Telegram Web Link
صفحه Connection
صفحه Parameters (زير صفحه‌هاي Variables و Numerical)
صفحه Worksheet
صفحه Monitor
لاجيک Balances
اتصالات (Connections) و پارامترها (Parameters)
مثال براي لاجيک Adjust:
مثال براي لاجيک Set:
مثال براي لاجيک Balance و Adjust بصورت همزمان:
مثال 1 براي لاجيک Recycle:
مثال 2 براي لاجيک Recycle:
فصل شانزدهم: بهينه‌سازي فرايند
مقدمه
ايده بهينه‌سازي
بهينه‌سازي
بخش شبيه‌سازي
بهينه‌سازي
محدويت
#مقدمه
امروزه استفاده از کامپيوتر به عنوان جزئي جدا نشدني از علوم مهندسي مطرح مي‌باشد. طراحي و ارزيابي واحدهاي توليدي و طراحي تجهيزات فرايندي مورد استفاده در صنايع، بدون استفاده از کامپيوتر، امري وقت‌گير بوده و با توجه به پيچيدگي روز افزون فرايندهاي توليدي، و با توجه به دامنه محدود تجارب و اطلاعات فردي، گاهاً غير ممکن مي‌گردد.
کاربردهاي نرم افزارهاي کامپيوتري در زمينه مهندسي فرايند و صنايع نفت، گاز، پتروشيمي، صنايع دارويي و صنايع معدني، بيش از گذشته اهميت يافته است. با توجه به گستردگي نرم افزارهاي موجود، صرف وقت و هزينه براي يادگيري تمامي آنها مقرون به صرفه نبوده و امکان آن نيز براي تمام افراد موجود نمي‌باشد. به همين دليل بر آن شديم تا در اثر حاضر نرم افزار HYSYS را که به دليل گستردگي فرايندهاي تحت پوشش خود، بخش عمده نيازهاي مهندسين شيمي و مهندسين مکانيک را برآورده مي‌نمايد، به جامعه مهندسي کشور معرفي نماييم.
نرم‌افزارHYSYS به دليل پوشش تمامي فرايندهاي نفت، گاز و پتروشيمي و فرايندهاي شيرين سازي در صنايع نفتي، محدوده وسيعي از فرايندهاي موجود در صنايع توليدي را تحت پوشش قرار مي‌دهد. علاوه بر آن، توانايي مدل سازي بسيار ساده و سريع فرايندها در حالتهاي ناپايا در HYSYS آنرا به عنوان يکي از نرم افزارهاي جامع و پر كار برد در زمينه مهندسي فرايند مطرح مي‌نمايد.
مجموعه حاضر حاصل سال‌ها فعاليت در زمينه مهندسي فرايند و تجربه عملي مدل‌سازي‌هاي متعدد مي‌باشد. در کتاب حاضر سعي شده تا با مثالهاي عملي کار با نرم‌افزار به طور کامل آموزش داده شود.
#مهندسی_شیمی
📕اصول شبيه‌سازي در مهندسي شيمي از مبتدي تا پيشرفته با
#ASPEN #PLUS
فهرست و مقدمه:
@andishesara
#مهندسی_شیمی
📕اصول شبيه‌سازي در مهندسي شيمي از مبتدي تا پيشرفته با
#ASPEN #PLUS
ناشر: انديشه‌سرا
نويسنده: دكتر مهدي عمويي ترك محله
قطع: وزیری
تعداد صفحه: 680
شابك: 9786003320024
رده‌بندي ديويي: 2815/660
رده‌بندي كنگره:1393 6الف8ع/7/155 TP
جلد: شوميز، كاغذ: سفيد خارجي، چاپ: تكرنگ
وزن تقريبي بر حسب گرم: 1030
📝#فهرست
عنوان
بخش اول- شبیه‌سازی مقدماتی

1- مقدمه
2- مروري بر محصولات کمپانی AspenTech
3- شروع کار با نرم‌افزار Aspen Plus
4- آشنایی با محیطAspen Plus
5- مراجع
فصل دوم- اهمیت ترمودینامیک درشبیه سازی
1- مقدمه
2- معادلات حالت
3- معادلات ضریب فعالیت
4- تعادل مایع‌-‌بخار و تعادل مایع-‌مایع-‌بخار
5- غیر ایده¬آل بودن فاز مایع
6- جمع‌بندی
7- تمرین
8- مراجع
فصل سوم– مبانی شبیه‌سازی با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- مثال
3- سخن آخر
فصل چهارم- رسم نمودار در Aspen Plus
1- مقدمه
2- رسم نمودارهای خواص جریان
3- تمرین
4- مراجع
فصل پنجم- رگرسيون داده‌ها در Aspen Plus
1- مقدمه
2- مثالی از رگرسيون داده‌های تعادلی بخار مایع برای اتانول و اتیل استات
3- تمرین
4- مراجع
فصل ششم- تعریف یک ماده‌ی جدید در Aspen Plus
1- مقدمه
2- تمرین
3- مراجع
فصل هفتم- شبیه‌سازی فرایندهای تقطیر وجذب با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی برج‌های تقطیر با Aspen Plus
3- برج Extract
4- برج MultiFrac
5- برج SCFrac
6- برج PetroFrac
7- برج RateFrac
8- برج BatchFrac
9- تمرین
10- مراجع
فصل هشتم- شبیه‌سازی مبدل‌های حرارتی با Aspen Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی مبدل‌های حرارتی با Aspen Plus
3- از طراحی دستی مبدل‌ها تا شبیه‌سازی به کمک نرم‌افزارها
4- مثال
5- تمرین
6- مراجع
فصل نهم‌- شبیه‌سازی راکتورها با Aspen Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی انواع راکتور‌ها
3- تمرین
4- مراجع
فصل دهم‌- تعریف برش های نفتی در ASPEN Plus
1- مقدمه
2- تعریف Blend & Assay
3- نحوه‌ی واردسازی اطلاعات مربوط به Assay
4- نحوه‌ی واردسازی اطلاعات مربوط به Blend
5- ساختن شبه‌ماده
6- رسم Distillation Curves
فصل يازدهم‌– شبیه‌سازی برج فلش اولیه با ASPEN Plus
1- شبیه‌سازی
فصل دوازدهم‌– شبیه‌سازی تقطیر اتمسفری با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی
3- نتایج
4- تمرین
5- مراجع
فصل سيزدهم‌– شبیه‌سازی تقطیر در خلأ با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی
3- نتایج
4- تمرین
5- مراجع
فصل چهاردهم‌- ایجاد PFD در ASPEN Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی
بخش دوم – شبیه‌سازی پیش‌رفته
فصل پانزدهم‌– شبیه‌سازی استخراج مایع-‌مایع با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی
3- تمرین
4- مراجع
فصل شانزدهم‌- معرفی بانک اطلاعاتیNIST ThermoData Engine در ASPEN Plus
1- مقدمه
2- تمرین
3- مراجع
فصل هفدهم – طراحی مفهومی ستون‌های تقطیر با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- طراحی مفهومی درAspen Plus
3- تمرین
4- مراجع
فصل هجدهم‌– شبیه‌سازی تقطیر استخراجی با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- شبیه سازی
3- مراجع
فصل نوزدهم– شبیه‌سازی تقطیر با نمک با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- تمرین
3- مراجع
فصل بیستم– شبیه‌سازی تقطیر واکنشی با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی
3- تمرین
4- مراجع
فصل بیست و يكم‌– شبیه‌سازی تقطیر با تغییر فشار با ASPEN Plus
1- مقدمه
2- شبیه‌سازی
3- تمرین
4- مراجع
فصل بیست و دوم- مدل سازی وشبیه سازی به روش غیر تعادلی درَ ASPEN Plus
1- مقدمه
3- تمرین
4- مراجع
فصل بیست و سوم- پروژه پایانی
1- تمرین
2- مراجع
#مقدمه
در سال‌های اخیر، استفاده از نرم‌افزارهای شبیه‌سازی فرآیند، در مهندسی شیمی مورد توجه قرار گرفته است به طوری‌که در کشور ما دروسی مانند کارگاه نرم‌افزار در مهندسی شیمی و یا شبیه‌سازی ‌فرآیند در مهندسی شیمی به عنوان دروس اصلی در این رشته‌ی دانشگاهی وارد شده‌اند تا مهندسان شیمی را با اصول شبیه‌سازی واحد‌های عملیاتی آشنا نمایند. از میان نرم‌افزارهای موجود برای شبیه‌سازی فرآیند‌های شیمیایی، Aspen Plus که محصول شرکت Aspen Technology آمریکا می‌باشد، گوی سبقت را از میان رقبای خود ربوده است به طوری ‌که این نرم‌افزار در بسیاری از شرکت‌ها و دانشگاه‌های معتبر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر، بیش از 800 دانشگاه و بالغ بر 1500 شرکت در دنیا شامل 30 شرکت اول نفتی، 50 شرکت اول شیمیایی و 14 شرکت از 15 شرکت اول دارویی دنیا، از این نرم‌افزار استفاده می‌نمایند.
در کشور ما کتب متعدد و در عین حال مشابه‌ای در زمینه‌ی آموزش نرم‌افزار Aspen Plus به چاپ رسیده است. هرچند این کتب به کاربران، استفاده از این نرم‌افزار را آموزش می‌دهند اما فقدان کتابی با شیوه‌ی آموزشی متفاوت و نوین که به عنوان یک مرجع درسی دانشگاهی اصول و مفاهیم شبیه‌سازی در مهندسی شیمی را آموزش دهد، احساس می‌شد. از این‌رو، تألیف کتابی با خصوصیات مذکور در سال 1387 توسط مؤلفین مجرب کتاب حاضر آغاز شد و در سال 1393 به پایان رسید. کتاب حاضر محصول گردآوری تجربیات مؤلفین کتاب در آموزش این درس در صنايع و دانشگاههاي داخل و خارج از کشور و هم‌چنین استفاده از این نرم‌افزار در تحقیقات علمی است. خصوصیات بارز این کتاب که آن را از سایر کتب مشابه متمایز می‌کند، عبارت‌اند از:
• مثال‌ها و مطالب این کتاب به کمک نسخه‌ي Aspen V7.aspenONE که آخرین نسخه رایج در داخل کشور می‌باشد، تهيه شده‌ است.
• این کتاب تنها کتاب شبیه‌سازی است که یک پل ارتباطی بین شبیه‌سازی توسط Aspen Plus و مقالات علمی برقرار می‌کند. به بیان دیگر، کتاب حاضر خوانندگان را دعوت می‌نماید تا پس از فراگیری اصول اولیه‌ی شبیه‌سازی، مهارت خود را با مطالعه‌ی مقالات علمی مرتبط در زمینه‌ی شبیه‌سازی با Aspen Plus افزایش دهند. این امر به خوبی کاربرد Aspen Plus را در پروژه‌ها و تحقیقات دانشگاهی و صنعتی نشان می‌دهد و می‌تواند دانشجویان دوره‌ی تحصیلا‌ت تکمیلی را با موضوعات تحقیقاتی مختلف در شبیه‌سازی فرآیند، آشنا کند.
• این کتاب می تواند به عنوان یک مرجع و راهنمای آموزش شبیه سازی برای اساتید این درس به کار گرفته شود. دراین کتاب مثال ها، تفاسیر و تمرین های هدف مندی برگرفته از متون معتبر علمی قرار داده شده است که برای مدرسین این درس مفید خواهند بود.
• در اکثر فصول این کتاب سعی شده است که اطلاعات تئوری مورد نیاز برای آن فصل، برای خواننده بازگو شود. در واقع ما بر این باوریم که بهترین شیوه‌ی تدریس و یاد‌گیری شبیه‌سازی واحد‌های عملیاتی، تفسیر نتایج حاصل از شبیه‌سازی و انطباق آن با آموخته‌های تئوری در دروس دانشگاهی مهندسی شیمی می‌باشد.
• این کتاب طوری طراحی شده است که کاربران با خواندن آن اصول شبیه‌سازی را فراگیرند و بتوانند این اصول را در استفاده از هر نرم‌افزار شبیه‌ساز دیگری به کار برند.
• در این کتاب سعی شده است که کاربران با پیغام‌های خطا که در حین شبیه‌سازی توسط نرم‌افزار اعلام می‌شود، آشنا شوند. در واقع ما نمی‌خواهیم که کاربران فقط وارد‌کننده‌ی اعداد ارائه‌شده در مثال‌های این کتاب در محیط نرم‌افزار باشند، بلکه آن‌ها باید قادر به تفسیر پیغام‌های خطا و رفع آن در کلیه‌ی شبیه‌سازی‌هایی که در آینده انجام می‌دهند نیز باشند.
خصوصیات فوق می‌تواند کتاب حاضر را به عنوان یک مرجع مناسب برای شبیه‌سازی فرآیند در مراكز دانشگاهی و هم‌چنین در صنایع مرتبط با مهندسي شيمي مبدل سازد. کتاب حاضر به گونه‌اي تألیف شده است که اصول پایه و اصلی شبیه‌سازی را به شما آموزش می‌دهد تا شما بتوانید این اصول را در حین استفاده از نسخه‌هاي مختلف Aspen plus و نرم‌افزارهای دیگر به کار ببرید. مجموعه‌ی حاضر شامل دو بخش اصلی می‌باشد که عبارت‌اند از:
1- بخش شبیه‌سازی مقدماتی که برای دانشجویان دوره‌ی کارشناسی و تحصیلات تکمیلی مهندسی شیمی توصیه می‌شود. این بخش منطبق بر سرفصل درسی دروس "کارگاه نرم‌افزار در مهندسی شیمی" و"شبیه‌سازی فرآیند" می‌باشد.
2- بخش شبیه‌سازی پیش‌رفته که برای دانشجویان مهندسی شیمی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا قابل استفاده است. این بخش منطبق بر سرفصل‌های دروس "جداسازی چند‌جزئی" و "‌شبیه‌سازی پیشرفته" می‌باشد.البته در چاپ های بعدی این کتاب مباحث متنوع دیگری به بخش‌های مقدماتی وپیشرفته اضافه می گردد.
هریک از بخش‌های مقدماتی و پیشرفته از 3 قسمت اصلی به نام‌های مقدمه، مثال و تمرین تشکیل شده‌اند. در قسمت مقدمه مروری بر اصول تئوری مورد نیاز برای فراگیری آن فصل ارائه شده است. مثال‌های کتاب عموماً برگرفته از کتب و مقالات معتبر علمی می‌باشند که نه تنها کار با محیط Aspen Plus را آموزش می‌دهند بلکه به صورت هدف‌مند مفاهیم مقدماتی و پیشرفته مهندسی شیمی را هم تعلیم می‌دهند. در داخل و انتهای هر فصل تعدادی تمرین بدون جواب قرار داده شده است که این تمرینات برای خوانندگان علاقه‌مند طراحی شده است. سطح تمرینات از مثال‌های ارائه شده در آن فصل بالاتر است. در نتیجه خوانندگان باید پس از اطمینان از فراگیری فصل مورد نظر و در جهت تقویت مهارت خود در شبیه‌سازی به سراغ این تمرین‌ها بروند.
در تألیف هر فصل نحوه آموزش بر این فرض استوار بوده است که خواننده از محیط نرم‌افزار در ارتباط با آن فصل هیچ‌گونه آشنایی اولیه نداشته است اما فصول پیش‌نیاز آن فصل را به خوبی فرا گرفته است. البته در همه حال فرض بر این است که خوانندگان گرامی از دانش کافی در مهندسی شیمی برای فهم مطالب کتاب بهره‌مند هستند. در هر جایی هم که لازم بوده است پیش‌نیاز تئوری از ابتدا به طور جامع توضیح داده شده است. جدول 1 پیش‌نیاز هر فصل از کتاب را ارائه می‌دهد. تأکید ما بر این است که خوانندگان گرامی حتماً پيش از مطالعه هر فصل فصول پیش‌نیاز را مطالعه نمایند.
در تألیف این کتاب، از کتب و مقالات علمی مختلفی استفاده شده است که در بخش مراجع در هر فصل به آن‌ها اشاره شده است. در هر حال، تعدادی از مسائل حل‌شده و نکات ارائه‌شده در کتاب حاضر، از جزوه‌ی درسی دكتر مهدی عمویی ترك محله در دانشگاه‌های مختلف کشور و همین‌طور دانشگاه‌های خارج از کشور اقتباس شده است. دکتر عمویی از طرف دانشگاه کلارکسون(Clarkson) آمریکا و دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University) ترکیه به عنوان یکی از مدرسین و نمایندگان دانشگاه‌های مذکور به کمپانی .Aspen Tech معرفی شده بود تا در جهت بهبود کیفیت تدریس درس شبیه‌سازی در این دانشگاه هااز منابع آموزشی کمپانی .Aspen Tech بهره‌مند شود. در نتیجه تجربیات گران‌بهای به دست آمده از این مسؤولیت به کتاب حاضر نیز منتقل شده است.
هدف اصلی مؤلفین از گرد‌آوری این مجموعه، تشویق و هدایت مخاطبین به تفکر و تحقیق می‌باشد. در واقع دانشجویان و مهندسان با مطالعه‌ی این کتاب، در مسیر صحیح فراگیری شبیه‌سازی فرآیند قرار می‌گیرند. امید است اثر حاضر، این رسالت را برای دانشجویان دانشگاه‌ها و مهندسان صنایع، تبیین نماید. هدف مؤلفین و ویراستاران این کتاب گردآوری یک کتاب مرجع در شبیه‌سازی مهندسی شیمی می‌باشد که برای اساتید، دانشجویان و مهندسان صنایع مفید واقع شود. در راستای نیل به این مهم، مؤلفین کتاب حاضر خود را متعهد می‌بینند تا در هر نوبت از تجدید چاپ این اثر، مطالب و فصول جدید را به این کتاب بیافزایند. هم‌اکنون که شما در حال مطالعه چاپ اول این کتاب هستید، مؤلفین این کتاب در حال تهیه فصول جدید، افزایش مثال‌ها و تمرین‌های کتاب و بازبینی فصول حاضر هستند. مسلماً این کتاب دچار کمبودهایی هست که از دید مؤلفین و ویراستاران محترم به دور مانده است اما هدف ما بر این است که در چاپ‌های بعدی کتاب کمبودها را رفع نماییم و بر کیفیت کتاب بیفزاییم. در این راستا استقبال شما از این کتاب مایه تشویق ما برای نیل به هدف است.
#مهندسی_برق #مهندسي_مکانیک #مهندسی_شیمی
📕سيمولينك
و كاربرد آن در مهندسي
ناشر: انديشه‌سرا
نويسنده: حامد نوذري
قطع: رحلی
تعداد صفحه: 208
شابك: 9786005716283
رده‌بندي ديويي: 003/353
رده‌بندي كنگره: 9ن2ش/9/76 QA
جلد: شوميز، كاغذ: سفيد خارجي، چاپ: تكرنگ
وزن تقريبي بر حسب گرم: 500
📝#فهرست
فصل اول - مقدمه‌اي بر سيمولينك
1-1 سيمولينك و ارتباط آن با MATLAB
1-2 دموهاي سيمولينك
1-3 خلاصه
1-4 مسائل
1-5 حل مسائل
فصل دوم- كتابخانه بلوك‌هاي متداول
2-1 بلوك‌هاي Inport، Outport و Subsystem
2-2 بلوك Ground
2-3 بلوك Terminator
2-4 بلوك‌هاي Constant و Product
2-5 بلوك Scope
2-6 بلوك‌هاي Bus Creator و Bus Selector
2-7 بلوك‌هاي Mux و Demux
2-8 بلوك Switch
2-9 بلوك Sum
2-10 بلوك Gain
2-11 بلوك عملگر رابطه‌اي (Relational Operator)
2-12 بلوك عملگر منطقي (Logical Operator)
2-13 بلوك Saturation
2-14 بلوك Integrator
2-15 بلوك Unit Delay
2-16 بلوك انتگرال‌گير زمان گسسته (Discrete-Time Integrator)
2-17 انواع داده‌ها و بلوك Data Type Conversion
2-18 خلاصه
2-19 مسائل
2-20 حل مسائل
فصل سوم- كتابخانه عملگرهاي منطقي و بيتي
3-1 قفسه گروه عملگرهاي منطقي
3-1-1 بلوك عملگر منطقي
3-1-2 بلوك عملگر رابطه‌اي
3-1-3 بلوك Interval Test
3-1-4 بلوك Interval Test Dynamic
3-1-5 بلوك Compare to Zero
3-1-6 بلوك Compare to Constant
3-2 قفسه گروه عملگرهاي بيتي
3-2-1 بلوك Bit Set
3-2-2 بلوك Bit Clear
3-2-3 بلوك Bitwise Operator
3-2-4 بلوك Shift Arithmetic
3-2-5 بلوك Extract Bits
3-3 خلاصه
3-4 مسائل
3-5 حل مسائل
فصل چهارم- كتابخانه عملگرهاي رياضي
4-1 قفسه گروه عملگرهاي رياضي
4-1-1 بلوك Sum
4-1-2 بلوك Add
4-1-3 بلوك Subtract
4-1-4 بلوك Sum of Elements
4-1-5 بلوك Bias
4-1-6 بلوك Gain
4-1-7 بلوك Slider
4-1-8 بلوك Product
4-1-9 بلوك Divide
4-1-10 بلوك Product of Elements
4-1-11 بلوك Dot Product
4-1-12 بلوك Sign
4-1-13 بلوك Abs
4-1-14 بلوك Unary Minus
4-1-15 بلوك Math Function
4-1-16 بلوك Rounding Function
4-1-17 بلوك Polynomial
4-1-18 بلوك MinMax
4-1-19 بلوك MinMax Running Resettable
4-1-20 بلوك Trigonometric Function
4-1-21 بلوك Sine Wave Function
4-1-22 بلوك Algebraic Constraint
4-2 قفسه گروه عملگرهاي برداري و ماتريسي
4-2-1 بلوك Assignment
4-2-2 بلوك Reshape
4-2-3 بلوك Squeze
4-2-4 بلوك Matrix Concatenate
4-2-5 بلوك Vector Concatenate
4-2-6 بلوك Permute
4-3 قفسه گروه عملگرهاي بردار مختلط
4-3-1 بلوك Complex to Magnitude-Angle
4-3-2 بلوك Magnitude-Angle to Complex
4-3-3 بلوك Complex to Real-Imag
4-3-4 بلوك Real-Imag to Complex
4-4 خلاصه
4-5 مسائل
4-6 حل مسائل
فصل پنجم- بلوك‌هاي متداول كتابخانه‌هاي Sinks و Sources
5-1 كتابخانه Sinks
5-1-1 بلوك Outport
5-1-2 بلوك Terminator
5-1-3 بلوك To Workspace
5-1-4 بلوك Scope
5-1-5 بلوك Floating Scope
5-1-6 بلوك XY Graph
5-1-7 بلوك Display
5-1-8 بلوك Stop Simulation
5-2 كتابخانه Sources
5-2-1 بلوك Constant
5-2-2 بلوك Signal Generator
5-2-3 بلوك Pulse Generator
5-2-4 بلوك Signal Builder
5-2-5 بلوك Ramp
5-2-6 بلوك Sine Wave
5-2-7 بلوك Step
5-2-8 بلوك Repeating Sequence
5-2-9 بلوك Chirp Signal
5-2-10 بلوك Repeating Sequence Stair
5-2-11 بلوك Counter Free-Running
5-2-12 بلوك Counter Limited
5-2-13 بلوك Clock
5-2-14 بلوك Digital Clock
5-3 خلاصه
فصل ششم- معرفي برخي بلوك‌هاي ديگر
6-1 بلوك Derivative
6-2 بلوك State-Space
6-3 بلوك Transfer Fcn
6-4 بلوك Transport Delay
6-5 بلوك Model Info
6-6 بلوك Doc Text
6-7 بلوك Fcn
6-8 بلوك Increment Real World
6-9 بلوك Decrement Real World
6-10 بلوك MATLAB Fcn
6-11 بلوك Embedded MATLAB Function
6-12 بلوك From
6-13 بلوك PID Controlle
6-14 خلاصه
فصل هفتم- كاربرد هاي مهندسي
7-1 كاربرد در معادلات ديفرانسيل
7-1-1 يك مثال رياضي
7-1-2 يك مثال ديناميكي
7-1-3 مثال انتقال حرارت
7-1-4 معادله بسل
7-1-5 معادله ديفرانسيل وان‌درپل
7-1-6 مثال آونگ ساده
7-1-7 مثال يك نوسان ساز ساده
7-2 مدل ها براي سيستمهاي مكانيكي
7-2-1 مدل آونگ معكوس
7-2-2 مدل سيستم تعليق اتوبوس
7-2-3 مدل جرم و فنر پشت سر هم
7-2-4 مدل سيستم كنترل كروز
7-2-5 مدل شتاب سنج مكانيكي
ضميمه A- مقدمه‌اي بر كنترل اتوماتيك
A-1 تعاريف
A-2 مدل‌سازي رياضي سيستم‌ها ديناميكي
A-3 مدل‌سازي سيستم‌هاي الكتريكي
A-4 مدل‌سازي سيستم‌هاي مكانيكي
A-5 مدل‌سازي سيستم‌هاي سيالاتي (سطح مايع)
A-6 مدل‌سازي سيستم‌هاي حرارتي
A-7 سيستم‌هاي كنترل خودكار
A-8 كنترل كنندة خودكار
A-9 كنترل كننده‌هاي صنعتي
A-10 مدل‌سازي در فضاي حالت
A-11 پاسخ سيستم‌هاي كنترلي به ورودي‌هاي مختلف
ضميمه B- مقدمه‌اي برSimMechanics
B-1 SimMechanics چيست
B-2 كتابخانه و معرفي بلوك‌ها
B-3 دموهاي SimMechanis
#مقدمه
سيمولينك قسمتي از نرم افزار MATLAB بوده و يك ابزار برنامه‌سازي قدرتمند براي مدلسازي و تحليل سيستم‌هاي ديناميكي است. اين مجموعه از سيستم‌هاي خطي، غيرخطي، زمان پيوسته، زمان نمونه و تركيبي پشتيباني مي‌كند. با استفاده از سيمولينك مي‌توان رفتار يك سيستم را بدون نياز به ساختن آن تحليل نمود. در نتيجه يك مهندس با استفاده از سيمولينك مي‌تواند علاوه بر صرفه‌جويي در هزينه و زمان به بررسي تاثير اغتشاشات يا ساير عوامل ورودي‌ بر عملكرد يك سيستم بپردازد. همچنين شبيه‌سازي سيستم‌ها اين توانايي را در اختيار مي‌گذارد تا عكس‌العمل يك سيستم در صورت تغيير پارامترهاي ورودي آن به خوبي شناخته شود. سيمولينك به صورت يك كتابخانه در نرم‌افزار MATLAB عرضه شده است كه شبيه‌سازي توسط بلوك‌هاي اين كتابخانه به صورت دياگرام‌هاي بلوكي انجام مي‌شود.
در اين كتاب فرض نويسندگان بر اين است كه خواننده درك مناسبی از مفاهيم مقدماتی معادلات ديفرانسيل، ديناميك، كنترل و دياگرام بلوكي دارد، همچنين براي استفاده بهتر از اين مجموعه آشنايي مختصر با MATLAB نيز ضروري مي‌نمايد. براي افرادي كه نياز به يادآوري مباحث كنترلي دارند يك بخش كوچك نيز در پايان كتاب ضميمه شده است.
كتاب حاضر شامل هفت فصل و دو ضميمه مي‌باشد كه با توضيح مرحله به مرحله بلوك‌هاي موجود در كتابخانه سيمولينك و چگونگي كاربرد آنها در مدل‌سازي با بيان مثال‌ها و تمرينات متعدد، خواننده را با روش‌هاي موجود در مدلسازي آشنا مي‌نمايد. فصل اول كتاب مقدمه‌اي براي درك سيمولينك و چگونگي شروع كار با آن را بيان مي‌كند. در فصل‌هاي دوم تا ششم سعي شده تا بلوك‌هاي متداول و پركاربرد براي شبيه‌سازي سيستم‌هاي مكانيكي به همراه مثال‌هايي معرفي شوند. در فصل هفتم مثال‌هاي كاربردي‌تري از سيمولينك و استفاده از آن در كاربردهاي مهندسي عرضه شده است. در پايان نيز دو بخش ضميمه براي يادآوري مباحث كنترل اتوماتيك و همچنين معرفي SimMechanic ارائه داده‌ايم. SimMechanic به عنوان شبيه‌ساز فيزيكي سيستم‌هاي مكانيكي و يكي ديگر از جعبه ابزارهاي نرم‌افزار MATLAB است كه همانند مجموعه سيمولينك از ساختار بلوكي براي شبيه‌سازي سيستم‌هاي مكانيكي استفاده مي‌كند لذا آشنايي با اين ابزار خالي از لطف نيست. براي بررسي بيشتر مثال‌ها و بلوك‌هاي به كار رفته در آن‌ها، حل كليه مثال‌ها و تمرين‌هاي موجود در كتاب به صورت CD همراه كتاب آورده شده است كه مي‌تواند به درك بهتر سيمولينك كمك نمايد
#مهندسی_شیمی
📕طراحي ‌و برآورداقتصادی پروژه‌هاي ‌صنايع‌شیمیایی‌‌با
#ASPEN #ICARUS

فهرست و مقدمه:
www.tg-me.com/andishesara/559
#مهندسی_شیمی
📕طراحي ‌و برآورداقتصادی پروژه‌هاي ‌صنايع‌شیمیایی‌‌با
#ASPEN #ICARUS
ناشر: انديشه‌سرا
نويسنده: غلامرضا باغمیشه
قطع: رحلي
تعداد صفحه: 232
شابك: 9789648407716
رده‌بندي ديويي: 2815/660
TPرده‌بندي كنگره: 43ط/7/155
جلد: شوميز، كاغذ: سفيد خارجي، چاپ: تكرنگ
وزن تقريبي بر حسب گرم: 630
📝#فهرست
فصل اول كليات:1
مقدمه
ويژگيهاي اصلي
امكان اتصال به نرم‌افزارهاي شبيه‌سازي:
امكان نقشه‌برداري از انواع تجهيزات فرآيندي در مدلهاي شبيه‌سازي
رده‌بندي و تعيين ابعاد تجهيزات
برآورد هزينه سرمايه گذاري و فهرست جداول مهندسي – تدارکات و ساخت
توسعه هزينه‌هاي عملياتي
بررسي متناوب مكانها و ظرفيت‌ها
جزئيات برهم‌كنش‌هاي فرآيندهاي اقتصادي
اتصال به برنامه‌هاي ارزيابي پروژه‌ها
جريان عملياتي آناليزور پروژه
پروسه كلي و عمومي مطالعه آناليزور
ترتيب تدوين فصل هاي كتاب
فصل دوم آشنايي با رابط كاربر ADA:
چگونه آغازكنيم
آغاز سناريوي يك پروژه
به وجود آوردن يك سناريوي پروژه جديد
وارد كردن سناريو پروژه از آناليزور 2.0B
باز كردن سناريو پروژه‌هاي موجود
آشنايي با Interface يا صفحه اصلي Icarus
جستجوگر پروژه و قسمت ليست در پنجره اصلي
Project Basis View
قسمت Process view
آشنايي با پنجره اصلي و workbook آن
پالت
پنجره خواص (Properties)
تنظيم صفحه نمايش ADA
نوار ابزار
منوي آناليزور
کارکردن با سناريوهاي پروژه
چگونه يک سناريو را ذخيره کنيم
ذخيره سناريوي پروژه با عنوان جديد
حذف سناريوهاي پروژه
بازيابي سناريوهاي پروژه
Unlock نمودن سناريوهاي پروژه
تنظيمات - Preferences
فصل سوم تعريف ساختار پروژه:
مقدمه
خواص پروژه
Project Description
Basis for Capital Costs
سفارشي سازي آحاد اندازه گيري ورودي
سفارشي سازي آحاد اندازه گيري خروجي
مشخصات عمومي – General Specs
نيروي کاري عمراني
طراحي فرآيند
نوع شبيه‌ساز و نام فايل شبيه‌سازي شده
Simulator Units of Measure mapping Specs
Mapping يک واحد شبيه سازي
Project Component Map Specification
معيارهاي طراحي
شرايط طراحي
Design Pressure
Design Temperature
Pump Overdesign Factor
مخازن فرايندي
تانکهاي عمودي
تانکهاي افقي
مخازن ذخيره سازي
مخازن همزن دار
مبدلهاي حرارتي
تنظيمات برجها
برجهاي Packed
برجهاي سيني دار
اطلاعات Handling جامدات
اطلاعات کوره
بازده جزيي کوره
ارزش حرارتي سوخت
اطلاعات کمپرسور
نوع محرک
مشخصات Utility
آناليزهاي سرمايه گذاري
پارامترهاي سرمايه گذاري
پارامترهاي عمومي سرمايه گذاري
پارامترهاي افزايشي
پارامتر سرمايه پروژه
پارامترهاي هزينه هاي عملياتي
پارامترهاي تسهيلات عملياتي
هزينه هاي واحد عملياتي
هزينه هاي واحد نيروي انساني
هزينه هاي واحد تاسيسات
مشخصات مواد اوليه
مشخصات محصولات
وارد كردن داده هاي جريان ها
مشاهده و اصلاح يک جريان
جعبه مشخصات مخلوط
تخمين استفاده از تاسيسات و نتايج هزينه ها در آناليزور
اتصال جريان
ساخت يک جريان جديد
حذف يک جريان
کتابخانه مشخصات
طراحي دلخواه کتابخانه مشخصات
انتخاب يک فايل مشخصات متفاوت
فصل چهارم استفاده از داده هاي شبيه سازي:
مقدمه
تهيه گزارش شبيه سازي
Aspen Plus Analyzer Simulator Link
توليد گزارش در ChemCAD
توليد گزارش HYSIM
موارد مهم :
توليد گزارش HYSYS
توليد گزارش SimSci PRO/II with PROVISION
استفاده از PROVISION
استفاده از کلمات کليدي
فراخواني داده هاي شبيه سازي
مشاهده داده هاي بدست آمده از شبيه ساز
کار با بلوک فلودياگرام
نمايش بلوک فلودياگرام
The Drag & Find Feature
دستورات دسترسي به بلوک دياگرام جريان
منطبق كردن اجزاي فايل شبيه سازي به اجزاي پروژه ايكاروس
Component Status
Deleting Mapping
تنظيمات برجها
مشخص نمودن اجزاي اضافي
کار با فلودياگرام فرآيندي
ويرايش Layout
منوي View در فلودياگرام فرايند
تنظيم مشخصات شبکه - Setting Grid Properties
ويرايش اتصالات – Edit Connectivity
اضافه نمودن يک جريان
ترسيم يک جريان منفک
کار با جريانها
فصل پنجم تعريف اجزاء پروژه:
مقدمه
افزودن يك فضا
افزودن يك جزء پروژه
Drag- and - drop
Pop-up menu
نحوة افزودن يك جزء با استفاده از روش drag-and-drop
نحوة افزودن يك جزء با استفاده از از روش Pop-up menu
وارد كردن مشخصات يك جزء
نحوة وارد كردن يا تغيير دادن مشخصات يك جزء :
گريز- کدهاي رنگ
توصيف گروههاي تأسيساتي
نحوة دسترسي به مشخصات گروه هاي تاسيساتي:
Mat’l/man-hours
Mat’l/Man-hour Additions
مشخصات عمومي لوله‌ها
جزئيات آيتم لوله
“جاي خالي” – فقط لولة مشخص شده، بدون مدل حجمي
تجهيزات ابزاردقيق
وارد نمودن فضاها وا جزاء
كپي كردن اجزاء
حذف کردن اجزاء
نحوة شماره‌گذاري دوبارة اجزاء
حذف کردن اجزاء
نحوة شماره‌گذاري دوبارة فضاها
فصل ششم تعيين اندازه اجزاي پروژه:
تعيين اندازه اجزا Map شده پروژه در آيتم هاي شبيه ساز
تعيين اندازه با Sizing Expert
تعيين سايز اجزاي Map نشده پروژه
تعيين سايز مجدد اجزاء پروژه
به وجود آوردن جريانها جهت اتصال به آيتم هاي تجهيزات
استفاده از فرم Interactive Sizing
موارد مورد نياز، محاسبات و پيش فرض هاي عمليات Sizing
مبدل هاي هوا خنك
مخازن همزده
کمپرسور ها
Crushers (خرد كننده‌ها)
كريستالايزرها (Crystalizers)
Dryers (خشك‌كن‌ها)
2024/10/01 07:41:40
Back to Top
HTML Embed Code: