Telegram Web Link
🔰 اتحادیه بین المللی نجوم (IAU) ، بخشی از برنامه راهبردی 2020-2030 خود را به تلاش برای تعامل با منجمان آماتور در سرتاسر جهان اختصاص داده و از همه منجمان آماتور دعوت نموده تا در فرم گرد آوری اطلاعات که در همین راستا شکل گرفته، شرکت نمایند و نقطه نظرات خود را در خصوص تعامل بهینه جامعه نجوم آماتوری با جامعه ی حرفه ای اتحادیه بین المللی نجوم (IAU) ارائه دهند.

متن خبر در وبسایت انجمن نجوم ایران

لینک تکمیل فرم در IAU


🔸آدرس صفحه اینستاگرام انجمن نجوم ایران:
🔸 astronomical.society.iran

🔸به کانال خبری انجمن نجوم ایران بپیوندید:
🆔 @asinojum
🔰 انجمن نجوم ایران با هدف بررسی چالش های آموزش و پژوهش نجوم در ایران تصمیم دارد نشستی را به صورت آنلاین برای کلیه اعضای انجمن نجوم ایران برگزار کند.

در این نشست مشتاقیم تا نظرات همکاران گرامی را برای ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش در گرایش های مختلف نجوم بشنویم و برای اجرایی شدن آنها گامی موثر برداریم.

🗓 زمان برگزاری:
چهارشنبه 18 اسفند 1400 ساعت 14 الی 17
به صورت آنلاین در اسکای روم
🔺 لینک شرکت در نشست متعاقبا اعلام خواهد شد.

اطلاعات تکمیلی و فرم ثبت نام

🔸آدرس
صفحه اینستاگرام انجمن نجوم ایران:
🔸 astronomical.society.iran

🔸به کانال خبری انجمن نجوم ایران بپیوندید:
🆔 @asinojum
🔰 شاخه بانوان انجمن نجوم ایران (شبانا)، در روز ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۳۰ الی ۱۹، جهت معرفی این شاخه و چالشهای بانوان در حوزه نجوم و ارائه راهکارها، نشستی با دانشگاهیان در پانزدهمین همایش ملی نجوم و اختر فیزیک در دانشگاه مازندران برگزار خواهد کرد.
🔸روز چهارشنبه، ۲۷ بهمن، ساعت ۱۵، خانم دکتر انسیه عرفانی، موسس و مسئول شاخه بانوان انجمن در مورد اهداف شاخه و فعالیت‌های انجام گرفته سخنرانی خواهند داشت.

🔸در ضمن این نشست در رویداد «صبحانه با زنان» به مناسبت روز جهانی زنان و دختران در علم (۱۱ فوریه) نیز ثبت شده است.

🔰 جهت شرکت در نشست نیازی به ثبت نام در همایش نیست و جلسه در لینک زیر برگزار خواهد شد.
🌐 http://umz-meet.iranlms.org/join/63t8d
به امید همراهی شما
🔰 چهارشنبه همین هفته، 18 اسفند ماه
نشست چالش های آموزش و پژوهش نجوم در ایران به صورت آنلاین برای کلیه اعضای انجمن نجوم ایران برگزار می شود.

🔹دوستانی که تمایل به شرکت در این نشست را دارند فرم زیر را تکمیل نمایید تا لینک شرکت در برنامه برای شما ارسال گردد.

اطلاعات تکمیلی و فرم ثبت نام
📋 برنامه زمان بندی اولین نشست چالش های آموزش و پژوهش نجوم در ایران
🌱 یا محول الحول والاحول

بهاری دیگر در سرزمینی کهن آغاز می‌شود و سالی نو و قرنی جدید از سر گرفته می‌شود! 

شروع این عصر برای منجمان دنیا همراه است با دوران جدید طرح‌های کلان و بلند پروازانه‌ی نجومی! برنامه‌های متعدد و ساخت رصدخانه‌های نوین فضایی و زمینی در مقیاس‌های شگفت‌انگیز، به زودی اندیشه‌ی ما را از کیهان متحول خواهند ساخت. تجربه‌ی بشری نشان داده است که ظهور چنین برنامه‌های قدرت‌مند و دقیق، علاوه بر اثربخشی قابل توجه در زمینه‌ی فناوری و تغییرات سودبخش در روش‌های علمی، دگرگونی شگرفی در حوزه‌های مختلف نجوم به جا خواهند گذاشت. حیرت انگیز است که چطور یک جهان چشم انتظار تصاویر و نتایج تلسکوپ فضایی وب نشسته‌اند!‌ گویی قرار است ما را با دنیا و دنیاهای دیگر آشنا کنند.

شروع سال و قرن جدید فرصت مغتنمی است برای اندیشیدن و طرح پرسش‌های اساسی در ذهن‌ها. برای جامعه‌ی نجوم کشور، شکفتن شکوفه‌های بهاری، مجالی است برای تفکر و تامل که براستی جایگاه ایران و ایرانیان در آینده‌ی علم نجوم چه خواهد بود؟ بیش از یک سده تلاش برای همراه شدن با تحولات علمی دنیا، ما را در چه نقطه‌ و مختصاتی قرار داده است؟ از آنچه که تجربه‌ی بی‌شمار و سرشار جامعه‌ی علمی جهانی است، چه آموخته‌ایم؟ 


انجمن نجوم ایران ضمن تبریک سال نو به شیفتگان علم نجوم و اعضای انجمن، آرزومند است که در سال پیش رو با بهره‌‌گیری از ظرفیت‌های موجود، و با تاکید بیش از پیش بر لزوم گفتمان علمی در چارچوب اخلاق حرفه‌ای، در راستای اعتلای بیش از پیش جامعه‌ی نجومی کشور حرکت کند. هیات مدیره‌ی انجمن نجوم ایران معتقد است که شکل‌گیری و حضور کارآمد اجتماع علمی در پیشبرد چند جانبه‌ی هرشاخه از علم، نقش کلیدی دارد و این در چارچوب وظایف انجمن‌های علمی است، تا شرایط بهتری برای رشد مدنی این اجتماع علمی فراهم سازند و هدف‌گذاری‌ها و راهبردهای مناسب برای توسعه‌ی پایدار علمی را تعریف و گسترش دهند. ازاین‌رو، امید است که با شروع ایام با طراوت طبیعت و آغاز قرنی نو، شاهد حضور پررنگ‌تر و مشارکت موثرتر اصلی‌ترین سرمایه‌های انجمن نجوم ایران، یعنی اعضای فرهیخته و عزیز باشیم. 

سالی سرشار از مهربانی، سلامتی و کامیابی را برای دوستداران و عاشقان نجوم آرزومندیم.


۲۹ اسفند ۱۴۰۰
هیات مدیره‌ی نجمن نجوم ایران
🌱 یا محول الحول والاحول

بهاری دیگر در سرزمینی کهن آغاز می‌شود و سالی نو و قرنی جدید از سر گرفته می‌شود! 

سالی سرشار از مهربانی، سلامتی و کامیابی را برای دوستداران و عاشقان نجوم آرزومندیم.

۲۹ اسفند ۱۴۰۰
هیات مدیره‌ی انجمن نجوم ایران
اطلاعیه نخست روز جهانی نجوم ۱۴۰۱

🔰 روز جهانی نجوم که با هدف ترویج علم و پیوندی بین منجمان و مردم است که از سال ۱۹۷۲ به طور مستمر در سراسر دنیا برگزار می شود. امسال مقارن با پنجاهمین سال برگزاری این برنامه قرار داریم. با توجه به اینکه امسال سال جهانی علوم پایه برای توسعه پایدار هست، فرصت بسیار مناسبی هست که به اهمیت علم نجوم برای رشد و توسعه کشور پرداخته شود.
در حالی که طی دو سال گذشته با همه گیری بیماری کووید ۱۹ امکان برگزاری حضوری آن مهیا نبود با واکسیناسیون عمومی با شرایط بهتری روبرو هستیم و امیدواریم گروه های نجومی علاوه بر فعالیت های مجازی به شکل حضوری و در فضای باز به ترویج علم نجوم در میان مردم بپردازند. ضمن آن که انتظار می رود برنامه های مجازی با هدف جذب مخاطب بیشتر به صورت مشترک بین گروه های نجومی برگزار گردد.

🔸طبق تقویم هر ساله روز نجوم نزدیک به تربیع نخست ماه از ۱۵ ماه آوریل تا ۱۵ ماه می تعیین می شود تا سوژه رصدی مناسبی برای ترویج نجوم باشد. بنابراین روز نجوم سال ۱۴۰۱ در ایران جمعه ۱۶ اردیبهشت خواهد بود که مقارن با شب چهارم ماه قمری است. و هفته نجوم از دوشنبه ۱۲ اردیبهشت تا یکشنبه ۱۸ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

🔹انجمن نجوم ایران از همه مراکز، موسسات، گروه ها و علاقه مندان علم نجوم برای برگزاری هرچه باشکوه تر روز و هفته نجوم دعوت به عمل می آورد.
لطفا برای برگزاری هرچه بهتر با مسئول برگزاری هفته نجوم ۱۴۰۱ آقای علی ابراهیمی سراجی از طریق [email protected] و تلگرام Ebrahimiseraji@
و ایمیل انجمن نجوم [email protected] در ارتباط باشید. به زودی پوستر و محتوای برنامه های هفته نجوم به اطلاع شما عزیزان خواهد رسید.
اطلاعیه دوم روز جهانی نجوم

طبق برنامه ریزی انجام شده در انجمن نجوم ایران هفته نجوم در ایران با شعار نجوم و توسعه پایدار برگزار می شود و نامگذاری روزهای آن به این صورت است.

دوشنبه ۱۲ اردیبهشت: نجوم و توسعه آموزش و ترویج علم (مقارن با گرامیداشت روز معلم)
سه شنبه ۱۳ اردیبهشت: نجوم و توسعه کارآفرینی
چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت: نجوم و توسعه گردشگری
پنچ شنبه ۱۵ اردیبهشت: نجوم و توسعه آسمان تاریک
جمعه ۱۶ اردیبهشت:‌ نجوم و توسعه آسمان بدون مرز (مقارن با روز نجوم در ایران)
شنبه ۱۷ اردیبهشت: نجوم و توسعه‌ علم و فناوری
یکشنبه ۱۸ اردیبهشت: نجوم و توسعه پایدار

🔹توسعه و رشد تدریجی علم نجوم در طول تاریخ همواره مورد توجه بشر بوده است. انسان نخستین در ابتدای تاریخ در مورد آسمان کنجکاو بود و پی به تغییر فصول برده بود، تا به کمک آن به حیات در کره زمین ادامه دهد. همچنان کنجکاوی انسان برای فتح سیارات و شناخت کیهان پهناور ادامه دارد. توسعه پایدار این علم، تاثیر گذار در جنبه های مختلف علم، فناوری و جامعه بوده است.

🔹در طراحی پوستر گرامیداشت هفته نجوم گوشه ای از این مسیر چندین هزارساله نشان داده شده است. مسیری صعودی از اولین نیاکانمان نشسته پشت یک آتش گرم که در آسمان چیزی دیده و به آن اشاره می کند، از مردمان باستانی که داستانی از روی شکل ستارگان می آفرینند. از کوپرنیک که کره آسمان را در دست گرفته است. از مسلمانان دانشمند که با اسطرلاب در دست محاسبات کردند تا گالیله که با اولین نگاهش از پشت اولین تلسکوپ چشم به فراتر دوخت. و انسان امروز که در لباس فضانوردی پا را به مرزهای فضا نهاد. دایره طلایی پشت سر نماد خورشید تابان، منشا حیات ماست و سایه کمرنگی از سحابی ها و ستارگان در پشت زمینه قرار دارد.
مراکز، موسسات و گروه ها نجومی می توانند ضمن استفاده از طرح های مختلف پوستر در شبکه های مجازی از آرم خود در آن استفاده نمایند.

انجمن نجوم ایران ضمن تشکر از خانم آیلار بهراملوئیان (نشانی اینستاگرام eylouie) بابت طراحی پوستر روز نجوم و از علی ابراهیمی سراجی، مرصاد جعفری، محمدحسین طالع زاده، مریم گمرکی و سارا توده زارع بابت ایده های ارائه شده در برنامه ریزی و نامگذاری هفته نجوم نهایت سپاس را دارد.

🔸پوستر اصلی برنامه به همراه پوسترهای مورد استفاده در پست و استورهای اینستاگرام را می توانید از سایت انجمن دریافت نمایید.
پوستر روز جهانی نجوم 1401
نجوم و توسعه پایدار
IMG_20220420_224726_910.jpg
848.2 KB
ابعاد مناسب جهت استفاده در پست های اینستاگرام
IMG_20220420_224725_102.jpg
1.2 MB
ابعاد مناسب جهت استفاده در استوری
🔰 اطلاعیه سوم برگزاری روز نجوم:

🔸 مراکز، موسسات، شرکت ها و گروه های نجومی برای برگزاری هرچه بهتر هفته نجوم اطلاعات لطفا فرم مربوطه که در ادامه قرار می گیرد را پر نمایید.
پس از پایان هفته نجوم حداکثر تا ۲۳ اردیبهشت گزارشات را ارسال نمایند. در نهایت با بررسی بهترین گزارشات به گروه های برتر جوایزی اعطا می شود.

🔸فرم ثبت برنامه
🔸فرم ارسال گزارش

#هفته_جهانی_نجوم_1401
مرکز علوم وستاره شناسی
تهران
برنامه حضوری
مرکز نجوم حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع)
شهر ری
برنامه حضوری
4️⃣ ثبت نام کارگاه چهارم طرح رصدخانه ملی ایران با عنوان شکل‌گیری، تحول و اخترلرزه شناسی ستارگان با نگاهی به سیارات فراخورشیدی آغاز شد.📌

همراهان گرامی رویدادهای علمی رصدخانه ملی ایران، با سلام و با آرزوی سلامتی،
امیدوار هستیم در سال پیش رو، رصدخانه ملی ایران افتخار میزبانی شما را در رویدادهای علمی و نجومی داشته باشد.🌷

📍به اطلاع می رسانیم با مراجعه به آدرس زیر می توانید در کارگاه چهارم طرح رصدخانه ملی ایران که با همکاری صمیمانه دانشگاه زنجان برگزار می شود، ثبت نام کنید. از این رو تنها کافی است فرم ثبت نام را تکمیل نموده و رزومه خود را بارگذاری نمایید.

📎http://ino.ipm.ac.ir/conferences/workshop4/

⚠️ آخرین مهلت ثبت نام: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

🚩 مکان برگزاری: برخط (آنلاین) در سامانه دانشگاه زنجان
زمان برگزاری: ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
🔺هزینه ثبت نام، با حمایت طرح رصدخانه ملی ایران، پژوهشکده نجوم و همکاری دانشگاه زنجان رایگان است.

🔭 کمیته برگزاری طرح کارگاه های رصدخانه ملی ایران
#طرح_برگزاری_کارگاه_های_آموزشی_نجوم_رصدی
#رویدادهای_علمی_رصدخانه_ملی_ایران
#رصدخانه_ملی_ایران

#INO_Workshop04
@IranianNationalObservatory
اصفهان
آسمان سرای سها
#هفته_جهانی_نجوم_1401
تهران
کارخانه نوآوری
EQSC
#هفته_جهانی_نجوم_1401
کافه آسترو و انجمن نجوم آبادان
#هفته_جهانی_نجوم_1401
2024/09/30 01:25:47
Back to Top
HTML Embed Code: