Telegram Web Link
🌺🌺🌺

سلام روزتون بخیر

مراقب سلامتی خودمون و عزیزانمون باشیم.

📸👈 کارگاه بافت زیلو در میبد یزد

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌺🌺🌺

♦️دو زبان ایرانی کاملا از بین رفته است ۵ زبان را دیگر کسی استفاده نمی‌کند.

👈طبق گزارش یونسکو ٢۴ زبان در ایران درحال فراموشی و انقراض قرار دارد.

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
🌺🌺🌺

بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک گوهرند...

یکم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخِ اجلّ سعدی شیرازی، استاد سخن و شاعر بزرگ ایران گرامی باد.

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
Forwarded from از هوش می...
سینه‌ام دکان عطاریست...

@hojatmoradkhani
dardat chist
@HojatMoradkhani
🌺🌺🌺

سینه ام دکان عطاری است
دردت چیست ؟
تو اگر جسمت بهاران است ؟
اما جان تو پاییز
عازم مسجد سلیمانی، ولیکن می رسی تبریز
عاشقی تو...

🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶❤️👆

شعر: #محمد_صالح_علا
کلام: #حجت_مرادخانی
میکس و مستر: @gharat1


@hojatmoradkhani
🌺🌺🌺

📣این تصویر مردی است که پلکانِ شرقی کاخِ آپادانای #تخت_جمشید از زیر خاک بیرون کشید هم‌چنین دهها هزار لوح گِلی را کشف کرد که داده‌های گسترده‌ای از اقتصاد و جامعه ایران در زمان #هخامنشی به جامعه‌ی جهانی ارایه کرد.
«#ارنست_هرتسفلد» تمام زندگی خود را صرف تاریخ #ایران کرد. با پول فروش کتابخانه‌اش درباره باستان‌شناسی ایران می‌نوشت. هرگز به زندگی در آمریکا خو نگرفت و کمی پس از بازنشستگی در سال ۱۹۴۴ به خاورمیانه بازگشت.
او با هزینه‌ی شخصی خود پانصد نگاتیو ارزشمند از بخش‌های گوناگون #پارسه (تخت جمشید) نیز تهیه کرد که اکنون در موزه شرق شناسی #شیکاگو نگهداری می‌شود!

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
معاونت صنایع دستی و مغلطه توریه - خبرآنلاین

حجت اله مرادخانی

در خصوص اقدامات وزارت میراث فرهنگی و #معاونت_صنایع_دستی آن در خصوص ممانعت از حذف ماده ۱۴۲ قانون #مالیات مستقیم و حفظ معافیت مالیاتی صنایع دستی نیز به نظر می رسد مسئولین محترم این وزارتخانه در گفتار خود از #مغلطه_توریه یا صرفه جویی از بیان واقعیت استفاده کرده اند. این عزیزان در حالی از موفقیت خود در جلوگیری از حذف این ماده قانونی یاد می کنند که همه واقعیت نبوده و تنها بخشی از ماجراست.

علی اصغر مونسان وزیر محترم میراث فرهنگی در همان خبر همچنین اعلام می دارد: «به دنبال پیگیری‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، سازمان امور مالیاتی در پاسخ به یکی از نامه‌های این وزارتخانه آورده است: "پیش‌نویس لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم پس از برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان و صاحب‌نظران ذی‌ربط تهیه و تنظیم‌شده و وفق بند ۶۲ آن متن: "درآمد اشخاص حقیقی بابت تولید فرش دستباف و صنایع‌دستی مجموعاً تا مبلغ ۲میلیارد ریال از پرداخت مالیات معاف است" جایگزین متن فعلی ماده ۱۴۲ قانون مذکور شده است".» به عبارت دیگر، برخلاف اظهارنظر معاون محترم صنایع دستی در برنامه زنده شبکه خبر، صحبت وزیر بیانگر حذف ماده ۱۴۲ معافیت مالیاتی کارگاه های صنایع دستی و فرش دستباف است. و تنها در این بین صرفا کارگاه هایی که مجموعا درآمدی کمتری از ۲۰۰ میلیون تومان دارند، معاف خواهند بود.

در این بین باید گفت که اگر مسئولین محترم این وزارتخانه و مرکز ملی فرش ایران چنانچه عملکردی شبیه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتند و از همان ابتدا به پیگیری این موضوع می پرداختند، ای بسا ماده ۱۴۲ همچنان در قانون باقی می ماند و این چالش جدی به وجود نمی آمد. مقوله ای که به نظر می رسد بیانگر عدم اولویت بودن صنایع دستی در این وزارت خانه باشد که مصداق های دیگری نظیر تغییر نام وزارتخانه، عدم حضور جدی فعالان صنایع دستی در نشست اخیر با معاون اول رئیس جمهور از دیگر مصداق های آن به شمار می رود. مرکز ملی فرش ایران نیز در این مدت فعالیت مشخصی برای حل این مشکل نداشته یا لااقل انعکاسی از آن در فضای رسانه ای کشور منعکس نشده است.

https://www.khabaronline.ir/news/1386679/%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D8%BA%D9%84%D8%B7%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87
🌺🌺🌺

📸تصویری قدیمی مربوط به دوره قاجار، از گنبد سلطانیه.

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
نگاهی به وضعیت صنایع‌دستی؛

از انکار واقعیت تا رسیدن به یک راه‌کار مناسب!

یک کارشناس صنایع‌دستی و هنرهای سنتی بر این باور است که در این حوزه لازم است به ارائه راهکارهایی برای خروج از بحران فعلی پرداخته شود. در این راستا، شاید در کوتاه‌مدت بتوان با استفاده از تجربیات دیگر کشورهای موفق در زمینه صنایع خلاق و بومی کردن آن تجربیات، گام‌هایی در مسیر بهبود وضعیت موجود برداشت.

#حجت‌اله_مرادخانی ـ پژوهشگر صنایع‌دستی و مدرس دانشگاه ـ در گفت‌وگو با #ایسنا، درباره جایگاه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی ایران در جهان، اظهار کرد: به طور کلی در دنیای امروز توسعه #صنایع_خلاق و فرهنگی از رهگذر مطالعات علمی و برنامه‌ریزی‌های مبتنی بر واقعیت صورت‌گرفته و به همین خاطر روند #تجارت جهانی این حوزه‌ها در دو دهه اخیر با نرخ رشد مثبتی همراه بوده است.

مرادخانی با اشاره به ارقام #صادرات_چمدانی_صنایع‌دستی و با بیان اینکه «این آمارها همواره بدون هیچ #سند و دلیلی برای روش محاسبه آن تکرار می‌شوند»، اظهار کرد: در این میان جالب است که گاهی #ناهماهنگی‌هایی میان گفته‌های مدیران نیز دیده می‌شود. برای مثال، در تاریخ ۱۶ فروردین ۹۹ برای آمار صادرات صنایع‌دستی در سال ۹۸، رقم ۲۸۹ میلیون دلار اعلام و اظهار شد به همین میزان هم صادرات چمدانی صنایع‌دستی داشته‌ایم که مجموع آنها حدودا ۶۰۰ میلیون دلار می‌شود.

این کارشناس صنایع‌دستی در ادامه اظهار کرد: این درحالی است که در مورخ ۱۷ اردیبهشت ۹۹، آمار صادرات رسمی صنایع‌ دستی کشور ۲۳۷ میلیون دلار اعلام شد و میزان صادرات چمدانی صنایع‌دستی هم ۱۹۰ میلیون دلار؛ یعنی در سال ۱۳۹۸ مجموعا #صادرات رسمی و چمدانی صنایع‌دستی ایران ۴۲۷ میلیون دلار بوده است. این #ارقام_متعارض در سخنرانی های مختلف تکرار شده، بدون آنکه به #چالش‌های_امروز صنایع‌دستی چندان بپردازند.

مشروح مصاحبه در لینک زیر👇

https://www.isna.ir/news/99041713154/
قلعه تاریخی هزار در آبدانان
یکی بناهای بجا مانده از اواخر دوره ساسانی و اوایل اسلامی در شهرستان آبدانان در استان ایلام است.
این بنا که به نظر می‌رسد کارکرد نظامی داشته، در سه طبقه احداث شده و در شرق شهر آبدانان واقع شده است.
بقایای نورگیرها و کانال‌های تهویه هوا و اتاق‌های مختلف این بنا هنوز قابل مشاهده هستند.
موقعیت جغرافیایی این قلعه، نسبت به قلعه مرتفع روستای پشت‌قلعه به گونه‌ای‌ست که با استفاده انعکاس نور آفتاب، امکان مبادله پیام وجود داشته است.
با وجود این ابنیه تاریخی در منطقه آبدانان، تا کنون کاوش منسجم و فراگیری نسبت به محوطه های باستانی آن انجام نگرفته است و بسیاری از نظرات، بیشتر مبتنی بر حدس و گمان است. در حالی که موقعیت آبدانان نسبت به جلگه خوزستان و نیز منطقه بین‌النهرین، بگونه‌ای راهبردی و حساس است و به نظر می‌رسد در دوران پیشاتاریخ و دوران تاریخی از جایگاهی ویژه برخوردار بوده‌ است.
این قله در سال ۱۳۷۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
2025/02/22 22:16:10
Back to Top
HTML Embed Code: