌سازی روابط با اسرائیل بیش از گذشته اهمیت می‌دهد و پیوست‌های امنیتی آن را ضروری‌تر از قبل برای خلقِ معادلۀ کلان امنیتی در منطقه در مواجهه با ایران و شرایط کنونی را واجد فرصتی "بی‌سابقه" برای انعقاد پیمان دفاع مشترک با آمریکا می‌پندارد که هدف از آن هم روشن است.

یکی از ارکان این توافق‌نامه، ایجاد سپر پدافندی مشترک و چندلایه در منطقه است که آمریکا پس از حملات اخیر ایران، آن را یک ضرورت فوری و خطِّ مقدم پدافندی برای اسرائیل می‌داند و برخی متحدان عرب آمریکا نیز آن را اکنون ضرورتی راهبردی می‌پندارند.

البته این تحولات در حالی است که یک سال از "آشتی تشریفاتی" میان تهران و ریاض می‌گذرد؛ اما در این مدت، روابط رسمی وارد فاز گفت‌وگوهای عمیق امنیتی و سیاسی نشد. البته گویا این شکل روابط هم مطلوب ریاض برای کنترل و مهار واکنش‌ها و پیامدهای عادی‌سازی روابط با اسرائیل است.

در کل، به نظر می‌رسد که آمریکا می‌خواهد همزمان با پایان جنگ غزه از برگ عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان رونمایی کند؛ زمانی که دلالت‌های معنادار و روانشناختی مهمی هم دارد.

احتمالاً واشنگتن می‌خواهد در وهله نخست فضای کنونی و دلالت‌های شکل پایان جنگ از طریق توافق با حماس و باقیماندن این تشکیلات را که به معنای شکست جنگ و مکمل هفتم اکتبر است، معکوس کند.

واقعیت اما این است که عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسرائیل مانند عادی‌سازی‌های قبلی نیست؛ بلکه این اتفاق در صورتی که رخ دهد، یک تحول ژئوپلیتیکی واجد فرمت‌ها و پیامدهای امنیتی سهمگین در سطح منطقه است و احتمالاً متعاقب آن، کشورهای عربی و اسلامی بیشتری به تأسی از عربستان نظر به جایگاه خاصش به این روند بپیوندند.


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد

🔦دولت از مردم عذرخواهی کند


عبدالناصر همتی گفت:
🔹 امروز می‌بینید که با تزریق  درهم و دلار سعی در تقویت ارزش ریال دارند. البته من این اقدام بانک مرکزی را نفی نمی‌کنم. به هر حال کنترل نرخ دلار کار خوبی است و باید هم انجام شود.

🔹ولی اینکه با ارزپاشی این کاهش نرخ انجام شود مورد پذیرش نیست و این روش هیچ‌گاه جزو سیاست‌های من نبوده.

🔹 تزریق ارز جواب اصلی، اساسی، پایه‌ای، علمی و فنی نیست. راه آن مدیریت درست بازار ارز و شناسایی عوامل مؤثر بر افزایش نرخ ارز است.

🔹در حال حاضر مهمترین لنگر نرخ تورم، نرخ ارز است.دولت نه نرخ ارز را توانست کنترل کند و نه تورم را.

🔹امروز با 48 درصد نرخ تورم مواجه هستیم که عملکرد بسیار بدی است و به مفهوم شکست در مبارزه با تورم محسوب می‌شود. بنابراین این دولت نباید ژست کنترل تورم را به خود بگیرد. به نظر من باید از مردم عذرخواهی کنند و بگویند نتوانستیم تورم را کنترل کنیم./نواندیش

T.me/bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#داریوش_همایون از شخصیت های خاص قبل از انقلابست
او وزیر اطلاعات و‌جهانگردی هویدا بود

میشود به او نقدهای زیادی داشت
اما او همیشه عشقش به ایران بود
پس از انقلاب در امریکا حزب مشروطه را درست کرد
لیکن در مسیر مبارزاتش شخصا حاضر نشد موفقیت سیاسی به هرشکل ممکن را کسب کند

این بخشی از سخنانش
پیش از مرگ در خارج از ایرانست

برای او حفظ #‌تمامیت_ارضی_ایران از هرچیزی بالاتر بود...
برگی از تاریخ
@bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
#توتالیتاریسم به دنبال حکومت جابرانه بر انسان‌ها نیست
بلکه به دنبال نظامی است که در آن انسان‌ها زائدند.

"هانا آرنت، توتالیتاریسم"


🌏جامعه‌شناسی
@bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
روزت مبارک استاد و معلم نازنینم
پروفسور سید حسین #سیف_زاده
از برجسته ترین اساتید علوم سیاسی
و روابط بین الملل
@bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
استاد حسین #دهشیار
از برجسته ترین کارشناسان
مسایل ایالات متحده آمریکا
روزت مبارک
@bestdiplomacy
دیپلماسی
روزت مبارک استاد و معلم نازنینم پروفسور سید حسین #سیف_زاده از برجسته ترین اساتید علوم سیاسی و روابط بین الملل @bestdiplomacy
به خود میبالم که دانشجو شما بودم و مطالب آموخته شده را بکار میگیرم
هرسال این تکرار سپاس ادامه خواهد یافت
به امید ایران آباد و آزاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴 فریدون زندی در گفتگو با عادل فردوسی‌پور: در آلمان به هر کی بگی دلار رفته بالای ۶۰ هزارتومان میگه دروغ میگی، مگه میشه؟! فقط یک جنگ خیلی بزرگ می‌تونه باعث باشه دلار اینقدر بره بالا!
@bestdiplomacy
🔵🔴بدن کارگر نیز در بند است

#احسام_سلطانی

۱. چه چیزی مثل «بدن کارگر» قادر است اجتماعی را که با طرد انسان‌های بی‌شمار و محروم کردن آن‌ها از فرصت‌های زندگی شکل گرفته است، افشا کند؟
بدن در زندگی روزمره مکانی برای به رخ کشیدن فاصله‌های طبقاتی، فرهنگی و... است. جایی است برای نمایش دادن فاصله‌ها و به رخ کشیدن مرزهایی که به اشکال مختلف زندگی روزمره را احاطه کرده‌اند.
اما پیامدهای تبعیض و خشونت و نابرابری بیشتر خود را در «بدن کارگر» به نمایش می‌گذارند. جسم کارگر مکانی برای دیدن یک جامعه است، نگاه و دست‌های او و حتی نوع بیماری‌هایی که او به آن‌ها دچار می‌شود، ما را به دیدن فاجعه دعوت می‌کند. بیماری نیز موضوعی کاملاً اجتماعی است و نوع بیماری رابطه‌ی مستقیمی با سرمایه‌‌ی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی افراد دارد.
«بدن کارگر» به لحاظ تاریخی نیز جای کمتری برای جذب زندگی و فرصت‌های خاص دارد. تن او مکانی برای جذب رنج و بیماری‌های مختلف و مرگ است و «بدن کارگر» نزدیک‌ترین بدن به مرگ است. تن کارگر به راحتی به بیماری تن می‌دهد، همچنان که به نیستی و مرگ.

۲. فقط بدن زنان در بند و زیر فشار گفتمان حاکم نیست. بدن‌ کارگر نیز در بند است و باید رها شود. امروز اما بسیاری از زنان و مردان، مبارزه برای رهایی از سلطه را در مبارزه برای رهایی بدن زنان از زیر فشار گفتمان حاکم خلاصه کرده‌اند. در صورتی که هیچ‌یک بدون دیگری قادر نیست آزادی را تجربه کند. به گمان من، تا زمانی که جدا از جنسیت به فشار و سلطه‌‌ی گفتمان حاکم بر بدن‌ها توجه نشود، بسیاری از زنان و مردان به اصطلاح مبارز در این حوزه، همان مبارزان خصوصی که درگیر خواسته‌هایی خصوصی هستند، باقی خواهند ماند.
به زبانی دیگر، آن‌ها که برای در اختیار و کنترل داشتن بدن خود تلاش می‌کنند اما بر موقعیت بدن کارگران، طردشدگان، بی‌شناسنامه‌ها، مهاجران و...، جدا از زن و مرد بودن، چشم بسته‌اند، مبارزانی خصوصی بیش نیستند که درگیر زندگی‌های خصوصی خود هستند. بسیاری از این افراد آنچنان درگیر بدن خود شده‌اند که فراموش کرده‌اند که «دیگری» نیز موجودی بدن‌مند است و او نیز همان اندازه حق دارد که من. بنابراین، نگاه‌شان نه به بدن دیگری، چهره‌ی دیگری، بلکه بر بدن خود متمرکز است و این نیز از پیامدهای فردگرایی افسارگسیخته است که حتی در وقت مبارزه برای رهایی و آزادی، دیگری را از یاد می‌برد./جامعه شناسی
T.me/bestdiplomacy
روزنامه "هم‌میهن" نوشته است یک سال از "۱۰ فرمان مهار #تورم #رئیسی" گذشته و حالا انتشار لیست تورم توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد دولت سیزدهم نه‌ تنها در مهار تورم موفقیتی کسب نکرده بلکه رکورد ۸۰ ساله #نرخ_تورم را هم شکسته و به بالای ۵۲ درصد رسانده است.

طبق گزارش این روزنامه رکورد دولت رئیسی از سال ۱۳۲۲ تا کنون بی‌سابقه بوده است.

در این گزارش گفته می‌شود که پیش از این رکورددار تورم دولت #هاشمی_رفسنجانی با ۴۹.۴ درصد بوده است. تنها وجه مشترک تورم دوره رفسنجانی و تورم در سال‌های ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ شرایط بعد از جنگ بوده است.

در موارد یاد شده پیامدهای جنگ هشت ساله جنگ #ایران و عراق و جنگ جهانی دوم و اشغال ایران به دست متفقین تاثیرگذار بوده است.

هم‌میهن به این موضوع هم اشاره کرده است آماری که اکنون ارائه می‌شود برگرفته از جدول اعلامی بانک مرکزی است و این آمار رکوردزنی را به تصویر می‌کشد.

در جدول بانک مرکزی سال پایه ۱۳۹۵ است درحالی‌که سال پایه به ۱۴۰۰ تغییر پیدا کرده که طبق آن "دولتی‌ها تاکید می‌کنند که نرخ تورم کمتر از ۵۲ درصد است".

@bestdiplomacy
🔵🔴مدارا با طالبان بدون خط قرمز!

سرمقاله جمهوری اسلامی

🔹از حکمرانان یک نظام سیاسی دینی همچون نظام جمهوری اسلامی انتظار اینست که حداکثر رواداری را در سیاست داخلی اِعمال کنند و به این فرموده پیامبر خدا صلی‌الله علیه وآله پای‌بندی نشان دهند که اگر حاکم در عفو اشتباه کند بهتر است از اینکه در عقوبت کردن گرفتار خطا شود.

🔹عجیب است که علیرغم تجربیات متعدد و مستمری که در زمینه کارآمد نبودن سیاست زور و فشار وجود دارد، این دسته از حکمرانان همواره بر استمرار این سیاست شکست‌خورده اصرار می‌ورزند.

🔹عجیب‌تر اینکه همین حضرات که اِعمال فشار حداکثری در سیاست داخلی را می‌پسندند، در زمینه سیاست خارجی به ویژه درباره بعضی کشورها که خطرناک بودنشان برای منطقه و آینده منافع ملی ایران اظهر من‌الشمس است، به رواداری کامل و بدون قید و شرط معتقدند

🔹پاکستان و تاجیکستان در حال تسویه ‌حساب با طالبان هستند و آنچه مایه تاسف است اینست که ایران هنوز به سیاست مدارا با این گروه تروریستی تکفیری ادامه می‌دهد و این گروه دارد دائماً از ایران امتیاز می‌گیرد.


https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-15521

@bestdiplomacy
2024/06/19 19:20:28
Back to Top
HTML Embed Code: