Telegram Web Link
💧⚠️وضعیت سدهای تهران مساعد نیست

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران گفت: علی‌رغم بارش برف در تهران اما وضعیت سدهای پنجگانه مناسب نیست، نیازمند رواناب هستیم و پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده وضعیت بهتر شود.

محمدرضا بختیاری در گفت‌وگو با #ایسنا، با بیان اینکه موقعیت سدهای تهران اکنون مساعد نیست، اظهار کرد: دو سال قبل نیز سال خشک بود و امسال سومین سال خشک را سپری می‌کنیم، سال های قبل بارش ها عمدتا باران بود و بارش برف نداشتیم اما با جلساتی که برگزار شد، توانستیم تابستان را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی‌هایی برای شرایط بحرانی آب تهران در تابستان صورت گرفت که خوشبختانه توانستیم از آن شرایط بدون حتی یک ساعت قطعی آب عبور کنیم، گفت: در شرایط فعلی وضعیت سختی داریم، مردم گمان می کنند چون تابستان تمام شده، وضعیت بد نیست، قطعا بارش ها تاثیر گذار خواهد بود اما به دلیل اینکه بارش ها به صورت برف است، روان آب نداریم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران با بیان اینکه بارندگی‌ها مناسب هستند و ذخیره خواهند شد، گفت: در ماه‌های آینده که هوا گرم‌تر شود می‌توانیم از این ذخیره استفاده کنیم، بهمن ماه بسیار سختی خواهد بود که باید پشت سر بگذاریم.

بختیاری با اشاره به جداسازی آب شرب از آب غیر شرب در تهران گفت: این مساله به دو دلیل در تهران اجرایی نشد، یکی بحث فنی و دیگری بحث اقتصادی بود، اساسا تفکیک آب شرب و غیر شرب در تهران معنا و مفهومی ندارد به دلیل اینکه کیفیت آب خام بسیار بالا است.

وی افزود: آب شرب و غیر شرب دو مقوله هستند، در تهران ۹۰۰۰ کیلومتر شبکه داریم، در صورتی که تصمیم بر اجرا گرفته شود باید ۹۰۰۰ کیلومتر شبکه راه اندازی کنیم، یعنی ۹۰ هزار میلیارد تومان سرمایه لازم است که به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران با بیان اینکه علاوه‌بر این آب خام در ایران کیفیت بالایی دارد، گفت: در بسیاری از کشورهای اروپایی آب خام کیفیت پایینی به نسبت آب تصفیه شده دارد به همین دلیل اجرای چنین پروژه‌ای توجیه‌پذیر است اما در تهران که کیفیت آب خام بالا و هزینه تولید به نسبت هزینه تصفیه بسیار بالا اتر است اجرای این پروژه از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

🔗خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور -از ابتداي سال آبي تا اول بهمن‌‌ماه 1401 (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
2nd WASAG International Forum

Making agriculture resilient for climate change: Water scarcity, an opportunity for action and collaboration

🗓 7-10 February 2023

Praia, Cabo Verde, West Africa

📎https://www.fao.org/wasag/news/2nd-wasag-forum/en/

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from اقتصاد آب
💢 اقتصاد آب 💢

⚛️ سومین کنفرانس ملی دوسالانه
✴️ و آغاز سلسله نشست‌های فصلی

🌀 3rd Biennial Conference on Water Economics

📆 سه شنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۱
📌 اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

🔗 وبسایت کنفرانس
🌐
https://WaterEcoConf.awnrc.com

🌀 برگزارکنندگان:
🔹وزارت نیرو
🔹وزارت جهاد کشاورزی
🔹سازمان برنامه و بودجه
🔹اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی

🔰 دبیرخانه دائمی کنفرانس:
📍 مرکز ملی مطالعات کشاورزی و آب اتاق ایران
☎️ 021 - 8573 2842

💠 دبیرخانه اجرایی کنفرانس سوم:
📌 پژوهشکده انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه شریف، خانه آب ایران
🆔 T.me/IranWaterHouse
☎️ 021 - 6608 5195
📲 0920 - 20 60 552


✳️ کانال اطلاع‌رسانی کنفرانس دوسالانه و نشست‌های فصلی اقتصاد آب

join 👉 🆔
T.me/WaterEconomics
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥عبور از ابرچالش آب، نیازمند قبول و اجرای «ریاضت آبی» است.

📎🎥لينك ويديو در اتاق ايران آنلاين

💧عباس کشاورز، معاون مرکز مطالعات کشاورزی و آب اتاق ایران با اشاره به شرایط خاص حوزه آب در کشور، می‌گوید: برای عبور از این ابرچالش و رفع نگرانی‌های مرتبط با آن، ناگزیر به تغییر رفتار و قبول ریاضت آبی هستیم.

#بزرگداشت_روز_ملي_آب
#رياضت_آبي
#اتاق_ايران

join👉 @WaterOnline
🚰آینده دور و نزدیک تامین آب شهرها (بخش اول، لينك بخش دوم)

✍️ بنفشه زهرایی/ عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران و دبیر کارگروه ملی سازگاري با كم‌آبي

🗞روزنامه دنياي اقتصاد (لينك)

✍️براساس گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، بارش‌‌‌های پاییز و زمستان سال‌جاری تاکنون، ۱۸‌درصد کمتر از متوسط درازمدت بوده است. استان‌‌‌های جنوبی و جنوب‌غربی کشور خوشبختانه بارشی در حد بارش متوسط درازمدت یا کمی بیش از آن دریافت کرده‌‌‌اند؛ ولی در مناطق مرکزی به‌خصوص دامنه‌‌‌های جنوبی البرز مانند استان تهران، با کم‌بارشی شدید در حد ۶۴‌درصد کمتر از بارش متوسط درازمدت مواجه هستیم. با توجه به اینکه تا پایان بهمن‌ماه، بارش قابل‌ملاحظه‌‌‌ای پیش‌بینی نشده است، جبران این حد از خشکی به‌خصوص برای مناطق مرکزی ایران با بارش‌‌‌های محتمل در ماه‌‌‌های آینده، واقع‌بینانه به نظر نمی‌‌‌رسد.

✍️اما در مورد سدها، به دلیل کم‌‌‌بارشی‌‌‌های سال گذشته، مشکلات تا حد زیادی روی هم انباشته شده است. تا ۴بهمن‌ماه سال‌جاری، ورودی سدهای کشور نسبت به پنج‌سال گذشته حدود ۳۲‌درصد کاهش داشته است. سدهای مهم تامین‌کننده آب شرب و کشاورزی در استان‌‌‌های خراسان‌رضوی، خراسان‌جنوبی، زنجان، گیلان، همدان، سیستان و بلوچستان، مازندران، ایلام، کرمان، هرمزگان و مرکزی، در حد بیش از ۴۰‌درصد و بعضا بیش از ۵۰‌درصد نسبت به سال گذشته افت ذخیره داشته‌‌‌اند. در این میان، سد رودبال داراب در استان فارس، چاه‌‌‌نیمه‌‌‌های استان سیستان و بلوچستان و سد ساوه در استان مرکزی به‌ترتیب با ۷۷، ۵۶ و ۵۶‌درصد افت ذخیره نسبت به سال قبل، رکورددار هستند. با توجه به تنش‌‌‌های آب شرب که در سال گذشته بیش از ۲۷۰شهر را درگیر خود کرد، انتظار می‌رود تابستان سال ۱۴۰۲ تعداد شهرهای تحت تنش افزایش قابل ملاحظه‌‌‌ای پیدا کند و مشکلات کمی و کیفی در آبرسانی به شهرها و روستاها ایجاد شود.

✍️کاهش جریان‌‌‌های ورودی به سدها در سال‌های اخیر، عمدتا به دو دلیل رخ داده است: ۱. افزایش برداشت‌‌‌های آب و توسعه‌‌ اراضی کشاورزی دیم و آبی در بالادست سدها و ۲. تغییر اقلیم ناشی از پدیده‌‌ گرمایش جهانی. اثرات ناشی از تغییر اقلیم عمدتا از میانه‌‌ دهه‌‌ ۱۳۷۰، موجب کاهش توان تولید جریان سطحی در اکثر حوضه‌‌‌های آبریز کشور و نیز مناطق بالادست سدها شده است. اگرچه سهم تغییر اقلیم در کاهش ورودی به سدهای واقع در مناطق مختلف ایران متفاوت است؛ اما شکی نیست که در برخی از آنها، سهم تغییر اقلیم قابل‌ملاحظه است. تغییر رژیم بارش‌‌‌ها و افزایش سهم بارش‌‌‌های سبک که عمدتا تبخیر می‌‌‌شوند، کاهش سهم برف از بارش‌‌‌های سالانه و افزایش تبخیر و تعرق به دلیل افزایش دما از جمله مواردی هستند که در کنار افزایش شدت، تداوم و تواتر وقوع خشکسالی‌‌‌ها موجب کاهش آورد ورودی به سدها شده‌اند. اما در بسیاری از سدها، نقش عامل اول پررنگ‌‌‌تر است.

✍️در زمان طراحی سد، مشاورانی که انجام مطالعات را برعهده دارند، عمدتا براساس سابقه آمار ثبت‌شده از جریان ورودی به سد طی دوره درازمدت، متوسط سالانه جریان ورودی به سد را برآورد می‌کنند و آن را به همراه شاخص‌‌‌های مختلف دیگر مبنای تعیین حجم سد قرار می‌دهند. پس از ساخت سد، در صورت توسعه کشاورزی و افزایش برداشت‌‌‌های آب در بالادست برای آبیاری و سایر فعالیت‌‌‌های اقتصادی، طبیعتا حجم جریان ورودی به سد کاهش می‌‌‌یابد و همین امر موجب محقق‌نشدن اهداف از پیش تعیین‌شده برای ساخت و بهره‌برداری از سد می‌شود. این موضوع در مورد بسیاری از سدهای ساخته‌شده در سه‌دهه‌‌ گذشته مصداق پیدا می‌کند.

✍️متاسفانه مبنای حقوقی مشخصی برای کنترل برداشت‌‌‌های آب در بالادست سدها در کشور وجود ندارد و این معضل پیشینه تاریخی طولانی دارد. در قانون آب و نحوه ملی‌شدن آن مصوب تیرماه ۱۳۴۷، وزارت آب و برق موظف به صدور «پروانه مصرف مفید آب» شده بود که البته تا سال ۱۳۵۷ محقق نشد. پس از انقلاب اسلامی نیز در موارد متعددی، قانون وزارت نیرو را موظف به صدور پروانه برای بهره‌برداران از آب سطحی کرده است. به‌طور مثال، در قانون توزیع عادلانه آب مصوب اسفند ۱۳۶۱، وزارت نیرو موظف به صدور «پروانه مصرف معقول آب» شده یا در آیین‌نامه مصرف بهینه آب کشاورزی مصوب دولت در سال ۱۳۷۵، یک‌بار دیگر وزارت نیرو موظف به صدور «پروانه مصرف بهینه آب» شده است. در قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه افتصادی و اجتماعی کشور مصوب سال ۱۳۸۹، وزارت نیرو مکلف شده است که نسبت به اصلاح تخصیص‌ها و پروانه‌های موجود آب و تحویل حجمی به تشکل‌های آب‌بران اقدام کند. در بند «ب» همین ماده وزارت نیرو موظف به صدور تدریجی «سند (پروانه) بهره‌برداری آب» شده است.

✍️ادامه در بخش دوم......

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
🚰آینده دور و نزدیک تامین آب شهرها (#بخش_دوم؛ لينك بخش اول)

✍️ بنفشه زهرایی/ عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران و دبیر کارگروه ملی سازگاري با كم‌آبي

🗞روزنامه دنياي اقتصاد (لينك)

✍️براساس قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی، مصوب ۱۳۸۷ هیات‌وزیران، وزارتخانه‌‌‌های نیرو و جهاد کشاورزی موظفند هماهنگی‌‌‌های لازم برای حفاظت کمی و کیفی منابع آب کشاورزی را به عمل آورده و از ارائه هرگونه تسهیلات از قبیل برق، سوخت، وام و نهاده‌های دارای یارانه به «مصرف‌کنندگان غیرمجاز آب» خودداری کنند و طبیعی است که بدون صدور پروانه امکان تفکیک بین بهره‌برداران مجاز و غیرمجاز وجود ندارد.

✍️در چنین شرایطی، طبیعی است که توسعه کشاورزی در مناطق بالادست سدها بدون اعمال کنترل از طرف دولت طی چند دهه‌‌ گذشته محقق شده و سدهایی که در پایین‌دست این اراضی ساخته شده‌‌‌اند، از دریافت بخشی از جریان آب ورودی خود محروم شده‌اند و در نتیجه تعهداتی که برای تامین آب پایین‌دست خود برای مصارف مختلف از جمله شرب شهرها داشته‌‌‌اند نیز بعضا در سال‌های اخیر محقق نشده است. مثال بارز آن کاهش توان تامین آب شرب از سد اکباتان برای شهر همدان است که در کنار کاهش بارش‌‌‌ها در حوضه‌‌‌ آبریز سد، موجب جیره‌‌‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۱ شد. سد ۱۵خرداد در حومه دلیجان، سد زاینده‌رود و سد کرخه، از دیگر سدهایی هستند که به دلیل توسعه کشاورزی در بالادست و کاهش آورد رودخانه‌‌‌ها، بخش اعظم توان خود برای ذخیره‌سازی و تنظیم جریان آب برای پایین‌دست را از دست داده‌‌‌اند.

✍️تعداد قابل‌توجه شهرهای تحت تنش آبی در سال‌های اخیر، باعث شده است تا شرکت‌های آب و فاضلاب سعی کنند به منابع تامین آب شرب اکثر شهرها و کانون‌‌‌های جمعیتی تنوع ببخشند و صرفا به منابع آب سطحی و سدها متکی نباشند. حفر چاه‌‌‌های جدید برای توسعه ظرفیت تامین آب شرب از منابع آب زیرزمینی، از جمله راهکارهای دنبال‌شده است. اما وضعیت منابع آب زیرزمینی هم به دلیل بارگذاری‌‌‌های اضافی به‌تدریج وخیم‌‌‌تر شده است. با ادامه روند موجود بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی، از ۶۱۰آبخوان کشور، ۱۱۸آبخوان تا سال ۱۴۳۵ از نظر کمی و کیفی، احتمالا برای تامین آب شرب قابل استفاده نخواهند بود. این در حالی است که در وضعیت کنونی، آب‌شرب بیش از ۱۸میلیون نفر از جمعیت ایران از این منابع تامین می‌شود.

✍️به نظر می‌رسد در چنین شرایطی، دولت به‌جای اینکه به سرمایه‌گذاری روی احداث سدهای جدید ادامه دهد، باید به ساماندهی پروانه‌‌‌های بهره‌برداران آب سطحی و الزام به اجرای الگوی کشت کمر همت ببندد. تنها در صورت ساماندهی برداشت‌‌‌های آب سطحی در کشور، ساخت سدهای جدید قابل توجیه است و پیش‌بینی‌‌‌های مطالعات آنها در مورد بهره‌وری اقتصادی این سدها قابل تحقق خواهد بود؛ در غیر ‌این‌صورت، این سرمایه‌گذاری‌‌‌ها می‌‌‌تواند مصداق حیف و میل بیت‌‌‌المال باشد.

✍️در پایان ضروری است بر این امر تاکید شود که برای کاهش بحران‌های پیش‌رو در تامین آب شرب شهرها در تابستان ۱۴۰۲، بیش از هر چیز توجه به راهکارهای مدیریت مصرف آب در بخش‌‌‌های مختلف مصرف‌کننده آب ضروری است. این راهکارها در قالب برنامه ملی سازگاری با کم‌‌‌آبی برای ۳۱ استان کشور با جزئیات تعیین شده است. در کنار اجرای این برنامه، پیاده‌سازی مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان که می‌‌‌تواند حداقل ۳۰‌درصد کاهش مصرف آب در شهرها را به‌دنبال داشته باشد امری ضروری است که سالیان زیادی است به دلیل ناکارآمدی در تعاملات بین بخشی بین سازمان نظام مهندسی، شهرداری‌‌‌ها و وزارت نیرو به بوته‌‌ فراموشی سپرده شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📉📊میزان ذخایر سدهای پنجگانه استان تهران به 239 میلیون مترمکعب رسید.

📉مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران، گفت: در حال حاضر میزان ذخایر سدهای پنجگانه تامین کننده آب استان تهران، 239 میلیون مترمکعب است که این رقم در روز مشابه سال گذشته بیش از320 میلیون مترمکعب بوده و بر این اساس، حجم آب سدهای استان تهران 25 درصد نسبت به روز مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

📉به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "علیرضا ارسطویی" با اعلام این مطلب، اظهار داشت: از مجموع ظرفیت 1888 میلیون متر مکعبی پنج سد تامین کننده آب شرب استان تهران 239 میلیون متر مکعب آب پشت سدها ذخیره شده که بیانگر این است تنها حدود 12.66 درصد از ظرفیت کلی سدهای پنجگانه تامین کننده آب استان تهران پر است.

ارسطویی حجم آب موجود در مخزن سد امیرکبیر را حدود 24 میلیون مترمکعب اعلام و تصریح کرد: این میزان در روز مشابه سال گذشته 40 میلیون مترمکعب بوده است؛ همچنین حجم ذخیره آب سد طالقان از 178 میلیون مترمکعب سال گذشته به 146 میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.
مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران، افزود: حجم ذخیره آب سد لار سال گذشته 13 میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با موجودی 12 میلیون مترمکعبی فعلی، 1 میلیون مترمکعب کاهش را نشان می دهد و حجم آب سد ماملو نیز از 70 میلیون مترمکعب سال گذشته، به 44 میلیون مترمکعب رسیده است این درحالیست که حجم ذخیره آب سد لتیان در مقایسه با روز مشابه سال گذشته با 5 میلیون متر مکعب کاهش به 13 میلیون مترمکعب رسیده است.

وی در خصوص میزان بارش‌ها نیز گفت: میزان بارش‌ها از ابتدای سال آبی تاکنون 62.3 میلی‌متر ثبت شده که این میزان در سال گذشته 92.9 میلی‌متر بوده است؛ بر این اساس میزان بارش‌ها نسبت به سال آبی قبل آن 33 درصد و نسبت به بلندمدت 47.5 درصد کاهش یافته است.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📘پيشنهاد حذف اعتبار مربوط به طرح‌هاي آبياري تحت فشار و نوين و اعتبارات مربوطه توسط مركز پژوهش‌هاي مجلس
در بين سال‌هاي 1390 تا 1401، بالغ بر 15800 ميليارد تومان اعتبار عمدتا به صورت بلاعوض جهت توسعه سيستم‌هاي آبياري نوين پرداخت شده است.......

#آبياري_تحت_فشار
#بودجه_1402
#اثربخشي
#آب_زيرزميني

🔗لينك دسترسي به متن كامل گزارش

🔗📘گزارش بررسی نقش سامانه های نوین آبیاری در جبران کسری آبخوان های کشور طی دهه اخیر: انتظارات، اعتبارات، اثربخشی- مركز پژوهش‌هاي مجلس (لينك دسترسي)

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧تداوم بحران آب، به نابودی فلات ایران می‌انجامد.

⚠️بنفشه زهرائی، دبیر کارگروه سازگازی با کم‌آبی می‌گوید: پیش‌بینی‌ می‌شود تا سال 1435 حداقل 20 درصد آبخوان‌های کشور از بین برود و در صورت عدم چاره اندیشی، منبع تامین آب شرب 18 میلیون نفر و ۱.۳میلیون شغل از بین خواهد رفت.

🎥اتاق ايران آنلاين (لينك)

join👉 @WaterOnline
Water Saving.pdf
2.4 MB
📘مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران ترجمه کتاب «راهنمای درک صرفه‌جویی واقعی در مصرف آب از طریق اقدامات مؤثر در ارتقای بهره‌وری محصول» را منتشر کرد.

💧این کتاب می‌تواند ضمن رفع برخی ابهامات نظیر صرفه‌جویی ظاهری و واقعی آب در کشاورزی و توجه به مقیاس‌های مزرعه و حوضه آبریز با معرفی اقدامات مؤثر در صرفه‌جویی آب در سه دسته‌بندی مدیریت آب، مدیریت خاک و مدیریت زراعی در آگاهی‌رسانی برای به‌کارگیری هر یک از راهکارهایی که به منظور افزایش بهره‌وری، صرفه‌جویی واقعی و پایداری آب مورد استفاده قرار گیرد، مؤثر باشد.

#صرفه‌جويي_واقعي
#بهره_وري
#كتاب
#فائو
#اتاق_ايران


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
نشست_های_تخصصی_کنگره_فنی_و_مهندسی_کشاورزی.pdf
2.1 MB
برنامه نشست‌هاي تخصصي اولین کنگرة فنی و مهندسی کشاورزی را با محوریت "ابعاد بهره وری آب در بخش های مختلف کشاورزی"

🗓25 و 26 بهمن ماه 1401

📎لينك وب‌سايت جهت كسب اطلاعات بيشتر:
https://aeric2022.areeo.ac.ir/

https://aeric2022.areeo.ac.ir/page_238.html

✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺بررسی طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور

🔴استاد حوزه مطالعات اقیانوس‌شناسی دانشگاه شیراز هم در این گردهمایی به خبرنگار صداوسیما گفت: از نگاه من طرح انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران بهینه نیست و با این کار ظرفیت انتقال رطوبت از خلیج فارس به داخل کشور کاهش می‌یابد.
سید محمدجعفر ناظم‌السادات اضافه کرد: باید توجه داشت که شاید ده‌ها برابر از آبی که در این طرح انتقال می‌یابد جریان اتمسفری به درون کشور کاهش را می‌دهد که در آینده می‌تواند زیان‌بار باشد و محیط‌زیست و زندگی آبزیان خلیج فارس و زندگی صیادان را به خطر می‌اندازد.

دبیر کارگروه آب و خشکسالی بنیاد نخبگان استان بوشهر هم به خبرنگار ما گفت: طرح انتقال آب خلیج فارس به مرکز ایران به‌عنوان یکی از راه‌حل‌های بحران آب آن مناطق مطرح شده، اما یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد این است که میزان بهره‌وری آب در کشور چه‌قدر است و این طرح چند درصد مشکل آب آن مناطق را حل می‌کند؛ همچنین باید دید که این طرح چه هزینه‌های اقتصادی و محیط‌زیستی در پی دارد.

join👉 @WaterOnline
💧کشف ژن مقاوم گندم در برابر خشکسالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز (phys)، گندم‌هایی که بر اثر کشف این یافته بعدا کشت داده و تولید شدند، زیست‌توده بیشتری دارند و عملکرد دانه آن‌ها بهتر است. «گیلاد گابای» (Gilad Gabay)، محقق پسادکتری در گروه علوم گیاهی در دانشگاه کالیفرنیا و «دیویس» محقق ارشد این طرح، در این مورد می‌گویند: این یافته محققان ابزاری مهم برای تعدیل و تغییر ریشه‌های گندم به منظور مقاومت در برابر شرایط آبی متفاوت فراهم می‌آورد.

به گفته آنان، ریشه‌ها نقش مهمی در گیاهان دارند، آن‌ها آب و مواد مغذی خاک را جذب می‌کنند و به این شکل موجب رشد گیاه می‌شوند. این یافته ابزاری مهم برای مهندسی ساختار ریشه‌های گیاهان است تا بازده کشت و زرع گندم در شرایط خشکسالی بهبود یابد.

این گروه از محققان برای رسیدن به ریشه‌های طولانی‌تر در گندم با استفاده از فناوری ویرایش ژنی کریسپر به منظور حذف برخی از ژن‌های او. پی. آر. آی. آی. آی اقدام کردند. این ژن‌ها در برخی نمونه‌های گندم با ریشه‌های کوتاه‌تر وجود داشت. اما برعکس، افزایش نسخه‌های این ژن‌ها موجب ریشه‌های کوتاه‌تر و شاخه‌شاخه شد. اما افزودن یک کروموزوم گندم چاودار که به کاهش ژن‌های قبلی منجر شد، ریشه‌ها را طولانی‌تر کرد.

گابای گفت: میزان مشخصی از ژن‌های او. پی. آر. آی. آی. آی باعث می‌شود ساختار ریشه‌های گندم را به شکلی مهندسی کنیم که با خشکسالی، شرایط عادی و سناریو‌های متفاوت هماهنگ شوند.دانستن ترکیب درستی از ژن‌ها به این معنی است که محققان می‌توانند به دنبال گندم‌های متفاوتی بگردند که تنوع‌های طبیعی را دارند و برای کشاورزان در محیط‌های کم‌آب قابل کشت هستند.

📘گزارش کاملی از این یافته در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) ارائه شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from اقتصاد آب
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥محمد فاضلی، پژوهشگر توسعه در حاشیه همایش اقتصاد آب، گفت: بازتخصیص منابع آب، یک راهکار مقابله با بحران آب است که البته اجرای آن نیازمند تغییر رویکرد فعلی، همکاری حکومت و مردم و اجرای تدابیر سیاسی اجتماعی است.

#بازتخصيص_آب

#اتاق_ايران_آنلاين

✳️ کانال اطلاع‌رسانی کنفرانس دوسالانه و نشست‌های فصلی اقتصاد آب:
join 👉 🆔
T.me/WaterEconomics
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧احمد آل یاسین، پژوهشگر توسعه معتقد است: بدون مشارکت نخبگان و تغییر رویکرد، امکان غلبه بر مساله بحران آب وجود ندارد و ورشکستگی آبی توسعه و پایداری در ایران را به بن بست می‌رساند.

#اتاق_ايران_آنلاين

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧🌎انيميشن كمپين روز جهاني آب، با نماد "مرغ مگس‌خوار"

🖌"یک روز در جنگل، آتش سوزی رخ داد و همه حيوانات براي نجات جان خود شروع به فرار كردند. آنها بدون انجام هيچ‌كاري و با وحشت و اندوه به شعله های آتش نگاه می کردند. بالای سرشان، مرغ مگس‌خوار بارها و بارها به سمت آتش به سمت آتش پرواز می کرد. حیوانات از مرغ مگس خوار پرسیدند که او چه کار می کند؟
من برای کمک به خاموش کردن آتش به سمت دریاچه پرواز می کنم تا آب بیاورم.
حیوانات به او خندیدند و گفتند: "تو نمی توانی این آتش را خاموش کنی!"

مرغ مگس خوار پاسخ داد: "من هر کاری از دستم بر می آید انجام می دهم."

💧مرغ مگس خوار به حل این مشکل کمک می کند، هر بار یک قطره.

او همان تغییری است که می خواهد در دنیا ببیند.شما هم می توانید مرغ مگس خوار باشید.

💧اقداماتی که انجام می دهید، هر چقدر هم که کوچک باشند، به حل بحران آب کمک خواهند کرد.

#كمپين_روز_جهاني_آب
#شتاب_در_تغيير
#اقدامات_كوچك
www.worldwaterday.org

www.unwater.org/bethechange/

🔗هشتمين بزرگداشت روز ملي آب (1401):
https://waterday.awnrc.com/fa/
" ریاضت آبی؛ مشارکت همگانی، شتاب در تغییر"
join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊📉روند تغييرات بارش فصل پاييز در نيم قرن اخير؛ مجموع بارش فصل پاييز كل كشور با آهنگ كاهشي 0.02 ميلي‌متر در سال مواجه بوده است.

📊📈🌡روند تغييرات دماي فصل پاييز در نيم قرن اخير؛ ميانگين دماي فصل پاييز كل كشور با آهنگ افزايشي 0.33 درجه سلسيوس در هر دهه مواجه بوده است.

🌡🔥⚠️پاييز 1401 با ميانگين دماي 16 درجه، گرم‌ترين پاييز كشور در نيم قرن اخير بوده است.

مرجع: فصلنامه پاييز 1401 مركز ملي اقليم و مديريت بحران خشكسالي-سازمان هواشناسي كشور

#پاييز_گرم_و_كم_بارش

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Events
🗓برنامه هشتمین بزرگداشت روز ملی آب

🗓سيزدهم اسفندماه 1401

مركز ملي مطالعات راهبردي كشاورزي و آب اتاق ايران

🎥📎لینک پخش آنلاین مراسم هشتمین بزرگداشت روز ملی آب:
https://webinar.iccima.ir/waterday1213

🎥چرا سيزدهم اسفندماه به‌عنوان روز ملي آب انتخاب شده است؟ (لينك ويديو )
#نوروز_آب‌_ها
#روز_ملي_آب
#مركز_ملي_مطالعات_راهبردي_كشاورزي_و_آب
#اتاق_ايران

🔗هشتمين بزرگداشت روز ملي آب (1401):
http://waterday.awnrc.com/fa/

"" ریاضت آبی؛ مشارکت همگانی، شتاب در تغییر""

کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
2024/10/02 10:28:22
Back to Top
HTML Embed Code: