Telegram Web Link
💧 تا چه زمانی باید در مصرف آب صرفه‌ جویی کرد؟
#اعتماد_آنلاين

💧به اعتقاد مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب، قرار نیست کشور ما تبدیل به کشوری پرآب شود یا در قدیم کشور پرآبی نبوده و در آینده هم نخواهد شد.اتابک جعفری، مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب معتقد است صرفه‌جویی در مصرف آب باید به یک فرهنگ رفتاری یا «تغییر الگوی مصرف» منجر شود.

💧به گزارش #همشهری_آنلاین (لينك متن كامل گفتگو) ، مهم‌ترین بخش‌های گفتگوی اتابک جعفری را می‌خوانید:

💧نکته اول اینکه معنی مستتر ذاتی کلمه «صرفه‌جویی» در نهاد خود به یک بحران در یک بازه کوتاه یا به‌عبارتی موقتی دلالت دارد.
💧موضوع کم‌آبی مختص ۵۰ یا حتی ۱۰۰ سال گذشته نیست. وقتی در کتیبه‌های مثلا دوره هخامنشی نگاه کنیم نوشته است که «خداوندا کشور ما را از خشکسالی و دروغ در امان دار» این یعنی اینکه ما همیشه با کم‌آبی روبرو بوده‌ایم.
💧پس می‌توان نتیجه گرفت که کلمه «صرفه‌جویی» باید به «تغییر الگوهای رفتاری» ما در قبال آب تغییر پیدا کند. چرا که ایرانیان قدیم با علم به کمبود آب، رفتاری با آن می‌کردند که امروزه به آن «سازگاری» می‌گوییم.
💧 یعنی قرار نیست مثلا کشور ما تبدیل به کشوری پرآب شود یا در قدیم کشور پرآبی نبوده و نخواهد شد. ممکن است که دوره‌های کوتاه مدت «خشکسالی» یا «ترسالی» داشته باشیم.
💧ماهیت اقلیم ایران همان کم‌آبی است. پس باید چکار کرد؟ همان کاری که نیاکان ما انجام می‌دادند. یعنی رفتاری با آب می‌کردند که در عین کم‌آبی، ایران همواره به نسبت کشورهای منطقه بسیار آباد و توسعه یافته بود و خاک حاصلخیزی نیز داشته است.
💧 صرفه‌جویی برای یک دوره کوتاه مدت باید منجر به تغییر الگوی رفتاری و در نتیجه اصلاح الگوی مصرف شود.
💧 ما باید همواره و همیشه باید با آب بر اساس منابع و وضع موجود رفتار کنیم. منابع آب را نمی‌توان زیاد کرد. کشور ما دارای منابع آب محدود است.
💧به‌طور مثال در درون فلات مرکزی ایران ما فاقد رودخانه‌های چهارفصل پرآب و با مسیر طولانی هستیم. این خودش می‌تواند از موانع توسعه باشد.
💧کشورهایی مانند عراق، مصر، هند، چین، ترکیه و خیلی از کشورهای اروپایی دارای رودخانه‌هایی هستند که گاهی طول کشورشان را هزاران کیلومتر طی می‌کنند و بسیاری از حوضه‌های سرراه خود را سیراب می‌کنند.
💧قطعاً کشور ما در تحقیقات و ساخت‌وساز در حوزه نگهداشت و حفظ آب درون سرزمین جزء برترین‌هاست. اما شناخت سرزمینی دقیق لازم است. هرگونه دخل و تصرف در طبیعت پیامدهای خود را دارد.
💧ما برای شرب، آب به‌مقدار کافی در کشورمان داریم. تأسیساتی که در ایران است در زمینه آب شهری بسیار پیشرفته است. امروز ما با کیفیت‌ترین آب شرب را در قیاس با کشورهای پیشرفته داریم.
💧نکته اصلی ما در مبحث «توسعه» است. آغاز روند صنعتی شدن ایران تحت نام «توسعه» به‌طور طبیعی مصرف منابع را افزایش داد.
💧تا پیش از آن همچنان مردم ایران الگوی صحیح مصرف آب را داشتند. عدم آینده‌نگری در طول ۶۰ سال گذشته رفتار ما ایرانیان را در مصرف آب تغییر داد.
💧اگر ما مدیریت صحیح مصرف آب را با نگاهی حاکمیتی و کلان برای تمامی دستگاه‌های کشور داشته باشیم، مانعی برای توسعه نخواهیم داشت. مشکل در همان بدمصرفی است. در کجای دنیا در منطقه‌ای خشک و کم آب برنج می‌کارند؟
💧امروزه برای صنعت، تکنولوژی راهکارهای مناسبی دارد. «پسآب» در کشورهای توسعه‌یافته موضوعی فراگیر شده است. کشوری مثل مالزی و سنگاپور که اصلاً روی آب هستند، بازچرخانی آب یا همان «پسآب» را در دستور کار دارند.
💧 تا پایان برنامه هفتم توسعه همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار از آب شرب سالم برخوردار خواهند شد.
💧طرح جهاد آبرسانی از بزرگ‌ترین طرح های دولت در حوزه آب است که اجرای کامل آن در ۱۰ هزار روستا ۴۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
💧درست است که منابع آبی ممکن است دور از این روستاها باشد، ولی با انتقال آب چند اصل مهم انجام می‌شود. اول اینکه آب به‌صورت پایدار در اختیار این روستاییان قرار می‌گیرد ولی بحث دوم بهداشت و در نهایت کنترل مصرف است.
💧خط قرمز نظام در زمینه تامین آب شرب است. ما حتی در دشت‌های ممنوعه وقتی بحث آب شرب مطرح می‌شود دیگر هیچ محدودیتی نداریم. این محدودیت تنها در خصوص صنعت و کشاورزی است.
💧نکته‌ای که در این بین حائز اهمیت است و گاهی موجبات بدفهمی شده این است که این روستاها پیش از این آب داشته‌اند، ولی پایدار نبوده است. پس از اتمام این پروژه که تقریباً ۱۶ ماه از آن گذشته، شاهد تحول بزرگی در آبادانی و در نهایت تأمین عدالت اجتماعی و البته امنیت خواهیم بود.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧لزوم سازگاری با شرایط اقلیمی جدید برای تولید گندم

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: برای تولید گندم باید با شرایط اقلیمی جدید سازگار شده و تولیدات پایدار را در تغییرات اقلیمی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, عطاءالله ابراهیمی از افزایش عملکرد گندم با بکارگیری تجربه گندم‌کاران پیشرو در مزارع خبر داد و افزود: براین اساس "طرح دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم" با همکاری دفتر ترویج موسسه آموزش و تحقیقات، معاونت زراعت و مجری طرح گندم طراحی و تدوین شده و قرار است ۴ هزار و ۲۲۵ گندم‌کار را به عنوان کشاورزان پیشرو به مزرعه برساند.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در سال‌های گذشته بحث امنیت و اقتدار غذایی به عنوان یک واژه غالب در وزارت جهاد کشاورزی هدفگذاری و تلاش‌های بسیار زیادی برای رسیدن به این هدف بزرگ انجام شده که قابل تقدیر است؛ اگر آمار تولید گندم را در سال‌های گذشته رصد کنیم نشان می‌دهد که یک همت همگانی برای افزایش ضریب امنیت غذایی بخصوص قوت غالب مردم، بویژه گندم صورت گرفته است.

وی با اشاره به آمار تولید گندم تاکید کرد: خوشبختانه با وجود محدودیت‌های اقلیمی و منابع آبی، آمار افزایشی را در ارتباط با بحث گندم داریم که جای بسی امیدواری و ماحصل کار گروهی و تلاش کسانی است که در خط مقدم جبهه تولید، مراکز جهاد کشاورزی و درسطح دهستان‌ها فعالیت می‌کنند.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥⚠️💧هشدارهاي ترسناك درباره #كم_آبي

⚠️احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور هشدارهای ترسناکی درباره کم آبی می‌دهد. او به اکوایران می‌گوید، وضعیت بارندگی در نیمه شرقی ایران و عرض‌های شمالی از سال قبل بدتر است و تامین آب شرب در بعضی مناطق ایران، دغدغه جدی است. (لينك)

#اكو_ايران
#كم_آبي
#هواشناسي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 روند ميزان بارش ماهانه به ميلي‌متر در سطح جهاني از سال 2000 تا 2023 بر مبناي داده‌هاي ماهواره‌اي ناسا

بارش زياد به رنگ آبی تیره و بارش های كم با رنگ سفید نشان داده شده است.

حدود دو سوم کل باران در امتداد یا نزدیک خط استوا می‌بارد، و کشورهایی که در آن عرض‌های جغرافیایی قرار دارند، اغلب چندین ماه باران تقریباً روزانه دارند. در واقع نواری از باران شدید به صورت فصلی به سمت شمال و جنوب استوا حرکت می کند.
🌨با حرکت نوار باران به شمال و جنوب، بارش‌هاي كمتر و دوره خشكي اتفاق مي‌افتد.

🌨 باران های موسمی آسیا بین آوریل و سپتامبر برای چین، آسیای جنوب شرقی و هند باران می آورد. از اکتبر تا مه، آمریکای جنوبی فصل بارانی را پشت سر می‌گذارد، اما حتی بخش‌هایی از جنگل‌های بارانی آمازون هر سال چند ماه بدون بارش قابل توجهی می‌گذرد.

پ.ن: بخش قابل توجهي از مساحت ايران در محدوده جغرافيايي با بارش‌هاي كم و ماه‌هاي بدون بارش قرار دارد.

#بارش_ماهانه
#مقياس_جهاني

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
مديريت_توام_آب_زيرزميني_خشكسالي_كاليفرنيا.pdf
387.4 KB
⚠️💧🖌مدیریت توأم آب ‌زیرزمینی – خشکسالی: مروری بر تجارب کالیفرنیا

🖌 نجمه گازر حبیب آبادی، هاشم درخشان
📘نشريه آب و توسعه پايدار -خرداد 1402

🖌کشور ایران در منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک واقع شده، که بخش بزرگی از نیازهای آبی آن از منابع آب زیرزمینی تأمین می‏شود. در دوره‌های خشکسالی شدید و طولانی‌مدت که امکان تأمین آب از منابع آب سطحی وجود ندارد؛ آب زیرزمینی یگانه منبع تأمین آب خواهد بود. عدم توجه به مدیریت تقاضا و کنترل اضافه برداشت می‌تواند تنش آبی ایجاد شده را با کاهش ذخیره آب زیرزمینی تشدید نماید. لذا برای کاهش اثرات مخرب خشکسالی و حفاظت از آب زیرزمینی نیاز به استراتژی‌های پیشگیرانه ضروری است. اما متأسفانه اکثر استراتژی‌های کاهش اثرات مخرب خشکسالی منفعلانه بوده و بر تأمین کمبود آب ایجاد شده در دوره خشکسالی، از منابع آب زیرزمینی تمرکز دارد و از توجه به مدیریت توأم آب زیرزمینی-خشکسالی غفلت شده است.......

#آب_زيرزميني
#خشكسالي
#كاليفرنيا

Join👉 @WaterOnline
دستورالعمل-تحويل-حجمي_آب.pdf
1.2 MB
💧📘دستورالعمل نحوه تحويل حجمي آب در شبكه‌هاي آبياري و زهكشي

مصوبه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي -تيرماه 1399

#تحويل_حجمي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
برگزاری جلسه کارگروه استانی سازگاری با کم آبی در محل استانداری کرمان
کارگروه استانی سازگاری با کم آبی بعدازظهر شنبه ۷ مرداد به ریاست استاندار کرمان و با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان ، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و سایر اعضا در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری کرمان برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمان ، محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در این جلسه با اشاره به اینکه بیشترین چاه‌های آب در جنوب استان قرار دارند، افزود: باید براساس سیاست‌های منطقی و مناسب، نصب کنتورها در چاه‌های ‌مجاز انجام شود. وی پیشنهاد داد تا درصدی از این صرفه‌جویی آب به بخش صنعت و فرآوری‌های جهاد کشاورزی اختصاص داده شود تا شاهد اشتغالزایی بیشتری باشیم.

استاندار کرمان با بیان این مطلب که باید جاذبه و انگیزه‌ لازم در مردم جهت مدیریت مصرف آب ایجاد شود، افزود: مهم‌تر از کاهش مصرف آب، مدیریت این موضوع است که باید مورد توجه قرار گیرد. استاندار خاطرنشان کرد: هم‌افزایی واقع بینانه‌ای میان دستگاه‌های مربوطه جهت صرفه‌جویی در مصرف آب باید انجام شود تا به نتیجه مطلوب برسیم، از طرف دیگر اشتغال مسئله مهمی در استان است و توجه به حوزه صنعت ، بخشی از این دغدغه را تامین می‌کند. فداکار با اشاره به اینکه جهت نصب کنتور در چاه‌های مجاز باید اقداماتی همچون تبلیغات گسترده از طریق صدا و سیما و فضای مجازی انجام شود، تصریح کرد: دستگاه‌هایی که دارای چاه‌های مجاز هستند، باید نسبت به نصب کنتور اقدام کنند. وی خاطرنشان کرد: خاموشی چاه‌های کشاورزی شمال استان نیز مدنظر است، اما این کار با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی و فرمانداری ها انجام پذیرد.

سپس علی رشیدی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان با اشاره به اینکه در سال جاری ۹۴ میلیمتر بارندگی داشته‌‌ایم، افزود: تنها ۳۲ درصد ظرفیت سدهای استان پر شده و این در حالی است که سال گذشته این آمار، ۴۸ درصد بوده است

#سازگاري_با_كم_آبي
#كرمان

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
REWAS_en_Download.zip
32.4 MB
💧🧑🏻‍💻دوره آموزشي "صرفه‌جويي واقعي در سيستم‌هاي كشاورزي"

💧📉Real Water saving in Agricultural Systems

تهيه‌شده توسط آكادمي آموزش الكترونيك سازمان فائو

بعد از دانلود، فايل را unzip كرده و روي StartCourse‌جهت استفاده از دوره كليك كنيد.

به‌صورت آنلاين نيز مي‌توانيد در اين دوره شركت كرده و گواهينامه ديجيتال دريافت نماييد.

#صرفه‌جويي_واقعي
#بخش_كشاورزي
#آموزش
#فائو

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🌾💧⚠️سهم «هور» به شلتوک رسید.

🌾معاون جهاد کشاورزی خوزستان: قبول داریم که در حوضه کرخه سال‌ها کشت برنج انجام می‌شد ولی برنامه کشت بر اساس میزان منابع آب است و چاره‌ای نداریم.

💧قمشی، کارشناس آب: کرخه واقعاً با کم‌آبی مواجه است و جلوگیری از کشت شلتوک یک اقدام منطقی است.

🗞گزارش «پیام ما» از کم‌آبی در رودخانه کرخه و هورالعظیم (لينك)

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊💧📉اهداف بخش تاب‌آوري "سند ملي دانش‌بنيان امنيت غذايي" مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي

پ.ن1: حجم آب مصرفي (يا به عبارت بهتر آب برداشتي) توسط بخش كشاورزي در سال مبناي 1398، بر طبق نظر #وزارت_نيرو 81 ميليارد مترمكعب و بر طبق نظر #وزارت_جهاد_كشاورزي 70 ميليارد مترمكعب گزارش شده است.
بر طبق اهداف مورد انتظار در اين سند لازم‌الاجرا، اين ميزان در سال هدف 1411 بايستي به 51 ميليارد مترمكعب كاهش پيدا كند.

پ.ن2: در متن لايحه برنامه هفتم توسعه هم كاهش 18 درصدي در انتهاي برنامه هفتم پيش‌بيني شده است، اما براي مقدار پايه در وضع موجود رقمي گزارش نشده است.

#سند_ملي_دانش‌بنيان_امنيت_غذايي
#شوراي_عالي_انقلاب_فرهنگي
#تاب_آوري

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
💧تاثیر خشکسالی بر مخازن آب اسپانیا؛ در مصرف آب ساکنان محدودیت اعمال می‌شود .

#يورونيوز_فارسي


⚠️ اسپانیا خشک‌ترین شروع سال را در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۳ از زمان ثبت رکوردهای خشکسالی در دهه ۱۹۶۰ تجربه کرده است.

⚠️اسپانیا مانند اغلب نقاط اروپا علاوه بر گرمای شدید تابستانی با کم شدن میزان بارش و تحلیل رفتن ذخایر آبی روبرو شده است. رویترز به روایت خبرنگار خود از پایین آمدن کم سابقه آب مخزن سد «دارنیوس بوادلا» در شمال شرق اسپانیا گزارش تهیه کرده است.

⚠️آرتور دوران از اهالی منطقه کاتالونیا برای نشان دادن سطح آب مخزن سد رودخانه موگا در دو سال گذشته دست خود را به اندازه قامتش بالا می‌برد.

⚠️او سپس می‌گوید که سطح آب مخزن پیش‌تر به اندازه‌‌ای عمیق بود که امکان شنا کردن در آن وجود داشت اما اکنون به واسطه دوره طولانی خشکسالی تقریبا خالی شده است.

⚠️این فرد ۷۹ ساله ساکن اطراف «دارنیوس بوادلا»، مخزنی که تنها ۲۰ درصد از ظرفیت آن پر شده است، می‌گوید: «ما هرگز سطح آب مخرن را تا این اندازه پایین ندیده بودیم.»

⚠️مقامات کاتالونیا هفته گذشته محدودیت‌های جدیدی را برای مصرف آب ساکنان ۲۲ روستای اطراف این مخزن ذخیره که در نزدیکی فرانسه واقع شده‌اند، اعمال کردند، زیرا سفره‌های زیرزمینی تامین‌کننده آب این روستاها نیز در حال تحلیل رفتن است.

⚠️اسپانیا خشک‌ترین شروع سال را در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۳ از زمان ثبت رکوردهای خشکسالی در دهه ۱۹۶۰ تجربه کرد؛ کاتالونیا و اندلس که در جنوب اسپانیا واقع شده است در این میان بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند.

⚠️سخنگوی آژانس هواشناسی اسپانیا می‌گوید: موج‌های متعدد گرما، تابستان امسال در اسپانیا و اروپا خشکسالی را وخیم‌تر کرده و سطح مخازن را بواسطه افزایش تبخیر و مصرف آب کاهش داده است.

⚠️به گزارش رویترز، ۲۲ روستای اطراف مخزن «دارنیوس بوادلا» به اضافه دو روستای دیگر در جنوب کاتالونیا که در مجموع حدود ۲۵ هزار نفر در آن ساکن هستند، به دلیل کمبود آب در وضعیت اضطراری آب قرار دارند.

⚠️محدودیت‌های اعمال شده ساکنان را ملزم می‌کند که مصرف روزانه خود را تا میزان ۲۰۰ لیتر برای هر نفر کاهش دهند؛ این در حالیست که سقف پیشین تعیین شده برای ساکنان این منطقه روزانه ۲۳۰ لیتر برای هر فرد بود.

⚠️روستای آگولانا با ۹۰۰ سکنه چندین ماه است که مصرف آب خود را زیر سقف ۲۰۰ لیتر نگه داشته است اما شهردار منطقه گفته است که تدابیر تازه‌ای برای کاهش بیشتر مصرف در دست اقدام است.

join👉 @WaterOnline
📊💧استراتژی‌های کلان و عوامل موثر در کاهش سرانه مصرف آب شهری کشور آلمان

#اينفوگرافي
🖌شركت آب و فاضلاب استان تهران

پ.ن: مساحت آلمان 357000 كيلومترمربع

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
از پايگاه تجارب صنعت آب و برق

💧📉 تغییر الگوی کشت و کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی شبکه آبیاری مدرن سد حسنلوی نقده

🖌امين سروان زاده- كيومرث جهانگرد (شرکت آب منطقه‌ای آذربايجان غربي)

🔴 نظر به اجرای سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در راستای اجرای کاهش 40 درصدی آب مصرفی کشاورزی در طی 5 سال در شبکه آبیاری مدرن سد حسنلو به جهت اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی هرچه بیشتر آب کشاورزی و انتقال میزان آب صرفه‌جویی شده به سمت دریاچه ارومیه به جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه موجب اقدام در این خصوص گردید.

🔴گام‌هايي كه برداشتيم و كارهايي كه در اين تجربه انجام داديم:
- ابلاغ سیاست کاهش 40 درصدی آب کشاورزی شبکه آبیاری مدرن سد حسنلو از جانب ستاد احیای دریاچه ارومیه
- آماربرداری‌های دقیق، پایش و بررسی میزان اراضی کشت‌شده و مقدار آب مصرفی شبکه در سال‌های گذشته.
- برگزاری جلسات مستمر و طرح موضوع در جلسات شورای حفاظت از منابع آب در محل فرمانداری شهرستان نقده
- برگزاری جلسات متعدد با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و تشکل‌های آب‌بران مربوطه شبکه در خصوص اصلاح الگوی کشت و سیر الگو به سمت محصولات کم آبدوست.
- برگزاری جلسات متعدد با امامان جمعه شهرهای نقده و محمدیار و ریش‌سفیدان و معتمدان محلی و توجیه افکار عمومی
- برگزاری جلسات با روسای دادگستری شهرهای نقده و محمدیار و دادستان شهرستان و توجیه سیاست‌ها و تبعات احتمالی ناشی از اجرای این عمل.
- نصب اطلاعیه و اعلان‌های عمومی در راستای حذف محصولات بهاره پرآب‌دوست من‌جمله چغندر قند، ذرت، کدو آجیلی و یونجه و جایگزین کردن کشت محصولات پاییزه کم آب‌دوست من‌جمله گندم، جو وکلزا در شبکه آبیاری مدرن سد حسنلو به جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه.
- حذف محصولات بهاره از متن قراردادهای تحویل آب به تشکل‌های آب‌بران
- قطع آب رهاسازی شده به شبکه آبیاری از 31 خردادماه هرسال، هم‌زمان با برداشت محصولات گندم وکلزا.
- اخذ احکام قضایی به جهت پلمپ حوضچه‌های متمردین و متخلفین احتمالی شبکه و آن دسته افرادی که از نظام بهره‌برداری و الگوی کشت ارائه‌شده عدول می‌نمودند.

نتايج و شواهد موفقيت ما

🔴 تقلیل آب مصرفی کشاورزی از 42 میلیون مترمکعب برای 3900 هکتار اراضی کشت‌شده به 18 میلیون مترمکعب آب برای 5300 هکتار (صرفه‌جویی بیش از 40 درصد هدف مشخص شده ستاد احیای دریاچه ارومیه) برابر مستندات موجود طی سال‌های آبی 93-92 تاکنون
🔴 حذف کامل کشت محصولات پرآبدوست بهاره و جایگزین شدن محصولات پاییزه.
🔴 رصد کامل و اعلام کارشناسان و مدیر محترم ستاد احیای دریاچه ارومیه مؤید و تأییدکننده‌ این امر می‌باشد.

درس‌ها و آموزه‌هاي تجربه ما براي ديگران:
با برنامه‌ریزی‌های دقیق و نظارت‌ها و پیش بردن اهداف مشخص و علی‌الخصوص، تأکید می‌شود علی‌الخصوص با توجیه و همراه نمودن کشاورزان عزیز و زحمتکش و تشریح کامل مشکلات موجود و تبعات ناشی از کم‌آبی و توضیح اینکه در صورت عدم صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و نیز خشک شدن دریاچه ارومیه چه مشکلات و عوارضی در آینده گریبان گیر منطقه و جامعه خواهد شد، مي‌توان سیاست‌های مربوط به‌صرفه‌جویی و کم کردن مصرف آب کشاورزی و حتی حذف نمودن محصولاتی که ازنظر درآمدی خیلی پرسود و مقرون‌به‌صرفه می‌باشند را بدون پرداخت حتی ریالی خسارت از بابت اجرای این مهم را عملی نمود.

#تجارب
#شبكه_آبياري
#حسنلو
#نقده
#درياچه_اروميه

(https://tajarob.moe.gov.ir/)

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊💧فهرست كشورهاي با بيشترين حجم برداشت آب براي بخش كشاورزي (ميليارد مترمكعب) در سال 2020

1️⃣هند :688
2️⃣چين: 361.2
3️⃣اندونزي:189.7
4️⃣آمريكا: 176.2
5️⃣پاكستان: 172.4
6️⃣ايران: 86
7️⃣ويتنام:77.7
8️⃣فيليپين:67.8
9️⃣مكزيك:67.8
🔟مصر: 61.3
1️⃣1️⃣ازبكستان:54.3
2️⃣1️⃣تركيه:54.2
3️⃣1️⃣ژاپن: 53.3
4️⃣1️⃣تايلند:51.7
5️⃣1️⃣عراق:44.2

پ.ن1: ميزان مصرف/برداشت آب توسط بخش كشاورزي در ايران بر طبق نظر وزارت نيرو در سال 1398، 81 ميليارد مترمكعب و بر طبق نظر وزارت جهاد كشاورزي 70 ميليارد مترمكعب برآورد شده است. (لينك)

پ.ن2:بر طبق "سند ملي دانش‌بنيان امنيت غذايي" مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي حجم آب بخش كشاورزي در سال 1411 مي‌بايست به 51 ميليارد مترمكعب كاهش پيدا كند (لينك) . در لايحه برنامه هفتم توسعه هم كاهش 18 درصدي در انتهاي برنامه هفتم پيش‌بيني شده است.

#برداشت_آب
#بخش_كشاورزي

join👉 @WaterOnline
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان از ارتقاء سطح اصلاح تناوب زراعی تا سطح ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آبی و دیم استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، جلال رحیم زاده افزود: تا بحال از یک میلیون و ۱۸۶ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان شرقی بالغ بر ۸۰۰ هزار هکتار تحت برنامه اصلاح تناوب زراعی بدون آیش قرار گرفته است.


وی ادامه داد: با توجه به خسارت‌های جبران ناپذیرآیش زرد (عاری از پوشش گیاهی) در افزایش فرسایش‌های آبی و بادی که شدیداً موجب کاهش حاصلخیزی خاک زراعی می‌شود، رویکرد مدیریت زراعت استان در مقابله با عوارض ناشی از آیش زرد، جایگزین کردن آیش سبز به جای آیش زرد است.

رحیم زاده اضافه کرد: در سال زراعی جاری با تامین و استفاده از بذور مناسب محصولاتی مانند نباتات علوفه ای، دانه‌های روغنی، حبوبات بالغ بر ۳۰ هزار هکتار از مزارع تحت آیش زرد به آیش سبز تبدیل شده است که این امر علاوه بر حفظ خاک زراعی از عوامل محیطی مخرب، کمک شایانی به افزایش ماده آلی و همچنین حاصلخیزی خاک زراعی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه اصلاحی تناوب زراعی پیش رو کلیه محصولات با نیاز آبی بالا که عملکرد مصرف آب پایینی دارند از تناوب زراعی حذف خواهد شد و محصولات کم آب بر و مقاوم به کم آبی که بتواند نیاز اقتصادی بهره برداران و پایداری تولید را برآورد نماید اضافه خواهد شد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺💧حذف چمن از فضای سبز و بوستان های شهر تهران از چند سال قبل آغاز شده اما هنوز این طرح به طور کامل اجرایی نشده است .

📺به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، محمد علی مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران دراین باره گفت: از شش سال قبل کاشت چمن در بوستان‌ها ممنوع شده است.
وی افزود: سعی می‌کنیم به جای چمن از گونه‌های گیاهی ویژه مناطق کم آب استفاده شود.
مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری پایتخت ۱۵ سال قبل هم بخشنامه‌ای مبنی بر حذف چمن در بوستان‌ها ابلاغ کرده بود، اما به طور کامل اجرا نشد و در ۶ سال گذشته تنها دو بوستان بدون چمن در تهران ایجاد شده است.
💧برخی کارشناسان می‌گویند بیش از ۵۰ درصد فضای سبز تهران چمن است.

#تهران
#چمن

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری تبریز از حذف ۲۶ هکتار از چمنکاری سطح شهر با هدف مصرف بهینه آب و جایگزینی گونه‌های درختی به جای آن خبر داد.

💧بر اساس سیاست‌گذاری شهرداری تبریز مبنی بر کاهش ۱۰ درصدی چمن‌کاری در سطح شهر، ۲۶ هکتار از چمن‌های موجود در مناطق مختلف حذف و گونه‌های درختی جایگزین آن شده است.

💧 پروژه حذف چمن‌کاری با هدف مصرف بهینه آب صورت گرفته و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که گونه‌های مختلف درختی متناسب با شرایط آب و هوایی تبریز در این نقاط کاشت شده است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
📘🔴"پياده‌سازي مصوبات كارگروه ملي سازگاري با كم آبي" از جمله برنامه‌ها و اقدامات اساسي ذكر شده در برنامه وزير پيشنهادي دولت سيزدهم بود.

🔴با گذشت دو سال از شروع فعاليت دولت سيزدهم نه تنها گزارشي از برگزاري جلسات كارگروه ملي سازگاري و وضعيت پياده‌سازي مصوبات آن منتشر نشده است،‌ حتي وب‌سايت كارگروه ملي هم (https://www.wsanw.ir/) از دسترس خارج شده است.

🔴به‌نظر مي‌رسد كه موضوع سازگاري با كم آبي جزء اولويت‌هاي دولت سيزدهم نبوده و راهكارهاي عمدتا سازه‌اي چون نمك‌زدايي و انتقال آب، حفر چاه، آب ژرف و... با اولويت بسيار بالا در دستور كار قرار گرفته است.

📎كتاب برنامه ملي سازگاري با كم آبي (لينك) كه در ارديبهشت 1400 منتشر شده است. این مجموعه، حاصل بیش از 76 هزار نفر ساعت، تعامل و تبادل نظر کارشناسی و مدیریتی در سطح ملی در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی و کمیته تخصصی آن و کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی بوده است.

#سازگاري_با_كم_آبي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/10/01 18:50:54
Back to Top
HTML Embed Code: