Telegram Web Link
🌐پاسخ تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران به بیانیۀ دانشگاه با عنوان «شفاف سازی دانشگاه تهران درباره طرح دانش»

▪️بیانیه‌ای با عنوان «شفاف‌سازي دانشگاه تهران دربارۀ طرح شهر دانش» در روز سه‌شنبه مورخ ۹۷/۳/۲۲ بر روی سایت دانشگاه تهران منتشر و عنوان شده است که این بیانیه با هدفِ تنویر افکار عمومی و رفع ابهامات ایجاد شده توسط برخی رسانه‌های منتقد طرح ساماندهی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران تهیه و دربرگیرنده «توضیحات جامعی درباره ابعاد گوناگون و سیر تحول واجرای این طرح» می‌باشد. تشکل‌های دانشجوییِ دانشگاه تهران لازم دانستند تا عطف به سوابقِ درخواست‌ها و مطالبات خود دربارۀ این طرح و در پاسخ به این مطلب چندین موضوع مهم را متذکر شوند.

📝بخش‌هایی از این بیانیه بدین شرح است:

🔹در طول چند ماه گذشته، معترضین به عدم انتشار اطلاعات طرح، در بایکوت کامل و تأمل‌برانگیز از سوی رسانه‌ها قرارگرفته‌اند و تنها تعداد اندکی از رسانه‌ها برخی از مطالبات و درخواست‌های رسمی تشکل های دانشجویی را پوشش داده‌اند.

🔹از مسئولین و دل‌سوزان در دانشگاه تهران انتظار می‌رود با احترام به منزلت و شأنِ بی‌بدیلِ دانشگاه تهران و بر مبنای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و مطابق با مکاتبات نهادهای رسمی، اطلاعات را در اختیار عموم گذاشته و مانع ابهامات بیشتر شوند. متأسفانه بیانیۀ منتشرشده نیز نه تنها گامی در این راستا محسوب نمی‌شود، بلکه به دامنۀ ابهامات نیز افزوده است.

🔹متأسفانه در اکثر قریب به اتفاق طرح‌های توسعه در ایران، انتخاب و ارائه عناوین، اهداف و دستاوردها بر اساس شعارهای برآمده از مد روز، تخیلات و گاهی آرزوهای به دور از واقعیت در جهت اخذ مجوزها و بودجه‌های لازم از نهادهای مختلفِ تصویب‌کننده، به رویه‌ای آزاردهنده بدل شده است. کلی‌گویی‌های مطرح شده در بیانیۀ دانشگاه تهران نیز دقیقاً در ادامه این رویۀ غالب است.

🔹اشاره به اهداف کلی و بسیار کلانی مانند «بازنگاری برند شهر تهران»، «دست‌یابی به توسعۀ پایدار در ابعاد مختلف اجتماعی،زیست محیطی، اقتصادی»،«پیش‌برد مرز دانش در سطح جهانی»، «گذار از جامعۀ صنعتی به جامعه دانش‌بنیان» بدون اشاره به شاخص‌ها و معیارها و راهبردهای تحقق آن‌ها، خیال‌بافی‌ای بیش محسوب نمی‌شود.

🔹این ادعا که تهیۀ این طرح نشانی از مسئولیت اجتماعی دانشگاه بوده و به دنبال اهدافی چون مشارکت و عدالت اجتماعی است [درحالی‌که حتی جامعۀ محلی از کلید خوردنِ طرح جدید کاملا بی‌اطلاع بوده و به دانشگاه تهران به این علت که در این طرح نادیده گرفته شده‌اند معترض‌اند] نادیده‌انگاشتنِ جایگاه درک و فهمِ مخاطب از ماجرا خواهد بود.

🔹باتوجه به مکاتبات نهادهای رسمی مجدداً خاطرنشان می‌‌شود که دانشگاه تهران هیچ‎گونه طرح مصوبی برای ساماندهی یا توسعه دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران نداشته و ندارد.لازم است چنان‌چه دانشگاه تهران مصوبه‌ای مبنی بر تصویب طرح جدید در اختیار دارد،ارائه کند. هر دو مصوبه اخیر کمیسیون مادۀ 5 و شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مشروط به شروط بسیار مهم و تعیین کننده‌ای است.

🔹اساساً پاشنه آشیل این طرح عدم توجه به موضوع مهم اقتصاد مقاومتی است، چراکه دانشگاه در شرایطی که اوضاع اقتصادی کشور در وضعیت بحرانی کنونی قرار دارد،بی اعتناء به نظرات کارشناسی و بدون این‌که روند رسمی طرح های شهری را طی کند، بودجۀ کلانی را از بودجۀ عمومی دولت طلب کرده است.



🖋امضاکنندگان این بیانیه:
▪️انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
▪️بسیج دانشجویی دانشگاه تهران
▪️انجمن علمی دانشجویی دانشکدۀ شهرسازی دانشگاه تهران
▪️انجمن علمی دانشجویی دانشکدۀ تاریخ دانشگاه تهران
▪️انجمن علمی دانشجویی دانشکدۀ انسان شناسی دانشگاه تهران
▪️انجمن علمی دانشجویی دانشکدۀ باستان‌شناسی دانشگاه تهران
▪️انجمن علمی دانشجویی دانشکدۀ جامعه‌شناسی دانشگاه تهران
▪️انجمن علمی دانشجویی دانشکدۀ مرمت بافت و بنا دانشگاه تهران
▪️انجمن علمی دانشجویی دانشکدۀ حقوق دانشگاه تهران


@anjomaneslami_org
@UniBTeh

📎متن کامل بیانیه در سایت رسمی انجمن اسلامی
📎مطالعۀ متن کامل بیانیه در ادامه: 🔻🔻🔻
🔰 انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به مناسبت میلاد با سعادت امام رضا (ع) برگزار می‌کند:

🔆 «زمینه و زمانۀ منطق رضوی»، با سخنرانی دکتر غلامرضا ظریفیان (به همراه قرائت دعای کمیل)

🕣زمان
: پنج‌شنبه ۴ مردادماه ۹۷ ساعت ۱۹:۳۰

📍مکان: بلوار کشاورز، خیابان ۱۶ آذر، پلاک ۲۵، طبقۀ چهارم، دفتر مرکزی انجمن اسلامی

@anjomaneslami_org
🔷 در میزگرد پایگاه خبری تحلیلی انصاف با حضور دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران مطرح شد:
«امروز جنبش دانشجویی کجا ایستاده است»؟

🔸در این میزگرد که با حضور مهرداد پولادی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران و حسام حسین‌زاده، دبیر اسبق شورای صنفی دانشجویان دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، دو طرف به بیان دیدگاه‌های خود در حوزۀ دانشگاه و چالش‌های پیش‌رو پرداختند.

✔️ مهرداد پولادی با اشاره به دوگانه‌ی معیشت -دموکراسی، که در دهۀ ۹۰ شکل گرفته است، آن را دوگانه‌‌ای برشمرد که آن‌ها را در مقابل هم قرار داده و دموکراسی‌خواهی را به اولویت سوم و چهارم تبدیل کرده است.
وی این نگاه را برخواسته از نگاه انحصارگرایانی دانست که صرفاً اگر در کشور دموکراسی در همه‌ی ابعاد از جمله دموکراسی در بحث رفراندوم یا دموکراسی مشارکتی مثل نهادهای مدنی اتفاق بیافتد در نهایت آن‌ها هستند که ضربه می‌بینند.

✔️ دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران: اگر جریانی در دانشگاه اتفاق بیافتد بنابر فضای اجتماع، به نظر می‌رسد سر مسائلی که بدیهی است مثل استقلال دانشگاه، حفظ حرمت دانشگاه، ورود نهادهای امنیتی و برخوردهای قضایی، می‌توانیم اتحادی داشته باشیم، اتحادش حداقلی است اما می‌توانیم برای رسیدن به آن اهدافمان این ابزار منسجم فعالین دانشجویی را داشته باشیم. سر این مسایل ما با هم متحد هستیم و می‌توانیم فعالیت‌هایی بکنیم.

✔️ مهرداد پولادی: مهم‌ترین مانع فارغ از امنیتی‌ها، دوستان خودمان درون تشکل‌های دیگرِ دانشکده هستند که به نوعی می‌توانند مانع ایجاد بکنند، بارها شده است که گزارش از فعالیت‌های انجمن و حتی گراهای امنیتی داده‌اند و از چند سال پیش می‌بینیم که ورود نیروهای خودسر و بدون احضار قانونی به دانشگاه زیاد می‌شود.

✔️ پولادی افزود: اصلاحات و اصلاح‌طلبی حداقل دوتا واژه‌ی جدا از یکدیگر هستند را بیان بکنم، ما واقعاً به این نقطه رسیدیم که در دهه ۷۰ یک امیدی در جامعه ایجاد شده بود؛ حتی در همین انتخابات که در اردیبهشت ۹۶ داشتیم این امید وجود داشت، ولی خب رفته رفته به دلیل موانع قانونی و دولت‌های در سایه‌ای که وجود دارند، به نظر می‌رسد که اصلاحات تا اینجا با روش‌هایی که وجود داشته دیگر کارایی خودش را از دست داده باشد.


@anjomaneslami_org

📎لینک متن کامل میزگرد پایگاه خبری تحلیلی انصاف:
🖥 http://www.ensafnews.com/meF6G
◾️اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در دیدار با سید محمد خاتمی چه نکات و انتقاداتی را مطرح کردند؟

🔸 انتقاد از پرونده سازی برای دانشجویان توسط وزارت اطلاعات و صدور احکام سنگین قضایی برای تعدادی از دانشجویان

🔸 انتقاد از کم‌کاری گفتمانی و نهایی اصلاح طلبان در حوزه عدالت جنیستی و حقوق زنان

🔸 انتقاد از عدم کار مؤثر و اندیشه‌ورزی دینی مطابق با شرایط زمان

🔸 انتقاد از بروکراتیزه شدن جریان اصلاحات

🔸 انتقاد از بی‌توجهی برخی از اصلاح طلبان به عدالت اجتماعی و ضرورت ایستادگی در برابر فساد ساختاری

🔸 انتقاد از انزوای خودساختۀ سید محمد خاتمی

🔸 ناتوانی نیروهای اصلاح طلب در پاسخگویی مناسب به شایعات دروغی که بر علیه آن‌ها منتشر می‌شود

🔸 انتقاد از روی‌کردهای رسانه‌ای دفتر سید محمد خاتمی

🔸 طرح مشکلات اقلیت‌های دینی از جمله اهل سنت

🔸 فراهم شدن بستر و انسجام تشکیلاتی لازم بین جریان‌های اصلاح‌طلبی برای دموکراتیک شدن فرآیندها در شورای عالی اصلاح‌طلبان


@anjomaneslami_org
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
🔴 سیدمحمد خاتمی در دیدار با جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران: تا زمانی‌که اندک امیدی به اصلاحات باشد، جایی برای براندازان وجود نخواهد داشت.

🔹 دور شدن من از مهندس موسوی دروغ باورنکردنی است.

🔹 به دلیل ضعف عملکردها و مشکلات اقتصادی، ضعف دولت و اصلاح طلبان، نارضایتی در بین مردم افزایش یافته و این یک واقعیت است.

🔹 ضعف‌های اصلاح‌طلبان در جای خود وجود دارد، اما اصلاحات راهیست که ایران را به دموکراسی، پیشرفت و استقلال و عدالت می‌رساند.

🔹 حاصل آسیب دیدن جمهوری اسلامی در این شرایط هرج و مرج و ویرانی و از میان رفتن همه سرمایه‌های معنوی تاریخی و اجتماعی ایران بزرگ است و چنین مباد.

🔹 دفاع ما از جمهوری اسلامی به این معنی نیست که آنچه در این نظام و کشور می‌گذرد درست است.

🔹 جمهوری اسلامی نیاز به اصلاح دارد.

🔹 یکی از ضعف‌های اصلاح طلبان عدم توانایی در نهادینه کردن جایگاه و کارکرد حزب در جامعه است.

🔹 من نمی‌توانم به تک تک دروغ‌هایی که به من نسبت داده می‌شود، پاسخ دهم.

🔹 حرف‌هایی که درخصوص تغییرات در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و جوانگرایی در این شورا -که معتقدم ضروری است- به من نسبت داده شد درست نیست.

📎متن کامل سخنان سیدمحمد خاتمی و صحبت‌های دانشجویان در این دیدار در سایت رسمی انجمن اسلامی:‌

http://anjomaneslami.org/?p=545
📡‌بازتاب در سایر رسانه‌ها: وب سایت سید محمد خاتمی - پایگاه خبری شفقنا

@khatamimedia
@anjomaneslami_org
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
🔷 دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با جناب آقای دکتر غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

مشروح این خبر تا ساعاتی دیگر منتشر می‌شود.

@anjomaneslami_org
🔷دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با جناب آقای دکتر غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

▪️در این دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود در حوزۀ دانشگاه پرداختند و خواستار پاسخ‌گویی مسئولان وزارت علوم نسبت به مشکلات پیش‌آمدۀ اخیر برای دانشجویان شدند.

🔻یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی، با اشاره به نقش آفرینی درست انجمن اسلامی در هشت دهۀ گذشته از محقق نشدن شعار «دانشگاه امن» در دولت یازدهم و دوازدهم گلایه کرد. وی مشارکت دانشگاهیان و دانشجویان در تمامی بخش‌های ادارۀ دانشگاه را ضرروی خواند و درخواست خود را در خصوص ایجاد تشکل‌ها با عقاید مختلف، مطرح نمود. وی محدودیت ایجاد تشکل‌های مختلف را منجر به مختل‌ شدن سایر نهادهای دانشجویی از جمله شوراهای صنفی دانست. او همچنین عدم رعایت سازوکارهای رسمی در شوراهای فرهنگی را ناشی از نقص‌های آئین‌نامه‌ای برخواند و از اعلام آمادگی تشکل‌های دانشجویی برای اصلاح این آئین‌نامه‌ها خبر داد. وی در ادامه از آمادگی دانشجویان برای تدوین پیش‌نویس لایحۀ «استقلال دانشگاه‌ها» خبر داد و همکاری مجلس و دولت را زمینه‌ساز استقلال یافتن دانشگاه دانست. وی گفت‌وگوی مستقیم بین دانشجویان و مسئولان را موجب بالندگی و رشد فضای دانشجویی و شنیده شدن دغدغه‌های دانشجویان از نزدیک دانست.

🔻عضو دیگر شورای مرکزی انجمن اسلامی، با تشریح روند حوادث دی‌ماه تا امروز، آن را «امنیتی سازی مضاعف دانشگاه» توصیف کرد. وی از دستگیری ۴۹ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران و دریافت احکام قضایی توسط ۹ نفر از دانشجویان خبر داد. وی با بیان برخی از عناوین اتهامی موجود در کیفر خواست این دانشجویان، آن را زنگ خطری برای دانشجویان و دانشگاه خواند که حتی حضور و فعالیت در تشکل‌ها نیز مصداق جرم تلقی شده است. او از همکاری حراست دانشگاه و وزارت علوم با وزارت اطلاعات خبر داد و از عدم بررسی این موارد در خارج از دانشگاه را منجر به هزینه‌سازی برای دانشجویان و از بین رفتن استقلال دانشگاه دانست.

🔻یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی، از روی‌کرد کلی دانشگاه‌ها و بی‌تفاوتی مسئولان دانشگاه نسبت به نشریات دانشجویی انتقاد کرد. وی نظارت پیش از چاپ توسط هیئت نظارت بر نشریات و حراست، احضار دانشجویان به دلیل نوشتن مطالب در نشریات دانشجویی، کمبود و کاهش بودجۀ نشریات دانشجویی، نقص‌های آئین‌نامه‌ای را عامل رکود نشریات در دانشگاه‌ها برشمرد.

🔻عضو هیئت رئیسۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، افت کیفیت علمی در دانشگاه‌ها را از معضلات اصلی دانشگاه دانست و اکتفا به برخی آمارهای کمی را انحراف از واقعیت خواند. وی از عدم شفافیت در خصوص مسئلۀ بورسیه‌ها انتقاد کرد و آن را موجب نگرانی اهالی علم و دانشگاه دانست. او از ایجاد فضای ناامیدی در دانشجویان به تبع وجود سهمیه‌های مختلف و متعدد خبر داد و پذیرش اساتید و هیئت‌های علمی با روندهای غیرقانونی را موجب تضعیف نهاد علمی دانشگاه دانست.

🔻در پایان یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی، از مانع‌تراشی در برگزاری برنامه‌های مجوزدار از سوی دانشگاه و برخوردهای متناقض در ارائۀ مجوز ورود میهمانان برنامه‌های دانشجویی گلایه کرد و آن را منجر به کاهش اثر گذاری انجمن‌های اسلامی در دانشگاه دانست. وی از شرایط بد رفاهی دانشجویان از جمله خوابگاه‌ها خبر داد و روی‌کرد سلبی در مقابله با آسیب‌های موجود در میان دانشجویان را ناکارآمد قلمداد کرد.


📡مشروح این دیدار در رسانه‌ها: سایت رسمی انجمن اسلامی - پایگاه خبری تحلیلی انصاف‌نیوز


انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
@anjomaneslami_org
🔴بیانیۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در واکنش به محرومیت‌های برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی

«بسمه تعالی»

💠لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَنْ ظُلِم وَكَانَ اللَّهُ سَمِيعًا عَلِيمًا (سورۀ نساء، آیۀ ۱۴۸)
خدا بلند كردن صدا را به بدگويى دوست ندارد؛ مگر آن کس که مورد ستم واقع شده باشد و خداوند، شنوا و داناست.

🔹در آستانۀ آغاز سال تحصیلی جدید، درحالی که در انتظار ایجاد گشایشی در وضعیت و تجدید نظر در احکام سنگین و نامتعارف دانشجویان و بازگشت آنان به کلاس‌های درس به سر می‌بریم. باز هم خبر از محرومیت تعدادی از هم‌کلاسی‌هایمان از حق ادامه‌ی تحصیل می‌رسد و به رغم وعده‌های بسیار دولت‌مردان و مسئولین در چند سال اخیر، مبنی بر باز شدن فضای دانشگاه‌ها و حفاظت از حقوق اولیۀ دانشجویان، هم‌چنان شاهد تداوم رویه‌های نامبارک در برخورد با فعالین دانشجویی هستیم. امسال هم عبارت «نقص در پرونده» تنها پاسخی است که پس از احضارها و سؤال و جواب‌های بسیار نصیب تعدادی از رتبه‌های برتر کنکور کارشناسی ارشد شده است.

🔹مگر نه این‌که بر طبق قانون اساسی، حق تحصیل برای همه ی ملت فارغ از هرگونه باور و عقیده به یکسان وجود دارد؟ تا کِی باید شاهد اجرای گزینشی اصول قانون‌اساسی در خصوص حقوق ملت و جمهوریت نظام باشیم؟ به راستی کدام دادگاه صالحی و به استناد کدام قانون این دانشجویان را از حق ادامۀ تحصیل محروم کرده، آنان را برای حضور در دانشگاه فاقد صلاحیت دانسته و تاوان فعالیت دانشجویی و سیاسی را محرومیت از این حق اولیه قرار داده است؟

🔹شتاب گیری مجدد سیر امنیتی شدن فضای دانشگاه‌ها، تغییر مرجع برخورد با دانشجویان از وزارت علوم و کمیته‌های انضباطی درون دانشگاه به نهاد های امنیتی چندگانه، دادگاه‌ها و محاکم قضایی، صدور احکام قضایی سنگین مانند حبس‌های طولانی مدت برای دانشجویان ذیل عناوین کلی و مبهم همچون «اقدام علیه امنیت ملی»، «بر هم زدن نظم عمومی» ، «تبلیغ علیه نظام» و مانند آن به صرف فعالیت‌های دانشجویی و درون دانشگاهی، اعتراضات صنفی و مسالمت‌آمیز و همچنین بلاتکلیفی دانشجویان و فعالینی که در انتظار تشکیل و صدور احکام دادگاه‌های تجدید نظر به سر می‌برند، تنها بخشی از مصائبی است که این روز ها جان دانشگاه را بیش از پیش آزرده و رنجور کرده است.

🔹با آن‌که امروز دانشگاه را فاقد عزم و توان کافی برای حفظ استقلال خود و حمایت از دانشجویان می‌بینیم، اما هم‌چنان به تغییر این روندها و بازگشت به فضای مدارا و قانون‌مداری امیدواریم و از همۀ مسئولین از جمله نمایندگان خود در خانۀ ملت، ریاست سازمان سنجش کشور، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس جمهور انتظار داریم که ضمن عمل به وظایف قانونی‌شان، با آزادگی و ایستادگی بر سر استیفای حقوق دانشجویانی که با احکام سنگین قضایی و محرومیت‌های اجتماعی و تحصیلی مواجه گشته‌اند، زمینۀ بازگشت آنان به کلاس‌ها را فراهم کنند و راه را بر گسترش روزافزون نا امیدی در دانشگاه و به تبع آن در جامعه و فراری دادن نخبگان و دانشجویان طراز اول دانشگاه‌ها از کشور ببندند؛ چرا که ما همۀ این دانشجویان منتقد و معترض را فارغ از گرایش‌ها و عقایدشان، از جمله دل‌سوزترین فرزندان این سرزمین نسبت به سرنوشت ایران می دانیم و معتقدیم که حرکت به سوی اصلاح و عبور از شرایط دشوار پیشِ روی کشور، جز با حضور و همراهی همۀ نخبگان و دل‌سوزان آن، میسر نخواهد بود.

💠ألَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ وَيُخَوِّفُونَكَ بِالَّذِينَ مِنْ دُونِهِ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ (سورۀ الزمر، آیۀ ۳۶)
آیا خدا برای بنده اش کافی نیست؟ و تو را از آن‌ها که غیر اویند می‌ترسانند و هر که را خدا گمراه کند، او را هیچ هدایت کننده‌ای نخواهد بود.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران - شهریور ۱۳۹۷

@anjomaneslami_org
بخش‌هایی از بیانیۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در واکنش به محرومیت‌های برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی
@anjomaneslami_org
بخش‌هایی از بیانیۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در واکنش به محرومیت‌های برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی

@anjomaneslami_org
بخش‌هایی از بیانیۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در واکنش به محرومیت‌های برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی

@anjomaneslami_org
🏴 انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، به مناسبت ایّـام محرم برگزار می‌کند:

║چیستی شهادت و کیستی شهید║
با سخنرانی آیت‌الله سروش محلاتی

▪️زمان: دوشنبه، ۲۶ شهریور، ساعت ۱۷
◾️ آیت الله محمدسروش محلاتی در نشست «چیستی شهادت و کیستی شهید» که در روز هفتم محرم توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برگزار شد، به بحث پیرامون معنای شهادت بر اساس قرآن کریم و روایات و آرای فقها پرداخت.

▪️به گزارش خبرگزاری ایکنا؛ وی با اشاره به تفسیر علامه طباطبایی از واژه «شهادت» تفسیر ایشان را مضیق دانست و تعریفی از خود در معنای شهادت ارائه داد. وی در ادامه به دیدگاه فقیهان در خصوص نیازمندی «قتال فی سبیل الله» به اذن امام معصوم اشاره کرد.

▪️آیت الله سروش محلاتی تصریح کرد: اگر «فی سبیل الله» بودن از «قتال» گرفته شود چیزی جز جرم و جنایت از این مفهوم باقی نمی‌ماند. آن‌چه نصیب شهید می‌شود اقدامی نیست که خود او انجام می‌دهد بلکه این عمل با بقیه اعمال یک تفاوتی دارد.شهادت کاری نیست که خود شهید انجام دهد. شهادت واقعه‌ای است که درباره شهید اتفاق می‌افتد.

▪️وی افزود: قتال فی سبیل الله مثل نماز برای خدا عبادت است. اگر غرض سلطه بر مردم و اموال مردم باشد این قتال، قتال فی سبیل الله نیست. هدف‌هایی که حکومت‌ها برای سلطه بر انسان‌ها و ذخایر اقتصادی آن‌ها دارند موجب نمی‌شود قتال، قتال فی سبیل الله باشد و کسانی که در این راه کشته می‌شوند را شهید بدانیم.

🔽 ادامۀ متن در INSTANT VIEW

📡مشروح این نشست در رسانه‌ها: سایت رسمی انجمن اسلامی - خبرگزاری ایکنا


انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
@anjomaneslami_org
چیستی شهادت و کیستی شهید
آیت الله سروش محلاتی
🎙صوت کامل سخنرانی آیت الله سروش محلاتی با عنوان «چیستی شهادت و کیستی شهید»
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
@anjomaneslami_org
بخشی از سخنرانی آیت الله سروش محلاتی با عنوان «چیستی شهادت و کیستی شهید»

@anjomaneslami_org
🔴 سیدمحمد خاتمی در دیدار با جمعی از اعضای شورای عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که در آستانۀ سال تحصیلی جدید و اردوی تشکیلاتی انجمن اسلامی صورت گرفت:

🔹 در کنار ابرچالش‌های اقتصادی باید ابرچالش‌های فرهنگی، سیاسی و امنیتی نیز مطرح شود.

🔹 تحریم‌های آبان‌ماه، با وجود ضعف‌های ماممکن است منشاء مشکلات بیش‌تری شود که البته غیرقابل حل نیست.

🔹 بخشی از مشکلات کشور مربوط به وجود قدرت‌های موازی است.

🔹 نظام باید خود را اصلاح کند؛ وگرنه با مشکلات جدی و بزرگی مواجه خواهد شد.

🔹 اصلاحات باید در ساختار خود بازنگری کند.

🔹 امروز تقابلی حاد میان انسداد طلبان و کسانی که می‌خواهند نسبت به بهبود امور امید داشته باشند پیش آمده است.

🔹 آن‌چه مرا نگران می‌کند، این است که لحظه به لحظه امید در نخبگان و جامعه کم‌تر شود.

🔹 آن‌چه در جامعۀ ما سبب دل‌گرمی و امید به آینده خواهد شد، این است که احساس کنیم حکومت‌گران به نقدها و حرف‌ها گوش می‌دهند.

🔹 فضای گفت وگو در جامعه بسته شده است.

🔹 خشونت فقط به خاطر نبود گفت وگو نیست بلکه به خاطر برآورده نشدن برخی نیازهای جامعه و ناامیدی از برآورده شدن نیازها هم هست.

🔹 الان در این موقعیت حساس، فراتر از مسئلۀ اصلاح طلبی و اصول‌گرایی، مسئلۀ نجات ایران و وحدت و انسجام ملی مطرح است.

🔹 آزادی بیان و امنیت بعد از بیان، عامل مهمی برای تفاهم در جامعه است.

🔹 اصلاح‌طلبان باید برنامه‌ریزی قوی‌تری دربارۀ محیط زیست، عدالت و حقوق شهروندی و... داشته و نهادهای نظارتی برای نظارت بر کار منتخبان و هم‌چنین نهاد مبارزه با فساد ایجاد کنند.

🔹 امروز مطبوعات آزاد و نه مچ‌گیر، می توانند نقش مؤثری داشته باشند.

🔹 براساس معیارهای مشترک اصلاح‌طلبی با برخی جریان‌های جهانی طرفدار حقوق بشر، گروه‌های مخالف بنیادگرایی و خشونت، گروه‌های مخالف تخریب‌ محیط زیست و متجاوزان بین المللی می‌توانیم در این زمینه‌ها با دنیا ارتباط برقرار کنیم.

🔹 ما باید بتوانیم گفتمان خود را جهانی کنیم و سنگینی فضایی که اصلاح ستیزان در داخل و خارج کشور ایجاد کرده‌اند را بشکنیم.

🔹 مصداق دموکراسی، ژن خوب نیست؛ بلکه آدم توانا و شایسته و رأی مردم است.

🔹 باید بگذاریم مخالفان دین صحبت کنند تا فکر تولید شود. نتیجه برخوردهای بسته، میدان‌داری بعضی از مداح‌ها است.


📎متن سخنان سیدمحمد خاتمی و صحبت‌های دانشجویان در این دیدار در سایت رسمی انجمن اسلامی:‌
http://anjomaneslami.org/?p=582


انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
@anjomaneslami_org
بخشی از محورهای مطرح شده در دیدار اعضای شورای عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با سیدمحمد خاتمی

@anjomaneslami_org
🔸 مصاحبۀ دبیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با خبرگزاری ایسنا در خصوص ضرورت شفاف‌سازی «طرح توسعۀ دانشگاه تهران»


🔽 مهرداد پولادی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به تلاش دو سالۀ تشکل‌ها و انجمن‌های علمی تخصصی در تدوین طرح توسعۀ دانشگاه تهران، اظهار کرد: ما همواره از مشی گفت‌وگو و ارائۀ راهکار دفاع کرده‌ایم ولی در نهایت مسئولان به میکروفون‌ها اقتدا کرده‌اند و اجازۀ صحبت به کسی را نمی‌دهند. به‌گونه‌ای که تشکل‌های دانشجویی اخیراً در خصوص این طرح به جلسۀ کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران دعوت شدند و ما در این جلسه سعی داشتیم به بیان موانع علمی و سیاسی طرح توسعه دانشگاه بپردازیم که متأسفانه فرصت بیان دیدگاه و نظر به‌وجود نیامد و مسئولان به بیان نظرات خود در این رابطه پرداختند.

🔽 وی در ادامه با اشاره به شعار شفاف‌سازی در سطوح مختلف کشور بیان کرد: متأسفانه شفافیت به کالای نایاب این روزها تبدیل شده و هر کسی و هر گروهی خود را عامل شفافیت می‌داند اما وقتی قرار است خودشان معلول شفافیت قرار بگیرند، از راهی برای فرار از آن استفاده می‌کنند.

🔽 دبیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران ادامه داد: ما به عنوان تشکلی که همواره از حق مستضعفین دفاع کرده امروز هم به میدان آمدیم تا نگذاریم با انحصار خرید خانه‌های مردم محله‌های اطراف دانشگاه و به نام توسعۀ آن، دست‌خوش ظلم به آن‌ها شود، چون اعتقاد داریم توسعۀ دانشگاه تهران که مسئولین از آن صحبت می کنند کمکی به علم و هویت دانشگاه نمی‌کند و قطعاً بعد از اجرای آن نباید از دیدن شعار « همیشه حق با مشتری است» تعجب کنیم.

🔽 این فعال دانشجویی افزود: ما خواستار شفاف‌سازی جزئیات طرح توسعه دانشگاه تهران هستیم. در همین رابطه با وجود این‌که از وزیر راه و شهرسازی هم درخواست کرده بودیم که ادامۀ روند تصمیم‌گیری در این خصوص را به شورای عالی شهرسازی واگذار کنند، اما هنوز اتفاقی نیفتاده و ​ما خواهان ارائۀ توضیحات کامل در خصوص جزئیات اجرای طرح، نظیر منابع مالی و اهداف آن هستیم.

🔽 پولادی در پایان با اشاره به این‌که ما دانشجویان مخالف گسترش دانشگاه و تعمیق دانش نیستیم، بیان کرد: طرح توسعۀ دانشگاه تهران در قدم اول با هویت‌زدایی از دانشگاه تهران و در ادامه سیاست های تعطیلی تابستانی دانشگاه، عدم اسکان دانشجویان کارشناسی در کوی و کاهش رفت و آمد از سر در دانشگاه تهران در دستور کار قرار گرفت و این موارد سبب شد که محیط دانشگاه و اطراف آن را با شرکت‌ها،‌ بنگاه‌ها و تولیدی‌ها از هویت آرمان‌خواهی و دانش احاطه شود و در قدم‌های بعدی دانشگاه که به بیان امام خمینی(ره) مبدأ همۀ تحولات است در حصاری از شرکت‌ها و بنگاه‌ها قرار گیرد و رفته‌رفته به سیاست‌زدگی دانشگاه دامن زده شود.‌ بنابراین انجمن اسلامی دانشگاه تهران تا آخرین مرحله از شفاف‌سازی این طرح ایستادگی خواهد کرد و از تمام ابزار خود برای رسیدن به این هدف استفاده می‌کند.

🔗 لینک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا:
http://www.isna.ir/news/97070905293


انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
@anjomaneslami_org
بخش‌هایی از مصاحبۀ دبیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در خصوص ضرورت شفاف‌سازی «طرح توسعۀ دانشگاه تهران»

🗞 شمارۀ اول نشریۀ سحر، سال دوازدهم دورۀ جدید - ۱۵ مهرماه ۱۳۹۷
ارگان رسمی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران

📤دریافت مستقیم فایل نشریه سحر

@anjomaneslami_org
2024/10/01 00:25:15
Back to Top
HTML Embed Code: