Telegram Web Link
بسم الله الرحمن الرحیم
قبلاً با مرحوم حسین علیمرادی آشنایی نداشتم فقط ظرف همین چند روز که از عروج شهادت گونه اش می گذرد به هر کس که می رسم، چه در دانشگاه علامه طباطبایی در جمع اساتید و دانشجویان و چه در محیط کار و فضای جامعه بین دوستان و آشنایان، همه جا سخن از خصائل اخلاقی، بر جستگی های شخصیتی و روحیات ایثارگرانه او در میان است.
کسی که خالصانه و بی ریا، بدون هرگونه توقع، کمر همت برای خدمت به مردم بسته است برایش مهم نیست که مردم بدانند و یا ندانند، از او قدر شناسی بکنند و یا نکنند، به او پاداش بدهند و یا ندهند. او کار خودش را می کند و در حقیقت با خداوند معامله کرده و اجرش را هم از او می گیرد و آن چه پاداشی است که بتواند با اجر خداوندی مقایسه شود.
خداوند علاوه بر اینکه در این دنیا به او عزت داد، پاداش اصلی را در آخرت نصیب وی می گرداند. انشاءالله.
و تعزّ من تشاء و تذلّ من تشاء

ولی الله سیف.

@valiollahseif
بسم الله الرحمن الرحیم

وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَ‌بِّهِمْ يُرْ‌زَقُونَ

عروج خونین و شهادت مبارز نستوه و خستگی ناپذیر، سردار رشید اسلام و رهبری، شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزم مجاهدش شهید ابومهدی و سایر همراهان ایشان را خدمت رهبر فرزانه انقلاب و ملت شریف ایران و خانواده های محترمشان از صمیم قلب تسلیت عرض می کنم.
قطعاً به حول و قوهٰ الهی راه نورانی آن شهدای بزرگور با اقتدار و عزمی راسخ تر ادامه خواهد داشت.

وَعَدَ اللّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی اْلأَرْضِ

ولی الله سیف

@valiollahseif
Channel photo updated
Channel photo updated
بسم الله الرحمن الرحیم
قطعه ای زیبا از زنده یاد پروین اعتصامی:
اسیر کردن و کشتن، تفرج و بازی است
نشانه کردن مظلوم، کار آسانی است
ز بام خرد گل اندود پست ما، پیداست
که سقف خانهٔ جمعیت پریشانی است
گرفتم آنکه بپایان رسید، فرصت ما
برای فرصت صیاد نیز، پایانی است
حدیث نیک و بد ما نوشته خواهد شد
زمانه را سند و دفتری و دیوانی است
چه لانه‌ای و چه قصری، اساس خانه یکی است
بشهر کوچک خود، مور هم سلیمانی است
چه برتریست ندانم بمرغ، مردم را
جز اینکه دعوی باطل کند که انسانی است
درین قبیلهٔ خودخواه، هیچ شفقت نیست
چو نیک درنگری، هر چه هست عنوانی است
روحش شاد

@valiollahseif
بسم الله الرحمن الرحیم

جمله ذرّات زمین و آسمان
لشکر حق‌اند گاه امتحان
آنچ بر فرعون زد آن بحر کین
وآنچ با قارون نمودست این زمین
وآنچ آن بابیل با آن پیل کرد
*وآنچ پشه کلهٔ نمرود خورد*
ای نموده ضد حق در فعل درس
در میان لشکر اویی بترس
جزو جزوت لشکر از در وفاق
مر ترا اکنون مطیع‌اند از نفاق
گر بگوید چشم را کو را فشار
درد چشم از تو بر آرد صد دمار
باز کن طب را بخوان باب العلل
تا ببینی لشکر تن را عمل
چونک جانِ جانِ هر چیزی وِیَست
دشمنی با جانِ جانِ آسان کیست
یک زمان تنها بمانی تو ز خلق
در غم و اندیشه مانی تا به حلق
این جهان خم است و دل چون جوی آب
این جهان حجره‌ست و دل شهر عجاب
جلال الدینی محمد بلخی

@valiollahseif
بسم الله الرحمن الرحیم
اَلظُّلْمُ ثَلاثَةٌ: فَظُلْمٌ لايَغْفِرُهُ اللّه‏ُ وَ ظُلْمٌ يَغْفِرُهُ وَ ظُلْمٌ لا يَتْرُكُهُ، فَأَمَّا الظُّلْمَ الَّذى لا يَغْفِرُ اللّه‏ُ فَالشِّرْكُ قالَ اللّه‏ُ: «إنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظيمٌ» و َأَمَّا الظُّلْمَ الَّذى يَغْفِرُهُ اللّه‏ُ فَظُلْمُ الْعِبادِ أَنْفُسَهُمْ فيما بَيْنَهُمْ و َبَيْنَ رَبِّهِمْ و َأَمَّا الظُّلْمَ الَّذى لا يَتْرُكُهُ اللّه‏ُ فَظُلْمُ الْعِبادِ بَعْضُهُمْ بَعْضا؛

ظلم سه قسم است: ظلمى كه خدا نمى ‏آمرزد، ظلمى كه مى ‏آمرزد و ظلمى كه از آن نمى‏ گذرد، اما ظلمى كه خدا نمى‏ آمرزد شرك است. خداوند مى ‏فرمايد: «حقا كه شرك ظلمى بزرگ است» و اما ظلمى كه خدا مى ‏آمرزد، ظلم بندگان به‏ خودشان ميان خود و پروردگارشان است اما ظلمى كه خدا از آن نمى ‏گذرد ظلم بندگان به يكديگر است.
نهج الفصاحه ص 561 ، ح 1924

@valiollahseif
بسم الله الرحمن الرحیم
رفتار ایرانیِ مسئولانه با کرونا
کرونا نه‌تنها در کره خاکی بر شتاب‌‌ِ رقابت‌هایِ طاقت‌فرسایِ اقتصادی بین انسان‌ها و کشورها، بلکه بر زندگی و نوع روابط آنها و تعمیق باورهایِ معنو
یِ انسانِ به شدت غوطه ور در مادیّات، تأثیری بسیار عمیق و ماندگار خواهد داشت.
آن چیزی که تا به‌حال می‌توان در کشورهای مختلف از مقایسه نوع مواجهه ملت‌ها و دولت‌ها با این پدیده برداشت کرد تفاوت و فاصله زیاد در اصالت، فرهنگ و بلوغ جوامع مختلف از یک طرف و دولت‌های حاکم در کشورها از طرف دیگر است.
مردم ما علیرغم تنگناها و مشکلاتی که با آن روبرو هستند با آرامش، طمأنینه و وقار قابل احترام و تحسین‌برانگیزی در مقایسه با سایر کشورها با این پدیده روبرو شده‌اند.
کرونا به جهانیان نشان داد که نوعدوستی، فرهنگ و اصالت ایرانی در جایگاهی به مراتب بالاتر از سایر کشور ها قرار دارد. شرایط را به سرعت درک می کنند، توقعشان را از دولت تعدیل می‌کنند و خلأها و کمبودها را به‌صورت خودجوش و داوطلبانه پر می‌کنند. انصافا‌ً در برابر عظمت این ملت باید سر تعظیم و تکریم فرود آورد و به آن افتخار کرد.
مقایسه نوع واکنش و اقدامات دولت و حاکمیت در ایران نیز با سایر دولت‌ها نسبت به این پدیده جالب است. فراموش نمی‌کنیم که در اوایل شناسایی این ویروس در رسانه های بین‌المللی چه هجمه عظیمِ و گسترده ای علیه دولت و مسؤلین شروع شد و چگونه به اعتماد مردم نسبت به نظام و حاکمیت تاختند که البته آخرالامر هم، دستاوردی غیر از یأس به دست نیاوردند. در این دور
ه همه مسؤلین متحد و یکپارچه با تکیه و توکل بر عنایات الهی، با آرامش کامل و اعتماد به نفس، بدون اینکه اجازه بدهند آن هجمه رسانه‌ای، کوچکترین شتابزدگی و تزلزلی در اراده آن‌ها ایجاد کند، توانستند نسبت به شناسایی مختصات پدیده و برنامه‌ریزی مناسب برای مهار و مقابله با آن اقدام کنند به نحوی که در بررسی‌های انجام شده توسط نمایندگان سازمان بهداشت جهانی، اقدامات و دستاوردهای ایران در این رابطه بسیار دقیق و تحسین‌برانگیز توصیف شد و تجربیات حاصله را برای سایر کشورها مفید و‌ ارزشمند تلقی کردند.
البته این موضوع، نافیِ انتقادهای افکار عمومی از دولت درباره برخی نارسایی‌ها و تأخیر در شناسایی و اعلام ورود ویروس کرونا در کشور نیست و شاید بهتر از این هم می‌شد بحران را مدیریت کرد. با این همه، مشاهده رفتار مردم و مسئولان سایر کشورها به‌ویژه کشورهای اروپایی و امریکا در مواجهه با بحران اخیر، دست‌کم به ما ایرانیان این علامت را می‌دهد که فرهنگ و مدیریت خود را دست‌کم نگیریم و به این مسئولیت‌شناسی و نوعدوستی -که باز تبلوری دو چندان یافته است- ببالیم.
جا دارد در این شرایط از همه مسئولین و دولتمردانی که متواضعانه و بی‌ریا تمام توان و ظرفیت خود را در راه انجام وظیفه و خدمت به هموطنان
عزیزی که شایسته‌‌ بیشترین احترام هستند، به‌کار گرفته‌اند تشکر و تکریم خود را اعلام کنیم. در این میان کادر پزشکی شامل همه دست‌اندرکاران اعم از کلیه پزشکان، پرستاران و سایرین که شبانه‌روز در تلاش هستند و همچنین پرسنل خدوم و زحمتکش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌ویژه وزیر محترم که با کمال صمیمیت و تواضع، خردمندانه شرایط را رصد و راهبری می‌کنند، جایگاه ویژه‌ای دارند که انشاءالله اجر زحمات و تلاش‌هایشان در درگاه حضرت حق جلّ و علا محفوظ خواهد بود.
#کرونا #ایران #فرهنگ_ایرانی #جامعه_پزشکی #ولی‌الله_سیف

@valiollahseif
غزلی زیبا از پیرایه یغمایی

نوروز بمانید که ایّام شمایید!
آغاز شمایید و سرانجام شمایید!
آن صبح نخستین بهاری که ز شادی
می آورد از چلچله پیغام، شمایید!
آن دشت طراوت زده آن جنگل هشیار
آن گنبد گردننده ی آرام شمایید!
خورشید گر از بام فلک عشق فشاند،

خورشید شما، عشق شما، بام شمایید!
نوروز کهنسال کجا غیر شما بود؟
اسطوره ی جمشید و جم و جام شمایید!
عشق از نفس گرم شما تازه کند جان
افسانه ی بهرام و گل اندام شمایید!

هم آینه ی مهر و هم آتشکده ی عشق،
هم صاعقه ی خشم ِ بهنگام شمایید!
امروز اگر می چمد ابلیس، غمی نیست
در فنّ کمین حوصله ی دام شمایید!
گیرم که سحر رفته و شب دور و دراز است،
در کوچه ی خاموش زمان، گام شمایید
ایّام ز دیدار شمایند مبارک
نوروز بمانید که ایّام شمایید!

"سال نو مبارک باد"

@valiollahseif
بسم الله الرحمن الرحیم
یا رب
ای آنکه دوای دردمندان دانی
راز دل زار مستمندان دانی
حال دل خویش را چه گویم با تو
ناگفته تو خود هزار چندان دانی
یا رب مکن از لطف پریشان ما را
هرچند که هست جرم و عصیان ما را
ذات تو غنی بوده و ما محتاجیم
محتاج به غیر خود مگردان ما را
ای خالق خلق رهنمایی بفرست
بر بندۀ بینوا، نوایی بفرست
کار من بیچاره گره در گره است
رحمی بکن و گره‌گشایی بفرست
یارب به کرم بر من درویش نگر
در من منگر در کرم خویش نگر
هرچند نیم لایق بخشایش تو
بر حال من خستۀ دل‌ریش نگر
یارب تو چنان کن که پریشان نشوم
محتاج برادران و خویشان ‌نشوم
بی‌منت خلق خود مرا روزی ده
تا از در تو بر درِ ایشان نشوم
یارب ز قناعتم توانگر گردان
وز نور یقین دلم منور گردان
روزیِّ من سوختۀ سرگردان
بی‌منّت مخلوق میسَّر گردان
یارب تو به فضل، مشکلم آسان کن
از فضل و کرم درد مرا درمان کن
بر من منگر که بی‌کس و بی‌هنرم
هرچیز که لایق تو باشد آن کن
ای جملۀ بی‌کسان عالم را کس
یک جو کرمت تمام عالم را بس
من بی‌کسم و تو بی‌کسان را یاری
یارب تو به فریاد منِ بی‌کس رس
غمناکم و از کوی تو با غم نروم
جز شاد و امیدوار و خرم نروم
از درگه همچون تو کریمی هرگز
نومید کسی نرفت و، من هم نروم

@valiollahseif
بسم اللّه الرحمن الرحيم

دعای امام جواد (ع) در مناجات با خدا در بر طرف شدن ظلم

اللّهمّ إنّ ظلم عبادك قد تمكّن في بلادك، حتّى أمات العدل، و قطع السبل، و محق الحقّ، و أبطل الصدق، و أخفى البرّ، و أظهر الشرّ، و أخمد التقوى، و أزال الهدى، و أزاح الخير، و أثبت الضير ،و أنمى الفساد، و قوّى العناد، و بسط الجور، و عدى الطور . اللّهمّ يا ربّ لا يكشف ذلك إلاّ سلطانك، و لا يجير منه إلاّ امتنانك. اللّهمّ ربّ فابتر الظلم، و بتّ حبال الغشم ،و اخمد سوق المنكر، و أعزّ من عنه ينزجر، و احصد شأفة أهل الجور، و ألبسهم الحور بعد الكور . و عجّل اللّهمّ إليهم البيات ،و أنزل عليهم المثلات ،و أمت حياة المنكر، ليؤمن المخوف، و يسكن الملهوف، و يشبع الجائع، و يحفظ الضائع، و يأوى الطريد، و يعود الشريد، و يغنى الفقير، و يجار المستجير، و يوقّر الكبير، و يرحم الصغير، و يعزّ المظلوم، و يذلّ الظالم ،و يفرّج المغموم، و تنفرج الغمّاء، و تسكن الدّهماء ،و يموت الاختلاف،[و يحيى الائتلاف] و يعلو العلم، و يشمل السّلم، و يجمع الشّتات، و يقوى الإيمان، و يتلى القرآن، إنّك أنت الديّان، المنعم المنّان» .

خدایا، همانا ستم بندگانت در کشورهایت پایدار شده، تا جایی که عدالت را میرانده و راه‌ها را بریده و حق را محو ساخته و راستی را باطل نموده و نیکی را پنهان کرده و شرّ را پدیدار ساخته و پرهیزگاری را خاموش کرده و هدایت را از میان برده و خیر را از میان برداشته و زیان را پایدار نموده و فساد را رشد داده و لجبازی را تقویت کرده و ستم را گسترانده و از حد گذرانده، خدایا، پروردگارا، این حالت را جز قدرت سلطنت تو برطرف نمی‌کند و از آن جز احسان تو پناه نمی‌دهد، خدایا، پروردگارا، ستم را قطع کن و کوه‌های زورگویی را درهم کوب و رونق بازار زشتی را فرو نشان، کسی را که از زشتی جلوگیری می‌کند عزیز گردان و بیخ و بن اهل ستم را درو کن و به آنان لباس کاستی پس از فزونی بپوشان؛
خدایا عذاب شبانه را نسبت به آنـان پرشتاب کن و بر آنان کیفرهای نمونه را فرود آر، زندگی زشتی را بمیران تا بیمناک ایمنی یابد و دل‌سوخته آرام گیرد و گرسنه سیر شود و تباه حفظ گردد و آواره جای گیرد و گریخته بازگردد و تهی‌دست بی‌نیاز گردد و پناه‌جو، پناهنده شود و بزرگ مورد احترام قرار گیرد و کوچک مورد رحمت واقع شود و ستمدیده عزیز گردد و ستمکار خوار شود و غم غمدیده برطرف گردد و غم‌ها گشوده شود و آشوب‌های تاریک و سیاه آرام گردد و اختلاف بمیرد و دانش برتری یابد و صلح فراگیر شود و پراکنده‌ها گرد آید و ایمان نیرومند گردد و قرآن تلاوت شود، به‌درستی که تویی جزا بخش، نعمت دهنده، بسیار احسان کننده.

@valiollahseif
بسمه تعالی
از خبر درگذشت شادروان ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیر عامل خدوم و پر تلاش بانک مسکن که عمری را مسؤلانه به نظام بانکی کشور خدمت کرد، بسیار متأسف شدم. ایشان به‌واقع انسانی شرافتمند و متعهد و مدیری با کفایت و حرفه‌ای بود. این ضایعه اندوهبار را خدمت کارکنان شریف و متعهد نظام بانکی، همکاران محترم بانک مسکن و خانواده گرامی ایشان تسلیت عرض می‌کنم. از درگاه خداوند ودود برای آن فقید سعید آمرزش و غفران الهی و برای کلیه بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.

ولی‌الله سیف

@valiollahseif
بسم الله الرحمن الرحیم

در شرایط حاضر شاهد شدت التهاب در بازار ارز هستیم که موجبات نگرانی مسؤلین، فعالین اقتصادی و آحاد مردم را فراهم کرده است. این پدیده جدیدی نیست و در گذشته هم سابقه داشته است ولی می توان گفت از حیث شدت و دامنه نوسانات و همچنین طول دوره زمانی، در مقایسه با گذشته بی‌سابقه است. از اوایل سال ۹۷ تا به‌حال نرخ ارز بیش از ۴۰۰ درصد افزایش را به خود دیده است و علاوه بر آن شاهد نوسانات شدیدی هم بوده‌ایم که فعالیت‌های اقتصادی را به شدت تحت تأثیر قرار داده و ظاهراً همچنان ادامه دارد.

تردیدی نیست دلیل اصلی این امر، محدودیت‌های ناشی از تحریم و همچنین تورم شتابنده‌ای است که در اقتصاد با آن مواجه هستیم. درعین‌حال عواملی وجود دارند که در صورت عدم کنترل، موجب افزایش شدت و دامنه نوسانات می‌شوند. یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار، بازارهای غیر رسمی هستند که در شرایط نوسانی و التهاب در بعضی از نقاط تهران، برخی شهرستان‌ها و برخی کشورهای همسایه توسط سفته‌بازان و نوسان‌گیران ایجاد شده و رونق می‌گیرند.
بی‌تردید در صورتی‌که حاکمیت نسبت به این عوامل بی‌تفاوت باشد و آنها را به حال خود رها کند، سفته‌بازان اعلام نرخ ارز در بازار را به‌دست گرفته و عملاً کنترل بازار را از دست بانک مرکزی خارج می‌کنند.
مهمترین این بازارها، بازار معاملات فردایی است که متأسفانه این روزها شاهد رونق مجدد فعالیت آن هستیم. البته در این مجال قصد تبیین علمی اهمیت این بازارها و نحوه عملکرد و تاثیرگذاری آنها بر اقتصاد کشور را ندارم. در مورد عوامل و متغیرهای میان و بلند مدت تأثیرگذار بر بازار ارز هم در فرصتی دیگر نکاتی را به عرض خواهم رساند.

اما آنچه در کوتاه مدت و به فوریت باید انجام شود این است که بازار غیر رسمی معاملات فردایی -که تجربه نشان داده، علیرغم دستورات و اقدامات قهری توانسته است به فعالیت‌های خود ادامه دهد و عملاً با استفاده از کانال های تلگرامی و شبکه مجازی تعیین کننده نرخ ارز در اقتصاد باشد-، به نوعی تحت کنترل بانک مرکزی قرار گیرد.
بانک مرکزی باید با اختیارات کامل، اعتماد به نفس و اطمینان از حمایت‌های حاکمیت به شیوه مناسب در این بازارها ورود کرده و سعی کند در عمل کنترل آنها را به دست گیرد و به دلالان و نوسان‌گیرانی که برای تامین منافع خود، اقتصاد کشور را با چالش روبرو می کنند اجازه ضربه‌زدن به اقتصاد ملی را ندهد.
#ارز #نوسانات_ارز #معاملات_فردایی#بانک_مرکزی

@valiollahseif
بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم

اخیراً از قول آقای مهندس علی عبدالعلی‌زاده نقل شده است که برای اجرای پروژه بزرگراه زنجان -تبریز در دوران استانداری در آذربایجان شرقی، ایشان بعد از استنکاف بانک صادرات ایران برای تأمین مالی پروژه، از مرحوم آیت‌الله موسوی تبریزی طلب استمداد کرده و اینجانب با تهدید آن مرحوم مجبور به پذیرفتنِ ورود بانک صادرات به آن پروژه شده‌ام و این را به‌عنوان یکی از دستاوردهای افتخارآمیز خودشان در دوران استانداری تلقی کرده‌اند. بررسی سوابق امر و تحقیق از مسؤلان ذیربط آن زمان در بانک صادرات مؤید کذب اظهارات ایشان است. جناب استاندار ظاهرا دچار توهم شده‌اند و داستانی را سر هم کرده‌اند تا شیوه موفقیت در ارائه خدمات مشعشع دوران مدیریت‌شان را برای نسل‌های آینده تشریح فرمایند!
البته لازم به تاکید است که شخصا‌ً خدمت مرحوم آیت‌الله موسوی تبریزی ارادت داشته‌ام و از موضوع ادعایی و تخیلی آقای عبدالعلی‌زاده هیچگونه خاطره و موضوعی را به یاد ندارم. علاوه بر این با شناخت از شخصیت و منش مرحوم موسوی تبریزی اصولاً چنین رفتاری از ایشان بسیار بعید و دور از ذهن است. تنها این احتمال وجود دارد که در مورد پروژه مذکور توصیه‌ای کرده باشند و بانک صادرات هم با توجه به اهمیت آن پروژه و حضور بانک ملی، بر اساس مصوبه مجلس، به صورت عضو سندیکا در پروژه ورود کرده باشد.
مضافاً بانک صادرات ایران به عنوان یکی از دو بانک بزرگ کشور قطعاً در ارتباط با اجرای پروژه های بزرگ ملی مسؤلیت‌های جدی داشته و دارد و شبیه این پروژه، هزاران پروژه زیربنایی دیگر را در کشور در دوران سازندگی تأمین مالی و اجرا کرده است و به هیچوجه لزومی به تشبّث به این شیوه‌ها و تهدیدها که دور از شأن دادستان کل کشور و وهن مقام روحانی و معنوی ایشان است، نبوده است.
@valiollahseif
🍃🌷🌷🌷🌷🍃
بسم الله الحمن الرحیم
الْجِهَادُ مِنْهَا عَلَى أَرْبَعِ شُعَبٍ: عَلَى الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ الصِّدْقِ فِي الْمَوَاطِنِ وَ شَنَآنِ الْفَاسِقِينَ؛ فَمَنْ أَمَرَ بِالْمَعْرُوفِ شَدَّ ظُهُورَ الْمُؤْمِنِينَ وَ مَنْ نَهَى عَنِ الْمُنْكَرِ أَرْغَمَ أُنُوفَ [الْمُنَافِقِينَ] الْكَافِرِينَ وَ مَنْ صَدَقَ فِي الْمَوَاطِنِ قَضَى مَا عَلَيْهِ وَ مَنْ شَنِئَ الْفَاسِقِينَ وَ غَضِبَ لِلَّهِ غَضِبَ اللَّهُ لَهُ وَ أَرْضَاهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.


جهاد (نيز) چهار شاخه دارد: امر به معروف، نهى از منكر، صدق و راستى در معركه هاى نبرد و دشمنى با فاسقان .
آن كس كه امر به معروف كند پشت مؤمنان را محكم ساخته
و آن كس كه نهى از منكر كند بينى كافران(و منافقان) را به خاك ماليده
و كسى كه صادقانه در ميدان هاى نبرد با دشمن بايستد وظيفه خود را (در امر جهاد) انجام داده
و كسى كه فاسقان را دشمن دارد و براى خدا خشم گيرد خداوند به خاطر او خشم و غضب مى كند (و او را در برابر دشمنان حفظ مى نمايد) و روز قيامت وى را خشنود مى سازد.
(حکمت ۳۱ نهج البلاغه)
🍃🌷🌷🌷🌷🍃

@valiollahseif
🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹
خداوندا ، در این آخرین روزهای سال دل مردمان این سرزمین را چنان در جویبار زلال رحمتت شستشو ده که هر کجا تردیدی هست ایمان هر کجا زخمی هست مرهم هر کجا نومیدی هست امید و هر کجا نفرتی هست عشق جای آنرا فرا گیرد ، آمین . . . نوروز ۱۴۰۱ بر شما مبارک باد
ولی الله سیف.
🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹

@valiollahseif
                                                           بسمه تعالی
 
مسیر کاهش تورم و رشد اقتصادی
 
انتخاب شعار سال توسط رهبری معظم، محور اصلی فعالیت های اقتصادی دولت در سال  1402 را بر کاهش تورم و افزایش تولید قرار داده است. تجربه نشان داده است هدفگذاری های رهبر انقلاب در سال های اخیر تحت عنوان شعار سال نکات و گلوگاه های اصلی را هدف قرار داده و عموما" با استقبال و تأیید کارشناسان و صاحبنظران مواجه شده ولی به دلیل پیچیدگی های بورکراسی حاکم و عدم هماهنگی سیاست ها و انسجام در بدنه اجرایی متأسفانه شاهد بوده ایم که به سرعت فرصت ها تمام شده و در پایان سال دستآورد قابل ارائه ای حاصل نشده است. بر همین اساس پیشنهاد می شود برای پرهیز از اتلاف وقت و ایجاد هماهنگی و انسجام هرچه بیشتر، دولت برنامه اجرائي سالانه خود را نسبت به فرمايش مقام معظم رهبرى در ارتباط با " مهارتورم و رشد اقتصادى " تدوین و ارائه نمايد اهمیت موضوع اقتضا می کند که جزئیات برنامه دولت شامل سیاست های پولی مالی و اصلاحات ساختاری به نحوی مناسب از طریق رسانه ها به اطلاع عموم برسد.
در روز های اخیر نیز بعد از بیانات رهبری معظم، برخی از صاحبنظران و دست اندر کاران اقتصاد، ضمن استقبال از توصیه ها و رهنمود های رهبری معظم نکاتی را مورد تأکید و توجه قرار داده اند که توجه به آن ها در تدوین برنامه دولت می تواند منجر به انتخاب صحیح مسیر حرکت و جامعیت هر چه بیشتر آن شود.
نکاتی که به نظر اینجانب لازم است در تهیه و تدوین برنامه مذکور، مورد توجه قرار گیرد به شرح زیر است:
1) در شرایط فعلی چالش ها و ناترازی های موجود در اقتصاد عوامل اصلی بازدارنده در تحقق اهداف کلان اقتصاد هستند. بنابراین برای انضباط بخشی و ایجاد شرایط مناسب برای اجرای برنامه مالی لازم است هر چه سریعتر موانع و چالش هایی که در اجرا، نقش بازدارنده داشته و تأخیر در رفع و اصلاح آن ها ضمن پیچیده تر شدن، هزینه های فزاینده بیشتری را بر اقتصاد تحمیل می کنند، شناسایی و نسبت به رفع آن ها اقدام شود. برخی از موانع و چالش های مهمی که لازم است در برنامه مالی اصلاحات ساختاری مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:
• اصلاح قانون پولی و بانکی به نحوی که استقلال سیاست پولی را تأمین و از سلطه مالی جلوگیری کند.
• اصلاح ساختار بودجه و جلوگیری از ناترازی و کسری بودجه که منجر به تحمیل به نظام بانکی و استقراض از بانک مرکزی می شود.
• اصلاح ساختار و رفع ناترازی ها و عدم تعادل های موجود در نظام بانکی در ابعاد دارایی بدهی، درآمد هزینه و نقد شوندگی.
• ایجاد زمینه مناسب برای استقلال مالی صندوق های بازنشستگی و حذف اقلام مربوط به آن ها از قوانین بودجه سنواتی از طریق اصلاح ساختار مالی آن ها.
• ایجاد زمینه شفافیت در بازار سرمایه از طریق شناسایی و رفع موانع پیاده سازی استاندارد های گزارشگری مالی بین المللی و سایر استاندارد هایی که می توانند در این رابطه مؤثر باشند.
اصلاح هریک از چالش ها و موانع مورد اشاره نیازمند یک زیر برنامه به عنوان پیوست برنامه اصلی است که باید با دقت به صورت زمانبندی شده همراه با پیش بینی منابع مورد نیاز و نحوه تأمین آن و همچنین دستگاه مسئول و سایر دستگاه های همکار تهیه و به تصویب برسد.
2) اصولا" مدخل مناسب ورود در مسیر کاهش تورم، سیاست های پولی، ارزی و مالی است که ابزار های اصلی و مناسب برای کاهش تورم و ثبات اقتصادی بحساب می آیند. بنا بر این در تنظیم برنامه دولت، لازم است سیاست های مذکور به دقت مورد بازنگری و طراحی جدید قرار گیرند. دستگاه های تخصصی ذیربط لازم است بر این اساس و با توجه به تجربیات گذشته در دولت های قبل و همچنین تجربیات سایر کشور ها پیشنهادات لازم را ارائه نمایند. در این رابطه بانک مرکزی که از ظرفیت ها و تجربیات کارشناسی بالایی برخوردار است، می تواند سیاست پولی و ارزی مناسب را به نحوی که منجر به ثبات اقتصادی و آرامش در اقتصاد شود، تنظیم و پیشنهاد نماید.
3) نظام بانکی می تواند در صورت آزادی عمل بر اساس اصول کارشناسی و عدم تکلیف و دستورات متعدد، در حمایت از فعالیت های مردمی و بخش خصوصی نقش مهمی بر عهده داشته باشد. بنا بر این استفاده کامل از ظرفیت های نظام بانکی _ البته بعد از انجام اصلاحات و رفع ناترازی های موجود _ در مسیر تحقق اهداف مورد نظر، اقتضا می کند نسبت به توقف تصویب تبصره های تکلیفی برای نظام بانکی اقدام شود. در آن صورت منابع تسهیلاتی نظام بانکی بر اساس معیار های کارشناسی در مسیر تأمین سرمایه در گردش و حمایت از اجرای پروژه های سرمایه گذاری تولیدی توسط بخش خصوصی قرار می گیرد. تجربه نشان داده است که تسهیلات تکلیفی و نرخ های دستوری در نظام بانکی نه تنها کمکی به رشد تولید نمی کند بلکه زمینه های فساد و رانت را در نظام بانکی به وجود می آورد.  
4) کاهش تورم و رشد اقتصادی اهداف کوتاه مدتی نیستند که اقدامات اجرایی برای تحقق آن ها در پایان سال خاتمه پیدا کند بلکه با توجه به رابطه مستقیم اهداف مورد نظر با افزایش رفاه اجتماعی که عموما" در سایر اقتصاد ها نیز مبنای اصلی برنامه های اقتصادی هستند، برنامه مورد نظر باید به نحوی تدوین و مصوب شود که در بر گیرنده سال های بعد هم بوده و بتواند استمرار پیدا کند. علاوه بر آن حل و فصل و انجام اصلاحات مذکور در بند 1 نیاز به زمانی طولانی تر دارد که در یک دوره یک ساله نمی گنجد و نیازمند یک برنامه نسبتا" بلند مدت خواهد بود که لازم است در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شود.
5) حرکت در مسیر رشد، مستلزم هدفگذاری است. هدف اصلی باید به صورت کاملا" روشن و شفاف معین شود. در مواردی که چند هدف مورد نظر است ضرورت دارد تقدم و تأخر اهداف رعایت شود. تصور اینجانب این است که در سال جاری هدف اصلی  قاعدتا" باید کاهش تورم باشد و هدف بعدی که نسبت به آن در اولویت بعدی قرار دارد رشد اقتصادی خواهد بود که به تبع موفقیت در تحقق هدف اول، بستر مناسب برای تحقق آن حاصل خواهد شد. رشد تولید در شرایطی می تواند حاصل شود که اقتصاد از آرامش و ثبات مناسب برخوردار بوده و قابل پیش بینی باشد. سرمایه گذار برای تصمیم گیری در اجرای پروژه های سرمایه گذاری نیازمند پیش بینی تحولات آتی در اقتصاد است و باید مطمئن باشد بعد از اجرای پروژه که معمولا" چند سال طول می کشد زمانی که محصول به بازار عرضه می شود تقاضای لازم برای آن وجود دارد. به بیان دیگر تورم بالا و پر نوسان در محیط اقتصادی، دامنه احتمالات و ریسک را افزایش داده، باعث می شود دوره زمانی پیش بینی تحولات اقتصادی کوتاه و در نتیجه توجیه پذیری اجرای طرح ها و پروژه های بلند مدت سرمایه گذاری با مشکل مواجه شود. لذا موفقیت در کاهش تورم منجر به ایجاد شرایط مناسب برای رشد سرمایه گذاری و تولید خواهد شد. سرمایه گذاری های جدید و رشد تولید وقتی اتفاق می افتد که در سایه نرخ تورم پایین و با ثبات، اقتصاد از آرامش و پیش بینی پذیری لازم برخوردار باشد در غیر این صورت حتی اگر سایر نیازها و عوامل تولید مهیا باشند توفیق چندانی حاصل نخواهد شد.
6) نکته مهم بعدی این است که اهداف تعیین شده باید در تناقض با هم نباشند. در ادبیات اقتصادی معمولا" کاهش تورم و رشد اقتصادی هم جهت نیستند. اگر فقط کاهش تورم به عنوان هدف تعیین شود این امکان به وجود می آید که با دستِ باز همه ظرفیت ها در جهت تحقق آن بکار گرفته شده و با سرعت بیشتری تورم یا دامنه تورم هدفگذاری شده محقق شود. ولی نتیجه چنین اقدامی می تواند منجر به رکود شدید اقتصادی شده و آثار منفی زیادی را باعث شود. بر این اساس انتخاب هر دو متغیر کلان اقتصادی در کنار هم با این قید که اولویت اول کاهش تورم خواهد بود که در ضمن، زمینه مناسب را برای رشد سرمایه گذاری و تولید به وجود می آورد، کاملا منطقی و با شرایط جاری سازگاری بیشتری دارد. با این توضیح، اهداف اقتصادی باید متناسب با واقعیات و قابلیت تحقق، ترکیبی بهینه و مناسب از کاهش تورم و افزایش تولید را برای هر سال مشخص نماید و اولویت اصلی در برنامه ریزی ها و استفاده از ظرفیت ها و مصرف منابع بر آن مبنا تعیین شود.
7) به منظور ایجاد زمینه مناسب برای تحقق اهداف مورد نظر در شرايط كنونىِ اقتصادِ كشور، اعمال سیاست های انقباضی مناسب پولی و مالی در بدو امر اجتناب ناپذیر است. این نوع سیاست ها کمک می کند که  فعالين اقتصادى و مردم به جدى بودن سياست دولت براى تحقق كاهش تورم باور پیدا کنند. حتی ممکن است در کوتاه مدت اثر منفی در رشد اقتصادی داشته باشد. البته اگر سياست هاى اصلاحات ساختارى نظير بهبود محيط كار براى جلب سرمايه گذارى بخش خصوصى و خارجى و  اصلاحات در سياستهاى تجارى و  سازگار با سياستهاى ارزى و  ساير اصلاحات ديگر همزمان با سیاست های مالی به صورت توأمان اجرائي گردد، در  بلند  مدت ميتوان شاهد افزايش رشد اقتصادى بود .
8) برای پرهیز از از هرگونه ناهماهنگی و بی انضباطیِ دستگاه ها و همچنین جلوگیری از تصمیمات و یا مصوباتی که در بلند مدت باعث افزایش تورم و یا کاهش تولید شود، ضرورت دارد مرجعی با اختیارات لازم تعیین و به عنوان مسئول نظارت بر حسن اجرای برنامه دولت معرفی شود.
9) با توجه به اهمیت برنامه مذکور و نقش آن در ساماندهی بلند مدت فضای اقتصادی کشور، اطلاع رسانی مناسب و به موقع از جزئیات و تحولاتی که به تبع آن پیش خواهد آمد، از اهمیت بسیار بالائی برخوردار خواهد بود. به همین دلیل معتقدم که لازم است از همین ابتدا پیوست رسانه ای مناسبی برای آن تدوین و مبنای اطلاع رسانی های مربوط به آن قرار گیرد.  والسلام

@valiollahseif
2024/06/25 05:26:08
Back to Top
HTML Embed Code: