Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
🔹خودکفایی در تولید #برنج

براساس گزارش مرکز آمار ایران، مصرف سرانه برای هر ایرانی ۳۵ کیلوگرم محاسبه شده که با توجه به جمعیت ۸۳ میلیون نفری نیاز مصرفی برنج کشور ۲.۹ تا سه میلیون تن است. امسال تولید برنج با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب به ۲.۹ تا ۳ میلیون تن خواهد رسید که به این ترتیب، تولید داخلی نیاز کشور را تأمین می‌کند. عبدالمهدی بخشنده، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه امسال تولید برنج در کشور 42 درصد افزایش یافته است از خودکفایی در این محصول استراتژیک خبر داد. به این ترتیب با افزایش تولید برنج نیاز داخلی از تولید تأمین می‌شود.

📌لينك گزارش روزنامه ايران

Join👉 @WaterOnline💧
Forwarded from Water Online
❇️جایگزینی تامین آب شرب از طریق "نانو" به‌جای روش‌های پرهزینه انتقال آب
🧬🧪🧬
🔸وزیر نیرو با بیان اینکه با استفاده از فناوری «نانو» قادر به تامین آب قابل شرب برای برخی از نقاط خاص کشور هستیم، گفت: این روش می‌تواند جایگزین روش انتقال آب با مسایل متنوع سیاسی و فرهنگی و صرف هزینه‌های زیاد شود.

شرح خبر

#خبر

Join👉 @WaterOnline💧
❇️میزان هدررفت آب در ایران چقدر است؟

🔸میزان آب با درآمد در ایران ۷۵.۲ و آب بدون درآمد ۲۴.۸ درصد است. در این میان، میزان هدررفت واقعی ۱۲.۶، هدررفت ظاهری ۱۰.۷ و مصارف مجاز بدون درآمد ۱.۵ درصد است.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation💧
Forwarded from Water Online
❇️استفاده بهینه از منابع آب مستلزم بهره‌برداری اصولی و هوشمندانه است

🔸استاد گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: استفاده بهینه از منابع آب به عنوان یک سرمایه راهبردی ملی و ودیعه‌ای برای نسل‌های آینده، مستلزم بهره‌برداری اصولی و هوشمندانه است تا بتوان بر چالش‌های مربوط غلبه کرد.

شرح خبر

#خبر

Join👉 @WaterOnline💧
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️«لوفا» میوه پارچه‌ای با خاصیت فراوان و محصولی با نیاز آبی کم

🔸گیاه لوفا مختص مناطق گرمسیری قاره آمریکاست و دارای خاصیت دارویی است.

@WaterAdaptation💧
❇️ایران اولین کشور دنیاست که در آن کشاورزی آغاز شد.

🔸انسان اولیه برای اولین بار در فلات ایران به کشت و آبیاری و پرورش دام مشغول شد

🔸با این تفاسیر ايران پيشینه ١٢هزار ساله در كشاورزى دارد!

لینک وب‌سايت #سازگاری_با_كم_آبی:
🌐http://waterhouse.ir/wsa

@WaterAdaptation💧
Forwarded from Water Online
❇️توضیحات وزیر نیرو درباره انتقال آب خزر به سمنان

🔸وزیر نیرو گفت: طبق قانون پروژه‌های منابع آب و به ویژه پروژه‌های بزرگش در مرحله اول نیازمند تخصیص آب است، بعد سازمان محیط‌زیست در این زمینه مجوز زیست‌محیطی می‌دهد و بعد از آن وزارت نیرو باید تخصیص اولیه خود را بدل به مجوز نهایی کند.

اردکانیان در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود دلیل اصلی انتقال آب دریای خزر به سمنان، وجود زادگاه رئیس جمهوری در آن استان است، اظهار کرد: من همیشه گفته‌ام که دولت و همه وزرا بر اساس قانون، همه ملاحظات فنی، زیست‌محیطی و اجرایی را در نظر بگیرند و غیر از این هم نخواهد بود.

شرح خبر

#خبر

Join👉 @WaterOnline💧
📊اینفوگرافیک؛ ۱۰ راهکار ساده برای صرفه‌جویی در مصرف آب

منبع: نیروآنلاین

@WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧⚠️ تهراني‌ها از ابتداي سال تا 26 مهرماه، 673 ميليون مترمكعب مصرف آب داشته‌اند كه نسبت به سال گذشته 5/9 درصد افزايش داشته است.

🔹 برگرفته از كانال شركت آبفاي تهران

Join👉 @WaterOnline💧
Forwarded from Water Online
در شهر گوتنبرگ سوئد در بیشتر ایستگاه‌های اتوبوس، با انرژی خورشید می‌تونید تلفنتون رو شارژ کنید و از وای‌فای رایگان استفاده کنید.

اینستاگرام خانه آب ایران👇
instagram.com/IranWaterHouse

Join👉 @WaterOnline💧
نگاهی به وضعیت بارندگی‌های سال آبی جدید در ایران

⭕️بارندگی‌های کشور به ۶ میلی‌متر رسید/ ۵ استان تاکنون بارش نداشته‌اند

🔸سال آبی جدید در حالی از ابتدای مهرماه در کشور آغاز شده که ۲۴ استان کشور بارندگی‌های کمتری را نسبت به مدت متوسط بلندمدت تجربه می‌کنند و در پنج استان کشور تاکنون یک میلیمتر بارندگی نیز به ثبت نرسیده است.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو

شرح خبر

#خبر

Join👉 @WaterAdaptation💧
⭕️ نقشه موقعیت کارخانجات فولاد و پتروشیمی‌ها (به عنوان صنایع بشدت آب بر) بر روی دشت‌های کشور و وضعیت دشت‌های کشور از نظر ممنوعیت برداشت از آبخوان

همانطور که مشاهده می‌شود عمده کارخانجات فولاد و پتروشیمی‌های کشور (به عنوان صنایع بشدت آب بر) در دشت‌های "ممنوعه" و "ممنوعه بحرانی" و عمدتاً در مناطق خشک با مشکلات جدی آبی احداث شده‌اند.

تعداد بسیار ناچیز این کارخانجات در سواحل گسترده جنوبی کشور (دریای عمان و خلیج فارس) و استقرار عمده آنها در مناطق کویری و خشک کشور نیز قابل تأمل است!

سیاستگذاری و آشنایی با الفبای سیاستگذای آب از جمله مسائل مغفول مانده در کشور است که کمتر توجهی به آن شده و می‌شود.

⭕️ علی‌رغم مسائل و تبعات بسیار جدی این سیاستگذاری‌های غلط، چرایی و الزام‌تراشی برای طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای به بهانه تأمین نیاز صنعت! قابل تأمل است.

حجت میان‌آبادی
برگرفته از کانال دیپلماسی آب

@WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
🌀دومین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدررفت و بازیافت

📆 ۱۹ الی ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۸

🎓دانشگاه تهران

مهلت ارسال مقالات تمدید شد.

🔸برگزاری برنامه های مختلف شامل نمایشگاه، کارگاه های آموزشی، نشست های تخصصی، کلینیک صنعت، بازدید، مسابقه پایان نامه برتر و ... مناسب برای دانشجویان و صنعت گران

☎️برای اطلاعات بیشتر به سایت همایش مراجعه فرمایید.
🌐www.iwwa-conf.ir

join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
میزان مصرف آب تهران بار دیگر به بالای سه میلیون متر مکعب رفت.

منبع: مجله آب تهران

@WaterAdaptation
۶ هزار هکتار سیستم نوین آبیاری در سیستان و بلوچستان درحال اجرا

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۶ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان امسال در حال تجهیز به سیستم‌های نوین آبیاری است.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
❇️آبخیزداری و آبخوان‌داری؛ راه مقابله با پدیده فرونشست زمین

🔸مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: انجام فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری به منظور تغذیه دشت‌ها، کاهش بهره‌برداری از سفره‌های زیرزمینی و تغییر الگوی کشت از اقدامات پیشگیرانه و مقابله با پدیده فرو‌نشست زمین است.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧 کمبود آب ترمز صنعت پتروشیمی ایران را می‌کشد؟

💧به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، برنامه ایران برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی در نزدیکی فیروزآباد همه پیش شرط های لازم برای شروع یک پروژه عظیم را دارد: موافقت مقامات ارشد نظام، تامین مالی و منابع عظیم گازی برای تامین خوراک مجتمع.

اما با گذشت یک دهه، کار ساخت این مجتمع تنها 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. علت کندی کار، کمبود منابع آبی است که باید برای خنک سازی این مجتمع مورد استفاده قرار گیرد.

حمیدرضا سلیمان نژاد، یکی از مدیران این پروژه در این باره گفت: «در مطالعات اولیه پروژه، اشتباهاتی در محاسبه مقدار آبی که این مجتمع نیاز دارد صورت گرفته است... آنها متوجه شده اند که این مجتمع آب خیلی زیادی لازم دارد، اما منطقه توانایی تامین این میزان آب را ندارد.»

سرنوشت مجتمع پتروشیمی فیروزآباد، سرنوشت مشابه سایر پروژه های پتروشیمی در ایران است. با وجود اینکه ایران دارای منابع عظیم نفت و گاز است و تمایل دارد تولید محصولات پایین دستی را که با سهولت بیشتری می توانند تحریم های را دور بزنند، کمبود منابع آبی یکی از موانع پیش روی پروژه های اینچنینی به شمار می رود.

بر اساس برآوردهای رویترز، حداقل دوازده پروژه پتروشیمی، کود شیمیایی و پالایشگاهی با ظرفیت تولید مجموعا بیش از 5 میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال به دلیل مشکل کم آبی به تاخیر افتاده است.

این فهرست از طریق رصد گزارش های رسانه های دولتی، اظهارات مدیران پروژه ها، تجار و جزئیات منتشر شده توسط برخی از شرکت ها و یا سهامداران عمده ای طرح ها جمع آوری شده است.

شرکت پتروشیمی فسا و شرکت پتروشیمی داراب که هر کدام 30 درصد از سهم شرکت پتروشیمی فیروزآباد را در اختیار دارند، حاضر به اظهارنظر در این زمینه نشده اند.

یک تاجر ایرانی که در پروژه های پالایشگاهی فعالیت داشته است در این باره گفت: «بسیاری از این پروژه ها توسط آن دسته از نمایندگان مجلس پیشنهاد شده اند که تلاش داشته اند در حوزه های انتخابیه خود اشتغالزایی کنند. متاسفانه مطالعات فنی تا حد زیادی در این پروژه ها نادیده گرفته شده است.»

کمبود آب یکی از چالش هایی است که تهران جهت افزایش تولید فرآورده های پتروشیمی خود جهت دور زدن تحریم ها با آن مواجه است. ردیابی محموله های پتروشیمی دشوارتر از ردیابی محموله های نفت خام ایران است.

بر اساس برآوردها، ارزش صادرات نفت ایران به دلیل تحریم های دولت آمریکا به حدود 700 میلیون دلار در ماه کاهش یافته است. اما تهران ماهانه حدود 500 میلیون دلار فرآورده نفتی صادر می کند.

پالایشگاه های نفت و دیگر مجتمع های فرآوری نفت برای خنک سازی تجهیزات خود به آب احتیاج دارند. تولید یک گالن بنزین نیازمند 0.61 تا 0.71 گالن آب است. اما هدایت منابع محدود آبی از زمین های کشاورزی به سمت صنعت پتروشیمی چندان عاقلانه نیست.

پروژه فیروزآباد در یک منطقه خشک در جنوب کشور کلنگ زنی شده و هدف آن تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن است. بر اساس برآوردها، مجتمعی با این ظرفیت سالانه بیش از 2 میلیون تن آب مصرف می کند. دولت که نگرانی پایین آمد سطح سفره های آبی کشور است، خواهان انتقال این پروژه 500 میلیون دلاری به مناطق ساحلی است تا بتوان از آب دریا برای خنک سازی تجهیزات آن استفاده کرد، اما مقامات محلی مخالف انتقال پروژه هستند و همین عامل توقف کار این طرح شده است.

تاخیر در تکمیل کار این پروژه موجب اختلال در 4 پروژه دیگری شده که قرار بوده از اتیلن تولیدی این مجتمع استفاده کنند. اما به رغم چالش های موجود، ایران ظرفیت پالایشگاهی خود را افزایش داده و در ماه فوریه به خودکفایی در صنعت بنزین رسیده است.

مجتمع های پتروشیمی ایران هم اکنون ظرفیت تولید سالانه 65 میلیون تنی را دارند که 22.5 میلیون تن آن صادر می شود. دولت قصد دارد ظرفیت این مجتمع ها را در طی 2 سال به 91 میلیون تن و در طی 5 سال به 130 میلیون تن برساند. ظرفیت پالایشگاهی ایران هم اکنون حدود 2.23 میلیون تن است که مقام دوم را پس از عربستان در منطقه در اختیار دارد.

📌لينك خبر در خبرگزاري تسنيم

Join👉@WaterOnline💧
Forwarded from Water Online
📸عکس روز: برداشت زعفران در گلستان

استان گلستان در شمال شرقی ایران مرکز کاشت زعفران است؛ طلای سرخ. اینجا روستای وامنان از توابع شهرستان آزادشهر در گلستان است. این روستا با جمعیت دو هزار نفری‌اش به دلیل کشت زعفران ممتاز، شهرتی جهانی کسب کرده است.

وبسایت خانه آب ایران:
🌐waterhouse.ir

Join👉 @WaterOnline💧
❇️با استفاده از توری آب تولید کنید

🔸یکی از جدیدترین روش‌ها در بسیاری از نقاط دنیا برای بدست آوردن آب استفاده از مه است که اصطلاحا به آن clouds fishing گفته می‌شود.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
ترويج فرهنگ صرفه‌جويی هم‌زمان با روز ۱۳ آبان


🔹 آموزش روش‌هاي مصرف درست آب به دانش‌آموزان دبستان استاد عظیم توسط روابط عمومی آبفای منطقه ۴ تهران

منبع: مجله آب تهران

@WaterAdaptation
2024/09/25 03:19:51
Back to Top
HTML Embed Code: