Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور در انتهاي سال آبي 1402-1401

📈حجم تجمعي ورودي به مخازن سدها: 39.31ميليارد مترمكعب (افزايش 28 درصدي نسبت به سال قبل)

📈حجم تجمعي خروجي :36.6ميليارد مترمكعب (افزايش 19 درصدي نسبت به سال قبل)

📊📈حجم آب موجود مخازن:21.72ميلياردمترمكعب (افزايش 13 درصدي نسبت به سال قبل)

درصد پرشدگي:44 درصد

دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور-شركت مديريت منابع آب ايران

join👉 @WaterOnline
رفتار مصرف كننده.pdf
6 MB
📘عوامل اجتماعي موثر بر رفتار پايدار

🖌دفتر توسعه پایدار شرکت آب و فاضلاب استان تهران

#رفتار_مصرف_كننده
#توسعه_پايدار

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
بازتخصیص_کویر_درانجیر.pdf
7 MB
📘بازنگری تخصیص منابع آب در حوزه کویر درانجیر

🖌انديشكده تدبير آب ايران

✍️برداشت آب بیش از ظرفیت تجدیدپذیری از آبخوان‌ها موجب افت تراز ایستابی آب زیرزمینی شده است. با استمرار اضافه برداشت، میزان آبدهی چاه‌ها نیز کاهش یافته است تا بیش از پیش مشخص شود فعالانه یا به ناچار، باید مصرف آب زیرزمینی کاهش پیدا کند تا تعادل بین برداشت و تغذیه آبخوان برقرار شود. اما سیاستگذاری برای رسیدن به این تعادل همراه با پیچیدگی‌ها، عدم قطعیت‌ها و چالش‌های بسیار زیادی است. بخشی از این مسائل مربوط به فیزیک آب زیرزمینی است که پر از عدم قطعیت است و شناخت رفتار و پیش‌بینی‌پذیری آن را سخت می‌کند. اما بخش دیگری که در این گزارش به آن پرداخته می‌شود پیچیدگی‌های سیاسی- اجتماعی‌ است که خود را در حقوق آب نشان می‌دهد. این پیچیدگی شیوه‌های دستوری و یکسان برای همه را که با هدف کاهش مجوز برداشت آب صورت می‌گیرد، بی‌اثر می‌کند. ....

#بازتخصيص_آب
#كوير_درانجير

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧با منبع آب ایران چگونه سازگار شویم؟

🗞روزنامه آرمان امروز (لينك)‌

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
اجرای طرح کلان تغییر اقلیم با راهبری سازمان تات

🟣طرح کلان تغییر اقلیم در کشور با راهبری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و با همکاری موسسه‌های تحقیقاتی، بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان در حال اجرا است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی؛ معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: این طرح پنج ساله از دو سال پیش در سه بخش عمده آشکارسازی تغییرات اقلیمی، سازگاری با تغییرات اقلیمی و آموزش و ترویج در حال اجرا می‌باشد.
حسین جعفری درباره ضرورت تدوین و اجرای طرح کلان تغییر اقلیم اظهار داشت: ایران جزو تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بزرگ سوخت‌های فسیلی در جهان است و این عامل موجب شده بخش کشاورزی ما در برابر اثرات ناشی از تغییر اقلیم آسیب‌پذیر باشد.
وی افزود: تغییرات اقلیمی تاثیرات خود را هم در بخش کشاورزی و هم در منابع طبیعی نشان داده به طوری که تاثیرات آن در کاهش وسعت جنگل‌ها و برخی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، سیل و توسعه سیستم‌های شکننده از جمله در بخش کوهستانی کشور قابل مشاهده است.
جعفری توضیح داد: سازمان تات با توجه به اهمیت تغییر اقلیم بر تولید و پوشش گیاهی کشور، طرح کلان تغییر اقلیم را تدوین و اجرای آن را آغاز کرده و یک بخش از این طرح در حوزه آشکارسازی است به طوری که در این طرح نخست باید ببینیم تغییرات اقلیمی چه تاثیراتی در سطح کلان دارد و در کدام بخش‌ها تاثیر آن بیشتر است و چگونه اثرات زیانبار آن در بخش‌های مختلف بروز می‌یابد.
وی با بیان این که تغییرات اقلیمی در کشور با شاخص‌هایی مانند افزایش میانگین سالیانه دما، کاهش بارش سالیانه و تغییر الگوی بارش نمایان شده است، گفت: در ۵۰ سال اخیر به طور متوسط در کشور ۳۲ صدم درجه در هر دهه افزایش میانگین دما و ۹ میلی‌متر کاهش متوسط بارندگی داشته‌ایم که اثرات مخربی بر کشاورزی داشته است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: یکی از کارهایی که در طرح تغییر اقلیم در بخش آشکارسازی انجام می‌دهیم، شناسایی اثرات احتمالی این تغییرات در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، دام و طیور و آبزیان و در ادامه شناسایی روش‌های سازگاری و تاب‌آوری در این حوزه است.
وی با اشاره به بخش سازگاری با تغییرات اقلیمی در این طرح کلان اذعان داشت: در این بخش، اقدامات پایه برای سازگاری با تغییرات اقلیمی مشخص می‌شود که از جمله این اقدامات، جمع‌آوری گونه‌های گیاهی در معرض انقراض و نگهداری از آنها در بانک ژن است.
جعفری ادامه داد: دومین مساله در بخش سازگاری با تغییرات اقلیمی، معرفی ارقام جدید برای غلبه بر تغییراتی مانند خشکی، شوری و سرمای دیررس بهاره است.
وی مدیریت مزرعه را سومین مساله در بخش سازگاری با تغییر اقلیم برشمرد و گفت: در حوزه مدیریت مزرعه، تعریف نظام‌های جدید زراعی مطرح است و باید دید کدام نظام زراعی در برابر تغییرات اقلیمی تاب‌آوری بیشتری دارد.
جعفری افزود: ارتقای بهره‌وری آب در شالیزارها، تغذیه، جلوگیری از تبخیر و تعرق آب در باغات و موضوع کاهش خسارات آفات و بیماری‌های گیاهی از جمله موضوعاتی هستند که در مدیریت مزرعه مطرح می‌باشد.
وی تصریح کرد: آموزش و ترویج نیز در ذیل طرح تغییر اقلیم است و برای مدیران، کارشناسان و مردم در حوزه تغییر اقلیم آموزش‌هایی دیده شده است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥موشن گرافی معرفی طرح "مشهد، شهر حساس به آب"

دفتر توسعه پایدار، مدیریت مصرف و مطالعات اجتماعی- شرکت آب و فاضلاب مشهد

#شهر_حساس_به_آب
#مشهد

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
معاون وزیر کشاورزی در مهاباد: یک میلیون هکتار از باغ‌های کشور نیازمند اصلاح و جایگزینی

🔸معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در سفر به مهاباد از ضرورت اصلاح و جایگزینی حدود یک میلیون هکتار از باغ‌های کشور خبر داد.

▪️به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، محمد مهدی برومندی با بیان اینکه از مجموع 3 میلیون هکتار از باغ‌های کشور حدود یک میلیون تن آن درجه سه است، گفت: همزمان با اصلاح این باغ‌ها، باهدف جلوگیری از تزریق مازاد محصولات در زمان مشخص، تلاش می‌کنیم از همزمانی رسیدن محصولات باغی در یک منطقه جلوگیری کنیم.یک میلیون هکتار از باغ‌های کشور باید اصلاح شود

▪️وی افزود: ارتقای باغ‌های درجه دو به درجه یک با تعیین ردیف بودجه ومشارکت باغدران وبخش خصوصی جز برنامه‌های دولت است.

🔻🔻برومندی گریزی هم به توسعه روش‌های مدرن آبیاری و اصلاح الگوی کشت زد و اظهار داشت: سالانه 25 میلیارد متر مکعب صرف آبیاری صیفی و سبزیجات می‌شود که با اصلاح روش‌های آبیاری می‌توان این میزان مصرف آب کشاورزی را به 5 میلیارد متر مکعب کاهش داد.
join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊 نمایندگان مردم در مجلس اهداف کمّی نظام مدیریت یکپارچه منابع آب را مشخص کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه 16 مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با ماده 37 این لایحه با 170 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

بر مبناي اين مصوبه، حقابه محيط‌زيست 10.7 ميليارد مترمكعب و جبران تراز آب 15 ميليارد مترمكعب تعيين شد.

#خبرگزاري_خانه_ملت
#برنامه_هفتم_توسعه

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
تکلیف وزارت نیرو برای اتخاذ تدابیری در جهت کاهش آب مصرفی بخش صنعت و معدن/ضرورت اجرای شبکه های آبیاری نوین توسط شرکت های کشت و صنعت

🟣به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه 16 مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند ث ماده 39 این لایحه با 162 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

براساس بند ث ماده 39 این لایحه؛ شرکت های کشت و صنعت و اشخاص حقیقی و حقوقی دارای اراضی آبی بیش از ده هکتار موظفند به منظور افزایش بهره وری آب کشاورزی، شبکه های آبیاری نوین (سطحی و یا زیرسطحی) اراضی خود را تا پایان سال دوم برنامه با حمایت های مصوب هیأت وزیران اجرا نمایند. در صورت عدم اجرا، از ابتدای سال سوم برنامه، آب بهای شرکت های مزبور، به بالاترین نرخ آب کشاورزی منطقه اخذ می شود. وزارت جهاد کشاورزی موظف به نظارت بر حسن اجرای این بند است.

🔴همچنین نمایندگان در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه با بند ج ماده 39 با 152 رأی موافق، 16 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در بند ج آمده است: وزارت نیرو مکلف است با همکاری وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و نفت و سازمان حفاظت محیط زیست به منظور کاهش آب مصرفی بخش صنعت و معدن، ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون، نسبت به بازتخصیص آب مصرفی صنایع بزرگ آب بر در سراسر کشور و ابلاغ زمانبندی تأمین آب جایگزین با اولویت منابع آبی نامتعارف اقدام نماید. در پایان زمانبندی ابلاغ شده، بهای آب تحویلی متعارف یا برداشتی صنایع بزرگ آب بر درصورت وجود ظرفیت منابع آبی نامتعارف و جایگزین در محدوده استقرار صنایع مزبور، معادل متوسط بهای تمام شده طرح های تأمین آب جایگزین تعیین می گردد. منابع حاصل به حساب درآمد شرکت مدیریت منابع آب ایران نزد خزانه داری کل کشور واریز و متناسب با وصول درآمد، صرف اجرای طرح های استانی و ملی بخش آب و فاضلاب مصوب در قوانین بودجه سنواتی می گردد. شهرک ها و نواحی صنعتی و صنایع و معادن مشمول این بند، در دریافت تسهیلات و مزایده استفاده از پساب در اولویت هستند.

🔴در این نشست براساس تصمیم نایب رئیس مجلس که ریاست صحن را برعهده داشت بند ت ماده مذکور جهت بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاع شد.

براساس بند ت: وزارت نیرو مکلف است بر اساس نیاز آب محصولات کشاورزی مطابق نظر وزارت جهاد کشاورزی نسبت به اخذ آب بها اقدام نماید. آب بها برای مصارف کشاورزی از سال دوم اجرای این قانون تا سطح الگوی مصرف به صورت یارانه ای و مازاد بر الگوی مصرف به صورت پلکانی تا معادل بهای تمام شده آب منطقه ای سطحی خواهد بود. مبلغ مازاد دریافتی، برای تأمین اعتبار مورد نیاز جهت بهبود زیرساخت های آب کشاورزی از جمله ترمیم و توسعه سامانه های نوین آبیاری و نصب شمارشگر(کنتور) هوشمند اختصاص می یابد. آیین نامه اجرائی این بند توسط وزارت نیرو با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تهیه می شود و تا پایان سال اول اجرای این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد./

#خبرگزاري_خانه_ملت
#برنامه_هفتم_توسعه



join👉 @WaterOnline
💧ممنوعیت آبیاری فضای سبز اماکن عمومی و دولتی با آب شرب

💧به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب بند ب ماده ۴۰ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

ب- آبیاری فضای سبز با استفاده از آب شرب در صورت وجود آب جایگزین به تشخیص وزارت نیرو، در کلیه اماکن عمومی و دولتی ممنوع است. شهرداری‌ها و سایر متولیان اماکن عمومی و دولتی مکلفند نسبت به احداث شبکه‌های مستقل آبیاری فضای سبز و جداسازی آن از آب شرب و استفاده از پساب و سایر آب‌های نامتعارف با رعایت حدود مجاز استانداردها و شاخص‌های محیط زیستی و سلامت اقدام نمایند. متخلفین مشمول مجازات درجه شش موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی می‌گردند.

#آبياري_فضاي_سبز
#برنامه_هفتم_توسعه
#ايسنا



🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
همه دستگاه‌ها به رعایت سقف مجاز مصرف آب مکلف شدند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب ماده ۴۰ و بند الف این ماده به شرح زیر موافقت کردند:

ماده ۴۰- به‌منظور حفظ منابع آبی، تعادل‌بخشی و مهار افت سطح آب‌های زیرزمینی و جلوگیری از اضافه برداشت از منابع آبی کشور اقدامات زیر انجام می‌شود:

الف- دستگاه‌های اجرائی، نهادهای عمومی غیردولتی، نهادهای انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح مکلفند با همکاری وزارت نیرو، در سال اول اجرای برنامه تمامی منابع آبی در اختیار خود را به ابزار اندازه‌گیری هوشمند استاندارد تحت پایش این وزارت، مجهز و مصارف آب خود را در سقف مجاز اعلامی وزارت تنظیم نمایند. در صورت عدم رعایت این تکالیف، هرگونه برداشت از این منابع آبی، غیرمجاز تلقی شده و وزارت نیرو موظف است در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط با آن برخورد نماید.

تبصره- در شرایط تنش آبی با اعلام شورای‌عالی آب، دستگاه‌ها، نهادها و ارگان‌های مذکور مکلفند منابع آبی و اراضی مستعد برای حفر چاه آب شرب خود را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند.

#برنامه_هفتم_توسعه
#ايسنا



🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
طرح جداسازی جداسازی آب شرب و خام درمشهد 50درصد پیشرفت داشته است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: با بهره گیری از ظرفیت تصفیه خانه های چهلپیشرفت 50 درصدی طرح جداسازی آب شرب و خام بازه، آزادی، آفتاب و سیدی توانسته ایم به ظرفیت تولید 350 لیتر آب خام در ثانیه دست پیدا کنیم.

حسین مختاری افزود:اولین اقدام شهرداری برای ورود به مقوله جداسازی اب شرب و خام از سال 86 آغاز واز سال 94 اجرایی شد.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت یکپارچه فضای سبز در کلانشهر مشهد گفت: در زمان طرح جداسازی اب شرب و خام در مشهد با کمبود آب مواجه نبودیم بلکه مشکل اصلی متوازن نبودن توزیع آب درشهر بود.

مختاری افزود: طرح جداسازی اب شرب و خام سال 1400 به شبکه مستقل آبیاری فضای سبز تغیر پیدا کرد زیرا در سالیان گذشته با توجه به افقی که در تامین منابع آبی برای خود در نظر گرفته بودیم جمع بندی ما را در مسیر تامین منابع آبی پایدار قرار داده است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥آغاز کشت دانه روغنی کاملینا در مهاباد

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
کارگاه منطقه‌ای تغییر اقلیم (اثرات و سازگاری)

🗓 26 و 27 مهر 1402

🔗لينك جهت كسب اطلاعات بيشتر

📎لينك جهت ثبت‌نام

🟣کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست


join 👉 🆔 @WaterEvents 💧
ارتقای سازگاری با تغییرات اقلیمی.pdf
4.8 MB
📘ضرورت اقدام ملی برای ارتقای سازگاری با تغییرات اقلیمی

🖌دفتر مطالعات زيربنايي مركز پژوهش‌هاي مجلس

#سازگاري
#تغييرات_اقليمي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥#آب زندگي است، آب #غذاست.

🗓به مناسبت روز جهاني غذا (2023)

#فائو

join👉 @WaterOnline
«اقدامات اثرگذار» شعار دوره جدید فعالیت‌ کارگروه ملی سازگاری با کم آبی باشد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی گفت: دوره جدید فعالیت‌ها با شعار «اقدامات اثرگذار» پیش برود و تلاش کنیم تا اقدامات صورت گرفته واقعاً اثرگذار و محسوس باشد.

🟣به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، نود و ششمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی به منظور بررسی عملکرد کارگروه‌ سازگاری با کم آبی استان قزوین در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.

در این جلسه که با حضور محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، گزارش وضعیت پهنه و نرخ فرونشست زمین استان قزوین توسط سازمان نقشه برداری و گزارش سازمان زمین‌‎شناسی در مورد وضعیت فرونشست زمین در این استان و گزارش کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان قزوین در مورد عملکرد برنامه سازگاری با کم‌آبی و پیشنهادات استان برای کنترل فرونشست در این جلسه توسط مسئولان مربوطه ارائه شد.

محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در این جلسه اظهار داشت: مسئولیت کارگروه استانی سازگاری با کم‌آبی، استانداران محترم هستند و لازم است استانداری ساز و کار نظارت بر اجرای برنامه‌ها در استان‌ها طراحی و اجرا شود.
وی افزود: با توجه به حساسیت استان قزوین از نظر اهمیت و مشکلات بخش آب و آبخوان‌ها، لازم است که جلسات مربوط به برنامه سازگاری با کم‌آبی با دقت و حساسیت و در زمان مناسب در استان تشکیل شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب بیان داشت: آمار و ارقام ارائه شده در جلسه مسرت‌بخش است اما به نظر می‌رسد هدف‌گذاری به گونه‌ای بوده که آمار و ارقام پاسخگو نیست. چرا که این آمار و گزارش‌ها و مصوبات باید منجر به اتفاقات مثبتی در آبخوان‌ها می‌شد که هیدروگراف آبخوان دشت قزوین شرایط مطلوبی را نشان نمی‌دهد.

جوان‌بخت گفت: گزارش‌هایی که در مورد فرونشست زمین در قزوین ارائه شد، این مسئله را نشان نمی‌دهد. هر گزارش پیامی دارد و اگر پیام گزارش با آنچه که در استان اتفاق می‌افتد، فاصله داشته باشد پذیرش آن آسان نیست.

وی ادامه داد: این آمادگی وجود دارد که جلسات مربوط به کارگروه برنامه سازگاری با کم‌آبی استان‌ها هفته‌ای یکبار برگزار شود و شاید لازم باشد جلسه استان قزوین نیز دوباره تکرار شود تا عملکردها مورد بازنگری قرار گیرد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا خاطرنشان کرد: با توجه به ساختار حوضه‌ای آب کشور، گزارش‌های کارگروه برنامه سازگاری با کم‌آبی استان‌ها پیش از جلسه توسط حوضه‌های آبریز مربوطه پایش شده و عملکرد برنامه‌ها مورد نظارت و ارزیابی قرار گیرد.
جوان‌بخت گفت: پیشنهاد من این است که سایر دستگاه‌های عضو کارگروه ملی و به‌خصوص وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت هم در پایش این گزارش‌ها مشارکت داشته باشند و کمک شود تا آثار و پیامدهای اقدامات به نحو مطلوبی، امیدآفرین باشد و به هدفگذاری انتهایی برنامه دولت نیز برسد.

🟣🟣وی افزود: دوره جدید فعالیت‌ها با شعار «اقدامات اثرگذار» پیش برود و تلاش کنیم تا اقدامات صورت گرفته واقعاً اثرگذار و محسوس باشد.

این گزارش حاکی است، در این جلسه محمدحسین عطایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی قزوین، صفدر نیازی‌شهرکی معاون وزیر نیرو در امور آب و خاک، وحید قربانی مدیرکل دفتر فنی و برنامه‌ریزی عمرانی وزارت کشور، مهدی رجحانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین، سعید مردان مدیر مطالعات فنی و اقتصادی صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و بنفشه زهرایی دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی نکاتی را در خصوص گزارش‌های ارائه شده بیان کردند.

🔴🔴زهرایی در پایان، پیشنهاد تصویب دستورالعمل ممنوعیت کف‌شکنی در دشت‌های ممنوعه بحرانی به مدت ۳ سال را مطرح کرد که مورد موافقت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا قرار گرفت.

🟣متن پیشنهادی این دستورالعمل در جلسات قبلی کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم آبی مصوب شده بود و مقرر شد موضوع در استان بررسی و نتیجه به عنوان مصوبه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به دبیرخانه منعکس شود......

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
📉💧استاندار قم: مصرف آب بخش کشاورزی باید ۲۰ درصد کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، سید محمد آقامیری، استاندار امروز چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب بر لزوم توجه ویژه به امر آموزش صحیح مصرف آب تاکید کرد و با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد آب مصرفی در کشور متعلق به بخش کشاورزی است، گفت: اگر ۲۰ درصد از این مقدار آب مصرفی مدیریت شود مشکلات کمبود آب در استان کاهش خواهد یافت.

آقامیری با تاکید بر آموزش فرهنگ صحیح استفاده از منابع انرژی و آبی در کشور، افزود: بهترین بستر برای آموزش فرهنگ صحیح مصرف در مدارس است.

وی افزود: اگر مصرف آب به اندازه نیاز انجام شود دیگر شاهد کمبود آب نخواهیم بود.

استاندار با اشاره به اهمیت کشت گلخانه‌ای نیز گفت: ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای و الگوی کشت مناسب در کاهش مصرف آب کشاورزی موثر خواهد بود.

وی قم همچنین با محکوم کردن حمله رژیم غاصب صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی غزه افزود: جنایات رژیم کودک‌کش صهیونیست موجب کوتاه‌تر شدن مسیر فروپاشی این رژیم غاصب می‌شود.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/10/01 16:43:34
Back to Top
HTML Embed Code: