Telegram Web Link
▫️برد انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

۱۶ اسفند ۱۴۰۱
🔸 انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران برگزار می‌کند:

حلقه‌ی نمایشنامه‌خوانی "زندگی گالیله" اثر بتولت برشت
ویژه دانشجویان داروسازی

گالیله: حمایت شما از آزادی‌ اندیشه انگار این روزها مبدل به کاسبی خوبی شده‌ است، اینطور نیست؟ در حالی که می‌کوشید اینطور نشان دهید که دیگر مناطق زیر یوغ تفتیش عقاید است و در آن نقاط انسان‌ها را می‌سوزانند، خودتان نیز از این طرف با چندرغاز پول حق‌الزحمه استادان را می‌پردازید.
بازرس: آقای گالیله، نه گُل بی خار هست و نه شاهزاده بی کشیش!

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به آیدی @tinahjf پیام دهید.

با انجمن همراه باشید.
@IslamicAssociationPharmacy
بیانیه‌ی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در محکومیت حملات شیمیایی زنجیره‌ای اخیر در مدارس دخترانه‌ی کشور


بسم الله الرحمن الرحیم

وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مَسْجِدًا ضِرَارًا وَكُفْرًا وَتَفْرِيقًا بَيْنَ الْمُؤْمِنِينَ وَإِرْصَادًا لِمَنْ حَارَبَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ مِنْ قَبْلُ ۚ وَلَيَحْلِفُنَّ إِنْ أَرَدْنَا إِلَّا الْحُسْنَىٰ ۖ وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ
و کسانی هستند که بر پایه دورویی و تزویر، مسجدی ساختند برای آسیب‌رساندن و ترویج کفر و تفرقه‌افکنی میان مؤمنان و کمین‌گاهی برای [گردآمدن] کسانی که پیش از این با خدا و پیامبرش جنگیده بودند، سوگند سخت می‌خورند که ما با ساختن این مسجد جز خوبی [و خدمت] قصدی نداشتیم، ولی خدا گواهی می‌دهد که بی‌تردید آنان دروغگویند.

توبه/۱۰۷


در شرایط فجیع اقتصادی که تورمی افسارگسیخته و بی‌سابقه گریبانگیر وضع معیشتی مردم گشته و با قدرت و سرعت مشغول فروپاشی باقیمانده‌های طبقه‌ی متوسط و فقیرتر شدن شهروندان است، شاهد مسمومیت زنجیره‌ای دانش‌آموزان دختر در محل تحصیل با گازهای استنشاقی سمی و یا از طریق غذای آلوده در مدارس دخترانه بودیم.  
جنایاتی تلخ و نابخشودنی که تفکری دگم، پدرسالار و طالبانی با ماهیتی زن ستیز به آن جامه‌ی عمل پوشانیده است. روزی با داس بر گرده‌ی دخترک خویش می‌زند یا سر همسرش را در شهر می‌گرداند و روزی دیگر با فتوایی خودخوانده بر صورت زنان اسید می‌پاشد یا دختری را برای رعایت حدود دین به کام مرگ می‌برد.
این جریان افراطی با مساله‌ی تحدید تنانگی و کنترل بدن و در نهایت به بندکشیدن فکر و اندیشه‌ی زنان از طریق ارعاب در محل تحصیل، یا به وسیله‌ی تحقق فضای امنیتی و ملتهب و درنتیجه ایجاد محدودیت‌های انضباطی و یا از طریق اخیر، یعنی مسمومیت غذا و هوای تنفس و دریغ داشتن یک محیط امن و معتمد جهت تحصیل و تدریس علم، ابتدا دانشگاه‌ها و مدارس را از موجودیت "زن" تخلیه می‌کند و در مرحله‌ی بعد، به غلبه‌ی باورهای خود، خواه با رسمیت بخشی به کودک‌همسری و مصادره‌ی حقوق شهروندی زنان و خواه با کنترل و اجبار پوشش در ساحت اجتماعی در تمامی ارکان و ابعاد می‌پردازد.
باری، جنبش زن، زندگی، آزادی، این باور سبز را در جان‌های آگاه زنان و مردان سرزمینمان زنده کرد که عقلانیت و مدنیت، هر گونه افراط‌گرایی را گرچه جریان مقتدر  برایش صف‌آرایی کند، غرقه‌ی خویش می‌سازد.
ادله‌ی این رخدادها نیز هرچه که باشد، بی‌شک تاثیراتی جبران‌ناپذیر بر جسم و روان آینده‌سازان ایران عزیزمان خواهد گذاشت. بنابراین دستگاه امنیتی و قضایی را ملزم به شناسایی و محاکمه‌ی عاجل مسببین آن می کند. در اعتراضات به حق مردم، شاهد اعدام‌های زودرس و بازداشت‌های فله‌ای جهت "تبیین موضوع" و با عنوان "تحت نظر"  بودیم. این در حالی است که حدود سه ماه از اولین مسمومیت‌ها در استان قم می‌گذرد اما هنوز هیچ مسئولی پاسخی متقن و روشن در این خصوص ارائه نکرده‌است.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی تهران، ضمن همبستگی و همدلی با خانواده‌های آسیب‌دیدگان، حملات تروریستی موسوم به مسمومیت‌های زنجیره‌ای مدارس را محکوم می‌نماید و امید است که ریشه‌ی این جریان با همت و حمیت ملت بیدار خشکانده شود.

@Anjomaneslami_org
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه‌تهران و علوم‌پزشکی تهران pinned «بیانیه‌ی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در محکومیت حملات شیمیایی زنجیره‌ای اخیر در مدارس دخترانه‌ی کشور بسم الله الرحمن الرحیم وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مَسْجِدًا ضِرَارًا وَكُفْرًا وَتَفْرِيقًا بَيْنَ الْمُؤْمِنِينَ وَإِرْصَادًا لِمَنْ…»
بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده مدیریت به مناسبت روز جهانی زن

به نام پروردگار زن، زندگی و آزادی

«از آنجا که بازشناسی حرمت ذاتی آدمی و حقوق برابر و سلب‌ناپذیر تمامی اعضای خانوادهٔ بشری بنیان آزادی، عدالت و صلح در جهان است»، حقوق حقه و بنیادین زن را یادآور می‌شویم و به مبارزات مستمر از خانه تا خیابان، از مدرسه تا دانشگاه، از کار تا زندگی و از بلندای تاریخ تا روزمرگی‌های زنانه می‌بالیم و بشارت می‌دهیم استمرار مبارز زیستن را تا روز آزادی و برابری.
استمرار مبارزات مقاومت و هویت ماست. مقاومتی همیشگی که از پای نایستاده و پیوسته فریاده زده است؛ فریادی هشیار از ۸ مارس ۱۳۵۷ در میان قهقهه‌های مستانه انقلاب، در اعتراض به حجاب اجباری با شعار «ما انقلاب نکردیم تا به عقب برگردیم» تا فریادی جانانه در حوالی ۸ مارس ۱۴۰۱ با شعار «زن، زندگی، آزادی» که همچنان نوای انسانی‌اش از هر کوی و برزن به گوش می‌رسد. حتی از دوردست‌تر‌ها تا همین امروز برای جاودانگی این مقاومت و فریادهایش جان‌ها فدا شده و نام‌ها بر پیکره تاریخ ماندگار شده است؛ نام‌هایی همچون ژینا که همگی مصداق «تو نامری ناوت ئه بیته ره‌مز» هستند.
مقاومت زنده است و در میان ما نفس می‌کشد؛ زنده است چون انسان زنده است. زنان با همراهی مردان، آزادی‌خواه برای حقوق انسانی‌شان متشکل و استوار در برابر هر ارتجاعی در هر شکلی خواهند ایستاد تا رویای «نه سنگ و سارها، نه پایِ چوبِ دارها، نه گریه‌هایِ بارها، نه ننگ و عارها» به واقعیت بدل شود. در آن روز، سیاهی و نابودی از آن ارتجاع خواهد بود و ما روشنایی آزادی و برابری را در آغوش خواهیم کشید.

زنده باد زن، زنده باد زندگی، زنده باد آزادی

۸ مارس ۲۰۲۳

@Anjomaneslamimodiriat
🟢اعلام موضع رسمی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده ی دندانپزشکی همزمان با برگزاری انتخابات فرمایشی شورای صنفی در دانشگاه ع پ تهران


وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ
و (شما مؤمنان) هرگز نباید با ظالمان همدست و دوست و بدانها دلگرم باشید و گرنه آتش (کیفر آنان) در شما هم خواهد گرفت و در آن حال جز خدا هیچ دوستی نخواهید داشت و هرگز کسی یاری شما نخواهد کرد.
[هود، ۱۱۳]

در یک سال گذشته با اقدامات خصمانه معاونت دانشجویی وزارت بهداشت علیه منافع عامه دانشجویان، نهاد شورای صنفی دانشجویان عملا منحل شده و نهادی جعلی با نام "کمیته پیگیری امور رفاهی" پایه گذاری شده است. مطابق با آخرین آیین‌نامه منتشر شده توسط وزارت بهداشت، این نهاد اجازه هیچ گونه فعالیت رسانه‌ای، پیگیری امور آموزشی و حتی امور مالی نداشته و عملا به وسیله‌ای برای تقلیل فعالیت‌ها و دستاورد‌های دانشجویان در راه دستیابی به حقوق حقه خود تبدیل شده است.
در روز‌های اخیر شاهد برگزاری انتخابات "کمیته های پیگیری امور رفاهی" بوده ایم. انتخاباتی که از یک انتخابات حقیقی، تنها نامی به دوش می‌کشد؛ مهندسی انتخابات این بار نیز به گونه‌ای صورت گرفته است که در نهایت تعداد کاندیداها در حوزهٔ دانشکدهٔ دندانپزشکی به نصاب نرسیده و انتخابات این دانشکده برگزار نشده است.
نکته شایان توجه این بوده که در ایام التهاب دانشکده دندانپزشکی، برای دانشجویان این دانشکده با بهانه‌های واهی پروندهٔ انضباطی تشکیل دادند؛ سپس با عنوان فریبنده "عفو عمومی" از خاتمه پرونده ها سخن گفتند و اکنون، دوباره از "رد صلاحیت به دلیل مسائل انضباطی" صحبت می‌کنند.
در پایان انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده دندانپزشکی برای پیگیری تمامی حقوق صنفی دانشجویان این دانشکده اعلام آمادگی می‌کند و برای نیل به این هدف، پذیرای تمامی کمک های فکری و اجرایی دانشجویان است.

@dentalanjoman
🌿انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

«پویش جمع‌آوری کتاب برای زندان‌ها»

۲۰ تا ۲۴ اسفندماه

محل تحویل کتاب: دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی

جهت اطلاع بیشتر، با آیدی @anjoman_Law_Pol در ارتباط باشید.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

«پویش جمع‌آوری کتاب برای زندان‌ها»
مکان: دفتر انجمن اسلامی اقتصاد
زمان: ۲۰ تا ۲۴ اسفند

@anjomaneslami_eghtesad
#اطلاعیه_دوم
هو العادل
روزهای پایانی شهریورماه، جامعه ایران با خبر اتفاق هولناکی که برای مهسا امینی پیش آمد، گریبانگیر است. اتفاقی که شروع توالی حوادث تلخی است که بر ملت ایران وارد آمده است و از زاهدان تا کردستان و از جنوب تا شمال ایران را در بر گرفته است. در کنار این وقایع، بازداشت‌های گسترده خبرنگاران، فعالان دانشجویی، مدنی و سیاسی و عموم شهروندان و محدودیت‌های ناروا در دسترسی به اطلاعات، گستردگی سرکوب را بر روی چشمان ما هویدا کرد. در کنار این سیاهی‌ها، نمی‌توان به سپیدی‌ها اشاره نکرد. مقاومت همدلانه در تمامی سطوح آشکار بود تا شاهد آن باشیم که زیست شعار «زن، زندگی، آزادی» چگونه است. همزمان با تحولات، دانشگاه نیز در این مدت ساکت نبود و شاهد اعتراض‌های گسترده در سطح عمومی دانشگاه بودیم و این اتفاقات، همچون سرندی بود که گروه‌های همدل و همراه با بدنه دانشگاه را از نهادهای شبه‌دانشجویی جدا می‌ساخت. انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی نیز تلاش کرد در این مدت در کنار دانشجویان باشد و در چند مسیر، این همراهی را نشان داد. اتخاذ مواضع اصولی در بیانیه 26 شهریور، 4 آبان و 24 آبان، از اقداماتی بود که انجمن در بیان نظرات خود پیش گرفت. در این بیانیه‌ها، ضمن همدلی با آسیب‌دیدگان حوادث مختلف و محکومیت سرکوب، مطالباتی مثل لغو حجاب اجباری مطرح شد.
ضمن اتخاذ این مواضع، همزمان با اعتراضات سراسری دانشجویان در دانشگاه، انجمن برای آزادی دانشجویان بازداشتی و لغو محدودیت‌های ایجاد شده نظیر ممنوع‌الورودی، تعلیق و محرومیت از خوابگاه تلاش مستمر داشت تا آزادی بی‌قید و شرط دانشجویان و نهایتا همه شهروندان رقم بخورد. از همین رو، برگزاری برنامه «حقوق دانشجویان در التهابات اجتماعی» در روز 29 آبان با حضور دکتر محسن برهانی طراحی و اجرا شد. اگرچه با توجه به محدودیت‌ها این برنامه ویژه اعضای انجمن اسلامی در نظر گرفته شده بود اما با استقبال فوق‌العاده همراه شد تا نشان دهد که استفاده از سازوکارهای قانونی برای مطالبه حقوق دانشجویان مورد استقبال دانشجویان نیز هست.
چند هفته بعد از این اعتراضات و با تشکیل پرونده برای انجمن در هیئت نظارت بر تشکل‌ها در دانشگاه تهران، رایی صادر شده است که سراسر آن، می‌توان کینه و حقد تصمیم‌گیران را نسبت به فعالیت مدنی دید، جایی که بیانیه‌های انجمن در مورد قتل مهسا امینی را مصداق نشر اکاذیب دانسته است یا برنامه داخلی انجمن را تخلف معرفی کرده است. نکته تاسف‌بار اینجاست که این احکام، بدون رعایت رویه‌های شکلی صادر شده است و حتی از انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی برای دفاع از خود دعوت نشده است و نهایتا هم صدور احکام فله‌ای برای انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دانشکده‌های دیگر، نشان می‌دهد که تصمیم رییس دانشگاه تهران و دیگر اعضای هیئت نظارت، انسداد هرگونه فعالیت مدنی است. البته که واضح است این خیال خام نتیجه‌ای نخواهد داشت و نهاد هشتاد ساله انجمن اسلامی دانشجویان، با استفاده از تمامی ابزارهای در اختیار برای گذار از این پیچ، همچنان همراه کنش‌گری‌های مدنی است.
 
والسلام علی من یخدم الحق لذات الحق

@anjomanLawPol
#اطلاعیه_دوم

بنابر شکایت انجام شده از انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با اتهامات واهی تهمت، افترا، توهین و نشر اکاذیب بابت بیانیه های منتشر شده در تاریخ ۲۷ مهرماه و نیز ۱۸ آبان‌ماه که از مصادیق آن  مسالمت آمیز دانستن تجمع دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی در تاریخ ۲۵ مهر بوده است این انجمن به «سه ماه توقف فعالیت» محکوم شد.
نکته ی تاسف بار این جاست که این حکم به طور غیرقانونی بدون رعایت رویه های شکلی و بدون احضار نماینده انجمن دانشکده صادر شده است؛ گویی راهکار دانشگاه چیزی جز انسداد فعالیت مدنی نیست.
بر اساس شنیده ها گروهی ما را به معامله‌ای دعوت می کنند که ما بابت عملکرد خود عذرخواهی کنیم؛ تا احکام صادره لغو شود؛ اما آن چه حقیقت ماجراست این است که وجه‌المعامله شرافت ماست و ما بر خلاف شما قصدی برای چوب حراج زدن به شرافتمان نداریم.
چشم بستن بر حقیقت و تفسیر و تحلیل وقایع برای نفع قشری خاص رذالتی است که تن دادن به آن تناقضی ذاتی با وجدان‌های بیدار دارد، ما چیزی جز حقیقت از حنجره‌های خسته‌مان بیرون نیامده و به‌راستی گوش‌های بسته شما حقیقت آنچه گذشت را نمی‌ شنود و چه‌بسا بیشتر از قبل دست‌های گره شده‌ و بانگ حق طلبی مان آسمان را خواهد شکافت.
کسانی باید عذر خواهی کنند که مسبب ماه‌ها سرکوب دانشجو به وسیله ضرب و شتم و استفاده از روش های غیر قانونی دیگر بودند و اکنون نیز با پرپایی کمیته‌های انضباطی برای دانشجویان، اخراج اساتید و سرکوب تشکل‌ها سرکوب را با فرمی دیگر ادامه می دهند.
باکی نیست؛ ما استوار، بر عهدی که شامگاه ۲۵ شهریور بستیم،ایستاده‌ایم.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
▪️کسری نوری دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر دانشگاه تهران که در اول اسفند سال ۹۶ بازداشت و به ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود، آزاد شد.

@anjomanLawPol
سپیده قلیان دانشجوی سابق دامپزشکی دانشگاه چمران اهواز و دانشجوی فعلی حقوق دانشگاه پیام نور، چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱، از زندان اوین آزاد شد اما چند ساعت بعد در بامداد ۲۵ اسفند؛ در جاده قم-اراک مجددا بازداشت شد.

"تیلاپیا خون هورالعظیم را سر می‌کشد"
متنی از سپیده قلیان در مورد وضعیت زندان های سپیدار،قرچک و ورامین است که چندی پیش در فضای مجازی انتشار یافته بود.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹مروری بر آنچه در ۱۴۰۱ خورشیدی گذشت.

امسال، سال "زن، زندگی، آزادی" در حافظه‌ی جمعی ما می‌ماند هم به اعتبار رفتگانش که زیباترین جان‌ها بودند و هم به اعتبار امیدهایی که آزادی را با همه‌ی وجودش فریاد کرده بود.

سالِ نو پیشاپیش مبارک، شاد و آزاد🌱

@anjomanfarabi_ut
بسته فرهنگی نوروز ۱۴۰۲.pdf
16.1 MB
🟢 بسته فرهنگی ویژه نوروز ۱۴۰۲

با معرفی:

📚 ۱۳ کتاب با موضوعات مختلف

📽 ۱۸ فیلم سینمایی در سبک‌های مختلف

📺 ۲ سریال

💽 ۳ آلبوم موسیقی

🎙 ۴ پادکست

🎲 ۲ بازی فکری

برای استفاده در ایام تعطیلات نوروز.

✍🏻 تهیه و تدوین:

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده الهیات دانشگاه تهران 🌱
#اطلاعیه_اول
«گزارشی دربارهٔ وضعیت معاونت فرهنگی دانشکده»


▪️دی ماه سال ۱۴۰۰، تغییرات مدیریتی دولت به سطح دانشکده‌های دانشگاه تهران رسید و محمدصادق کوشکی به معاونت فرهنگی دانشکده حقوق و علوم سیاسی منصوب شد. نظر به سوابق او در تنش‌آفرینی و ایجاد استرس در محیط دانشگاه، انتخاب او برای این سمت، نگرانی‌های زیادی را در بین اساتید و دانشجویان این دانشگاه به وجود آورد. پیش‌بینی‌ها درست از آب درآمد و کوشکی که پیشتر در قامت یک هیئت علمی به مقابله با دانشجویان می‌پرداخت، این بار در لباس معاون فرهنگی به تمنیات خود بها می‌داد و بدون توجه به جایگاه دانشجویان و کرامت ذاتی نفس انسان، به افراد اهانت می‌کرد.
سابقه رفتارهای خاص ایشان در میان همه دانشجویان دانشگاه پیچیده بود؛ کسی که برایش سالن مطالعه یا دفتر رئیس دانشکده با کف خیابان فرق ندارد و در همه جا با داد و فریاد و تهدید سعی در ایجاد رعب و وحشت دارد.

▪️با این وصف از رفتار او که پس از جنبش زن، زندگی، آزادی به اوج رسیده بود، شورای صنفی دانشکده، جلسه‌ی شورای عمومی دانشکده را در تاریخ ۱۶ اسفند تدارک دید تا دانشجویان به صورت مستقیم با هیئت رئیسه دانشکده صحبت و نظرات خود را بیان کنند. مهم‌ترین محور و به واقع تنها محور اعتراضات دانشجویی این برنامه، اعتراض به رفتارهای معاون فرهنگی دانشکده حقوق و علوم سیاسی بود. کوشکی، حتی در این برنامه هم توانایی کنترل رفتار خود را نداشت و وقتی یکی از دانشجویان، قرائت متن خود را با عبارت «به نام خدای زن، زندگی، آزادی» آغاز کرد، عنان از کف داد و شروع به توهین نمود. او در این برنامه، انجمن اسلامی را انجمن بدتر از داعش و کافر دانست و اهانت‌های مستقیمی به اعضای انجمن، دانشجویان و حتی خانواده‌های آنان کرد و مشخص نیست که اگر ریاست دانشکده، سعی در آرام کردن او نداشت، در نهایت تا کجا پیش می‌رفت.

▪️پس از برگزاری جلسه مذکور، سه نفر از دانشجویان حاضر در جلسه، به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شده‌اند. این است مشی رفتاری محمدصادق کوشکی، معاون فرهنگی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران که حاضر است از تمامی ابزارهای قدرت برای حفظ همین جیفه‌ی اندک استفاده کند. او ابایی ندارد که مستبدانه هزینه‌های گزافی را به دانشجو و دانشگاه تحمیل کند اما از آنچه به ناحق در دست اوست، دست نشوید.

@anjomanLawPol
☑️مهدی محمودیان به مرخصی آمد

مهدی محمودیان زندانی سیاسی به مرخصی آمد.این فعال مدنی و سیاسی و از دادخواهان سلامت تابستان ۱۴۰۰ بازداشت شد.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
📌دیالکتیک امید و نا‌امیدی در جنبش‌های اجتماعی*

🖊سعید مدنی


⁉️امید چیست؟


🔻روان‌شناسان تعاریف متعددی از امید ارائه داده‌اند که اشتراکات زیادی با هم دارند. برخی از مهم‌ترین این تعاریف عبارت‌اند از:

- امید انتظار بیش از صفر در رسیدن به هدف است.
- امید هم درک هدف و هم درک مسیرهای هدف است، یعنی افراد امیدوار حس می‌کنند که می‌توانند مسیرها را خلق کنند (میرزاییان و همکاران، 1393).
- امید یکی از ویژگی‌های زندگی است که مردم را به جست‌وجوی فردایی بهتر وامی‌دارد (رسولی، 1395). امید به زندگی یکی از شاخص‌های بسیار مهم سلامت و رفاه در انسان به‌شمار می‌رود. امید انگیزشی مثبت است که مبتنی بر حس پایوری و راهیابی و  ناشی از تعامل فرد با محیط است.
- اميد شامل مجموعه‌اي از شرايط است كه عبارت‌اند از دارا بودن اهداف ارزشمند شخصي و ادراك توانايي توليد راهبردها در تعقيب اهداف (Snyder et al, 2002).
- امید عبارت است از حالت انگیزشی مثبت که برمبنای احساس موفقیت به‌عنوان عامل فعال (انرژی و هدف‌گرایی) و سیر (برنامه‌ریزی رسیدن به هدف) عمل می‌کند .
- امیدواری درخواستی است که فرد برای آیندۀ خود دارد.
- امید ادراک  افراد را درخصوص توانایی‌های گسترش راهبرد در‌جهت رسیدن به هدف و حفظ انگیختگی تا رسیدن به هدف نشان می‌دهد.
- امید عبارت است از تمایلی که با انتظار وقوع مثبت همراه است و به‌عبارت‌دیگر ارزیابی مثبت است از آنچه فرد به آن متمایل است و می‌خواهد به وقوع بپیوندد (هزار‌جریبی و صفری، 1388).
- امید رسیدن به حالتی است که به فرد اجازه می‌دهد به شرایط جدید و یا آشفته پاسخ مناسب بدهد (Kylma, 2008) و این فرصت را فراهم می‌سازد که هر زمان دستیابی به اهداف قدیم و راهبردهای گذشته به علت مشکلات امکان‌پذیر نباشد، فرد به تعیین اهداف جدید و انتخاب راه‌های جایگزین برای رسیدن به آن‌ها بپردازد (Mehmet, 2013).

🔻صاحب‌نظران علوم اجتماعی نیز ، مستقیم و غیر‌مستقیم، درمورد نقش و کارکرد امید فردی، جمعی و اجتماعی در جنبش‌ها بحث کرده‌اند. آنها در تعریف امید آورده اند : »توانـايي طرح‌ريزي گذرگاه‌هايي به‌سوي اهداف مطلوب به‌رغم وجود موانع و کارگزار یا عامل انگیزش لازم برای استفاده از این گذرگاه‌ها» (Snyder et al, 2002). نا‌امیدی از اصلاح وضع موجود و امید به ایجاد دنیای بهتر دیالکتیک امید و ناامیدی را در جنبش‌های اجتماعی تشکیل می‌دهد.

🔻از امید فردی تا امید اجتماعی  در ادبیات فارسی

ادبیات فارسی سرشار است از سخنان و اشعار نغز و زیبا دربارۀ امیدواری و نا‌امیدی.

🔻شفیعی کدکنی (1383) شاعران را به دو دستۀ امیدوار و ناامید تقسیم می‌کند و اخوان ثالث را پرچمدار نا‌امیدان و سیاوش کسرایی را شاعری امیدوار می‌خواند. برای مثال، در‌حالی‌که کسرایی در رسای امید چنین سروده: «می‌آید/ می‌آید/ آن تک‌سوار نور.../ با مژده‌ای به لب/ ... با او دوباره کار و سرود و امید و عشق/ آغاز می‌شود»، دیگر شاعر معاصر اخوان ثالث دردمندانه می‌سراید: «می‌دهم خود را نوید سال بهتر، سال‌هاست/ گرچه هر سالم بتر از پار می‌آید فرود».

🔻این کشاکش بین امید و نا‌امیدی منحصر به شعر شاعران معاصر نیست، چنان‌که مولوی سروده:
«بعد نومیدی بسی امیدها‌ست/ از پس ظلمت دو صد خورشیدها‌ست» یا «كوي نوميدي مرو اميدهاست/ سوي تاريكي مرو خورشيدهاست»
و فردوسی سروده است: «همیشه خردمند امیدوار/ نبیند بجز شادی از روزگار».

🔻بنا‌براین به‌سختی می‌توان نتیجه گرفت که خوی و منش ایرانی امیدوارانه یا ناامیدوارانه است. مطابق افسانۀ یونانی «جعبۀ پاندورا» امید تنها ویژگی‌ای بود که از کوزه‌ای که خدایان برای تنبیه بشر فرستادند فرار نکرد. در‌واقع زندگی و تاریخ بشر و از‌جمله ایرانیان سرشار است از دوره‌های امید و ناامیدی.......


📌متن کامل:

https://bit.ly/3ZwNauW

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
علی حاجیان، دانشجوی کارشناسی روان‌شناسی ورودی ۹۸ و از دانشجویان برتر این ورودی، طبق حکم صادره‌ی شورای بدوی کمیته‌ی انضباطی دانشگاه به محرومیت از تحصیل به مدت یک‌نیم‌سال با احتساب سنوات محکوم‌ گردید!
🔴 بیانیه کانون صنفی معلمان ایران(تهران) در محکومیت بازداشت چندباره #محمد_حبیبی

به نام خداوند جان و خرد

ترجیع‌بند تکراری این سال‌های ما بازداشت، اتهام/تهمت، غیرقانونی، امنیت، دادگاه، قانون، دین، عدالت و دیگر واژگان حقی است که در ذهن و زبان و عمل گزمه‌های استبداد از آن‌ها اراده باطل می‌شود.
معلول‌های فکری که هرآن‌چه نشانی از تفکر، نواندیشی، استقلال عقیده و عمل داشته باشد، برنمی‌تابند.
محمد حبیبی به همه این دلایل، خصومت و خشونت اینان را برمی‌انگیزد و هربار که ذیل فرمان‌هایی عمومی از زندان، اخراج از کار، ... رها می‌شود، کینه‌توزانه مترصدند تا به هر بهانه‌ی نامربوطی بار دیگر اورا به بند بکشند و چه بهانه‌ای بهتر از نقدهای عمیق، جدی، صریح و دلسوزانه محمد بر آشفته بازاری که نامش را نظام آموزشی و نظام اجرایی گذاشته‌اند.

#کانون_صنفی_معلمان با قاطعیت اعلام می‌نماید محمد حبیبی هیچ جرمی ندارد به جز؛
پویایی اندیشه، نگاه مستقل و تیزبین و صراحت بیان، تاکید و پافشاری بر #حق_تشکل‌یابی صنف معلمان بدون تخریب دیگران!!!

هرچند در قاموس منادیان جهل و جمود، مریدپروری، دروغ و عوام‌فریبی، این ویژگی‌ها گناهانی است نابخشودنی!

ما خواهان آزادی بی‌درنگ و بدون قید و شرط #محمد_حبیبی و سایر #معلمان_زندانی هستیم.

کانون صنفی معلمان ایران (تهران)
۱۷ فروردین ۱۴۰۲

#جای_معلم_زندان_نیست

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
2024/06/26 08:22:51
Back to Top
HTML Embed Code: