Telegram Web Link
حقیقت علم توسعه بخشی است نه تنگ نظری / عالِم کسی است که اهل وفاق، اهل توسعه، اهل هم آوایی و اهل هماهنگی است/ هیچ عالِمی جا را برای دیگری تنگ نمی کند

🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیین آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه شهرستان آمل روز چهارشنبه 28 شهریورماه در مدرسه علمیه حجتیه و با پیام آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید.

👈 آیت الله العظمی جوادی آملی در این پیام تصویری، بیان داشتند: از ذات اقدس الهی مسئلت می کنیم هر کس قلمی و قدمی در راه علوم الهی برداشت و امتثال کرد مورد عنایت ویژه پروردگار باشد و جامعه به وسیله بنان و بیان علما و اندیشوران بهتر از گذشته راه خود را بیابد و #متمدنانه زندگی کند.

🔹 علم یک سلسله تعریفات اساسی و مقومات دارد که از این مقومات و نکات اساسی علم معنای عالم و سلسله علما از یک سو، مهد علم در حوزه و دانشگاه از سوی دیگر، آداب متعلمان از سوی سوم و بهره وران جنبی حوزه و دانشگاه از جهت چهارم و مانند آن روشن خواهد شد.

🔹 امیر بیان و بنان علی بن ابی طالب (صلوات الله و سلامه علیه می فرماید:
«كُلُّ وِعَاءٍ يَضِیقُ بِمَا جُعِلَ فِیهِ إِلَّا وِعَاءَ الْعِلْمِ فَإِنَّهُ يَتَّسِعُ بِه‏»؛
علم با سایر مظروف ها فرق دارد، هر مظروفی وقتی وارد ظرف شد به اندازه خود آن ظرف را اشغال می کند جای دیگری را تنگ می کند. اما علم خصیصه ای دارد که وقتی وارد یک دل شد نه تنها مظروف، مظروفی نیست که از ظرفیت ظرف بکاهد، بلکه ظرفیت ظرف را توسعه می دهد.

🔹 همانطور که این معنا در حقیقت علم اخذ شده که #علم یک نوری و مظروفی است که #شرح_صدر را به همراه دارد و نه تنها جا را تنگ نمی کند بلکه به دیگران هم جا می دهد و صحنه دل را بازتر می کند؛ وقتی کسی عالم به معنای حقیقی شد، عالم نیز هرگز جا را برای دیگران تنگ نمی کند، بلکه عالم در هر شهر و دیاری که باشد، آن فضا و مکان را، آن زمان و زمین را آن تاریخ و جغرافیا را توسعه می دهد.
حقیقت علم توسعه بخشی است نه تنگ نظری! عالم چون از یک نوری برخوردار شد که خصیصه آن نور، وسعت نگری است بلندنظری است و جادادن به دیگران است خودش هم تنگ نظر نخواهد شد با دیگران می سازد و دیگران را می پذیرد.
این خصیصه علم است.

🔹 اگر از علم به این امور یاد شده که علم اگر آمد جا را تنگ نمی کند، بلکه توسعه می دهد یعنی عالم کسی است که اهل #وفاق است، اهل توسعه است، اهل #هم_آوایی است، اهل هماهنگی است. هیچ عالمی جا را برای دیگری تنگ نمی کند. هیچ عالمی زمینه اختلاف را فراهم نمی کند. هیچ عالمی زمینه انحراف از توحید را دامن نمی زند و مانند آن.

🔹 خداوند که علم را آفرید، می گوید بهترین علم خداشناسی است، توحید است، #معرفت_الهی است، علوم ربانی است، اگر کسی معاذالله در حوزه یا دانشگاه یا در فضاهای دیگر علمی نیاموخت که او را به یاد خدا بیندازد و او معاذالله خدا را فراموش کرد،
ذات اقدس اله می فرماید کیفر تلخش این است که خودش را فراموش می کند.

◀️ اگر کسی خودش را فراموش کرد،
ـ هرگز به فکر خودش نیست،
ـ #آینده_نگر نیست،
ـ سعادت خود را نمی طلبد،
ـ نمی تواند درست زندگی کند،
ـ خیر #خود و #جامعه را نمی داند.
ـ صلح و صفای جامعه را نمی داند.
نتیجه تلخش یا جنگ جهانی اول است یا جنگ جهانی دوم، یا تلخ تر از همه این حوادث تلخ #غزه، که این صهیونیست تبهکار، نه آسمانی را می شناسد و نه آسمان آفرین. نه زمینی را می شناسد و نه زمین آفرین، بلکه فقط خودش را می شناسد، در حالی که در حقیقت #خودش_را_گم_کرده_است.

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#پیام
#علم
#غزه
#علم

📚 پیام به آیین آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه شهرستان آمل
تاریخ: 1403/06/28

🌐 https://esra.ir/
🆔 @a_javadiamoli_esra
آیین آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه شهرستان آمل

🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیین آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه شهرستان آمل امروز چهارشنبه 28 شهریورماه با پیام آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید.

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#گزارش_تصویری

🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 خطر فاحش عالمان بی تقوا

🔸 اختلاف در دین و پیدایش مکتب های گوناگون منحصراً از ناحیه #عالمان_بی_تقوا و مشایخ سوء است:
﴿ومَا اختَلَفَ فیهِ إلاّ الَّذینَ اوتوهُ مِن بَعدِ ما جاءَتهُمُ البَیِّنات﴾... .

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هفته_وحدت

👇👇👇👇

🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 خطر فاحش عالمان بی تقوا

🔸 اختلاف در دین و پیدایش مکتب های گوناگون منحصراً از ناحیه #عالمان_بی_تقوا و مشایخ سوء است: ﴿ومَا اختَلَفَ فیهِ إلاّ الَّذینَ اوتوهُ مِن بَعدِ ما جاءَتهُمُ البَیِّنات﴾ .
شاید اختلاف در امور دنیوی و شئون زندگی برای همگان پدید آید؛ ولی اختلاف علمی و تفرقه در دین به عالمانِ مذهبی اختصاص دارد، از این رو قرآن کریم اختلاف مردم عادی در شئون زندگی را عقاب آور نمی داند، چون اوّلاً منشأ آن جهل، نسیان و غفلت است و ثانیاً با راهنمایی انبیا و وارثان آنان رفع می گردد؛ ولی اختلاف دانشمندان بی تقوا در متن دین، که از روی علم و عمد و بر اثر بغی و سرکشی و حسادت است، قابل اغماض نیست، بلکه مایه عقاب و عذاب الهی است: ﴿إنَّمَا السَّبیلُ عَلَی الَّذینَ یَظلِمونَ النّاسَ ویَبغونَ فِی الأرضِ بِغَیرِ الحَقِّ أُولئِکَ لَهُم عَذابٌ اَلیم﴾ .
در حقیقت این آیه به منزله «کبرا» برای آیه مورد بحث است که عالمان بد را منادیان اختلاف در دین دانسته و چنین فرموده است:

👈 عالمان دینی که سبب اختلاف در دین اند، باغی و ظالم هستند (صغرا). کبرا این است که عقاب الهی تنها بر ستمگران و اهل بغی است، نتیجه اینکه عقاب تنها بر همین مدّعیان علمِ دینی و منادیان اختلاف است.

🔸 در آیه ای دیگر نیز این چنین مسلمانان را از اختلاف در دین نهی کرده که مبادا شما مانند علمای یهود ستم کنید و در دین تفرقه افکنید، چون گرفتار عذاب خدا شده، در قیامت رو سیاهی دامنگیرتان خواهد شد: ﴿ولاتَکونوا کالَّذینَ تَفَرَّقوا واختَلَفوا مِن بَعدِ ما جاءَهُمُ البَیِّناتُ وأُولئِکَ لَهُم عَذابٌ عَظیم ٭ یَومَ تَبیَضُّ وُجوهٌ وتَسوَدُّ وُجوهٌ فَأمَّا الَّذینَ اسوَدَّت وُجوهُهُم أکَفَرتُم بَعدَ أیمانِکُم فَذوقوا العَذابَ بِما کُنتُم تَکفُرون﴾ .
تنها راه اصلاحِ عالمان سوء همین تهدید ضمنی به رو سیاهی در قیامت است تا دست از تفرقه بردارند.

🔸 خطر عالمانِ بد آن قدر فاحش است که با برداشت ناصحیح از متون مقدس و کتاب الهی، مذهب تراشی کرده و برابر پیامبران الهی می ایستند. هر زمانی که خداوند پیامبری را فرستاد و دینی ارائه داد، در کنار او عالمان غیرمهذّب و دین فروش پیدا شدند و مذهب تراشی و دین پراکنی کردند و بدعت هایی مانند #وهابیت و #بهائیت را بنا نهادند.
کتاب های «ملل و نحل» شاهد این مطلب است که در مقابل سلسله انبیا در طول تاریخ، زنجیره متنبّیان و عالمان دین ساز قرار دارند. «مِلَل» جمع «مِلّة» به معنای دین و شریعتی است که انبیا از طرف خدا آورده اند و «نِحَل» جمع «نِحْلَه» به معنای مکتب و مرام باطلی است که عالمان بی تقوا در برابر انبیا ساخته اند.

🔸همه مکتب های غیر الهی، ساخته و بافته عالمان ریاست طلب است، چون انسان های عادی نه توان مذهب سازی دارند و نه دیگران از آنها می پذیرند، از این رو عالمان دین و حاملان کتاب باید مواظب باشند که از روی علم و عمد به خطر فاحش #مذهب_تراشی مبتلا نشوند.

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هفته_وحدت

📚 تسنیم، جلد 10 ، ص420

🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره1162

#بخش_سوم
#تعامل_مردم_و_نظام_اسلامی
#فصل_دوم
#نظام_اجتماعی

22. امر به معروف و نهی از منكر
🔹 پیامدهای ترك این دو فریضه
مرده در میان زندگان: امیرمؤمنان (ع) فرمود: هركس با قلب، زبان و دست خود نهی از منكر را ترك كند، مرده ‌ای در میان زنده ‌هاست. [1]

[1]. مَنْ تَرَكَ إِنْكَارَ الْمُنْكَرِ بِقَلْبِهِ وَ یدِهِ وَ لِسَانِهِ فَهُوَ مَیتُ الأَحْیاء (تهذیب الاحكام، ج6، ص181).

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات

📚 مفاتیح الحیات ص 514
🏢 مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💠 مدرسه تقوا

🔸 چون #آغاز_سال_تحصیلی است چه برای حوزویان چه برای آموزش و پرورش چه برای دانشگاهیان، باید این نكته را توجه كنیم كه كتاب ‌های آسمانی عموماً و قرآن كریم خصوصاً، راه جدیدی را از نظر #معرفت‌_شناسی برای انسان‌ ها باز كردند... .

#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#کلیپ

👇👇👇👇

🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مدرسه تقوا

🔸 چون آغاز سال تحصیلی است چه برای حوزویان چه برای آموزش و پرورش چه برای دانشگاهیان، باید این نكته را توجه كنیم كه كتاب ‌های آسمانی عموماً و قرآن كریم خصوصاً، راه جدیدی را از نظر #معرفت‌_شناسی برای انسان‌ ها باز كردند.

◀️ راه‌ هایی كه دیگران می‌ دانستند و آن راه را طی می ‌كردند و هم ‌اكنون هم آن راه را طی می ‌كنند، همان راه تجربه حسی است كه به این صورت بیان می ‌كنند:
«مَن فَقَدَ حسّاً فَقَدْ فَقَدَ علماً»؛
اگر كسی حسّی را از دست داد، تجربه حسی كه از آ‌ن حس به دست می‌ آید نصیب او نخواهد شد. این سخن حقّی هم است كه این هم مورد امضای انبیاست

◀️ اما آن حرف جدیدی كه انبیا آوردند و برای همه ما مؤثر است این است كه
«مَن فَقَد تقوی فَقَدْ فقدَ علما»؛
اگر كسی فاقد #تقوا و پرهیزكاری بود، علمی كه از آن ناحیه حاصل می ‌شود را از دست می ‌دهد.

🔸 این بیان نورانی قرآن كریم كه ﴿إِن تَتَّقُوا اللّهَ یجْعَل لَكُمْ فُرْقَاناً﴾، به ما می ‌گوید اگر شنیده ‌اید كه عده ‌ای از بزرگان گفتند: «مَن فَقَدَ حسّاً فَقَدْ فَقَدَ علماً»؛ اگر كسی حسّی را مثلاً بینایی را از دست داد، علوم حاصل از بینایی نصیبش نمی‌ شود، این حرف، حق است؛ منتها ما حرف جدیدی داریم و آن این است كه می ‌گوییم حس، دو قسم است: یك قسم در بیرون است یك قسم در درون;
ـ در #بیرون، همین چشم و گوشی است كه می‌ بینیم،
ـ در #درون هم یك چشم و گوش نادیدنی هست.
اگر كسی آن چشم درون را از دست داد، از علومی كه از بینایی غیبی نصیبش می ‌شود بهره ‌مند نیست.

🔸 در سوره مباركه «حج» فرمود در #درون_انسان، چشمی هست که مؤمنان آن چشم را دارند و كافران كورند و آن چشم را ندارند: ﴿فَإِنَّهَا لاَ تَعْمَی الْأَبْصَارُ وَلَكِن تَعْمَی الْقُلُوبُ الَّتِی فِی الصُّدُور﴾.
فرق بین حق و باطل, صدق و كذب, خیر و شرّ, حَسن و قبیح كه مهم ‌ترین كارهای ما با فرق بین این امور است، با #تقوا حاصل می ‌شود؛ فرمود:
﴿إِن تَتَّقُوا اللّهَ یجْعَل لَكُمْ فُرْقَاناً﴾. اگر این به صورت جمله شرطیه است، پیامش این است كه «من فقد تقوی فقدْ فقدَ علما».

🔸 اینكه می‌بینید علوم برخی‌ها چه در حوزه چه در دانشگاه كارآمد نیست و مشكل او را حل نكرد چه رسد مشكل جامعه را، برای این است كه او به همان اصل اوّلی بسنده كرده است كه «مَن فَقَدَ حسّاً فَقَدْ فَقَدَ علماً»؛ اما این اصل دومی كه #ره_آورد_وحی است را رعایت نكرده است که
﴿إِن تَتَّقُوا اللّهَ یجْعَل لَكُمْ فُرْقَاناً﴾.

👈 بنابراین سال تحصیلی ما باید با دو حس شروع بشود:
ـ یك حسّ ظاهری كه آن را همه ما می‌دانیم که «مَن فَقَدَ حسّاً فَقَدْ فَقَدَ علماً»
ـ و یكی هم حسّ درونی كه «من فقدَ تقوی فقدْ فقدَ علما».

↙️ آپارات:
https://aparat.com/v/gjpm117
↙️ یوتیوب:
https://youtu.be/NKkLoj053PY

#آغاز_سال_تحصیلی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#کلیپ

📚 درس اخلاق
تاریخ: 1392/07/04
🌐 https://esra.ir/
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ضلالت و غوایت

🔹 در دو بخش قرآن كریم بین «ضلالت» و «غوایت» جمع شده است.
#ضلالت یعنی بیراهه رفتن؛ یعنی ما راه را گم كردیم.
#غوایت یعنی ما اصلاً هدف را گم كردیم و نمی ‌دانیم كجا باید برویم.

🔹 یك وقت است انسان هدف دار است ولی راه را بلد نیست مثل مسافری كه می ‌خواهد جایی برود اما راه را گم كرده که به این می‌ گویند: «ضال»؛ یك وقت است که انسانِ پوچ‌گراست و اصلاً نمی‌ داند که كجا باید برود که به این می‌گویند: «غاوی».

🔹 اینكه شیطان در یك بخش گفت: ﴿لَأُضِلَّنَّهُمْ﴾ و در بخش دیگر گفت: ﴿لَأُغْوِینَّهُمْ﴾؛ یعنی من اول اینها را از راه به در می ‌برم كه اینها #راه را گم ‌كنند و بعد #پوچ‌_گرا ‌بشوند که ندانند كجا می ‌خواهند بروند و عاقبتشان چیست که این می‌ شود «غوایت».

👈 این دو خطر در جاهلیت بود و ذات اقدس الهی به مردم جاهلی فرمود وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) از هر دو آسیب مصون است: ﴿ما ضَلَّ صاحِبُكُمْ وَ ما غَوی﴾؛
او نه #راه را گم كرد و نه #هدف را؛ هم در راه است و هم هدف دارد. شما به دنبال كسی باید بروید كه در متن راه است و هدفدار هم است.

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت

📚 سوره مبارکه صافات جلسه 10
تاریخ: 1392/12/14

🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠 منشأ نزول حق

🔸 ذات اقدس الهی درباره قرآن كریم این معارف را به ما فهماند كه هم #كلی است هم #همیشگی... .

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی

👇👇👇👇

🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 منشأ نزول حق

🔸 ذات اقدس الهی درباره قرآن كریم این معارف را به ما فهماند كه هم كلی است هم همیشگی، #دوام و #كلیت یكی برای افراد است و یكی برای ازمان، ﴿إِلی یوْمِ الْقِیامَةِ﴾ این دو شاخصه را قرآن داراست.
روایات فراوانی كه در حدّ تواتر ‌است فریقین از وجود مبارك پیامبر اعظم (علیه و علی آله آلاف التحیة و الكرم) نقل كرده ‌اند این دو ویژگی را برای #اهل_بیت عصمت و طهارت قائل شده است.

🔸 اگر ـ معاذالله ـ كسی بگوید اینها معصوم نیستند؛ معنایش این است كه گاهی با حق ‌اند گاهی نیستند، گاهی حق با آنهاست گاهی نیست؛ زیرا انسان غیر معصوم در معرض اشتباه است «قد یصیب و قد یخطئ»، گاهی سهو و نسیان دارد گاهی ندارد، گاهی اصابه دارد گاهی خطا.
اگر انسانی این ‌چنین بود «یدُورُ مَعَ الحَقّ حَیثُمَا دَار» نیست، «الحَقّ یدُوُر مَعَهُ حَیثُمَا دَار» نیست؛ «بل قد یدور قد لا یدور»؛ در حالی كه فریقین از وجود مبارك پیامبر اعظم (علیه و علی آله آلاف التحیة و الكرم) نقل كرده ‌اند كه «عَلِی مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِی یدُورُ مَعَهُ حَیثُمَا دَار»... .

🔸 ... ما در مقام امكان اگر بخواهیم مطلبی را بفهمیم حق است یا باطل است از كجا می ‌فهمیم؟
... آیا یك كار مدوّنی یك قانون مدوّنی در خارج هست كه اهل بیت از آن استفاده كنند یا #پیوند_مستقیم دل های این ذوات قدسی با ذات اقدس الهی كه «قُلُوبُنَا أَوْعِیةٌ لِمَشِیئَةِ اللَّه‏» آن #منشأ_نزول_حق است.

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📩 #باز_نشر_از_رسانه_ها
#خبرگزاری_حوزه

📚 درس اخلاق
تاریخ: 1385/09/02

http://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
2024/11/15 14:12:44
Back to Top
HTML Embed Code: