Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺مزایا و صرفه اقتصادی کشت کلزا

💧نیاز به آب کمتر، تاثیر مثبت در افزایش کشت جایگزین درتناوب کشت، نداشتن دور ریز، سازگاری با شرایط آب و هوایی کشور و قیمت مناسب خرید تضمینی کلزا از جمله مزایایی که کشت این دانه روغنی را در کانون توجه کلزاکاران قرار داده است.

#كلزا

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
📷نودوهفتمین جلسه کمیته تخصصی سازگاری با کم‌آبی در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.

🔗📷گزارش تصويري (لينك)

🔗گزارش شبكه خبري آب ايران از اين جلسه: بخش اول (لينك)، بخش دوم (لينك) ، بخش سوم (لينك)

🟣🟣🟣🟣 کمیته سازگاری با کم آبی دو مصوبه داشت که به شرح زیر است:

یک) برق چاه آن دسته از مشترکان چاه‌های کشاورزی که بیش از ۱.۷ انرژی مجاز را مصرف و تکرار کرده‌اند قطع خواهد شد با این پیش شرط که به آنها نسبت به مصرف همه حجم مندرج در پروانه تذکر داده شده است.

دو) چاه‌های کشاورزی با مصرف حدفاصل ۱.۳ تا ۱.۷ که ۳۰ درصد مصرف را به کرات رد کرده‌اند، به منظور مدیریت برداشت آتی تعیین تکلیف شوند. یعنی فراخوان شده و به آنها اطلاع داده شود که اکنون ۸۰ درصد پروانه مجاز را مصرف کرده‌اید؛ بنابراین یا به نفع آبخوان کشت نکنید و یا اینکه کشت بعدی مطابق با ۲۰ درصد باقی مانده پروانه سال و محدود باشد. در صورتی که کشاورز تمایل به کشت وسیع دارد، تعهد دهد که از سهمیه آینده پروانه چاه کشاورزی جایگزین شود.


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
گزارش نود و هفتمين جلسه كميته تخصصي سازگاري با كم آبي (بخش اول)

#بخش_اول

🔴در نودوهفتمین جلسه کمیته تخصصی سازگاری با کم‌آبی مقرر شد برق مشترکان چاه‌های کشاورزی که بیش از سقف، انرژی مجاز را مصرف و تکرار کرده‌اند، قطع شود.

📎لينك گزارش شبكه خبري آب ايران از جلسه

🔴مدیرکل دفتر توسعه نظام‌های فنی، بهره‌برداری و دیسپاچینگ برقابی:

-از حدود ۸۰۰ هزار چاه که در کشور وجود دارد، حدود ۵۰۰ هزار چاه، مجاز و قابل رصد هستند.
-از بین ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز، ۱۰۰ هزار چاه در استان‌ها مازندران و گیلان و بیش از ۱۱۰ هزار چاه نیز، چاه‌های تعیین تکلیفی هستند؛ یعنی قانون اجازه نمی‌دهد به آنها غیرمجاز گفته شود. در نهایت ۱۰۰ هزار چاه باقی مانده است که در برنامه حوضه‌های آبریز و طی سه سال مسدود شده و طبق قانون با آنها برخورد شود.
- ۴۸۰ هزار چاه مجاز، بیش از ۵۴ میلیارد آب بهره‌برداری می‌کنند که از این میزان آب برداشت شده، ۴۸ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی و بقیه هم در بخش صنعت و شرب و موارد دیگر مصرف می‌شود.
- بین ۷۵ تا ۸۰ درصد از میزان آب برداشت شده در بخش کشاورزی مربوط به چاه‌های برق‌داراست. یعنی اگر بتوانیم ۲۲۳ هزار حلقه چاه را از طریق پایش انرژِی مدیریت کنیم، توانستیم بیش از ۴۰ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی را مدیریت کنیم.
- ۱۵ درصد مشترکان سهم آب ۸۵ درصد دیگر را نیز مصرف می‌کنند و تأکید وزیر نیرو هم همواره بر حمایت از منابع این ۸۵ درصد است.

🟣کیومرث سبزی معاون بخش آب سازمان برنامه و بودجه:
- موضوع فرونشست‌ها در دولت مطرح شده و یکی از موضوعات جدی است و طرحی هم کمیسیون کشاورزی در مجلس پیشنهاد داده‌ که در حال بررسی است.
- با توجه به اینکه مدیریت بحران فرونشست‌ها بر عهده بخش آب وزارت نیرو است، تصمیم بر این شد که این موضوع در کارگروه سازگاری با کم‌آبی مورد بررسی قرار گیرد ولی جلسات و پیگیری‌های این موضوع پررنگ نبوده است.
- خواستار این هستیم که برای جلوگیری از تشکیل کارگروه‌های موازی که ما به عنوان سازمان برنامه و بودجه با آن مخالف هستیم، موضوع فرونشست‌ها نیز به صورت جدی در دستور کار جلسات سازگاری با کم آبی قرار گیرد.
- در مورد قطع برق چاه‌هایی که برداشتی بالاتر از میزان پروانه بهره‌برداری داشته‌اند نیز پیشنهاد می‌دهیم که با توجه به عدم اجرای مصوبه قبلی کارگروه، به کشاورز فرصت داده شود تا تبعات اجتماعی طرح کاهش یابد.

🟣احد وظیفه رئیس مرکز هواشناسی کشور:
- همه دشت‌های کشور با یک دستورالعمل اداره می‌شود این درحالی است که برخی از دشت‌های کشور وضعیت وخیمی دارند. بنابراین قانون باید یک جاهایی محکم‌تر برخورد کند؛ چون اگر شما سه سال فرصت اصلاح به یک کشاورز می‌دهید، ولی ممکن است برخی آبخوان‌ها حتی همین سه سال هم دوام نیاورند و وضعیت‌شان به گونه‌ای شود که دیگر قابل احیا نباشد.
- نکته دیگر این است که اقدامات فقط محدود به جریمه شده است؛ به نظر می‌رسد که باید سایر اقدامات هم در کنار آن اعمال شود. توجیه کاربران و بهره‌برداران بسیار می‌تواند مؤثر باشد چرا که اگر نسبت به ناگوار بود عواقب این کار توجیه نشوند، دنبال راهکاری برای دور زدن قانون می‌گردند و کار را سخت‌تر می‌کنند.
- نکته ای که راجع به تخلفات باید یادآور شوم این است که اگر کشاورز تخلف می‌کند ما به ازای آن محصولی تولید می‌کند اما گاهی تخلف از نوع فروش آب است که تخلف سنگین‌تری است که برخورد با این نوع تخلف باید سنگین‌تر باشد.

🟣صفدر نیازی شهرکی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی:
- گام اول اقدامات ما این باشد که استان‌ها به این باور برسند که اوضاع آبخوان‌ها و منابع آب زیرزمینی خوب نیست.
- گام دوم نیز هم‌صدایی حاکمیت در اجرای مصوبات است. یعنی صنف و تشکل‌های ما باید با هم هماهنگ شوند.
- یک نگرانی که وجود دارد این است که گزارش‌های رسیده همه از چاه‌های مجاز است؛ ولی به همین میزان چاه غیرمجاز نیز وجود دارد. این یعنی کشاورز به باور شرایط خاص کشور نرسیده است.
- باید صاحبان چاه‌های مجاز را برای کنترل چاه‌های غیرمجازها به کمک بطلبیم.
-پیشنهاد می‌شود در صورت امکان ظرف دو سال یک دورنمای مکانی به سامانه پایش داده شود تا ۸۰ میلیارد متر مکعب آب که برای کشاورزی تأمین می‌شود، قابل رصد و مشخص باشد. با این امکان، میزان برداشت چاه‌های غیرمجاز نیز تعیین می‌شود.



🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
گزارش نود و هفتمين جلسه كميته تخصصي سازگاري با كم آبي (بخش دوم)

#بخش_دوم

🔴در نودوهفتمین جلسه کمیته تخصصی سازگاری با کم‌آبی مقرر شد برق مشترکان چاه‌های کشاورزی که بیش از سقف، انرژی مجاز را مصرف و تکرار کرده‌اند، قطع شود.

📎لينك گزارش شبكه خبري آب ايران از جلسه

🟣حمید رحمانی معاون مدیرکل دفتر توسعه نظام‌های فنی، بهره‌برداری و دیسپاچینگ برقابی :
-امکان اینکه نقشه چاه‌ها مکان‌محور باشد، وجود دارد. در پروانه بهره‌برداری که برای هر چاه صادر شده نیز حدود اراضی مشخص شده است که در کجا قرار گرفته و مساحتش چقدر است ولی دقت آن جای سوال دارد که باید با کمک همکاران وزارت جهاد کشاورزی این اطلاعات تدقیق صورت گیرد.
- نکته مهمی که در محدوده اراضی تحت کشت وجود دارد جایی است که این اراضی به چاه‌های غیرمجاز پیوند می‌خورد؛ در واقع یکی از معضلات ما در مورد چاه‌های غیرمجاز این است که اراضی تحت کشت این چاه‌ها اصولاً در اراضی ملی هستند.
- اگر می‌خواهیم چاه‌های غیرمجاز را تعیین تکلیف کنیم هم وزارت نیرو به عنوان متصدی آب باید به عنوان متولی مدیریت آب‌های زیرزمینی با اینها برخورد کند و جهاد کشاورزی نیزبه عنوان متولی مدیریت منابع طبیعی مانع استفاده غیرمجاز از منابع طبیعی شود. اگر این دو اتفاق هم زمان با هم رخ دهد، مدیریت چاه‌های غیرمجاز شاید سریع‌تر و راحت‌تر انجام پذیر باشد.
- معاون مدیرکل دفتر توسعه نظام‌های فنی، بهره‌برداری و دیسپاچینگ برقابی با بیان اینکه نصب کنتور حجمی قدری با چالش روبر است، اضافه کرد: یکی از عواملی که می‌تواند این مسئله را تسهیل کند، شاید این باشد که بیاییم در آبیاری تحت فشار که تسهیلاتی را به کشاورزان می‌دهیم، الزام به نصب کنتور را نیز قرار دهیم.
- در قانون هست که اگر کشاورز برای نصب کنتور اعتباری را انجام داده به عنوان آورده کشاورز درنظر بگیریم و نصب کنتور را اجباری کنیم تا هر کشاورزی که کنتور را نصب کرد تسهیلات آبیاری تحت فشار به او تعلق گیرد.

🟣سید محمد آهویی مدیرکل دفتر اقتصاد و بهره‌وری آب، مدیریت مصرف و تقاضا شرکت مدیریت منابع آب ایران:
-در خصوص مدیریت آب‌های زیرزمینی، وزارت نیرو از طریق داده‌های مختلفی که در بخش‌های دیگر تولید شده، در مدیریت این داده‌ها به خرد و دانشی رسیده است که برونداد آن بر هیچ کسی پوشیده نیست.
-این کار ارزشمندی است و همه باید حتماً پشت این موضوع بایستیم و به خصوص وزارت محترم جهاد کشاورزی با همکاری وزارت نیرو تحلیل فنی رفتاری بر روی چاه‌های مختلف با همین سطح از اطلاعات می‌شود گام‌های مؤثری را در بحث‌های کاهش مصرف با لحاظ استاندارهای مد نظر برداریم. حتماً سازمان برنامه و بودجه حمایت خودش را در همه ارکان از این موضع خواهد داشت.
-با اشاره به ظرفیت خوب مؤسسه تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی با عنوان مؤسسه تات، خوب است که ظرفیت این مؤسسه به کمک سازگاری با کم ‌آبی بیاید.
- در این جلسه پیشنهادات مهمی مطرح شده که اینها برنامه می‌خواهد و نیاز است یک کمیته ویژه این موارد را دنبال کند تا محقق شود و پیشنهادات تا مرحله آخر دنبال شود.
- طرح‌ها باید استان به استان دیده شود و نمی‌شود یک دستورالعمل برای همه استان‌ها اجرایی شود. طرح‌ها باید به گونه‌ای مدیریت شود که کشاورز به عنوان یک سرمایه اجتماعی خودش را بسیار نزدیک به حاکمیت ببیند.

🔴علیرضا الماسوندی معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران
- از ۴۳۰ هزار حلقه چاه مجاز، ۲۳۰ هزار آن برقی و مجهز به کنتور فهام است. این کنتورپذیری از سال گذشته آغاز شده و ظرف چند ماه اخیر اتفاق افتاده است. از این میزان ۹۸۱ چاه از ۱.۷ سهمیه مجاز برداشت، در ۶ ماهه اول سال کل سهمیه خود را صرف کرده‌اند.
- چاه‌هایی که یا دیزلی است و یا شفت غلاف است که علی رغم انرژی زیادی که مصرف می‌کنند، برداشت خیلی زیادی ندارند. اما حدود ۲۲ هزار حلقه چاه نیز اضافه برداشت دارند که اینها افراد ضعیفی نیستند. کنترل هم شده‌اند ولی این جامعه آماری افرادی هستند که حق دیگران را برداشت کرده‌اند.
- گام اول برخورد جدی با این جامعه آماری است که تعدادشان هم زیاد نیست ولی حجم قابل توجهی را دارند برداشت می‌‌کنند. کاری که وزارت نیرو شروع کرده و از اول مهر هم با این طیف برخورد و براساس ضوابط و قوانین اقدام به قطع برق این چاه‌ها می‌کند.
- اینها صاحبان ثروت هستند و معمولاً به ما هم مراجعه دارند و معترض هستند. اینها آب فروشی می‌کنند و جریمه هم شده‌اند که جریمه‌ها را پرداخت کرده‌اند. اگر حد و حصری برای این تخلفات در نظر گرفته نشود و در آخر هم جریمه‌ها مشمول تخفیف ‌شود، این اقدامات همچنان ادامه می‌یابد. ما باید به آیندگان پاسخگو باشیم.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
گزارش نود و هفتمين جلسه كميته تخصصي سازگاري با كم آبي (بخش سوم)

#بخش_سوم

🔴در نودوهفتمین جلسه کمیته تخصصی سازگاری با کم‌آبی مقرر شد برق مشترکان چاه‌های کشاورزی که بیش از سقف، انرژی مجاز را مصرف و تکرار کرده‌اند، قطع شود.

📎لينك گزارش شبكه خبري آب ايران از جلسه

محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا:
-قطعاً همه اعضای کارگروه تصدیق می‌کنند که ما نباید اجازه دهیم یک قطره آب از میزانی که قانون تعیین کرده است، بیشتر مصرف شود. اتفاقی که در آبخوان‌ها در حال وقوع است و فرونشست‌ها این هشدار را می‌دهد که میزان آب مصرفی از آب‌های زیرزمینی باید مدیریت شود.
- وی با بیان اینکه کنترل برداشت از آب‌های زیرزمینی یک ضرورت است، افزود: انتظار ما این است که در این کارگروه راهکارهایی در این زمینه پیشنهاد شود. همه، وزارت نیرو را در مورد حل مشکلات این حوزه مسئول می‌دانند ولی انتظار ما این است که تصمیمات مشخص و شفاف و قاطع گرفته شود و ما نیز خودمان را موظف می‌دانیم که این تصمیمات را اجرایی کنیم.
- تکلیف نصب کنتورهای فهام از قبل نیز بوده است ولی هماهنگی بین بخش آب و برق در وزارت نیرو اتفاق نمی‌افتاد و یکی از دلایل اجرا نشدن این تکلیف شاید همین موضوع بوده است اما در دولت سیزدهم، شخص آقای وزیر وقت گذاشته‌اند و ۱۲ جلسه برای بخش آب و به همین میزان در حوزه‌ برق نیز برگزار کردند.
- تدقیق بین آمار بخش آب و برق ماه‌ها طول کشیده است. یکسال و نیم تلاش شده است که تا به این نقطه رسیده‌ایم. بنابراین وزارت نیرو تلاش کرده است تا این تکلیف قانونی را انجام دهد.
- برخوردی که امروز تعیین می‌شود با چاه‌های متخلف صورت بگیرد، ناگهانی نیست و بارها با صاحبان این چاه‌ها پیامک شده است که از چاه شما اضافه برداشت صورت گرفته است. نباید در تعریف مشکلات شدیدالحن باشیم ولی در هنگام برخورد، احتیاط‌ها شروع شود.
-نکته‌ای که روشن است این است که ۹۸۱ چاه از حجم مجازشان براساس محاسبات ما اضافه برداشت کرده‌اند. بنابراین براساس تکلیف قانونی باید برق این چاه‌ها قطع شود و این پایان راه هم نیست.
- در گام بعدی متصدیان امور آب با صاحبان این چاه‌ها صحبت خواهند کرد و چنانچه در گفتگو یا در مراجعه حضوری دریافتند که این کشاورزان کشت سبز دارند که با قطع آب با مشکل مواجه می‌شوند و درخواست آب بیشتری دارند، ضمن یادآوری به آنها مبنی بر برداشت سقف مجاز سال خود، آب مورد نیاز را با محسابات لازم و از سهمیه آب سال بعد او در اختیارش قرار دهند؛ چون این کشت‌ها از کشت‌های مجدد است.
- در جلسه قبلی تأکید کردم که دور جدید فعالیت‌ها مبنی بر اقدامات اثرگذار باشد. لذا ضرورت دارد که بحث قطع برق چاه‌های متخلف به عنوان مصوبه کمیته تأیید شود و وزارت نیرو این کار را آغاز کند. ما هم خودمان را موظف می‌دانیم که در هر جلسه گزارش ارائه دهیم و قطعاً اگر تبعات ناهنجاری داشته باشد می‌توان در اجرای آن تغییراتی ایجاد کرد.

🟣🟣🟣🟣بنابراین گزارش، کمیته سازگاری با کم آبی دو مصوبه داشت که به شرح زیر است:

یک) برق چاه آن دسته از مشترکان چاه‌های کشاورزی که بیش از ۱.۷ انرژی مجاز را مصرف و تکرار کرده‌اند قطع خواهد شد با این پیش شرط که به آنها نسبت به مصرف همه حجم مندرج در پروانه تذکر داده شده است.

دو) چاه‌های کشاورزی با مصرف حدفاصل ۱.۳ تا ۱.۷ که ۳۰ درصد مصرف را به کرات رد کرده‌اند، به منظور مدیریت برداشت آتی تعیین تکلیف شوند. یعنی فراخوان شده و به آنها اطلاع داده شود که اکنون ۸۰ درصد پروانه مجاز را مصرف کرده‌اید؛ بنابراین یا به نفع آبخوان کشت نکنید و یا اینکه کشت بعدی مطابق با ۲۰ درصد باقی مانده پروانه سال و محدود باشد. در صورتی که کشاورز تمایل به کشت وسیع دارد، تعهد دهد که از سهمیه آینده پروانه چاه کشاورزی جایگزین شود.

این مصوبات ثبت شد و به استحضار اعضا رسید و هر یک از اعضا نظرات خود را در این خصوص بیان کردند.

در این جلسه که با مدیریت بنفشه زهرایی دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران اداره شد، وحید قربانی مدیرکل دفتر فنی وزارت کشور، محمد ابراهیم‌نیا سرپرست امور خاک، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه، زینب محمدی کارشناس محیط زیست وزارت کشور، شاهپور رجایی رئیس حوضه آبریز رودخانه‌های کرخه و مرزهای غربی، ایمان انتضام رئیس گروه آب زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و رضا سرافرازی مدیرکل امور خاک و خشکسالی وزارت جهاد کشاورزی نیز نکات و نقطه‌نظرات خود را در خصوص مصوبات جلسه بیان کردند.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
🟣سخنگوی صنعت آب عنوان کرد: سهم دو برابری بخش صنعت و خدمات در نقشه راه آب کشور/ تا سال ۱۴۱۱ بخش زیادی از نقشه راه آب اجرایی می‌شود

🟣عیسی‌ بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور در گفتگو با خبرنگار شبکه خبری آب ایران (لينك متن كامل ) با تشریح فرآیند تدوین زوایای نقشه راه آب کشور اظهار داشت: هر چند که ایده نقشه راه آب کشور در دولت سیزدهم شکل گرفته، اما در حقیقت قدمت آن به اندازه عمر صنعت آب کشور است.

🟣وی اهداف میان مدت نقشه راه آب را براساس اهداف میانی برنامه هفتم توسعه و مصوبات کارگروه سازگاری با کم آبی خواند و گفت: افق نقشه راه آب تا سال ۱۴۲۰ درنظر گرفته شده ولی چند برش زمانی و اهداف میانی در این مسیر در نظر گرفته‌ شده است. یکی از این برش‌ها مطابق برنامه سازگاری با کم‌آبی است.

🟣سخنگوی صنعت آب کشور اظهار داشت: افق مهم دیگری که برای اجرای نقشه راه آب در نظر گرفته شده، سال ۱۴۱۱ و مطابق با افق تعیین شده سند امنیت غذایی است؛ ما تا سال ۱۴۱۱ بخش زیادی از مسیر نقشه راه را طی کرده‌ایم و بخش کوچکی باقی خواهند ماند که تا سال ۱۴۲۰ اجرایی خواهد شد.

🔴🔴نقشه راه آب قرار است ناترازی‌های آب کشور را برطرف کند

🟣ناترازی یعنی فاصله بین تأمین و مصرف آب در بخش‌های مختلف. ما در این نقشه به طرف تأمین بیشتر نیازهای محیط زیستی حرکت کرده‌ایم؛ بدین معنی که براساس سند آب قابل برنامه‌ریزی و برنامه هفتم هم اکنون باید نیازهای محیط زیستی را به میزان ۱۰.۷۷ میلیارد متر مکعب تأمین کنیم که این میزان طبق نقشه راه آب کشور، تا سال ۱۴۱۱ قریب به سه برابر رشد خواهد کرد.

🟣در واقع ما مجبور به این انتخاب هستیم و باید محیط زیست کشور را تأمین کنیم و حق طبیعت را بدهیم. چرا که علاوه بر تأمین آب برای شهروندان ایرانی به عنوان یک حق اولیه، باید نیازهای زیست‌مندان ایرانی در حوزه آب را نیز مد نظر قرار دهیم.

🟣سخنگوی صنعت آب کشور، ارزش اقتصادی آب را یکی از موضوعات مورد توجه نقشه راه آب خواند و اظهار داشت: در این نقشه، آب به دو بخش تقسیم شده است؛ آب برای تأمین نیازهای پایه مانند شرب، بهداشت و نیازهای محیط زیست که آب اقتصادی نیست و هر شهروند با هر سطح درآمد باید به آب سالم و پایدار دسترسی داشته باشد. همچنین محیط زیست ایران نیز حق دارد برای حفظ بقای زیست‌مندان ایران آب مورد نیازش را در اختیار داشته باشد.

🟣بخش بعدی، شامل آب با ارزش اقتصادی است که دیگر ارزان نیست. این آب باید در خدمت اشتغالزایی ایرانی و تولید سرمایه به کار گرفته شود و وضع اقتصادی مردم را بهتر کند. بنابراین لازم است آب‌های فراتر از نیازهای پایه را به طرف حوزه‌هایی که بیشترین سود و بیشترین شغل را ایجاد می‌کند، مانند بخش خدمات و بخش صنعت سوق دهیم.

🟣وی با بیان اینکه سهم این دو بخش در نقشه راه آب کشور دو برابر شده تا ایرانی‌ها شغل داشته باشند، تأکید کرد: البته این مسئله مطلقاً به معنای بی‌توجهی به کشاورزی نیست؛ در حقیقت بخش آب کشور با یاری همکاران کارآزموده خود در وزارت جهاد کشاورزی در تدوین این نقشه، براساس سند امنیت غذایی کشور حرکت کرده‌ است.

🔴🔴در این سند پیش‌بینی شده که کشاورزی از توسعه افقی به سوی توسعه عمودی حرکت کند تا با افزایش بهره‌وری، تولید و امنیت غذایی همراه باشد.

🟣🟣نقشه راه آب کشور امر بهینه‌سازی را محور قرار داده است

🔴نقشه راه آب کشور امر بهینه‌سازی را محور قرار داده است نه کم‌توجهی به هیچ بخشی را و طبیعتاً در مسیر پیش رو، به کلان‌روندها توجه کرده‌ایم. چرا که فناوری‌ها روز به روز ارتقاء پیدا می‌کنند. با رشد فناوری‌ها مقدار آبی که اکنون یک شغل ایجاد می‌کند، ۱۰ سال بعد چنین اثری نخواهد داشت و نیاز به منابع انسانی کاهش خواهد یافت.

🔴🔴دیگر آب قابل‌ ملاحظه‌ای برای تخصیص نداریم

🟣وی رژیم غذایی و سبک زندگی را نیز از ملاحظات مطرح شده در نقشه راه آب کشور خواند و گفت: کشاورزی باید از شیوه معیشتی به صنعتی تبدیل شود. مردم آینده به دلیل افزایش دانش و آگاهی پیرامون سلامت، ممکن است با تغییر سبک زندگی به طرف کنترل بیشتر دریافت کالری پیش روند.

🟣در زمینه بازتخصیص آب، بسترهای حقوقی ایجاد شده است. همچنین اطلاعات گسترده آبی در زمینه تأمین و مصرف آب در هر گوشه کشور موجود است و این اطلاعات در تدوین نقشه راه آب کمک بسیاری کرد.

🟣ضمانت اجرایی نقشه راه آب این است که در مسیر تکامل خودش، تصویب‌هایی فراتر از سطح دولت خواهد گرفت و پیش‌بینی شده که توافق سه قوه در خصوص این نقشه اخذ شود.

🔴🔴وی در خصوص توجه به دیدگاه و نظرات دینفعان و ذیمدخلان در تدوین نقشه راه آب کشور نیز بیان داشت: هر سندی در مسیر تکمیل نیاز به نقد و بازنگری و تکمیل دارد و نقشه کنونی نیز فارغ از این توجهات نبوده است.

#نقشه_راه

join👉 @WaterOnline
لزوم کاشت گیاهان چند ساله مقاوم به تنش خشکی

اصرار به کشت گیاهان یک‌ساله در دیم‌زارها نه اقتصادی است نه نتیجه‌بخش

🗞گزارش روزنامه ايران (لينك)

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Water Events
🔥🌎هفتمين كنفرانس بين المللي تغيير اقليم

🗓نهم و دهم بهمن‌ماه 1402

مهلت ارسال چكيده مقالات: 30 آذرماه 1402

📎وب‌سايت كنفرانس:
https://iccc7.ir/fa/

📎كانال تلگرام اطلاع‌رساني كنفرانس:
https://www.tg-me.com/ClimateChangeConference

🟣کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست


join 👉 🆔 @WaterEvents 💧
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا:جلسات استانی کارگروه سازگاری با کم‌آبی با جدیت ادامه یابد.

🗓دوشنبه, 15 آبان 1402


🟣معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به اینکه هیچ ابلاغیه‌ای مبنی بر عدم برگزاری جلسات کارگروه سازگاری با کم‌آبی صادر نشده، گفت: برنامه‌های صیانت از منابع آب کشور هیچ وقت پایان‌پذیر نیست و جلسات استانی کارگروه سازگاری با کم‌آبی نیز باید با جدیت ادامه یابد.

🟣به گزارش شبکه خبری آب ایران، نود و هشتمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه سازگاری با کم‌آبی با حضور مسئولان مربوطه و نمایندگان دستگاه‌های مختلف همچون شرکت مدیریت منابع آب، وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان محیط زیست، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، سازمان زمین‌شناسی، سازمان نقشه‌برداری و سازمان هواشناسی در سالن خلیج فارس شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.

🟣محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در این جلسه با اشاره به کم‌رنگ شدن برگزاری جلسات استانی کارگروه سازگاری با کم‌آبی اظهار داشت: شاید عدم برگزاری مرتب جلسات کارگروه این شائبه را ایجاد کرده که این طرح برای وزرا در اولویت نیست اما برنامه‌های کارگروه‌های استانی مصوب است و هیچ ابلاغیه‌ای مبنی بر عدم ادامه جلسات کارگروه سازگاری با کم‌آبی وجود ندارد.

🟣جوان‌بخت افزود: نزدیک به یکسال اول آغاز فعالیت‌های این کارگروه حتی با وجود کرونا جلسات تعطیل نشد و به صورت آنلاین ادامه یافت و صرفاً پایش پیشرفت برنامه‌ها صورت نگرفت.

🟣وی گفت: در این دوران حتی یک مصوبه بسیار مهم در خصوص نَکشت برنج در استان خوزستان داشتیم که وزیر نیرو خودشان آن را به امضای سایر وزرا رساندند و بنابراین هیچ اظهارنظر و ابلاغی در خصوص اینکه این کارگروه به پایان رسیده یا مأموریت آن تمام شده و در اولویت نیست صادر نشده است.

🟣جوان‌بخت خاطرنشان کرد: سازگاری با کم آبی پروژه نیست که تمام شود بلکه پروسه است که یک فرآیند طولانی دارد و باید اقدامات به گونه‌ای باشد که استان‌ها بدانند برنامه سازگاری با کم‌آبی بسیار جدی است و به مسیر درست خود بازگردد.

🟣معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بیان داشت: شاید یکی از مسائلی که این شائبه را پررنگ کرده، گزارش ارزیابی عملکرد استان‌ها به صورت خوداظهاری بوده است. در دو سه جلسه گذشته تأکید کردم که این مغایرت آمارها با واقعیت مملوس باید ما را نسبت به آنچه اتفاق می‌افتد حساس کند.

🟣وی افزود: به همین دلیل به نظر می‌رسد پایش عملکرد استان‌ها باید از صورت خوداظهاری به صورت مستقل تبدیل شود تا به درستی در مورد فعالیت استان‌ها قضاوت شود.

🔴🔴جوان‌بخت اذعان کرد: لازم است که آقای وزیر با کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی با حضور وزرا یا نمایندگانشان جلسه‌ای برگزار کنند و سیاست‌گذاری ادامه جلسات توسط وزیر نیرو مورد تأکید قرار گیرد.

🟣مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار داشت: همچنین ساختار دبیرخانه این کارگروه باید شرایط استاندارد پیدا کند و سایت اطلاع‌رسانی آن نیز سریعتر راه‌انداز شود. در خصوص اعتبارات مورد نیاز نیز در جلسات جدی کمیته تخصصی بحث خواهد شد.

🟣وی اضافه کرد: همانطور که در جلسات گذشته نیز تأکید کردم باید به سمت اقدامات اثرگذار حرکت کنیم. تغییر ساختار آب کشور به ساختار حوضه‌ای ظرفیت خوبی را در مدیریت منابع آب ایجاد کرده است که حوضه‌های آبریز نیز می‌توانند در تحقق اهداف کارگروه سازگاری با کم‌آبی کمک کنند.

🟣جوان‌بخت در پایان تأکید کرد: موضوع سازگاری با کم‌آبی و برنامه‌های صیانت از منابع آب کشور هیچ وقت پایان‌پذیر نیست و ادامه خواهد داشت.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺استفاده بهینه از منابع آبی

#خراسان_شمالي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺استفاده بهینه از پساب فاضلاب یزد

روزانه ۳۰ هزار متر مکعب فاضلاب شهر یزد در تصفیه خانه یزد، تصفیه و برای مصارف منابع طبیعی، صنایع و معادن و فضای سبز شهری استفاده می‌شود.

#پساب
#يزد

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️🌡📈سازمان هواشناسی اعلام کرد؛هفته گرم‌تر از نرمال پیش روی کشور

🌡به گزارش ایرنا، سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: خروجی مدل‌های پیش‌بینی دمای هفتگی پژوهشگاه اقلیم‌شناسی کشور نشان می‌دهد که دمای ایران از امروز ( دوشنبه ۲۲ آبان ماه) تا روز یکشنبه هفته آینده (۲۸ آبان ماه) بین یک تا ۶ درجه سلسیوس نسبت به میانگین بلندمدت در همین بازه زمانی افزایش می‌یابد. بر اساس این مدل در نیمه شمالی کشور طی این مدت بین ۳ تا ۶ درجه سلسیوس گرمتر از نرمال می‌شود.

🌡دما در نیمه جنوبی کشور نیز بین یک تا ۳ درجه سلسیوس بیشتر از شرایط نرمال پیش بینی می‌شود؛ البته برای برخی مناطق محدود جنوبی در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان، دما حداکثر یک درجه سلسیوس بیش از نرمال پیش بینی می‌شود.

🌡آخرین داده‌های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد که میانگین دمای کشور در هفت روز منتهی به ۱۹ آبان ۱.۹ سلسیوس گرمتر از نرمال بوده است.

🌡در این مدت بیشترین افزایش دما نسبت به نرمال با میزان ۳.۹ درجه سلسیوس در استان‌های گلستان و اردبیل ثبت شده و کمترین افزایش نسبت به نرمال با مقدار ۰.۳ درجه در استان چهارمحال و بختیاری روی داده است.

#هواي_گرم

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران: برای تامین و توزیع آب در استان تهران هر اقدامی ممکن بوده انجام دادیم و اکنون نوبت مدیریت مصرف است.

#مديريت_مصرف
#آب_تهران

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺کاشتِ چمن در بوستان‌ها و مَعابرِ شهر تهران، به علتِ کم آبی، ممنوع است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥به منظور صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی و افزایش بهره وری محصولات کشاورزی در اراضی حاشیه دریاچه ارومیه، طرح سایه بان باغی بصورت پایلوت در باغات ایلخچی اجرا شد.

#سايبان_باغ
#ايلخچي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️💧 سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی: ذخیره آبی سدها دیگر پاسخگوی تامین آب شرب مشهد نیست/مصمم به تامین آب شرب مردم هستیم.

🔴سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با تشکیل اولین جلسه با نمایندگان تشکل‌های کشاورزی مشهد و چناران، برنامه‌ریزی جدی برای تامین آب شرب کلانشهر مشهد در سال ۱۴۰۳ را آغاز کرد.

🔴به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)،" محمدعلی نعمت نژاد" در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت بارندگی و ذخیره آبی سدهای استان در سال جاری از کشاورزان خواست در تامین آب شرب مشهد همکاری و همیاری داشته باشند.

🔴"نعمت نژاد" کاهش شدید و بی‌سابقه ذخیره آبی سدهای دوستی، طرق، ارداک و کارده که تامین کننده بخش قابل توجهی از آب شرب مشهد بوده‌اند را مورد اشاره قرار داد و گفت: ذخیره آبی سدها، دیگر پاسخگوی تامین آب شرب نیست.

🔴 سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی میزان بارندگی در سال آبی جاری را تنها 7.1 میلی‌متر عنوان کرد و افزود: این میزان نسبت به میانگین دراز مدت 32 درصد کمتر بوده است.

🔴وی گفت: با وجود این مشکلات مصمم هستیم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، در تامین آب شرب مردم مشکلی پیش نیاید.

🔴🔴"نعمت نژاد" در ادامه به اقدامات انجام شده برای تامین آب شرب مشهد با بهره‌گیری از چاه‌ها و قنوات اشاره کرد و گفت: برای تامین آب شرب مورد نیاز مجاوران و زائران امام هشتم(ع)، پروژه‌هایی از قبیل حفر و تجهیز ۳۰ حلقه چاه اضطراری در غرب مشهد، احداث مخازن ۲۰ هزار متر‌مکعبی، بهسازی ۵۰ حلقه چاه، اجرای خطوط جمع‌آوری و انتقال آب چاه‌های جدید و کیفی‌سازی ۲۱ حلقه چاه، خط انتقال آب از غرب دشت مشهد، سامانه آبگیر شناور سد دوستی، تامین آب مشهد از طریق جایگزینی پساب تصفیه شده با آب کشاورزی، انتقال آب از دریا و سایر حوزه‌های خارج از استان توسط شرکت‌های آب منطقه‌ای و آبفای مشهد شروع و در دست اقدام است.

🟣بر اساس این گزارش نمایند گان تشکل‌های کشاورزی نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

#تامين_آب
#مشهد

join👉 @WaterOnline
برنامه ملی سازگاری با تغییر اقلیم با محوریت آب، امنیت غذایی و سلامت تدوین می‌شود.

🟣معاون مرکز ملی سازمان هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با بیان اینکه مقابله با اثرات تغییر اقلیمی یک رویکرد و عزم ملی نیاز دارد، گفت: بر همین اساس سازمان محیط زیست در حال تهیه برنامه ملی سازگاری با تغییر اقلیم با محوریت منابع آب، امنیت غذایی و سلامت و بهداشت است.

🟣به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، الهام عزیزی معاون مرکز ملی سازمان هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست اظهار کرد: اعضای کارگروه ملی تغییر اقلیم را سازمان‌هایی همچون وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت و درمان پزشکی تشکیل می‌دهند. به واسطه این سازمان‌ها طی چندین سال‌، سه گزارش ملی از وضعیت کشور در خصوص تغییر اقلیم تهیه شده است.

🟣وی رویکرد این گزارش‌ها را آسیب‌های ناشی از تغییر اقلیم در شرایط کنونی کشور دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ما از جمله ۱۰ کشور انتشاردهنده گازهای گلخانه‌ای است و نیز تحت تأثیر مسئله تغییر اقلیم قرار داریم، این الزام به وجود می‌آید که با کاهش منابع آبی بتوانیم موضوع سازگاری را نیز در کشور عملیاتی و پیاده‌سازی کنیم.

🟣عزیزی با بیان اینکه سازمان محیط زیست اکنون در حال تهیه برنامه ملی سازگاری با تغییر اقلیم است، گفت: این برنامه بخش‌های شامل منابع آب، امنیت غذایی و سلامت و بهداشت را در بر می‌گیرد.

🟣وی ادامه داد: در سال ۹۶ برنامه راهبردی تغییر اقلیم در راستای حفظ و صیانت از منابع آب تهیه شده است که این برنامه با توجه به اینکه مصوب کارگروه ملی بوده، نیاز به بازنگری مجدد دارد. به علاوه لایحه‌ای را به معاون اول رئیس جمهور پیشنهاد دادیم که در ضمن این لایحه، ماده واحده‌ای پیشنهاد شده است که سازمان محیط زیست را مکلف می‌کند در طی سال آتی، برنامه راهبرد ملی با رویکرد سازگاری را در کشور تهیه کند که تهیه این برنامه با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است.

🟣عزیزی با اشاره به اینکه سابقاً نیز برنامه راهبرد ملی را در دستور کار داشته‌ایم، در خصوص شروع و اجرای این برنامه عنوان کرد: در برنامه جدید، وظایف همه دستگاه‌ها مشخص شده است و این برنامه باید با توجه به شرایط روز کشور، مجدداً بازنگری شود که به طور مسلم می‌تواند در بحث سازگاری با تغییر اقلیم کمک‌کننده باشد.

🟣وی با بیان اینکه با وجود کارگروه ملی تغییر اقلیم، همکاری بین دستگاهی خوبی در کشور صورت می‌گیرد، گفت: وزارت نیرو، سازمان هواشناسی و وزارت نفت از جمله سازمان‌هایی هستند که همکاری مؤثری را در سال‌های گذشته داشته‌اند، البته مقابله با تغییر اقلیم و شرایطی که اکنون کشور متأثر از این تغییر اقلیم است،به یک رویکرد و عزم ملی نیاز دارد تا بتوانیم آموزش‌های لازم را به مردم و جامعه بدهیم و در کشور ظرفیت‌سازی ایجاد کنیم.

🟣معاون مرکز ملی سازمان هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در پاسخ به این سؤال که ظرفیت‌سازی‌های لازم در کشور از چه زمانی آغاز می‌شود، افزود: این ظرفیت‌سازی‌ها در حال حاضر با برگزاری دوره‌های آموزشی توسط سازمان هوا و تغییر اقلیم انجام می‌شود.

🟣وی ادامه داد: موضوع تغییر اقلیم دارای دو بحث بسیار مهم است؛ اول اینکه ما کشور منتشرکننده گازهای گلخانه‌ای هستیم و نخست باید کاهش انتشار گاز را سرلوحه کار خود قرار دهیم، بنابراین با توجه به اینکه در آغاز فصل سرما قرار داریم، لازم است در خصوص کاهش مصرف انرژی فرهنگ‌سازی انجام شود که منجر به کاهش گازهای گلخانه‌ای نیز می‌شود.

🟣عزیزی با اشاره به موضوع ضرورت اجرای سیاست‌های سازگاری با کم‌آبی در کشور نیز گفت: با توجه به اینکه ایران در محدوده جغرافیایی خشک و کم آب قرار دارد، منابع آبی محدودی نیز در اختیار داریم؛ همچنین شاهد افزایش دما و کاهش باران نیز هستیم، به همین دلیل باید بتوانیم محیط‌های مسکونی و پوشش خود را متناسب با دما انتخاب و سایر راهکارهای مختلف سازگاری که می‌توانیم در مورد آن برنامه‌هایی را با کمک دستگاه‌ها در کشور داشته باشیم، اجرا کنیم.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺📉رئیس سازمان هواشناسی: احتمال 30 تا 50 درصد وجود دارد كه پيش‌بيني‌هاي مد نظر رخ ندهد.

🌨📉الگوها نشان‌دهنده روند كم‌بارشي در كشور است.

#پيش‌_بيني
#كم_بارشي

join👉 @WaterOnline
2024/09/21 19:47:39
Back to Top
HTML Embed Code: