Telegram Web Link
.
#زینت‌الملک قوامی دختر حبیب الله خان قوام (قوام الملک چهارم) بود، زنی خیر و محبوب که یکی از زیباترین خانه های تاریخی شهر #شیراز، به خاطر سکونت این بانو در آن، به اسم وی مشهور است.
#خانه_زینت‌الملوک در نوع خود موزه ای از هنرهای وابسته به #معماری_سنتی ایران است. سقف اغلب اتاق‌های آن چوبی و دارای نقاشی‌های زیبا و ظریفی است.
این خانه از طریق یک تونل زیر زمینی به #عمارت_نارنجستان_قوام که کنار آن است، راه دارد و به عنوان اندرونی نارنجستان محسوب میشد.
گفته می‌شود تنها خانه تاریخی شیراز است که زیرزمین بزرگ آن همه بنا را احاطه کرده و الان #موزه_مشاهیر_شیراز آنجا قرار دارد.
آجرکاری‌، گچبری و نمای زیبای عمارت اصلی خانه، از دیگر جاذبه های آن هستند که توسط هنرمندان و صنعتگران سنتی دوره قاجار خلق شده اند.این خانه سال ١٣۵۴ به ثبت ملی رسید.
@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
تمبری که پست لهستان برای یادبود اقامت لهستانی‌ها در ایران، در زمان جنگ جهانی دوم منتشر کرده است. روی آن نوشته شده:

« اصفهان شهر کودکان لهستانی »

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈آبشار ریژآو یا آبشار پیران 

این جاذبه طبیعی در روستای ژالکه در شهرستان #سرپل‌ذهاب استان کرمانشاه قرار دارد و یکی از بلندترین آبشارهای ایران محسوب می‌شود.

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👈شهرستان #آبدانان شهری در جنوب استان ایلام با بیشترین بارش ها در طول سال یکی از زیباترین بهار های انتهای رشته کوه های #زاگرس را پدید می آورد.

دریاچه دوقلوی #سیاه‌گاو یکی از خاص ترین پدیده های زمین شناختی در این شهرستان است.

میتوانید تغییر محسوس دما را در جنگل های بلوط این شهرستان در منطقه ای موسوم به #دینارکوه دید.

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
📣قلعه تاریخی هزاردَر آبدانان

♦️یکی بناهای بجا مانده از اواخر دوره #ساسانی و اوایل اسلامی در شهرستان آبدانان در #استان_ایلام است.
♦️این بنا که به نظر می‌رسد کارکرد نظامی داشته، در سه طبقه احداث شده و در شرق شهر #آبدانان واقع شده است.
👈بقایای نورگیرها و کانال‌های تهویه هوا و اتاق‌های مختلف این بنا هنوز قابل مشاهده هستند.
♦️موقعیت جغرافیایی این قلعه، نسبت به قلعه مرتفع #روستای_پشت‌قلعه به گونه‌ای‌ست که با استفاده انعکاس نور آفتاب، امکان مبادله پیام وجود داشته است.
با وجود این ابنیه تاریخی در منطقه آبدانان، تا کنون کاوش منسجم و فراگیری نسبت به #محوطه‌های_باستانی آن انجام نگرفته است و بسیاری از نظرات، بیشتر مبتنی بر حدس و گمان است. در حالی که موقعیت آبدانان نسبت به جلگه خوزستان و نیز منطقه #بین‌النهرین، بگونه‌ای راهبردی و حساس است و به نظر می‌رسد در #دوران_پیشاتاریخ و دوران تاریخی از جایگاهی ویژه برخوردار بوده‌ است.
👈این قلعه در سال ۱۳۷۹ به‌عنوان یکی از #آثار_ملی_ایران به ثبت رسیده‌است.

@berimsafar2
📱🖥مجازی سفر بریم، در خانه بمانیم
Forwarded from اداری آنلاین (Hossein Ghayoom)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بشنوید | مدیران بی ربط، تهدید جدی برای میراث فرهنگی
#حجت_اله_مرادخانی، پژوهشگر صنایع دستی و مدرس دانشگاه می گوید انتصاباتی که در دو ماه اخیر در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صورت گرفته، – مرداخانی می گوید: انتصاب سجاد نوروزیان به عنوان رییس موزه ملی فرش، که در کارزار انتخاباتی آقای ضرغامی به عنوان دستیار او در حوزه کسب و کارهای دیجیتال فعالیت می کردند و سوابقشان هم بیشتر در حوزه کودک بوده است، از دیگر انتصابات بی ربط به حوزه میراث فرهنگی است.
از اولین کارهای او تبدیل کردن حوض های موزه فرش به باغچه بود که یک مداخله در یک اثر ملی است و بسیار هم مورد انتقاد قرار گرفت.
این پژوهشگر صنایع دستی با بیان اینکه اگر قرار باشد افراد غیرمرتبط سمت ها را در اختیار بگیرند، تردیدهای جدی به ذهن می رسد که سرانجام این وزارتخانه سرانجام خیری خواهد بود یا نه؟ می گوید: آن هم وقتی که با آمدن آقای ضرغامی بسیاری امیدوار شده بودند که با توجه به سوابق و نفوذ سیاسی او، این وزارتخانه رونق پیدا کند.
منبع/خبر آنلاین


https://www.tg-me.com/Gavaninedari
Forwarded from میراث‌ باشی
🔺یونسکو نه مهر اصالت به صنایع دستی می‌دهد نه نشان مرغوبیت!
▪️همیشه وزارت میراث فرهنگی از واژه مهر اصالت یونسکو برای برتری دادن به آثار هنرمندان صنایع دستی استفاده کرده است، عنوانی که به یونسکو ربطی ندارد!


🖋 #فاطیما_کریمی

🔸مهر اصالت یونسکو یا نشان مرغوبیت کالا؟ اینها واژه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی از آنها برای نشان دادن برتری آثار هنرمندان صنایع دستی از آن استفاده می‌کند بنا به استناد یک شورای بین‌المللی و غیردولتی که در این حوزه فعالیت می‌کند اما در واقع این برچسب را نه می‌توان مهر اصالت دانست و نه متعلق به یونسکو.
🔸این موضوع در پنجمین نشست از سلسله میزگردهای کارشناسی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با عنوان بررسی کارکردهای نشان مرغوبیت کالا در صنایع دستی بررسی شد و حسین بختیاری، مدیرعامل شبکه ملی مجمع هنرمندان و صنعت‌گران، حجت الله مرادخانی، پژوهشگر صنایع دستی و مدرس دانشگاه و سیدعلی خطیب شهیدی، کارشناس هنرهای سنتی و تولیدکننده صنایع دستی در محل خبرگزاری مهر پیرامون آن بحث کردند.
🔸در این نشست حجت الله مرادخانی، پژوهشگر صنایع دستی با اشاره به اینکه ترجمه‌ای غلط به نام مهر اصالت در حوزه صنایع دستی رایج شده گفت: چیزی که از آن به نام مهر اصالت یاد می‌کنند، در اصل نشان مرغوبیت کالاست که نه از طرف یونسکو بلکه از طرف شورای جهانی صنایع دستی که یک نهاد غیردولتی است به یک اثر شاخص از هنرمند اعطا می‌شود.
وی گفت: هنرمند برای اخذ نشان مرغوبیت کالا باید چند شاخص را رعایت کند که از آن جمله می‌توان به برتری، تعالی و کیفیت استاندارد کالا، اصالت و هویت فرهنگی، ارزشهای زیبایی شناختی، دوستدار محیط زیست بودن، قابل فروش بودن، رعایت کپی رایت و حقوق نیروی کار و تشویق دیگر فعالان صنایع دستی برای حفظ دانش سنتی در بستر رقابتی اشاره کرد.
اگر این نشان یک رویکرد متناسب و استراتژی معقول برای رشد خلاقیت و بهره‌وری کاری هنرمندان صنایع دستی نداشته باشد در نهایت ممکن است به مهاجرت این هنرمندان بینجامد./مهر

مطالب بیشتر را در لینک زیر بخوانید🔻
http://mehrnews.com/xWHmQ

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
Channel name was changed to «🇮🇷 بریم سفر 🇮🇷»
Channel name was changed to «🇮🇷 باهم بریم سفر 🇮🇷»
Forwarded from دیدارنیوز
گفت و گوی دیدار با یک پژوهشگر صنایع خلاق و استاد دانشگاه درباره ثبت کاروانسرا‌های ایران در یونسکو

🔹صیانت از میراث کشور وظیفه همه است/ پرونده ماسوله به خاطر ناکارآمدی ثبت جهانی نگرفت

🔹جنگ روسیه و اوکراین در سال گذشته سبب شد تا ۲۴ پرونده جهانی بلاتکلیف بماند، اما در چهل و پنجمین کمیته میراث جهانی یونسکو همه پرونده‌ها بررسی شد و سهم ایران، ثبت پرونده کاروانسرا‌ها بدون ثبت ماسوله بود.

جهت مشاهده متن کامل کلیک کنید

#دیدار_نیوز
@didarnews1| @didarnewsir
Forwarded from اقتصاد خلاق (Mohammad Amin Soudi)
🔺️ درسگفتار "تبارشناسی خلاقیت در ایران"

🔸خلاقیت و نوآوری از جمله کلید واژه‌هایی هستند که در دو دهه اخیر نقش محوری در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های خرد و کلان دنیا داشته‌اند و جایگاه ویژه‌ای در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال کسب کرده‌اند.

🔸در کشور ما هم چند سالی است که مباحث خلاقیت و نوآوری طرح شده و اما مبانی و بسترهای نظری آن همچنان ناشناخته و یا کمتر شناخته شده مانده است.

🔸در این درسگفتار ریشه‌های خلاقیت و زمینه‌هایی بروز و شکل گیری آن در فرهنگ ایران معرفی می شود و مصداق‌های مختلفی از تاریخ هنر ایران معرفی می‌شود.

🔸هدف از این درسگفتار تعریف چیستی خلاقیت، نسبت آن با نوآوری، معرفی نمونه های تاریخی و ریشه های شکل‌گیری آن در ادوار مختلف ایران است.

🔸اینکه بدانیم اگرچه مباحث خلاقیت، نوآوری و صنایع خلاق، هر چند در دو دهه اخیر در دیگر کشورهای دنیا برجسته و معرفی شده‌اند، اما در سرزمین ایران پیشینه‌ای کهن و غنی دارند و در متون مختلف ادبی به آن پرداخته شده است.


👈 جمعه ۷ مهرماه ۱۴۰۲ در پلتفرم اسکای روم

👈جهت اطلاع به ID زیر پیام دهید.

@hojat_moradkhani


⬅️ کانال تلگرامی اقتصاد خلاق

@creative_eco
2025/02/21 04:01:06
Back to Top
HTML Embed Code: