Telegram Web Link
🏴با نهایت تأسف و تألم درگذشت محقق ارجمند جناب آقای دکتر حمید رضا گیاهی یزدی عضو محترم شورای مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و مدیرگروه تاریخ علم بنیاد دایره المعارف اسلامی را به خانواده محترم ایشان تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای آن عزیز فقید علو درجات و برای بازماندگان و رهروان ایشان صبر و شکیبایی خواستاریم. ◼️
☀️جشنواره ملی ساعت های آفتابی

🔸گرامیداشت 22امین سالروز تاسیس انجمن نجوم ثاقب
🔸نمایشگاه عکس ساعت های آفتابی
🔸 رصد اجرام آسمانی با ابزارهای نجومی

☀️سه شنبه 31 خرداد - رشت
🏆فراخوان جایزه صمیمی سال 1401

🔸فعالیت‌های پژوهشی برتر تحصیلات تکمیلی در حوزه نجوم و اخترفیزیک، پرتوهای کیهانی، و کیهان‌شناسی

🔹شرايط شرکت و نحوه انتخاب :
🔸این جایزه به فعالیت های پژوهشی برجسته‌ای که در داخل کشور و در حوزه‌های نجوم و اخترفیزیک، پرتوهای کیهانی، و کیهان‌شناسی انجام شده باشد اعطا می‌شود. یک جایزه برای فعالیت پژوهشی در مقطع کارشناسی‌ارشد و یک جایزه برای فعالیت پژوهشی درمقطع دکتری اهدا می‌شود. در زمان درخواست نباید بیش از دو سال از زمان فارغ‌التحصیلی ( زمان دفاع) متقاضیان گذشته باشد.

🔸متقاضیان لازم است که درخواست های خود را به همراه شرح حال علمی خود،‌ شامل گزارشي از فعاليتهای پژوهشی به همراه دو توصیه‌نامه‌ که یکی از آن‌ها ترجیحاً از سوی استاد راهنما نوشته شده است را حداکثر تا ۳۰ تیرماه ۱۴۰۱ طبق جدول زمان‌بندی و فرمت مشخص شده به کمیته داوری به نشانی [email protected] ارسال نمایند.

🔻مهلت ارسال مدارک: ۳۰ تیر ۱۴۰۱

🌐اطلاعات بیشتر در:
جایزه دکتر صمیمی سال 1401
☀️جشنواره ملی ساعت های آفتابی
🗓 14 تیرماه به صورت مجازی
انا لله و انا الیه راجعون

🏴پروفسور محمدرضا ستاره از دانشمندان برتر جهان اسلام در اول خرداد ماه سال ۱۴۰۱ در مسیر بیجار به دیواندره دچار سانحه تصادف شد و پس از تحمل بیش از یک ماه درد و رنج ناشی از تصادف و ده عمل جراحی، ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۱ در بیمارستان امام خمینی تهران دار فانی را وداع گفت. پروفسور ستاره اهل بیجار و از جمله نخبگان علمی و دانشمندان این شهرستان و استان کردستان به شمار می رفت.

◼️بی شک از دست دادن این فیزیکدان برجسته نظری، برای جامعه علمی کشور تلخ و ناگوار است و فقدان وی به راحتی جبران نخواهد شد. انجمن نجوم ایران درگذشت این دانشمند برجسته فیزیک نظری را به جامعه علمی کشور و خصوصا جامعه فیزیک، خانواده داغدار ایشان، و همه دانشجویان و همکاران وی تسلیت می گوید. روحش شاد و یادش گرامی باد. 🖤
انجمن نجوم ایران
انا لله و انا الیه راجعون 🏴پروفسور محمدرضا ستاره از دانشمندان برتر جهان اسلام در اول خرداد ماه سال ۱۴۰۱ در مسیر بیجار به دیواندره دچار سانحه تصادف شد و پس از تحمل بیش از یک ماه درد و رنج ناشی از تصادف و ده عمل جراحی، ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۱ در بیمارستان امام خمینی…
◼️استاد محمدرضا ستاره دکتری خود را در سال 1380 از دانشگاه صنعتی شریف در زمینه فیزیک نظری اخذ کرد. تالیف بیش از 300 عنوان مقاله در مجلات معتبر بین المللی و تربیت ده ها دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری فیزیک از خدمات ماندگار ایشان به جامعه علمی کشور است. ایشان دارای شاخص هرش 52 بوده و مقالات وی بیش از 11000 ارجاع دریافت کرده اند که از این نظر در بین فیزیکدانان ایرانی جایگاه رفیعی دارد. از جمله افتخارات دکتر ستاره انتخاب بعنوان دو درصد دانشمند برتر جهان طبق ارزیابی دانشگاه استنفورد، دانشمند برتر جهان اسلام، پژوهشگر برترکشوری و عضو فدراسیون سرآمدان علمی ایران می باشد. ایشان از دانشمندان و فرزانگان معاصر و از نمادهای علم و پژوهش و در استان كردستان به شمار می آمد.
مراسم اختتامیه هفته نجوم

🗓 سه شنبه‌ 28 تیر ماه
ساعت 16 الی 17:30

🔸سالن همایش های باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران
کارگاه بین‌المللی
«چشمه‌های گذرا و اخترفیزیک چند پیام‌رسانی»

🔹برگزار کننده:دانشکده‌ی فیزیک،‌ دانشگاه صنعتی اصفهان

💻نحوه برگزاری: آنلاین
🗓زمان برگزاری: 6-7 مرداد 1401

🔸این کارگاه پنجمین کارگاه از سری کارگاه‌ها در زمینه‌ی نجوم و اخترفیزیک رصدی است، که توسط پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و رصدخانه ملّی و به میزبانی یکی از دانشگاه‌های تزار اول کشور برگزار می‌شود.

🔹لینک ثبت نام و اطلاعات بیشتر:
http://ino.ipm.ac.ir/conferences/workshop5/
مراسم اختتامیه هفته نجوم 1401 سه شنبه‌ 28 تیر ماه در سالن همایش های باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار گردید.
IMG_8729.JPG
7.9 MB
🔸 فایل با کیفیت عکس دسته جمعی مراسم اختتامیه هفته نجوم 1401
🏆 تیم های منتخب هفته نجوم 1401
انجمن نجوم ایران
🏆 تیم های منتخب هفته نجوم 1401
به نام خداوند زمین و آسمان‌ها

🔰بیانیه‌ی هئیت برگزار کننده‌ی هفته نجوم 1401 در خصوص تیم‌های منتخب هفته و روز نجوم

با سلام و احترام خدمت تمام فعالان و زحمتکشان هفته و روز نجوم از سراسر کشور عزیزمان ایران
قبل از بیان هر نکته‌ای لازم به ذکر است از تمامی عزیزانی که به هر نحو، در برگزاری هفته و روز نجوم 1401 تلاش نموده‌اند، قدردان و سپاسگزاریم.
در خصوص انتخاب گروه‌های برتر هفته نجوم باید بیان نماییم که کاری بسیار دشوار بود، زیرا عملکرد تمامی گروه‌ها بسیار نزدیک به هم بوده و هر کدام سنگ تمام گذاشته بودند. پایش و بررسی هر یک از 57 گروه ثبت نام کرده در دو بخش صورت گرفت:
1- اطلاعات حاصل از ثبت نام و بررسی آن در گزارشات دریافتی در بخش هایی مانند تعداد برنامه، تعداد مخاطبین برنامه ها، محتوا و ...
2- بررسی و امتیاز دهی توسط داوران انتخاب شده، باید به این نکته اشاره نمود که هیچ کدام از داورها در گروهی شرکت نداشت و هیچ گونه وابستگی به آنان نداشته اند و کاملا به صورت بی طرف، به بررسی هر یک از گزارش دریافتی از سمت گروه ها پرداخته و به امتیاز دهی نموده اند.

💫در نتیجه چهار تیم را به عنوان منتخبین هفته نجوم 1401 از میان 57 تیم انتخاب نموده اند:

🏆شرکت خصوصی ستاره هور آذین(آسمان سرای سها)
🏆 موسسه اندیشه پژوهان (گروه نجومی کافه‌آسترو)
🏆 پژوهش‌سرای دانش‌آموزی شهدای غزه و کانون فرهنگی تربیتی شهید رشیدیان، اداره‌ی آموزش و پرورش دیواندره
🏆 پژوهشسرای دانش آموزی شهرستان ایرانشهر

با آرزوی موفقیت و سربلندی برای تمام فعالین در زمینه نجوم، علم، دانش و هنر

تیر ماه 1401
آمار برنامه های هفته نجوم 1401 در سطح کشور
🏆هفتمین رقابت استارکاپ 🏆
انجمن نجوم ایران
🏆هفتمین رقابت استارکاپ 🏆
🏆اطلاعیه شماره ۱ هفتمین رقابت استارکاپ؛ ثبت نام آغاز شد

رقابت نجومی استارکاپ، نخستین رقابت چندگانه منجمان آماتور در ایران است که با همکاری انجمن نجوم ایران و شرکت گردشگری آوان برگزار می شود و در طی آن همه توانایی‌های علمی و عملی منجمان آماتور سنجیده می‌شود و در نهایت افرادی که در مجموع همه مراحل، بالاترین امتیازات را کسب کنند به عنوان نفرات برتر معرفی خواهند شد.

کاروانسرای قصر بهرام واقع در پارک ملی کویر در ۵ دوره نخست، میزبان برگزاری استارکاپ بود اما به دلیل شرایط همه‌گیری کرونا ششمین رقابت استارکاپ به صورت مجازی برگزار شد. این شرایط فرصتی استثنائی فراهم آورد تا این بار بر جنبه‌های دیگری از نجوم آماتوری تاکید کنیم که پیش از این امکان برگزاری رقابت در آن حوزه‌ها وجود نداشت. با بهبود اوضاع همه‌گیری ویروس کرونا و امکان برگزاری برنامه حضوری، کاروانسرای قصر بهرام بار دیگر میزبان رقابت استارکاپ است اما با توجه به محدودیت‌های موجود برای برگزاری برنامه حضوری، استارکاپ هفتم در دو مرحله برگزار می‌شود. مرحله اول استارکاپ هفتم به صورت مجازی و در تاریخ ۲۷ امرداد برگزار می‌شود و نفرات برگزیده (حداکثر ۵۰ نفر که حداقل امتیاز لازم در مرحله اول را کسب کرده باشند) به مرحله دوم رقابت راه می‌یابند که به صورت حضوری در تاریخ ۱۰ و ۱۱ شهریور در کاروانسرای قصر بهرام برگزار می‌شود. علاوه بر این بخش آموزشی استارکاپ نیز در مهر ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد که اطلاعات تکمیلی و ثبت نام آن متعاقبا اعلام می‌شود.

زمان برگزاری:
مرحله اول (مجازی): پنجشنبه ۲۷ امرداد ۱۴۰۱
مرحله دوم (حضوری): پنجشنبه و جمعه ۱۰ و ۱۱ شهریور ۱۴۰۱

هزینه ثبت نام:
مرحله اول (مجازی): ۵۰ هزار تومان
مرحله دوم (حضوری): ۸۲۰ هزار تومان (در صورت پذیرفته شدن در مرحله اول)

مهلت ثبت نام مرحله اول: تا پایان روز چهارشنبه ۱۹ امرداد ۱۴۰۱
مهلت ثبت نام مرحله دوم: تا ۵ روز پس از اعلام نتایج اولیه

جوایز نفرات برگزیده استارکاپ:
نفر اول رقابت: کاپ ویژه + نیم سکه
نفر دوم رقابت: ربع سکه
نفر سوم رقابت: سکه گرمی

متن کامل اطلاعیه شماره ۱ و پاسخ به سوالات متداول

فرم ثبت نام در استارکاپ ۱۴۰۱

🏆 @StarCup_Official
با نام و یاد پرآوردگار مهربان

کسب مقام قهرمانی و موفقیت مجدد و غرور آمیز گروه ملی المپیاد نجوم و اخترفیزیک ایران در سطح جهانی را به تک تک اعضای محترم، سرپرستان محترم و همچنین جامعه‌ی‌ نجوم کشور عزیزمان تبریک عرض می‌کنم.

موفقیت های پیاپی چند سال اخیر گروه ملی المپیاد نجوم ایران در مسابقات جهانی نشان از توانمندی‌های علمی کشور در حوزه نجوم و نوید بخش امکان رسیدن به جایگاه رفیع در این علم است.

این پیروزی، قطعا مسئولیت توجه بیش از پیش به جایگاه علوم پایه بر دست اندرکاران و دولتمردان کشور در سال جهانی علوم پایه که نجوم نیز بخش مهمی از آن است، را می‌افزاید. امید است تا با فراهم آمدن بسترهای لازم و گسترده تر رشد و توسعه علم نجوم در آینده نزدیک، شاهد درخشش مجدد این نخبگان و بسیاری از علاقه‌مندان آسمان باشیم. باشد که با تلاش و همت همه علاقه‌مندان نجوم کشور، شاهد رسیدن به جایگاه علمی شایسته و زیبنده نام ایران در زمینه‌های گسترده علم نجوم باشیم.

معین مصلح
از طرف هیأت مدیره انجمن نجوم ایران
⭐️موسسه اندیشه پژوهان برگزار می‌کند: کارگاه ایستگاه نجوم

⁉️ ثبت احوال نجومی: چگونه سن زمین، ماه، خورشید، منظومه‌شمسی، ستاره‌ها، کهکشان‌ها و کیهان محاسبه می‌شود؟

🗓پنجشنبه ۱۷ شهریور، ساعت ۱۷ تا ۲۰
💳هزینه کارگاه: ۱۵۰ هزار تومان
🎖همراه با اعطای گواهی معتبر آموزشی
🌙محل برگزاری: تهران، نارمک، موسسه اندیشه پژوهان

🔭مدرسین کارگاه:
🔺مائده فرهوش؛ کارشناسی‌ارشد کیهان‌شناسی از دانشگاه امیرکبیر و مدرس نجوم
🔺محمد مهدی موسوی؛ کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه شهید بهشتی و روایتگر نجوم

سرفصل‌های کارگاه:
🔹نحوه محاسبه سن زمین و ماه و تئوری‌های شکل‌گیری ماه
🔸سحابی اولیه منظومه‌شمسی و شکل‌گیری آن
🔹تولد ستاره‌ها و همجوشی هسته‌ای
🔸رابطه درخشندگی، دما، جرم و سن ستاره‌ها (بررسی نمودار رنگ-قدر ‌HR)
🔹محاسبه سن کهکشان‌ها
🔸قانون هابل، انتقال‌به‌سرخ، انبساط جهان
🔹سن کیهان، انفجار بزرگ و تکامل کیهان

⚡️مهلت ثبت: سه‌شنبه ۱۵ شهریور
💥ظرفیت کارگاه محدود است. لطفا برای ثبت نام در اولین فرصت اقدام کنید.

⭐️شماره تماس برای ثبت نام: 09379111500
🪐 سیزدهم شهریور 1401،به مناسبت هزار و پنجاهمین سال بزرگداشت زاد روز ابوریحان بیرونی و هم‌زمان با سال جهانی علوم پایه، با نام " روز ملی نجوم" نامگذاری شد.
2024/09/29 17:43:48
Back to Top
HTML Embed Code: