Telegram Web Link
#نفی_غلو

🔴 تفاوتِ "خلق" و "استحاله" (تبدیل چیزی به چیز دیگر)

🔸 علّامه مجلسی رحمه‌الله:

✍🏻 خلق کردن در اصل، تدبیر مستقیم در پدید آوردن است و برای آفرینشِ مخلوقینِ بدونِ اصل و آفرینشِ بدونِ الگو از کسی نیز به کار می‌رود. خداوند متعال درباره خودش فرموده: «آسمان‌ها و زمین را آفرید.» [۱] و در به وجود آوردن چیزی از چیز دیگر، مانند: «انسان را از نطفه آفرید.» [۲] و خلق به معنای به وجود آوردن تنها درمورد خداوند متعال به کار می‌رود، به همین دلیل فرموده: «آیا آن‌کس که می‌آفریند با کسی که نمی‌آفریند برابر است؟» [۳] 👈🏻 اما خلق به معنای تغییر شکل، مختصّ خداوند متعال نیست، لذا خداوند فرموده: «و هنگامی که با اجازه من از گِل، صورت پرنده پدید آوردی.» [۴]

[۱]: الأنعام: ۱
[۲]: النحل: ۴
[۳]: النحل: ۱۷
[۴]: المائدة: ۱۱۰

📚 بحارالانوار، ج ٩١ ص ٢۵٠

آیا فهمِ مطلبی به این آسانی، دشوار است که برخی دست و پا می‌زنند تا این دو را با یکدیگر خلط کنند⁉️

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ

سؤال:

در فرهنگ ما عباراتى، مانند «يا اباالفضل حاجت مرا بده، و يا امام رضا مشكل مرا حلّ كن» رايج است. با توجه به اين كه تمام امور عالم در دست خداست، آيا اين گونه توسّل‌ها با توحيد منافات ندارد؟

✍🏻 آیت الله صافی گلپایگانی رحمه الله:

به طور كلّى قدرت و ولايت به طور غير مستقيم و به اذن الله بر احياء و شفاى بيماران و توسعه رزق و سازمان دادن كائنات، شرك و غلوّ نيست، بلكه اعطاى اين قدرت به بعضى از بندگان، طبق حكمت و مصلحت لازم است و اينها مجارى فيض خداوند هستند، و چنانچه مقصود از مجارى فيض اين باشد كه ايشان در باطن، وسايل و اسباب و وسايط تربيت و رسيدن فيض الهى به ممكنات مى‌باشند، كه همه از آنان كسب استعداد و صلاحيّت مى‌نمايند، چنان كه در ظاهر، بسيارى از مخلوقات از آفتاب استفاده مى‌نمايند و در ادامهٔ بقا و رشد و نموّ از آن مدد مى‌گيرند، مطلب صحيحى است و شائبه شرك و تفويض و غلوّ در آن نيست.
توسّل به اهل بيت عليهم السّلام براى گشايش كارها و مشكلات، از راه هايى است كه خداوند متعال، بندگانش را به آن توصيه نموده است. بنابراين توسّل به ايشان، در واقع تمسك به ريسمانى است كه خداوند براى نجات قرار داده است. جهت مطالعه بيشتر مى توانيد به كتاب "ولايت تكوينى و تشريعى" اينجانب مراجعه نماييد.

📚 معارف دین، ج٣ ص١٠٠

@ashkvareh
#نفی_غلو

📢 مجلسی اوّل رحمه الله:

«... العبد الصالح موسى بن جعفر عليهما السلام، و كان تسميته عليه السلام بالعبد الصالح بإذنه و أمره للتقية أو لرفع توهم الغلاة.»

✍🏻 تعبيرِ «عبدِ صالح» برای موسى بن جعفر صلوات الله عليهما، بِه اذنِ آن حضرت بوده است، بخاطر تقيّه، یا برای رفع کردن توهّم غالیان که اهل بیت علیهم السّلام را خدا می‌دانستند.

📚 روضة المتقین، ج ٢ ص ١٤٧ _ لوامع‌صاحبقرانی، ج ٣ ص ٣٧٠

فقط خداوند متعال می‌داند که اهل بیت علیهم السّلام چه زجری کشیدند از حماقت و نادانی غلات ملعون، که حتّی تا این حدّ باید امر را واضح می‌نمودند که ما بنده صالح خداوندیم.

@ashkvareh
#نفی_غلو

📢 آیا اهل بیت علیهم السّلام به اصحاب نزدیکشان می‌گفتند که ما خدائیم، و از دیگران پنهان می‌کردند ⁉️

🔹عَنْهُ عَنْ صَالِحٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أُورَمَةَ عَنِ ابْنِ سِنَانٍ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ كُنْتُ أَنَا وَ الْقَاسِمُ شَرِيكِي وَ نَجْمُ بْنُ حَطِيمٍ وَ صَالِحُ بْنُ سَهْلٍ بِالْمَدِينَةِ فَتَنَاظَرْنَا فِي الرُّبُوبِيَّةِ قَالَ فَقَالَ بَعْضُنَا لِبَعْضٍ مَا تَصْنَعُونَ بِهَذَا نَحْنُ بِالْقُرْبِ مِنْهُ وَ لَيْسَ مِنَّا فِي تَقِيَّةٍ قُومُوا بِنَا إِلَيْهِ قَالَ فَقُمْنَا فَوَ اللَّهِ مَا بَلَغْنَا الْبَابَ إِلَّا وَ قَدْ خَرَجَ عَلَيْنَا بِلَا حِذَاءٍ وَ لَا رِدَاءٍ قَدْ قَامَ كُلُّ شَعْرَةٍ مِنْ رَأْسِهِ مِنْهُ وَ هُوَ يَقُولُ لَا لَا يَا مُفَضَّلُ وَ يَا قَاسِمُ وَ يَا نَجْمُ لَا لَا بَلْ عِبادٌ مُكْرَمُونَ لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ.

✍🏻 مفضّل بن عمر گويد: من و قاسم شريكى و نجم بن حطيم و صالح بن سهل در مدينه بوديم و دربارۀ ربوبيّتِ (ائمه اطهار) گفتگو می‌کردیم، پس برخى از آنها گفتند: اين چه بحثى است كه می‌كنيد؟ ما هم اكنون به امام نزديكيم، و او هم از ما تقيّه نمى‌كند، برخيزيد تا نزد آن حضرت برويم (و از خود آن حضرت اين مطلب را بپرسيم). مفضّل گويد: ما برخواستيم و بخدا سوگند هنوز به درب خانۀ آن حضرت نرسيده بوديم كه ديديم امام صادق عليه السّلام است بدون كفش و عبا از درب خانه بيرون آمد و (از شدّت ناراحتى) تمام موهاى سر مبارکش راست شده بود و به ما فرمودند: نه، نه! اى مفضّل و اى قاسم، و اى نجم. نه، نه! (چنان نيست كه شما خيال كرده‌ايد) بلكه ما بندگان گرامى خداوند متعال هستيم كه در گفتار بر او پيشى نگيرند و به دستور او عمل كنند.

📚 الکافی، ج ٨ ص ٢٣١

🔻 علّامه مجلسی رحمه الله ذیل این روایت می‌نویسد:

"في الربوبية" أي ربوبية الصادق عليه السلام أو جميع الأئمة عليهم السلام و لعله كان غرضهم ما نسب إليهم من أنه تعالى لما خلق أنوار الأئمة عليهم السلام فوض إليهم خلق العالم، فهم خلقوا جميع العالم، و قد نفوا عليهم السلام ذلك و تبرءوا منه، و لعنوا من قال به، و قد وضع الغلاة إخبارا في ذلك و يحتمل أن يكونوا توهموا حلولا أو اتحادا كالنصارى في عيسى عليه السلام و كأكثر الصوفية في جميع الأشياء، تعالى الله عن جميع ذلك علوا كبيرا.

✍🏻 اینکه راوی گفته درباره ربوبیّت گفتگو می‌کردیم، یعنی درباره ربوبیّت امام صادق علیه السّلام و أئمه علیهم السّلام.
شاید به دلیل اینکه خداوند نور اهل بیت علیهم السّلام را ابتدا خلق کرده، گمان کرده‌اند که خلق عالم را نیز به آنان واگذار کرده و آنان عالم را خلق کردند، اما امام علیه السّلام این گمان را باطل کردند و از این عقیده برائت نمودند و قائلین به این قول را لعن فرمودند. به تحقيق که غلات درباره خالقیّت اهل بیت علیهم السّلام اخباری را جعل کردند و گمان کردند که خداوند متعال در آنان حلول نموده یا با آنان متّحد شده، مانند اعتقاد نصاری درباره عیسی علیه السّلام، و مانند صوفیه که قائل به اتحاد و حلول خداوند در تمام اشیاء شدند. و خداوند متعال منزّه است از این سخنان.

📚 مرآة العقول ج ٢٦ ص ١٦٧

غلات ملعون هیچ راه فراری ندارند، و اینکه برای اباطیل و کفریّات خود متمسّک به "سِرّ و اصحاب سِرّ" می‌شوند، شیّادی و کذب محض است، چنانکه نمونه‌ای بر ردّ این ادّعا در روایت فوق گذشت. ای بی‌خردان لامذهب، توهّم کرده‌اید که اهل بیت علیهم السّلام اصحاب خاصّ خود را اهل سِرّ نمی‌دانستند، امّا شما اهل سِرّ و اسرار اهل بیت علیهم السلام هستید و آنچه آنان نفهمیدند شما فهمیدید ⁉️ بیش از این خود را رسوای خاصّ و عام مکنید و دهانتان را فرو بندید، بلکه طشت رسوایی‌تان کمتر صدا دهد.

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ #نفی_غلو

فتوای آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله، درباره غُلات

سؤال:

آيا طايفه‌اى به نام غُلات كه در برخى از نواحى افغانستان زندگى مى‌كنند نجس هستند و آيا مباشرت با آن‌ها و استفاده از ذبيحه‌شان، جايز است‌؟

✍🏻 پاسخ:

در صورتی كه يكى از معصومين (عليهم السّلام) را خدا بخوانند يا بگويند خدا در او حلول كرده است، نجس‌اند و ذبيحۀ آن‌ها حرام است و از امورى كه باعث تقويت آن‌ها يا تضعيف مذهب حقّه تشيّع مى‌شود بايد اجتناب كرد.

📘استفتائات، ج١ ص٧١

@ashkvareh
#نفی_غلو

💢 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:

كافر، يعنى كسى كه منكر خداست، يا براى خدا شريك قرار مى‌دهد، يا پيغمبرىِ حضرت خاتم الانبياء محمّد بن عبد اللّه صلى الله عليه و آله را قبول ندارد نجس است، و انكار چه به قلب باشد و چه به زبان سبب كفر مى‌گردد، و همچنين غُلات (يعنى كسانى كه يكى از معصومين عليهم السلام را خدا خوانده يا بگويند خدا در او حلول كرده است) و خوارج و نواصب (يعنى كسانى كه دشمنى اهل بيت عليهم السّلام را دين خود قرار دهند) نجس‌اند... (رساله توضیح المسائل، ص٢٩)

شرايط پنج‌گانه ذبح:

سر بريدن حيوان چند شرط دارد:

اوّل: كسى كه سر حيوان را مى‌برد، چه مرد باشد، چه زن، بايد مسلمان باشد. و بچّه مسلمان هم اگر مميّز باشد؛ يعنى خوب و بد را بفهمد، مى‌تواند سر حيوان را ببُرد، و امّا كسى كه از كفّار يا از فرقه‌هايى است كه در حكم كفّارند، مانند غُلات و خوارج و نواصب، نمى‌تواند سر حيوان را ببُرد. (رساله توضیح المسائل، ص ۵۴٣)

كسى كه شكار مى‌كند بايد مسلمان باشد يا بچّه مسلمان باشد كه خوب و بد را مى‌فهمد و اگر كافر يا كسى كه در حكم كافر است - مانند غُلات و خوارج و نواصب - حيوانى را شكار كنند، آن شكار حلال نيست. (ص ۵۴۶)

@ashkvareh
#نفی_غلو

📸 فتوای آیت الله سیستانی حفظه الله درباره غُلات

@ashkvareh
#نفی_غلو

📸 چند فتوا از آیت الله وحید خراسانی حفظه الله، درباره غُلات

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#آداب_مداحی

🎥 مصادره به مطلوبِ مخالفین شیعه از اشعار مدّاحی، برای تکفیر شیعیان

بارها بیان شد که مخالفین ما، قادر نیستند از اصل مذهب و أئمه اطهار علیهم السّلام ایراد و نقصی بیابند، لذا به راه‌های دیگر متوسّل می‌شوند. یکی از این راه‌ها، اشعار و سخنان مادحین و خُطباء است.

👈🏻 در همین فیلم چند شیعه که عوامند، شعری می‌خوانند که: "اشهد انّ العبّاس، يعلم يوم الآخرة" و ممکن است به محتوا و خروجی این عبارت آگاه نباشند، و اصلا منظورشان این نباشد که حضرت عبّاس سلام الله علیه به روز قیامت و زمان آن علم دارد و ایشان را دارای علمی بدانند که مختصّ خداوند است. (زیرا طبق قرآن و روایات، علم این مسئله نزد خداوند می‌باشد) امّا این شخص که ظاهرا از وهّابی‌هاست، همین یک عبارت را بهانه کرده و به قرآن عرضه می‌کند و شیعه را مشرک خطاب می‌کند.

اگر شعر یا کلامی بگوئید که سبب اتّهام و تکفیر و تفسیق شیعیان شود و بهانه‌ای برای تضعیف مذهب شود، نمی‌توانید در محضر خداوند متعال و رسول اکرم و اهل بیت علیهم السّلام پاسخگو باشید! چرا زبان افرادی را بر شیعه دراز می‌کنید که صدر تا ذیل عقاید خودشان بیگانه با تعالیم وحیانی است؟!

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تهمتِ عثمان الخميس (از أتباع ابن‌تیمیه) به شیعیان

وی که ناصبی‌گری‌اش مخفی نیست و حضرت زهرا سلام الله علیها را بخاطر غضبش بر ابابکر صراحتا طعن می‌کند (اینجا)، می‌گوید:

  «شیعیان از عبّاس (علیه السّلام) بیشتر می‌ترسند تا از خداوند، تا جایی که قسَم دروغ به خداوند می‌خورند، ولی می‌ترسند به عبّاس قسَم دروغ بخورند. و این شِرک عظیم است.»

اوّلا: این مسئله جزء عقاید شیعه نیست و ممکن است چند عوام جاهل چنین سخنی گفته باشند، یا حکایتی بین افواه مردم باشد، یا ساخته برخی افراد. (مانند این مطلب)

ثانیا: ما حضرت عبّاس علیه السّلام را عبد صالح و مطیع خداوند می‌دانیم، چنانکه در زیارتنامه ایشان تصریح شده‌ست. چگونه ممکن است از عبد خداوند، بیش از خداوند بترسیم؟! ما هم معتقدیم این عقیده، باطل است. خوف از خداوند متعال را اهل بیت علیهم السّلام به ما آموخته‌اند و خودشان نیز در اظهار خشوع و خضوع در برابر خداوند، سرآمد و زبان‌زد خاصّ و عام بوده‌اند.

ثالثا: کتب کلامی و عقاید شیعه موجود است، مرامنامه شیعه آنجاست، نه سخنان عوام و جهّال.

@ashkvareh
#نفی_غلو

🔵 فقیه عالیقدر، ‌شیخ يوسف بحرانی رحمه الله:

المشهور بین المتأخرین ان کل مظهر للشهادتین و ان لم یکن معتقدا للحق یجوز تغسیله عدا الخوارج و الغلاة ...

بین فقهای متأخر ما مشهور است که هرکس تظاهر به شهادتین کند، حتّی اگر در باطن معتقد نباشد، جایز است غسل ميّت داده شود، غیر از خوارج و غلات!

📚 الحدائق الناضره، ج ۳، ص ۴۰۵

👈🏻 علامهٔ مجلسی رحمه‌الله:

«غيرِ شيعهٔ اماميه از "زيديه و مخالفین و فطحيه و واقفيه و كيسانيه و ناووسيه و ساير فِرَق مخالفين" اگر انكار يكى از ضروريات دين اسلام كنند آنها نيز كافر و نجس و مخلّد در جهنّم‌اند، مانند خوارج كه بر امام زمان خروج كردند و ناسزا نسبت به أئمّه اطهار می‌گويند! مانند خارجيانِ عُمّان، يا "غُلات" كه ائمّه اطهار علیهم السّلام را خدا می‌دانند، يا بهتر از پيغمبر می‌دانند، يا گويند خداوند در ايشان "حلول" كرده است، يا ايشان را خالق عالَم می‌دانند.»

📗حقّ الیقین، ط_علميه اسلاميه، ص ۹۶۹

@ashkvareh
#نفی_غلو

📸 گزارشی جالب توجه و خواندنی از یک گروهِ "غلات" در قرن پنجم، که درباره امیرالمومنین علیه السّلام عقيده‌ای قبیح و کفرآلود داشتند

👈🏻 این کتاب از قدیمی‌ترین کتبِ فِرَق و مذاهب به زبان فارسی است که در قرن پنجم تألیف شده.
متأسفانه چاپ فعلی این کتاب خلاصه شده و خیلی از گزارشاتش حذف شده است.

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 زیبایی واقعیِ این دختر تانزانیایی در نور ولایت اهل بیت علیهم السّلام است، نه در حجاب إستایل و تجمّل و زرق و برق‌های محصولات حجاب!

براستی دختران سرزمین ما، زیبایی را در چه می‌بینند؟!

⚠️ از عجایب اینکه در برخی نقاط زمین که توقّع و انتظار نمی‌رود، معارف اهل بیت علیهم السّلام کاملا نفود کرده، قرآن و نهج البلاغه و صحيفه سجّادیه تعليم و تدریس می‌شود، حجاب کامل و عفاف ترویج می‌گردد، ولی در برخی خانواده‌های به ظاهر مذهبی، چادر و حجاب تضعیف می‌شود و به حدّاقل‌های حجاب إکتفاء می‌کنند، و بجای کتب معارف دین، رُمّان و سیاهه‌های روانشناسان کافر و ملحد را دست فرزندان می‌دهند. گفتگوها بر اساس ادبیّات غربی‌ست، روشنفکری دینی جایگزین اصالت دینی‌ شده، تعالیم و فرهنگ سلبریتی‌ها و مشاهیر، جای تعالیم عالِمان دین را گرفته، هر بخشی از دین مورد رضایت نباشد ردّ می‌شود و هر بخشی که به نفع باشد، پذیرفته می‌گردد؛ بسیاری از قبایح، عادّی شده، غیرتمندان روی دین، مجنون و عقب‌افتاده و بیمار روحی لقب می‌گیرند و غریب و طرد می‌شوند. و می‌دانیم که اهل بیت علیهم السّلام خبر این اوضاع را به ما داده‌اند، پس طوبی للغُرَباء.

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ

📸 برخی فتاوا، با وجود اختلاف مبنا بین فُقهاء، مشترک است، از جمله حکم پوشاندن صورت و دست وقتی نامحرم به آن نگاه کند

لذا مشکل این است که به جای رجوع به فقیه، نظرات بیسواد وند ها و روشنفکران دینی پیرامون حجاب، در حال تزریق به جامعه است، زیرا هرچه آسان‌تر، جذب بیشتر! فقهاء فتوا به پوشاندن صورتِ زینت نشده می‌دهند (اگر نامحرم به قصد لذّت نگاه کند که غالبا همین گونه است) چه رسد به صورت زینت شده! برخی بانوان با همان گِردی صورت و نوع لباسِ حتّی بلند، جلب توجّهی که نباید باشد را مرتکب می‌شوند. نمی‌توانیم خودمان را فریب دهیم! آیا حجاب و عفافی که دین بر آن تأکید و توصیه نموده، این است؟! تبلیغات و رسانه باید حجاب را تعریف کند، یا متون دین؟! جامعه مذهبی باید گوشش به دهان فقهاء و متخصّصین علوم دين باشد، نه نظرات تازه به دوران رسیده‌ها!

کیست که نداند دست‌هایی پشت پرده است تا روشنفکران دینی مطرح و ترویج شوند! به بهانه اینکه الان قرون ابتدائی نیست و برخی مسائل برای آن دوره بوده و الان نمی‌توان با آن مسائل جامعه را اداره کرد و عصر ما، عصر پیشرفت و تکنولوژی‌ است و....، دارند دین را تحریف می‌کنند.

@ashkvareh
2024/09/29 21:25:47
Back to Top
HTML Embed Code: