Telegram Web Link
Soroode Zan
Mehdi Yarrahi
بشنویم از مهدی یراحی عزیز و آهنگی که انقلابی تر از همیشه بهمون شور میده.
«سرود زن»
تقديم به زنان و مردان ستم ستيز ایران

@anjoman_iranban
بیانیه ۸۰۰عضو و هوادار «جمعیت امام علی» از موضوع دردناکی پرده می‌بردارد: سواستفاده از فقر برای تبدیل کودکان حاشیه به ابزار سرکوب!

«از برخی کودکان می‌شنویم که همکلاسی‌هایشان را با دادن چند کیسه آذوقه، برای سرکوب به خیابان فراخوانده‌اند تا نه از حق خود که از ناحق به دفاع برخیزند»

#الو من مدیر یه مدرسه در حاشیه شهر ملایرم. دانش آموزام همه از قشر فقیر و گرسنه جامعه ان. چند روز پیش که با یکیشون که میدونستم عضو نیروهای سرکوبه، صحبت میکردم میگفت برای «سه روز که تا یک نصف شب توی خیابونا بودیم ۵۰۰هزار تومن بهمون دادن». اینا از بس گشنگی کشیدن مجبورن قبول کنن والا خودشم میگفت به اینکار راضی نیستم./مملکته

@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
واکنش سید حسن خرس الله به جنبش ملی ایرانیان
او در پایان سخنان خود به رمز اسارت ایرانیان اشاره می‌کند.
@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دوست پسر #نیکا_شاکرمی با انتشار این ویدئو از آخرین روزهای باهم بودن نوشته:

'حتی نمیذارن استوری بذارم، این فیلم بماند تا موقعی که زنده هستم'
@anjoman_iranban
Forwarded from تاریخ‌اندیشی ــ مهدی تدینی (مهدی تدینی)
«بیداری نسل زِد»


در رخدادهای اخیر یکی از سرنوشت‌سازترین گسل‌های اجتماعی فعال شد: گسل «سنت و مدرنیته». سرنوشت ایران را تا اینجا همین گسل (یا نزاع) رقم زده و در آینده نیز تعیین‌کننده‌ترین عامل خواهد بود. در این باره تحلیل مفصلی دارم که بماند برای بعد، اما لرزه‌های این گسل باعث شد «گسل نسل‌شناختیِ» دیگری فعال شود که چشم‌ها را خیره کرده: «نسل زِد» بیدار شد. در روزهای اخیر عموماً از رفتار و عملکرد نوجوانان متحیر شده‌اند. این همان «نسلِ زد» یا «زی» (Z Generation) است که شامل نیمۀ دوم دهه‌هفتادی‌ها و کل دهه‌هشتادی‌ها می‌شود. سال 99 نشریۀ «صبح صادق» مطلبی دربارۀ «نسل زد» درج کرده و گفته بود یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای امنیتی‌ـ‌سیاسی در «نسل زد» نهفته است. در پست پیشین دربارۀ رابطۀ «نسل زد» با «نسل ایگرگ» (نیمۀ دوم دهه‌پنجاهی‌ها و دهه شصتی‌ها) توضیح دادم. در این پست به خود «نسل زد» (زومرها) و فرایند «جامعه‌پذیری» و «سیاسی‌شدن»شان نگاهی بیندازیم.

«نسل زد» پدیده‌ای جهانی است و بر بستر تحولات و پیشرفت‌های فناورانۀ جهان تعریف شده است، اما تحلیل دربارۀ آن باید در دو سطح باشد: «جهانی» و «بومی». بخشی از ویژگی‌های «زومرها» جهانی است، اما عوامل بومی روی آن‌ها اثر می‌گذارد. اساس تفاوت ما (ایگرگی‌ها) و زومرها این است که فناوری‌های مجازی «وارد زندگی ما شد»، در حالی که زومرها «وارد دنیای فناوری» شدند. به زبانی استعاری، «فجازی» در دنیای ما به دنیا آمد، در حالی که زومرها در «فجازی» به دنیا آمدند. گوشی هوشمند «وارد زندگی ما شد»، اما زومرها از ابتدا در گوشی هوشمند متولد شدند. اما مسئله فراگیرتر است...

زومرها بالاترین حد «عزت‌نفس» را دارند. آن‌ها کمتر از همۀ انسان‌های پیشینشان «خواهش و التماس کرده‌اند» و یا اصلاً کتک نخورده‌اند یا به ندرت تنبیه بدنی شده‌اند. زومرها کمتر از گذشتگانشان تحقیر شده‌اند. در سن خردسالی در «اجتماع خانواده» به «عضوی کامل با حق رأی» تبدیل شده‌اند و بیشترین ابزارهای ابراز وجود را نیز داشته‌اند. به همین دلیل، جامعه‌پذیری آن‌ها بسیار زودتر از نسل‌های پیشین رخ داده و شخصیت اجتماعیِ آن‌ها زودتر و مستقل‌تر از پیشینیان شکل گرفته. داشتن ابزارهای ارتباطی گسترده به آنها اجازه داده در برابر اقتدارگراییِ خانوادگی مقاومت کنند و پشتوانه و گریزهای روانی بیرون از خانه بیابند.

به دلیل اینکه زومرها عموماً تک‌فرزندند یا فقط یک خواهر و برادر دارند، «حریم خصوصیِ» بسیار بزرگی دارند. این نسل بزرگ‌ترین حریم خصوصی را در تاریخ همۀ نسل‌های ایرانی داشته. حریم خصوصی بنیاد استقلال شخصیتی است؛ چیزی که نسل ایگرگ یا به دست نمی‌آورد یا در سن بالاتر (پس از سن بلوغ) به دست می‌آورد. از دیگر سو به دلیل پایین آمدن جمعیت این نسل، رقابت درون‌نسلی میانشان کاهش یافته و ملایم‌تر شده و در عوض با فرصت‌هایی که خانواده در اختیارشان قرار می‌دهد، با ابعاد روحی و جسمی خود به خوبی آشنا می‌شوند. تمرکز این نسل دیگر روی رقابت با دیگران نیست، بلکه بیشتر درگیر کشف و پرورش خویشند. (امیدوارم این انگارۀ قدیمی و عارفانه از افکار ما ایرانی‌ها بیرون رود که فکر می‌کنیم ریاضت و محرومیت باعث بزرگی می‌شود.)

این نسل با سطح بالای مراقبت خانوادگی، بیشتر از نسل‌های پیشین مشاورۀ روان‌شناسی و روانپزشکی گرفته و خویش را بیشتر کاویده و با خود ارتباط برقرار کرده. همین مشاوره‌ها، بهره‌مندی از «تربیت جنسی» و نیز بهره‌گیری از ارتباطات مجازی، باعث «شرم‌زدایی» گسترده در آنها شده. نسل زد ارتباط بسیار کم‌تنش‌تری با جسم و امیال خود دارد و عوارض عاطفی کمتری دارد.

زومرها از آنجا که درون شبکه‌های اجتماعی به دنیا آمده‌اند، توان ارتباط‌گیری بالایی دارند؛ با سرعت گروه‌سازی می‌کنند و همبستگی در آنها روان‌تر و مکانیکی‌تر صورت می‌گیرد. آنها بالاترین میزان ارتباطات، و در نتیجه بالاترین مهارت‌های ارتباطی را دارند. به همین دلیل الگوریتم‌های اجتماعی پیچیده‌تری در ذهنشان وجود دارد و همزمان به دلیل بهره‌مندی گسترده از ابزارها از کودکی، توان حلِ مسئلۀ بالاتری هم دارند.

همۀ اینها باعث می‌شود توجه آن‌ها زودتر به جامعه معطوف شود، زیرا داشته‌های فردی‌شان زودتر تأمین شده و در نقطۀ مناسبی از هرم مازلو ایستاده‌اند. این وضعیت وقتی با سطح بسیار بالای استقلال‌ و تمرکز بر وجوه روحی و شخصیتی همراه می‌شود، باعث می‌شود زومرها خیلی زود سیاسی شوند. یک عامل بسیار مهم‌تر هم این است که این نسل کم‌ترین سلطه‌پذیری را دارد. آنها خیلی زود با هر نوع اقتداری درگیر می‌شود و بسیار کمتر تمایل به اطاعت دارند. فرمانبری برای آنها امری بدیهی نیست و کمتر از همۀ انسان‌های پیشین از عصر یخ تاکنون «سلطه‌پذیر»ند. حال بازنده کسی است که در برابر این نسلِ تابن‌دندان «هوشمند» مانند نئاندرتال‌ها رفتار کند.

مهدی تدینی

@tarikhandishi | تاریخ‌اندیشی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پرچم هم کشور و هر جریانی خط کشی است که موضع افراد را مشخص می‌کند
@anjoman_iranban
تجزیه؟
کل ایران عزادار مهسای کُرد است.
کل ایران برای نیکای لُر دارد میجنگد.
کل ایران منتقم کشته‌های بلوچ شده است.
تجزیه که هیچ، امروز یه ایران برای سرنگونی شما متحد است.

#مهسا_امینی

@anjoman_iranban
انتخاب شما :
Anonymous Poll
47%
جمهوری
53%
پادشاهی مشروطه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
احزاب چپ آلمانى در تجمع امروز در شهر افنباخ ابتدا دو تن از اعضاى حزب AfD كه براى مردم ايران به اونجا اومدند رو حذف كردند و بعد هم ايرانيانى كه پرچم شيروخورشيد دستشان بود رو از تجمع به ضرب پليس خارج كردند. وقتى چپها حرف آزادى ميزنند ، یعنی آزادی خودشان.
#مهسا_امینی
#چپ_دیکتاتور
#نیکا_شاکرمی

#چپ_بردگی_تباهی
#چپ_مادرش_خرابه
@anjoman_iranban
نمی‌دونم کدوم مادر... این استیکر رو گذاشته ولی فلان زاده،اگر فردا دهم محرم یا ۲۱ رمضان با این استیکر مواجه شدی نگو چرا به امام مظلوم ما توهین می‌کنید.
@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
(صدای فحش)
"نه اینوری نه اونوری، ..."
"توپ تانک نفربر، ..."
"سبزی‌پلو با ماهی، ...."

فریادها در 'بازار تهران، شنبه، ۱۶ مهر

#مهسا_امینی

@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هم اکنون، نظامیان در میدان فردوسی. ( احتمالا گردان صابرین سپاه ).

#مهسا_امینی

@anjoman_iranban
بچه های نتورک!!!
اگه هرکدوم ۳ نفرو بیارید تو خیابون
اونا هم ۳نفرو بیارن
سال دیگه واقعا بنز میخرین.

#مهسا_امینی

@anjoman_iranban
هم‌میهنانم،

جوانان تهران و البرز، دلیران کردستان و کرمان، پهلوانان سیستان و بلوچستان و کرمانشاه، دلاوران مازندران و گیلان و گلستان، سربداران خراسان، شجاعان اراک و همدان و زنجان، سرداران لرستان و ایلام و یاسوج و بختیاری، بلندهمتان آذربایجان و اردبیل، شیردلان اصفهان و شیراز و یزد، مردان و زنان و فرزندان ایران

بیش از سه هفته است که در خیابانید و خواب را از ضحاک و گماشتگانش ربوده‌اید. امروز حماسه دیگری آفریدید. چشمان جهان به شما و مبارزه دلاورانه‌تان برای باز پس گرفتن ایران است. خیابان‌ها از آن شماست، و در آستانه‌ یک پیروزی تاریخی هستید. رمز پیروزی، اتحاد، همبستگی و تداوم است. اعتراض در خیابان را با #اعتصابات_سراسری تکمیل کنید.

جمهوری اسلامی در ذهن و قلب شما سقوط کرده است و به زودی در خیابان‌های ایران نیز سقوط خواهد کرد.

پاینده ایران،

رضا پهلوی

۱۶ مهر ۱۴۰۱

#مهسا_امینی

@OfficialRezaPahlavi
دوستی که اومدی زیر چندتا پست ما استیکر 💩 رو گذاشتی، لازم نیست روحیات و درونیات خودت رو به بیرون نشون بدی، یکم درون گرا باش. فشار هم یادت نره بخوری، بیایید براش چندتا از این استیکری که دوس داره بذاریم تا بلکه درونش ارضا بشه.

#مهسا_امینی

@anjoman_iranban
آخرین تار موی»

(محسن رنانی، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان)

نسلی که چهل سال است از حکومت و از روشنفکران فقط حرف شنیده و امروز تصمیم گرفته است خودش عمل کند. نسلی که قدرتمندانه با یک حرکت، کل صحنه بازی را تغییر داد و همه مرزها و محدودیت‌ها را جابه‌جا کرد و نشان داد که جامعه، همچنان زنده و پویا است و به وقت خودش برگه‌های آسِ خود را رو می‌کند.

مفتخریم به جامعه‌ای و نسلی که با رونمایی از ظرفیت‌های نهفته‌اش و آشکارسازی امیدهای وجودی‌اش، توانست یک‌شبه دریایی از امید روانشناختی‌ را نیز برای خودش خلق کند.

‏با حکومت نیز همه گفتنی‌ها گفته شده است، شاید تنها سخنی که باقی‌مانده است و می‌توان امروز بدون لکنت گفت این است که این نظام دارد شکست می‌خورد چون هیچگاه تئوری شکست نداشته است، فقط تئوری پیروزی دارد.

#مهسا_امینی

@anjoman_iranban
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ما نمی‌توانیم این همتی را که مردم ایران هر روز از خود نشان می‌دهند، بی‌جواب بگذاریم. هر کدام ما در این مبارزه سهمی داریم.

من همیشه سعی کردم سهم خودم را در تمام این سالها ادا کنم؛ در صدای هم‌وطنانم بودن؛ در توصیه هرچه بیشتر همکاری‌ها و نشست و برخاست با تمام جریان‌های مختلف سیاسی و مدنی کشور؛ و از همه مهم‌تر، بیشتر به حرف مردم گوش بدهم. به خصوص به نسل جوان کشور که آینده از آن این نسل است.

ما باید بتوانیم این مشعل را تحویل نسل بعدی بدهیم. مشعلی که من سعی کردم حداقل چهل سال زنده نگه دارم تا نسل امروز بی‌پناه و بی‌هدف باقی نماند.

و همین جوانان هستند که موفق خواهند بود؛ همین جوانان هستند که مملکت را تحویل خواهند گرفت؛ و همین جوانان هستند که ایران فردا را اداره خواهند کرد. فقط باید بدانند که تنها نیستند. امید داشته باشند که به دست آوردن این آینده حتمی‌ست. البته حق گرفتنی‌ست. ولی بدانند هزینه‌ای که دارند می‌پردازند، ارزش دارد و بی‌نتیجه نخواهد بود.

#برای_ایران
#مهسا_امینی

@OfficialRezaPahlavi
2024/09/29 23:27:39
Back to Top
HTML Embed Code: