Telegram Web Link
#پرسش_پاسخ

حکم صله رحم، وقتی حجاب رعایت نشود، و یا خوف تهمت و غیبت داشته باشیم

✍🏻 ٱیت الله شبیری زنجانی حفظه الله

@ashkvareh
💥 قابل توجّه زنان و مردان زیبا، که زیبایی خدادادی را توجیهی برای فساد و گناه می‌دانند، و افرادی که مشکلات و گرفتاری را بهانه‌ای برای فساد و گناه قرار می‌دهند

راوی گوید: از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه مى‌فرمودند:

1⃣ روز قیامت زنى را كه به سبب زيبائی‌اش به گناه افتاده بياورند. آن زن مى‌گويد: خدايا! تو مرا زيبا آفريدى و به همين دليل به گناه افتادم. پس مريم عليها السّلام را در برابرش حاضر كنند و به او گويند: آيا تو زيباترى يا او؟ ما او را زيبا آفريديم امّا او خود را به گناه نیالود.

2⃣ و نيز مرد زيبايى را كه به سبب زيبایی‌اش به گناه افتاده بياورند و او گويد: خدايا! تو مرا زيبا آفريدى و از اين روی گرفتار زنان گشتم و مبتلا به گناه شدم. پس يوسف عليه السّلام را نزدش حاضر كنند و بگويند: آيا تو زيباترى يا او؟ ما او را زيبا آفريديم ولى با اين حال به گناه دامن نيالود.

3⃣ و نيز شخص بلا ديده‌اى را بياورند كه به سبب ابتلائاتش، به گناه افتاده. آن شخص مى‌گويد: خدايا! بلا را بر من سخت گرداندى تا جايى كه به گناه و فساد افتادم. پس ايّوب عليه السّلام را بياورند و به آن شخص گويند: آيا بلاى تو سخت‌تر بود يا بلاى او؟ او هم گرفتار بلا شد ولى به گناه و نافرمانی دامن نيالود.

«تُؤْتَى بِالْمَرْأَةِ اَلْحَسْنَاءِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ اَلَّتِي قَدِ اُفْتُتِنَتْ فِي حُسْنِهَا فَتَقُولُ يَا رَبِّ حَسَّنْتَ خَلْقِي حَتَّى لَقِيتُ مَا لَقِيتُ فَيُجَاءُ بِمَرْيَمَ عَلَيْهَا اَلسَّلاَمُ فَيُقَالُ أَنْتِ أَحْسَنُ أَوْ هَذِهِ قَدْ حَسَّنَّاهَا فَلَمْ تُفْتَتَنْ وَ يُجَاءُ بِالرَّجُلِ اَلْحَسَنِ اَلَّذِي قَدِ اُفْتُتِنَ فِي حُسْنِهِ فَيَقُولُ يَا رَبِّ حَسَّنْتَ خَلْقِي حَتَّى لَقِيتُ مِنَ اَلنِّسَاءِ مَا لَقِيتُ فَيُجَاءُ بِيُوسُفَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَيُقَالُ أَنْتَ أَحْسَنُ أَوْ هَذَا قَدْ حَسَّنَّاهُ فَلَمْ يُفْتَتَنْ وَ يُجَاءُ بِصَاحِبِ اَلْبَلاَءِ اَلَّذِي قَدْ أَصَابَتْهُ اَلْفِتْنَةُ فِي بَلاَئِهِ فَيَقُولُ يَا رَبِّ شَدَّدْتَ عَلَيَّ اَلْبَلاَءَ حَتَّى اُفْتُتِنْتُ فَيُؤْتَى بِأَيُّوبَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَيُقَالُ أَ بَلِيَّتُكَ أَشَدُّ أَوْ بَلِيَّةُ هَذَا فَقَدِ اُبْتُلِيَ فَلَمْ يُفْتَتَنْ.» _ (الکافی، ج٨ ص٢٢٨)

@ashkvareh
از برکات سوره نور غافل مشویم

تقویت عفّت و دوری از گناهان جنسی


💠 از عبد الله بن مُسكان روايت شده است كه امام صادق عليه السّلام فرمودند: مال و غریزه‌جنسی خود را با تلاوت سورۀ نور حفظ کنید، و نيز زنان خويش را بدان مستور و محفوظ‍‌ نمائید، زيرا هركس بر قرائت اين سوره در هر روز يا هر شب مداومت كند، هيچ يك از افراد خانواده‌اش به عمل منافى عفّت دچار نشود تا از دنيا برود، و چون از دنيا رفت هفتاد هزار فرشته تا كنار قبر او را مشايعت و بدرقه كنند، و همه براى او دعا و طلب آمرزش كنند تا او را در ميان قبر وارد سازند.

📔ثواب الأعمال، صدوق رحمه الله، ص ١٠٩

سوره نور، وسوسه گناهان جنسی را دفع می‌کند، لذا به خواندن این سوره توصیه شده، هم برای زن هم برای مرد.

طبق روایات دیگر: از حقوق دختر بر پدر آن است که سوره نور را به او تعلیم دهد. (تهذيب الأحكام، ج٨ ص١١٢) باید سوره نور را به زنان و دختران بیاموزیم تا از پندها و هشدارهای آن، بهره ببرند. (الکافی، ج۵ ص۵١۶)

@ashkvareh
#نفی_غلو

💡 تفویض _ خطبة البیان

علّامه مجلسی رحمه الله:

أن التفويض المنفي هو تفويض الخلق و الرزق و تدبير العالم إلى العباد كقول الغلاة في الأئمة عليه السلام...

✍🏻 تفويض به معنای باطل‌، اعتقاد به واگذاری خلق و رزق و تدبیر عالم به مخلوقین است، همانطور که غلات درباره اهل بیت علیهم السلام چنین اعتقادی دارند.

📚 مرآة العقول، ج ۲، ص ۲۰

خطبة البيان و أمثالها فلم توجد إلا في كتب الغلاة و أشباههم.

✍🏻 خطبة البیان و امثال آن، جز در کتب غلات و هم‌فکران آنان نیامده.

📚 مرآة العقول، ج ٣ ص ١٤٢

@ashkvareh
#نفی_غلو

📢 قابل توجّه همه شیعیان

امام صادق علیه السّلام:

«أدنى ما يخرج به الرجل من الايمان أن يجلس إلى غال‌ فيستمع إلى حديثه و يصدقه على قوله...»

✍🏻 کمترین چیزی که بوسیله آن انسان از ایمان خارج میشود، این است که در مجلسِ یک غالی بنشیند، سخنانش را گوش دهد و آنها را تصدیق کند!

📚بحارالانوار، جلد ۵، ص ۸، به نقل از «الخصال» شیخ صدوق (ره)

تقویّت و تأیید غُلات، یعنی تضعیفِ اهل بیت علیهم السّلام.

@ashkvareh
#آداب_زیارت

🔴 زنان باید چگونه به زیارت بروند؟

محدّث قمی رحمه الله:

شیخ شهید فرموده: از جمله آداب زیارت، شتاب کردن در برگشت از شهر زیارتی است، البتّه زمانی که بهره خود را از زیارت درک کرده باشد، و این شتاب برای فزونی تعظیم و احترام و شدّت شوق به رجوع، برای زیارت بعد از آن است.
و نیز فرموده: زنان در وقت زیارت باید خود را از مردان جدا کرده، و تنها به زیارت بپردازند و اگر شب به زیارت اقدام کنند بهتر است. و باید در وضع ظاهر خود، تغییر دهند، یعنی لباس عالی و خوب را به لباس‌های معمولی تبدیل کنند، تا شناخته نشوند، و حتّی الامکان مخفی و پنهان بیرون آیند که کمتر دیده شوند، و شناخته گردند، و نیز اگر همراه مردان زیارت کنند جایز نیست، اگر چه کرامت دارد.

👈🏻 از این کلمات، کثرتِ قُبح و زشتیِ آنچه فعلا معمول شده، که زنان به اسم تشرّف به زیارت، خود را آرایش کرده، با لباس‌های نفیس از خانه‌ها بیرون می‌آیند، و در حرم‌های مطهّر با نامحرمان برخورد می‌کنند، و به بدن‌های ایشان فشار می‌آورند، یا خود را متّصل به ضرایح مطهّر کرده، یا روبروی مردان نشسته مشغول به زیارت خواندن شده و حواس مردم را پریشان کرده، عبادت کنندگان از زائران و نمازگزاران و متضرّعان و گریه کنندگان را از کار خود بازداشته، و داخل در زمره صادّین عن سبیل اللّه [آنان که راه خدا را به سوی بندگان خدا می‌بندند] می‌شوند، و غیر اینها، در حقیقت، زیارت اینگونه زنان را باید از منکرات شرع شمرد، نه از عبادات، و داخل در محرّمات دانست نه قُربات!

📘 مفاتيح الجنان، آداب زيارت، ذیل مورد بیست و هفتم از آداب زیارت

الان چه باید گفت؟! در ایّام خاصّ که ازدحام بسیار است، اختلاط زن و مرد در مسیر زیارت، خصوصا مسیرهای منتهی به حرم های مطهّر، بسیار ناشایست و سبب برخورد و تماس با نامحرم است، و این خارج از محدوده شرع است، لذا از فقهاء سؤال کنید که در صورت تماس بدن با نامحرمان (و لو ناخواسته) آیا زیارت جایز است؟! زیرا علم داریم که با این شرایط، قطعا در ازدحام، تماس با نامحرم شکل می‌گیرد. گاه زنان بین جماعتی از مردان در ازدحام گرفتار شده، و یا ناچارند برای طیّ مسیر، از میان خیل عظیمی از نامحرمان عبور کنند. و گاه نیز برای مردان این اتّفاق می‌افتد.
متأسفانه الان هم که غالب زنان با صورت باز، در معرض دید مستقیم و صورت به صورت با نامحرم هستند، و حتّی گاهی زینت و زیبایی آنان هم ظاهر است. لذا مؤمنین باید در اصلاح این مهم جداً بکوشند.

@ashkvareh
#آداب_زیارت #پرسش_پاسخ

سجده مقابل قبور اهل بیت علیهم السّلام

✍🏻 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله

(به بخش پایانیِ پاسخ، دقّت شود)

@ashkvareh
#نفی_غلو

💥 با این کلامِ امام صادق علیه السّلام، دهان یک غالی را بستم، او لال شد از پاسخ

... وَ رُوِیَ عَنْ زُرَارَةَ أَنَّهُ قَالَ: قُلْتُ لِلصَّادِقِ علیه السلام إِنَّ رَجُلًا مِنْ وُلْدِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سَبَإٍ یَقُولُ بِالتَّفْوِیضِ فَقَالَ وَ مَا التَّفْوِیضُ قُلْتُ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی خَلَقَ مُحَمَّداً وَ عَلِیّاً صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمَا فَفَوَّضَ إِلَیْهِمَا فَخَلَقَا وَ رَزَقَا وَ أَمَاتَا وَ أَحْیَیَا فَقَالَ علیه السلام کَذَبَ عَدُوُّ اللَّهِ إِذَا انْصَرَفْتَ إِلَیْهِ فَاتْلُ عَلَیْهِ هَذِهِ الْآیَةَ الَّتِی فِی سُورَةِ الرَّعْدِ أَمْ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَکاءَ خَلَقُوا کَخَلْقِهِ فَتَشابَهَ الْخَلْقُ عَلَیْهِمْ قُلِ اللَّهُ خالِقُ کُلِّ شَیْ ءٍ وَ هُوَ الْواحِدُ الْقَهَّارُ فَانْصَرَفْتُ إِلَی الرَّجُلِ فَأَخْبَرْتُهُ فَکَأَنِّی أَلْقَمْتُهُ حَجَراً أَوْ قَالَ فَکَأَنَّمَا خَرِسَ...

✍🏻 از زراره روایت شده که به حضرت صادق علیه السّلام عرض کردم: یکی از اولاد عبداللَّه بن سبأ قائل به تفویض است. فرمودند: منظورش چیست؟ عرض کردم: می‌گوید خداوند تبارک و تعالی، حضرت رسول و امیرالمؤمنین صلوات الله علیهما را آفرید و به آن‌ها واگذاشت تا بیافرینند و روزی دهند و بمیرانند و زنده گردانند. امام علیه السلام فرمودند: دشمن خدا دروغ می‌گوید، هر وقت پیش او رفتی، این آیه سوره رعد را برایش بخوان: «أَمْ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَکاءَ خَلَقُوا کَخَلْقِهِ فَتَشابَهَ الْخَلْقُ عَلَیْهِمْ قُلِ اللَّهُ خالِقُ کُلِّ شَیْ ءٍ وَ هُوَ الْواحِدُ الْقَهَّارُ» رعد_ ۱۷ {یا برای خدا شریکانی پنداشته‌اند که مانند آفرینش او آفریده‌اند؟ و در نتیجه آفرینش بر آنان مشتبه شده است، بگو خدا آفریننده هر چیزی است و اوست یگانه قهار} زراره گوید: من پیش او رفتم و آنچه امام صادق علیه السلام فرموده بود را به او گفتم. گویی دهانش را با سنگ بستم. یا گفت: گویی لال شد.

📗 اعتقادات، شیخ صدوق، نشر کنگره شیخ مفید، ص ١٠٠

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ

📸 سلام دادن به اهل بیت علیهم السّلام بعد از نمازها

✍🏻 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله، استفتائات

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ

📸 در بعضى از مجالس و محافل مذهبى بعد از ذكر شريف صلوات و طلب فرج، با صداى بلند همه باهم يا على (عليه السّلام) مى‌گويند، انجام اين كار و رواج آن از نظر شرعى چه حكمى دارد؟

✍🏻 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله، استفتائات

@ashkvareh
#نفی_غلو #آداب_زیارت

⚠️ اكثر طبايع مايل است به غلو

✍🏻 مجلسی اول رحمه الله:

در آداب "زیارت جامعه" آمده: "ابتدا غسل زیارت بجای آور، وقتی وارد محدوده قبر مطهّر شدی و قبر را دیدی، بإيست و سى مرتبه اللَّه اكبر بگو، پس اندكى پيش رو با آرامش قلب بذكر الهى و آرام تن و گامها را نزديك گذار، پس بإيست و سى تكبير بگو، پس نزديك قبر رو و چهل تكبير بگو تا صد تمام شود." 👈🏻 و دور نيست كه وجه تكبير گفتن اين باشد كه اكثر طبايع مايل است به غلو، مبادا از عبارات امثال اين زيارات به غلو افتد، يا از بزرگى حق سبحانه و تعالى غافل شود، چنانكه گذشت در وجه گفتن تسبيح و تكبير و تهليل و تحميد و تمجيد كه باعث همه عدم غلو ملائكه بود، يا آن‌كه اكثر عالميان هرچند سعى كنند در معرفت اهل بیت علیهم السلام از صد هزار هزار، يك آن ممكن نيست كه توانند مطّلع شد ...
🔶 پس اگر غالى ائمه هدى را خدا داند با وجود اين غلو، يقينا رتبه ايشان بالاتر است از خدائى كه او تصوّر كرده است، و از اين جهت است كه در اخبار بسيار وارد شده است كه حضرت سيّد المرسلين صلى اللَّه عليه و آله فرمودند: يا على، خداوند متعال را نمى‌شناسد مگر من و تو، و مرا كسى نمى‌شناسد مگر خداوند و تو، و ترا نمى‌شناسد مگر خداوند و من، از آن جمله يك مرتبه از مراتب غلو آنست كه كسى رسول خدا و على عليهما السّلام را مثل يكديگر داند و هيچ تفضیل ندهد رسول اکرم را بر امیرالمومنین علیهما السلام، با آنكه احاديث متواتره وارد است كه حضرت سيد المرسلين صلى اللَّه عليه و آله فرمودند كه: "يا على تو مثل مَنى الّا در نبوت." و امثال اين عبارت؛ و شكى نيست كه امیرالمومنین علیه السلام نبىّ نيست...؛ و آن‌كه امیرالمومنین علیه السلام بهتر از انبياء باشد، دلالت ندارد بر امكان نبوّت آن حضرت، زيرا كه اگر ایشان با رسول اکرم صلی الله علیه و آله نبوَد، نبوّت ایشان ممكن بود، و ليكن با حضرت رسول بودن مانع بود از آنكه با آن حضرت مساوى باشد، يا از وجوه ديگر كه علم ما به آن نمى‌رسد، پس اگر كسى رتبه مرتضوى را صلوات اللَّه عليه دانسته باشد اين قسم مزخرفات نمى‌گويد.

📚 لوامع صاحبقرانی، ج ۸ ص ۶۶۷

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ #نفی_غلو

🔹سؤال‌:

آيا مى‌توان به محتواى كتاب "شرح الزيارة احسايى" يا كتب "حافظ رجب برسى" اعتماد نمود؟

✍🏻 آیت الله صافی گلپایگانی رحمه الله:

كتابهاى شيخ احمد احسائى و سيّد كاظم رشتى مورد اعتماد نيست، در مورد كتابهاى حافظ برسى مثل (مشارق انوار اليقين) علّامه مجلسى نظر شريفشان عدم اعتماد به متفرّدات اوست.

📚 معارف دين،، ج ۲ ص ۲۰۷

@ashkvareh
#امام_جواد علیه السلام

⭕️ احترام امام رضا به امام جواد علیهماالسّلام

حَدَّثَنا أبُوالْحُسَيْن بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ أَبى عُبّادٍ وَ كانَ يَكْتُبُ لِلرَّضا عليه السلام : ... ما كانَ عليه السلام يَذْكُرُ مُحَمَّدا ابنَهُ إِلاّ بِكُنْيَتِهِ يَقُولُ: كَتَبَ اِلَىَّ أَبُوجَعْفَرٍ عليه السلام وَ هُوَ صَبىٌّ بِالْمَدينَةِ، فَيُخاطِبُهُ بِالتَّـعْظيمِ وَ تَرُدُّ كُتُبَ أَبى جَعْفَرٍ عليه السلام فِى نِهايَةِ الْبَلاغَةِ وَ الْحُسْنِ.

✍🏻 ابوالحسين بن محمد كه كاتب امام رضا عليه السلام بود، مى گويد: امام رضا عليه السلام فرزند خود _ امام محمد تقى عليه السلام _ را در حاليكه كودكى بيش در مدينه نبود، جز با كنيه‌اش ياد نمى كرد، و مى فرمودند: پسرم ابوجعفر عليه السلام به من اين چنين نوشته، و از او با تعظيم ياد مى كرد و در نهايت بلاغت و زيبائى جواب نامه هايش را پاسخ مى داد.

📚 عيون اخبار الرضا عليه السّلام، ج ٢ ص ٢۶۶

@fazaelvamaaref
#حزن #اشک #شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت
شهادت #امام_جواد علیه السّلام

▪️ برای من گریه و زاری کن

💢 مُحَمَّدُ بْنُ مَسْعُودٍ، قَالَ حَدَّثَنِي حَمْدَانُ بْنُ أَحْمَدَ اَلنَّهْدِيُّ، قَالَ حَدَّثَنَا أَبُو طَالِبٍ اَلْقُمِّي، قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ اِبْنِ اَلرِّضَا (عَلَيْهِ السَّلاَمُ) فَأَذِنَ لِي أَنْ أَرْثِىَ أَبَا اَلْحَسَنِ أَعنِي أَبَاهُ! قَالَ فَكَتَبَ إِلَيَّ اُنْدُبْنِي وَ اُنْدُبْ أَبِي.

✍🏻 ابوطالب قمّى گوید: برای امام جواد عليه السّلام نوشتم اجازه بفرمایند تا مرثيه‌اى در باره پدرشان حضرت رضا علیه السّلام بگويم. در جواب فرمودند: براى من و پدرم گريه و زاری كن.

📓 رجال الكشّي، ص ۵۶٧

(مطلب مشابه از امام باقر عليه السّلام)

@ashkvareh
«عجبتُ لرَجلٍ كتم أعداؤه فضائله حسداً وکتمها محبّوه خوفاً و خرج ما بين ذين ما طبق الخافقين»
این عبارت در ستایش امیرمؤمنان علیه السلام به کدام شخص منسوب است؟
Anonymous Quiz
33%
احمد بن حنبل
35%
محمد بن ادریس شافعی
13%
صاحب بن عبّاد
9%
احمد بن شعیب نسائی
10%
ابونعیم اصفهانی
#نفی_غلو

📸 استفتاء از بعض فُقهاء درباره: "هو کشیدن و غُلو و نسبت ألوهیّت و اشعار صوفیانه در هیآت"

همواره فقهای شیعه از ناحیه غلات و جهّال متّهم به "تقصیر" در معارف اهل بیت علیهم السّلام بوده‌اند، دلیلش نیز واضح است. زیرا جاهل قدرت تشخیصِ "محکم و متشابه" در روایات را ندارد، لذا به متشابهاتی که با سلیقه‌اش سازگار است متمسّک می‌شود، به خلاف فقیه.

خداوند متعال ما را فقیه در دین گرداند، که طبق روایات، ارزش یک فقیه، از هفتاد عابد بیشتر است.

@ashkvareh
2024/09/29 15:28:30
Back to Top
HTML Embed Code: