Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
امروز اول تيرماه، شروع هفته #صرفه_جويي در مصرف آب هست.
با قدم‌هاي كوچك شروع كنيم. با نشر اين پوستر ساده، هم خودمان و هم ديگران را تشويق به صرفه‌جويي كنيم.

خانه آب ايران
join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
⚠️📊📉ميزان تجمعي بارش كشور از ابتداي سال آبي تا انتهاي خرداد 1401 ، 160 ميلي‌متر مي‌باشد كه نسبت به دور مشابه بلندمدت بيش از 28 درصد كاهش داشته است.

📉ميزان بارش بهار 1401، در مجموع 25 ميلي‌متر بوده كه نسبت به ميانگين بلندمدت بيش از 57 درصد كاهش نشان مي‌دهد.

سازمان هواشناسي كشور


📊وضعيت بارش تجمعي استان‌هاي كشور در طي دوره مشابه (لينك)

📊وضعيت بارش تجمعي حوضه‌هاي آبريز اصلي و درجه دو كشور در طي دوره مشابه (لينك)

#سال_كم_باران
#بهار_كم_بارش

join👉 @WaterOnline
p-seasonal Forecast_Jul 2022_LK-ib.pdf
2.7 MB
🌡🌨خبرنامه پيش‌بيني فصلي دما و بارش كشور (تاريخ صدور 31 خرداد 1401)

پژوهشكده اقليم‌شناسي و تغيير اقليم- سازمان هواشناسي كشور

📊وضعيت بارش تجمعي كشور از ابتداي سال آبي تا پايان خرداد‌ماه 1401 (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
📉⚠️ پيش‌بيني نابهنجاري بارش بر حسب درصد از نيمه مرداد تا نيمه آذر

🔗برگرفته از گزارش پيش‌بيني فصلي بارش و دماي هواي كشور (لينك دسترسي به فايل كامل خبرنامه)

⚠️📉بر اساس گزارش مذكور، تداوم تنش خشكسالي آب‌شناسي كشور در فصل پاييز سال جاري تقريبا بديهي است.بارش فصل پاييز به‌ويژه در نيمه غربي كشور كمتر از نرمال است.

📊وضعيت بارش تجمعي كشور از ابتداي سال آبي تا پايان خرداد‌ماه 1401 (لينك)


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
زهاب.pdf
10.5 MB
📘تجربه های امید بخش در بازچرخانی زهاب کشاورزی

✍️ مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان خوزستان

#بازچرخاني
#زهاب
#كشاورزي
#خوزستان


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
مصارف غيرخانگي آب.pdf
6.3 MB
🚰📉روش‌ها و ادوات كاهش مصرف آب شهري (مصارف غيرخانگي)

📘فصلنامه مهندس مشاور (بهار 1401): لينك دانلود فايل كامل فصلنامه

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧📉بهینه‌سازی مصرف آب در فولاد مبارکه

#اينفوگرافي

📘هفته‌نامه #تجارت_فردا

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
کل-اولویت‌های-تحقیقاتی-سال-1401.xlsx
558.8 KB
اولويت‌هاي تحقيقاتي شركت‌هاي مادر تخصصي وزارت نيرو - سال 1401

دفتر آموزش، تحقيقات و فناوري وزارت نيرو

شركت توانير (لينك فرم ارائه پيشنهاديه)

شركت برق حرارتي(لينك فرم ارائه پيشنهاديه)

شركت مديريت منابع‌ آب ايران، شرك‌هاي آب منطقه‌اي استاني و سازمان آب و برق خوزستان، شركت توسعه منابع آب و نيروي ايران (لينك فرم ارائه پيشنهاديه)

شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور و شركت‌هاي آب و فاضلاب استاني (لينك فرم ارائه پيشنهاديه)

#اولويت‌_هاي_پژوهشي
#وزارت_نيرو
#شركت_هاي_مادر_تخصصي
#بخش_آب
#بخش_آب_و_فاضلاب
#بخش_برق


join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊💧مجموع حجم آب مورد نياز جهت تحقق ظرفيت توليد 55 ميليون تن فولاد خام در سال 1404، 253 ميليون مترمكعب مي‌باشد.

💧📊حجم آب مصرفي واحدهاي فعال تا اسفندماه 1399، حدود 200 ميليون مترمكعب بوده است.
مرجع: گزارش پايش مطالعات طرح جامع فولاد كشور. اسفندماه 1399

#نياز_آبي
#صنعت_فولاد

join👉 @WaterOnline
بازنگری در تدوین سند سازگاری با کم‌آبی خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: سند سازگاری با کم‌آبی استان بازنگری خواهد شد تا بتوانیم بهترین روش مدیریت مصرف آب را تدوین و اجرایی کنیم.

سعید سروری، امروز سه‌شنبه ۷ تیر در نشست خبری مدیران صنعت آب خراسان جنوبی اظهار کرد: از مجموع منابع آب زیرزمینی استان، ۹۰ درصد در بخش کشاورزی، هشت درصد در بخش شرب و ۲ درصد در بخش صنعت استان مصرف می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در چند سال گذشته سند سازگاری با کم‌آبی خراسان جنوبی برای مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف تدوین و ابلاغ شد که به دلیل شرایط خشکسالی و تغییر دولت این سند با وقفه یک ساله در اجرا مواجه شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: در سال آبی گذشته به دلیل اضافه برداشت آب، کسری منابع آب زیرزمینی خراسان جنوبی به ۱۲۵ میلیون مترمکعب افزایش یافت و با کسری مخزن سالانه شاهد افت مستمر منابع آب زیرزمینی استان هستیم که علاوه بر کمیت در کیفیت منابع آبی استحصال شده نیز تاثیرگذار بوده است.

وی درباره طرح انتقال آب از خلیج فارس به خراسان جنوبی تصریح کرد: متولی طرح انتقال آب از خلیج فارس به دلیل مصرف این آب در بخش صنعت، وزارت صمت است و شرکت مدیریت منابع آب ایران به عنوان پیمانکار این وزارتخانه متولی انتقال آب از خلیج فارس به استان برای استفاده در بخش صنعت است که روند اجرای طرح به‌خوبی پیش می‌رود.

سروری افزود: البته برای تامین آب شرب خراسان جنوبی هم انتقال آب از دریای عمان توسط مسوولان خراسان جنوبی در حال پیگیری است که امیدواریم به نتیجه برسد.

وی در مورد واگذاری آب به بخش صنعت خراسان جنوبی و صنایع شهرستان بیرجند گفت: در دشت‌های ممنوعه استان تنها مجوز نیم لیتر بر ثانیه تخصیص آب جدید را داریم که در این زمینه باید واحدهای صنعتی بقیه آب واحدهای خود را به صورت خرید از بخش کشاورزی تامین کنند و وزارت نیرو مجوز انتقال آب از بخش کشاورزی به بخش صنعت را تسهیل کرده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به واگذاری آب به گلخانه‌های استان افزود: گلخانه‌ها با هدف مدیریت مصرف آب فعلی بخش کشاورزی راه‌اندازی شده‌ و واگذاری آب جدید به گلخانه‌ها با هدف اصلی مدیریت و صرفه‌جویی در مصرف آب مغایرت دارد.

وی با بیان اینکه طرح آبرسانی از دشت مختاران به دشت رکات برای تامین آب بیرجند در حال حاضر در دست اجراست که ۱۵۰ لیتر بر ثانیه آب در ۲ سال آینده برای مرکز استان تامین خواهد شد، یادآور شد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون کنتور هوشمند برای ۹۶ درصد چاه‌های کشاورزی، ۵۵ درصد چاه‌های بخش صنعت و ۷۰ درصد چاه‌های بخش شرب نصب شده و در مجموع تاکنون کنتور هوشمند برای ۸۶ درصد چاه‌های برقی استان نصب شده است.

سروری با بیان اینکه تاکنون با نصب کنتورهای هوشمند بر چاه‌های استان، ۲۰۰ میلیون مترمکعب کاهش برداشت آب را داشته‌ایم و ۲۵ درصد در مصرف برق استان نیز صرفه‌جویی شده است، اظهار کرد: با نصب کنتور هوشمند میزان برداشت و تخلیه آب از چاه‌ها کنترل و مدیریت می‌شود که نقش موثری در مدیریت مصرف آب در این بحران خشکسالی داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی یادآور شد: طرح آبرسانی به شهر بیرجند به عنوان یک طرح راکد و نیمه‌تمام در سومین سفر استانی رییس جمهور مورد توجه ویژه قرار گرفت و با اختصاص اعتبار لازم، عملیات اجرایی این طرح دوباره آغاز شد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
آبیاری هوشمند فضای سبز منطقه ۱۴ برای اولین بار در تهران

معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۴ در مورد شیوه آبیاری هوشمند فضای سبز که به صورت پایلوت در این منطقه اجرایی می‌شود، توضیحاتی را ارائه کرد.

علیرضا برزگرمرادی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد طرح آبیاری نوین فضای سبز که در منطقه ۱۴ به صورت پایلوت در حال اجرا است، گفت: با توجه به مسئله کم‌آبی در تهران اقداماتی را در راستای تغییر برنامه آبیاری فضای سبز اتخاذ کردیم تا روش غرق‌آبی در این سال‌های کم بارش کنار گذاشته شود و به همین دلیل آبیاری فضای سبز را در ساعات روز ممنوع کرده و آن را به آخر شب و یا بامداد موکول کردیم. همچنین در شهرداری معمولا شست و شوی انهار به روش آب‌شویی انجام می‌شد که این روش نیز به طور کامل ملغی شد و همچنین سیستم بازچرخانی آب را در تمامی آب‌نماهای بوستان‌ها و میادین اجرایی کردیم تا آب‌نماها تنها با یک بار آبگیری بتوانند فعال باشند.

وی با اشاره به روش هوشمندسازی آبیاری که برای اولین بار در تهران اجرایی می‌شود، تصریح کرد: این روش به صورت پایلوت در بوستان سلیمانی منطقه در حال اجرا است که با کمک یک شرکت دانش‌بنیان این روش را اجرایی کردیم که در این روش اصل بر عدم دخالت نیروی انسانی در آبیاری است، به گونه‌ای که با نصب این سیستم ساعت دقیق آبیاری را مشخص کرده و به صورت خودکار دستگاه‌های آبیاری در ساعت مشخص شده فعال می‌شوند و براساس این برنامه می‌توانیم زمان و میزان آب مصرفی هر درخت یا فضاهای سبز را مشخص کنیم و بعد از پایان ساعت آبیاری، سیستم به صورت خودکار آب را قطع می‌کند.

برزگرمرادی با بیان اینکه در صورت مثبت ارزیابی شدن این سیستم، این روش به سایر بوستان‌ها تعمیم داده می‌شود، افزود: همچنین یکی از مشکلات ما شست‌وشوی مخازن زباله بود که آب زیاد می‌طلبید و مشکلات زیست‌محیطی را ایجاد کرده بود که با کمک فعالان محیط زیست یک مواد نانو برای شست‌وشوی مخازن ایجاد شد که ما حدود یک ماه است که از این مواد برای شست‌وشوی مخازن زباله و حتی جداول و المان‌ها استفاده می‌کنیم و خوشبختانه استفاده از این مواد نانو علاوه بر اینکه زمان را کاهش داده و موجب صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود، شاهد هستیم که مخازن بسیار تمیز می‌شوند به گونه‌ای که به مانند مخازن نو می‌شوند. نکته قابل توجه این است که استفاده از این مواد نانو موجب صرفه‌جویی در مصرف آب شده و همچنین تا چند ماه مانع از چسبندگی مجدد جرم‌ها به مخازن زباله می‌شوند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
Dust.pdf
3.6 MB
🔴⚠️راهنماي اصول خودمراقبتي در برابر طوفان گرد و غبار

🖌مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧طرح‌هایی برای ذخیره باران در هند

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو؛ نام یکی از این طرح‌ها "باران را بگیر ونگهدار" است که در شهر‌ها و روستا‌های هند به اجرا در آمده است.

🌳🌳🌳در این طرح‌ها تمرکز دولت بر ایجاد و نگهداری سازه‌های ذخیره آب و برداشت باران، نوسازی مخازن سنتی آب، توسعه حوزه آبخیز و جنگل کاری فشرده است

#ذخيره_باران
#هند

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧بحران آب و چالش دانش‌بنیان‌ها در سال جهش تولید (بخش اول، لينك بخش دوم)

نمایندگان بخش خصوصی در نشست سی‌وپنجم هیات نمایندگان اتاق تهران که به صورت فوق‌العاده و به‌جای نشست اردیبهشت‌ماه که به دلیل آلودگی هوا لغو شده بود، برگزار شد به دو مساله مهم بحران آب و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان پرداختند. در این نشست عباس کشاورز، سرپرست سابق وزارت جهاد کشاورزی به دقت ریشه‌های بحران کنونی آب در کشور را بررسی کرد و علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز از برنامه‌های این وزارتخانه برای کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان برای تحقق شعار جهش تولید دانش‌بنیان گفت.

💧🔴رئیس اتاق تهران در صحبت‌هایش به گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) اشاره کرد و گفت: این گزارش نشان می‌دهد که در سال 2011 تا 2015 ایران به طور متوسط 22 درصد از مصرف گندم، 52 درصد برنج و 71 درصد ذرت خود را از کشورهای دیگر وارد کرده است. در مجموع 36.6 درصد از غلات مورد نیاز کشور ما در سال 2016 از طریق واردات تامین شده در حالی که این میزان در سال 2005 حدود 18.1 درصد بوده است. در این گزارش عنوان شده است که کشاورزان ایران در هر هکتار ذرت، برنج و گندم دو تا سه برابر بیشتر از میانگین جهانی آب مصرف می‌کنند و در این شرایط با تشدید بحران افزایش قیمت مواد غذایی و تنش‌های آبی کشور، ایران احتمالا 70 درصد از زمین‌های کشاورزی خود را از دست خواهد داد. بحث آب موضوعی واقعا جدی است که متاسفانه کمتر در سال‌های گذشته به آن پرداخته شده و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

در ادامه این نشست، معاون پژوهش مرکز ملی مطالعات کشاورزی و آب اتاق ایران، ، به مسئله بحران آب در کشور و پیامدهای چالش‌برانگیز آن پرداخت و این هشدار را داد که اگر به موقع برای نابسامانی در مدیریت آب تدبیر نشود، عواقب آن ناگوار خواهد بود.

🔴عباس کشاورز با بیان اینکه، مسئله آب در کشور را سیاسیون اداره می‌کنند و در نتیجه روند آن روز به روز بدتر خواهد شد، گفت: امروز مسئله بحران آب به دست متخصصان کشور هم قابل سامان‌دهی نیست و باید به مشارکت همگانی و تعامل و عزم ملی در این حوزه دست پیدا کنیم.

🔴او سپس به برخی آمار در حوزه آب اشاره کرد و افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد در حالی که میزان بارش در کشور طی چهار دهه اخیر، تغییر چندانی نداشته و از حدود 250 میلیمتر به 240 میلیمتر کاهش یافته اما با کاهش شدید در میزان روان‌آب در کشور مواجه هستیم. کاهش 54.7 درصدی روان‌آب در نیمه اول دهه 90 نسبت به نیمه اول دهه 50 مساله‌ای قابل توجه است.

🔴کشاورز سپس وضعیت آب زیرزمینی در کشور را نیز نامطلوب دانست و گفت: تعداد چاه‌های‌ آب از حدود 40 هزار حلقه در دهه 60 خورشیدی در کشور، به 840 هزار حلقه افزایش یافته است. میزان کسری مخازن آب در کشور نیز صعودی است به طوری که این میزان از کسری در دهه 60، حدود 20 میلیون متر مکعب بود که در حال حاضر به 140 میلیارد مترمکعب رسیده است.

🔴سرپرست سابق وزارت جهاد کشاورزی سپس بر اساس ارزیابی صورت گرفته از مطالعات صورت گرفته روی دریاچه ارومیه، تاکید کرد تغییرات اقلیمی در کاهش منابع آب در کشور تنها 18 درصد موثر بوده در حالی که اثرگذاری حوزه انسانی 82 درصد بوده است.

🔴کشاورز سپس به پدیده ریزگردها در کشور اشاره کرد و گفت: تمام گناه ورود ریزگردها طی سال‌های اخیر به ایران را نباید بر گردن کشور عراق انداخت بلکه بخش عمده‌ای از این اتفاق شوم، ناشی از تصمیمات در داخل کشور است.

🔴وی افزود: سد کرخه در حالی در دولت‌های قبل با افتخار احداث و به بهره‌برداری رسید که در همان زمان، یونسکو به طور رسمی اعتراض خود نسبت به آثار این سد بر محیط‌زیست به ایران اعلام کرد. قرار بود بخشی از آب موجود در پشت سد کرخه به طور مرتب به هورالعظیم سرازیر شود اما این اتفاق تاکنون که 20 سال از گشایش این سد می‌گذرد، رخ نداده و تنها در سال 98 آن هم به‌واسطه سیلاب به هورالعظیم آب رسیده است.

🔴کشاورز سپس، از جمله راهکارهای برون‌رفت از وضعیت آب در کشور را فعال‌سازی دیپلماسی آب عنوان کرد و افزود: طی 10 سال آینده، کشت صیفی‌جات و میوه‌های جالیزی را باید فقط به گلخانه‌ها محدود کنیم. در یک کلام، کشور به ریاضت آبی 10 ساله برای پشت سر گذاشتن بحران آبی نیاز دارد.

وی همچنین از دیگر راهکارهای فوری برای نجات منابع آبی کشور را کاهش مساحت اراضی کشت گندم در ایران به حدود 600 هزار هکتار و اراضی جالیزی به 100 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: تولید برخی محصولات باغی مانند سیب، انگور، پسته و مرکبات نیز باید کم شود.

وی با بیان اینکه سهم بیشتری از آب بخش کشاورزی باید به مناطق شهری و محیط‌زیست اختصاص یابد، افزود: کشاورزی در ایران باید مبتنی بر کشت پاییزه و زمستانه شود.
Forwarded from Water Online
بحران آب و چالش دانش بنيان‌ها در سال جهش توليد (بخش دوم، لينك بخش اول)

کشاورز همچنین به مقوله آب مجازی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه آب مجازی، کل آبی است که برای تولید یک واحد محصول، کالا یا خدمات مصرف می‌شود، افزود: تولید گوشت قرمز از جمله محصولاتی است که ردپای آب مجازی در آن بسیار مشهود است به طوری که به ازای هر یک تن گوشت قرمز تولیدی، 8 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود، بنابراین تولید گوشت قرمز در ایران با توجه به کمبود آب، توجیه‌پذیر نیست و این محصول را باید وارد کرد.

علی رسولیان، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و عضو دولتی هیات نمایندگان اتاق تهران نیز به این نکته اشاره کرد که دیگر آبِ قابلِ برنامه‌ریزی وجود ندارد و باید از سهم آب تخصیصی به بخش‌های مختلف کاست. او یکی از راهکارهای اصلاح الگوی مصرف آب را افزایش ارزش و قیمت آن دانست و گفت: باید در مورد شکل‌گیری بازار آب تمرکز بیشتری معطوف شود.

سیدرضی حاج‌آقامیری داده‌های ارائه شده از وضعیت آب را تکان‌دهنده توصیف کرد و گفت: این گزارش از آن جهت هولناک است که مساله کمبود آب، حوزه محیط زیست را تحت تاثیر قرار داده و نیاز است که در این زمینه تدابیری عاجل اتخاذ شود. در واقع حل این مساله نیاز به کسانی برای مدیریت دارد اما متاسفانه دولت‌ها طی این سال‌ها از هنر مدیریت این بحران‌ها برخوردار نبوده‌اند.

این عضو هیات نمایندگان افزود: در عین حال، کاهش سهم آب بخش کشاورزی به معنای آن است که محصولات مورد نیاز از محل واردات تامین شود و واردات نیز نیازمند ارز است. حال آنکه تامین این ارز نیز در گرو توسعه صنعت نفت و گاز و ارتباطات گسترده بین‌المللی است. مساله این است که توسعه صنعت نفت و گاز نیز باز هم به وضعیت اقتصاد کلان ارتباط پیدا می‌کند. بنابراین، دلیل آنکه وضعیت آب و مدیریت آن را هولناک توصیف کردم همین مسایل است.

عباس تابش، یکی دیگر از اعضای دولتی هیات نمایندگان نیز از ضعف مدیریت آب در مرزها انتقاد کرد و عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در مدیریت الگوی کشت را پاشنه آشیل مدیریت مصرف آب دانست.


احمد صادقیان، یکی دیگر اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران، مشکل اساسی در حوزه کشاورزی را پدیده «خرده مالکی» عنوان کرد و گفت: پس از اصلاحات ارضی، مدیریت بخش کشاورزی با مشکل مواجه شد. نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که تعداد اراضی بیش از دو هزار هکتار در کشور تنها حدود 64 قطعه است. در این شرایط، تغییر الگوی کشت و مصرف آب چگونه ممکن است؟ او همچنین در مورد وضعیت آب‌های ژرف در ایران و استفاده از این منابع پرسید.

🔴 محمدرضا بهزادیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران هم به آنچه عدم توجه به نظرات کارشناسی در زمان تصویب اولین برنامه توسعه می‌خواند، انتقاد کرد و گفت: در آن زمان دولت تصمیم داشت برای توسعه نیشکر هفت‌تپه 25 میلیارد دلار فاینانس گشایش کند و نمایندگان مجلس نیز با این تصمیم مخالف بودند. اما این تصمیم اجرایی شد و نتیجه آن مشکلات زیست‌محیطی است که در خوزستان مشاهده می‌شود. سئوال این است که این مسایل چرا در آن زمان از سوی کارشناسان پیش‌بینی نشد؟

🔴محمدرضا بهرامن، یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران هم با اشاره به اینکه در برنامه‌ریزی‌ها، آمایش سرزمین باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: همچنان شاهد طرح‌های تحمیلی نظیر اجرای طرح‌های فولادی در استان‌های کم‌آب هستیم که تطابقی با آمایش سرزمین ندارد. چه کسی یا چه ارگانی باید به این مسایل اعتراض کند و چرا به موقع این اعتراض‌ها صورت نگرفته است؟ در واقع پرسش اساسی این است که طی چهار دهه گذشته، وزارت جهاد کشاورزی کجا بوده که این بلا بر سر کشور آمده است؟

در ادامه این جلسه، عباس کشاورز به ارائه توضیحاتی درباره دیدگاه‌های مطرح شده پرداخت. او گفت: من این مسایل را از سال 10 الی 12 سال است که در جلسات با مسئولان مطرح می‌کنم و تنها وزیری که به آن توجه نشان داد و بر مبنای این گزارشات تصمیماتی را اتخاذ کرد، آقای چیت‌چیان، وزیر نیروی دولت یازدهم بود.

کشاورز در ادامه بازتخصیص آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و شرب را در راستای پایداری منابع و توسعه ملی ضروری دانست و گفت: توسعه پایدار از طریق توسعه کشاورزی محقق نمی‌شود. ارزش بخش کشاورزی با احتساب محصولاتی که وارد می‌شود، حدود 50 میلیارد دلار است. اگر این بخش هنر کند، ارزش افزوده بخش کشاورزی، ظرف 10 سال به 100 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. اما حتی با این 100 میلیارد دلار نیز جمعیت ایران صاحب دارایی و ثروت نخواهد شد.

.........

🔗لينك گزارش نشست

join👉 @WaterOnline
⚠️💧ایران در شرایطی پا به دومین ماه تابستان 1401 می‌گذارد که براساس اعلام وزارت نیرو تا پایان این تابستان ممکن است شرایط تنش آبی به حدود 600 شهر کشور تعمیم پیدا کند. عددی که نسبت به سال گذشته، بیش از 350 شهر افزایش دارد.

⚠️در حالی که راه‌حل وزارت نیرو برای رفع این چالش، حفر چاه‌های جدید در استان‌های مختلف است، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که کاهش مصرف در بخش شرب شهری، نسبت به حفر چاه که دست‌درازی به منابع آب زیرزمینی ما را دو چندان می‌کند باید در اولویت قرار بگیرد. موضوعی که در زمان تدوین سند جامع سازگاری با کم‌آبی در کشور مورد توجه قرار گرفت و حتی فراتر و پیشتر از آن در اسناد و قوانین بالادستی مدیریت شهری کشور هم برای آن چاره‌جویی شده بود. این راه‌حل‌ها گرچه به صورت قانون درآمدند و برخی مانند سند سازگاری با کم آبی در برش‌های استانی نیز تدوین شدند اما هرگز به مرحله اجرا نرسیدند.

بنفشه زهرایی، دبیر کارگروه مقابله با کم آبی در گفت‌وگویی با «پیام‌ ما» به برخی از این راهکارهای فراموش شده اشاره می‌کند.

🗞 روزنامه پيام ما (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥کشت محصولات کشاورزی خارج از مرزهای کشور

#كشت_فراسرزميني
#ايرنا

join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥⚠️💧بحران آب كشور و راه‌هاي كلان برون‌رفت آن

ارائه شده توسط مهندس عباس كشاورز (سرپرست سابق وزارت جهاد كشاورزي و معاون پژوهش مرکز ملی مطالعات کشاورزی و آب اتاق ایران) در اتاق تهران- تيرماه 1401

🔗🎥لينك ويديو در وب‌سايت اتاق تهران

لينك گزارش مكتوب نشست

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
شمارش معکوس برای راه‌اندازی بازار پساب در کشور/ برنامه دولت سیزدهم برای بهره‌وری مناسب از آب
"اتابک جعفری" در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، با اشاره به موضوع پساب و تاکید وزیر نیرو بر اجرای این طرح اظهار کرد: با افزایش جمعیت، توسعه شهرنشینی و گسترش فعالیت‌های صنعتی، میزان تقاضای آب به طرز چشمگیری افزایش یافته است، به‌طوری که این امر در نهایت موجب بحران آب شده و استفاده مجدد از آب در صنعت، پتانسیل کاهش هزینه‌های تامین آب و تصفیه فاضلاب توسط صنایع و کاهش فشار بر منابع آب را به دنبال داشته باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه نقش آب در فرآیند تولید صنایع با یکدیگر متفاوت بوده و بر این اساس ارزش آب نیز در بین صنایع یکسان نیست، نیاز است مطالعات جامعی در این خصوص انجام شود تا تفاوت ارزش اقتصادی آب بازیافت شده بین صنایع مختلف مشخص شود تا صاحبان صنایع بتوانند نتایج آن را مبنایی برای اصلاح مصارف صنعتی قرار دهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، آب را به‌عنوان یکی از منابع حیاتی‌ کشور دانست و گفت: یکی از راه‌های حفاظت از آب، مصرف صحیح آب در حوزه‌های مختلف است یا به ‌عبارتی دیگر استفاده از پساب در بخش صنعت، کشاورزی و فضای سبز در واقع استفاده بهینه از آب است.
وی با بیان اینکه استفاده از پساب در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و غیره قابل تسری به تمامی استان‌ها و شهر‌ها است، خاطرنشان کرد: تخصیص پساب به صنعت و در برخی استان‌ها به بخش کشاورزی یکی از برنامه‌های مهم وزارت نیرو است.
جعفری با اشاره به اقدامات انجام شده در قانون بودجه سال آینده، گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۱ یک بند مناسبی برای این موضوع اختصاص پیدا کرده که دارای ظرفیت‌های قابل توجهی برای بازچرخانی و افزایش بهره‌وری آب است و بر این اساس بازار یا بورسی برای عرضه پساب به منظور استفاده در بخش کشاورزی و صنعت در حال تشکیل است، به این مفهوم که منابع جدید برای تخصیص وجود خواهد داشت.
وی با بیان اینکه سالانه 328.7 ميليون مترمكعب حجم پساب واگذار شده است، گفت: تعداد 46 قرارداد‌ به روش بیع متقابل و فروش پساب به امضا رسیده که مجموع آن‌ها 164 هزار میلیارد ریال شامل ساخت و بهره‌برداری است.

#پساب
#بازچرخاني_آب
#بازار

join👉 @WaterOnline
🟢 مجموعه نشست‌های کارشناسی
🔴 #چم‌شیر_زیر_ذره‌بین

🔵 بخش اول: تابستان ۱۴۰۱
🟣 #سد_چمشیر
🟠 عامل #تشدید یا #تعدیل #شوری زهره ؟

1️⃣ سیمای #زهره
2️⃣ #گچساران ، #میشان و #آغاجاری
3️⃣ #چشمه‌های_نمکین
4️⃣ #دریاچه ای از ...

⚛️ پخش زنده همزمان در صفحه اینستاگرام #مسأله_چمشیر :
🆔 @ChamshirProblem

🔎💧💡💧🔦

#زهره #رودخانه_زهره
#حوضه_آبریز_زهره

#چمشیر #سد_چمشیر
#مسأله_چمشیر

#تفکر_سیستمی #تفکر_انتقادی
#نود_آبی #چمشیر_زیر_ذره‌بین
#نقد_منصفانه_و_مستدل_طرحهای_آبی

🔎💧💡💧🔦

🌀 #خانه_آب_ایران
🌐 WaterHouse.ir
✈️ T.me/WaterOnline
ℹ️ instagram.com/IranWaterHouse


✴️ صفحه اینستاگرام مسأله چمشیر 🔍
🆔 instagram.com/ChamshirProblem 🔎

✳️ کانال تلگرام مسأله چمشیر 🔍
🆔 T.me/ChamshirProblem 🔎
2024/10/02 22:23:44
Back to Top
HTML Embed Code: