Telegram Web Link
💧 آبفا تهران: از اول خرداد ‌ماه به مشترکان پرمصرف اخطار داده می‌شود .

به گزارش ایرنا از شرکت آب و فاضلاب استان تهران، سیدرسول باقری روز جمعه با اشاره به روند صعودی افزایش مصرف آب در پایتخت گفت: سناریوهایی برای روزهای سبز، زرد، نارنجی و قرمز تدوین شده است و اولویت برخورد با مصارف فضای سبز و بنایی، مشترکان تجاری و دولتی و در آخر پرمصرف‌ها و بدمصرف‌های خانگی خواهد بود.

باقری با بیان اینکه ۶۰ درصد از مشترکان تهرانی بالای الگوی مصرف ، آب مصرف می‌کنند،گفت: اخطاریه‌هایی برای این گروه از مصارف خانگی ارسال خواهد شد و در صورتی که در رفتار مصرف خود تغییری ایجاد نکنند با محدودیت مصرف مواجه خواهند شد.

معاون درآمد و امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: الگوی مصرف آب برای هر واحد مسکونی در شهر تهران در یک ماه ۱۴ هزار لیتر (۱۴ مترمکعب) آب است.

او ادامه داد: واحدهای مسکونی که تا ۲۸ هزار لیتر (۲۸ مترمکعب) آب در ماه مصرف کنند جزو پرمصرف‌ها و گروهی که بیش از ۲۸ مترمکعب آب در ماه مصرف کنند در رده بدمصرف‌های آب استان تهران قرار خواهند گرفت.

باقری با اشاره به وجود ۱۶ هزار رشته انشعاب بنایی در استان تهران گفت: ماموران تشخیص شرکت آب و فاضلاب استان تهران تمامی اشتراکات بنایی را شناسایی و رصد می‌کنند و در صورت شروع اعمال محدودیت‌ها، اولویت برخورد و اعمال محدودیت‌ها از مصارف بنایی آغاز خواهد شد.

به گفته معاون درآمد و امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان تهران با هماهنگی‌های انجام‌شده با استانداری تهران، تمامی ادارات و نهادهای دولتی این استان مکلف خواهند بود تا مصارف خود را ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهند.

كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧📊اینفوگرافیک: وضعیت خشکسالی در چهارمحال و بختیاری

خبرگزاري #ايرنا

كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🖌🗞 آماده زندگی با خشکسالی شوید.

🗞وزیر نیرو در گفت‌وگو با همشهری: برنامه سازگاری با کم‌آبی همه استان‌ها تعیین شده و در حال اجراست.

💧اردکانیان در گفت‌وگو با همشهری می‌افزاید: رقم قابل ملاحظه‌ای از نبود تعادل در منابع آب زیرزمینی ظرف 5سال آینده با اجرای برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی جبران خواهد شد.

كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
اينفوگرافي فائو . ميزان #آب #مجازي محصولات مختلف

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧⚠️کلید حل بحران آب شاید در جو زمین نهفته باشد.

💧متاسفانه ذخایر آب آشامیدنی جهان محدود است و با افزایش سرعت تغییرات جوی جوامع و ملت‌های بیشتری از این موضوع آسیب خواهند دید و زیرساخت‌های جهانی نیز قادر به بهبود اوضاع نیستند مگر آن‌ که راهی جدید برای تهیه آب برای جوامع آسیب‌پذیر بیابیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، در حقیقت چندین ماده وجود دارند که می‌توانند به بحران جهانی آب کمک کنند.

آژانس پژوهش‌های پیشرفته دفاعی آمریکا(DARPA) بر روی مواد جذب کننده‌ی آب سرمایه‌گذاری می‌کند.

اولین مورد استفاده از هیدروژل(آبژل) در یک جعبه‌ی حاوی گیاه بود که گیاهان آن بر خلاف جعبه‌ی فاقد هیدروژل رشد کردند. دانه‌های کوچک هیدروژل در طول شب رطوبت را از هوای محیط جذب و هنگام صبح آبی که جذب کرده بودند را آزاد می‌کردند تا محیطی مرطوب و مناسب برای گیاهان فراهم شود. هیدروژل می‌تواند نقش مهمی در حل بحران آب ایفا کند.

براساس مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۶ در مجله‌ی "Science Advances" منتشر شد، چهار میلیارد نفر در جهان حداقل یک ماه در سال را در بی‌آبی سپری می‌کنند و با افزایش دما و خشک شدن سایر بخش‌های جهان در اثر تغییرات جوی این موضوع بدتر خواهد شد.

این بدان معناست که ما باید به دنبال راه بهتری نسبت به روش‌های مرسوم برای یافتن آب باشیم. جو زمین تقریبا به اندازه‌ی ۱۰ درصد آب‌های شیرین دریاچه‌ها، آب در خود دارد بنابراین شاید این موضوع کمک کننده باشد.

دانشمندان در حال حاضر فناوری جمع‌آوری مه و یا شبنم از روی برگ درختان را دارند اما این روش‌ها قابل استفاده در مقیاس جهانی نیستند و محدود به مکان‌هایی هستند که در آن مه و شبنم تشکیل می‌شود و یا مکان‌هایی که تفاوت دمای شب و روز در آن‌ها زیاد است اما محققان و دانشمندان در حال ساخت موادی هستند که می‌تواند ذرات معلق آب در هوا را جذب کند و سازگاری بیشتری با نیازهای متفاوت مناطق و جوامع گوناگون دارد.

ست کوهن(Seth Cohen) مدیر این پروژه می‌گوید: دارپا بر روی این پروژه‌ی مواد جذب کننده‌ی آب ۴۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است و این آژانس دستگاهی قابل حمل می‌خواهد که انرژی کمی نیاز داشته باشد و بتواند با استفاده از جو برای کارکنان نظامی و سپس مردم عادی آب آشامیدنی تولید کند.

دو ماده‌ی جاذب آب به جنگ بحران جهانی آب می‌روند

در سال ۲۰۱۷ ماده‌ای به نام چارچوب‌های فلزی-آلیmetal-organic frameworks) (MOFs)) به موفقیت چشمگیری رسید این ماده‌ی جامد متخلخل از یون‌های فلزی ساخته شده که بوسیله‌ی مولکول‌های آلی به هم متصل شده‌اند و می‌توانند رطوبت درون هوا را به دام بیاندازند حتی اگر هوا بسیار خشک باشد و سپس آن‌ها را به صورت آب آزاد کنند.

با این حال فی ژائو(Fei Zhao) و ژو(Zhou) از دانشگاه تگزاس در آستن به رهبری گیوها یو(Guihua Yu) به فکر روش دیگری افتادند. این گروه نیز از دارپا بودجه دریافت کرده‌اند. آن‌ها از نوعی پلیمر برای تولید هیدروژل استفاده کردند اگرچه که هیدروژل برخلاف MOF‌ها نمی‌تواند در مناطق خشک آب جذب کند اما در مناطق مرطوب آب بیشتری جذب می‌کند.

محققان امیدوارند بتوانند از مواد جذب کننده‌ی آب در شرایط دیگری مثل تهویه هوا و خاکی که خودش خود را آبیاری می‌کند استفاده کنند.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
📊💧سرانه مصرف آب روزانه خانواده شما چقدر مي‌باشد؟

💧شما مي‌توانيد با وارد كردن اطلاعات مرتبط با الگوي مصرف آب خانواده خود، ميزان سرانه و مصرف آب در بخش‌هاي مختلف را به دست آوريد.

🔗لينك سامانه طراحي شده توسط شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور در اين زمينه

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧🔴با وجود کاهش بارش و توصیه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به ممنوعیت برنجکاری: تغییر سیاست کشت برنج در استان های کم آب

🖌🗞گزارش روزنامه ايران (لينك)

🖌بنفشه زهرایی، دبیرکارگروه ملی سازگاری با کم آبی، در پاسخ به این سؤال که آیا ممنوعیت کشت برنج به استان‌های دیگر ابلاغ شده است، گفت: براساس‌ بندی که در قانون بودجه امسال آمده، ممنوعیت یا محدودیت کشت برنج به کارگروه‌های سازگاری با کم آبی در استان‌ها واگذار شده است، اما ما در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در مکاتبه با تمام استان‌ها توصیه کردیم که امسال به روال سال‌های قبل، به‌خاطر کاهش بارش، کشت برنج بجز دو استان گیلان و مازندران در استان‌های دیگر محدود شود اما تصمیم‌گیری نهایی با کارگروه‌های استانی است که تا کنون فقط 3 استان لرستان، ایلام و فارس ممنوعیت کشت برنج را به کشاورزان اعلام کرده‌اند؛ در مورد استان‌های دیگر هنوز کارگروه‌ها تصمیمی نگرفته‌اند و به ما اعلام نشده است.

🔗مصوبه سال 1397 هيات وزيران در اين خصوص (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
بخشي از گفتگوي وزير نيرو با روزنامه همشهري در خصوص موضوع سازگاري با كم آبي

🔴شما با برنامه سازگاری با کم‌آبی آمدید، در این سال‌ها چه کردید؟
این کاری است که از همان سال 96شروع کردیم. برای نخستین‌بار موضوع سازگاری با کم‌آبی به تصویب دولت رسید و کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی شکل گرفت. حالا با گذشت 3سال از فعالیت این کارگروه و کمیته‌های استانی و صرف 59هزار نفرساعت کار کارشناسی و مشارکت همه‌جانبه دستگاه‌های مختلف شامل وزارتخانه‌های نیرو، جهادکشاورزی، صمت، کشور، سازمان برنامه و بودجه و سازمان حفاظت از محیط‌زیست، الان در مقیاس ملی شاهد اجرای پروژه‌ها و طرح‌های سازگاری با کم‌آبی در تمام استان‌ها هستیم و دستگاه‌های اجرایی در بالاترین سطح بر سر برنامه‌ها توافق و آنها را امضا کرده‌اند. در این بین مشخص شده چه میزان از مصارف آب در بخش کشاورزی بدون آسیب دیدن امنیت غذایی و تولید محصولات غذایی باید کاسته شود و چه اندازه از تلفات آب شرب باید در شبکه کاهش یابد و تا چه مقدار باید صنایع به پساب‌ها متکی باشد. حتی در این برنامه ملی، میزان برداشت آب از دریا و نمک‌زدایی آن برای مصارف خاص مشخص شده است؛ بنابراین رقم قابل‌ملاحظه‌ای از نبود تعادل در منابع آب زیرزمینی ظرف 5سال آینده با اجرای برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی جبران خواهد شد و شاهد کاهش فرونشست زمین در آینده خواهیم بود. مهم‌تر اینکه به درجه‌ای از توسعه‌یافتگی رسیده‌ایم که پذیرفته‌ایم موضوع آب مسئله‌ای بین‌بخشی است و ضرورت دارد با مدیریت مصرف وضع را بهبود ببخشیم. این یک دستاورد مهم است که نتایج آن در آینده بهتر نمایان خواهد شد. البته شرایط تحریم مسائل دیگری را هم اضافه کرد.

🔴چه مسائلی را ؟
برنامه دشمنان این آب و خاک، این بود که از همین شرایط اقلیمی و خشکسالی و کمبود آب، برای کاهش تاب‌آوری و افزایش التهاب در جامعه بهره ببرند و ایران را با پدیده تشدید تنازع بر سر منابع آب مواجه سازند؛ به همین دلیل در وزارت نیرو به‌عنوان یک پاتک به این برنامه و تحرکات روانی، برنامه‌هایی را ایجاد کردیم تا افزایش سطح تاب‌آوری جامعه را تقویت کنیم و اجازه اختلال روانی نسبت به تامین آب را ندهیم.

🔴تا چه اندازه تلاش شما برای سازگاری با کم‌آبی نهادینه شده و آیا مطمئن هستید این کار در دولت‌های آینده تداوم خواهد داشت؟
2نکته را نمی‌شود انکار کرد و نوع بشر فارغ از جغرافیا، ایدئولوژی و نظام سیاسی حاکم نمی‌تواند از آن عبور کند؛ نخست گذشت عمر که قابل جبران نیست و دیگر فهم و آگاهی عمومی. پس به همان اندازه که نمی‌توانیم منکر گذر عمر خود باشیم، فهم و آگاهی مردم هم از دست نمی‌رود. البته ممکن است تجاهلی صورت بگیرد و ابراز جهل و ناآگاهی به شکلی اتفاق بیفتد، اما نمی‌توانیم واقعیت را کتمان کنیم و به‌نظرم پوشاندن حقیقت، همان کافر شدن و امر مذموم و به‌معنای کفران است. الان به واسطه دانش و نیروی انسانی ارزنده‌ای که در کشور داریم، به سطحی از درک در مسائل رسیده‌ایم که فرهنگ سازگاری با کم‌آبی ماندنی خواهد بود؛ هرچند ممکن است در روش‌های اجرایی، نظام حکمرانی و تعیین اولویت‌ها فراز و فرودی ایجاد شود، اما مردم به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر نمی‌شود غذای یک کشور 90- 80میلیون نفری را با روش آبیاری غرقابی تامین کرد و مستقل ماند؛ درحالی‌که با آب خیلی کمتر می‌توان همان محصول را تولید کرد. پس نمی‌توان منکر آگاهی شد. الان کشت گلخانه‌ای به‌عنوان یک کشت سودآور با مصرف آب کمتر پذیرفته شده و ما سازوکارها را کنار نگذاشته‌ایم و 3سال است که بعد از مقاومت‌هایی که شد، هم وزارت نیرو و هم جهادکشاورزی متوجه شده‌اند که روش‌های قبلی دیگر جواب نمی‌دهد و باید با هم کار کنیم و نتیجه هم گرفتیم و در همین روزها آن‌ هم بعد از 40سال توانستیم لایحه قانون جامع آب را با مشارکت همه دستگاه‌ها و ذی‌نفعان البته نه به‌صورت مشارکت 100درصدی تدوین کنیم. الان نتیجه هزاران ساعت کار مشترک کارشناسی در قالب لایحه تقدیم دولت شده که ان‌شاءالله به‌زودی تقدیم مجلس خواهد شد.

🖌🗞🗞لينك گزارش كامل روزنامه همشهري از اين گفتگو
همشهري. خشكسالي.pdf
6.2 MB
🗞#همشهري_درنگ

🖌موضوع روز دوشنبه 27 ارديبهشت‌ماه #خشكسالي (لينك)

🔴چرا خشکسالی دغدغه مردم نیست؟

🔴گفت‌وگو با مصطفی آبروشن، جامعه‌شناس، درباره تأثیرخشکسالی بر مهاجرت در ایران

🔴رسم سازگاری با خشکسالی

🔴هشدار برای خشکسالی

🔴صحبت از بحران، مشکلی را حل نمی‌کند،‌ وقت مدیریت است و....

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥📊⚠️🔴هشدار؛ وضعیت قرمز سدهای کشور

#ايرنا
✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧 چرا #خشکسالی دغدغه مردم نیست؟

🖌🗞نظرسنجی از کارشناسان محیط‌زیست و جامعه درباره عوامل بد‌مصرفی آب در ایران

🗞🔗گزارش روزنامه همشهري (لينك)

🔴کامل دلپسند، جامعه‌شناس:پس از انقلاب به دلایل مختلف اینطور در ذهن ایرانی‌ها جا افتاد که برق، آب و نفت رایگان هستند. این تصور ذهنی نادرست درباره دردسترس‌بودن یا رایگان‌بودن این موارد، باعث شد ما هرگز در مصرف انرژی، آب و دیگر حامل‌های انرژی جنبه مراعات را رعایت نکنیم. باید در سطح ارزشگذاری فردی این اعتقاد را بپرورانیم که آب سرمایه است و این سرمایه قیمت دارد. یک‌سری منفعت‌طلبی‌های فردی وجود دارند که خود را در الگوی مصرف آب به خوبی نشان می‌دهد: « پول دارم پس هزینه آن را می‌دهم».

🔴دکتر علیرضا کریمی جاوان، روانکاو شناختی:امروز مشکلی به نام کم‌آبی در کشور وجود دارد اما وقتی فرد به رفتار کل جامعه و فراتر از آن به تصمیم تصمیم‌گیرندگان در مواجهه با این مشکل و برای مدیریت بحران اطمینانی نداشته باشد، خطر را خارج از کنترل خود می‌بیند و تلاش می‌کند از هرفرصتی به نفع خود استفاده کند.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️وزیر نیرو هشدار داد: خشک‌ترین تابستان 50 سال اخیر (لينك گزارش روزنامه ايران)

⚠️🔗لينك وضعيت بارش
join👉 @WaterOnline
💧 با روشن‌شدن کولرهای آبی طی روزهای اخیر به‌طور متوسط 200 لیتر آب در شبانه‌روز بر مصرف هر خانوار افزوده می‌شود. این میزان از استاندارد مصرف روزانه یک فرد ایرانی بیش‌تر است، بنابراین می‌توان فرض کرد که هر خانوار در صورتی‌که از یک کولر آبی استفاده کند گویی یک نفر به سرانه مصرف افراد افزوده شده است.

در تهران حدود سه میلیون کولر آبی وجود دارد؛ با چند راهکار ساده می‌توان میزان مصرف آب کولرها را کاهش و از هدررفت آن جلوگیری کرد.

چنان‌چه کولرها در معرض نور آفتاب قرار گیرند آب داخل آن‌ها با سرعت زیادی تبخیر می‌شود و در نتیجه مصرف آب‌شان افزایش می‌یابد. این در حالی است که قرارگرفتن کولرها در سایه و یا نصب سایه‌بان روی آن‌ها، ضمن افزایش کارایی کولر و کاهش مصرف انرژی، از هدررفت آب ناشی از تبخیر نیز جلوگیری می‌کند.

نشتی کولر و تنظیم‌نبودن شناور آن‌ها نیز موجب هدررفت آب می‌شود. با کنترل شناور، شیلنگ، اتصالات و یا تعویض قطعات فرسوده آن در ابتدای فصل گرما از نشتی‌های احتمالی آب کولر جلوگیری خواهد شد.
ظرفیت هوادهی کولر باید با توجه به حجم فضایی که کولر باید خنک کند انتخاب شود.

join👉 @WaterAdaptation
💧⚠️🖌🗞آمارها حاکی است ذخایر آبی در سدهای استان‌های هرمزگان، خراسان رضوی، اصفهان و تهران بحرانی است.

🖌🗞گزارش روزنامه همشهري (لينك)

join👉 @WaterAdaptation
💧🖌فهرست اقدامات اجرايي پايش مصرف آب و جلوگيري از اتلاف آب در كاربري‌هاي خانگي

🖌📘برگرفته از كتاب توصيه‌هاي ساده براي مديريت مصرف آب (لينك دريافت كتاب)

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧کشت برنج و سایر محصولات پرآب طلب به صورت غرقابی در گلستان ممنوع است/ قطع برق چاه های پرمصرف

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در مصاحبه با رادیو سراسری گفت و گو در خصوص کشت غرقابی شالی در این استان گفت: با توجه به اینکه در سال آبی جاری با معضل خشکسالی رو به رو هستیم، کشت شالی و سایر محصولات پر آب طلب به شکل غرقابی در گلستان ممنوع است.

به گزارش شبکه خبری اب ایران، سید محسن حسینی در پاسخ به این سوال که برای نظارت بر کشت غرقابی در استان گلستان چه اقداماتی از سوی آن شرکت انجام شده ، گفت: آبان 97 هیئت وزیران مصوبه ای مبنی بر ممنوعیت کشت برنج در همه استان ها به جز مازندران وگیلان را تصویب کرد،اما در استان گلستان 15 هزار هکتار نسق های قدیمی وجود دارد که سابقه کشت برنج دارند.وآن چه مد نظر ما بود ممنوعیت کشت برنج با آب چاه ها بود.

حسینی بیان کرد: در قانون بودجه 1400 مصوب شد کشت برنج در مناطق مختلف کشور در چار چوب سیاست های کلی نظام و با هماهنگی دستگاه های ملی و به تشخیص کارگروه سازگاری با کم آبی استان ها تعیین بشود که درکارگروه سازگاری با کم آبی استان ، مصوب شد با توجه به اینکه در سال آبی جاری با معضل خشکسالی رو به رو هستیم، کشت شالی و سایر محصولات پر آب طلب به شکل غرقابی ممنوع شود.

وی افزود:کشت برنج به صورت غرقابی در هر هکتار بین 12 تا 18 هزار متر مکعب آب نیاز دارد ولی در خشکه کاری برنج این مقدار به به 7 تا 8 هزار متر مکعب میرسد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بیان کرد: اقدامات فرهنگی و ترویجی، اعمال محدودیت ها و همچنین اقدامات سلبی از جمله راهکارهایی است که برای کاهش کشت غرقابی شالی در استان باید انجام شود .

وی افزود: کاشت محصولات جایگزین اقتصادی از دیگر راهکارهاست که جهاد کشاورزی باید یک کشاورز را به نقطه ای هدایت کند که با آب کم وبا صرفه اقتصادی بالا محصولات دیگر را جایگزین شالی کنند.

حسینی بیان کرد: در اختیار قرار ندادن سوخت ونهاده های دولتی بذر و کود و سم به کشاورزانی که کشت شالی غرقابی انجام می دهند، از جمله این محدودیت ها است.
به گفته وی قطع برق چاه های برقی که بیش از پروانه مصرف می کنند و همچنین صدور اخطاریه و اخذ جریمه از کشاورزانی که از این قانون تخطی می کنند از دیگر راهکارهای سلبی است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#چرخه_هيدرولوژيكي
انيميشن آموزشي ناسا با موضوع چرخه هيدرولوژيكي

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چهار راهكار براي مديريت #خشكسالي‌ و كاهش مصرف آب

#نشر دهيم و #آگاهي بخشيم.

از مجموعه سخنراني‌هاي تد

كانال خبري خانه آب ايران

با ما همراه باشيد.


join👉 @WaterOnline
گشتی در بزرگترین گلخانه شیشه‌ای هیدروپونیک خاورمیانه

راندمان تولید این گلخانه معادل ۴۵۰ تن به ازای هر هکتار است، افزود: بهره وری مصرف آب در این گلخانه برابر حدود ۲۰ کیلوگرم بوده که یکی از بزرگترین موفقیت‌های کشور در زمینه بهره وری کشاورزی با وجود محدودیت‌های آبی محسوب می‌شود.

مجموعه گلخانه‌ای ارس تارلا امین و ارس تارلا امیر واقع در منطقه آزاد تجاری ارس، در سال ۹۴ با سرمایه گذاری ۱۳۷۷ میلیارد ریالی بخش خصوصی و با هدف تولید سالانه ۱۲ هزار و ۷۰۰ تن انواع محصولات کشاورزی گلخانه‌ای و اشتغالزایی ۹۶ نفر کلید خورده و اکنون به عنوان بزرگترین مجموعه گلخانه‌ای ‌مدرن شیشه‌ای هیدروپونیک در سطح خاورمیانه فعالیت می‌کند.

مجتمع گلخانه ارس تارلا امین که احداث آن در سال ۹۴ کلنگ زنی شده و در سال ۹۵ به بهره برداری رسیده است، در مجموع با مساحت عرصه ۵۰ هکتار در حاشیه رود ارس با کادر مجرب متشکل از کارشناسان و متخصصان کشاورزی فعالیت می‌کند.

عملکرد محصول گوجه فرنگی به ازای هر هکتار برابر ۴۵۰ تن است که امسال ۵۲ هکتار به زیر کشت این محصول رفته است. محصول فلفل نیز در ۳۰ هکتار کشت شده و بنا بر پیش بینی‌ها ۳۲۰ تن در هر هکتار محصول به عمل خواهد آمد که در مجموع با کشت سه هکتاری از محصول بادمجان با عملکرد ۳۰۰ تن در هکتار، حدود ۴۰ الی ۴۵ هزار تن محصول در مجموعه گلخانه ارس تارلا تولید می‌شود.

اسکندی با اشاره به اشتغال مستقیم ۱۳۵۰ نفر در این مجموعه، افزود: ۳۰ هزار تن از محصولات گلخانه معمولا با قیمت‌هایی به مراتب بالاتر به بازار کشورهای روسیه، حاشیه خلیج فارس و حتی کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

مجموعه ارس تارلا امیر نیز در امتداد مجتمع قبلی و با مساحت عرصه ۸۰ هکتار در سال گذشته با دستور رییس جمهور محترم به مرحله افتتاح رسیده و اکنون در حال کشت محصولات است. در مجموع از این دو گلخانه بزرگ شیشه‌ای کشور، سالانه بالغ بر حدود ۴۰ الی ۴۵ هزار تن محصول تولید می‌شود که سهم قابل توجهی از آن به خارج صادر می‌شود.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/09/24 15:28:52
Back to Top
HTML Embed Code: