Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیوکست

رهبر هوش‌مصنوعی بلد!

👤 امیرحسین خالقی

▫️آیا هوش مصنوعی می‌تواند به تنهایی مشکلات کسب‌وکار ما را حل کند؟ آیا اتوماسیون کامل همه کارها، تضمینی برای موفقیت است؟پاسخ این سوالات شاید برای بسیاری از مدیران تعجب‌آور باشد.

▫️دیوید دی کرمر، در کتاب جدید خود با نام «رهبرِ هوش‌مصنوعیْ بلد»، با بررسی تجربیات مختلف، نشان می‌دهد که موفقیت در عصر هوش مصنوعی، نیازمند رویکردی فراتر از تکنولوژی است.

▫️درواقع این مخلوق برای ادامه حیات خود هنوز هم نیازمند خالق خود یعنی انسان است و تعاملات انسانی رمز پیروزی در دوره هوش مصنوعی محسوب می‌شود.

◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👥 مناظره

دولت و مسئلهٔ ارز

👤 علینقی مشایخی
👤 حسین راغفر

◽️@utfinance◽️
حاتم قادری: دموستنس شریع...
Motefakereirani
🎧 فایل صوتی

دموستنس شریعتی و توانش سخن

👤 حاتم قادری

◽️@utfinance◽️
همایش گفت‌وگو «برای #نجا...
IranWire
🎧 فایل صوتی

👤 سخنرانی حاتم قادری

در همایش گفت‌وگو برای نجات ایران

🗓 اردیبهشت 1402


📌 گفت‌وگو برای نجات ایران یک کنفرانس مجازی دوجلسه‌ای بود که روزهای دوم و سوم اردیبهشت ۱۴۰۲ و با حضور ۴۲ چهره شاخص سیاسی و حقوق بشری در کلاب هاوس برگزار شد. چهره‌های مهمی از جامعه مدنی، فعالان سیاسی و اجتماعی از داخل و خارج ایران در شش پنل مختلف این همایش سخنرانی کردند. پیشنهاد همه‌پرسی که میرحسین موسوی از حصر خانگی مطرح کرد یکی از محورهای اصلی این همایش بود.

◽️@utfinance◽️
Finance & Economics
IranWire – همایش گفت‌وگو «برای #نجا...
◽️ گفت‌وگو برای نجات ایران

در پنل اول با عنوان «ایران نیازمند و مهیای تحولی بنیادین» که رضا علیجانی کنشگر تحول‌خواه مدیریت آن را بر عهده داشت، هاشم آغاجری، علی افشاری، مهرداد خوانساری، و بهزاد کریمی سخنرانی کردند و پیام کیوان صمیمی که پیش از بازداشت او ضبط شده بود و همچنین پیام نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی، پخش شد.

در پنل دوم با عنوان «رنگین کمان ایران، جامعه مدنی، دادخواهان» که گردانندگی آن را تقی رحمانی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی بر عهده داشت، پیام گلرخ ایرایی و مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی سه تن از زندانیان سیاسی و عقیدتی قرائت شد و منیره برادران، پروین فهیمی، عدنان حسن‌پور، و زهرا رحیمی سخنرانی کردند و پیام عزیز قاسم‌زاده فعال صنفی معلمان که پیش از زندانی شدن او ضبط شده بود برای حاضران پخش شد.

در پنل سوم با عنوان «آینده ایران، تقابل گفتمان‌ها» پیام سه زندانی سیاسی شامل مصطفی تاجزاده، سعید مدنی، و همچنین فائزه هاشمی پخش شد و مهرداد درویش‌پور، مهرانگیز کار، ابوالفضل قدیانی، الهه امیرانتظام نیز در این بخش سخنرانی کردند.

در پنل چهارم با عنوان «دست در دست هم دهیم به مهر»، نیره توحیدی استاد دانشگاه و فعال حقوق زنان، علیرضا رجایی روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، علی کشتگر کنشگر سیاسی سوسیال‌دموکرات، صدیقه وسمقی دین‌پژوه و کنشگر سیاسی و عالیه مطلب‌زاده عکاس خبرنگار و کنشگر مدنی سخنرانی کردند.

در پنل پنجم با عنوان «تحولات فرهنگی برای نجات ایران» و با حضور قربان بهزادیان‌نژاد فعال سیاسی و رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، احسان شریعتی استاد دانشگاه، حاتم قادری استاد دانشگاه، محسن کدیور استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی، عبدالله ناصری استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی و مهدی نصیری روزنامه‌نگار و کنشگر سیاسی اصولگرا برگزار شد.

در پنل ششم با عنوان «بلوک‌ها و منشورها؛ راهی به سوی آینده» و با شرکت علیرضا بهشتی شیرازی نویسنده، مترجم و کنشگر سیاسی، مریم سطوت کنشگر سیاسی چپ، منصوره شجاعی کنشگر حقوق زنان، حسین رفیعی اقتصاددان و کنشگر سیاسی، عبدالله مؤمنی جامعه‌شناس و کنشگر سیاسی و مهدی نوربخش استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی برگزار شد.

◽️@utfinance◽️
📄 تفاوت ملی گرایی و میهن پرستی

👤 لودویگ فون میزس

ملی‌گرایی (Nationalism) با میهن‌پرستی (Patriotism) همسنگ نیست. میهن‌پرستی اشتیاقی برای رفاه، شکوفایی و آزادی ملت خود است. ملی‌گرایی یکی از روش‌های متنوعی است که برای دست‌یابی به این اهداف پیشنهاد می‌شود. اما لیبرال‌ها ادعا می‌کنند که ابزارهایی که ملی‌گرایی توصیه می‌کند نامناسب‌اند، و کاربرد آن‌ها نه‌تنها اهداف دنبال‌شده را محقق نمی‌سازد، بلکه برعکس، لزوماً به فاجعه‌ای برای ملت بدل می‌گردد. لیبرال‌ها نیز میهن‌پرست هستند، اما عقاید آن‌ها درباره‌ی راه‌های درستِ رسیدن به رونق و عظمت ملی تفاوتی ریشه‌ای با راه‌های ملی‌گرایان دارد. آن‌ها مروج تجارت آزاد، تقسیم کار بین‌المللی، نیات خوب، و صلح در میان ملت‌ها هستند، نه برای خارجی‌ها بلکه برای ترفیع شادی ملت خودشان.

هدف ملی‌گرایی ترفیع رفاه کل ملت یا برخی از گروه‌های شهروندی از راه آسیب رساندن به خارجی‌ها است. روش برجسته‌ی ملی‌گرایی مدرن تبعیض علیه خارجی‌ها در حوزه‌ی اقتصاد است. کالاهای خارجی از بازار داخلی حذف می‌شوند یا تنها بعد از پرداخت عوارض واردات مجاز می‌گردند. نیروی کار خارجی از رقابت در بازار نیروی کار داخلی محروم می‌شود. سرمایه‌ی خارجی در معرض مصادره است. این ملی‌گرایی اقتصادی لزوماً به جنگ منجر می‌شود آن‌گاه که آسیب‌دیدگان درمی‌یابند که این قدرت را دارند که با کنش خشن مسلحانه اقداماتی را که رفاه‌شان را نابود ساخته از میان بردارند.

ناسیونالیسم را همچنین نباید با دولت مردمی، خودمختاری ملی و استقلال سیاسی اشتباه گرفت. وقتی لیبرال‌های قرن نوزدهم آلمان به‌دنبال جایگزینی حاکمیت استبدادی شهریاران با یک دولت دموکراتیکِ کل ملت آلمان بودند، هیچ طرح خصمانه‌ای را علیه ملت‌های دیگر نپروراندند. آن‌ها می‌خواستند از استبداد خلاص شوند و یک دولت پارلمانی تشکیل دهند. آن‌ها تشنه‌ی تصرف و گسترش مرز‌ها نبودند. آن‌ها نمی‌خواستند رویای خود برای سرزمین‌های لهستان و ایتالیا را، که شهریاران‌شان تصرف کرده بودند، در دولت آلمان بگنجانند؛ برعکس، آن‌ها با آرزوی لیبرال‌های لهستانی برای تشکیل دموکراسی‌های مستقل لهستانی و ایتالیایی هم‌دلی می‌کردند. آن‌ها مشتاق بودند تا رفاه ملت آلمان را ترفیع دهند، اما باور نداشتند که سرکوب ملل خارجی یا آسیب رساندن به خارجی‌ها می‌توانست پرمنفعت‌ترین راه برای ملت‌شان باشد.

شوونیسم نیز ملی‌گرایی نیست. شوونیسم ارزش‌گذاری بیش از حد دستاورها و کیفیت‌های ملت خود و خوارشماری ملت‌های دیگر است؛ به‌خودی‌خود به هیچ کنشی نمی‌انجامد. ملی‌گرایی، از طرف دیگر، نقشه‌ای برای کنش سیاسی و نظامی و تلاش برای تحقق این برنامه‌ها است. تاریخ آلمان، مثل تاریخ بقیه‌ی ملت‌ها، سند شهریاران تشنه‌ی تصرف است؛ اما این امپراتورها، شاه‌ها و دوک‌ها می‌خواستند برای خود و قوم‌وخویش خود ثروت و قدرت کسب کنند، نه برای ملت‌شان. ملی‌گرایی تهاجمی آلمانی پدیده‌ای متعلق به شصت سال گذشته است. این ملی‌گرایی از شرایط اقتصادی و سیاست‌های اقتصادی مدرن سر برآورد.


—برگرفته از کتاب Omnipotent Government نوشته‌ی لودویگ فون میزس (۱۹۴۴)

منبع: @austro_libertarian

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📕 معرفی کتاب

نظم و زوال سیاسی
نوشته فرانسیس فوکویاما - ترجمه رحمن قهرمانپور - نشر روزنه

👤 محمد فاضلی

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

👤 اردشیر رستمی

فقط تاوان‌های واقعی و زمینی به جامعه خیر می‌رساند

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

بزرگان جدید اقتصاد سیاسی
گزارشی درباره جایزه مرزهای دانش به سه اقتصاددان


👤 جعفر خیرخواهان

◽️ بنیاد اسپانیایی BBVA که از سال ۲۰۰۸ جایزه مرزهای دانش را به محققان حوزه‌های مهم دانش بشری اعطا می‌کند، در پانزدهمین دوره خود، برندگان حوزه اقتصاد، امور مالی و مدیریت را مشخص کرد. تیموتی بسلی استاد مدرسه اقتصاد لندن، تورستن پرسون استاد دانشگاه استکهلم و گویدو تابلینی اقتصاددان ایتالیایی مشترکا به دریافت این جایزه نائل آمدند.

◽️@utfinance◽️
📄 گزارش دنیای اقتصاد از میزگرد انجمن اقتصاد ایران

👤 حسین عبده تبریزی
👤 امیر کرمانی

جدا از مدار جهانی
آیا ایران می‌تواند از فرصت جدید تحولات بین‌المللی بهره‌برداری کند؟

◽️ در یک نشست اقتصادی با حضور امیرکرمانی، استاد دانشگاه برکلی آمریکا و حسین عبده تبریزی، اقتصاددان، فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی دولت چهاردهم مورد بررسی قرار گرفت.

◽️@utfinance◽️
بله، این سوسیالیسم واقعی است

🏛 FEE

✍🏻 ترجمه: محمد کهربی

سوسیالیسم سابقه طولانی شکست دارد. با این حال، سوسیالیست‌ها استدلال می‌کنند که این شکست‌ها «سوسیالیسم واقعی» نبودند.

سوسیالیست‌ها هدفشان جایگزین کردن اقتصاد بازار با یک اقتصاد برنامه‌ریزی شده مرکزی است که در آن دولت مالک ابزار تولید باشد.

از نظر لودویگ فون میزس، اقتصادهای سوسیالیستی محکوم به شکست هستند زیرا سیستم قیمت‌ها را تا حدی تضعیف می‌کنند که منابع دیگر به باارزش‌ترین مصارف تخصیص نمی‌یابند.

مشکل اینجاست که سوسیالیست‌ها «سوسیالیسم واقعی» را بر اساس نتایج انتزاعی و مطلوب تعریف می‌کنند، نه ویژگی‌های نهادی ملموس.

کریستین نیمیتز می‌گوید آزمایش‌های سوسیالیستی از مراحل ماه عسل، سرخوردگی و انکار عبور می‌کنند. سوسیالیست‌ها در ابتدا آنها را می‌ستایند اما وقتی شکست می‌خورند، انکار می‌کنند که سوسیالیستی بودند.

آزمایش‌های سوسیالیستی نه به دلیل عدم وفاداری به آرمان‌هایشان، بلکه به این دلیل شکست می‌خورند که نهادهای خشونت‌آمیز و پرخاشگری ایجاد می‌کنند که به نفع عده‌ای معدود و به ضرر اکثریت است.

◽️@utfinance◽️
📕 معرفی کتاب

درباب تسلی خاطر؛ آرامش یافتن در عصر ظلمت

👤 مایکل ایگناتیف
✍🏻 ترجمه شیما شریعت / نشر بایگانی

اسم اصلی کتاب:
On Consolation: Finding Solace in Dark Times (2021)


📌«این کتاب مجموعه‌ای است از تعدادی چهره‌نگاره، به ترتیب وقایع تاریخی، از اشخاصی که در مصیبت و بلا زیسته‌اند و با توسل به سنت‌هایی که به ارث برده‌اند به دنبال تسلی بوده‌اند؛ گرچه همیشه هم موفق نشده‌اند. با این حال می‌شود از کشمکش و تقلایشان یاد گرفت و در آثار و احوالشان امید جست. با کتاب ایوب می‌آغازیم و با آنا آخماتووا، پریمو لوی، آلبر کامو، واتسلاف هاول و سیسلی ساندرز جمع‌بندی می‌کنیم... سؤال این است: در این عصر ظلمت چه می‌شود [از آنان] یاد گرفت و به کار بست؟ جواب آسان است: ما تنها نیستیم، هیچ‌ وقت نبوده‌ایم.»

◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 درسگفتار

درباره تاریخ ایران

👤 عباس امانت

قسمت دوم - ایران و انیران


🔗 قسمت صفر، پیشگفتار را اینجا ببینید

🔗 قسمت یک را اینجا ببینید

◽️@utfinance◽️
◽️ رویداد

معرفی و بررسی کتاب «گذشته‌ی یک توهم: جستاری در باب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم»

با حضورِ

دکتر حسن محدثی (جامعه‌شناس و استاد دانشگاه)
احسان عزیزی (دبیر مجموعه علوم اجتماعی کتابستان برخط)
حمید هاشمی کهندانی (مترجم کتاب)
اشکان زارع (روزنامه‌نگار و پژوهشگر تاریخ اندیشه سیاسی)
میلاد عمرانی (دبیر مدرسه مطالعات نقداقتصادسیاسی)

پنجشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۳
ساعت ۱۸


خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳، شبستان باشگاه اندیشه

◽️@utfinance◽️


#فرانسوا_فوره
#گذشته_یک_توهم
📄 مقاله

بازار آزاد وجود دارد؛ 23 خطای «ها جون چانگ» درباره سرمایه‌داری

👤 مهرپویا علا

ها-جون چانگ، اقتصاددان کره‌ای و استاد مدرسۀ مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن است. آثار او در سال‌های اخیر مخاطبان گسترده‌ای را در سراسر جهان و از جمله در ایران به سوی خود جلب کرده‌اند. از عمده‌ترین دلایل شهرت فراگیر او انتقادهایی است که با بیانی قابل درک برای طیف گسترده‌تری از مخاطبان پیرامون آنچه «ایدئولوژی بازار آزاد» یا «نئولیبرالیسم» می‌خوانند مطرح می‌کند.

کتاب «بیست‌وسه گفتار درباره سرمایه‌داری» از جمله آثار پرفروش و موفق او در سطح جهان بوده است که در آن به نقد همین ایدئولوژی و پیش‌فرض‌های به اعتقاد او نادرست آن می‌پردازد. هر گفتار کتاب به نقد یکی از این پیش‌فرض‌ها اختصاص یافته است. در اینجا و در یادداشت‌های بعدی تعدادی از مباحث چانگ در هر گفتار را گزینش کرده و بررسی می‌کنیم.
عنوان گفتار یکم کتاب این است: «چیزی به اسم بازار آزاد وجود ندارد.»

🔗 متن کامل

◽️@utfinance◽️


#ها_جون_چانگ
2024/10/02 14:16:50
Back to Top
HTML Embed Code: