Telegram Web Link
نمونه بلیط های اولیه شهرهای ایران - مجموعه شخصی : دانش مبرهن/اصفهان
مجوز نگهداری رادیو در منزل
چرخ خیاطی قدیمی آلمانی
منحصربفردترین کارت تلفن ایران با دو شماره سریال یکسان
اعداد در خط میخی
ساعت نجومی پراگ با 600 سال قدمت، قدیمی‌ترین ساعت نجومی جهان است که هنوز کار می‌کند
⭕️واحد پول تومان از كجا آمده است ⁉️
@Vmuseum

تومه‌نTümen (تومن،تومان، تمان، تمن، توم اُن ، تومانه، طومان) کلمه‌اي تورکي-آلتائي است. در فرهنگ واژگان ديواني – نظامي و مالي دولتهاي تورکي حاکم بر ايران امروز، کلمه‌ء تومان داراي معاني ‌اي از قبيل 10,000، واحد شمارش معادل ده هزار ; واحد نظامي مرکب از ده هزار سرباز، قشوني متشکل از ده هزار سپاهي، قصبه‌اي مشتمل بر صد روستا، ايالت و توده‌ء بزرگ انباشته شده، واحد پولي بزرگ، واحد پول،... است. رتبه‌ء نظامي "امير تومان" در اردوهاي ترکي قديم و "توم‌گئنئرال" (مخفف تومه‌ن گئنئرال) در جمهوري ترکيه به معني فرمانده‌ء ده هزار (سرلشکر) از همين ريشه است.

معني اوليه‌ء کلمه‌ي تومان، تعداد زياد و بيشمار بود و بر رقمهاي کلان دلالت میکرد که با مرور زمان بسط معنايي پيدا نموده است. تومه‌ن در شعر تورکي قديم نيز به اين معني بکار برده شده است: اؤکوش اؤودو ايله، تومه‌ن مين ثنا × اوغان بير باياتا اونا يوخ فنا - عتبه الحقايق
Öküş övdü ile Tümen min sena/ Uğan bir bayata, ona yox fena.
☜(ترجمه: با سپاس بسيار و هزاران هزار ثنا به خداي قادري که بر او فنائي نيست).

مصدر تومه‌نمه‌کTümenmek در زبان ترکي به معناي "ثروتمند گشتن" و زياد شدن از همين کلمه مشتق است. کاربرد تومان در سنگ‌ نوشته‌هاي #تورکي_اورخون حکايت از پيشينه‌ء کهن اين واژه دارد. ريشه‌ء واژه‌ي تومان را برخي تورکي و يا مغولي و بسياري چيني دانسته‌اند. هر چند تومه‌ن در زبان تخاري کهن (از زبانهاي هند و اروپائي) هم با ضبط تمان- تيمن، و در تخاري متأخر به شکل تومانه به معني ده هزار بکار رفته، اما ظاهرا اين واژه از زبان چيني کهن يا پيش از چيني به زبان تخاري و ديگر زبانها راه يافته است. کلمه‌ء تورکي تومان در شکل #تومان Tuman به فارسي ادبي و تومن به فارسي محاوره‌اي هم وارد شده است. نخستين شواهد کاربرد تومان در زبان فارسي به متون تاريخي دوره‌ء #مغول و سلاطين دولتهاي #تورکي_موغولي حاکم بر اراضي فعلي ايران باز ميگردد

پس از فرمان يکسان کردن اوزان و مقياسها در دوره‌ء امپراتور #تورک_موغول قازان‌خان، اصطلاح «#تومان_غازاني»
(قازان تومه‌ني Qazan Tümeni)،
بعدها «#تومان_تبريزي»
(تبريز تومه‌ني Tebriz Tümeni)،
«#تومان_ديواني»
(ديوان تومه‌ني Divan Tümeni)،
«#تومان_عراقي»
(عيراق تومه‌ني İraq Tümeni)، "منسوب به عراق عجم که شامل بخشهاي جنوبي تورک‌ائلي هم مي‌شد" و در دوره‌ء دولت تورکي تيموري بويژه در خراسان و هرات «#تومان_کپکي»
(کبيک تومه‌ني Kebik Tümeni)، «#تومان_خراساني» رواج يافت.

🌏در دوره‌هاي دولتهاي تورکي : #آق‌قويونلو، #قاراقويونلو، #قزلباشيه ( #صفويه) و #افشاريه و نيز دولت #لک_زنديه، علاوه بر تومان، اصطلاح «#تومان_تبريزي» بار ديگر در فرمانهاي حکومتي و محاوره‌ء عامه رايج شد. در دوره‌ء تيموري، هر ۱۵٠٠٠ تومان کپکي معادل ٩٠٠٠ تومان عراقي و در دورهء‌ آغ‌قويونلو معادل 20 دوکات، در دورهء‌ قزلباشيه يک تومان معادل 50 عباسي و در دوره‌ء افشاريه معادل 20 نادري بود. در تمام اين دوره‌ها، مسکوکي بنام تومان وجود نداشت و اصطلاح تومان نام پول وسکه‌ خاصي نبودبلکه درمحاسبات ديواني بعنوان يک واحد پولي و محاسباتي بزرگ و معادل ده هزار دينار زر براي شمارش آقچه، مال، ياستيق (نوعي پول تورکي، به فارسي بالش)، حقوق ديواني و خراج ممالک بکار مي‌رفت

براي نخستين بار در تاريخ دولتهاي تورک، #فتحعلي‌شاه_قاجار به ضرب پول و سکه طلا با نام تومان اقدام کرد. واژه‌ء تومان در دوره‌ء دولت‌ تورکي قاجار، روي سکه‌هاي #ناصرالدين_شاه، #مظفرالدين_شاه، #محمدعلي شاه و #احمدشاه هم بکار رفته است. در اين دوره سکه‌ء طلاي يک توماني، نيم توماني (۵ قراني) و يک ربع تومان معمول بود. سکه‌هاي تومان متعلق به دوره‌ء ناصري و سکه‌هاي 10 توماني طلا همراه با تصوير مظفرالدين شاه بعنوان يادگاري در دست است. در آغاز دوره‌ء حاکميت دولت تورکي قاجار بين سالهاي ١٧٩٨ تا ١٨٢٥ ميلادي يک تومان معادل ٨ ريال (هر ريال برابر با ١٢٥٠ دينار) و پس از ١٨٢٥ در اواخر دوره‌ء فتحعلي شاه قاجار که قران معرفي شد، (يک تومان معادل 10 قران و هر قران برابر با 1000 دینار است.
@Vmuseum
Forwarded from TOUR NEWS
🟢 نیمی از راهنمایان گردشگری کشور از این شغل خداحافظی کرده اند

"محسن حاجی سعید" رئیس انجمن راهنمایان گردشگری؛

🔸 بیش از ۵۰ درصد از راهنمایان گردشگری به دلیل نبود بسته‌های حمایتی، این صنعت را ترک کرده و به مشاغل دیگر روی آورده‌اند.

🔸 طبق آمار وزارت میراث‌فرهنگی، ۱۴ هزار کارت راهنمای گردشگری صادر شده است، اما تنها حدود ۵ هزار راهنمای فعال در کشور باقی مانده‌اند که به صورت پاره‌وقت یا تمام‌وقت فعالیت می‌کنند.

🔸 در سایر صنایع دولت بسته‌های حمایتی مناسبی ارائه داده، اما در صنعت گردشگری چنین حمایتی به شکل کافی و مؤثر انجام نشده است.

🔸 بحران‌های سیاسی و انفجارهای منطقه‌ای، علاوه بر کرونا، تأثیرات منفی زیادی بر گردشگری ایران داشته است.

🔸 برخی از گردشگران، به‌ویژه از کشورهای همسایه، تأثیر مثبتی بر اقتصاد گردشگری ایران ندارند و تنها هزینه‌های اضافی تولید می‌کنند.


💫 ایتنا ؛ رسانه گردشگری ایران

🟢 صفحه رسمى ايتنا در اينستاگرام
⚪️ کانال خبری واتساپ
🔴 اپلیکیشن خبری ایتنا
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#خلیج_فارس در #نقشه_روسی

چاپ سال 1827 میلادی
سند هویت نام #خلیج_فارس در زمانی که بسیاری از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و مدعی #جزایر_سه_گانه ، وجود خارجی و مستقلی نداشته اند.👌👌👌

مجموعه شخصی آقای مجید #دانش_مبرهن / اصفهان

@Vmuseum    👈👈👈 موزه مجازی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥گزارش تصویری🎥

💯کلکسیونی از کبریت (محسن موسویان شهروند نجف آباد مجموعه دار 62 ساله با بیش از 13هزار کبریت، از 15 سالگی جمع آوری قوطی های کبریت را آغاز کرده..

صرفا جهت اطلاع:
@serfan_jahate_ettela
ظرف آب شیشه ای دوهزار و پانصد ساله
قدمت: سده ی
جنس: شیشه2 تا 8
اندازه: 9.88 در 17.7 سانتی متر
محل کشف: شمال غربی ایران
محل کنونی: کلکسیون جورج اورتیز
@Vmuseum
#صندوق_رمزدار
دوره : سلجوقی
منسوب به "محمد بن حمید اصفهانی"
از جنس برنج سرب دار ،چوب ، طلا
جعبه با قفل ترکیبی از چهار صفحه دو سطح است که ایجاد یک کد هشت رقمی میکند
محل نگهداری : پاریس
@Vmuseum
#سر_قلیان_قاجارى
میناکاری و طلاکاری شده با نقش مادر و فرزند
اشراف و بزرگان #قاجار در خانه های خود انواع قلیان را نگهداری ميکردند که بعضی از آنها جواهرکاری شده بودند!
@Vmuseum
در مکزیک یک #زبان_بومی و قدیمی وجود دارد که در حال انقراض است، فقط دو نفر در جهان به این زبان صحبت می کنند که این دو نفر نیز با هم قهرند و مدتی است با هم حرف نمی زنند.
@Vmuseum
2024/11/20 07:36:33
Back to Top
HTML Embed Code: