🎥 درکه؛ محله‌ای که دندان‌های تیز سگ‌ها در آن قانون‌گذارند

🔹شاید برای تهرانی‌ها اسم «درکه» یادآور محل ییلاقی تفریحی باشد اما ساکنان آنجا هر روز با دلهره در خیابان قدم برمی‌دارند تا حیوانی آنها را شاخ نزند

🔹ظهر بود و سوز سرما استخوان‌سوز اما خیابان‌ها در قرق سگ‌های ولگرد بودند و به جز آنها پرنده‌ای پر نمی‌زد. وارد کوچه سهند شدیم، در این راه چندین پله وجود داشت. روی هر پله یک سگ در آن سرما خوابیده بود. کنار یکی از آنها، مرغ‌های دانه درشت و زیر هرکدام پتوی گرم و نرمی بود.

🔹یکی از شهروندان به نام معصومه می‌گوید که «این شرایط گرم و نرم را افرادی به وجود آوردند که حامیان حیوانات هستند و به سگ‌ها حق می‌دهیم دست از سر محله ما برندارند.

🔹یکی از شهروندان محلۀ هزارسنگ که فرزندش را یک‌بار از زیر دندان‌های یک سگ نجات داده، می‌گوید که «وقتی پسرم منتظر سرویس مدرسه‌اش بود یک سگ حمله کرد و راهی بیمارستان شد.

🔹به گفتۀ هادی خزائی یکی دیگر از ساکنین محلۀ درکه، «برخی از ساکنین برای سگ‌ها غذا و ویتامین‌های مخصوص خریداری می‌کنند و بسیار منسجم هستند و اهالی محله می‌گویند که این افراد از برخی سازمان‌ها پیروی می‌کنند.

🔹این موضوع در حالی‌ست که اهالی درکه در کنار خرید، مدرسه رفتن، قدم زدن و انجام کارهای روزانه، فرار از سگ‌ها را جزئی از سبک زندگی‌شان می‌دانند.

🔹در همین رابطه چندبار به درخواست مکرر اهالی ماشین‌های شهرداری برای جمع‌آوری سگ‌ها وارد میدان شده‌اند. چندین فیلم به دست خبرنگار فارس رسیده که نشان می‌دهد برخی‌ها جلوی این اقدامات را می‌گیرند و بر زخمی شدن مردم تاکید دارند!

🖼 اما کارشناسان چه نظری دارند؟
🔗 اینجا بخوانید
@Farsna
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تصویر دختر ترک و کُرد در ارومیه

‏از مجموعه‌ آرشیو ⁧ #کاخ_گلستان

‏⁧ #نه⁩ به اختلاف افکنان


@yashar_soltani | یاشار سلطانی
🔴 یخ دریاها در ماه فوریه به پایین ترین حد خود رسید

علت این پدیده ، آلودگی جو زمین است که توسط آلاینده هایی که گرمایش زمین را نیز رقم می زنند ایجاد شده است


به گفته دانشمندان، یخ دریاها در جهان در فوریه به پایین‌ترین حد خود رسید. سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا (C3S) پنج‌شنبه ۱۶ اسفند / ۶ مارس اعلام کرد که سطح ترکیبی یخ در اطراف قطب شمال و جنوب در اوایل فوریه به حداقل روزانه جدید رسید و در روزهای بعدی این ماه، کمتر از رکورد قبلی باقی ماند. علت این پدیده، آلودگی جو زمین است که توسط آلاینده‌هایی که گرمایش زمین را نیز رقم می‌زنند ایجاد شده است. 

به گزارش گاردین، سامانتا برگس، معاون مدیر C3S گفت: 

یکی از پیامدهای جهان گرم‌تر، ذوب شدن یخ دریا است. رکورد یا نزدیک به رکورد کم پوشش یخ دریا در هر دو قطب، پوشش یخی دریاهای جهان را به حداقل زمان خود رسانده است.

آژانس گزارش داد که سطح یخ دریایی در قطب شمال در ماه فوریه به پایین‌ترین حد ماهانه خود رسید و ۸ درصد کمتر از میانگین بود. همچنین در قطب جنوب، سطح یخ دریایی در فوریه چهارمین حداقل ماهانه خود را ثبت کرد و ۲۶ درصد کمتر از میانگین بود. مشاهدات ماهواره‌ای این آژانس به اواخر دهه ۱۹۷۰ و مشاهدات تاریخی‌اش به اواسط قرن بیستم بازمی‌گردد.

دانشمندان پیش‌تر در اوایل فوریه، شاهد یک ناهنجاری حرارتی شدید در قطب شمال بودند که باعث شد دما بیش از ۲۰ درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین افزایش یابد و به حدی برسد که یخ‌ها شروع به ذوب شدن کنند. آن‌ها این رکورد شکسته‌شده جدید را «به‌ویژه نگران‌کننده» توصیف کردند، زیرا یخ، نور خورشید را منعکس می‌کند و سیاره را خنک نگه می‌دارد.

اقلیم‌شناسان معتقدند زمانی که یخ دریاها کمتر شوند سطح اقیانوس تاریک‌تر می‌شود. به این ترتیب توانایی زمین برای جذب بیشتر نور خورشید افزایش می‌یابد و این امر به روند گرمایش زمین سرعت می‌بخشد. 

علت‌ها و خطرات ذوب شدن یخ‌ دریاها

گرمایش جهانی زمین، پدیده ال‌نینیو، بازخورد مثبت یخ ـ آب و تغییرات اقلیمی طبیعی از علت‌های ذوب شدن یخ‌های دریاها هستند. 

ذوب شدن یخ‌ها باعث افزایش سطح آب دریاها می‌شود که می‌تواند شهرهای ساحلی و جزایر را تهدید کند. یخ‌ها به‌عنوان آینه‌ای طبیعی عمل می‌کنند و نور خورشید را منعکس می‌کنند. با کاهش یخ‌ها، زمین بیشتر گرم می‌شود و تغییرات اقلیمی شدت می‌گیرد.

بسیاری از گونه‌های حیوانی مانند خرس‌های قطبی، پنگوئن‌ها و فوک‌ها به یخ‌های دریایی وابسته‌اند و با کاهش یخ‌ها زیستگاه‌هایشان را از دست می‌دهند. ذوب یخ‌ها می‌تواند ترکیب شوری و دمای آب اقیانوس‌ها را تغییر دهد و جریان‌های اقیانوسی مهمی را مختل کند که این امر بر الگوهای آب‌وهوایی جهانی تأثیر می‌گذارد. ذوب یخ‌ها می‌تواند اقتصادهای محلی را که به ماهیگیری و گردشگری وابسته‌اند تحت تأثیر قرار دهد و همچنین خطر بلایای طبیعی مانند سیل را افزایش دهد.

فوریه امسال، سومین فوریه گرم تاریخ 

سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا اعلام کرد که فوریه ۲۰۲۵ سومین فوریه گرم تاریخ بوده است. دمای جهانی ۱٬۵۹ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از سطح پیشاصنعتی بود و این ماه نوزدهمین ماه از ۲۰ ماه گذشته بود که دما بیش از ۱٬۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطح پیشاصنعتی بود. 

پدیده ال‌نینیو در نیمه اول سال به اثر گرمایش زمینه‌ای آلودگی ناشی از سوخت‌های فسیلی که نور خورشید را به دام می‌اندازد، افزود.

پدیده ال‌نینیو از بین رفته و به شکل ضعیفی از همتای خنک‌تر خود، یعنی لا نینا، تبدیل شده است. سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد که انتظار می‌رود لا نینایی که در دسامبر شکل گرفته بود، کوتاه‌مدت باشد. 

ریچارد آلن، دانشمند اقلیم‌شناس از دانشگاه ردینگ به گاردین گفت که چشم‌انداز بلندمدت برای یخ‌های دریای قطب شمال نگران‌کننده است.

او همچنین گفت که این منطقه همچنان به‌سرعت گرم می‌شود و تنها راه نجات آن، کاهش سریع و گسترده انتشار گازهای گلخانه‌ای است. به گفته آلن، این کار همچنین شدت روزافزون پدیده‌های آب‌وهوایی شدید و افزایش سطح آب دریاها در سراسر جهان را محدود خواهد کرد. 

https://www.theguardian.com/environment/2025/mar/06/global-sea-ice-hit-all-time-minimum-in-february-scientists-say

🆔 @Geographers_Iranian
Forwarded from BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ثبت لحظات حمله پرنده‌ای شکاری (احتمالا شاهین بحری)، به دسته‌ بزرگی از سارها در بریتانیا بسیاری از علاقمندان به حیات وحش و طبیعت را به وجد آورده است.

بیشتر: http://instagram.com/p/DG5jH1Qv5nG/
@bbcpersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖊من امیدوارم نسل های آینده هنگامی که به گذشته می نگرند و می پرسند : چرا نیاکان ما به نام همه ماهی هایی که در دریا شنا می کنند
به مهندسان اجازه دادند تا رودهای ما را کاملأ ویران کنند .

# اد _آوریل Ed Averill
[ رئیس فدراسیون حیات وحش اورگون Oregon، 1937

🖊آنها که در روستا می مانند ، علیرغم کار زیاد هیچ برداشتی نخواهند داشت. ماهی ها ناپدید شده اند دام های ما مُرده اند. زمین ها بی رمق شده اند... توسعه رودخانه ها ما را به زندگی
نومیدانه محکوم ساخته است.

◽️از بیانیه انجمن کشاورزان دره رودخانه سنگال در آوریل 1992

✂️بُرشی از کتاب: پیامد های زیست محیطی سد های بزرگ [ رودهای خاموش ]

📹 تحصُن مردم روستا های تُم و تِلاجیم و مُلاده، روستا های مرزی مازندران و سمنان
آدینه روز ۲۴ تير ماه ۱۴۰۱


@goftvagobatabiat
📰 ایران، گرگ قبرستان می خواهد!

✍️مجتبی لشکربلوکی

رضاشاه سفری یک ماهه داشت به ترکیه. یکی از همراهان خاطره جالبی دارد: روزی در میان گفتگوها، یک مرتبه آتاتورک یکی از روزنامه های محلی را در دست می گیرد که راجع به اختلاس یکی از کارمندانِ یکی از وزارتخانه ها نوشته بود. آتاتورک آن روزنامه را به «عصمت اینونو» نخست وزیر ترکیه نشان داده و دستور رسیدگی می دهد. رضاشاه با تعجب می پرسد چرا به روزنامه نگاران اجازه می دهد چنین مطالبی را نوشته و مامورین دولت را زیر سوال ببرند؟ من در ایران به هیچیک از جراید اجازه نمی دهم که کوچکترین انتقادی از رفتار مامورین دولت بکنند!

آتاتورک در جواب داستان جالبی نقل می کند: روزی یک خانمی ثروتمند و زیبا به یکی از رمالها مراجعه می کند و می گوید که شوهرم مرا خیلی دوست دارد اما من او را دوست ندارم و می خواهم طلاقم بدهد! رمال که نمی خواسته چنین مشتری پولداری را زود از دست بدهد روی کاغذ، چیزی نوشته و به خانم می دهد تا در یکی از شبهای تاریک، کاغذ را در قبرستانی دفن کند اما در زمان دفن کردن، نباید اصلا به «گرگ» فکر کند چرا که در این صورت، نوشته تاثیری نخواهد داشت. خانم، کاغذ را مدام به قبرستان می برده اما بلافاصله به یاد گرگ می افتاده و نمی توانسته کاغذ را دفن کند و ناچار برمی گشته.

آتاتورک در ادامه می گوید روزنامه نگاران به منزله آن گرگ اند که به محض اینکه مقامی بخواهد اختلاس کند و رشوه ای بگیرد بلافاصله آن گرگ یعنی (افشاگری روزنامه ها) در خیالش مجسم خواهد شد و دست از پا خطا نخواهد کرد! بدون وجود روزنامه های آزاد، حتی اگر بر هر مقام دولتی یک مامور مخفی هم گذاشته شود باز هم قادر به کنترل فساد نخواهد بود چرا که ممکن است آن مامور مخفی با آن مقام ساخت و پاخت کرده باهم بخورند! (برگرفته از نوشته علی مرادی مراغه ای بر اساس کتاب روزها از پی سالها).

اگر خواهان جامعه ای به دور از ويژه خواری، رانت خواری، امضاهای طلایی، آقازادگی و خویشاوندسالاری هستیم به این چهار نکته توجه کنیم:

1- از گرگ ها حمایت کنیم! انگلیسی ها می‌گویند: «دولت انگلیس در هر کشور دو سفیر دارد، یکی سفیر حکومت و یکی خبرنگار گاردین و چه بسا در بسیاری موارد نظر خبرنگار گاردین بر نظر سفیر ترجیح داده می‌شود.» این جمله انگلیسی‌ها به این خاطر است که آن ها عمیقا باور دارند مطبوعات کتاب مقدس دموکراسی است.

2- گرگ بی دندان نباشیم: اگر رسانه ها به میزان 100% آزاد باشند اما چرخش آزاد اطلاعات رخ ندهد آن گرگ بدون دندان خواهد بود و بی خاصیت. بر همه ماست که خواهان اجرای کامل قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات باشیم. برای آنکه به قدرت انتشار اطلاعات پی ببرید کافیست به این فکر کنید که اگر لیست کسانی که در طول سال های اخیر ارزهای دولتی، پست های دولتی، وام های دولتی و امتیازات دولتی (که همه شان شیرین هستند) می گرفتند منتشر می شد کار ما به اینجا نمی کشید.

3- آزادنگار باشیم. همه ما نمی توانیم روزنامه نگار باشیم اما همه ما می توانیم یک آزادنگار باشیم. اطلاعات خود را به بهترین فرد/نهاد/سامانه ای که می‌دانیم منتقل کنیم. آمارهای جهانی نشان می‌دهد ۴۳% از مفاسد مالی به وسیله گزارش‌های مردمی و ۲۵% از سوی کارمندان گزارش می‌شود. دیر یا زود قانون حمایت از افشاگران (آزادنگاران) تصویب خواهد شد. همه ما می توانیم یک کنشگر توسعه، یک مبارز راه روشنایی باشیم.

4- حریم ممنوعه نداریم!! در جامعه ما هیچ کس و هیچ نهادی عاری از خطا و اشتباه نیست. حتی نهاد مذهب. بگذارید مثالی بزنم. در سال 2001، تیم افشاگری با نام «Spotlight» در روزنامه بوستون گلوب آمریکا تشکیل شد با تمرکز بر سوء استفاده های جنسی کلیسا. آن تحقیقات به سونامی عظیم افشاگری علیه رسوایی جنسی در کلیسا های کاتولیک جهان انجامید. «اسپات لایت» نشان داد که نه تنها کلیسای کاتولیک، این فساد درون سیستم خود را پنهان کرده بلکه برخی مقامات بانفوذ نیز در این لاپوشانی نقش داشته اند. کلیسای کاتولیک در آمریکا در 10 سال اخیر مجبور به پرداخت بیش از 3 میلیارد دلار برای درمان و هزینه های قضایی شده است. همین تلاش ها باعث شد از سال 2004 تا 2013 میلادی مجموعا 900 کشیش به اتهام کودک آزاری خلع لباس و از کلیسا اخراج شدند. انسان های عادی در هر لباس و مقامی، مانند ما در معرض خطا و اشتباه هستند. ما حریم ممنوعه نداریم!

توسعه با فساد به دست نمی آید. فساد نیز خود به خود رفع نمی شود. همه باید کمک کنیم با آزادسازی حریم های ممنوعه، گردش آزاد اطلاعات و آزادنگاری، گرگ ها خواب را از چشم کفتارها بگیرند. توسعه پشت دیوارهای فساد است.
🔸 درخواست سازمان حفاظت محیط زیست کشور از مردم :

🔻 در روز طبیعت، ماهی های قرمز را در رودخانه ها و آب های آزاد رها نکنید!

@Zaminonline
Forwarded from عکس نگار
🔻 زخم بر چهرهٔ طبیعت!

✍️
احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی نوشت:

ایرانیان سیزده بدر را روز طبیعت می‌نامند. قاعدتاً در این روز طبعیت باید مورد احترام قرار گیرد و تکریم شود. آنچه اما عملاً در این روز رخ می‌دهد زخمی کردن طبیعت از طریق آسیب زدن به درختان و علفزارها و بوته‌ها و رها کردن حجم مخربی از انواع و اقسام زباله‌های آلوده و پلاستیکی در دل دشت‌ها و جنگل‌ها و سواحل دریاها و رودخانه‌ها و پارک‌هاست!

بسیاری از مردم ایران به طبیعت احترام می‌گذارند و حریم پاک و پاک‌کنندهٔ آن را پاس می‌دارند، اما بسیاری هم از اقشار و طبقات متفاوت، گویی کمترین فهم و دانشی از مشکل آلودگی محیط زیست ندارند و به طرز غیرقابل باور و تحملی، بر چهرهٔ طبیعت بی‌رحمانه زخم می‌زنند.

بدون تردید این رفتار نهایت انحطاط فرهنگی است! علتش چیست؟ اگر بگوییم علتش فقط نظام حاکم است، خیلی‌ها به وجد می‌آیند و هورا می‌کشند، اما اگر بگوییم ضعف و چه بسا فقدان مسئولیت فردی در بین ما ایرانیان هم در این انحطاط مؤثر است، همان خیلی‌ها رو ترش می‌کنند و بانگ برمی‌آورند که چرا با سرزنش مردم، حکومت را تبرئه می‌کنید!

این نوع واکنش‌ها نیز خودش علامت انحطاط سیاسی پایداری است که بیش از یک قرن در ایران سابقه دارد!

همین انحطاط سبب شده است که حتی نتوان مسئولیت فردی یک شخص را در رعایت حریم و بهداشت طبیعت به او تذکر داد. به محض تذکر، طرف برمی‌گردد و با پرخاش پاسخ می‌دهد: "زورت به من می‌رسه؟ اگه راست می‌گی برو جلو دزدی و چپاول حکومتی‌ها را بگیر!"

اگر از او بپرسی که مگر دزدی و چپاول دیگران مجوزی برای رها کردن پوشک آلودهٔ بچهٔ شما در ساحل دریاست؟ دعوا و زد و خورد را به جان خریده‌ای!

در ایام نوروز در بارهٔ خرابی جاده‌ها و تأثیر آن بر تخریب خودروها و اعصاب مردم و بالا رفتن خطر تصادف نوشته بودم.

فردی که ادعای سیاسی بودن دارد، انتقاد کرده بود که ظاهراً فلانی از مشکلات کشور خبر ندارد که توجه خود را معطوف به خرابی جاده‌ها کرده است!

این افراد که خود نمادی از انحطاط سیاسی در جامعهٔ ما هستند، از یک طرف گمان می‌کنند که فعالیت سیاسی درست و واقعی یعنی فحش بی‌وقفه به حکومت در همهٔ سطوح آن! و از طرف دیگر تصورشان این است که اگر حکومت عوض شود تمامی مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و زیرساختی کشور یک‌شبه به طور کامل و به صورت اتوماتیک حل می‌شود!

در زندان گوهردشت کرج وقتی به یک زندانی مخالف حکومت توضیح دادم که در هدر دادن آب کمی رعایت کند، پاسخش این بود: "مشکل تو این است که جای تضاد اصلی و فرعی را عوض کرده‌ای!"

طفلک در کمال سادگی باور داشت که اگر حکومت سرنگون شود و سازمان آنها قدرت را به دست گیرد، بارش برف و باران چند برابر خواهد شد و بحران آب هم به خودی خود یک‌شبه حل می‌شود!

@Zaminonline
🔴 *تعجب نکنید این لیست آمار سدهای دنیا نیست فقط در حوضه ی دریاچه ارومیه این همه سد ( توسط مافیای سد سازی) احداث شده:*


🔸 فهرست سدهای بهره‌برداری شده حوضه اصلی اورمیه (ارومیه):

1- سد پارام/ آذربایجان شرقی
2- سد چوغان(جوقان) / آذربایجان شرقی
3- سد آمند تبریز/ آذربایجان شرقی
4- سد اردلان/ آذربایجان شرقی
5- سد تاجیار/آذربایجان شرقی
6- سد تیل/ آذربایجان شرقی
7- سد حسنلو/ آذربایجان غربی
8- سد ده گرچی اشنویه/ آذربایجان غربی
9- سد زولا/ آذربایجان غربی
10- سد ساروق(گوگردچی)/ آذربایجان غربی
11- سد شهرچائی/ آذربایجان غربی
12- سد علویان/ آذربایجان غربی
13- سد شهید کاظمی بوکان/ آذربایجان غربی
14- سد قاضی کن/ آذربایجان شرقی
15- سد قلعه چای عجبشیر/ آذربایجان شرقی
16- سد قوریچای/قوشاچای/آذربایجان غربی
17- سد قیصرق/ آذربایجان شرقی
18- سد کردکندی/ آذربایجان شرقی
19- سد مقصود/ آذربایجان شرقی
20- سد ملا یعقوب/ آذربایجان شرقی
21- سد ملک کیان/ آذربایجان شرقی
22- سد مهاباد/ آذربایجان غربی
23- سد نهند/ آذربایجان شرقی
24- سد هاچه سو/ آذربایجان غربی
25- سد هفت چشمه/ آذربایجان شرقی
26- سد ینگجو/ آذربایجان شرقی
27- سد فاضل گؤلو/ آذربایجان شرقی
28- سد وانق علیا/ آذربایجان شرقی
29- سد سنجاق/ آذربایجان غربی
30- سد سفیدان عتیق(داش اسپران)/ آذربایجان شرقی
31- سد کانسپی/ آذربایجان غربی
32- قوشخانه/ آذربایجان غربی
33- سد اوغان/ آذربایجان شرقی
34- سد عبدول آباد/ آذربایجان شرقی
35- سد مینق خاکی/ آذربایجان شرقی
36- سد حسنجانکوه/ آذربایجان شرقی
37- سد ورگیل/ آذربایجان غربی
38- سد احمد/ آذربایجان غربی
39- افزایش ارتفاع سد کاظمی بوکان/ آذربایجان غربی
40- سد آمند 1/ آذربایجان شرقی
41- سد آمند 2/ آذربایجان شرقی
42- سد باروق هریس/ آذربایجان شرقی
43- سد پیره یوسفان/ آذربایجان شرقی
44- سد خرمالو/ آذربایجان شرقی
45- سد خونیق/ آذربایجان شرقی
46- سد گاودوش آباد/ آذربایجان شرقی
47- سد ینگجه 1 هریس/ آذربایجان شرقی
48- سد مینق سنگی/آذربایجان شرقی
49- سد هریس/ آذربایجان شرقی
50- سد چناغ بلاغ/ آذربایجان شرقی
51- سد سرای/آذربایجان شرقی
52- سد گل تپه مراغه/ آذربایجان شرقی
فهرست سدهای دردست ساخت حوضه اصلی اورمیه:
53- سد اشنویه(چپر آباد)/ آذربایجان غربی
54- سد چراغ ویس/ کردستان
55- سد امام چای/ آذربایجان شرقی
56- سد باراندوز/ آذربایجان غربی
57- سد سیمینه رود/آذربایجان غربی
58- سد شهید مدنی(ونیار)/ آذربایجان شرقی
59- سد لیلان چای/ آذربایجان شرقی
60- سد نازل/ آذربایجان غربی
61- سد خراسانه بوکان/ آذربایجان غربی
62- سد دیرعلی/ آذربایجان غربی
فهرست سدهای در دست مطالعه حوضه اصلی اورمیه:
63- سد چهرگان– مرحله اول
آذربایجان شرقی
64- سد آتمیان– در مرحله شناسائی
  آذربایجان شرقی
65- سد آجرلو– در مرحله اول
آذربایجان غربی
66- سد آلقو– در مرحله شناسائی
آذربایجان شرقی
67- سد ابرغان– در مرحله اول
آذربایجان شرقی
68- سد باروق (قطار)
آذربایجان غربی
69- سد ترپ– مرحله دوم
آذربایجان شرقی
70- سد تسوج– در مرحله اول
آذربایجان شرقی
71- سد توپچی– در مرحله اول
آذربایجان شرقی
72- سد خانم گلی– در مرحله اول
آذربایجان غربی
73- سد خراجوچای– در مرحله دوم
آذربایجان شرقی
74- سد دوش– در مرحله دوم
آذربایجان شرقی
75- سد ساینجق– در مرحله اول
آذربایجان شرقی
76- سد سردار آباد– در مرحله اول
87- سد کردکند(قپلانتو)
آذربایجان شرقی
88- سد زره شوران– در مرحله اول
آذربایجان غربی
89- سد قینرجه– در مرحله اول
آذربایجان غربی
90- سد خلیفان– در مرحله اول
آذربایجان غربی
91- سد زید کندی– در مرحله اول
آذربایجان غربی
92- سد مامالو– در مرحله اول
آذربایجان غربی
93- سد بردوک– در مرحله اول
آذربایجان غربی
94- سد فلکان– در مرحله اول
آذربایجان غربی
95- سد رشکان– در مرحله اول
آذربایجان غربی
96- سد خانقاه سرخ– در مرحله دوم
آذربایجان غربی
97- سد گل تپه مهاباد– در مرحله اول
آذربایجان غربی
98- سد شیرمرد– در مرحله اول
آذربایجان غربی
99- سد قیزقاپان– در مرحله اول


بزرگراه کلانتری را نیز میتوان ویرانگرترین سازه در خود دریاچه بر شمرد./دوست داران محیط زیست

بعد میگن‌چرا دریاچه ارومیه خشک شد😱😤🤔

@yekansasi98
پیوند افغانستان و ایران در غارت منابع آب زیرزمینی بخاطر کشاورزی ناپایدار.

▪️پردازش هفت سال داده های ماهواره ای بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲  نشان دهنده فرونشست بسیاری ار مناطق شهری و روستایی در شمال و جنوب افغانستان بخاطر استخراج بی رویه آب‌های زیرزمینی هست.

▪️شهر کابل در پایتخت افغانستان فرونشستی با ماکزیمم نرخ  ۵ سانتی متر در سال را در سالهای اخیر تجربه کرده است.

▪️توسعه پنل های خورشیدی جهت تامین برق چاه‌های استخراج آب در سالهای اخیر  سبب افت هر چه بیشتر منابع آب زیرزمینی شده، به گونه ای که نرخ فرونشست حاصل از این فرایند در سال ۲۰۲۱ تا ده برابر نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده

▪️پدیده فرونشست منجر به توسعه شکاف ها ی بزرگ فرونشستی در بسیاری از مناطق افغانستان شده و صدمات زیادی به پاره ای مناطق شهری و روستایی وارد کرده است

◾️آیا دولتمردان افغانستان از سرنوشت ایران درنابودی منابع آبی اش درسی می‌آموزند یا همین روند را ادامه میدهند؟‌

@mahdi_motagh

توضیح:
جهت مطالعه جزییات این کار جدید تحقیقاتی امان میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید:

https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1029/2023WR036626
.
زبان فارسی، وطن من است
متنی که نشر نی از احسان یارشاطر سردبیر و سرویراستار ایرانیکا منتشر کرد

وطن ما، به یک معنی، سرزمینی است پر از صحراهای فراخ و کوه‌های بلند و رودها و دریاچه‌هایی که در درازای زمان بارها زیر پای مهاجمان مختلف کوفته شده و باز به‌پا خاسته... ولی ما وطن دیگری هم داریم که در ذهنمان جای دارد.

وطنی که رودکی در آن چنگ می‌نواخت و فردوسی از خِرد و دلاوری‌های قهرمانان سخن می‌گفت و خیام سرگردانیِ انسان را بازمی‌نمایانْد و ابوسعید و نظامی و سعدی و مولوی و حافظ، با استادی حیرت‌انگیز، از ظرایف روان انسان ــ‌بیش از همه عشق‌ــ سخن می‌گفتند.

این وطن را می‌توان از گزند حوادث در امان داشت. وطن من این وطن است... وطن من زبان فارسی است.

روایت زندگی من الآن برایم مثل داستانی است که من در آن بی‌طرفم. انگار زندگی دیگری است و من فقط اینها را شنیده‌ام و بازگو می‌کنم.

احسان يارشاطر، سردبیر و مؤسس و سرویراستار دانشنامۀ «ایرانیکا»، در ۱۴ فروردين ۱۲۹۹ در همدان متولد شد. او مدرک دکترای خود را در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران اخذ کرد و پس از چندی با بورس شورای فرهنگی بریتانیا در تهران به لندن رفت و در آنجا در مدرسۀ مطالعات مشرق‌زمین و افریقای دانشگاه لندن دکترای دیگری در رشتۀ فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران دریافت کرد.

چنان‌که از خاطره‌ها و دیدگاه‌های یارشاطر برمی‌آید، تعهد او در وهلۀ نخست به کار علمی و فرهنگی بوده که در دوراهی‌ها راهنمایی‌اش کرده است. وقتی بودجۀ «ایرانیکا» قطع می‌شود، اجازه نمی‌دهد کار دانشنامه متوقف شود و، علاوه بر یافتن حامیان مالی دیگر، همۀ ثروت خود را هم در این راه صرف می‌کند، ازجمله کلکسیون‌های شخصی‌اش از اشیای تاریخی و کتاب‌های قدیمی و نقاشی‌ها و مجسمه‌هایی را که طی چند دهه به ارزششان بسیار افزوده شده است، مانند مجسمه‌ای از رودن که همین چند سال پیش در حراج کریستی به قیمت شش‌میلیون دلار فروش رفت و از سال ۲۰۰۹ تاکنون حقوق همۀ ویراستاران و کارمندان دفتر دانشنامۀ «ایرانیکا» از قِبَل فروش آن پرداخت می‌شود.

«ایرانیکا» تنها یکی از دستاوردهای فرهنگی احسان یارشاطر است، هرچند شاید مهم‌ترین آنها است؛ اما به این فهرست می‌توان موارد بسیاری را اضافه کرد، مثل «دانشنامۀ ایران و اسلام»، «مجموعۀ میراث ایران»، و فراهم آوردن امکان ترجمۀ انگلیسی «تاریخ طبری».

برخی از انسان‌ها همیشه در حال خلق کردن‌اند و ساخته‌هایشان در طول زندگانی هرگز برایشان کافی نیست. احسان یارشاطر قطعاً یکی از آنها بود. یادش گرامی و راهش پُررهرو باد.

@journalistsclub1
🔸رییس سازمان محیط زیست: موضوع خرید و فروش گونه‌های وحشی را در تعامل با پلیس پیگیری می‌کنیم/ مردم از خرید حیوانات حیات وحش خودداری کنند


شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست بیان کرد:
▫️کمکی که مردم می‌توانند بکنند، این است که اولاً از خرید این‌گونه حیوانات خودداری کنند، به‌ویژه گونه‌هایی که جزء حیات وحش هستند، مانند سنجاب‌هایی که متأسفانه به وفور خرید و فروش می‌شوند. واقعاً  این گونه‌های وحشی را خریداری نکنند.

▫️طبیعتاً اگر تقاضا وجود نداشته باشد، میزان عرضه نیز کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه میزان قاچاق این حیوانات نیز کاهش خواهد یافت.

▫️مورد دوم این است که اگر جایی حیوان وحشی مشاهده کردند، این موضوع را به مأموران سازمان حفاظت گزارش دهند./ ایلنا


Asrkhabar.com
@myasrkhabar
آماری از تشدید خشکسالی تهران/ سقوط آزاد بارش‌ها و ذخایر سدها

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران:
🔹 در طی نیم قرن اخیر، روند خشکسالی‌های تهران بدین شکل بوده که ۲ سال خشکسالی پی‌درپی داشتیم و بعد از آن، چند سال ترسالی را در تهران تجربه می‌کردیم، این برای نخستین بار است که ۵ سال خشکسالی پی‌درپی را در تهران سپری می‌کنیم./ مهر
@payamema
۱۰ پاکبان در یک سال جان باختند؛ هنوز روش‌های سنتی نظافت شهری ادامه دارد

🔹در یک سال گذشته، دست‌کم ۱۸ پاکبان در ایران هنگام کار در خیابان‌ها جان خود را از دست داده‌اند.
🔹فقط در تهران، ۱۰ نفر از آن‌ها قربانی تصادف با رانندگان شدند.
🔹شورای شهر بارها هشدار داده اما نظارت بر پیمانکاران ضعیف بوده و تغییری در وضعیت ایجاد نشده است.
🔹مدت‌ها است نظافت شهری مکانیزه شده، اما در ایران ترجیح پیمانکاران هنوز استفاده از نیروی انسانی ارزان‌قیمت است.
Asrkhabar.com
@myasrkhabar
Forwarded from سلامت نیوز
🔺🔺سیلاب در کرمانشاه در اثر قطع بلوط های زاگرس

▪️به گزارش سلامت نیوز جاری شدن سیلاب و ظغیان رودخانه در مسیر روستای جوانمیری در منطقه سرپل ذهاب در استان کرمانشاه، باعث تخریب مراتع، اراضی و محصولات کشاورزی مردم و بستر رودخانه شد.

▪️منطقه فوق که روزگاری پوشیده از بلوط های تنومند بود امروز در اثر قطع این درختان و کاهش چشمگیر عرصه های جنگلی، دچار آبگرفتگی و سیلاب شده است.

▪️از مهم ترین عوامل این تخریب و کاهش پوشش جنگلی، استفاده از زغال بلوط در بین شهروندان و بازار پرسود زغال بلوط است؛ تا آنجا که در سراسر ایران، حتی در استان های شمالی و مرکزی، در اغلب سوپرمارکت ها زغال بلوط هم به شکل بسته بندی و هم کیلویی به راحتی و علنی خرید و فروش می شود.

▪️اگر چه تولیدکنندگان زغال ادعا می کنند که برای تولید زغال، درختان بلوط را قطع نمی کنند؛ بلکه فقط از شاخه‌هایی که از قبل خشک شده‌اند استفاده می کنند اما این اتفاق، اغلب در واقعیت رخ نمی دهد.

https://www.salamatnews.com/news/384501/
🔻فعال محیط زیست به اتهام نشر اکاذیب به 7 ماه حبس تعزیری محکوم شد - سلامت نیوز

🔸این در حالی است که متخلفان "طرح گردشگری الیمالات" با وجود تایید جرایم آنها در این جنگل و حضور دادستان وقت مرکز استان مازندران و تاکید ایشان به رخ دادن جرم، هنوز نه محاکمه و نه مجازات شده اند.

🔸در همین حال سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور نیز بارها اعلام و تایید کرد که در جنگل الیمالات جرم های متعدد محیط زیستی توسط پیمانکار صورت گرفته است.

🔸حتی مصطفی نوری مشاور حقوقی وقت این سازمان در گفت وگو با سلامت نیوز در شهریور 1403 گفت که « دستور فسخ قرارداد "طرح گردشگری الیمالات" را خطاب به سرپرست اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری مازندران-ساری، صادر کرده است.» نوری گفته بود.

🔸با اینهمه نه به جرایم و تخلفات مجری "طرح گردشگری الیمالات" که قطع درخت، جابه جایی خاک و نابودی هزاران نهال و درخت و درختچه بود رسیدگی شد و نه قراردادش فسخ شد.

🔸گفته می شود روز گذشته رییس دادگستری نور نیز از سمت خود برکنار شده است که هنوز علت این ماجرا و ارتباظش با ماجرای الیمالات مشخص نیست.

https://www.salamatnews.com/news/384505

@Zaminonline
Forwarded from سلامت نیوز
🔺🔺سیلاب در کرمانشاه در اثر قطع بلوط های زاگرس

▪️به گزارش سلامت نیوز جاری شدن سیلاب و ظغیان رودخانه در مسیر روستای جوانمیری در منطقه سرپل ذهاب در استان کرمانشاه، باعث تخریب مراتع، اراضی و محصولات کشاورزی مردم و بستر رودخانه شد.

▪️منطقه فوق که روزگاری پوشیده از بلوط های تنومند بود امروز در اثر قطع این درختان و کاهش چشمگیر عرصه های جنگلی، دچار آبگرفتگی و سیلاب شده است.

▪️از مهم ترین عوامل این تخریب و کاهش پوشش جنگلی، استفاده از زغال بلوط در بین شهروندان و بازار پرسود زغال بلوط است؛ تا آنجا که در سراسر ایران، حتی در استان های شمالی و مرکزی، در اغلب سوپرمارکت ها زغال بلوط هم به شکل بسته بندی و هم کیلویی به راحتی و علنی خرید و فروش می شود.

▪️اگر چه تولیدکنندگان زغال ادعا می کنند که برای تولید زغال، درختان بلوط را قطع نمی کنند؛ بلکه فقط از شاخه‌هایی که از قبل خشک شده‌اند استفاده می کنند اما این اتفاق، اغلب در واقعیت رخ نمی دهد.

https://www.salamatnews.com/news/384501/
2025/04/08 10:26:41
Back to Top
HTML Embed Code: