Telegram Web Link
▪️پس از ۳۵ روز بازداشت، محمدعلی کامفیروزی، وکیل پایه یک دادگستری به زندان فشافویه منتقل شده است.

او در وقایع اخیر وکالت برخی از دانشجویان و روزنامه‌نگاران از جمله نیلوفر حامدی خبرنگار بازداشتی روزنامه شرق و الهه محمدی خبرنگار بازداشتی روزنامه هم‌میهن را بر عهده داشته است.
@anjomanlawpoletic
🔹گزارش حمله حراست به دانشجویان و برهم زدن مراسم یادبود سالگرد شلیک به هواپیمای اوکراینی

در روز ۱۸ دی ماه ۱۴۰۱، سالگرد شلیک به هواپیمای اوکراینی گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران در پردیس هنرهای زیبا به یاد کشته شدگان آبان ۹۸ ، کشته شدگان هواپیمای اوکراینی، کشته شدگان جنبش زن زندگی آزادی و اعدام های قرون وسطایی اخیر گرد هم جمع شدند تا ضمن گرامیداشت یاد این عزیزان مطالبات خود را مجدد مطرح کرده و اعلام کنند که با وجود خشونت افسارگسیخته و سرکوب های شدید هرگز از راه آزادی برنخواهند گشت. 
در هنگام برگزاری مراسم، دانشجویان توسط ماموران حراست محاصره شده و ناگهان اعضای حراست به سمت محل تجمع حمله کرده، و المان هایی که در آنجا قرار داشت را تخریب و در ادامه به سمت دانشجویان حمله کردند و با برخوردهای خشن، تهدید و توهین سعی در متفرق کردن دانشجویان داشتند. در این بین نیروهای حراست با برخورد های خشن سعی در متشنج کردن فضا داشتند تا بهانه ای برای سرکوب شدیدتر پیدا کنند اما دانشجویان با اطلاع از این سناریو با نیروهای حراست درگیر نشده و تلاش داشتند تا برنامه خود را ادامه دهند که نیروهای حراست به سمت دانشجویان حمله کرده و چند نفر از  دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و دانشجویان را تهدید می کردند که آنها را شناسایی می کنند.
در جریان این حمله چند دانشجو توسط حراست بازداشت و به اتاقک حراست منتقل شدند و کارت دانشجویی یکی از دانشجویان نیز ضبط شد.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
🌱محمد علی کامفیروزی وکیل دادگستری به قید وثیقه از زندان فشافویه آزاد شد.

@anjomanlawpoletic
نامه‌ی سرگشاده‌ی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده‌ی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران، درخصوص احکام انضباطی اخیر


بسم الله الرحمن الرحیم

«وَالَّذِينَ يُؤْذُونَ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا»
کسانی که مردان و زنان مومن را [با متهم کردن] به اعمالی که انجام نداده اند، می آزارند؛ زیر بار بهتان و گناهی آشکار رفته اند.

جناب آقای دکتر قناعتی
ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی تهران

با سلام و احترام
در روزهای اخیر شاهد صدور حکم بدوی کمیته انضباطی دانشجویان دانشکده دندانپزشکی بوده‌ایم. احکامی که در آغاز بهت و حیرت و پس از آن، شبهات بسیاری پیرامون نقض اصول حاکم بر رسیدگی به تخلفات دانشجویان مطابق "شیوه نامه اجرایی آیین نامه انضباطی دانشجویان مصوب سال ۱۳۹۸" در اذهان دانشجویان به وجود آورده است. در ادامه مواردی از ابهامات را متذکر می‌شویم:

۱. نقض اصل حق دفاع؛ چنانچه شاهد بودیم در شورای بدوی اجازه و زمان کافی جهت ارائه دفاعیات شفاهی به برخی از دانشجویان داده نشده است.
۲. اصل تناسب؛ به نظر می‌رسد در احکام بدوی صادر شده، تناسب و تجانس تخلف ارتکابی با نوع و میزان تنبیه رعایت نشده.
۳. اصل شفافیت؛ دانشجویان پس از تشکیل کمیته بدوی از اطلاع نسبت به مراحل رسیدگی به پرونده انضباطی خود محروم بوده‌اند.
۴. اصل عدم تجسس؛ بر مبنای این اصل رعایت حریم خصوصی دانشجو الزامی است. بر این اساس ادله و شواهدی که با نقض حریم خصوصی دانشجویان یا سایر طرق غیر قانونی اعم از تهیه مخفیانه هرگونه صوت، فیلم یا تصویر نمی‌تواند مستند تصمیم شورا قرار بگیرد و آرا و احکام صادره مبتنی بر این موارد فاقد وجاهت قانونی هستند. حال آنکه در احکام بدوی برخی از دانشجویان، اتهامات مطروحه با استناد به تصاویری که مصداق نقض حریم شخصی دانشجویان بوده است صادر شده و بر مبنای این اصل، این اتهامات فاقد وجاهت قانونی است.
۵. مطابق مواد ۶۶-۶۷ ، دعوت دانشجو باید پس از طی مراحل قانونی با ارائه "دعوت نامه" توسط دبیرخانه شورای انضباطی صورت گیرد. احضار دانشجو به وسیله تماس تلفنی نقض آشکار این مواد است.

یادآور می‌شویم در شرایط کنونی ثبات شکننده فعلی در دانشکده تضمین شده نیست و صدور احکام مغایر با شیوه‌نامه انضباطی شرایط را بیش از پیش ملتهب خواهد ساخت.
در پایان انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده دندانپزشکی خواستار پاسخگویی و رسیدگی به ابهامات مطروحه و پاسداری از حقوق حقه دانشجویان این دانشکده می‌باشد.
والسلام علی من اتبع الهدی

رونوشت به:
۱. دکتر مهدی ابراهیمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران
۲. حجت الاسلام و المسلمین میر مجید سید قریشی، مسئول نمایندگی نهاد رهبری دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران
🔹گزارش حضور گسترده افراد
مجهول الهویه ( نیروهای لباس شخصی ) و درگیری با دانشجویان در صحن دانشکده در تاریخ ۲۰ دیماه

🔴امروز ۲۰ دیماه دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی جلسه ای پیرامون اخراج دو تن از اساتید دانشکده دکتر رضا امیدی و دکتر کوشا گرجی صفت در لابی دانشکده تشکیل داده بودند که با حضور تعداد زیادی دانشجویان و برخی از اساتید تشکیل شده بود؛ در حالی که دانشجویان توسط تعداد بسیاری از اعضای حراست محاصره شده بودند.

🔴در این جلسه یک نفر از دانشجویان که نقدهایی را به مدیریت دانشگاه مطرح کرد هنگامی که قصد ترک جلسه را داشت مورد تعقیب افرادی مجهول الهویه قرار گرفت که در اتاقک آسانسور با تهدید و خشونت اقدام به ضبط کارت دانشجویی او کردند. در طبقات بعد تعدادی از نیروهای حراست که منتظر او بودند وارد آسانسور شده و با اعمال خشونت بسیار و کشیدن او و نیز تهدید مانع خروج او شدند و هنگامی که این دانشجو با این عمل حراست مخالفت و در برابر آن مقاومت کرد خشونت و تهدید به اوج خود رسید که با مداخله ی دیگر دانشجویان اقدام غیر قانونی نیروهای منصوب به حراست ناکام ماند .
🔴در این هنگام دانشجویان نسبت به این اقدام حراست اعتراض کرده و خواستار ان شدند که آن نیروی حراست کد پرسنلی خود را به دانشجویان نشان دهد. که با مداخله ی نیروهای حراست تنش میان دانشجویان و حراست بالا گرفت.  در این میان نیروهای حراست برای به حاشیه راندن مطالبه ی بر حق دانشجویان سعی بر این داشتند تا با متشنج کردن فضا مطالبه ی بر حق دانشجویان را به حاشیه برانند. در ادامه دانشجویان که نسبت به حضور افراد امنیتی با لباس شخصی اعتراض داشتند که یکی از افرادی که مدعی بود از اعضای حراست است که البته حاضر به نشان دادن کد پرسنلی خود نشد سعی در توجیه این موضوع داشت که هیج کدام از دانشجویان قانع نشده و همچنان نسبت به حضور گسترده نیروهای امنیتی در دانشکده و ناامنی که به دنبال آن برای دانشجویان به وجود آمده معترض بودند.
در این بین نیروهای حراست آن فرد مجهول الهویه را از پشت ساختمان دانشکده خارج کردند.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
Audio
🌱میلاد با سر سعادت انسیه الحوراء، صدیقة الكبري فاطمةالزهرا سلام الله علیها
بر همهٔ مادرانی که زاینده و پرورندهٔ نسلی آگاه، صلح طلب اما ستم ناپذیر بودند، هستند و خواهند بود گرامی باد.

”إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ”
[۳-۱۱۴]

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدهٔ دندانپزشکی
@dentalanjoman
🔸️ با عرض سلام و درود خدمت همه عزیزان

خرسندیم که با تلاش فراوان دوستان و پیگیری هایشان پس از سال ها انجمن اسلامی دانشکده بهداشت مجددا فعالیت خود را آغاز کرد.

امید است با انجام فعالیت های گوناگون در زمینه‌ های مختلف زمینه رشد و پیشرفت روزافزون جامعه بزرگ دانشجویی فراهم گردد.

#انجمن_اسلامی_دانشکده_بهداشت
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
📎https://www.tg-me.com/anjomaneslamibehdasht
اخراج اساتید مردمی نه‌تنها حلال هیچ مشکلی نیست، بلکه بر عمق کینه‌ها‌ و خشم‌ها خواهد افزود.

علی اکبر گرجی:

▪️یاران رئیسی زمانی که در قوه قضاییه بودند، پروانه وکالت باطل می‌کردند. اکنون که در قوه مجریه بر اریکه قدرت استصوابی نشسته‌اند و وزارت علوم را تحت فرمان خود درآورده‌اند، در اخراج اساتید منتقد و تنبیه و تعقیب دانشجویان حق‌طلب و معترض می‌کوشند.

▪️دانشگاه‌ها ملک طلق دولت و حکومت نیست. دانشگاه متعلق به مردم است. اخراج اساتید مردمی نه تنها حلال هیچ مشکلی نیست، بلکه بر عمق کینه‌ها و خشم‌ها خواهد افرود.

▪️می‌دانید برخورد حذفی با اساتید و وکلای منتقد به چه معناست؟ دقیقا، به این معناست که با هزاران میلیارد سرمایه‌گذاری و صدها رسانه ریز و درشت قدرت پاسخگویی علمی و اقناعی به آنها را ندارید. اگر چنین توانی در چنته شما بود، نقد ناقدان را با نقد متقابل پاسخ می‌دادید، نه با حذف آنها یا مرتبط کردن آنها با امور موهوم. حذفی که البته در روزگار کنونی به بیشتر دیده شدن و خوانده شدن آنها می‌انجامد.

@anjomanLawPol
«سلام کیوان: نامه‌ای به کیوانِ صمیمی»

علیرضا رجایی


🔸سلام کیوان؛ خدا می‌داند که این‌چندمین بار است که در زندانی و خدا می‌داند که آیا تو به زندان اُنس گرفته‌ای یا زندان به تو عادت کرده‌است؟ اگر بگویم این همه از تبار خونینی است که از آن برخاسته‌ای خواهند گفت: "باز هم از همان حرف‌های پنجاه‌وهفتی". آنها گمان‌ می‌کنند برای تو پنجاه‌وهفت یعنی فقط همان مشت‌های گره کرده و‌حنجره‌های برامده از گردن و غوغای درود و‌ مرگ که بر آسمان‌ها‌ می‌رفت، امّا نه. پنجاه‌وهفت یعنی پنداره‌ای از جهانی یک‌سره رها و دور از خمودگی و ازپای‌افتادگی. راست می‌گویند که این پنداره‌ای اتوپیایی است و منتظرم این عبارت همیشگی را هم بر زبان بیاورند که: تلاش برای ساختن بهشت در زمین همواره دوزخ ساخته‌است. یعنی ماییم و سرگردانی میان دو جهانی که یک سرِ آن‌ انباشته از تحمیلات عارضی و تجاوزگرانه و بردگی است و سر دیگر آن جهانی است غرق در آرزو و اتوپیا که اگر سرِ ساختن بهشت ندارد امّا از جهنّمِ شب‌نشینیِ "خرچنگ‌های مردابی" نیز بیزار است و به جشنِ بزم و "رقص ماهیان زلال‌پرست" می‌شتابد.
 
▪️سلام‌کیوان؛ شنیده‌ای که اخیراً ابوالفضل قدیانی گفته‌است که پا به بیدادگاه‌های کاریکاتورگونه‌ی اشباح جهل نخواهدگذاشت امّا مشتاقانه به سوی زندان‌هایی خواهد شتافت که برادران اسیرش در آن‌جا ماوا گزید‌ه‌اند، امّا زیاد خوشحال نباش چون اگر بخواهند وی را علی‌رغم آن همه بیماری روانه حبس کنند، باز هم ‌او را به زندان سمنان- یعنی جایی که در آن به بند کشیده شده‌ای- نخواهند آورد؛ و راستی که چقدر افتخار آمیز شده‌است زندان؛ تا آن‌قدر افتخارآمیز که ما در بیرونِ حصارها خجالت‌زده‌ایم. گویا چیزی کم داریم. خاطرت هست مهندس سحابی می‌گفت باید حرمت ترس از زندان فروبریزد  تا مبارزه برای آزادی رونقی بگیرد. تو نیز همین را می‌گویی. زندان‌ها تنها حصارهایی از سنگ و ساروج و سیمان هستند امّا آن رشته‌های نامریی که در هستی افشانده و گسترده شده‌است، چنان‌نیرومندند که بر صلابت پوشالیِ حبس و حصر و شحنگانِ قهر و خشم، پوزخند می‌زنند و راه خویش را به سوی وصل و درهم‌شکستنِ انزوا می‌گشایند.
 
🔸سلام‌کیوان؛ هر سلامی اضطرابِ وداع و جدایی هم به همراه دارد‌ امّا اکنون دیگر جدایی و وداع بی معناست زیرا زندان -بخش فراموش شده و به یغما رفته همه‌ی تاریخ- اکنون چندان جلوه‌ی روشنی از حضور پیدا کرده‌است که زندانیان و نه زندانبانان، صاحبان واقعی آن شده‌اند و آنها هستند که حضور خود را به تاریخ تحمیل کرده‌اند.

▪️می‌گویند شعار می‌دهی، بگذار بگویند. امّا من می‌دانم که از میان تو که تباری خونین در سرخ‌ترین  متن تاریخ ما داری و آن گوینده‌ای که در لباس دین از سهل‌الوصول و سریع‌الاجابه بودنِ اعدام برای پایداری و بقای مدارِ قدرت می‌گوید و از خرج و مخارجی که زندان تحمیل می‌کند،شکایت دارد، کدام یک ماندگار هستید و کدام یک بزودی غزل حزن‌انگیز وداع را سرخواهیدداد. او که از اقدام کم‌خرج اعدام به‌راحتیِ چُرتِ نکبت‌بارِ بعدازظهرش سخن می‌گوید، مصداق واقعی این سخن علی درباره منافقان است که گفت: "زَرَعُوا الْفُجُورَ وَ سَقَوْهُ الْغُرُورَ وَ حَصَدُوا الثُّبُورَ"؛ گناه‌ می‌کارند و کِشته‌ی خویش به آبِ غرور سیراب می‌سازند و هلاکت درو می‌کنند.
 
🔸سلام کیوان؛ نمی‌دانم با تو چه بگویم که ندانی.علیِ بزرگ بسیار پیشتر، از مصائبِ راه گفته‌بود: " وَ اعلَمْ أنّ أمامَكَ طَريقاً ذا مَسافَةٍ بَعيدَةٍ ، و مَشَقَّةٍ شَديدَةٍ"؛ و بدان که در برابر تو راهی است بس دراز و با مشقّتی شدید و بسیار؛ و هم او بود که افزود: "پیمودن این راه را نیاز به طلب[و اراده] است. به وجهی نیکو توشه و زاد برگیر بدان مقدار که تو را برساند...پس بیش از توان خود بار بر پشت منه که سنگینی آن تو را بیازارد و بر تو گران آید".
 
▪️خدا را که این راه دشوار را تو اکنون هموار کرده‌ای کیوان: "أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ".



@dentalanjoman
🔹مهندس کیوان صمیمی روزنامه نگار و فعال سیاسی، مدنی پس از اتمام سه سال حبس خویش از زندان آزاد شد.

#زن_زندگی_آزادی

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
محکومیت #هادی_علیزاده به ۲۳ ماه حبس تعلیقی و ۱ ماه حبس تعزیری

هادی علیزاده دانشجوی ورودی ۹۷ و عضو شورا مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، طبق حکم بدوی شعبه‌‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی عموزاد، به ۲۳ ماه حبس تعلیقی و ۱ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
‍مقاله‌ای از سعید مدنی: صد سال و صد روز؛ دربارۀ خیزش مهسا

سعید مدنی جامعه شناس زندانی مقاله ای در خصوص اعتراضات شهریور 1401 و خیزش مهسا نوشته است.

در مقدمه این مقاله آمده است: اگرچه اعتراضات در پی جان باختن زنده‌یاد «مهسا امینی» برای برخی چندان غیر منتظره نبود، بی‌تردید پایداری بیش از صد روزۀ اعتراضات، افزایش دامنه و تراکم اعتراضات و همچنین تغییرات در الگوی اعتراضات بسیاری را متعصب و غافلگیر کرد؛ از جمله اینکه اعتراضات بخشی از زنان و دختران علیه تبعیض‌های جنسیتی و همینطور حجاب اجباری که با صورت‌بندی‌های «جنبش زنان» و «ناجنبش زنان» سال‌ها به اشکال مختلف استمرار و تداوم داشت، ناگهان نیروی قابل توجه و موثر برای کنش جمعی اعتراضی شد؛ نیز، در حالی که به‌سبب بافت سنتی در سیستان و بلوچستان حضور سیاسی و اجتماعی زنان عموماً با موانع جدی روبه‌رو بوده‌است، بنا بر برخی شواهد سهم حضور زنان و دختران در اعتراضات اخیر به نحو حیرت‌انگیزی بیشتر از مردان بوده‌است. همچنین جنبش جوانان که همواره در قالب جنبش دانشجویی یا دانش آموزی در کنار اعتراضات جمعی اقشار و گروه‌های اجتماعی دیگر نقش ایفا می‌‌کرد، در اعتراضات اخیر نقش محوری و تعیین‌کننده یافت و بر رفتار های اعتراضی و الگوهای آن اثرگذاری نیرومندی داشت.

او در این مقاله تلاش می‌کند به اختصار
۱) زمینه‌ها و علل و عوامل وقوع اعتراضات؛
۲) ماهیت اعتراضات؛
۳) چشم‌انداز اعتراضات و سناریوهای پیش رو؛
۴) دستاوردهای «خیزش مهسا»؛
۵) آسیب‌شناسی اعتراضات؛
را عرضه کند.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences

Telegram
نامهٔ فرهاد میثمی از زندان رجایی‌شهر کرج با تاکید بر ادامهٔ اعتصاب‌ غذا:
«برای روزهای زجرِ اندر زجرِ اندر زجر
در دوره‌ای که حاکمان در هرسه عرصه‌ی امنیت جسم و جان، سفره و معیشت، و شأن و کرامت، چیزی جز زجر و رنج هر روزه و هرلحظه در بساط مردمان این سرزمین باقی نگذاشته‌اند، به سهم کوچک خود تلاشی را آغاز کردم تا بتوان در شرایطی، این زهر دم‌افزون را با کوششی جمعی به پادزهری بدل کرد. طی ده روز آتی، آبی را که می‌نوشم تلخ خواهم کرد به نشانه‌ی “روزگار تلخ‌تر از زهری” که از جمیع جهات برای همگان آفریده‌اند. همچنان برسر خواسته‌های سه‌گانه‌ام (توقف اعدام معترضان، آزادی ۶ زندانی سیاسی - مدنی و توقف آزارهای اجبار حجاب) برسر همان “مأموریت غیرممکن” خواهم ایستاد؛ باشد تا بعدترها به کوششی جمعی، “ممکن” شود. همچنان خواهم ماند … همچنان خواهم راند … دورها آوایی‌ست …»
فرهاد میثمی
بهمن ۱۴۰۱
زندان رجایی‌شهر

@dentalanjoman
زین پیش دلاورا کسی چون تو شگفت
حیثیت مرگ را به بازی نگرفت


♦️فرهاد میثمی، فعال سیاسی از چهار سال پیش به دلیل دعوت به اعتراض به حجاب اجباری در زندان است.

♦️او⁩ چهار ماه پیش کنشی سه بخشی را آغاز کرد و الان به دلیل اجتناب از «صرف غذای جامد و مایعات غیرمغذی» و «راه رفتن‌های طولانی» به شدت وزن کم کرده است.

♦️فرهاد میثمی دیروز در نامه‌ای از زندان نوشته می‌خواهد ۱۰ روز آینده آب تلخ بنوشد به نشانه روزگار تلخ‌تر از زهری که برای همگان آفریده‌اند.

♦️تاریخ آزادی ⁧فرهاد میثمی کمتر از چهار ماه دیگر است.‏
او همه‌ی سال‌های حبسش را بدون درخواست مرخصی یا آزادی‌ مشروط تحمل کرده است.

♦️خواسته‌های اصلی او به شرح زیر است:‏
‏۱. توقف اعدام معترضان
‏۲. آزادی ۶ زندانی سیاسی-مدنی
‏۳. توقف آزارهای اجبار حجاب

@anjomanLawPol
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به یاد فرهاد میثمی
🔹فرهاد میثمی از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به‌سرمی‌برد، به خاطر کنش‌های مدنی خود در مخالفت با حجاب اجباری به ۶ سال زندان محکوم شده است.
🔹او در بخشی از نامه اش از زندان نوشته: «همچنان برسر خواسته‌های سه‌گانه‌ام (توقف اعدام معترضان، آزادی ۶زندانی سیاسی - مدنی و توقف آزارهای اجبار حجاب) برسر همان ”مأموریت غیرممکن” خواهم ایستاد؛ باشد تا بعدترها به کوششی جمعی، “ممکن” شود. همچنان خواهم ماند … همچنان خواهم راند … دورها آوایی‌ست …»

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
@anjoman_eslami_socialSciences
‍ برای فرهاد میثمی
🔹مبارزه شرافت‌مندانه و بی‌چشم‌داشت فرهاد میثمی نقشه‌ی راهی برای تمام کسانی است که از بیداد موجود جانشان به لب رسیده و آزادی را برای تمام اقشار جامعه می‌خواهند و در این راه از دادن هیچ هزینه‌ای ابا ندارند. اما این هزینه را دستاویزی برای حذف دیگر کنش‌گران نمی‌کنند و به دنبال کسب قدرت نیستند. فرهاد میثمی به عنوان کنش‌گری که مبارزه و هزینه‌های آن را می‌شناسد و با تمام وجود به آرمان آزادی معتقد است، هیچ گاه در پی آن نبود تا به کسانی  که روش مبارزه‌ی متفاوتی را انتخاب کرده‌اند روش و منش خویش را تحمیل کند و تلاشی در جهت ایجاد رابطه‌ای پدرسالارانه با دیگر کنشگران  نداشته است. و نه صرفا در کلام که در عمل، ضمن حفظ احترام به سایرین و پذیرش تکثر آرا  به صورت مستقل در راهی که آن را کارآمدتر می‌بیند گام برمی‌دارد و برای سایرین نسخه نمی‌پیچد و خود و همفکرانش را صرفا مشروع نمی‌داند؛ اعتصاب غذایش برای زندانیان با افکار و عقاید مختلف گواه این موضوع است.
🔹او حجاب اجباری را صرفا دغدغه‌ی طبقه ی فرادست نمی‌داند و با هر نوع اجباری مخالف است و خود را صرفا در یک گروه و دسته و طبقه تعریف نمی‌کند، چرا که چنین تفکراتی دستاوردی جز دیکتاتوری ندارند و گواه این حرف تاریخی است که در مقابل چشمان ماست.
🔹او مبارزه را در ماندن در این خاک می‌بیند و همان قدر که با تفکرات حاکمان ظالم بیگانه و دشمن  است با آن‌ها که می خواهند آزادی را با تحریم و جنگ به ملت هدیه دهند نیز بیگانه است چرا که خوب می داند تحریم های غیر هدفمند و جنگ، در وهله‌ی اول ملت را در تنگنا قرار می‌دهند و سپس ساختار را و به خوبی درک کرده است که کسانی که عنان امور در دستشان است با درد های مردم بیگانه هستند و رنج ملت برای آنها اهمیتی ندارد.
🔹نگاه این کنش‌گر همیشه به آینده بوده و به خوبی می‌داند که تصویری که برخی رسانه‌ها از گذشته‌ها ساخته‌اند دروغ و فریبکاری بزرگی است توسط کسانی که با ثروث به یغما رفته‌ی ملت پروار شده و صداقت عنصر مفقود در کلام آن‌هاست.
🔹مانیفست مبارزاتی میثمی را می توان در کتابی که خود ترجمه کرده جستجو کرد: مبانی مبارزه ی خشونت پرهیز
«قدرت بی‌قدرتان» در برابر «استبداد»، «راه باریک آزادی» است.
این جمله ‌ی ست که فرهاد میثمی بر اساس سه کتابی که در دست گرفته نوشته است؛ او در روایتش از کتاب قدرت بی‌قدرتان واتسلاف هاول می گوید:
«ایران با چکسلواکی، آفریقای جنوبی، هند، شیلی لهستان و...فرق دارد؟ سؤال راحت‌تر این است که ایران با کجا فرق ندارد؟! اما تاریخ نشان داده که با تمام فرق‌ها این کشورها توانستند جنبش‌های مدنی خشونت‌پرهیز را به پیروزی برسانند.»

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران: @anjoman_eslami_socialSciences
Audio
«خشونت‌پرهیزی اجتماعی»
سخنران: فرهاد میثمی

این سخنرانی حدود پنج سال پیش در دانشگاه اصفهان ایراد شده است.

@anjomanLawPol
🔴 دعوت میرحسین موسوی به قانون اساسی جدید "برای نجات ایران"

🔺«اجرای بدون تنازل قانون اساسی»، به عنوان شعاری که سیزده سال پیش بدان امید می‌رفت، دیگر کارساز نیست.

🔺ایران و ایرانیان نیازمند و مهیای تحولی بنیادین‌اند، که خطوط اصلی‌‌اش را جنبش پاک «زن، زندگی، آزادی» ترسیم می‌کند. این سه کلمه بذرهای آینده روشن‌اند؛ آینده‌ای پیراسته از ظلم و فقر و تحقیر و تبعیض. اینها سه واژه‌اند که با خود تاریخی از تکاپو و تفکر و مبارزه و آرزو حمل می‌کنند؛ و در میان‌شان «زن» از همه امیدبخش‌تر است، زیرا در بین ما سعادت و خیر عمومی به دست نمی‌آید و مبارزات بزرگ اجتماعی به پیروزی نمی‌رسند مگر با حضور زنان و مردان در کنار هم. و هیچ مبارزه‌ای نیست که با این شرط به پیروزی نرسد.

🔺ماوای اقتدار مردم‌اند. اقتدار در سلاح و سرکوب نیست، بلکه در همراهی ملت است، همان ملتی که اگر نگاهش متوجه و علاقمند به نظمی جدید باشد ساختار پیشین، بخواهد یا نخواهد فرو می‌ریزد.

🔺همان حقی که شالوده‌ انقلاب مردم در سال ۱۳۵۷ و قانون اساسی فعلی قرار گرفت برای نسل‌های بعدی نیز محرز است، تا اگر تصمیم پیشینیان منجر به گره‌های کور در زندگی‌‌ جامعه شد، یا ابزار سوء استفاده‌ قدرت‌طلبان بود، بتوانند جهت عبور از بحران‌ها و گشودن مسیر به سمت آزادی، عدالت، مردم‌سالاری و توسعه دست به تجدیدنظرهای اساسی بزنند و به منظور حفظ امنیت عمومی و پیشگیری از خشونت خواستار تغییر نظم موجود یا تدوین میثاقی اساساً تازه شوند؛ میثاقی که پیش‌نویس آن از سوی نمایندگان منتخب مردم، از هر قومیتی و با هر گرایش سیاسی و عقیدتی تهیه شود و در یک همه‌پرسی آزاد به تأیید ملت برسد. 

🔺رفع ابهامات این پیشنهاد نیاز به تأمل و همکاری دارد؛ برای نجات ایران، آن مادری که از او طفلی به نام شادی گم شده است، با چشم‌های روشن براق، با گیسویی بلند به بالای آرزو. هر کس از او نشانی دارد ما را کند خبر. این هم نشان ما: یک سو خلیج فارس، سوی دگر خزر.

📎متن کامل
2024/09/29 06:22:37
Back to Top
HTML Embed Code: