Telegram Web Link
به نام پروردگار بخشنده و مهربان
با آرزوي تندرستي و بهروزي به اطلاع اعضاي محترم هيات علمي، دانشجويان گرامي و پژوهشگران ارجمند مي رسانيم :
" چهارمين همايش ملي اقتصاد ايران"
در روز دوشنبه، هفدهم ارديبهشت ماه سال ١٤٠٣ در دانشگاه مازندران برگزار مي شود.
شايان ذكر است:

- همايش فوق در پايگاه استنادي علوم جهان اسلام( ISC) نمايه شده است.

- پذيرش و ارايه مقاله ، به صورت ارايه شفاهي(سخنراني) و يا پوستري است.

- مقاله هاي برتر همايش، در مجلات علمي مورد تاييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري چاپ مي شوند.

- از نويسندگان سه مقاله برتر با اهداي جوايز تقدير مي شود.

- بابت اسكان و پذيرايي از نويسندگان گرامي كه مقاله ايشان به صورت سخنراني(شفاهي) ارايه مي شوند، هزينه دريافت نمي شود.

- مهلت ارسال مقاله تا پايان وقت اداري روز شنبه ٢٥ فروردين ماه سال ١٤٠٣ تمديد شده است.
- لينك سامانه همايش:

https://irecoumz.conf.umz.ac.ir/fa/

از اعضاي محترم هيات علمي ،دانشجويان گرامي و پژوهشگران ارجمند براي پيوستن به اين فرصت هم انديشي علمي، صميمانه دعوت مي شود.
دبيرخانه چهارمين همايش ملي اقتصاد ايران
به نام پروردگار بخشنده و مهربان
با آرزوي تندرستي و بهروزي به اطلاع اعضاي محترم هيات علمي، دانشجويان گرامي و پژوهشگران ارجمند مي رسانيم :
" نخستين همايش ملي اقتصاد آبی"
در روز چهارشنبه، يازدهم مهر ماه سال ١٤٠٣ در دانشگاه مازندران (بابلسر) برگزار مي شود.
شايان ذكر است:

- همايش فوق در پايگاه استنادي علوم جهان اسلام( ISC) نمايه شده است.

- پذيرش و ارايه مقاله ، به صورت ارايه شفاهي(سخنراني) و يا پوستري است.

- مقاله هاي برتر همايش، در مجلات علمي مورد تاييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري چاپ مي شوند.

- از نويسندگان سه مقاله برتر با اهداي جوايز تقدير مي شود.

- بابت اسكان و پذيرايي از نويسندگان گرامي كه مقاله ايشان به صورت سخنراني(شفاهي) ارايه مي شوند، هزينه دريافت نمي شود.

- لينك سامانه همايش:

https://bluecom.conf.umz.ac.ir/fa/

از اعضاي محترم هيات علمي ،دانشجويان گرامي و پژوهشگران ارجمند براي پيوستن به اين فرصت هم انديشي علمي، صميمانه دعوت مي شود.
دبيرخانه نخستين همايش ملي اقتصاد آبي
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
با خیال راحط قلت بنویث! 🧞‍♂️


🌐 @Researchassist


🦸🏻‍♀️🦸🏽‍♂️تو میتونی یه پژوهشگر افسانه‌ای بشی!
virastman @researchassist.exe
10 MB
💿 افزونه ویراست من

💡 به نظر من که خیلی بهتر از ویراستیار و پاکنویس عمل میکنه

🌐 @Researchassist

🦸🏻‍♀️🦸🏽‍♂️تو میتونی یه پژوهشگر افسانه‌ای بشی!
Forwarded from اقتصاد دیجیتال (Jhn)
سامانه جدید سری های زمانی بانک مرکزی رونمایی شده است. اطلاعات آماری بروز، موثق و معتبر، مبنا و یکی از شاخصه‌های اصلی سنجش توسعه کشور ها به شمار میاد .
Www.tsdview.cis.cbi.ir
Samadi, Ali Hussein -official Channel
معرفی کتاب: اینرسی (لختی) نهادی: نظریه و شواهد Institutional Inertia: Theory and Evidence, Springer Editors: Nezameddin Faghih, Ali Hussein Samadi https://link.springer.com/book/9783031511745 این کتاب با مشخصات ذکر شده در انتهای این نوشتار توسط انتشارات‌…
اینرسی نهادی
( قسمت1/2)

علی حسین صمدی
استاد بخش اقتصاد دانشگاه شیراز

تعاریف بسیار زیادی برای نهادها institutions وجود دارد .برای مطالعه بیشتر این تعریف ها و نقاط اشتراک و افتراق آنها به Samadi and Alipourian (2021) مراجعه کنید. در یک تعریف بسیار ساده، نورث نهادها را قواعد بازی تعریف می کند، قواعدی که باعث ساختارمند شدن رفتارهای افراد می شود. نهادها محدودیت هایی هستند که افراد در بین خود ایجاد می کنند تا رابطه بین خود را  ضابطه مند کنند. این محدودیت ها می تواند به شکل رسمی (از طریق قانون اساسی یا قوانین و مقررات رسمی) یا غیر رسمی (از طریق سنت ها و آداب و رسوم و ...) باشد. 

یک فرض اساسی (صریح یا ضمنی) در بسیاری از مطالعات تجربی و نظری در مورد نهادها وجود دارد: نهادها باثبات و پایدار stable هستند.
 
مفهوم اینرسی نهادی دقیقا به این فرض برمی گردد. اینرسی نهادی institutional inertia ، به "چسبندگی""stickiness"  نهادها یا نحوه مقاومت آنها در برابر تغییر مربوط می شود. این مقاومت در برابر تغییر، یک ویژگی تعیین کننده نهادها است، زیرا آنها به طور قابل توجهی به سمت ثبات و قابل پیش بینی بودن تمایل دارند. 
در برخی مطالعات دیگر، شکست در تبدیل یک شکل سازمانی ناکارآمد به شکل کارآمد به عنوان اینرسی نهادی شناخته شده است. 
از دیدگاه نهادگرایان جدید، اینرسی نهادی به معنای مقاومت در برابر تغییر است. ایجاد تغییر، مستلزم گسست ریشه ای با گذشته، کنار گذاشتن عادات و روال گذشته و نهادهای منسوخ شده و گذار به نهادها و ساختارهای جدید است. 
نهادها برای ایجاد نظم باید نسبتاً پایدار و بادوام باشند. این ویژگی نهادها منجر به مقاومت آنها در برابر تغییر می شود.

به طور کلی، اینرسی نهادی به موارد زیر اشاره دارد:
• ناتوانی نهادها در ارائه پاسخ به موقع به مشکلات ایجاد شده،
• تمایل نهادها به مقاومت در برابر تغییرات،
• چسبندگی نهادها یا نحوه مقاومت آنها در برابر تغییرات و
• ناتوانی نهادها در پاسخگویی مناسب به تغییرات در محیط های ملی و بین المللی.

چند اصطلاح مترادف با اینرسی نهادی
در ادبیات اقتصاد نهادی، اصطلاحات و مفاهیم دیگری نیز وجود دارد که یا مترادف با اینرسی هستند یا ارتباط نزدیکی با آن دارند:

«اینرسی نهادی» institutional inertia : 
از دیدگاه برخی نهادگرایان، «اینرسی نهادی» به معنای چسبندگی نهادها stickiness of institutions و مقاومت آنها در برابر تغییرات است. 

«چسبندگی نهادی» Institutional stickiness/ institutional rigidity 
به موقعیت یا حالت‌هایی اشاره دارد که در آن نهادها باید تغییر کنند، اما تغییر نمی کنند یا شرایط تغییر را ندارند.

"سکون نهادی"  "institutional stasis":
عجم اوغلو و همکاران (2021) به ثبات راهبردی نهادها و "سکون نهادی" اشاره می کند. ثبات راهبردی سازمانی زمانی اتفاق می‌افتد که نهادها به دلیل ترس از تغییرات بعدی و کمتر سودمند که به دنبال اصلاحات اولیه انجام می‌شوند، باقی می‌مانند. سکون نهادی در واقع ساده ترین نوع تداوم نهادی institutional continuity است. سکون نهادی یک تعادل نهادی بدون تغییر است. یعنی همان ترتیبات نهادی که با آن شروع می کنیم، بارها و بارها تکرار می شود. 

دلایل متعددی برای سکون نهادی وجود دارد، اما مهم ترین آنها این است که قدرت، قدرت را به وجود می آورد. به عبارت دیگر، قدرت قدرت بیشتری تولید می کند. یعنی گروه هایی که از طریق نهادهای فعلی توانمند می شوند از این نهادها بهره می برند و در نتیجه از قدرت خود برای حفظ آنها استفاده می کنند و در این فرآیند قدرت خود را بر نهادهای آینده بازتولید می کنند. با این حال، عجم اوغلو و همکاران (2021) بر این باورند که علی رغم محبوبیت ایده‌های مبتنی بر سکون نهادی در ادبیات اقتصاد و علوم سیاسی، اغلب نهادها در وضعیت دائمی نوسانات و تغییرات متوالی قرار می گیرند، اما ممکن است مسیر آنها همچنان با انتخاب‌های نهادی گذشته شکل بگیرد. بنابراین وابستگی به مسیر وجود دارد که نشان می دهد شرایط اولیه، مسیرهای بعدی نهادها و نحوه واکنش آنها به تکانه ها را تعیین می کند. به عبارت دیگر، اگرچه نمونه‌هایی از سکون نهادی وجود دارد و تفکر بسیاری از اقتصاددانان و دانشمندان علوم سیاسی با چنین پویایی شکل می‌گیرد، اما سکون نهادی نادر است. در عوض، بیشتر نهادها در یک وضعیت دائمی در نوسان هستند.

ادامه دارد.....

https://link.springer.com/book/9783031511745

https://www.tg-me.com/ahSamadi 

https://chat.whatsapp.com/KzuHvzENq8RHsKYxYJsxT1
اینرسی نهادی
( قسمت2/2)

علی حسین صمدی
استاد بخش اقتصاد دانشگاه شیراز

تغییر وابسته به مسیر path-dependent change  
در رویکردی دیگر از مفهوم تغییر وابسته به مسیر استفاده شده است. در این رویکرد، نهادهای فعلی مسیر آینده تغییرات نهادی را تعیین می‌کنند، هم به دلیل پویایی‌های درونی و هم به این دلیل که حتی تفاوت‌های کوچک می‌تواند باعث واگرایی‌های بزرگ در پاسخ به تکانه ها شود. البته «وابستگی به مسیر طی شده» را نباید با اینرسی نهادی اشتباه گرفت. نورث (2010) معتقد است که وابستگی به مسیر، محدودیتی در انتخاب مجموعه در زمان حال است که ناشی از تجربیات تاریخی گذشته است.

نکته آخر:

چسبندگی نهادی مترادف با اینرسی نهادی است؛ اما با سکون نهادی متفاوت است. زیرا اینرسی نهادها با نوسانات و تغییرات نهادها سازگار است. آنچه در اینرسی نهادی بر آن تاکید می شود این است که نهادها به سمت اصلاحات مورد نظر حرکت نمی کنند و موانعی بر سر راه آنها وجود دارد. با این حال، اینرسی نهادی به معنای عدم تغییر یا سکون نهادی نیست. بنابراین، تحلیل عجم اوغلو از سکون نهادی با مفهوم اینرسی نهادی ناسازگار نیست.
برای دستیابی به تغییر نهادی باید بر اینرسی نهادی (که ویژگی ذاتی نهادهاست) غلبه کرد. هنگامی که بر اینرسی نهادی غلبه می کنیم، می توان نهادهای جدیدی ایجاد کرد. البته اینرسی نهادی پس از ایجاد نهادهای جدید دوباره ایجاد خواهد شد و نهادها در برابر تغییر، مقاومت خواهند کرد.
اینرسی جنبه مثبت و منفی دارد. وقتی نهادی کارا است، ضرورتی بر تغییر وجود ندارد. در این شرایط جنبه مثبت اینرسی مدنظر است. اما وقتی نهادی ناکارا باشد، چسبندگی آن جنبه منفی قضیه است و باید بر آن غلبه کرد. در متون اقتصادنهادی، وقتی صحبت از اینرسی نهادی است، اغلب بر جنبه منفی آن تاکید می شود و صحبت بر غلبه کردن بر آن است.


منابع


Samadi A.H., Alipourian, M (2021) “Institution and Institutional Change: Concepts and Theories" DOI: 10.1007/978-3-030-61342-6_4, In Faghih,N., Samadi A.H. (Editors) "Dynamics of Institutional Change in Emerging Market Economies: Theories, Concepts and Mechanisms ", Springer International Publishing. DOI:10.1007/978-3-030-61342-6, Series ISSN:1431-1933,
https://www.springer.com/gp/book/9783030613419.

عمده مطالب این نوشتار، بخشی از منبع زیر است:
Samadi, A. H.; Alipourian, M.; Afroozeh, S.; Raanaei, A.R.;  Panahi, M. (2024), An Introduction to Institutional Inertia: Concept, Types and Causes,  In Faghih, Nezameddin, Samadi, Ali Hussein (Editors) 2024 " Institutional Inertia: Theory and Evidence ", Springer Nature Switzerland AG, Series ISSN:1431-1933. (Chapter 3)

https://link.springer.com/book/9783031511745

https://www.tg-me.com/ahSamadi

https://chat.whatsapp.com/KzuHvzENq8RHsKYxYJsxT1
منتشر شد...
Samadi, Ali Hussein -official Channel
Photo
Abstract
Inertia is known as a fundamental and effective phenomenon in nature, humans and human (social) institutions. This phenomenon is woven into their warp and weft. In this chapter, inertia and its place in physical and non-physical structures is studied by examining the history of this concept and phenomenon as a mental model. There are two main viewpoints on inertia, i.e., Newton’s point of view about inertia (as a virtual force and a resistance factor to changes in motion), and Mach and Graneau’s point of view about inertia (as a real force and a preservative factor for the structure of bodies and universe). By reviewing the literature and taking this subject into contemplation, it is concluded that inertia consists of positive and negative aspects: the positive aspect works as a structure preservative and stabilizing force (Endurance Force), and the negative aspect works as a resistant force to structure change and dynamic state (Resistance Force). These two aspects of inertia have a fundamental and vital role in institutions’ structure, dynamics, and preservation. Furthermore, topics such as angular momentum and moment of inertia, wide applications of inertia, the origin of inertia, inertia as a mental model, cognitive inertia, inertia in society, phylogenetic inertia and ecological pressure in institutional evolution, and entropic inertia in institutional evolution are also studied. Finally, the institutional renewal time function is introduced and proposed, and the result of the balance between inertia and overcoming it, that is, the evolution of structural preservation, is also considered, emphasizing future research on the application of institutional renewal time function to different institutions and economies, and especially comparative studies on economies at different levels of development for a deeper understanding of institutional inertia.

در روزهای آتی این فصل را به زبان فارسی بیشتر معرفی خواهم کرد.
2024/10/02 06:26:35
Back to Top
HTML Embed Code: