Telegram Web Link
به جا مانده از دیشب

یک عده باشرف در 100 متری میدان سرخ

@anjoman_iranban
زلنسکی رئیس جمهور اوکراین

@anjoman_iranban
📝پوتین حتی آداب دروغگویی را نیز رعایت نکرد

حمله به اوکراین، هشداری برای ایران

احمد زیدآبادی

هنگامی که کشورهای غربی استقرار ارتش روسیه در مرزهای اوکراین را شاهدی بر نقشۀ پوتین برای حمله به آن کشور اعلام کردند، عموم سران کرملین نه فقط آن را تکذیب کردند بلکه با تمسخرِ پیش‌بینی سران اروپا و آمریکا، آنها را به تجدید نظر در اعتبار منابع جاسوسی خود فرا خواندند.
اینک به رغم همۀ آن انکارها، ارتش روسیه وارد خاک اوکراین شده و مشغول بمباران شهرهای آن کشور است.
در آغاز بحران، مسکو بسیار کوشید تا خود را در موضع دفاع از صلح و در واقع طرفِ قربانی بحران معرفی کند، اما متحدان غربی با اصرار بر اینکه او قصد تجاوز به اوکراین و اشغال خاک آن کشور را دارد، او را به لحاظ تبلیغاتی در جایگاه مهاجم و متجاوز قرار دادند.
اکنون با ورود ارتش روسیه به خاک اوکراین، مهاجم و متجاوز بودن روسیه دیگر فقط جنبۀ تبلیغاتی ندارد، بلکه اغلب مردم جهان آن را پذیرفته و پوتین را افزون بر متجاوز به عنوان "دروغگو" هم می‌شناسند.
دروغگویی امر نادری در سیاست کشورها نیست؛ اما آن هم برای خودش آدابی دارد! پوتین در بحران اخیر حتی آداب دروغگویی را نیز رعایت نکرد و تهاجمی را که برای آن نقشه کشیده بود، بارها و بارها منکر شد، اما بلافاصله آن را طبق همان جدول زمانیِ موردِ پیش‌بینی سران غرب عملی کرد.
با این وضع، می‌توان حیثیت روسیه را در همین گام نخستِ ماجرا در چشم مردم جهان به باد رفته تلقی کرد.
حیثیت کشورها در صحنۀ جهانی، از نوع قدرت نرم است و شأنی حتی فراتر از قدرت نظامی و اقتصادی دارد. چنانچه حیثیت کشور یا رهبری نزد نهادهای غیر دولتی جهان و افکار عمومی کشورها عمیقاً مخدوش شود، هزینه‌های مترتب بر آن، قابل جبران نخواهد بود.
در هر صورت، حملۀ روسیه به اوکراین، تأثیرات بسیار گسترده‌ای بر نظم و امنیت جهان به جا می‌گذارد اما ماهیت این تأثیرات فعلاً مبهم است و به روند بحران بستگی دارد.
در این میان اما آنچه به نظرم بسیار مهم می‌آید، فهمِ نوع تأثیر این بحران بر کشور ما از سوی حکومت و افکار عمومی است.
ما ایرانیان به دلیل سابقۀ تاریخی کشورمان به طور وسیع، فهمی معمولاً اشتباه یا وارونه از تحولات بین‌المللی داریم و هر اتفاقی بخصوص در روابط بین قدرت‌های بزرگ را خارج از منطق واقعی آن تحلیل می‌کنیم. بر همین اساس، بسیاری از ایرانیان تصور می‌کنند که حملۀ روسیه به اوکراین موهبتی برای جمهوری اسلامی است و چه بسا که در داخل نظام نیز این تصور طرفدارانی پیدا کند و سبب تصمیم‌گیری‌های مهلکی شود.
اینکه روسیه درست در آستانۀ احیای احتمالی توافق برجام علیه اوکراین لشکر کشیده است، کاملاً تصادفی به نظر نمی‌رسد، اما اگر به واقع نزد سران کرملین بین حمله به اوکراین و احیای برجام پیوندی برقرار شده باشد، چنین پیوندی فرصتی برای جمهوری اسلامی نیست بلکه تهدیدی خطرناک است.
روسیه می‌داند که برنامۀ اتمی جمهوری اسلامی مورد حساسیت شدید اسرائیل و حامیان آن در سراسر جهان به خصوص در آمریکاست. میزان این حساسیت به اندازه‌ای است که لیندسی گراهام عضو متنفذ حزب جمهوریخواه در سنای آمریکا در دیدار اخیر خود از اسرائیل به صراحت تأکید کرد که اوکراین و تایوان مهم‌اند اما ایران تهدید بزرگتری است.
شبیه چنین سخنانی از زبانِ دیگر مقام‌های سابق آمریکا در دولت ترامپ نیز مطرح شده است.
گرچه روسیه به لحاظ منافع امنیتی خود به اندارۀ کشورهای غربی از احیای برجام سود می‌برد، اما این احتمال هم قابل چشم پوشی نیست که پوتین برای کاهش تبعاتِ حمله به اوکراین و آرام کردن غرب، با دولت اسرائیل و حامیان آن در آمریکا بر سر ایران معامله کند.
بر این اساس، اگر احیاناً محافلی در داخل جمهوری اسلامی، بحران اوکراین را به صورت فرصتی برای گریز از احیای برجام و یا امتیازگیری ویژه از غرب تلقی می‌کنند، کاملاً داستان را وارونه ادراک کرده‌اند.
فرصت جاری برای احیای برجام در واقع غنیمتی برای جمهوری اسلامی است. اگر این فرصت با سودای بهره‌برداری از بحران اوکراین از دست برود و یا به آن ماجرا پیوند داده شود، این پیوند برای کشور ما بسیار شوم و نامبارک خواهد بود. پس لازم است تصمیم‌گیران اصلی کشور تسلیم وسوسه‌های برخی محافل نشوند.

@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
استفاده از چچنی های مسلمان برای جنگ های شهری

@anjoman_iranban
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز جمعه در دومین روز از حمله نظامیان روسیه به اوکراین از ارتش این کشور خواست تا دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین را سرنگون کند.

پوتین، اعضای دولت کنونی اوکراین را یک «باند مواد مخدری و نئونازی» خواند و گفت: نظامیان کشورش در حال نبرد با «تروریست‌ها» و «نئونازی‌ها» هستند.

از موتوری وودکا نگیرین...

@anjoman_iranban
Forwarded from Maps | جاینگاره
• مرگ و آوارگی شهروندان اوکراینی بر گردن کیست؟
Anonymous Poll
63%
پوتین و متحدین
37%
دولت اوکراین و غرب
بانک‌های دولتی چین تامین مالی کالاهای روسیه را محدود می‌کنند./بلومبرگ.

آش خیلی شوره...

@anjoman_iranban
تلفات قابل تامل روس ها در خاک اوکراین

وزارت دفاع روسیه تایید کرده که ارتش این کشور تا ساعت ۳ بعد از ظهر امروز:۲۸۰۰ سرباز، ۸۰ تانک، ۵۱۶ خودروی زرهی، ۱۰ هواپیما و ۷ هلیکوپتر خود را در خاک اوکراین از دست داده است. واقعا ارقام بزرگیه و امیدوارم تزار روس چون خر در گل اوکراین گیر کند و ویتنامی بزرگ برایش تکرار شود.

@anjoman_iranban
📝اتحادیه اروپا، پوتین را تحریم کرد

جوسپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی جمعه شب پس از نشست روز جمعه شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است. 

اتحادیه اروپا همچنین بشار اسد رییس جمهور سوریه و لوکاشنکوف رییس جمهور بلاروس را تحریم کرده است.

  رهبران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در پی تهاجم روسیه به اوکراین، نشست اضطراری در بروکسل برگزار کردند و بر سر تحریم‌هایی که برای تحمیل «عواقب گسترده و شدید» بر مسکو طراحی شده بود، توافق کردند: «این تحریم‌ها بخش مالی، بخش‌های انرژی و حمل‌ونقل، کالاهای با کاربرد دوگانه و همچنین کنترل صادرات و تأمین مالی صادرات، سیاست روادید، فهرست‌های دیگری از اشخاص روسی را در برمی‌گیرد. روسیه به خاطر این اقدام تجاوزکارانه و تمام ویرانی‌ها و تلفات جانی ناشی از آن، پاسخگوی اعمال خود خواهد بود.» 


@anjoman_iranban
📜📝 برخی کاربران با استفاده هشتگ #اوکراین_تجربه_اعتماد_به_آمریکا وقایع اوکراین را «عاقبت اعتماد» به آمریکا و غرب می‌دانند. اشاره آنان به تفاهم‌نامه بوداپست در سال ۱۹۹۴ برای خلع سلاح هسته‌ای در ازای تضمین امنیتی است. اما واقعیت چیست؟

اول، موضوع این تفاهم‌نامه فقط خلع سلاح هسته‌ای اوکراین نیست، بلکه بلاروس و قزاقستان هم عینا همین تفاهم‌نامه را امضا کرده‌اند. دوم، طرف تضمین دهنده فقط آمریکا و انگلیس نیستند، روسیه هم یکی از امضاکنندگان تفاهم‌نامه بوداپست است.

«احترام به استقلال و حاکمیت بلاروس، قزاقستان و اوکراین»، «خودداری از تهدید یا استفاده از زور علیه بلاروس، قزاقستان و اوکراین» و «خودداری از اعمال فشار اقتصادی بر بلاروس، قزاقستان و اوکراین» جزو تعهدات روسیه، آمریکا و بریتانیا است. حالا این تعهدات از سوی روسیه نقض شده است.

در بند چهارم تفاهم‌نامه هم گفته شده اگر بلاروس، قزاقستان و اوکراین قربانی یک اقدام تجاوزکارانه یا هدف تهدید حمله هسته‌ای قرار بگیرند، کشورهای متعهد به دنبال اقدام فوری در شورای امنیت برای ارائه کمک به آنها باشند. /فکت نامه


@anjoman_iranban
📝پوتین در دام غرب افتاد

✍🏻 حسین یزدی
تصورش هم سخت است که پوتین با این همه سابقه سیاسی و تنها بر سر عصبانیت در دامی بیافتد که آمریکا برایش کار گذاشته بود.
‏آمریکا موفق شد بهانه لازم برای فلج کردن اقتصاد روسیه پیدا کند تا روسیه و چین را از هم جدا کند.
‏روسیه همچون ایران اقتصادی نفتی دارد که به راحتی آسیب پذیر است!

و غرب باید تنها پا بر روی لوله‌های انتقال نفت و گاز روسیه می‌گذاشت تا شریان‌های اقتصادیش بسته شوند.
‏اکنون کشتی‌های حامل گاز مایع آمریکا رهسپار آلمان شده‌اند تا روسیه بازنده بزرگ باشد!

روسیه با تعداد زیادی نیرو و تانک وارد اوکراین شده است که هرچه در این کشور پخش‌تر شوند تبدیل به اهدافی راحت‌تر برای شکار خواهند شد و با بالا رفتن تلفات و هزینه‌های جنگ افکار عمومی مردم روسیه علیه رژیم الیگارشی پوتین و تصمیمات خودسرانه او خواهد شد و اعتراضات به آرامی شکل می‌گیرند.

غرب حساب کتاب همه این بازی را در اندیشکده‌ها و سازمان‌های اطلاعاتیش کرده و‌ هدفش در ابتدا حذف روسیه و بعد تضعیف چین و در آخر نشستن بر سریر قدرت و اقتصاد جهان در قرن۲۱ است.
‏آنان نقطه ضعف پوتین را می‌دانستند و آن غرورش بود و زلنسکی آنقدر مرتب به او توهین کرد تا دیوانه‌اش کرد.

@anjoman_iranban
📝 روسیه قطعنامه سازمان ملل درباره اوکراین را وتو کرد!

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر جمعه به وقت محلی دور هم گرد آمدند تا پس از بحث و گفت‌وهای خصوصی و علنی چند روزه درباره پیش نویس قطعنامه‌ای علیه روسیه، تصمیم‌گیری کنند که مسکو قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه خود را وتو کرد!

این سومین نشست اضطراری شورای امنیت در هفته جاری است که درباره قطعنامه‌ای علیه روسیه که خود ریاست شورای امنیت را در ماه جاری میلادی (فوریه) برعهده دارد و یکی از اعضای دارای حق وتو است، تشکیل شده است.

در رای گیری انجام شده، ۱۱عضو از ۱۵ عضو دائم و غیر دائم شورای امنیت رای موافق، یک کشور (روسیه) رای مخالف و ۳ کشور شامل چین، هند و امارات رای ممتنع دادند. این قطعنامه به دلیل رای مخالف روسیه که عضو دائم شورای امنیت و دارای حق وتو است، به تصویب نرسید.

پ.ن: نکته جالبی که به آن می توان اشاره کرد اینکه دوست سنتی روس ها یعنی چینی ها نیز تنها به دلیل نیاز خود رای ممتنع دادند و اجماعی علیه روسیه چه در سطح سران کشور ها و چه در سطح ملت ها شکل گرفته است.

@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مردم در اوکراین با دست خالی در حال مقابله با متجاوزان روسی هستند و واقعا جای تعجب دارد

@anjoman_iranban
شعار " مرگ بر پوتین" بر دیوار سفارت روسیه در تهران

@anjoman_iranban
برافراشتن پرچم اوکراین در سفارت انگلیس در تهران به نشانه حمایت از دولت اوکراین

@anjoman_iranban
خبر های تایید نشده ای مبنی بر اقدام ترکیه در بستن تنگه بُسفر بر روی کشتی های جنگی روسی حکایت دارد.

@anjoman_iranban
حضور فعالان ضد جنگ مقابل سفارت اوکراین در تهران

امروز تعدادی از ایرانیان با تجمع مقابل سفارت اوکراین ضمن حمایت و همدردی با مردم اوکراین شعار «مرگ بر پوتین» سردادند.
@anjoman_iranban
تجمع شبانه در تهران مقابل سفارت روسیه
شعار: سفارت روسیه، لانه جاسوسیه
https://www.tg-me.com/anjoman_iranban
2024/11/06 01:52:32
Back to Top
HTML Embed Code: