Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شعر پارسی از زبان سرباز اوکراینی!

به چه می‌اندیشی
چه کسی باور کرد
جنگل جان مرا
آتش عشق تو خاکستر کرد

@anjoman_iranban
حوثی ها جدایی طلبان شرق اوکراین مورد حمایت روسیه رو به‌ رسمیت شناختند
روسیه امروز به ادامه تحریم‌های تسلیحاتی حوثی‌ها رای داد.
البته امارات نیز به قطعنامه علیه روسیه رای منفی داده بودند که لطف آنها امروز توسط روس ها جبران شد.
نکته مهم حوثی ها هستند که نشان دادند که تفکرات جمهوری اسلامی در پایمال کردن منافع کلی رویشان اثر زیادی دارد.

@anjoman_iranban
📝سطح نفوذ روسیه در ایران

متن سخنرانی امروز خامنه ای در سایت رسمیش ۲۰ بار کلمه آمریکا داشت، ۱۱ بار کلمه اوکراین و هیچ بار کلمه روسیه.

در واقع انگار آمریکا به اوکراین حمله کرده از نظر ایشون و باید جنگ رو متوقف کنه.

وقتی از سطح نفوذ روسیه حرف می‌زنیم باید نشانه‌ها رو در جزییات هم ببینیم.

@anjoman_iranban
وزارت کشور اوکراین: از زمان حمله روسیه تاکنون ۸۰ هزار اوکراینی از خارج به کشور بازگشتند و اکثریت آنها برای دفاع از اوکراین به نیروهای مسلح و دیگر تشکل‌های نظامی پیوستند.

@anjoman_iranban
📝تحلیل اشتباه خامنه ای در مورد اوکراین!؟

✍️ اكبر اعلمي
رهبر جمهوری اسلامی در پیام تلویزیونی به مناسبت مبعث: «اگر در اوکراین مردم وارد میدان می‌شدند، وضع دولت اینگونه نمی‌شد اما چون مردم دولت را قبول نداشتند وارد نشدند. همچنانکه مردم در زمان حمله آمریکا به عراق در دوران صدام به میدان نیامدند».

این سخنانان خامنه ای و بویژه مقایسه موقعیت دولت «ولادیمیر زلنسکی» با موقعیت دولت صدام در زمان حمله آمریکا به عراق به کلی اشتباه است زیرا «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور #اکراین، پس از نامزدی در انتخابات ۲۰۱۹ ریاست‌جمهوری کشورش و وعده پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو، از چنان محبوبیتی برخوردار بوده که در رقابت با ۳۸ نامزد ریاست جمهوری، بیش از ۷۰% از آرای شرکت کنندگان در انتخابات با نرخ مشارکت ۶۳درصدی را کسب و با شکست دادن رئیس جمهور وقت کشورش؛ «پترو پروشنکو»، رییس‌جمهور اوکراین شد.

این درحالیست که آقای ابراهیم رییسی در رقابت با ۶ نفر از نامزدهای فاقد پایگاه اجتماعی لازم، در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، با نرخ مشارکت ۴۸.۸درصدی، تنها ۶۳درصد از آرای شرکت‌کنندگان در انتخابات را بدست آورده است.

ضمنا براساس نظرسنجی که روز دوشنبه، ۲۸ فوریه از سوی یک موسسه معتبر به عمل آمده، هم اکنون میزان حمایت مردم اوکراین از رییس‌جمهور زلنسکی بالغ بر ۹۰درصد می‌باشد.

@anjoman_iranban
📝ادعاهای عجیب پرستوی اسرائیلی

بعد از علنی شدن ماجرای جاسوسی یک پرستوی اسرائیلی وی اکنون در نشریات این کشور در حال انتشار ابعاد بیشتری از جاسوسی خود است.

هر چند در ایران عده ای به دنبال فروکاستن موضوع به یک همکاری ساده رسانه ای هستند اما وی مدعی است در مراکز حساس و مهم نظام نفوذ کرده بوده است.

شکدم در اظهار نظری تازه در اسرائیل مدعی شده که در ایران صیغه حدود 100 نفر از مسئولان در دوره های مختلف بوده است.

او هچنین در کمپین انتخاباتی سال ۹۶ ابراهیم رییسی حضور داشت و با صفحه خامنه ای نیز در نوشتن مطالب همکاری میکرد.

@anjoman_iranban
از وقتی رئیسی ۲ رکعت نماز تو کرملین خونده روسیه یه روز خوش ندیده!

جهان بداند این بابا روزی ۵ بار تو مملکت ما نماز میخونه...

@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
منطقه لوهانسک، استاروبلسک در شرق اوکراین، منطقه ای که روسیه ادعا می کند مردم آنجا خواهان جدایی از اوکراین هستند
مردم با دست خالی کاروان متجاوزان روسی را متوقف کرده اند.

@anjoman_iranban
زلنسکی : از ابتدای آغاز جنگ، ۶۰۰۰ نظامی روسیه کشته شده‌اند.

@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شجاعت بی‌نظیر مردم اوکراین در منطقه زاپوریژیا

مردم اوکراین با مسدود کردن جاده‌های منتهی به بزرگترین نیروگاه هسته‌ای در اوکراین، مانع از ورود نیروهای ارتش متجاوز روسیه به این منطقه شدند.

@anjoman_iranban
سهام بزرگترین شرکت‌های نفتی و بانکی روسیه در اروپا بین ۷۰ تا ۸۰ درصد سقوط کرده است.

کارتهای اعتباری بین‌المللی مردم روسیه از کار افتاده است.

ارتباط هوایی این‌کشور با جهان عملا قطع شده است.

و..

روسها در چشم‌ به‌ هم‌زدنی به قعر جهنم رفته‌اند.

@anjoman_iranban
نماینده‌ای که به مردم سگهای_قلاده_بلند می‌گوید، روزی هم با افتخار گفت دناپلاس مجلس را می‌خواهم! روزی هم با ورودش به مجلس فرزندش با رانت پدر تغییر رشته داد و به دانشگاه دولتی درجه انتقالی گرفت
نه فقط برای مردم خرم‌آباد، که این درس عبرتی‌ست برای همه کشور تا در انتخاب خود دقت کنند.

@anjoman_iranban
مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع و «به شدیدترین شکل» رای به محکومیت حمله روسیه به اوکراین داد.

در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل، از مسکو خواسته شده تمام نیروهایش را فورا از اوکراین خارج کند.

۱۴۱ کشور از ۱۹۳ عضو سازمان ملل به این قطعنامه رای مثبت دادند.

در مجمع فوري سازمان ملل، تنها كشورهاي بلاروس، اريتره، كره شمالي و سوريه به نفع روسيه راي دادند و كشور ايران ممتنع داد!

@anjoman_iranban
از ژنرال پترائوس رییس سابق CIA و رییس سابق سنتکام در مورد توان روسیه برای کنترل کامل اوکراین و مقایسه با عراق سوال شد. گفت که در جنگ عراق، مرحله نظامی و رسیدن به بغداد ساده‌تر از چیزی بود که تصور می‌شد و بسیاری از شهروندان عراقی ابتدا از ما و سقوط صدام استقبال کردند.

از حمایت کردها، مسیحی‌ها، یزیدی‌ها، و برخی از شیعه‌ها برخوردار بودیم. اما جمعیت اوکراین ۵٠٪ بیشتر از عراق هست و ١٩٠٠٠٠ سرباز برای کنترل کامل اوکراین کافی نیست و اینکه بعد از چند ماه نیروها باید تعویض شوند.

در کنفرانس امنیتی مونیخ نماینده‌های اکراین به پترائوس گفتند که دست از نبرد نمی‌کشند و حتی گروه‌های پارتیزانی از شهروندان عادی تشکیل شده که آخر هفته‌ها آموزش نظامی می‌بینند. تضمین دادند که اوکراین جوجه‌تیغی خواهد بود که هضمش برای پوتین بسیار دشوار خواهد بود.

@anjoman_iranban
📝پشت پرده تاخیر در توافق هسته‌ای

زیان ۲۳ میلیارد دلاری ایران از همراهی با روسیه!

✍️ مهرداد عمادی
در شش روز گذشته، نگاه اروپا به پرونده ایران به کل تغییر کرده است. اروپا در پرونده ایران با دو سوال اصلی مواجه شده. آیا ایران در ماجرای اوکراین، همراه پنهان روسیه بوده؟ اگر جواب این سوال مثبت باشد، یک مساله دیگر مطرح می‌شود. اینکه افرادی که در وین مذاکرات را پیش می‌برند، تصمیم‌گیر اصلی نیستند و ممکن است تصمیم‌‌گیران اصلی سیاست دیگری داشته باشند

قبلا نگاه اروپا به ایران این گونه بود که ایران کشوری است که در منطقه تحرکاتی دارد که برای اروپا خوشایند نیست. اما حالا این نگاه ایجاد شده که مبادا ایران به شمشیر مسکو در منطقه تبدیل شده باشد.

در سومین روز ورود روسیه به اوکراین، روسیه رسما اعلام کرد صادرات گاز خود به اروپا را قطع می‌کند. این تهدید سبب شد آلمان اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه را فعلا متوقف کند. آن زمان گمانه جدی مطرح شد که شاید ایران چند سال قبل «دانسته» از بازار گاز اروپا خارج شده تا توان مسکو برای افزایش فشار روی اروپا را بیشتر کند. ممکن است ایران به مسکو کمک کرده تا از طریق ابزار انرژی اروپا را فلج کند و اروپا نتواند در برابر کمپین اشغال اوکراین عکس‌العمل نشان ندهد. ایران با کمک روسیه عملا زمستان اروپا را به یک برزخ یخ‌زده تبدیل کرد. در این نگاه، ایران از بازار گاز اروپا کنار رفته. این در حالی است که امریکا صادرات انرژی ایران را تحریم کرده است. دولت ایران چندین سال است که با کسری بودجه شدید مواجه است. چرا در این شرایط سخت اقتصادی ایران باید خودش را از بازار گاز کنار بکشد؟ آن هم در شرایطی که می‌دانیم اگر ایران سهم گاز خود را استخراج نکند، کشورهای همسایه استفاده می‌کنند.

در ۲۰۱۶ قرار شد اروپا با ایران قراردادهای بلندمدتی در حوزه انرژی منعقد کند. هیات‌هایی برای مذاکره به ایران آمدند. قرار بود اروپا در حوزه انرژی ایران سرمایه‌گذاری کند. این سرمایه‌گذاری هم به نفع ایران بود و هم به اروپا اجازه می‌داد انحصار روسیه در حوزه گاز را بشکند. اما ناگهان روند ماجرا تغییر کرد و در اگوست تهران شرایط عجیبی برای ادامه همکاری وضع کرد. شرایط ایران به گونه‌ای بود که نشان می‌داد تمایلی برای این همکاری ندارد

آن زمان در فرانکفورت جلسه‌ای برای بررسی نتایج همکاری با ایران برگزار شد که طرف اسپانیایی گفت ما از این پروژه خارج می‌شویم. چون مشخص است که ایران چنین همکاری دو طرفه‌ای را نمی‌خواهد!

اروپا در موارد زیادی تسلیم تحریم‌های خزانه‌داری آمریکا شد. اما درباره گاز نه. امریکا هم پذیرفته بود که ورود ایران به گاز اروپا ، هم برای ایران مثبت است و هم برای امنیت انرژی اروپا. ما عین این تجربه را سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ هم داشتیم. علیرغم تحریم‌های نفتی ایران، آمریکا در این سال‌ها به کره جنوبی و ژاپن اجازه داد که به خرید نفت خود از ایران ادامه دهند. در سال ۲۰۱۶ هم اروپا تمایل داشت با ایران همکاری کند. هم آمریکا قبول کرده بود. ایران این قرارداد را نپذیرفت!!

در سال ۲۰۱۷ در سفر پوتین به تهران، مشاور انرژی پوتین هم حضور داشت. در آن سفر قرار شد روسیه ۲۳ میلیارد دلار در بازار انرژی ایران سرمایه‌گذاری کند. آن زمان توتال و بی‌پی قرار بود وارد بازار انرژی ایران شوند. اما زمانی که نمایندگان این شرکت‌ها با ایران برای دور دوم و سوم مذاکرات تماس گرفتند، تهران اعلام کرد این موارد در یک توافق راهبردی به روسیه واگذار شده است. اما روسیه نه خودش در ایران سرمایه‌گذاری کرد و نه اجازه داد اروپایی‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

گمانه دوم این است که شاید روس‌ها در برابر تهاجم احتمالی غرب به ایران کمک نظامی بدهند. ایران قرار شد سال ۲۰۰۸ از روسیه موشک F300 بخرد. ترکیه و هند خیلی دیرتر از ایران برای خرید این موشک‌ها اقدام کردند و نسل بعدی این موشک را تحویل گرفتند اما ما هنوز منتظر دریافت موشک‌های F300 هستیم که پول آن را سال ۲۰۰۸ دادیم

آخرین گفتگویی که من با برخی از مقامات داشتم این بود که اگر ایران در پروژه اوکراین همراه روسیه بوده، باید محدودیت‌ها و تحریم‌های جدی انتقال تکنولوژی و سرمایه‌ای که روی مسکو و میسک وضع می‌شود، روی تهران هم وضع شود. این تحریم‌ها خارج از برنامه برجام است. اما نشان می‌دهد چقدر نگاه به ایران تغییر کرده است.

بعد از ماجرای اوکراین، دو پیامد مد نظر است. اول اینکه احتمال توافق همچنان وجود دارد. حتی ممکن است همین چند روز توافقی ایجاد شود و طرفین هم امضا کنند. اما این توافق حتما یک توافق محدود است. هم از نظر زمانی و هم جغرافیایی.

اعتماد به روس‌ها به صفر رسیده و به ایران هم!

@anjoman_iranban
📝تحلیل جان بولتون از دامی که غرب برای پوتین پهن کرده است

جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی امریکا در رشته توئیت صبح چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰، بی‌پرده دو هدف اصلی آمریکا و اتحادیه اروپا را در جنگ روسیه- اوکرائین بیان کرده است.

📝نخست، رونق صنایع تسلیحاتی

دولت آلمان در روز یکشنبه، ۲۷ فوریه ۲۰۲۲/ ۸ اسفند ۱۴۰۰، به بهانه جنگ اوکرائین، از بودجه سال ۲۰۲۲ خود ۱۰۰ میلیارد یورو (۱۱۲٫۷ میلیارد دلار) به تسلیحات و تقویت بنیه نظامی اختصاص داد و به این ترتیب از نظر بودجه نظامی در ردیف سوم جهان، پس از آمریکا و چین، قرار گرفت. این حادثه‌ای تاریخی است در دنیای پس از جنگ جهانی دوم که بار دیگر آلمان را بعنوان یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های نظامی جهان مطرح می‌کند. تجربه تلخ جنگ‌های اول و دوم جهانی این رویکرد جدید نظامی‌گرایانه در آلمان را ترسناک جلوه می‌دهد.

در سال‌های اخیر فروش تسلیحات آمریکا به خارج کاهش ۲۰- ۳۰ درصدی داشته است. جنگ اوکرائین فرصتی است تا بار دیگر بازار تسلیحات آمریکا رونق یابد. جان بولتون در توئیت خود نوشت که کنگره باید ۱۰۰ میلیارد دلار بودجه نظامی ویژه تصویب کند برای دفاع در مقابل روسیه و چین. ممکن است این خواست بولتون به این شکل تحقق نیابد ولی روشن است که جنگ اوکرائین،‌ هم در دولت کنونی و هم در دولت بعدی آمریکا، به افزایش بودجه نظامی آمریکا و رونق کار پیمانکاران پنتاگون می‌انجامد. کمپانی‌های بزرگ تسلیحاتی بریتانیا نیز جزو این پیمانکاران پنتاگون هستند.

📝دوم، تبدیل آمریکا به بزرگ‌ترین صادرکننده گاز مایع جهان

واردات گاز اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۵ تاکنون حدود یک تریلیون یورو است که بخش عمده آن از روسیه بوده است. در سال ۲۰۲۱ گاز طبیعی بیش از ۲۰ درصد مصرف انرژی سالیانه اتحادیه اروپا را تأمین می‌کرد که از دو طریق لوله (۶۸ درصد) و گاز مایع (۳۲ درصد) وارد می‌شد. صادرکنندگان اصلی گاز به اتحادیه اروپا از طریق خط لوله عبارت بودند از روسیه (۴۰ درصد)، نروژ (۲۲ درصد)، الجزایر (۱۸ درصد)، جمهوری آذربایجان (۹ درصد). صادرکنندگان اصلی گاز به صورت ال‌ان‌جی (گاز مایع) به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ عبارت بودند از ایالات متحده آمریکا (۲۶ درصد)، قطر (۲۴ درصد) و روسیه (۲۰ درصد).

بولتون می‌نویسد: «ضروری است که ما استقلال انرژی خود را تأمین کنیم و به رهبر جهان در حوزه صادرات گاز مایع تبدیل شویم. امنیت انرژی امنیت ملی است هم برای ما و هم برای متحدان‌مان.»

بدینسان، بولتون هدف اصلی دیگر آمریکا را در جنگ روسیه- اوکرائین آشکار می‌کند. آمریکا از سال ۲۰۱۶ صادرات گاز مایع به اروپا را آغاز کرد و به سرعت به بزرگ‌ترین صادرکننده گاز مایع به اروپا تبدیل شد بنحوی که سهم آن در صادرات گاز مایع به ۲۶ درصد در سال ۲۰۲۱ رسید. در ماه ژانویه ۲۰۲۲ بیش از نیمی از واردات گاز مایع اروپا از آمریکا بود.

@anjoman_iranban
📝پترائوس: پوتین در اوکراین پیروز نخواهد شد

ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده سابق نیروهای آمریکا در افغانستان و عراق در پاسخ به این پرسش که آیا اوکراین از روسیه شکست خواهد خورد، گفت اوکراین ممکن است بخشی از خاک خود را به روسیه واگذار کند اما در نهایت فکر نمی‌کنم روسیه و پوتین بتوانند در این جنگ پیروز شوند.

او افزود: «روس‌ها شاید بتوانند شهری را تصرف کنند، اما نمی‌توانند آن را حفظ کنند.»

پترائوس خاطرنشان کرد که جنگ شهری نیاز شدیدی به سربازان پرشمار دارد و روس‌ها این تعداد سرباز ندارند. افزون بر این، همه در سراسر اوکراین از آنان متنفر هستند و بیشتر بزرگسالان آمادگی دارند که علیه آنان اقدام کنند، یا سلاح بردارد و یا سپر انسانی در مقابل آنان بشوند.

پترائوس ولادیمیر زیلینسکی را با «چرچیل» نخست‌وزیر بریتانیا در دوران جنگ جهانی دوم مقایسه کرد که توانست مردم آن کشور را برای مقاومت علیه تجاوز رژیم نازی متحد کند.

@anjoman_iranban
📝حمله روسیه به بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا/اکر این نیروگاه منفجر شود اثرش ۱۰ برابر بیشتر از چرنوبیل است

سخنگوی نیروگاه "زاپوریژیا" و شهردار شهر انرگودار اوکراین اعلام کرد این نیروگاه هسته‌ای که بزرگترین نیروگاه در نوع خود در اروپا می‌باشد در لحظات آغازین امروز (جمعه) پس از حمله نیروهای روسیه دچار آتش سوزی شده است.

دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین در توییتر خود نوشت: نیروهای روسیه از همه طرف درحال گلوله باران "زاپوریژیا" بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای در اروپا هستند. این نیروگاه هم اکنون آتش گرفته است. اگر این نیروگاه منفجر شود، اثر آن ۱۰ برابر بیشتر از نیروگاه چرنوبیل خواهد بود. نیروهای روسیه باید فورا به تیراندازی خاتمه دهند و به آتش نشانان اجازه دهند این آتش را خاموش کنند.

پیش از این وزارت کشور اوکراین گفته بود که نیروهای روسیه در حال تشدید تلاش‌های خود برای تصرف نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا هستند. 

ژاپروژیا بزرگترین سایت هسته‌ای اوکراین است. پیشتر روسیه، کنترل نیروگاه هسته‌ای چرنوویل را به دست گرفته است. 

@anjoman_iranban
2024/09/30 23:34:41
Back to Top
HTML Embed Code: