Telegram Web Link
انجمن نجوم ایران
🪐 سیزدهم شهریور 1401،به مناسبت هزار و پنجاهمین سال بزرگداشت زاد روز ابوریحان بیرونی و هم‌زمان با سال جهانی علوم پایه، با نام " روز ملی نجوم" نامگذاری شد.
🪐 سیزدهم شهریور 1401،به مناسبت هزار و پنجاهمین سال بزرگداشت زاد روز ابوریحان بیرونی و هم‌زمان با سال جهانی علوم پایه، با نام " روز ملی نجوم" نامگذاری شد.

🗓هر ساله روز سیزدهم شهریورماه، روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی این دانشمند بزرگ کشورمان می‌باشد و گزینه‌ای جدی برای انتخاب "روز ملی نجوم" بود. دانشمندی که نه تنها در ایران بلکه در جهان به او افتخار می‌شود. از سوی دیگر، ماه شهریور در تابستان به عنوان فصل اوقات فراغت دانشجویان و دانش آموزان محسوب می شود که به نوعی جامعه هدف هستند و همچنین برخی از اقشار مختلف جامعه، به مراتب دارای وقت آزاد بیشتری بوده و چه بسا علاقمند به همکاری در انجام فعالیتهای خودجوش و مردمی باشند؛ ضمن آنکه در میانه ‌هر سال، فعالان نجومی در ایران، جشن آسمانی بزرگی را در مشارکت با یکدیگر می توانند به این بهانه برپا دارند.
در این موقع از سال اجرام آسمانی و صور فلکی بسیاری نیز در آسمان خودنمایی کرده و فرصت نشان دادن زیبایی‌های خلقت را به عموم مردم فراهم می‌نماید؛ مزید بر این نکته، در اکثر نقاط کشور وضعیت آب و هوایی به نسبت دیگر فصول، به مراتب شرایط مطلوب تری دارد و اجازه مشاهده جذابیت‌های آسمان را به همگان می دهد.

🔰 به همین مناسبت لازم است به اطلاع جامعه نجوم کشور برسانیم که در سال جاری این طرح که ایده اولیه آن توسط جمعی دوستداران و علاقه‌مندان آسمان از جمله جناب مهندس عتیقی از انجمن‌ نجوم آماتوری ایران تهیه گردیده بود، با همفکری و مساعدت های جناب آقای دکتر سعداله نصیری قیداری ریاست محترم دانشگاه شهید بهشتی تهران و دبیر ستاد ملی سال جهانی علوم پایه و با توجه به اینکه سال 2022 میلادی "سال جهانی علوم پایه" است، در هیات مدیره انجمن نجوم ایران به تاریخ دوازدهم شهریور ۱۴۰۱ تصویب گردید.

انجمن نجوم ایران
یکصد و نود و چهارمین باشگاه نجوم تهران، سه شنبه ٢٩ شهریور ١۴٠١ در سالن باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران از ساعت ١۶ تا ١٨ برگزار خواهد شد.
بر طبق تصمیمات گرفته شده، از این پس اعضای انجمن نجوم ایران می‌توانند در باشگاه نجوم تهران حضور داشته باشند. اما با توجه به شروع دوباره باشگاه نجوم تهران به صورت حضوری، تمامی علاقه‌مندان با داشتن کارت ملی و یا مدرک شناسایی معتبر، می‌توانند رایگان در باشگاه نجوم این ماه شرکت کنند.

سخنرانان این باشگاه نجوم:
🔸دکتر نعمت الله ریاضی
🔸علی ابراهیمی سراجی
🔸مائده فرهوش
🔸دارا تیموری فر

🔹 هزینه عضویت سالانه بسیار ناچیز می باشد اما در عین حال در صورتی که علاقمندان در خصوص پرداخت هزینه مشکل دارند، می توانند با انجمن در ارتباط باشند و از عضویت رایگان یکساله در انجمن نجوم ایران بهره مند شوند.

🔹علاقه‌مندان جهت عضویت به سایت www.asi.ir مراجعه نمایند.
The account of the user that owns this channel has been inactive for the last 5 months. If it remains inactive in the next 29 days, that account will self-destruct and this channel may no longer have an owner.
شانزدهمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک ایران
۲۶-۲۷ بهمن ماه
دانشگاه یزد

🗓 آخرین مهلت ارسال مقاله: ۳۰دی ماه ۱۴۰۱
🔰 لینک ثبت نام:
events.asi.ir
آسمان سرای سُها برگزار می کند:

ماراتن مسیه ۱۴۰۱
🔷پس از ۴ سال انتظار، ماراتن مسیه، یکی از بزرگترین رویدادهای رصدی، به میزبانی آسمان سرای سُها برگزار می گردد.

🔸این ماراتن که به افتخار اخترشناس فرانسوی، شارل مسیه، ماراتن مسیه نامیده می‌شود، به صورت سالانه در نقاط مختلف جهان برگزار می‌شود.
در سال های اخیر، مجله نجوم ایران برنامه ریزی و برگزاری ماراتن مسیه را بر عهده داشت و امسال برگزاری این رویداد در ایران توسط آسمان سرای سُها رقم خواهد خورد.

🔹آموزش و رقابت در یک شب پر ستاره!
در ماراتن مسیه، رصدگران با تلسکوپ یا دوربین دوچشمی خود در طول یک شب، از ۱۱۰ تا بیش از ۱۸۰ جرم از اجرام اعماق آسمان فهرست مسیه و فهرست های مختلف دیگر را همچون کهکشان، خوشه‌ های ستاره‌ای و سحابی رصد می‌کنند.
📆ماراتن امسال در تاریخ ۴ و ۵ اسفندماه در شهر تاریخی زواره استان اصفهان برگزار خواهد شد.

اطلاعات بیشتر از طریق وبسایت:
https://soha-astronomy.ir/messier1401/

طراح پوستر: سینا رضایی

🪐 منتظر اطلاعیه های بعدی این ماراتن باشید. 😉
انجمن نجوم ایران
Photo
به نام دگرگون کننده‌ی قلب‌ها و چشم‌ها
اولین سال قرن جدید هجری همراه شد با تحولات علمی و دستاوردهای مهمی برای بشر در حوزه‌های نجوم و کیهان‌شناسی، و ایجاد شور و هیجان علمی و طرح مباحث جدید با یافته‌های تلسکوپ‌های نوینی همچون تلسکوپ فضایی جیمز وب. خوشبختانه در سال‌های اخیر سهم منجمان ایرانی در این تحولات رو به افزایش بوده و علی رغم تنگناها و مشکلات متعددی که دانشگران ما با آن مواجه هستند، تلاش آنها ستودنی و شایسته ستایش است. در سالی که با نام علوم پایه برای توسعه‌ی پایدار نام‌گذاری شده بود، همایش‌ها و برنامه‌های متعددی در راستای ترویج و توسعه‌ی علم نجوم در سطوح مختلف در جای جای میهن عزیزمان برگزار شد و خبرهای پرامیدی از راه‌اندازی رصدخانه ملی ایران به گوش رسید.
همراه با شکوفه‌های بهاری، قبل از هر چیز هیات مدیره‌ی انجمن نجوم ایران یاد و خاطره‌ی عزیزان و همکاران گرانقدری که در سال گذشته از جمع پژوهشگران ایرانی حوزه‌ی نجوم پرکشیدند را گرامی می‌دارد. بویژه دکتر محمد رضا ستاره که با همت والای خود ستاره‌‌ای درخشان در بین کیهان‌شناسان ایرانی شد و دکتر محمد حیدری ملایری که گرچه دور از وطن بود، و لیک با میراث‌‌های ارزشمندی از جمله فرهنگ ریشه شناختی اخترشناسی - اخترفیزیک، در آسمان نجوم ایران اثری ماندگار برجای گذاشت.
باد نوروزی علی‌رغم خزان باز آمد و انجمن نجوم ایران ضمن تبریک سال نو و برآمدن خورشید بهاری به شیفتگان علم نجوم و تمامی اعضای محترم، آرزومند است که در سال پیش رو، پنجره‌ها و افق‌های نوین در رشد و توسعه‌ی همه جانبه‌ی علم نجوم برای جامعه‌‌ی علمی فراهم گردد و بیش از پیش اسباب همکاری‌ها و تعاملات گسترده‌ علمی در داخل و خارج حاصل گردد. شایسته است که بار دیگر قدردان تلاش‌ها و زحمات همه‌ی اعضای محترمی بود که همچون درختی استوار در طوفان حوادث راه علم را ادامه می‌دهند و همچون شمعی نورانی، روشنایی بخش نسل نوین هستند
۲۹ اسفند ۱۴۰۱
هیات مدیره‌ی انجمن نجوم ایران
انجمن نجوم ایران
Photo
🔰اطلاعیه نخست روز جهانی نجوم ۱۴۰۲

روز جهانی نجوم که با هدف ترویج علم و پیوندی بین منجمان و مردم است، از سال ۱۹۷۲ به طور مستمر در سراسر دنیا برگزار می شود. برای نخستین بار در سال ۱۴۰۱ پس از وقفه دو ساله به علت شیوع بیماری کویید-۱۹، روز و هفته نجوم با دو محوریت برگزاری برنامه های حضوری و مجازی و همچنین همکاری مشترک گروه های نجومی برگزار شد و نتایج مثبت و پرباری را شاهد بودیم. در سال ۱۴۰۲ قصد داریم تا برگزاری روزهای هفته نجوم را با همکاری و محوریت گروه های مختلف در سطح ایران برگزار نماییم.. بنابراین از عموم مؤسسات، انجمن ها و گروه های نجوم آماتوری تقاضا داریم تا ضمن برنامه ریزی برای برگزاری هرچه بهتر این هفته و اجرای برنامه های مشترک، آمادگی خود را جهت همکاری با انجمن نجوم ایران اعلام نمایند. و برنامه¬های خود اعم از امکانات و نحوه برگزاری برای ما ارسال نمایند.همچنین در طول هفته ی نجوم برگزیدگان هفته ی نجوم سال گذشته می توانند به معرفی برنامه های خود بپردازند.
بنابراین طبق تقویم جهانی روز نجوم سال ۱۴۰۲ در ایران جمعه ۸ اردیبهشت خواهد بود که مقارن با شب هشتم ماه قمری است. و هفته نجوم از دوشنبه ۴ اردیبهشت تا یکشنبه ۱۰ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

انجمن نجوم ایران از همه مراکز، مؤسسات، گروه ها و علاقه مندان علم نجوم برای برگزاری هرچه باشکوه تر روز و هفته نجوم دعوت به عمل می آورد.

🔸لطفا برای برگزاری هرچه بهتر با مسئول برگزاری روز و هفته نجوم ۱۴۰۲ با مسئول برگزاری این هفته آقای علی ابراهیمی سراجی از طریق جیمیل [email protected] و تلگرام Ebrahimiseraji و ایمیل انجمن نجوم [email protected] در ارتباط باشید. به زودی پوستر و محتوای برنامه های هفته نجوم به اطلاع شما عزیزان خواهد رسید.
🔰اطلاعیه دوم روز جهانی نجوم ۱۴۰۲

طی دهه ی های گذشته برنامه ریزی برای آینده ی نجوم آماتوری و حرفه ای از دغدغه های همه ی علاقه مندان، فعالان و اساتید نجوم بوده است. هرازگاهی برخی از پدیده ها یا رویدادهای نجومی پتانسیلی از علاقه مندی ها را به سمت علم زیبای نجوم هدایت می کند. بدون شک رشد و بالندگی نجوم آماتوری و حرفه ای ایران در دهه ی هشتاد شمسی را مرهون رویداد بی نظیر خورشیدگرفتگی کلی در سال 1378 هستیم. در آن دهه زیرساخت های لازم برای هدایت و راهنمایی نسل جوان علاقه مند چندان فراهم نبود ولی تجارب به دست آمده از تشکیل گروه ها و انجمن ها باعث شد تا اکنون موسسات و مراکز دولتی، غیردولتی و دانشگاهی بیشماری در سراسر ایران به فعالیت در زمینه نجوم آماتوری و حرفه ای مشغول باشند. حجم بالای علاقه مندی ها باعث شد تا در زمینه هایی از جمله افزایش شمار دانشجویان، تولید انواع کتب آموزشی، نجوم دانش آموزی اعم از علوم شهروندی و المپیاد نجوم و همچنین ورود ابزارهای تخصصی مانند انواع تلسکوپ ها، افزایش دوره های آموزشی، رصدهای نجومی داخلی و خارجی و مواردی دیگر باعث رشد و اعتلای هر چه بیشتر نجوم آماتوری و حرفه ای را شاهد باشیم. اکنون بایستی به افق ۱۰ سال آینده ی نجوم آماتوری و حرفه ای ایران نگاهی بی اندازیم. جایی که در واپسین روز از سال ۱۴۱۲ و ساعتی پیش از تحویل سال شاهد رویداد شگرف دیگری از هم ترازی ماه و خورشید در آسمان ایران هستیم و خورشیدگرفتگی کلی بار دیگر می تواند باعث شود تا خیل عظیمی از علاقه مندان در دهه ی آینده شمسی به نجوم علاقه مند شوند. بنابراین لازم است زیرساخت ها در آن سال ها برای بهره برداری از این موهبت فراهم باشد تا باعث رشد، بالندگی و پیشرفت نجوم ایران گردد. بنابراین به نظر می رسد با توجه به فاصله ی مناسب تا این رویداد شگفت انگیز فرصت بسیار مغتنمی برای توجه به عنوان نجوم ایران افق ۱۴۱۲ فراهم شود. اکنون در ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ به طور دقیق ۴۰۰۰ روز با این رویداد تاریخی فاصله داریم. و با توجه به عنوان، هفته نجوم ۱۴۰۲ با یادی از درگذشتگان و تجلیل از فعالیت های پیشکسوتان هفته نجوم به شکل زیر نامگذاری می گردد.

🔸دوشنبه ۴ اردیبهشت
(گرامیداشت دکتر احمد کیاست پور)
حفظ آسمان شب، محیط زیست و گسترش علوم شهروندی

🔸سه شنبه ۵ اردیبهشت
(گرامیداشت دکتر محمد حیدری ملایری)
استارتاپ ها، کسب و کارها، توسعه و تربیت نیروی متخصص

🔸چهارشنبه ۶ اردیبهشت
(گرامیداشت دکتر حمیدرضا گیاهی یزدی)
توسعه و اهمیت گردشگری نجومی

🔸پنج‌شنبه ۷ اردیبهشت
(گرامیداشت آلینوش طریان)
نقش بانوان در آینده نجوم

🔸جمعه ۸ اردیبهشت
(گرامیداشت منجمان آماتور مروج سید مصطفی امام، شیرین حق شناس، سعید صادقی مهر و آریا کریمی)
آموزش کودکان و نوجوانان در پیشبرد آینده نجوم
(تجلیل از خدمات فعالین و اساتید گران قدر نجوم آماتوری و حرفه ای)

🔸شنبه ۹ اردیبهشت
(گرامیداشت سیروس برزو)
ارتباط نجوم با سایر علوم و تاثیر آن در جامعه

🔸یکشنبه ۱۰ اردیبهشت
(گرامیداشت دکتر محمدرضا ستاره)
همبستگی و تعامل نجوم حرفه ای و آماتوری
🎨 پوستر های روز جهانی نجوم ۱۴۰۲ منتشر شد.

طراح: سرکار خانم بهراملوئیان
post copy.jpg
806.1 KB
پوستر روز نجوم مربع جهت اینستاگرام
story copy (1).jpg
1.1 MB
پوستر روز نجوم در ابعاد استوری اینستاگرام
poster copy (1).jpg
3.4 MB
پوستر روز نجوم در ابعاد A4
post copy (2).jpg
806.1 KB
پوستر روز نجوم مربعی جهت اینستاگرام
انجمن نجوم ایران
🎨 پوستر های روز جهانی نجوم ۱۴۰۲ منتشر شد. طراح: سرکار خانم بهراملوئیان
هفته نجوم امسال با شعار "نجوم ایران افق یکهزار و چهارصد و دوازده" از تاریخ چهارم اردیبهشت ماه آغاز به کار خواهد کرد و
طراحی پوستر امسال با الهام از این شعار صورت گرفته است. همانطور که میدانیم یک خورشیدگرفتگی کلی ده سال آینده رخ خواهد داد، که برخی از شهرها و اماکن تاریخی ایران نیز در این مسیر گرفت کلی قرار خواهند گرفت. در این طرح لحظه خورشیدگرفتگی در تخت جمشید به تصویر کشیده شده است. لحظاتی قبل از گرفت کامل. آن نیمه روشنایی، قبل از تاریکی کامل.
برای نمای تخت جمشید ورودی دورازه ملل در نظر گرفته شده، دروازه یی که زمانی برای ورودی میهمانان و مسافران از سراسر دنیا در نظر گرفته شده بود. باتوجه به اینکه این خورشیدگرفتگی رخ دادی بین المللی خواهد بود و پذیرای میهمانان از سراسر دنیا.
ترکیب بندی طرح به سه بخش تقسیم شده است به نماد سه زمان حال، گذشته و آینده.
در دوردست نمایی از یک شهرک خیالی و پیشرفته ترسیم شده، البته کمی با اغراق. برای همه خیال پردازی هایی که زمانی اغراق آمیز به نظر میرسید اما نه تنها به واقعیت پیوست بلکه فراتر نیز رفت.
🔰 اطلاعیه برنامه های گروه های مختلف کشور در هفته نجوم از طریق کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام انجمن نجوم ایران منتشر می شود
#مریوان

گروه مریوان نجوم
گروه پیشتازان نجوم مشهد

#مشهد
اردبیل
2024/09/29 19:36:02
Back to Top
HTML Embed Code: