Telegram Web Link
سازگاری با كم آبی
🖌🗞دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در گفتگو با «جوان»: منابع آبی کشور را با کشاورزی دانش‌بنیان نجات دهید. 🗞📎لينك گزارش روزنامه جوان ⚠️در حال حاضر بیش از ۱۴۰ میلیارد متر مکعب از ذخایر استاتیک آب زیرزمینی کشور که از سال‌های دور در ایران به ودیعه گذاشته…
لازمه عبور از بحران کم آبی برنامه ریزی عمیق و نگاه هوشمندانه، علمی و فنی به منابع آب است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران ،محمد جوانبخت در جلسه عصر امروز (8 ارديبهشت 1401) شورای برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اردبیل با بیان مطلب فوق افزود: باید با بهره گرفتن از توانمندیهای مراکز علمی و فنی و به دور از هیاهو به دنبال راهکارهای موثر برای برون رفت از شرایط موجود باشیم و متخصصین بخش آب باید به دنبال چاره اندیشی باشند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تغییر اقلیم را عامل اصلی حاد شدن وضعیت منابع آب در کشور عنوان کرد و افزود: باید با تغییر رویکردهای گذشته و نگاه عالمانه به بحث آب و همچنین عمل به تکالیف در راستای سیاست های سازگاری با کم آبی توسط تمامی دستگاههای اجرایی به دنبال کمک به حل موانع و مشکلات باشیم.

وی کارگروه سازگاری با کم آبی در استانها را از ظرفیت های موثر برای ورود به بحران آب عنوان کرد و خواستار همراهی و همکاری تمامی دستگاههای دولتی و غیردولتی در عمل به تکالیف این کارگروه شد.

🔴🔴پ.ن: عليرغم تشديد شرايط خشكسالي و كم‌آبي در كشور و تاكيد مديران ارشد بخش آب كشور بر تداوم فعاليت كارگروه ملي سازگاري با كم آبي و عملياتي نمودن برنامه‌هاي سازگاري با كم آبي در استان‌ها و همچنين ابلاغ مصوبه اصلاحي دولت (لينك مصوبه) درخصوص شرح وظایف و برنامه های کارگروه ملی سازگاری با کم آبی (سوم بهمن‌ماه 1400)، اطلاعات چنداني در خصوص نحوه ادامه فعاليت كارگروه مذكور در سطح ملي و استاني، ارائه گزارشات عملكرد و...در ماه‌هاي اخير منتشر نشده است.

آدرس وب‌سايت كارگروه ملي سازگاري با كم آبي (https://www.wsanw.ir/)

🔗📘لينك برنامه‌هاي ملي و استاني سازگاري با كم‌آبي مصوب


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور از ابتداي سال آبي تا 10 ارديبهشت‌ماه 1401

📉حجم آب موجود مخازن 26.57 ميليارد مترمكعب مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 10 درصد كاهش داشته است (درصد پرشدگي 53 درصد).

🖌دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور- شركت مديريت منابع آب ايران

📊📈مجموع سدهاي حوضه #درياچه_اروميه (درصد پرشدگي: 74 درصد - افزايش 8 درصدي نسبت به سال گذشته)

📊📉مجموع سدهاي استان #تهران (درصد پرشدگي:28 درصد- كاهش 33 درصدي نسبت به سال گذشته)

📊📉مجموع سدهاي استان #خوزستان (درصد پرشدگي: 58 درصد- كاهش 9 درصدي نسبت به سال گذشته)

📊📉#سد_زاينده_رود (درصد پرشدگي:30 درصد-كاهش 5 درصدي نسبت به سال گذشته)

و....

join👉 @WaterOnline
🔴لکنت زبان برای عمق کم‌آبی

✍️بنفشه زهرایی- دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی

🗞📎مطالعه متن كامل يادداشت از طريق اين لينك (روزنامه دنياي اقتصاد)

✍️جملاتی نظیر اینکه «بارش متوسط ایران یک‌سوم بارش متوسط جهانی است» و «ایران در منطقه‌‌‌ای با اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار دارد»، آن‌قدر در کتاب‌‌‌های درسی، مقالات، گزارش‌‌‌ها و مصاحبه‌‌‌ها تکرار شده که ظاهرا به کلیشه تبدیل شده است؛ کلیشه‌ای که ذهن هیچ‌‌‌کس، از جمله سیاستمداران و تصمیم‌گیران حوزه‌‌‌ آب را هم درگیر نمی‌‌‌کند.

✍️برای ورود به بحث مجبورم یک‌بار دیگر به این جملات بپردازم. ایران براساس تقسیم‌‌‌بندی وزارت نیرو، دارای ۶حوضه‌‌‌ آبریز اصلی است که حوضه آبریز فلات مرکزی با در برداشتن بیش از نیمی از مساحت کشور، بزرگ‌ترین حوضه‌‌ آبریز ایران است. این حوضه که عمدتا با بیابان‌‌‌ها و مناطق بسیار خشک مرکزی ایران پوشیده شده، محل سکنای بیش از نیمی از جمعیت کشور است.

✍️براساس آخرین اطلاعات منتشرشده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، متوسط ۵۱ساله‌‌ بارش ایران به ۲۳۰میلی‌متر رسیده که حدود یک‌چهارم بارش متوسط روی خشکی‌‌‌های جهان (به جز قطب‌جنوب) است. بنابراین به نظر می‌رسد، جمله معروف «بارش متوسط ایران یک‌سوم بارش متوسط جهانی است» نیاز به دقت و بازنگری دارد.

✍️حال تمرکز کنیم روی وضعیت نیمی از جمعیت ایران که در حوضه فلات مرکزی سکنا دارند. بارش متوسط ۵۱ساله‌‌ این حوضه براساس آمار منتشرشده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، ۱۵۴میلی‌متر است که معادل ۱۸‌درصد بارش متوسط خشکی‌‌‌های جهان (به‌جز قطب‌جنوب) است. این به آن معنی است که حوضه‌‌ آبریز فلات‌مرکزی ایران با سرانه منابع آب تجدیدپذیر سطحی و زیرزمینی کمتر از ۶۰۰مترمکعب برای هر نفر در سال در شرایط تنش آبی دائمی است و فاصله چندانی با رسیدن به مرز ۵۰۰مترمکعب برای هر نفر در سال که نشان‌دهنده شرایط کم‌آبی مطلق است، ندارد.

✍️به رسمیت شناختن این سطح از کم‌آبی، اولین قدم در راستای مواجهه با این شرایط بسیار سخت و پیچیده است. متاسفانه، نظام حکمرانی آب کشور، در به رسمیت شناختن این شرایط دچار لکنت است.

✍️تاسیس کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در سال ۱۳۹۶، گام بلندی در راستای به رسمیت شناختن واقعیت کم‌آبی ایران بود. این کارگروه، شاید تنها بخش در نظام حکمرانی آب و محیط‌زیست کشور بوده و هست که به مدیریت مصرف و تقاضای آب، به‌عنوان راه‌حل اساسی پرداختن به واقعیت کم‌آبی ایران پرداخته است. برنامه ملی سازگاری با کم‌آبی که حاصل سه‌سال تلاش بی‌وقفه دستگاه‌‌‌های عضو این کارگروه و دستگاه‌‌‌های ذیل آنها در سطح استان‌‌‌ها بوده، تنها سند جامع موجود در کشور است که برای کاهش ۹میلیارد مترمکعبی از برداشت‌‌‌های آب زیرزمینی و کاهش ۲/ ۳میلیارد مترمکعبی از برداشت‌‌‌های آب سطحی تا پایان سال ۱۴۰۵، برنامه‌‌‌ای با جزئیات ارائه کرده است.

✍️برنامه‌‌ ملی سازگاری با کم‌آبی، خوشبختانه در‌ گذار از دولت دوازدهم به سیزدهم، به رسمیت شناخته شده و اجرای آن مورد تاکید مدیران و تصمیم‌گیران سطوح مختلف استانی تا ملی بوده و در اسناد مختلف دولتی بر استمرار اجرای آن تاکید شده است. اما بخش آب که باید قاعدتا دغدغه‌مندترین بخش در اجرای این برنامه باشد، هنوز دست به گریبان چالش تغییر ساختاری است که از اوایل سال ۱۳۹۹ اجرایی شد و هنوز به سامان نرسیده است.

✍️ جایگاه سازمانی نامشخص دبیرخانه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی که در گذر از دولت دوازدهم به سیزدهم نیز درمان نشد، باعث افت عملکرد آن و ضعف در پیگیری اقدامات قبلی شده است. مباحث اخیر برای تغییر نام کارگروه، برای اینکه از بار منفی نام «کم‌آبی» آن بکاهد، نمادی است از لکنتی که نظام حکمرانی آب و محیط‌زیست کشور در به رسمیت شناختن واقعیت کم‌آبی ایران به آن دچار است. یادداشت منتشرشده از سوی مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران تحت عنوان «زمان عبور از سیاست «سازگاری با کم‌آبی» به «مدیریت مساله آب» فرا رسیده است» که در فروردین سال‌جاری منتشر شد، نمونه‌‌ بارز دیگری است از همین لکنت.

✍️شاید اثرگذارترین جنبه‌‌ این لکنت و انفعال در به رسمیت شناختن عمق کم‌آبی ایران، در تخصیص بودجه بروز پیدا می‌کند؛ جایی که طرح‌‌‌های عمرانی برای آبرسانی‌‌‌ها و اکتشافات منابع آب جدید از دور و نزدیک در سطح و در عمق لایه‌‌‌های زمین، به‌راحتی تامین اعتبار می‌‌‌شوند و طرح‌‌‌های مرتبط با حفاظت از منابع آب، مدیریت مصرف و بازچرخانی آب، معطل هزارتوی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و محدودیت‌های مختلف تامین اعتبار می‌‌‌مانند؛ طرح‌‌‌هایی که تنها راه علاج کم‌آبی ایران هستند و روزبه‌روز اجرای آنها به تعویق می‌‌‌افتد و تبعات سیاسی، اجتماعی و محیط‌زیستی تشدید کم‌آبی سنگین‌‌‌تر می‌شود.

join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥تشریح آخرین وضعیت منابع آبی خوزستان توسط معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق در گردهمایی مدیریت خشکسالی

#خوزستان
#كم_آبي
#سازمان_آب_و_برق

🔗برگرفته از اينستاگرام سازمان آب و برق خوزستان (لينك مشاهده در اينستاگرام)

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
Basin Water Allocation Planning.pdf
25.7 MB
📘كتاب "برنامه‌ريزي تخصيص آب در حوضه آبريز"

📚سري كتاب‌هاي آب، انسان، محيط‌زيست

✍️ترجمه كتاب:
Basin Water Allocation Planning: Principles, Procedures and Approaches for Basin Allocation Planning

✍️کتاب حاضر در دو بخش سازماندهی شده است.

1️⃣بخش نخست، فلسفه و اجزای کلیدی فرآیند تخصیص آب معرفی شده و چارچوب تخصیص آب در مقیاس حوضه توصیف می‌شود.

2️⃣بخش دوم، توصیف مفصل‌تری درباره برخی از گام‌های کلیدی در پیاده‌سازی چارچوب تخصیص آب ایجاد می‌نماید. این بخش شامل فصل‌هایی درباره رویکردهای تعیین آب در دسترس برای تخصیص؛ ارزیابی نیازهای محیط‌زیستی و رویکردهای پیاده‌سازی آنها در قالب برنامه‌های تخصیص آب؛ و استفاده از مدل‌سازی اقتصادی و ارزیابی‌ها برای پشتیبانی برنامه‌ریزی تخصیص آب است.

#بخوانيد_و_نشر_دهيد.

#برنامه_ريزي_تخصيص
#تخصيص_آب
#حوضه_آبريز
#وزارت_نيرو
#دانش_افزايي



join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
How much water did Iran lose over the last two decades.pdf
6.4 MB
📉💧ايران در دو دهه گذشته چه مقدار آب از دست است؟
✍️Peyman Saemian
✍️Mohammad J. Tourian
✍️ Amir AghaKouchak
✍️ Kaveh Madani
✍️Nico Sneeuw


💧 بر اساس داده‌های سال 2003 تا 2019، کل ایران در این مدت ۳۴+_۲۱۱ میلیارد متر مکعب آب از دست داده است. حجمي بيش از دو برابر برداشت ساليانه آب توسط مصرف‌كننده‌هاي مختلف.

🔗لينك دانلود مقاله از وب‌سايت


🔗لينك خبر مرتبط منتشر شده در خبرگزاري ايسنا (توضيحات دکتر محمد جواد طوریان عضو هیات علمی دانشگاه اشتوتگارت آلمان و از نويسندگان مقاله)

دو نكته برگزيده از مصاحبه منتشر شده در خبرگزاري ايسنا:
اعداد به دست آمده در این پروژه تحقیقاتی دقیق است؛ چرا که خطای ماهواره گریس در مقیاسی به اندازه کشور ایران بسیار ناچیز است.

📈در ادامه این تحقیقات این سوال مطرح شد که منشا از دست رفتن آب در ایران چیست؟ اولین علت به طور معمول میزان بارش است، ولی نکته جالب این است که با توجه به بارش‌های سال ۲۰۱۹ و میزان حجم آب اضافه شده، به طور متوسط در یک بازه زمانی متناظر، کشور ایران در بیست ساله اخیر به طور متوسط شاهد افزایش بارش بوده است.

#ايران
#حجم_آب_از_دست_رفته

oin👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥نهضت گلخانه‌ای؛ مرهم بی‌آبی و زخم‌خوردۀ بی‌توجهی

💧استان مرزی خراسان‌جنوبی بیش از ۲۰ سال است که با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند، منابع آبی به‌شدت افت پیدا کرده و کاهش بارندگی‌ها در سال آبی گذشته نیز طی ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است. این در حالی است که بیش از ۹۰ درصد منابع آبی استان خراسان جنوبی به‌صورت سنتی و غرقابی همچنان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و در چنین شرایطی توسعه کشت‌های گلخانه‌ای علاوه بر کمک به مدیریت منابع آبی استان باعث اشتغالزایی و تولید محصولات صادرات محور می‌شود. اکنون چند سالی است نهضتی به عنوان نهضت گلخانه‌ای در خراسان‌جنوبی آغاز شده تا فصل جدیدی برای کشت و کار در سرزمین کشاورزی باشد.

#خبرگزاري_ايسنا
#گلخانه
#خراسان_جنوبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊روند تغييرات شاخص خشكي كشور طي دوره‌هاي يكساله منتهي به شهريورماه (انتهاي سال آبي) در بازه زماني 1371- 1400 (مرجع:سازمان هواشناسي كشور)

🌎 نقشه جهاني شاخص خشكي

🔴شاخص خشكي توسط برنامه محيط‌زيست سازمان ملل تعريف شده كه از تقسيم بارش ساليانه بر تبخير-تعرق پتانسيل سالانه به دست مي‌آيد.مقادير كمتر از 0.2 اين شاخص بيانگر شرايط خشك و خيلي خشك و بين 0.2 تا 0.5 شرايط نيمه خشك مي‌باشد.
📊در طي بازه سي‌ساله (1371-1400)، 18 سال كشور در شرايط خشك و 12 سال نيمه‌خشك بوده است.

📊به غير از سال‌هاي 1371 و 1372 نيز مقدار شاخص فقط در سال 1375، 0.3 بوده و در بقيه سال‌ها كمتر از 0.3 بوده است.

ايران سرزميني #خشك و #نيمه_خشك است و نيازمند مديريت منابع و مصارف آب متناسب با اين شرايط است.

join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧كشت ديم محصولات در بندسار

#دانش_بومي
#آب_سبز
#كشت_ديم
#هندوانه
#سيب_زميني
#كدو
#خربزه
#قائنات

🎥تهيه شده توسط #پنشتا

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور تا 24 ارديبهشت‌ماه 1401

📎دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور- شركت مديريت منابع آب ايران

📊درصد پرشدگي سدهاي كشور 54 درصد مي‌باشد كه نسبت به سال گذشته، 8 درصد كاهش داشته است.

📊📈سدهاي حوضه آبريز #درياچه_اروميه (13 سد) با 75 درصد پرشدگي و افزايش 12 درصدي نسبت به سال قبل

📊📉سد #زاينده_رود با 31 درصد پرشدگي و كاهش 10 درصدي نسبت به سال گذشته

📊📉مجموع سدهاي استان تهران (پنج سد) با 31 درصد پرشدگي و كاهش 27 درصدي نسبت به سال قبل

📊📉مجموع 10 سد استان #خوزستان با 59 درصد پرشدگي و كاهش 6 درصدي نسبت به سال قبل

📊📉سد دوستي در استان #خراسان_رضوي با 26 درصد پرشدگي و كاهش 31 درصدي نسبت به سال قبل


و......

join👉 @WaterOnline
🗞 خشکسالی ۳۰ ساله چقدر واقعیت دارد؟

طی هفته‌های اخیر نقل قول یکی از مسئولان درباره ورود ایران به دوره ۳۰ساله خشکسالی خبر‌ساز شده، اما چقدر این نکته واقعیت دارد؟
طی سال‌های اخیر 1.5میلیون هکتار از تالاب‌های کشور به کانون گرد و غبار تبدیل شده تا مساحت کانون‌های گرد و غبار در اطراف ایران به ۲۷۰میلیون کیلومتر برسد و خاورمیانه پس از صحرای بزرگ آفریقا به دومین تولیدکننده بزرگ گرد و غبار در جهان تبدیل شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی ضمن رد ورود ایران به دوره ۳۰ساله خشکسالی می‌گوید: اگر روند افزایش دما و مصرف بالای آب همچنان وجود داشته باشد، شدت و اثرات خشکسالی تشدید می‌شود. احد وظیفه در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که آیا ایران وارد دوره ۳۰ساله خشکی شده است، می‌افزاید: این ادعا که وارد دوره ۳۰ساله‌ خشکسالی شده‌ایم، غلط است. خشکسالی یک دوره ۳۰ساله یا ۱۰ساله ندارد و تقریبا از 5 دهه گذشته بارش‌ها به‌تدریج روند کاهشی داشته است.
بارش‌های تجمعی کشور همچنان روند کاهشی و منفی دارد و نسبت به ۵۰سال گذشته تا به امروز شیب منفی را طی کرده است، اما بارش‌ها هرسال نسبت به سال گذشته کاهش نمی‌یابند، بلکه نوسان بارشی وجود دارد. به‌طور مثال سال۱۳۷۱ میانگین بارش سالانه ۳۴۲میلی‌متر و سال‌های قبل و بعد از آن کمتر بوده؛ بنابراین میزان بارندگی نوسان دارد و ثابت نیست. به‌گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، به‌طور کلی نسبت به آمارها میانگین بارش کشور در ۵۰سال گذشته ۲۷۰میلی‌متر بوده که میانگین بارندگی کشور به ۲۳۰میلی‌متر رسیده است؛ به‌عبارتی طی ۵۰سال گذشته ۴۰میلی‌متر متوسط بارندگی کشور کاهش یافته و این نشان‌دهنده کاهش بارندگی در کشور است؛ بنابراین بارش‌ها دارای نوسان هستند؛ به‌طور مثال در سال گذشته بارش سالانه باران ۱۳۴میلی‌متر و امسال ۱۵۶میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. وظیفه با بیان اینکه برای میزان بارندگی‌ها عدد ثابتی وجود ندارد و برای خشکسالی نمی‌توان دوره مشخصی تعیین کرد، می‌افزاید: نمی‌توان گفت که وارد دوره ۳۰ساله خشکسالی شده‌ایم و بعد از آن تمام می‌شود. اگر روند افزایش دما و مصرف بالای آب همچنان وجود داشته باشد شدت و اثرات خشکسالی تشدید می‌شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در پایان می‌گوید: امروزه علاوه بر خشکسالی، بحث مصرف آب هم وجود دارد. مصرف آب به اندازه‌ای است که اگر بارندگی‌ها به میزان نرمال هم باشد، همچنان کمبود آب وجود دارد. طبیعت، توانایی تامین آب مورد نیاز انسان را ندارد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧روش‌های صرفه‌جویی در مصرف آب

#اينفوگرافي_ايرنا

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥سنگاپور چگونه دارد از شر بحران آب راحت مي‌شود؟
زيرنويس توسط پايگاه خبري تحليلي #انتخاب (لينك)

پ.ن: معادل درست Desalinated Water ، آب نمك‌زدايي شده يا همان به اصطلاح آب حاصل از فرآيند شيرين‌سازي (آب شور دريا) مي‌باشد.

#سنگاپور
#بازيافت_آب
#نمك_زدايي

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📻 هدفگذاری سازگاری ملی با کم‌آبی تا سال ۱۴۰۵ متعادل شدن تمامی آبخوان های زیرزمینی است. برای محقق شدن چنین هدفی باید سالی شش و نیم میلیارد مترمکعب از برداشت در دشت‌های کشور کم شود. در این حال فرونشست در ایران در حال حاضر همچنان با سرعت پیش می رود و 90 برابر میانگین کشورهای توسعه یافته است.

#راديو_ايران
#پايشگري

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
💧🌾 کنگره فنی و مهندسی کشاورزی با محوریت "ابعاد بهره وری آب در بخش های مختلف کشاورزی"

🗓19-20 مهرماه 1401

🗓آخرین مهلت ارسال مقالات کامل : 20 مردادماه 1401

📎https://aeric2022.areeo.ac.ir/

#بهره_وري_آب
#كشاورزي

✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧🌳
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥لزوم سازگاری کشاورزی با تغییرات اقلیمی
معاون وزارت جهاد کشاورزی از اتخاذ رویکرد‌های جدید و متناسب با تغییرات جهانی آب و هوا در کشاورزی ایران خبر داد.

ایران جزو کشور‌هایی است که تحت تاثیر تغییر اقلیم قرار دارد و به دلیل خشکسالی‌های پیاپی، تبعات آن بیشتر است. متناسب با تغییراتی که در سطح دنیا اتفاق افتاده چند رویکرد را مدنظر قرار دادیم که یکی از آن‌ها تولید بذر‌هایی که با شرایط آب و هوایی ما سازگاری داشته باشند......


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧 بازچرخانی آب در مجتمع‌های مسکونی ۱۰۰۰واحد به‌بالا

💧ایسنا/سمنان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان بر لزوم بازچرخانی آب در مجتمع‌های مسکونی یک‌هزار واحد به بالا به عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر با هدف استفاده در بخش صنعت و...تاکید کرد.

💧محمد حمیدی در حاشیه بازدید از تصفیه‌خانه در حال احداث مسکن مهر گرمسار و شبکه آبرسانی شهرجدید ایوانکی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این تصفیه خانه پنج لیتر بر ثانیه فاضلاب تولیدی ۷۰۰ واحد مکسن مهر را به آب قابل استفاده در صنعت و کشاورزی تبدیل می کند.

💧وی بر لزوم بهره‌وری بیشتر از منابع در دسترس تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود آب و تغییر اقلیم آب و هوایی و گرم شدن هوا، برای مجتمع های بزرگ یک هزار واحد به بالا، اینگونه تصفیه خانه ها نقش بسیار خوبی در باز چرخش آب دارد.

#بازچرخاني_آب

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
🗞تشویق کشاورزان حوضه کرخه به پرهیز از کشت تابستانه

🗞گزارش روزنامه ايران (لينك)


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥ایجاد ۱۵ پایگاه نوآورانه موسسه تحقیقات کشاورزی دیم

#كشت_ديم
#آب_سبز

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
2024/10/02 22:35:37
Back to Top
HTML Embed Code: