Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥🌾⚠️کشت بیش از اندازه برنج در گلستان مهمترین چالش اجرایی شدن طرح الگوی کشت در این استان است.

🌾📈در حال حاضر بین ۶۰ تا ۶۵ هزار هکتار از مزارع گلستان زیر کشت برنج می‌رود که با توجه به وضعیت جغرافیایی و آبی گلستان حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار هکتار بیشتر از الگوی کشت محسوب می‌شود.

#الگوي_كشت
#گلستان
#برنج
#كم_آبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
معاون وزیر جهاد کشاورزی : اعطای کمک‌های ویژه به کشاورزانی که محصول کم آب کشت کنند
ایسنا/خوزستان معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: به کشاورزانی که محصولات کم آب بر را کشت می کنند؛ کمک‌های ویژه‌ای می‌شود.

جلسه بررسی وضعیت الگوی کشت تابستانه امروز، ١٧خردادماه با حضور علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزیر جهادکشاورزی و محمد خانچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان در سالن اجتماعات شهید رجایی برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان اظهار کرد: از سال گذشته با حضور و فعالیت استاندار خوزستان از بحران آبی که تصور می‌شد به خوبی گذر کردیم و شاهد شرایط متعادلی بودیم.

وی با بیان اینکه از سال گذشته فعالیت‌های ارزنده‌ای را برای جلوگیری از کم آبی مشاهده کردیم، عنوان کرد: برنامه‌ریزی‌های خوبی در مجموعه صورت گرفت و نقاط قوت و ضعف بررسی شد؛ هرآنچه که باید در سطح استان انجام می‌شد، صورت پذیرفت.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری خوزستان، خانچی افزود: مکاتبات مختلفی در سطوح مختلف دولت صورت گرفت؛ معوقه کشت کلید واژه چند روز آینده است، نباید اعتماد مردم از بین برود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان ادامه داد: حوضه کرخه بسیار نگران کننده می‌باشد. هرگونه کشت در این حوضه ممنوع است؛ باید برای مردم جایگزین کشت معرفی شود.

خانچی تصریح کرد: سطح غیرقابل کشت مشخص شده است و خسارت‌ها پرداخت می‌شود.

وی اظهار کرد: گاومیش‌ها یکی از مباحث استراتژیک است در این زمینه هدف گذاری انجام شده تا شاهد تلفات این حیوان نباشیم.

در ادامه علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: شرایط در دنیا به گونه‌ای است که باید از حداقل هایی که وجود دارد، حداکثر استفاده را ببریم.

وی اظهار کرد: آب شرب برای ما بسیار مهم است؛ باید پیش از رخداد بحران مشکل را حل کنیم به گونه‌ای که می‌توان با استفاده از لوله‌گذاری آب شرب را از آب کشاورزی و صنعتی جدا کرد تا دیگر شاهد بحران نباشیم.

مهاجر عنوان کرد: کشت برنج به جز استان‌های شمالی در کل کشور ممنوع است، به کسانی که محصولات کم آب بر را کشت می کنند؛ کمک‌های ویژه‌ای می‌شود.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: هر کشاورزی که سویا کشت کند ٣ میلیون تومان در هکتار کمک بلاعوض دریافت می کند و محصولش به صورت تضمینی با قیمت هر کیلو ٢١ هزار تومان خریداری خواهد شد.

وی در پایان گفت: کشاورزانی که کنجد کشت کنند؛ می‌توانند محصول خود را با قیمت بالای ۴٠ هزار تومان به فروش برسانند در غیر این صورت محصول آن‌ها توسط ستاد اجرایی فرمان امام به صورت تضمینی با قیمت ۴٠ هزار تومان خریداری خواهد شد.

كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💧تنها با رعایت چند نکته می‌توان مصرف آب روزانه کولر‌های آبی را ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داد.

#كولر_آبي
#كاهش_مصرف_آب_و_انرژي

کارشناسان حوزه آب برای افزایش بهره وری کولر‌های آبی استفاده از سایبان در محیط کولر برای جلوگیری از بخار آب و بهبود عملکرد، سرویس کردن دستگاه‌ها پیش از استفاده، استفاده از پوشال جدید، نصب کولر در نزدیک‌ترین محل ممکن و عایق‌بندی کانال کولر برای جلوگیری از هدر رفت انرژی را پیشنهاد داده اند.

نشت کولر و تنظیم نبودن شناور کولر یکی از دلایل هدر رفت آب در این کولر‌ها به حساب می‌آید که در هنگام سرویس این دستگاه‌ها باید به نشتی‌های شلنگ و شیر تامین آب توجه و در صورت لزوم تعویض کرد.

انتخاب کولر با توجه به حجم فضایی که باید خنک کند، استفاده از کولر و سایبانی با رنگ‌های روشن برای بازتاب نور خورشید و استفاده از دور کند کولر از دیگر راهکار‌های پیشنهادی به مصرف کنندگان است.


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
River Basin Planning.pdf
12.9 MB
📘كتاب "برنامه‌ریزی حوضه آبریز؛ اصول، رویه‌ها و رویکردهای برنامه‌ریزی استراتژیک حوضه آبریز "

📘عنوان كتاب اصلي:
River Basin Planning, Principles, Procedures and Approaches for Strategic Basin Planning


🖌این کتاب در دو بخش سازماندهی شده است. بخش اول کلیاتی درباره رویکردها و فنون اصلی برنامه‌ریزی حوضه ارائه می‌کند. این بخش با شرح مختصر روند تکامل تاریخی برنامه‌ریزی حوضه آغاز شده، و مسائل امروزی برنامه‌ریزی حوضه را برجسته می‌کند. سپس به اختصار ویژگی‌های برنامه‌ریزی نوین حوضه، محتوا و فرآیند تهیه برنامه‌های حوضه، و مسائل مربوط به برنامه‌ریزی محیط‌زیستی را تشریح می‌نماید.
در بخش دوم، توصیف تفصیلی‌تری درباره برخی از فنون کلیدی به کاررفته در برنامه‌ریزی حوضه، از جمله ارزیابی وضعیت، فرآیند تهیه برنامه حوضه، پرداختن به عدم قطعیت، فنون شناسایی اهداف و برقراری توازن میان اهداف، و نیز تهیه برنامه‌های موضوعی ارائه می‌گردد.

📘كتاب "برنامه‌ريزي تخصيص آب در حوضه آبريز" نيز منتشر شده است كه از اين لينك در دسترس مي‌باشد.

📘📘📘از مجموعه كتاب‌هاي آب، انسان، محيط‌زيست (لينك دسترسي)

#برنامه‌_ريزي
#حوضه_آبريز


join👉 @WaterOnline
🌾🌾تولید برنج با آب دریا / ابتکار دانشمندان چینی برای تغذیه ۸۰ میلیون نفر

🌾دانشمندان چینی به منظور تضمین امنیت غذایی و نجات میلیون‌ها نفر از گرسنگی، برنجی با قابلیت کشت با آب شور دریا تولید کردند.

🌾به گزارش تجارت‌نیوز، منطقه جینگ‌های در شمال چین به سختی یک منطقه مناسب برای کشت برنج به حساب می‌آید. نیمی از خاک این منطقه که در سواحل دریای بوهای واقع شده، نمکی است و در این خاک به شدت قلیایی هیچ محصولی رشد نمی‌کند. با این حال در پاییز گذشته، منطقه جینگ‌های ۱۰۰ هکتار شالیزار داشت.

به نقل از بلومبرگ، راز این برداشت پربار، سویه‌های جدید برنج مقاوم به نمک است که توسط دانشمندان چینی توسعه داده شده است. هدف از این کار تضیمن امنیت غذایی مردم بوده که با بالا آمدن سطح دریاها، افزایش تقاضای غلات و اختلال در زنجیره تامین تهدید شده است.

این سویه که به «برنج آب دریا» معروف است، با بیان یک ژن از سویه وحشی برنج مقاوم به نمک و قلیا ایجاد شده است. تولید آزمایشی این سویه در تیانجین رکورد بازدهی ۴٫۶ تن از هر هکتار را به ثبت رساند. رقمی که الاتر از متوسط تولید سویه‌های استاندارد برنج در سطح کشور است.

🌾🌾برنج آب دریا

این موفقیت در حالی حاصل شده که چین به دنبال راه‌هایی برای افزایش امنیت غذایی و عرضه انرژی است. این در حالی است که به دلیل گرمایش زمین و تنش‌های ژئوپلیتیک، وابستگی چین به واردات را بسیار کمتر کرده است. این کشور یک پنجم جمعیت زمین را دارد و این در حالی است که کمتر از ۱۰ درصد زمین‌های قابل کشت جهان در این کشور وجود دارد. در عین حال، هر چه چین ثروتمندتر می‌شود، مصرف غلات هم در این کشور افزایش می‌یابد.

چین از دهه ۱۹۵۰ در حال مطالعه روی برنج مقاوم به نمک بوده است. اما اصطلاح «برنج آب دریا» در سالهای اخیر و بعد از اینکه یوآن لانگ‌پینگ در سال ۲۰۱۲ دانشمند حوزه کشاورزی به طور رسمی روی این ایده کار کرد، بر سر زبان‌ها افتاد.

یوآن که او را «پدر برنج دوگانه» می‌دانند به دلیل بهبود برداشت غلات و نجات جان میلیون‌ها نفر از گرسنگی به یک قهرمان ملی تبدیل شده است. این لقب به لطف تلاش‌های او برای تولید سویه‌های مختلف برنج دوگانه پرمحصول در دهه ۱۹۷۰ به او داده شده است.

در سال ۲۰۱۶، او شش منطقه با شرایط خاکی مختلف را در سراسر کشور انتخاب کرد و به صورت آزمایشی برنج مقاوم به نمک را در آن مکان‌ها کشت داد. سال بعد، چین یک مرکز تحقیقات در کینگ‌دائو تاسیس کرد. هدف از این موسسه برداشت ۳۰ میلیون تن برنج با استفاده از ۶٫۷ میلیون هکتار شالیزار بود. یوآن در یک مستند در سال ۲۰۲۰ گفت : « ما می‌توانیم با این فناوری ۸۰ میلیون نفر دیگر را تغذیه کنیم. »

تغییرات اقلیمی و کاهش زمین‌های قابل کشت

تغییرات اقلیمی باعث شده تا جدیت چین در این حوزه بیشتر شود. آب‌های دریایی چین در ۴۰ سال اخیر در مقایسه با متوسط جهانی، بیشتر بالا آمده است. روندی که با توجه به وابستگی عمیق کشور به سواحل شرقی برای کشت غلات، بسیار نگران‌کننده است. بر اساس اعلام هیات درون دولتی تغییرات اقلیمی، اگر زمین دو درجه سانتیگراد گرم‌تر شود، سطح آب دریاها در جهان در پایان قرن احتمالا ۵۹ سانتیمتر بالاتر بیاید.

با توجه به این شرایط، دانشمندان چینی به دنبال آن هستند که زمین‌های بایر را به زمین‌های مولد غلات تبدیل کنند. حدود ۱۰۰ میلیون هکتار زمین ( به اندازه کشور مصر) با غلظت بالای نمک و قلیا در چین وجود دارد. از سوی دیگر، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ و به دلیل شهرسازی، آلودگی و استفاده بیش از حد از کود، زمین‌های قابل کشت چین افتی ۶ درصدی داشته است.

به منظور استفاده از خاک نمکی، کشاورزان به صورت سنتی زمین‌های خود را غرق مقادیر زیادی آب تازه می‌کردند. این رویکرد هنوز هم در بسیاری از مناطق ساحلی رایج است. اما این روش نیازمند مقادیر بسیار زیادی آب است و هم از نظر میزان محصول و هم از نظر اقتصادی صرفه ندارد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧📉 لزوم صرفه‌جویی در آبیاری فضای سبز تهران

✍️محسن موسوی خوانساری- کارشناس آب

🗞روزنامه پيام‌ما

⚠️وضعیت مخازن سدهای پنجگانه تامین آب شرب تهران نگران کننده است به‌طوریکه حجم آب مخازن سدهای لتیان‌، ماملو‌، لار‌، امیرکبیر و طالقان در هفتادمین روز از سال جاری به حدود ۵۳۰ میلیون متر مکعب رسیده بود که این عدد ۲۷ درصد از حجم آب مخازن در تاریخ مشابه پارسال کمتر است. چنانچه تامین آب استان‌های البرز و قزوین را از رقم فوق‌الذکر کسر کنیم مشاهده می‌شود که تامین آب شرب تهران که فقط در فصول کم بارش تابستان و پاییز بیش از ۷۰۰ میلیون متر مکعب است در شرایط نامطلوبی قرار گرفته و لذا لازم است در همه زمینه‌های مصرف آب، صرفه جویی به عنوان هدف اصلی مد نظر قرار گیرد.

💧با توجه به اینکه در چنین شرایطی استحصال آب از منابع آب زیرزمینی و استفاده از چاه‌های موسوم به چاه بحران افزایش می‌یابد لذا در طرف دیگر موضوع باید سعی شود که مصرف آب فضای سبز در این شرایط به طور جدی کاهش یافته تا کمبود در منابع آب سفره های آب زیرزمینی خسارت های دیگری را به بار نیاورد.

📊مصرف آب برای آبیاری فضای سبز شهر تهران حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب در سال بوده که عمدتا از طریق منابع آب زیرزمینی شهر تهران و تعدادی قنوات استفاده می‌شود.

💧در شرایط حاضر کمبود آب در مخازن سدهای پنج‌گانه تهران محسوس بوده و مکرراً از طرق مختلف و صدا و سیما موضوع کمبود آب در تهران به اطلاع عموم آگاهی‌رسانی می‌شود. اما متاسفانه مشاهده می‌کنیم که هنوز موضوع صرفه‌جویی و کاهش مصرف آب در بخش فضای سبز شهرداری تهران تبیین نشده و کماکان آبیاری فضای سبز‌، چمن‌ها و پارک‌ها با شدت تمام همانند سال‌های پر بارش ادامه دارد.

یکی از اقداماتی که هم از نظر فرهنگی و تبلیغ برای کاهش مصرف آب از یک طرف و کاهش مصرف آب در فضای سبز تا ۵۰ درصد موثر است‌، آبیاری فضای سبز در شب هنگام است زیرا به وسیله این روش کاهش تبخیر صورت گرفته و چون شب هنگام دمای هوای پیرامونی کمتر بوده لذا راندمان آبیاری فضای سبز بطور محسوسی افزایش می‌یابد.

پیشنهاد می‌شود که شهرداری تهران از ابتدای فصل تابستان تقریبا تمام مجموعه اجرایی معاونت فضای سبز تهران را اعم از کارگران فضای سبز‌، پارک‌ها‌، پیمانکاران نگهداری و آبیاری فضای سبز و سایر عوامل اجرایی را به حضور در شیفت شب ملزم کرده و طوری برنامه‌ریزی کنند که مصرف آب برای آبیاری فضای سبز تا ۵۰ درصد کاهش یابد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
🎥🌡 شوادان محلی برای گریز از گرما در گذشته

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، زمان‌های قدیم که وسایل خنک کننده امروزی وجود نداشت مردم شوشتر و برخی دیگر شهر‌های تاریخی استان مانند دزفول برای گریز از گرمای طاقت فرسای تابستان، با احداث شوادان (زیر زمین) که در فصل گرما خنک بود، به آن پناه می‌بردند.

کلمه شوادان یا شوادون از ۲جز شب (تاریک و سیاه) + دان تشکیل شده و به معنای جای تاریک است. درگویش شوشتری با واژه‌ای به نام شوینه (shovina) نیز بر می‌خوریم که به معنی آب خنک شده از خنکای شب و کوران هوا است که ریشه‌ای نزدیک با موضوعیت شوادان و واژه آن دارد.

#دانش_بومي
#سازگاري_با_اقليم
#گرما
#خوزستان
#شوشتر
#دزفول

کانال تلگرام گردشگری آب:
⚛️ @WaterTourism
Forwarded from Water Online
💧💡 سرپرست امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی: کشاورزانی که ظهر آبیاری نکنند پول برق نمی‌دهند.
سرپرست امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اجرای مدیریت مصرف برق کشاورزی توسط دو وزارتخانه مدیریت می‌شود، گفت: کشاورزانی که از ساعت 12 ظهر تا 5 بعد از ظهر از چاه کشاورزی استفاده نکنند پول برق نمی‌دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "فریبرز عباسی" در نشستی خبری که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره همکاری وزارت جهاد کشاورزی با وزارت نیرو برای اجرای طرح «مدیریت مصرف برق کشاورزی» گفت: طرح «مدیریت مصرف برق کشاورزی» مصوبه هیئت دولت است که طبق آن کشاورزانی که از ساعت 12 ظهر تا 5 بعدازظهر آب چاه استفاده نکنند، از پرداخت هرگونه هزینه برق معاف می‌شوند. دستورالعمل آن به طور مشترک بین دو وزارتخانه تدوین شده و کشاورزان هم به آن عمل می‌کنند.

سرپرست معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: این مصوبه چند هفته‌ای است اجرایی شده و می‌توان مشکلات احتمالی آن را طوری مدیریت کرد که کشاورزان آسیبی نبینند. عباسی افزود: این تصمیم دولت به دلیل ناترازی برق در کشور گرفته شده است و ما هم تابع مقررات و قانون هستیم و اجرا می‌کنیم، ضمن اینکه این طرح کوتاه‌مدت است و در دوره اوج مصرف برق اجرایی می‌شود.

هیئت دولت مصوبه‌ای تصویب کرده که بر اساس آن کشاورزانی که در ماه‌های گرم سال از برق چاه‌های کشاورزی در اوج مصرف برق یعنی 12 ظهر تا 5 بعدازظهر استفاده نکنند، کلا از پرداخت پول برق معاف خواهند بود. (بند 4 اين مصوبه: لينك)

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥استفاده از پساب جهت آبياري فضاي سبز شهر #پرند


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧وزیر جهادکشاورزی خبر داد:از امسال صادرات محصولات آب بر محدود می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از امکان کشت فراسرزمینی برای محصولات آب بر، تصریح کرد: نگاه کلی ما این است که محصولات آب بر با کشت فرا سرزمینی تولید و وارد کشور شود و در داخل، تمرکز بر کشت محصولات راهبردی و کم آب بر باشد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧🚰 ⚠️ به‌ فكر آب باش (ذخاير آب رو به اتمام است)

#جان_شما_جان_آب

ديوارنگاره جديد ميدان وليعصر

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💧🗓همايش مهر آب

💧به مناسبت هفته صرفه‌جويي در مصرف آب

🗓اول تا هشتم تيرماه 1401


✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧🌳
🌾💧📉 جیره ‌بندی آب در شالیزارهای سرزمین باران

🗞گزارش روزنامه ايران (لينك)

🌾⚠️گیلان برای تأمین آب شالیزار‌های خود به حداقل 3 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد که به گفته مسئولان دراین زمینه حداقل 30 تا 40 درصد کمبود وجود دارد وآب تحویلی به شالیکاران با جیره ‌بندی سختگیرانه تحویل داده می‌شود و این مسأله به این نگرانی دامن زده که مبادا شالیکاران برای تأمین آب مورد نیاز خود از هر آبی استفاده کنند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📢فراخوان «طراحی و ساخت گلخانه هیدروپونیک (با سامانه گردش آب) برای تولید علوفه در دامداری با رویکرد مشارکتی (EPC)»

🔸🗓 این فراخوان از تاریخ ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ تا ۷ تیر ۱۴۰۱ دارای اعتبار است.

https://sistanproject.ir/wp-content/uploads/2022/06/130622_RFP-Hydroponic-1.pdf

https://sistanproject.ir/wp-content/uploads/2022/04/220405-Required-forms-for-proposal.docx

پروژه مديريت جامع منابع طبيعي و توسعه اقتصادي - اجتماعي سيستان


join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
امروز اول تيرماه، شروع هفته #صرفه_جويي در مصرف آب هست.
با قدم‌هاي كوچك شروع كنيم. با نشر اين پوستر ساده، هم خودمان و هم ديگران را تشويق به صرفه‌جويي كنيم.

خانه آب ايران
join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
⚠️📊📉ميزان تجمعي بارش كشور از ابتداي سال آبي تا انتهاي خرداد 1401 ، 160 ميلي‌متر مي‌باشد كه نسبت به دور مشابه بلندمدت بيش از 28 درصد كاهش داشته است.

📉ميزان بارش بهار 1401، در مجموع 25 ميلي‌متر بوده كه نسبت به ميانگين بلندمدت بيش از 57 درصد كاهش نشان مي‌دهد.

سازمان هواشناسي كشور


📊وضعيت بارش تجمعي استان‌هاي كشور در طي دوره مشابه (لينك)

📊وضعيت بارش تجمعي حوضه‌هاي آبريز اصلي و درجه دو كشور در طي دوره مشابه (لينك)

#سال_كم_باران
#بهار_كم_بارش

join👉 @WaterOnline
p-seasonal Forecast_Jul 2022_LK-ib.pdf
2.7 MB
🌡🌨خبرنامه پيش‌بيني فصلي دما و بارش كشور (تاريخ صدور 31 خرداد 1401)

پژوهشكده اقليم‌شناسي و تغيير اقليم- سازمان هواشناسي كشور

📊وضعيت بارش تجمعي كشور از ابتداي سال آبي تا پايان خرداد‌ماه 1401 (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
📉⚠️ پيش‌بيني نابهنجاري بارش بر حسب درصد از نيمه مرداد تا نيمه آذر

🔗برگرفته از گزارش پيش‌بيني فصلي بارش و دماي هواي كشور (لينك دسترسي به فايل كامل خبرنامه)

⚠️📉بر اساس گزارش مذكور، تداوم تنش خشكسالي آب‌شناسي كشور در فصل پاييز سال جاري تقريبا بديهي است.بارش فصل پاييز به‌ويژه در نيمه غربي كشور كمتر از نرمال است.

📊وضعيت بارش تجمعي كشور از ابتداي سال آبي تا پايان خرداد‌ماه 1401 (لينك)


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
زهاب.pdf
10.5 MB
📘تجربه های امید بخش در بازچرخانی زهاب کشاورزی

✍️ مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان خوزستان

#بازچرخاني
#زهاب
#كشاورزي
#خوزستان


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
2024/09/23 01:25:58
Back to Top
HTML Embed Code: