Telegram Web Link
💧 مسیر سازگاری ایران با کم آبی

🖌🗞گزارش روزنامه ايران (لينك)

اگرچه ایران درگیر کم بارشی و بحران‌های آبی است اما‌ استاد دانشگاه امیرکبیر می‌گوید: «باید از منابع آب تجدیدپذیر ابتدا سهم محیط زیست را کنار گذاشت تا بقای اکولوژی ایران تضمین شود.»
به اعتقاد رضا مکنون‌، فقط 40 تا 60 درصد منابع طبیعی آب را باید برداشت کرد. راهبرد اصلی برای ایران، سازگاری با تغییر اقلیم و آینده خشک‌تر است......

راهکارهای کاهش بحران آب در ایران به ترتیب اولویت:

■ اصلاح و بازنگری مصرف در بخش شرب و بهداشت، کشاورزی و صنعت
■ بهبود سیستم‌های آبی موجود، استفاده از تکنولوژی برای کاهش تبخیر آب‌های سطحی و همین‌طور کاهش تلفات شبکه
■ مدیریت آب در مزارع کشاورزی، کاهش تعرق، تبخیر از سطوح خاک و تلفات نفوذ، استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری و اصلاح الگوی کشت
■ استفاده مجدد از آب و بازچرخانی فاضلاب برای مصارف غیر شرب
■ انتقال و شیرین‌سازی آب دریا با اولویت شرب و بهداشت
■ کشت فراسرزمینی
■ بارور کردن ابرها
■ استفاده از آب‌های ژرف

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی



join👉 @WaterAdaptation
💧رویداد ایده های نوآورانه سازگاری روستاها با کم آبی (لينك )

رویداد کارآفرینی ایده های نوآورانه ی سازگاری با کم آبی در حوزه اجتماعی با حمایت ستاد آب معاونت علمی ریاست جمهوری و همکاری دانشگاه خلیج فارس، پژوهشکده آب و مرکز کارآفرینی و نوآوری، بنیاد ملی نخبگان بوشهر و پارک علم و فناوری خلیج فارس برگزار می گردد.

🗓از 15 دی ماه 1400 الی 15 خرداد ماه 1401

چارچوب و محورهای فراخوان:
۱- طراحی مدل های اجتماعی و بازسازی معشیت آسیب دیده از تنش آبی در روستاها
۲- زنان و سازگاری با کم آبی
۳- روستای هوشمند و توسعه کسب و کارهای بدون آب و کم آب بر
۴- توسعه و تلفیق دانش بومی با فناوری کم هزینه برای استفاده از آب‌های نامتعارف و جلوگیری از ضایعات آب در بخش کشاورزی
۵- مدلهای افزایش مشارکت عمومی و سازگاری با کم آبی با احیای فرهنگ یاریگری برای استفاده پایدار از رودها، چشمه ها و تالاب‌ها

🔗تکمیل فرم پذیرش ایده در آدرس:
https://b2n.ir/PGU_Idea_Form1


#سازگاري
#كم_آبي
#روستاها
#ايده
#نوآوري

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی



join👉 @WaterAdaptation
🖌🗞سازگاری با کم آبی در فاز اجرا

امید به پویایی یکی از مهم ترین کارگروه های ملی

یک کارگروه ملی با شعب استانی
هیچ کدام از استان ها موفق به اجرای کامل برنامه ها نشده اند

10 ماه تعطیلی کارگروه ملی؟

🗞لينك گزارش روزنامه خراسان

هیئت دولت در جلسه هفته گذشته خود، دو مصوبه مهم در حوزه منابع آبی داشت؛ یکی مربوط به اصلاح آیین‌نامه جلوگیری از تخریب تالاب‌ها و دیگری، تقویت کارگروه ملی سازگاری با کم‌‌‌آبی؛ دولت سیزدهم در این جلسه تغییراتی در ساختار و وظایف این کارگروه مصوب کرد که موضوعاتی همچون «ضرورت پیشگیری از خطرات فرونشست»، «اقدام عاجل برای تعادل‌بخشی آبخوان‌ها در دشت‌های ممنوعه» و همچنین «ضرورت مدیریت الگوی کشت» را به عنوان دلایل مصوبه خود اعلام کرد. دولت علاوه بر اضافه‌کردن رؤسای سازمان‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی به اعضای این کارگروه، مواردی را هم به فهرست وظایف کارگروه افزود......

🔗لينك دسترسي به برنامه ملي و برنامه‌هاي استاني مصوب

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی



join👉 @WaterAdaptation
‌هم‌انديشي راهکارهای بوم سازگار با خشکی و کم آبی

🗓سه‌شنبه 5 بهمن‌ماه

17:30 تا 19:30

🔗https://online2.uk.ac.ir/c_main

🔗 uk.ac.ir/live

🌾هفدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران

🗓5 تا 7بهمن ماه

🔗لينك وب‌سايت:
http://agrobreedcongress.ir

🔗لينك برنامه‌ها

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی



join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
🚰آب بدون درآمد در شبکه‌های توزیع

✍️علی سیدزاده، مدیرکل دفتر روابط عمومی و ارتباطات مردمی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور

✍️ یکی از مصادیق مهم و تاثیرگذار مدیریت تقاضا در شرکت‌های آب و فاضلاب کاهش آب بدون درآمد یا به عبارتی هدررفت آب در شبکه های توزیع است.

✍️طبق تعريف به اختلاف بین حجم آب ورودی به سیستم و مصارف مجاز با درآمد، آب بدون درآمد می‌گویند. مصارف مجاز با درآمد عبارت است از مقدار مصرفي كه بابت آن صورت حساب صادر شده و هزينه آن دریافت شده يا خواهد شد

✍️آب بدون درامد شامل 3 بخش اصلی هدررفت واقعی (فیزیکی)-هدررفت ظاهری(غیر فیریکی) و مصارف مجاز بدون درآمد می باشد.

1️⃣هدررفت واقعی
هدررفت واقعي بخشي از آب ورودي به شبكه توزيع است كه بدون آن كه مصرف شود به صورت نشت‌هاي مختلف از شبكه (واقعاً) به هدر مي‌رود و شامل موارد زیر می‌باشد:

-نشت از خطوط انتقال
-نشت از شبکه توزیع
-نشت از انشعابات
-نشت از مخازن شبکه
-سرریز از مخازن شبکه

2️⃣ هدررفت ظاهری
هدررفت ظاهري بخشي از آب ورودي به شبكه توزيع است كه به صورتهاي مختلف توسط مشتركين مصرف مي‌شود ولي درآمدي براي شركتها ندارند. به عبارت ديگر اين بخش از آب ظاهراً به هدر مي‌رود ولي به انواع مختلف مصرف مي‌شود و شامل موارد زير است:

-مصارف غیرمجاز
-خطاي مديريت داده‌ها و سيستم (شامل خطاي بهره‌برداري، خطاي مديريتي و خطاي انساني)
-عدم دقت تجهيزات اندازه‌گيري (شامل خطای دبی استارت کنتور، خطاي دبي متوسط تا حداكثر و خطاي كنتورهاي خراب)

3️⃣مصارف مجاز بدون درآمد
مجموع مصارف مجازی که به علل گوناگون درآمدی برای شرکت آب و فاضلاب نداشته است. اين عوامل ممكن است به دلايل قانوني و يا مربوط به مصارف فرايند و تاسيسات آب و فاضلاب باشد
مصاديق مصارف اندازه‌گیری شده بدون درآمد عبارتند از:

-مصارف رايگان (در صورت وجود)
-مصارف داخلی شرکت یا سایر ادارات و ارگانها که اندازه‌گيري می‌شود ولی پول بابت آن دریافت نمی‌شود
-شيرهاي آتش‌نشاني و يا شيرهاي برداشت عمومي در صورتي كه داراي كنتور باشند.

ساير موارد (مواردي كه اندازه‌گيري مي‌شود اما پولي دريافت نمي‌شود).

🔽هدررفت واقعی در شبکه های توزیع به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که از مهمترین آنها می توان به فرسودگی لوله ها به دلیل قدمت بالا- خوردگی لوله های آب به دلایل شیمیایی- فشار بالای شبکه های آب- اثر بارهای خارجی وارد شده به لوله ها که باعث شکستگی و ترک خوردن لوله های می شود ، اشاره نمود.

🔴در کشور ایران بر اساس آخرین اطلاعات میزان آب بدون درامد در شبکه های آب شهری و روستایی در حدود 30.1 درصد است که شامل 13.5 درصد هدررفت واقعی (فیزیکی)- 15 درصد هدررفت ظاهری (غیر فیزیکی ) و 1.6 درصد مصارف مجاز بدون درآمد می شود.
بر اساس مطالعات بانک جهانی میانگین میزان آب بدون درامد در کشورهای توسعه یافته 15 درصد و در کشورهای در حال توسعه 35 درصد است.

join👉
@WaterOnline
مصوبه_اصلاحي_كارگروه_سازگاري_با_كم_آبي.pdf
1 MB
ابلاغ مصوبه اصلاحی دولت درخصوص شرح وظایف و برنامه های کارگروه ملی سازگاری با کم آبی

به گزارش «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت» هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۹ دی ۱۴۰۰، با توجه به لزوم بررسی و مدیریت پدیده فرونشست زمین به عنوان یکی از پیچیده ترین چالش ها در حوزه مدیریت مخاطرات طبیعی و ضرورت پیشگیری از خطرات آتی این پدیده و اقدام عاجل در رابطه با تعادل بخشی آبخوان ها در دشت های ممنوعه و بحرانی کشور، مدیریت الگوی کشت و جلوگیری از کشت نابجای محصولات کشاورزی، با اصلاح شرح وظایف و برنامه های «کارگروه ملی سازگاری با کم آبی» موافقت کرد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥سایه سنگین صنایع آب بر در زمین‌های خشک و کم‌آب

💧نداشتن سند آمایش؛ ریشه مکان یابی نادرست صنایع آب بر

گفتگوي ويژه خبري

🔗لينك ويديو در آپارات

#آمايش_سرزمين
#صنايع_آب_بر


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
🗓💧هفتمين بزرگداشت روز ملي آب

💧نجات آب‌هاي زيرزميني، پايداري سرزمين، رسالت ملي

🗓روز برگزاري: 17 اسفندماه 1400

#روز_ملي_آب
#آب_زيرزميني

http://waterday.awnrc.com/fa/

✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧🌳
✍️نقش سدها در سازگاری با کم آبی
✍️امیر فرید مجتهدی، کارشناس ارشد عمران آب

✍️سرزمین پهناور ایران در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار گرفته و این امر سبب شده ایران از یک سوم بارش متوسط جهانی و توزیع نامتوازن زمانی و مکانی بارش و بالا بودن تلفات تبخیر، شرایط اقلیمی برخوردار باشد. در شرایط حاضر حداقل با ابزارهای فن آوری بشری امروزی این امر قابل تغییر نیست و نمی‌توان آن را به پر آبی تبدیل کرد.

✍️سازگاری به این معنا است که باید شرایط اقلیمی ایران را بر مبنای هرگونه راهبرد ، برنامه و اقدام در بهره برداری از منابع آب قرار داد. از مهمترین راهکارهای تامین آب در جهان می توان به جمع آوری رواناب های آبهای سطحی توسط بندهای کوتاه و سدها اشاره نمود. راهکار دوم تامین از منابع آب زیر زمینی و راهکار آخر شیرین سازی آب دریا می باشد.

✍️این نیاز از دیرباز در کشورمان مورد توجه بوده و آثار بی شماری از سدهای قدیمی با قدمت هزار ساله از جمله سد کریت در طبس ، سد کوار و ... در گوشه و کنار این سرزمین گواه بارزی بر این مدعا است . آثاری که در این زمینه به دست آمده نشان می دهد نیاکان ما از قرن ها پیش با دانش ذخیره آب و فن سد سازی آشنایی کامل داشته و با احداث تاسیسات آبی مختلف و انواع سدها که پس از گذشت صدها سال هنوز استوار و پایدار باقی مانده اند.

✍️توسعه شهر نشینی ، ایجاد شهرهای بزرگ ، افزایش سالهای خشک، افزایش دمای کره زمین در اثر تغییر اقلیم و همچنین رشد مصارف کشاورزی، تبخیر و تعرق سبب افزایش نیازهای آبی شرب و صنعت گردیده که این امر فشار بیشتری بر منابع آب سرزمین آورده است.

✍️همه این موارد به افزایش برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی شده است. بسیاری از دشتها مناطق کشور را بحرانی نموده است. اضافه برداشت در برخی از دشتها به حدی بوده است که با افزایش تعداد چاههای جدید سبب فروکش سطح آبخوان شده است بطوری که سبب پدیده فرونشست های شدید در بسیاری از مناطق کشور شده است. از طرفی شیرین سازی آب دریا که به تازگی از خلیج فارس و دریای عمان آغاز شده (بر اساس مطالعات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ) و توسط بخش صنعت به استان یزد رسیده و قرار است نزدیک به 17 استان کشور تامین نماید بسیار گران می باشد. بطوریکه هزینه شیرین سازی آب و انتقال تا استان یزد برای هر متر مکعب آب 2 یورو می باشد.

✍️در سالهای اخیر علیرغم کاهش 15 تا 20 % در میزان بارش خوشبختانه سدهای موجود و در دست بهره برداری متوانسته اند منابع آب و نیازها را به خوبی و ارزانتر از شیرین سازی آب دریا مدیریت کنند.

✍️ سیلاب سال 98 در بیشتر مناطق کشور خود گواه این مطلب می‌باشد که اگر سدهای مخزنی نبودند این حجم رواناب سبب سیلاب و خسارت بسیار زیادی می گردید. سدهای مخزنی ذخیره این حجم آب را برای تامین نیازهای شرب و صنعت بخصوص در سالهای خشک انجام می‌دهند که با مدیریت مناسب مخزن این امکان فراهم می‌شود.

✍️در بسیاری از مناطق کشور بخصوص در مناطق ساحلی زمان تمرکز حوضه کوتاه است و با وقوع بارش و ایجاد سیلاب این منابع آبی سریعا از دسترس خارج شده و به دریا تخلیه می شوند و امکان استفاده از آنها بدون احداث سازه ذخیره از قبیل سد غیرممکن خواهد بود.

✍️در حال حاضر سدها جز مولفه های اصلی منابع آب در کشورهای جهان هستند و یکی از مهمترین موارد تامین آب در کشور هستند. تاکنون در کشور 700 سد در حال بهره برداری و ساخت است که بیشتر این سدها اهداف شرب و صنعت دارد و تعدادی از آنها با چند هدف هستند و برای تولید انرژی برق آبی از آن استفاده می‌شود. افزایش جمعیت و نیازها ی مصرف ضرورت نگهداری و تامین آب را بیشتر از پیش می‌کند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
بهينه‌سازي_مصرف_آب_در_فضاي_سبز_شهري.pdf
8.1 MB
📘💧بهینه سازی مصرف آب در فضای سبز شهری؛ با رهيافت منظرسازي كم‌نياز به آب

🖌مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهر تهران

#خشك_منظري
#فضاي_سبز

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
خشک منظری؛ راهکاری ارزشمند برای سازگاری با کم آبی در فضای سبز شهری
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز خشک منظری را کلید اصلی صرفه جویی در مصرف آب فضای سبز دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - محمدرضا زندیه گفت: امسال مطالعات خشک منظری فضای سبز کلانشهر شیراز توسط تیم تخصصی در سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز تهیه و انجام شده است.

خشک منظری روش منظرسازی است که تکنیک‌های خلاقانه حفاظت از آب و کاهش نیاز به آبیاری با شیوه‌های مناسب باغبانی که سازگار با اقلیم و خاک منطقه باشد را در کنار هم جمع کرده است.

با توجه به اقلیم خشک و کم آب و شرایط آب و هوایی شهر شیراز توجه به بحث خشک منظری لازم و ضروری به نظر می‌رسد و در صورت اجرای خشک منظری و مدیریت صحیح می‌توان بیش از ۵۰ درصد مصرف آب فضای سبز را کاهش داد.

زندیه در ادامه به برخی دیگر از مزایای خشک منظری از جمله کاهش هزینه‌های حفظ و نگهداری فضای سبز، کاهش مصرف سم و کود و جلوگیری از آلودگی محیط زیست شهری، کاهش آسیب پذیری فضای سبز در برابر خشکی‌های احتمالی، استفاده از ظرفیت زیبایی شناسانه گیاهان خشک منظر در فضای سبز شهری و ... اشاره کرد.

با برنامه ریزی‌های انجام شده و بر اساس برنامه عملیاتی هدف ۱۴۰۵ خشک منظری فضای سبز شیراز، خشک منظری ۴۰ درصد از فضای سبز شهر شیراز در مناطق یازده گانه در یک دوره چهارساله انجام خواهد شد.

📘💧بهینه سازی مصرف آب در فضای سبز شهری؛ با رهيافت منظرسازي كم‌نياز به آب (لينك)

#شيراز
#خشك_منظري

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
استاندار اصفهان:رهاسازی آب از سد زاینده‌رود بر اساس توافق کشاورزان صورت می‌گیرد.
استاندار اصفهان در کمیته سازگاری با کم‌آبی استان گفت: تصمیم‌گیری برای رهاسازی آب از سد زاینده‌رود بر اساس توافق کشاورزان صورت می‌گیرد.

به‌ گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "سیدرضا مرتضوی" در جلسه کمیته سازگاری با کم آبی استان اصفهان افزود: کشاورزان شرق و غرب استان اصفهان با محوریت سازمان جهاد کشاورزی هماهنگی‌های لازم را انجام دهند و بر اساس توافق آنها درباره احتمال افزایش خروجی سد زاینده‌رود در بهمن ماه تصمیم‌گیری می‌شود.

مرتضوی با تأکید بر ساماندهی مسیر رودخانه زاینده‌رود خاطرنشان کرد: برای رسیدن آب در حداقل زمان ممکن به شرق استان از همین امروز ساماندهی مسیر توسط شرکت آب منطقه‌ای اصفهان عملیاتی شود.

"مهران زینلیان"، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان نیز با بیان موضوعات مطرح شده در جلسه از جمله بحث معیشت کشاورزان خاطرنشان کرد: با توجه به بارش‌ها حجم موجود آب در مخزن سد زاینده‌رود به حداقل میزان 163 میلیون متر مکعب رسیده است.

وی با تأکید بر این که بارش‌ها از میزان نرمال کمتر است، اضافه کرد: اما امیدهایی ایجاد شده است، چرا که بارش‌ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

معاون استاندار اصفهان اظهار کرد: در مصوبات قبلی جلسات چهارگانه مقرر شده بود کشاورزان با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی به توافق اولیه برسند و با رعایت خط قرمز تأمین آب شرب ایمن برای چند ماه اصفهان حداقل آب موجود در مخزن سد زاینده‌رود 120 میلیون متر مکعب لحاظ شود.

وی با بیان این که متأسفانه تاکنون توافق قابل قبولی میان کشاورزان شرق و غرب حاصل نشده است، تصریح کرد: لازم است این عزیزان با همدلی بیشتری با همدیگر به یک توافق نسبی برسند.

زینلیان با اظهار امیدواری سازگاری شرایط با پیش بینی‌های انجام شده افزود: امیدواریم در دو مرحله رهاسازی آب را داشته باشیم.

معاون استاندار با بیان این که امیدواریم یک مرحله رهاسازی برای شرق اصفهان در سال 1400محقق شود، اضافه کرد: رهاسازی آب بر اساس نیاز کشاورزان شرق همین فصل است و یک مرحله رهاسازی آب نیز برای کشاورزان غرب با توجه به نیاز آنها شاید بعد از نوروز زمان مناسب‌تری باشد.

وی با تأکید بر بحث‌های انجام شده در جلسه و نرسیدن به جمع بندی یادآور شد: اگر کشاورزان غرب و شرق به توافق برسند احتمال بازگشایی آب با رعایت حداقل آب شرب مطمئن وجود دارد و امیدورایم در دو یا چند مرحله بتوانیم حداقل آب ممکن را تأمین کنیم.

#زاينده_رود

join👉 @WaterOnline
⚠️💧وضعيت خشكسالي هواشناسي حوضه‌هاي آبريز درجه يك كشور با استفاده از شاخص SPEI 120 ماهه منتهي به دي‌ماه 1400

⚠️حدود 85 درصد از مساحت كشور درگير طبقات مختلفي از خشكسالي مي‌باشند . كشور درگير انباشت خشكسالي مي‌باشد.

🔗سازمان هواشناسي كشور (ماهنامه مركز ملي اقليم و مديريت بحران خشكسالي)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
📊به‌نظر شما ايران از نظر منابع آبي كشور #كم_آب است يا #پرآب؟

💧از هر ۱۰ شهروند بالای ۱۸ سال کشور، ۳ نفر معتقد است کشور ایران از نظر منابع آبی پرآب است

🔷 در راستای سنجش آگاهی شهروندان از بحران #آب کشور از افراد پرسیده شد «به نظر شما ایران از نظر منابع آبی، کشور کم آبی است یا پرآب؟» طبق نتایج به دست آمده، ۶۱.۵ درصد مردم معتقدند ایران کشور کم آبی است و در مقابل ۳۱.۷ درصد ایران را کشور پرآبی می‌دانند. ۶.۸ درصد هم گزینه نمی‌دانم را انتخاب کردند.

🔷 با افزایش سن باور به اینکه ایران کشور کم‌آبی است بیشتر می‌شود. ۶۶.۷ درصد افراد بالای ۵۰ سال ایران را کشور کم‌آبی می‌دانند درحالی‌که این میزان بین جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال ۶۰.۶ درصد است.

🔷 همچنین افراد با تحصیلات دانشگاهی (۶۲.۹ درصد) بیش از سایر افراد ایران را کشور کم‌آبی می‌دانند و این میزان بین افراد با تحصیلات کمتر از دیپلم ۵۹.۴ درصد است.

🔷 مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (#ایسپا) در دی ماه ۱۴۰۰ با شیوه مصاحبه تلفنی و جامعه آماری کلیه شهروندان ۱۸ سال به بالای ساکن در مناطق شهری و روستایی کل کشور و تعداد نمونه ۱۵۸۴ نفر این #نظرسنجی را اجرا کرده است.

👉 @WaterAdaptation
مدیرعامل سازمان پارک‌های شهرداری اهواز مطرح کرد: لزوم توسعه فضای سبز شهری با گونه‌های مقاوم به کم‌آبی
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز با اشاره به ضرورت توسعه فضای سبز شهری و جنگلی با گونه‌های سازگار و مقاوم به شرایط کم‌آبی، گفت: کاشت گونه‌های مقاوم به شوری و کم‌آبی، باید در اولویت توسعه فضای سبز به ویژه در شهرهای کویری باشد.

به گزارش ایمنا و به نقل از اداره ارتباطات سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز، سید رشید شجاعی‌نژاد در بیست‌وششمین نشست تخصصی مدیران عامل سازمان‌های سیما منظر و فضای سبز شهری کلانشهرهای کشور، اظهار کرد: تأمین نهال، ذیل قانون هوای پاک توسط منابع طبیعی، یکی از مشکلات سازمان پارک‌ها است که باید مقاوم به شوری و کم‌آبی باشد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧استفاده از پساب براي تامين آب نيروگاه اصفهان

💧📉كاهش پنج ميليون مترمكعبي مصرف آب

#پساب

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
ایده‌بازار “مهندسی عمران و محیط زیست”

برگزاركننده: مرکز نوآوری مهندسی عمران دانشگاه امیرکبیر

🗓زمان برگزاري: اسفندماه 1400

🗓مهلت ارسال طرح‌: 30 بهمن‌ماه 1400

🔗https://ideasbazaar.ir/civileng-event/

✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧🌳
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥احیاء خاک با کشاورزی حفاظتی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ این روش سنتی مرسوم، از بین رفتن رطوبت و موجودات و مواد آلی مفید و در نتیجه، مرگ تدریجی خاک را سبب شده است.

به گفته کارشناسان؛ در حال حاضر مواد آلی در ۶۳درصد از خاک کشور ما، کمتر از یک درصد است و به ناچار باید از کود‌های شیمایی بیشتری استفاده کنیم.

در ۱۰سال اخیر، مصرف کود در استان گلستان حدود ۴۵درصد بیشتر شده است.

اما چاره کار روی آوردن به کشاورزی حفاظتی است. روشی که کاهش مصرف آب، سوخت، کود، بذر و گاز‌های گلخانه‌ای و همچنین، حفظ خاک و رطوبت آن، افزایش کیفیت و کمیت محصول و درآمد بهره بردار را به دنبال دارد.

#كشاورزي_حفاظتي
#گلستان

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
استخراج راهبردهای بلندمدت مدیریت آب کشور

🔗لينك گزارش

جلسه استخراج راهبردهای بلندمدت مدیریت آب کشور در مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد. در این جلسه خبرگان مراکز علمی و سازمان های اجرایی کشور از جمله وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان هواشناسی، وزارت کشور و اساتید برجسته دانشگاه های مطرح کشور حضور داشتند.

در نتیجه پژوهش‌ها و خروجی جلسات مختلف چشم‌انداز آب کشور بدین نحوه تعیین شده است:

"کشور ایران در افق 1420 براساس اصول حکمرانی مطلوب آب، سازگار با تغییرات اقلیمی و تاب‌آور در برابر بلایای طبیعی و انسانی مدیریت میشود و توسعه‌ی اقتصادی-اجتماعی آن با لحاظ ارتقا بهره‌وری، پایداری منابع آب و حفظ زیست‌بوم است."

راهبردهای سیاستی

- مدیریت آب به صورت یکپارچه در سطح حوضه آبریز در قالب حکمرانی چند سطحی، تقویت ظرفیتهای نهادی و مدنی و دانش اجرایی در جهت حکمرانی مطلوب وکاهش تصدیگری دولت ضمن تقویت نقش تنظیم‌گری و نظارت دولت

- تقویت ظرفیت سازمانی و اجرایی دستگاه‌های دولتی و شایسته سالاری در انتخاب مدیران بخش آب و تقویت اعتماد به
دولت و سرمایه اجتماعی

- جلوگیری از تعارض منافع و اجتناب از هرگونه تخلف در بخش آب

- ایجاد اراده سیاسی برای تسهیل و تسریع در اجرای مناسب آمایش سرزمین با رویکرد حفاظت از زیست بوم و تقویت توان
اکولوژیکی

- تهیه، اصلاح، هماهنگی و تقویت اسناد بالادستی تأثیرگذار بر و تأثیرپذیر از بخش آب

- اقتدار بخشی و اصلاح ساختار نهادهای فرابخشی آب (شورای عالی آب، شورای عالی محیط‌زیست و کارگروه سازگاری کم‌آبی)

- تقویت یادگیری سازمانی و اجتماعی در حوزه‌های تأثیرگذار بر و تأثیرپذیر از مدیریت منابع آب

- ظرفیت‌سازی برای مواجهه با وقایع حدی آب و هوائی و ارتقاء تاب‌آوری جامعه برای مواجهه با آن

- استفاده از ظرفیت نهادهای مدنی برای تقویت مطالبه عمومی و اجتماعی کردن حفاظت و پایداری منابع آب و محیط‌زیست.

راهبردهای اقتصادی و اجتماعی

- در نظر گرفتن آب به عنوان کالای اقتصادی اجتماعی و بازسازی اقتصادی کشور برای ارتقای کارایی استفاده از آب و توسعه
کم‌آب‌بر

- حفاظت و بهره‌برداری پایدار از سازه‌های تاریخی آبی و گسترش برنامه‌های گردشگری آبی

- الزام کنشگران به بازگرداندن سرمایهگذاریهای انجام شده در طرح‌ها متناسب با سهمبری و الزام دولت به پرداخت یارانه
معقول در این زمینه

- تقویت مشارکت بخش غیردولتی در سرمایه گذاری، اجرا و بهره‌برداری از طرح‌های توسعه و حفاظت از منابع آب

- ایجاد شفافیت در تمام مراحل مدیریت آب شامل داده ها و اطلاعات منابع و مصارف و فرایندهای تصمیم گیری

- ایجاد و پیاده‌سازی حسابداری و حسابرسی کمی و کیفی آب در سطح ملی و حوضه آبریز

- ارتقا دیپلماسی آب و همکاری با کشورهای دارای منابع آبی مشترک و ایجاد ظرفیت نهادی لازم با استفاده از رویکرد همبست و طرحهای مشترک توسعه‌ منطقه‌ای با لحاظ منافع‌ ملی و حُسن همجواری.

راهبردهای فنی- محیط زیستی

- رعایت حد ظرفیت برد اکولوژیکی سرزمین در تعریف هرگونه فعالیت و بارگذاری درحوضه ها شامل تخصیص و بازتخصیص برداشت از منابع آب، به کارگیری تکنولوژی، تعریف کاربری های زمین و تعیین الگوهای سکونتگاهی

-تولید داده و انتشار اطلاعات شفاف با تجمیع بانک‌های اطلاعاتی در قالب نظام یکپارچه مدیریت آب و هواشناسی

- تحقیق و توسعه برای ابداع روشهای مبتکرانه و فناورانه در حوزه مهندسی و مدیریت آب

- تقویت چرخه پایش، ارزیابی، هشدار برای کاهش و جبران خسارات مخاطرات آب‌وهوائی و بحران‌های کمی و کیفی آب مبتنی بر توسعه علم و فناوری (با رویکرد جایگزینی مدیریت بحران با چرخه مدیریت ریسک)

- ایجاد تعادل منطقی بین امنیت آب و امنیت غذایی با نگاه همبست آب-غذا- اقلیم و با افزایش تراز مبادله آب مجازی و توسعه کشت فراسرزمینی

- ارتقا بهره‌وری آب از طریق ایجاد و تکمیل زیرساخت‌های فنی و نهادی لازم

- تعادل‌بخشی و حفاظت آب‌های زیرزمینی از طریق آبخیزداری، آبخوان‌داری، کاهش برداشت، کنترل تبخیر و جلوگیری از ورود آلاینده‌ها به منابع آب.

join👉 @WaterOnline
جداسازي_آب_شرب_از_آب_غيرشرب_بهداشتي.pdf
1.3 MB
📘🚰راهنماي شناخت و مديريت جداسازي آب شرب از آب غيرشرب بهداشتي خانگي

✍️نشريه شماره 856 سازمان برنامه و بودجه

✍️اين نشريه با عنوان « راهنماي شناخت و مديريت جداسازي آب شرب از آب غيرشرب بهداشتي خانگي» با هدف ارائه تعريف و مشخصات كيفي آب غيرشرب بهداشتي خانگي و الزامات جداسازي آن از آب شرب خانگي براي كمك به تصميم‌گيران و مشاوران در مورد جداسازي آب شرب از آب غيرشرب بهداشتي خانگي به منظور افزايش بهره‌وري در استفاده از منابع آبي موجود (با رعايت اصل صيانت از سلامت ملي و بهداشت مصرف‌كنندگان آب خانگي) تهيه شده است. دامنه كاربرد اين نشريه، محدود به آب‌رساني خانگي است و مصارف غيرخانگي را شامل نمي‌شود. مطالب ارائه شده در اين نشريه، در قالب دو بخش «ضوابط كيفي و بهداشتي آب غير شرب بهداشتي خانگي» و «ضوابط طراحي، اجرا و بهره‌برداري» بيان شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
2024/10/03 17:26:36
Back to Top
HTML Embed Code: