Telegram Web Link
مصیبت‌خوانی | علی انسانی
#شهادت_امیرالمؤمنین علیه السّلام
#صوت

دیوار و در کوفه زبان شد که مرو
امّا چه کند فاطمه میگفت بیا


@ashkvareh
یتامه یا علی باچر یتامه;
یتامه یا علی باچر یتامه
#صوت #شهادت_امیرالمؤمنین علیه السّلام

🎙 باسم کربلایی

▪️مرثیه امیرالمؤمنین علیه السلام

@ashkvareh
WWW.ZAKERIN.IR
Mohammad Ghalaavi
#صوت

🎙 میرزا محمد القلعاوی

▪️ «مرثیه امیرالمؤمنین علیه السلام»

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#شهادت_امیرالمؤمنین علیه السّلام

▪️بمیرم برای آن آقایی که دائما روزهای گرم را روزه‌دار بود، ولی این روزها توان روزه‌ی واجب را هم ندارد...
بمیرم برای آن آقایی که همیشه در دل شب به نماز می‌ایستاد، ولی این شب‌ها توان ایستاده نماز خواندن را هم ندارد...

لَـهْفِيْ لِـصَوَّام الـهَجيرِ عـلى الطّوى
لِـلـضَّعفِ لـيـسَ يَـصومُ مَـفروضَاتِهِ

لَـهْـفِيْ لِـقَـوَّامِ الـكَـثيرِ مِــنَ الـدُّجى
لِـلـعَجزِ لَـيـسَ يَـقـومَ فــي صَـلَواتِهِ


الشيخ حسن البحراني الدمستاني، ت ١١٨١ هـ.

@mir_hamedhoseyn_110
#زیارت

فضل المهاجرة إلي الحسين عليه السّلام في العشر الأواخر مِن شهر رمضان

👈🏻 اهمیّت زیارت امام حسین علیه السّلام در دهه آخر ماه مبارک رمضان و شب بیست و سوّم

از امام رضا عليه السّلام روايت شده که فرمودند‌:

🕋 «يك عمره در ماه رمضان با يك حجّ برابر است، و اعتكاف يك شب در ماه رمضان با يك حجّ برابر است، و اعتكاف در مسجد رسول اکرم صلّى اللّه عليه و آله و نزد قبر او با يك حجّ و عمره معادل است، و هركس امام حسين عليه السّلام را زيارت كند و دهه‌ى آخر ماه رمضان را در كنار قبر او اعتكاف كند، گويى نزد قبر پيامبر اکرم صلّى اللّه عليه و آله اعتكاف نموده است، و هركس نزد قبر رسول اکرم صلّى اللّه عليه و آله اعتكاف كند، براى او برتر از يك حجّ و عمره _ به‌ جز حجّ واجب _ خواهد بود. هركس در ماه رمضان، به زيارت امام حسين عليه السّلام می‌رود، مواظبت کند كه شب جُهَنّى در كنار قبر آن حضرت اقامت كند و آن شب بيست و سوّم و شبى است كه اميد مى‌رود شب قدر باشد. و كمترين مدّت اعتكاف بين دو نماز مغرب و عشا است.»

📘(متن و آدرس روایت)

ضمنا برای آگاهی از آداب و احکام إعتکاف، به رساله فقهاء مراجعه کنید.

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دسته عزاداری، ایّام #شهادت_امیرالمؤمنین علیه السّلام، نجف أشرف

اللهم ارزقنا

@ashkvareh
Forwarded from فضائل و معارف
💰کاسبی که به سادات فقیر جنس می‌داد و در دفترش می‌نوشت: به حساب علی (علیه السّلام)، بعد از مدّتی ورشکسته شد و یک روز ...

🔻شیخ منتجب الدّین رحمه الله به سندش نقل کرده:

ابراهیم بن مهران گوید:

«كَانَ بِالْكُوفَةِ فِي جِيرَانِنَا رَجُلٌ فَامِيٌّ وَ كَانَ يُكَنَّى أَبَا جَعْفَرٍ وَ كَانَ حَسَنَ اَلْمُعَامَلَةِ، وَ كَانَ إِذَا أَتَاهُ إِنْسَانٌ مِنَ اَلْعَلَوِيَّةِ يَطْلُبُ مَا عِنْدَهُ لاَ يَمْنَعُهُ، فَإِنْ كَانَ مَعَهُ ثَمَنُهُ أَخَذَهُ وَ إِلاَّ قَالَ لِغُلاَمِهِ: اُكْتُبْ مَا أَخَذَهُ عَلَى عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ...»

در همسایگی منزلم در کوفه، مردی بنام ابوجعفر زندگی می‌کرد، او مردی خوش معامله و نیکوکار بود، هرگاه شخصی از سادات نزد او می‌رفت و چیزی طلب می‌کرد، دريغ نمی‌کرد، اگر آن سیّد پول کالا را داشت که هیچ، اگر نه، به غلامش دستور می‌داد در دفتر بنویس: "این مبلغی است که به حساب امیرالمؤمنین علی علیه السّلام داده شد." مدّتی گذشت و ابوجعفر فقیر و درمانده شد و تمام ثروتش را از دست داد و در نتیجه خانه‌نشین شد. روزها در خانه می‌نشست و دفترش را پیش رویش می‌گذاشت و به دفتر نگاه می‌کرد و اگر اسم بدهکاری را می‌یافت، کسی را به دنبال او می‌فرستاد. که اگر زنده است بیاید و بدهی‌اش را بپردازد و اگر بدهکار مُرده بود روی اسمش را خط می‌کشید. روزی همانطوری که درب خانه‌اش نشسته بود و به دفترش نگاه می‌کرد، یکی از نواصب از کنارش گذشت، چون از ماجرای ابوجعفر باخبر بود، در حالیکه او را مسخره می‌کرد با طعنه گفت: "بدهکارِ بزرگت علی (علیه السّلام) بدهی‌ات را داد یا نه؟" ابوجعفر از حرفهای آن مرد غمگین و ناراحت شد، به همین دلیل برخاست و داخل خانه رفت و آن شب دل‌شکسته خوابید. در عالم خواب دید محضر مقدّس پیامبر اکرم و امام حسن و امام حسین علیهم السّلام مشرّف شده، پیامبر اکرم روی به این دو بزرگوار نمود و فرمودند: پدرتان علی کجاست؟ امیرالمؤمنین تشریف آورده و عرض کرد: اینجا هستم اگر فرمایشی دارید بفرمائید. پیامبراکرم به حضرت فرمودند: چرا حقّ ابوجعفر را نمی‌پردازی؟ امیرالمؤمنین عرض کرد: پولش را آماده کرده‌ام و همین اَلان به او می‌دهم. در همین حال کیسه‌ای از پشم سفید را آورد و به ابوجعفر عنایت فرمودند. پیامبر اکرم به ابوجعفر فرمودند: این را بگیر، اما اگر از فرزندان علی کسی به نزد تو آمد او را ناامید بیرون نفرست. زیرا خداوند به تو برکت داد و بعد از این هرگز فقیر نخواهی شد. ابوجعفر از خواب بیدار شد به دستش نظر کرد، کیسه‌ای پشمی را در دستش دید. همان لحظه زنش را صدا زد و گفت: بیداری یا خوابی؟ گفت: بیدارم. گفت چراغی روشن کن، وقتی که چراغ را روشن کرد، مرد سر کیسه را باز کرد. زنش دید هزار دینار در آن است و تعجّب کرد و به شوهرش گفت: نکند بی‌‌‌پولی تو را واداشته که از تجّار کلاهبرداری کنی؟ گفت‌: نه بخدا سوگند. سپس ماجرا را تعریف کرد. پس از آن، دفترش را آورد و پولهایی را که به سادات داده بود و به حساب امیرالمؤمنین علیه السّلام نوشته بود را نگاه کرد، دید همان مقدار پولی است که به سادات داده بود.

📙 الأربعون حدیثا، ص ٩۵

یا امیرالمؤمنین، ورشکستگی و درماندگی ما را نیز دریاب.

مطلب مرتبط: حکایتی جالب توجّه، از کمک کردن یک مجوسی به یکی از سادات

@fazaelvamaaref
#زیارت #شب_قدر

🌍 بشارتی از سوی عرش در شب قدر، مختصّ زوّار امام حسین علیه السّلام

💢أَخْبَرَنَا أَحْمَدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ شَاذَانَ وَ إِسْحَاقُ بْنُ الْحَسَنِ قَالا أَخْبَرَنَا مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ بْنِ وَلِيدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الصَّفَّارِ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنْ مَنْدَلٍ عَنْ أَبِي الصَّبَّاحِ الْكِنَانِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِذَا كَانَ لَيْلَةُ الْقَدْرِ يَفْرُقُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ كُلَّ أَمْرٍ حَكِيمٍ نَادَى مُنَادٍ مِنَ السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مِنْ بُطْنَانِ الْعَرْشِ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَدْ غَفَرَ لِمَنْ أَتَى قَبْرَ الْحُسَيْنِ علیه السلام.

✍🏻 از امام صادق عليه السّلام روايت شده که فرمودند: وقتى شب قدر فرا مى‌رسد و خداوند عزّ و جلّ تمام امور استوار را مقدّر مى‌كند، منادى‌ از آسمان هفتم از میان عرش صدا برمى‌آورد: خداوند عزّ و جلّ هركس را كه براى زيارت قبر حسين عليه السّلام آمده، آمرزيد.

📚 المزار للمفید، ص ۵۴ _ تهذيب الأحكام، ج ۶ ص ۴٩ _ إقبال الأعمال، ج ١ ص ٢١٢

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#اشک #حزن

🎥 نه دستگاه صوتی حرفه‌ای دارند، نه نورپردازی، نه إفکت، نه امکانات و حالات خاصّی، امّا "يا حسين" گفتنشان خالص و بی‌ریاست.

🔻 امام صادق علیه السلام فرمودند:

"رَحِمَ اَللَّهُ شِيعَتَنَا شِيعَتُنَا وَ اَللَّهِ اَلْمُؤْمِنُونَ فَقَدْ وَ اَللَّهِ شَرِكُونَا فِي اَلْمُصِيبَةِ بِطُولِ اَلْحُزْنِ وَ اَلْحَسْرَةِ."

رحمت خداوند بر شیعیان ما که مؤمن واقعی‌اند، به خدا قسم آنان شریک مصیبت ما هستند، در طول حزن و اندوه فراوان و دائمی.

📓ثواب الاعمال، انتشارات شریف رضی، ص ۲۱۷

@ashkvareh
آقای مهدی دانشمند، به کجا رسیده‌اید؟!

ایشان نیز کنسرت و موسیقی دوست دارد و آرزویش را در سر می‌پروراند، ولی از مؤمنین می‌ترسد! از خداوند متعال و اهل بیت علیهم السّلام شرم ندارد، از شیعیان ترس دارد!


خب در لباس و کسوت روحانیّت چه می‌کنید؟! چه کسی مجبورتان کرده؟! بروید کنسرت یک قری هم بدهید.

👈🏻 همین مانده بود بعد از آن‌همه نظرات نامربوط و غیر تخصّصی، تضعیف حجّ، تطهير سگ، به تطهير و تبلیغ موسیقی و کنسرت بپردازید!!!

حالا فهمیدید چرا امثال ایشان سواد دینی ندارند؟ زیرا بجای زحمت علمی و درس و بحث، دنبال تئاتر و موسیقی و این مسائل بوده‌ و هستند. آیا فریادهای چند سالهٔ ما بی‌جا بود که از آشفته‌بازار منبری‌ها و مادحین ضجّه می‌زدیم؟! دیگر از این بدتر باید بشود؟! یک روز مدّاح دم از کنسرت می‌زند، یک روز منبری!!! دین مردم را به بازی گرفته‌اند! ما که گفتیم برخی از اینها خواننده هستند نه مدّاح! فقط شرایط و زمینه خوانندگی و کنسرت را ندارند، لذا وارد هیآت شدند.

اللهم انّا نشکو الیک .... نشکو إلیک

@ashkvareh
#شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت

سیّد حمیری: در چنین مجلسی نمی‌نشینم

✍🏼 نقل شده: روزی سیّد حمیری در مجلس "ابوعمرو بن العلاء" حضور یافت، دید که حاضران درباره زراعت و نخل سرگرم گفتگو شدند. او از جای برخاست تا برود، به او گفتند: چرا می‌روی؟ گفت: من خوش ندارم در مجلسی بنشینم که در آن از فضائل آل محمد علیهم السّلام یادی به میان نمی‌آید! چنین مجلسی ناپاک و معیوب است. کسی که در مجلسی آنان را فراموش کند تا اینکه از آن مجلس بیرون برود، مورد تأیید خداوند متعال نیست.

📚 الأغانی، ج۷ ص۲۰۲

@ashkvareh
🔥 به بهانه سالروز به درک واصل شدن متوکّل عبّاسی

👈🏻 بخشی از اقدامات و جنایات این ناصبی ملعون، نسبت به قبر مطهّر امام حسین علیه السّلام و #زیارت کربلا (اینجا) قابل مشاهده است، بخوانید و از لعن او فروگذار مکنید.

@ashkvareh
#شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت #زیارت

↪️ غيرت دعبل خزاعی و شيعيان، در مقابل جسارت متوکّل به قبر مطهّر امام حسین علیه السّلام

👈🏻 ذهبي عالِم شهیر سُنّیان، از إبن خلّکان نقل کرده:

پس از آنکه متوکّل اقدام به تخریب قبر امام حسین علیه السّلام کرد، شیعیان بر دیوارها هجو او را می‌نوشتند، و دعبل خزاعی و برخی شُعراء نیز او را هجو نمودند.

📚 سِیر أعلام النبلاء، ج ٩ ص ۴۴۶

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#آداب_مداحی

در گذشته‌ای نه چندان دور، غالب مادحین در کنار ذکر مصیبت و مدح اهل بیت علیهم السّلام، اشعاری پندآمیز در یاد مرگ و تشویق به تکالیف شرعی و تقوا می‌خواندند.

بعد ایشان با این شارب صوفیانه، بجای توصیه به تقوا و اهمیّت تکالیف شرعی، سخنان روشن‌فکرانه و عارفانه می‌زند که مسلمانی به نماز خواندن نیست، به آدم بودن است!!!! و در نهایت می‌گوید که شمر بیشتر از ما نماز می‌خواند. لعنه الله؛ لذا توقّع نداشته باشید جوانی که در این جلسات می‌رود، به نماز و تکالیف شرعی اهمیّت بدهد، مگر چقدر او را با سیره و اوامر اهل بیت علیهم السّلام آشنا می‌کنند؟! مسلمانی نه به آدم بودن است، نه به نماز خواندن، بلکه این دو، بخشی از وظایف یک مسلمان است، نمی‌دانم چرا برای تقویّت یکی، دیگری را تضعیف می‌کنند؟! آدم بودن و انسانیّت را نیز صاحب دین باید معنا کند، نه سلایق و عقول ناقص مردم.

البتّه ایشان افاضات زیادی می‌کنند متأسفانه، و باید مقابل این سخنان خطرناک که مانند ماری خوش خطّ و خال است، محکم ایستاد تا هرکس از راه می‌رسد اظهار نظر نکند و جوانان شیعه را نسبت به اوامر دین سست ننماید.

@ashkvareh
#شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت

🎥  بازخوانی شعر زیبای سیّد حمیری

(قولُ علي لِحارثٍ عَجَبٌ)

می‌دانیم که سیّد حمیری رحمه الله، تمام فضائل أميرالمؤمنين علیه السّلام را به زبان شعر بازگو کرده؛ یکی از شيرين‌ترین اشعار او، مضمون روایت معروفِ حارث همْدانی است _ "یا حَارِ هَمْدان مَن یَمُت یَرَني" _ که سیّد حمیری، متن این روایت را به شعر آورده است و براستی که روح و جان را می‌نوازَد.

📸 متن شعر ضمیمه شده، و ترجمه‌اش این است:

سخن علی به حارث چه شگفت است
آنجا او امر شگفتی را به دوش گرفت
ای حارث هر کس بمیرد مرا می‌بیند
چه مؤمن باشد و چه منافق
او مرا می‌شناسند و من او را
به صفات و نام و اعمال می‌شناسم
و تو در صراط مرا می‌شناسی
پس، از لغزش و گمراهی هراس مکن
تو را در تشنگی به آبی خنک سیراب می‌کنم
که در شیرینی آن را عسل پنداری
به آتش وقتی که روی می‌آورَد
می‌گویم او را رها کن این مرد را در بر مگیر
او را رها کن به او نزدیک مشو، چرا که برای او
ریسمانی است که به ریسمان وصیّ پیوسته است‌.

📕 أمالی، طوسی رحمه الله، ص ۶٢٧

@ashkvareh
#شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت

🍃 تا آخرین لحظه، مدح امیرالمومنین علیه السّلام را گفت _ لحظه احتضار سیّد حمیری

حسین بن عون گوید: برای عیادت سیّدحمیری در بیماری‌ای که به مرگش کشیده شد به نزدش رفتم. او را در حالی یافتم که محتضر بود، و گروهی از همسایگان عثمانی‌اش اطرافش بودند. سیّدحمیری زیباروی، پیشانی بلند و شانه‌هایش پهن بود. ناگاه در صورتش نقطه ای سیاه همچون نقطۀ جوهر پدید آمد. سپس پیوسته زیاد شد و گسترش یافت تا همۀ صورتش را فرا گرفت. شیعیان حاضر در آن‌جا اندوهگین شدند، و شادی و شماتت ناصبیان آشکار گشت، ولی اندکی نگذشت که در آن نقطه از صورتش سپیدی‌ درخشان پدید آمد و پیوسته زیاد و گسترده شد تا صورتش درخشید، و سیّد لب به خنده گشوده و چنین سرود:

كَذَبَ الزَّاعِمُونَ أَنَّ عَلِيّاً
لَنْ يُنْجِيَ مُحِبَّهُ مِنْ هَنَاةٍ

قَدْ وَ رَبِّي دَخَلْتُ جَنَّةَ عَدْنٍ‌
وَ عَفَا لِي الْإِلَهُ عَنْ سَيِّئَاتِي‌

فَأَبْشِرُوا الْيَوْمَ أَوْلِيَاءَ عَلِيٍ‌
وَ تَوَلَّوْا عَلِيّاً حَتَّى الْمَمَاتِ‌

ثُمَّ مِنْ بَعْدِهِ تَوَلَّوْا بَنِيهِ‌
وَاحِداً بَعْدَ وَاحِدٍ بِالصِّفَاتِ‌.

✍🏻  کسانی که پنداشتند علی دوستدارش را از بدی‌ها نجات نمی‌دهد، دروغ گفتند.
به پروردگارم سوگند من به بهشت عدن رفتم و خداوند از گناهانم درگذشت.
پس امروز ای دوستان علی شاد باشید. و علی را تا هنگام مرگ دوست بدارید.
و پس از او فرزندانش را دوست بدارید. یکی پس از دیگری به صفاتی که دارند.

سپس سخنش را چنین ادامه داد:
«گواهی می‌دهم که به راستی معبودی جز خداوند نیست، گواهی می‌دهم که به راستی محمّد صلّی اللّه علیه و اله فرستادۀ خداوند است، گواهی می‌دهم به راستی علی امیر مؤمنان است، و گواهی می‌دهم که معبودی جز خداوند نیست.» سپس چشمانش را بست. گویا روحش چراغی بود که خاموش شد یا سنگریزه‌ای بود که فرو افتاد. (راحت جان داد)

علی بن حسين بن عون گوید: پدرم حسین بن عون درحالی که اُذینه حضور داشت گفت: اللّه اکبر، کسی که دیده باشد (یا شهادت داده باشد)، همانند کسی نیست که ندیده باشد. مرا خبر داد فضیل بن یسار از امام باقر و از امام صادق عليهما السّلام که ایشان فرموده‌اند: بر روح حرام است که تا پنج نفر را ندیده است از بدن جدا شود: رسول اکرم، علی، فاطمه، حسن و حسین علیهم السّلام. به گونه‌ای که یا دیده‌گانش روشن شود، یا تاریک و محزون؛ این خبر در ميان مردم منتشر شد و به خدا سوگند موافق و مخالف، پيكر سیّد حمیری را تشييع كردند.

📔 أمالی، طوسی رحمه الله، ص ۶٢٧

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍂 فرازهایی از دعای ندبه

آيا جمعه‌ها در فراق اماممان دعای ندبه می‌خوانیم و انتظار بکشیم؟! هزاران بار برای امور دنیا و مادّیات، به آب و آتش زدیم و وقت گذاشتیم و برنامه‌ریزی کردیم! چندبار برای مناجات با امام خود برنامه‌یزی کردیم و وقت گذاشتیم؟!

@ashkvareh
2024/09/29 21:37:00
Back to Top
HTML Embed Code: