Telegram Web Link
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم ‌پزشکی تهران برگزار می‌کند:

@anjomanetehran

«مراسم پرفیض دعای کمیل»

با سخنرانی:
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید وحیدی


زمان: پنجشنبه ۲۸ مرداد ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۹

مکان: دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم ‌پزشکی تهران
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
صبحت‌های دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در نشست انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها:

بسم الله الرحمن الرحیم

نهاد علم و دانشگاه در ده سال گذشته، به علت دخالت های مکرر نهادهای خارج از دانشگاه در این عرصه، دچار آسیب‌های فراوانی گشته و روز به روز ضعیف و نحیف تر شده است. در این فضا، ضرورت ارتباط مستمر و موثر دانشجویان و اساتید برای دفاع از کیان و استقلال دانشگاه، بیش از پیش احساس می شود. در همین راستا، شکل گیری فضای گفتگو در این جلسه را به فال نیک می گیریم.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به مانند انجمن اسلامی مدرسین، در تمام این سال‌ها به فعالیتهای خود ادامه داده است و اکنون نیز جدی تر از گذشته در حوزه‌های مختلف، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، محیط زیست و ... به فعالیت مشغول است. اما در این راه مشکلات جدی، نه فقط برای انجمن که برای دانشگاه و دانشگاهیان وجود دارد که به بیان برخی از آنها میپردازم:
1- استقلال دانشگاه: دخالت نهادهای خارج از دانشگاه به صورت عریان و آشکار در سیاست‌های مربوط به اداره دانشگاه و زیر پاگذاشتن ضوابط دانشگاهی و بی‌اعتنایی به آنها، استقلال دانشگاه را تهدید می‌کند. این دخالت‌ها اگرچه در مقایسه با گذشته کاهش داشته است، اما همچنان ادامه دارد و بیم آن می رود تا در آینده نزدیک دامنه آن گسترش یابد. دانشگاه، نهادهای نظارتی و انضباطی خود را دارد و مختل کردن این نهادها به واسطه ورود نهادهای بیرونی، خطای بزرگی است. این کار موجب ایجاد فضای رعب‌آور در دانشگاه و بدبینی به نهادهای امنیتی کشور می‌گردد. مسئولان دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط موظف هستند جلوی این سیاست ناصحیح را بگیرند تادانشگاه را دانشگاهیان اداره کنند. لطمه خوردن استقلال دانشگاه به ضرر تمامی دانشگاهیان است و به همین جهت ضرورت ایستادگی دانشجویان و اساتید در کنار یکدیگر به منظور دفاع از استقلال دانشگاه، امروز بیش از پیش احساس می شود.
2- عدالت آموزشی: مساله عدالت آموزشی و فرصت تحصیلی عادلانه برای تحصیل در دانشگاه‌های کشور در سالیان اخیر به یک بیماری مزمن در دانشگاه‌ها تبدیل شده است. سهمیه بندی های جنسیتی و عدم ارائه امکان برابر تحصیل از یک سو و پولی شدن بیش از پیش دانشگاه ها از سوی دیگر امروز به نهاد دانشگاه آسیب های جدی را وارد می کند. سیاست تاسیس و گسترش دانشگاه های پولی و پردیسهای به اصطلاح بین المللی، خلاف صریح تاکید اصول قانون اساسی بر وظیفه دولت در توسعه آموزش عالی رایگان بوده و صراحتا خلاف عدالت و گسترش دهنده تبعیض در جامعه است. ما امروز در وضعیتی هستیم که طبق آمار 82 درصد داوطلبان کنکور جذب دانشگاه های پولی می شوند و این تهدیدی جدی برای پیشرفت علمی کشور است.
اعمال برخی محدودیت‌های جنسیتی در پذیرش دانشجویان، سهمیه‌بندی‌ها و تفکیک‌های جنسیتی در برخی دانشگاه‌ها که موجب حذف یا اعمال محدودیت در پذیرش دختران برای بعضی از رشته‌ها شده است، روندی است نه اسلامی و نه اخلاقی و انسانی. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و دانشگاهیان، این قبیل اقدامات منجر به تضییع حق کسانی که قصد ورود به دانشگاه دارند و خصوصا دختران می شود.
در چنین شرایطی وظیفه تشکلهای اسلامی دانشجویان و اساتید برای مبارزه با بی عدالتی و اصلاح رویه های ناعادلانه چه در حوزه پولی شدن دانشگاه ها و چه در مساله سهیمه بندی جنسیتی، سنگین تر از سایرین است و نیاز به برنامه ریزی و ورود توامان دانشجویان و اساتید برای حل مساله عدالت آموزشی دیده می شود.
3- اساتید بالاجبار بازنشسته شده: با روی کار آمدن دولت یازدهم، در میان دانشجویان و اساتید امید به بازگشت اساتیدی که در سال های سخت دولت گذشته از دانشگاه کنار گذاشته شده بودند، شکل گرفت. اما امروز با گذشت بیش از سه سال از فعالیت دولت تدبیر و امید، همچنان شاهد آن هستیم که بسیاری از اساتید مجرب و دانشمند کشورمان از حضور در دانشگاه و تدریس محروم هستند که این مساله به پیشرفت علمی کشور لطمات اساسی وارد میکند.
مشکلات مطروحه، تنها تعداد معدودی از مشکلاتی است که امروز در عرصه دانشگاه دیده می شود. حل این مشکلات در گرو همراهی و همکاری دانشجویان و اساتید است. انفعال برخی از مسئولین دانشگاه ها در برابر برخوردهای بی دلیل با فعالین و نشریات دانشجویی و سایر رویه های غلطی که از گذشته در دانشگاه باقی مانده است راه را برای حل مشکلات دشوار می سازد. همکاری و حمایت اساتید از دانشجویان و حضور در نهادهای دانشگاهی جهت تقویت نهاد علم و دانشگاه و رفع چالش های پیش روی این عرصه، ضرورت دارد.
در این راستا پیشنهاد می شود تا تشکل های دانشجویی با انجمن اسلامی مدرسین برای حل این معضلات جلسات مستمری را ترتیب دهند تا بتوانند به صورت منسجم تر در جهت حل مسائل دانشگاه گام بردارند.
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
در پایان ضمن تشکر از انجمن اسلامی مدرسین بابت ایجاد فضای گفتگو پیرامون مسائل دانشگاه، ابراز امیدواری میکنیم که این جلسات به منظور حل مسائل دانشگاه، ادامه یابد.

والسلام علیکم
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم ‌پزشکی تهران برگزار می‌کند:

@anjomanetehran

«مراسم پرفیض دعای کمیل»

با سخنرانی:
دکتر محسن آرمین


زمان: پنجشنبه ۱۸ شهریور ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۰

مکان: دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم ‌پزشکی تهران
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
بیانیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های شهر تهران پیرامون وقایع اخیر مدیریت شهری
بسم الله الرحمن الرحیم
انتشار خبر واگذاری املاک و مستغلات شهرداری تهران به وسعت یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع زمین، خانه ویلایی و آپارتمان، به ارزش «چند هزار» و با تخفیفی بالغ بر دو هزار میلیارد تومان به یکصد شخص حقوقی و حدود ۱۵۰ شخص حقیقی که در بین آن‌ها نام ۷۲ نفر از مسئولین ارشد شهرداری و پنج عضو شورای شهر تهران به چشم می خورد، ما- انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های شهر تهران- را بر آن داشت که در تداوم مسئولیت شهروندی دغدغه های خویش را بار دیگر همچون گذشته به سمع و نظر آحاد مردم و مسئولین ذی ربط برسانیم.
🔹 هر چند خبر واگذاری املاک شهرداری تهران بر اساس نامه اخذ دفاع هیئت بازرسی سازمان بازرسی کل کشور مستقر در شهرداری تهران منتشر شده است و هنوز گزارشی رسمی از نهادهای نظارتی و قضایی در این خصوص وجود ندارد با این حال نباید و نمی توان نسبت به مسئله ای با ابعادی چنین وسیع، از حساسیت به دور ماند.
🔹همانگونه که در سال گذشته طی دو نامه سرگشاده به اعضای شورای شهر تاکید داشته ایم، شهر تهران در مرز بحران هایی حرکت می کند که در صورت تداوم رویه های حاکم بر مدیریت شهری جبران مسیر طی شده اگر نه ناممکن که بسیار مشقت بار خواهد بود. تصاعدی شدن ظهور و بروز آسیب های اجتماعی سطح شهر و مقابله سخت افزاری شهرداری تهران با آن، تخریب زیست محیط شهری همچون فروش باغات و اخیراً پارک ها، تراکم فروشی و جواز بلند مرتبه سازی، بی انضباطی مالی و بودجه ای، اولویت یافتن بزرگراه سازی بر توسعه حمل و نقل عمومی و دیگر مواردی که آینده تهران را به چالش فراخوانده است، همه و همه در کارنامه عملکرد 11 سال مدیریت فعلی شهر تهران می تواند موشکافانه بررسی شود.
🔹با این همه بررسی ریز بینانه عملکرد 11 ساله را به فرصت مقتضی موکول می کنیم. آنچه امروز بیش از هر چیز نیازمند پرسش شهروندان و پاسخ مسئولین شهری است به خبر فوق باز می گردد.
🔹مسئله اخیر به ابهامی جدید در خصوص مدیریت شهرداری تهران در اذهان عمومی دامن زده است که صد البته ریشه در مسائلی دارد که پیشتر هشدار آن داده شده بود. چه کسی می تواند انکار کند که در صورت تثبیت رویه های نظارتی شفاف امکانی ولو برای تردید افکنی نسبت به عملکرد مدیریت شهری وجود نمی داشت؟ چنانچه این تلقی در افکار عمومی تثبیت شده بود که شهرداری تهران در ساز و کارهای خود به خصوص مناسبات مالی نظارت و شفافیت لازم را اعمال نموده است ضرورتی برای توقیف رسانه های منتشر کننده خبر، جهت ترمیم اعتماد عمومی وجود نمی داشت!
🔹برخورد با رسانه های مدعی و تهدید به برخورد قضایی نه تنها هیچ کمکی به بازسازی اعتماد عمومی نمی کند بلکه بر ابهامات و وسواس اذهان عمومی خواهد افزود.
🔺شوربختانه برخورد مسئولین شهرداری تهران و برخی از اعضای شورای شهر در برابر ابهامات نه تنها از اراده برای پاسخگویی و اقناع افکار عمومی حکایت نداشت بلکه بیش از هر چیز فرافکنی و اتهام زنی متقابل سالیان گذشته دولتمردان کشور را به ذهن تداعی می کرد.
🔹اینکه اکثریت اعضای شورای شهر تهران با جستجوی انگیزه انتشار نامه سازمان بازرسی، حاشیه ای پر رنگ تر از متن برای املاک واگذار شده ایجاد کنند و حتی در برابر درخواست «تحقیق و تفحص» از شهرداری مقاومت نمایند نشان فاصله گیری از وظیفه نمایندگی و به عهده گرفتن وکالت شهرداری تهران است.
🔺 تاسف بارتر از همه پیوند زدن واگذاری املاک شهرداری به مسئله فیش های حقوقی توسط برخی از رسانه ها بود. موضع دوگانه برابر فساد و سیاسی کردن آن نه فقط از مقابله با فساد نشان ندارد بلکه دفاعی پنهان از فساد به شمار می رود. هرچند هیچ عقل سلیمی مدافع نابرابری عمیق در پرداخت حقوق کارمندان دولت نمی تواند باشد اما همان عقل سلیم به چرایی سکوت برابر چپاول چند ده هزار میلیارد تومانی سالهای گذشته می تواند التفات پیدا کند.
امروز به لطف آگاهی جمعی تزویر برابر فساد رسواتر از هر زمان دیگری است. این دوگانگی رسوا یعنی سکوت برابر چند ده هزار میلیارد فساد مسلم و فریاد برای چند میلیون تومان نابرابری در پرداخت حقوق معنایی جز اراده دروغین برای مقابله با فساد ندارد.
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
باری، انتظار بی جایی نیست که شهرداری تهران پیشگام شفافیت بخشی به مناسبات دیوان سالاری خود شود.
🔹 با این حال کوتاهی هیچ نهادی نیز نمی تواند توجیهی مقبول برای امتناع از انجام وظیفه نهادی دیگر باشد.
به گواه قانون، وظیفه شورای شهر نظارت بر شهرداری است و نظارتی موثر خواهد افتاد که در پیوند با حوزه عمومی به شفافیت سازمانی بیانجامد.
🔺 نظارت های گنگ و در خفا مشکلی از فساد حل نخواهد کرد. با این همه بایست قدردان نمایندگانی بود که در مجلس شورای اسلامی با طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در جهت روشنایی بخشیدن به مسئله مناسبات حاکم بر شهرداری گامی عملی برداشتند. تردیدی نیست که تقویت نظارت و انعکاس بی کم و کاست نتایج آن محکم ترین اساس برای جلب اعتماد عمومی خواهد بود.
🔹پاسداری از سرمایه اجتماعی روش های قهرآمیز و فرمایشی بر نمی دارد. چنانچه دغدغه ای برای پاسداشت آن باشد، راهکار تقویت شفافیت است و بس. در روزهای آتی همچنان پی گیر مجدانه اخبار و اطلاعیه های مرتبط خواهیم بود و امید آن داریم که با مرور زمان مسئله اخیر به سرنوشت گزارش حسابرسی شورای شهر تهران از بودجه سال 92 و موارد مشابه، دچار نشود.
والسلام علی من التبع الهدی
شهریورماه 1395

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
انجمن اسلامی دانشجویان پیشرو دانشگاه تربیت مدرس
انجمن اسلامی رویش دانشجویان دانشگاه علم و صنعت
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه هنر
مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر

@anjomanetehran

goo.gl/5MZkXH
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم ‌پزشکی تهران برگزار می‌کند:

@anjomanetehran

«مراسم پرفیض دعای کمیل»

با سخنرانی:
حجت الاسلام دکتر محمد علی آهنگران


زمان: پنجشنبه ۸ مهر ماه ۱۳۹۵ ساعت ١٦:۳۰

مکان: دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم ‌پزشکی تهران
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله(ع) برگزار می کند:

@anjomanetehran

«روایت آزادگی»

سخنران:
سید محمود ابطحی

زمان:
شنبه ۱۷ مهرماه ١٣٩۵
٦ محرم ١٤٣۸
ساعت ۱۵

مکان: دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
سیدمحمدخاتمی در دیدار با اعضای انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران: اصلاح طلبان با حفظ هویت خود تعامل کنند

خاتمی‌مدیا- سیدمحمد خاتمی در دیدار با اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تهران در جریان دیدگاه ها و انتقادهای آنها نسبت به اوضاع سیاسی کشور و نقش اصلاح طلبان قرار گرفت.

یکی از دانشجویان در این دیدار از بسته شدن فضای سیاسی با نزدیک شدن به انتخابات 96 و دستگیری روزنامه نگاران ابراز نگرانی کرد و دانشجویی دیگر از سرگردانی اصلاح طلبان و حمایت از افرادی که کارنامه اصلاح طلبی ندارند، انتقاد کرد.

در این دیدار صمیمانه یکی از دانشجویان درباره تعمیق شکاف بین نیروهای موثر اجتماعی ابراز نگرانی کرد و گفت ممکن است شکاف بین طبقات اجتماعی ثبات کشور را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

یکی از دانشجویان درباره راهکار حفظ هویت اصلاح طلبی سوال کرد و دیگری به شرایط نامطلوب اقتصادی در نقاطی از کشور و بروز آسیب های اجتماعی و تبعات آن برای کشور اشاره و ابراز نگرانی کرد و از راهکار اصلاح طلبان برای حل این معضلات پرسید.

دانشجویی دیگر از نسبت نسل جدید دانشجویان با حاکمیت و چگونگی حفظ امید در نسل جدید سوال کرد و دیگری این موضوع را مورد پرسش قرار داد که گفتار اصلاح طلبی چقدر در بیان اصلاح طلبان دیده می شود.

سیدمحمد خاتمی پس از شنیدن دغدغه ها و سوالات دانشجویان در بخشی از سخنانش بیان کرد: انسان یک موجود تاریخی است و نمی توان مسایل را از متن تاریخ جدا و درباره آن قضاوت کرد و باید همه مسایل در متن خود و با لحاظ شرایط و سایر مسائل، مورد ارزیابی قرار گیرد. وقتی می گوییم اقتداگرایی هست باید ببینیم سوابق آن و عوامل به وجود آورنده آن چیست وقتی مسایل را از متن آن جدا می کنیم تحلیل درستی نخواهیم داشت.

وی با اشاره به تاثیر توسعه فرهنگی و سیاسی بر وجوه اقتصادی یک جامعه به موفقیت و دستاوردهای اقتصادی دولت اصلاحات با وجود شعارهای فرهنگی و سیاسی این دولت بیان کرد: این دستاوردها نشان می دهد که سیاست و اقتصاد و فرهنگ و آسیب های اجتماعی بهم پیوسته هستند و جدای از یکدیگر نیستند.

خاتمی با اشاره به فسادهای کلان و کوچک شمردن این فسادها بیان کرد: ما گذشته ای داریم که نمی توانیم بی توجه به آن تاریخ و آن گذشته به مسیر خود ادامه دهیم. اصلاح طلبی از متن جامعه برخاسته و در 150 سال گذشته جامعه به این مساله رسیده است که استبداد، عقب افتادگی و وابستگی به بیگانه نمی خواهد و این سه امر، حرکت اجتماعی جامعه ما را مشخص کرده است و باید بدانیم متناظر با آنها مردم آزادی، پیشرفت و استقلال را می خواستند. البته هویت جامعه ی ما و هویت تاریخی ما دینی است و همه این ها را با دین و ارزشهای دینی می خواهد.

وی با اشاره به دو جریان سنت پرستان و تجددگرایان غرب زده که هر دو مانع رشد جامعه شدند، گفت: اصلاح طلبی جریانیست که حرکت جامعه را درک می کند که خواستار آزادی و استقلال و پیشرفت است و این خواست تاریخی خود را در بستر هویت دینی خود می خواهد.

خاتمی با تبیین مفهوم جمهوری اسلامی و چگونگی اجرایی شدن آن در جامعه افزود: اصلاح طلبان با حفظ هویت خود می توانند تعامل و در جامعه تاثیرگذاری داشته باشند.

وی افزود: با انتخابات اخیر اصلاح طلبان مجلس هماهنگ تر با دولت شکل گرفت که این موفقیت بزرگی است.

http://www.khatami.ir/fa/news/1371.html


@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران

🔹به مناسبت آغازسال تحصیلی1395🔹
بسم الله الرحمن الرحیم
قُلْ يَا قَوْمِ اعْمَلُوا عَلَى مَكَانَتِكُمْ إِنِّي عَامِلٌ فَسَوْفَ تَعْلَمُونَ مَنْ تَكُونُ لَهُ عَاقِبَةُ الدَّارِ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ ﴿۱۳۵ الانعام﴾
بگو اى قوم من هر چه مقدور شما هست انجام دهيد من [هم] انجام میدهم به زودى خواهيد دانست كه فرجام [نيكوى] آن سراى از آن كيست آرى ستمكاران رستگار نمیشوند (۱۳۵)

🔹سال تحصیلی جدید را در حالی آغاز می‌کنیم که هنوز بسیاری از هم‌کلاسی‌هایمان به جرم نشر آزادی و پاسداری از آگاهی، از تحصیل محروم و از دانشگاه رانده شده‌اند. انتظار برای بازگشت اساتید به اجبار بازنشسته شده نیز به درازا کشیده شده است. دانشگاه‌ها بیش از پیش به کالایی برای کسب سود تبدیل شده‌اند و کیفیت خدمات آموزشی و رفاهی رو به کاهش است. در چنین شرایطی ما میراث‌بران هفت دهه آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی در آغاز سال تحصیلی 1395-96 به عنوان حامل هفتاد سال تجربه مبارزه مدنی در عرصه عدالت و آزادی، راه رهایی از بحران‌های فعلی در کشور را تنها در گسترش فضای باز آزاداندیشی و برداشته شدن محدودیت‌ها و تنگ نظری‌ها می‌داند و در قدم اول لازم می‌دانیم برخی مسائل حل نشده و سؤال‌های بی‌پاسخ را در دانشگاه که مهد آزاداندیشی است مطرح نمایم تا فرصت برای طرح مسائل کلان‌تر فراهم آید.

🔷عدالت آموزشی :
مساله عدالت آموزشی و فرصت تحصیلی عادلانه برای تحصیل در دانشگاه‌های کشور در سالیان اخیر به یک بیماری مزمن و قصه‌ای پر غصه در دانشگاه‌ها تبدیل شده است. حرکت آموزش عالی به سمت پولی شدن و سیاست‌گذاری‌های سالیان اخیر در این راستا، با قانون اساسی؛ آن‌جا که در اصل سی‌اُم از حق «تحصیل رایگان» می‌گوید در تعارض آشکار است که افزایش قیمت غذا، خوابگاه، اتوبوس و سایر خدمات دانشگاهی، پولی شدن اخذ مجدد واحدهای پاس نشده، کاهش سهم دانشجویان روزانه در آموزش عالی کشور، و مواردی از این دست مصادیق این سیاست در سالهای اخیر بوده‌اند که امروز نیز در قانون جدید سنوات تحصیلی دیده می‌شود.
🔻متاسفانه همچنان روند جذب دانشجویان پولی در دانشگاهها ادامه دارد، که خطری بزرگ برای رشد علمی کشور خصوصا در دانشگاههای مادر است، و شکاف‌های اقتصادی و طبقاتی را تشدید می‌کند. «بی‌عدالتی» در توزیع منابع آموزش عالی از جذب دانشجو و سیاست «بومی‌گزینی» آغاز شده، و در دانشگاه با ناکارآمدی سیستم آموزشی و گران‌قیمت بودن امکانات خوابگاهی و رفاهی ادامه می‌یابد. متاسفانه در نظام آموزش عالی کشور، هدف دانشمندسازی است نه توانمندسازی. در حالی که اگر باور کنیم که پیشرفت و تعالی کشور در پرتو تربیت انسان‌های کارآمد، خلاق، فکور و توانمند ایجاد می‌شود و نیروی انسانی اصلی‌ترین نیروی محرکه توسعه و پیشرفت کشور است؛ باید دانشگاه‌های ما در پی آموزش «توانایی زیست انسانی» به دانشجویان باشند. عدالت می‌گوید انسان باید محور هرگونه سیاست یا سرمایه‌گذاری باشد، در غیر این‌صورت سرمایه‌ها تباه می‌شود و سیاست‌ها ناکام می‌ماند. بنابراین هرگونه ناکارایی سرمایه‌ها و سیاست‌ها نیز نوعی بی‌عدالتی است. در حال حاضر در دانشگاهها «دانشجو» محور برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی، علمی و فرهنگی نیست و دانشگاهها به «کارمندسالاری» روی آورده‌اند.

🔷 حق فعالیت سیاسی و فرهنگی دانشجویان :
دانشگاه و دانشجو، دیدبانی قدرت و امر به معروف و نهی از منکر حاکمان را وظیفه خود می‌داند. معتقدیم دانشجویان باید آموخته‌های خود را در بوته‌ی آزمایش در عرصه اجتماع قرار دهند. با وجود افزایش تعداد دانشجویان و گسترش آموزش عالی در ایران، علم و اصول علمی هنوز به تمامی شئون زندگی، مناسبات، و آئین‌های اجتماعی مردم ایران نفوذ و بسط پیدا نکرده است.
🔻این رسالت مهم بر دوش تمامی دانشوران و دانشجویان ایران است که «حاکمیت سیاسی» و «مناسبات اجتماعی» را به نقد علمی کشانده و آموخته‌های خود را انتقادی کنند. برخورد انتقادی با شئون سنت اجتماعی مردم ایران، به اصلاح فرهنگی، کاهش خشونت‌های اجتماعی، حذف خرافه‌ها و آسیب‌های فرهنگی، ایجاد فرهنگ رواداری و در نهایت رسیدن به فرهنگی دموکراتیک‌تر و توسعه سیاسی در ایران، راه می‌برد.
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
🔹امیدواریم در سال تحصیلی پیش‌رو، با برچیده شدن فضای امنیتی در دانشگاهها، شرایط برای مشارکت فعال دانشگاهیان در عرصه سیاسی کشور فراهم شود. دخالت نهادهای امنیتی در دانشگاه، مایه وهن دانشگاه است. استقلال دانشگاه، از وعده‌های محقق نشده‌ی انقلاب اسلامی است که دانشگاه مجدانه آن را طلب و فعالانه آن را پیگیری می‌کند تا بتواند مبدا تحولات باشد. مسئولان دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط موظف هستند جلوی این سیاست ناصحیح را بگیرند تادانشگاه را دانشگاهیان اداره کنند. لطمه خوردن استقلال دانشگاه به ضرر تمامی دانشگاهیان است و به همین جهت ضرورت ایستادگی تمامی دانشجویان و اساتید در کنار یکدیگر به منظور دفاع از استقلال دانشگاه، امروز بیش از پیش احساس می شود.
🔹انجمن اسلامی دانشجویان، با تاکید بر بعد عقلانی و رحمانی دین مبین اسلام، و دعوت همگان برای پذیرش تکثر و تنوع سبک زندگی اجتماعی در ایران و قرائت‌های مختلف از اسلام، معتقد است می‌توان با هماهنگ‌سازی احکام فقهی اسلامی با مقتضیات زمان و مدد گرفتن از پیشگامان راه «نواندیشی دینی»، ناسازگاری‌ها و اختلافات موجود بر سر مسائلی چون کنسرت‌های موسیقی را حل کرد.

🔹انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، در پایان ضمن هشدار نسبت به وضعیت زیست‌محیطی کشورمان خواهان توجه ویژه تمامی نخبگان، دانشگاهیان و نهادهای حکومتی به مشکلات زیست محیطی کشور می‌باشد و نیز در آتیه به پیگیری مطالبات اجتماعی درباره وضعیت محیط زیست ایران، و انجام مسئولیت اجتماعی خود در این حوزه خواهد پرداخت. همچنین نسبت به تداوم ممنوعیت اطلاع‌رسانی و ایجاد محدودیت برای رسانه‌ها در عصر اطلاعات و ارتباطات، از جمله ممنوعیت خبررسانی در مورد شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی ارجمندی همچون رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در دوره‌های هفتم و هشتم، سیدمحمد خاتمی ابراز نگرانی می‌کنیم و انتظار داریم که رئیس جمهور کشورمان با ایستادگی در برابر بی‌قانونی، پیگیر تحقق وعده‌های خود از جمله پایان حصرها باشد و رئیس‌جمهور حقوق‌دان گزارشی از پیگیری‌های خود در این باره به عموم مردم ارائه کند.
ضمن پاسداشت ایام سوگورای اباعبدالله الحسین، درود می‌فرستیم بر شهیدان هشت سال دفاع مقدس که از استقلال و آزادی این کشور حراست کردند، و یاد می‌کنیم از بنیانگذاران انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که این "بنیان مرصوص" را در راه استقلال و آزادی ایران پایه گذاشتند.
"إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذينَ يُقاتِلُونَ في‏ سَبيلِهِ صَفًّا کَأَنَّهُمْ بُنْيانٌ مَرْصُوص" (سوره الصف آیه چهار)

مهرماه 1395 / انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
@anjomanetehran
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
🔸🔹🔻 گزارش روزنامه اعتماد از وعده‌هاي دولت يازدهم در حوزه دانشگاه
روحاني از دانشگاهيان نمره قبولي گرفته است؟
رضايت نسبي چهره‌هاي دانشگاه، نارضايتي فعالان دانشجويي
زهرا چوپانكاره/اعتماد

↩️↩️ خرداد ماه سال ١٣٩٢، چند روز پيش از برگزاري انتخابات يازدهمين دوره رياست‌جمهوري، حسن روحاني كه در آن زمان يكي از كانديداها به شمار مي‌رفت در همايش تدبير و اميد خطاب به جمعيت هوادارانش گفت كه عده‌اي هستند كه نمي‌خواهند روند گذشته تغيير پيدا كند اما او مي‌خواهد كه به اين رويه پايان دهد: «٢٤ خرداد روز سرنوشت‌سازي است. آيا مي‌خواهيد اين روز حماسه افراطيون يا حماسه ملت ايران شود؟ پس هر يك از شما حداقل قول دهيد ١٠ راي را بسازيد.» او خطاب به جمعيت جوان حاضر در ورزشگاه شيرودي در مورد آشتي با نخبگان و بازگرداندن كرامت به دانشگاه و دانشجو سخن گفت. دانشجويان و دانشگاهيان يكي از مهم‌ترين نقطه‌هاي تكيه كمپين انتخاباتي روحاني براي پيروزي در انتخابات بود، بازمانده توان فعاليت‌هاي دانشجويي كه در دولت نهم و دهم تحليل رفته بود در پشت سر روحاني قرار گرفت تا شايد با رسيدن او به مسند رياست‌جمهوري، كليد معروف، قفلي از كار فروبسته دانشگاه‌ها بگشايد. شايد همين بود كه با روي كار آمدن دولت يازدهم و با وجود فشارهايي كه از سوي مجلس وقت بر سر تعيين وزير علوم وجود داشت، نخستين تغييرات در دانشگاه‌ها پديد آمد و نخستين نتايج روي كار آمدن دولتي تازه خود را به شكل تغيير روساي دانشگاه‌ها و آغاز بازگشايي نهادها و انجمن‌هاي دانشجويي نشان داد. چهره‌هايي مانند توفيقي، فرجي‌دانا و نجفي در كسوت سرپرست و وزير به وزارت علوم آمدند، صحبت از بورسيه‌هاي غيرقانوني مطرح شد و هر خبري كه از دانشگاه مي‌رسيد، بيشتر از پيش مويد اين بود كه روحاني پاي حرف‌هايش به دانشگاهيان ايستاده است. اما با تغييرات پيوسته در رياست و مديريت‌هاي وزارت علوم و فرونشستن هيجانات اوليه و محتاط‌تر شدن عملكرد دولت در حوزه دانشگاه، زمان آن رسيد تا دانشگاهيان همه وعده‌هاي رييس‌جمهور را به ياد آورند و به مرور زمان ببينند كه تا چه اندازه قرار است كه اين وعده‌ها جامه حقيقت به خود بپوشند.
حالا ديگر كساني كه مي‌خواهند به ميزان عملكرد دولت در حوزه دانشگاه نمره‌اي بدهند مي‌توانند با نگاهي به سه سال و نيم گذشته اين كار را انجام دهند. دولت يازدهم در ماه‌هاي آخر كار خود قرار دارد و دانشگاهيان آماده‌اند تا دولت حسن روحاني را بسنجند و ميزان عملي شدن وعده‌هايش را محك بزنند. براي همين «اعتماد» به سراغ سه چهره دانشگاهي و سه فعال دانشجويي رفته است تا به عملكرد دولت در مورد عمل به وعده‌هاي اساسي روحاني به دانشگاهيان امتياز بدهند؛ غلامرضا ظريفيان استاد دانشگاه و معاون وزير علوم در دولت اصلاحات، سيد احمد معتمدي رييس دانشگاه صنعتي اميركبير، رضا منصوري استاد دانشگاه و معاون وزير علوم در دولت اصلاحات، راستين عظيمي سخنگوي انجمن اسلامي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران، سهند برياني‌اقدم دبير انجمن اسلامي دانشگاه مازندران و اميرارسلان حر دبير انجمن اسلامي دانشجويان راه اميد دانشگاه اصفهان در اين نظرسنجي شركت كردند و به دولت نمره دادند.
http://www.etemadnewspaper.ir/Default.aspx?NPN_Id=551&PageNO=8
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
گفت‌وگوی راستین عظیمی؛ سخنگوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران با روزنامه اعتماد:
http://www.etemadnewspaper.ir/Default.aspx?NPN_Id=551&PageNO=8
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
Forwarded from کانال «رسمی» انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم ‌پزشکی تهران برگزار می‌کند:

@anjomanetehran

«مراسم پرفیض دعای کمیل»

با سخنرانی:
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد سروش محلاتی


زمان: پنجشنبه ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۵ ساعت ١٦:۳۰

مکان: دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم ‌پزشکی تهران
@anjomanetehran
2024/11/20 00:34:18
Back to Top
HTML Embed Code: