Telegram Web Link
ویژه برنامه تلویزیونی انسان در آیینه رسالت

🔻 به مناسبت دهه آخر صفر، استاد مرتضی جوادی آملی استاد حوزه و دانشگاه در ویژه برنامه تلویزیونی انسان در آیینه رسالت، به تبیین حقیقت انسان پرداخته و در هر قسمت از آن، به نکات مطرح در این زمینه پرداخته اند.

▫️ امروز باید بر جامعه انسانی این بُعد از رسالت رسول گرامی اسلام به درستی معرفی بشود به جهان نمایانده بشود که رسول الله آمد تا #انسان_گرایی_حقیقی را انسان مداری واقعی را به انسان بنمایاند و موقعیت انسان را در جهان آن گونه که هست ترسیم کند تا وهم و پندار انسان را نگیرد و در غفلت قرار ندهد و در مسیر باطل انسان غوطه نخورد.

▫️ این تواصی که از توصیه های أکید قرآنی است که در جای دیگر هم خدای عالم به صبر و مرحمت توصیه فرموده است برای آن است که انسان اگر بخواهد به یک کمالی و به یک جایگاهی در فضای انسانی خودش برسد حتی به لحاظ مسائل فردی و شخصی این بدون کمک از #توصیه_های_اجتماعی نیست؛
لذا توصیه به #عدل توصیه به #احسان توصیه به #فضل توصیه به #صبر توصیه به #حق همه و همه بر مدار انسانی است؛ خدای عالم می فرماید که سعی کنید توصیه هایتان را در مسیر #عدالت قرار بدهید همدیگر را به عدل توصیه کنید.

👈 ملاحظه می فرمایید که خدای عالم در قرآن جامعه انسانی را و بعد جامعه اسلامی را به #امت_بودن هدایت می کند ﴿كُنْتُمْ خَیرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ﴾، یا #امت_وسط این امت یعنی اینکه ما #هدف_واحد داریم مقصد و مقصود واحد داریم، راه واحدی ما را به آن هدف می رساند اینها آن انسجام آن اجتماع و آن جامعه ای را که انسان در آن جامعه رشد می کند و تعالی پیدا می کند را می سازد... .

↙️ سایت:
https://mvaezjavadi.ir/
↙️آپارات:
https://aparat.com/v/yhova29
↙️ یوتیوپ:
https://youtu.be/MwNT-EbkSII

جلسه: 5
تاریخ: محرم و صفر 1403
1446 قمری

#دهه_آخر_صفر
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
#ویژه_برنامه

🌐 https://mvaezjavadi.ir
🆔 @m_vaezjavadi
💠 مفاتیح الحیات
#شماره1148

#بخش_سوم
#تعامل_مردم_و_نظام_اسلامی
#فصل_دوم
#نظام_اجتماعی

22. امر به معروف و نهی از منكر
🔹 اهمیت امر به معروف و نهی از منكر در حدیث
كمترین حد نهی از منكر: ... ابو‌بصیر می ‌گوید درباره آیه مباركه ﴿قوا اَنفُسَكُم و اَهلیكُم﴾ [1] یعنی خود و خانواده خود را از آتش نگه‌ دارید، از امام صادق (ع) پرسیدم: چگونه آنان را نگه ‌دارم؟
آن حضرت فرمود: آن‌ها را به آنچه خدا به آن فرمان داده فرمان بده و از آنچه باز داشته بازشان دار. اگر اطاعت كردند، آنان را نگه داشته ‌ای و اگر نافرمانی كردند به وظیفه خود عمل كرده ‌ای. [2]

[1]. سوره تحریم، آیه 6.
[2]. عن أبى‌بصیر عن أبى‌عبدالله ع، فى قَوْلِ اللهِ عزَّ وَجَلَّ ... قُلْتُ لَهُ: كَیفَ أقیهِم؟ قالَ: تَأْمُرُهُمْ بِمَا أَمَرَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ، وَ تَنْهَاهُمْ عَمَّا نَهی اللهُ عَزَّ وَجَلَّ. فإنْ أَطَاعُوكَ، كُنْتَ وَقَیتَهُم، وَإِنْ عَصَوْكَ، كُنْتَ قَدْ قَضَیتَ ما عَلَیكَ (عوالی اللئالی، ج3، ص191).

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات

📚 مفاتیح الحیات ص 511

🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
مراسم عزاداری شهادت امام رضا (ع) در محل دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی

▪️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم عزاداری شهادت امام رضا (ع) در محل دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی واقع در قم،خیابان شهداء (صفاییه)،کوچه 19 پلاک 7 برگزار گردید.

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#مراسم
#گزارش_تصویری

🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💠 نور عقل

▫️ فرمود: «صَدِيقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه»، «صديق»؛ ... يعني #انسان_يک_دوست_دارد و آن فهم اوست. «صَدِيقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه وَ عَدُوُّهُ جَهْلُه‏»؛ #انسان_يک_دشمن_دارد و آن بي ‌ادبی اوست بی عقلی اوست... .


#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی

👇👇👇👇

🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 نور عقل

▫️ از وجود مبارک امام رضا (سلام الله علیه) سؤال کردند که امروز حجت خدا بر مردم چیست؛ مردم با چه معیاری، حق را از باطل، صدق را از کذب، خیر را از شرّ و حَسن را از قبیح تشخیص بدهند؟ «فَقَالَ ع الْعَقْل‏»؛ فرمود #حجت_خدا_بر_مردم، عقل است.
این عقل، عبارت از عقل برهانی است و آن قدر قدرتمند است که وهم را از خودپردازی و خیال را از خودپروازی و همچنین شهوت و غضب را از پروازِ بی جا عقال کند.

▫️ حدیث دیگری که از وجود مبارک امام رضا (سلام الله علیه) رسیده است این است که فرمود: «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه وَ عَدُوُّهُ جَهْلُه‏»؛ دوست هر فرد یا ملّتی، #عقل آن فرد یا ملّت است و دشمن هر فرد یا ملّتی، #جهل آن فرد یا ملّت است.
اوّل عقل را معنا کردند؛ عقل یعنی قدرتی که بتواند #دهان آدم را ببندد، #چشم آدم را کنترل کند، آدم هر محرم و نامحرمی را نبیند، هر بد و خوبی را نگوید، هر زشت و زیبایی را نگوید، هر حق و باطلی را ننویسد و #جامعه را ملتهب نکند.

▫️ در این بیان شریفِ «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه»، «صدیق»، خبر مقدم و «عقله»، مبتدای مؤخر است و تقدیم این خبر بر آن مبتدا برای افاده حصر است؛ یعنی #انسان_یک_دوست_دارد و آن فهم اوست. «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه وَ عَدُوُّهُ جَهْلُه‏»؛ #انسان_یک_دشمن_دارد و آن بی ‌ادبی اوست بی‌ عقلی اوست؛ حرف خلافی می ‌زند خودش را به زحمت می ‌اندازد، کار خلافی می ‌کند خودش را به زحمت می ‌اندازد.
این امام است؛ ما در زیارت اینها می‌ گویم: «کَلامُکُم نُورٌ»! اینکه می ‌گوییم: «کَلامُکُم نُورٌ»، برای همین بیانات نورانی است.

آپارات:
https://aparat.com/v/zX4ZB
یوتیوپ:
https://youtu.be/5NIM-8D-No4

#شهادت_امام_رضا_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#کلیپ
#محرم_و_صفر

📚 درس اخلاق
تاریخ: 1397/05/04

🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
مجلس روضه به مناسب روز شهادت امام رضا علیه السلام

▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مجلس عزاداری روز شهادت امام رضا (علیه السلام)، عصر امروز 14 شهریور 1403 در محضر آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید.

#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#مراسم
#دهه_آخر_صفر
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ائتسای علوی

🔹 علل الشرایع نقل می ‌كند كه ابن ‌مسعود می ‌گوید در مسجد كوفه، عده ‌ای #احتجاج كردند گفتند اگر حق با علی ‌بن ابی ‌طالب بود، چرا همان‌ طوری كه با طلحه و زبیر محاجه كرد، با اولی و دومی و سومی محاجه نكرد؟ «ما بال امیرالمؤمنین (علیه السلام) لم ینازع الثلاثة كما نازع طلحة و الزبیر و عایشة و معاویة» این شبهه در مسجد كوفه مطرح شد.

🔹 «فبلغ ذلك علیاً (علیه السلام) فأمر أن ینادی بالصلاة جامعة»؛ اینها وقتی می‌ خواستند که جمعیت در مسجد جمع ‌شوند برای یك كار مهم، می‌ فرمودند: «الصلاة جامعة» یعنی همه ‌تان در مسجد حاضر شوید.
«فلما إجتمعوا»؛ وقتی همه در مسجد حاضر شدند «صعد المنبر فحمد الله و اثنی علیه ثم قال مَعَاشِرَ اَلنَّاسِ إِنَّهُ بَلَغَنِی عَنْكُمْ كَذَا وَ كَذَا» یعنی چنین حرفی زدید، آیا درست است؟
ـ «قالوا صدق امیرالمؤمنین قد قلنا ذلك»؛ بله ما گفتیم.

🔹 وجود مبارك حضرت امیر فرمود: «إِنَّ لِی بِسُنَّةِ اَلْأَنْبِیاءِ أُسْوَةً فِیمَا فَعَلْت»؛ من به انبیای گذشته تأسی كردم،
خداوند در قرآن كریم فرمود: ﴿لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ﴾.

🔹 بعد آنها گفتند آن انبیایی كه تو به آنها تأسی كردی، چه كسانی بودند و چه كردند: «قالوا و من هم یا امیرالمؤمنین قال أَوَّلُهُمْ إِبْرَاهِیمُ عَلَیهِ اَلسَّلاَم»؛ این محاجه، مبسوط است، تا می رسد به اینکه «وَ لِی بِمُحَمَّدٍ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ أُسْوَةٌ حِینَ فَرَّ مِنْ قَوْمِهِ وَ لَحِقَ بِالْغَارِ مِنْ خَوْفِهِمْ وَ أَنَامَنِی عَلَى فِرَاشِه»؛
خب خود پیغمبر چرا در آن لحظه فرار كرد و آرام در مكه نماند، برای اینکه #تقیه كرد، من هم در بعضی از مقاطع مثل پیغمبر تقیه كردم و در بعضی از مقاطع كه مصلحت بود مثل پیغمبر دست به شمشیر بردم.

👈 خود پیغمبر گاهی تقیه می ‌كرد، خوفاً ساكت می ‌شد و گاهی هم مبارزه می ‌كرد، من هم به اسوه خودم ائتسا و اقتدا كردم که فرمود: ﴿لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ﴾.

🔹 «فَإِنْ قُلْتُمْ فَرَّ مِنْ قَوْمِهِ لِغَیرِ خَوْفٍ مِنْهُمْ»؛ اگر بگویید با اینكه ترس نداشت فرار كرد، «فَقَدْ كَفَرْتُمْ».
ـ «وَ إِنْ قُلْتُمْ خَافَهُمْ وَ أَنَامَنِی عَلَى فِرَاشِهِ وَ لَحِقَ هُوَ بِالْغَارِ مِنْ خَوْفِهِمْ فَالْوَصِی أَعْذَر»؛
اگر پیغمبر گاهی به سبب خوف، تقیه می‌كند، آن كه وصی پیغمبر است معذورتر است.

#هجرت_پیامبر_اکرم_از_مکه_به_مدینه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت

📚 سوره مبارکه توبه جلسه 60
تاریخ: 1380
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
2024/09/30 00:31:59
Back to Top
HTML Embed Code: