Telegram Web Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤 مصطفی مهرآیین

«می‌گویند از جلیلی می‌ترسیم ایشون طالبان هستند…ما مگر بزرگتر از جلیلی یا طالبان نداشتیم؟ ما یک رهبر ولی فقیه مطلقه کاریزماتیک دارای عنصر الهی بسیار متنفذ بر روح و‌ روان مردم به اسم آیت‌الله خمینی را تجربه کردیم. ما را از جلیلی می‌ترسانید؟»

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

👤 مسعود پزشکیان، ۶ آذر 1393:

«اول انقلاب مسئول پاکسازی بودم هنوز بحث حجاب نشده بود، حجاب را در بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها اجباری کردم.
به دادگاه انقلاب گفتم بخشنامه کردم که همه باید روسری و مانتو ولباس آستین‌بلند بپوشید.
دانشگاه را ما بستیم. انقلاب فرهنگی و بستن دانشگاه‌ها را ما شروع کردیم.»

◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥ویدیو

👤مصطفی مهرآیین

دانش سیاسی برآمده از دانش زندگی است. وقتی شما سیاست را متمرکز می‌کنید، پیوند میان سیاست و زندگی را قطع کرده‎‌اید. یعنی به جای اینکه دانش زندگی را به دانش سیاست تبدیل کنید، می‌خواهید دانش سیاسی برآمده از متون مقدس را بر زندگی تحمیل کنید و سیاست است که قواعد زندگی را تعریف می‌کند.
سیاست به طور هنجاری به شما می‌گوید چه باید باشید. اجازه نمی‌دهد ما بگوییم ما که هستیم و تو باید مبتنی بر نیازهای ما جامعه را مدیریت کنی، دائما به ما می‌گوید شما چگونه باید باشید. زن باید اینگونه باشد، زندگی باید چنین باشد، سیاست باید چنین باشد، آموزش و پرورش باید چنین باشد، شما دائما دارید دستور می‌دهید، دارید امر می‌کنید.

روح و روان سیاست در جامعه ما مبتنی بر پدرسالاری است. مبتنی بر دستور دادن است. از جامعه اطاعت می‌خواهد.
آگاهی تاریخی مردم ایران خیلی ساده است. می‌گویند اوضاع درست بشو نیست. می‌گویند این شکل زندگی درست نیست. می‌گویند اقتصاد ما نمی‌چرخد. می‌گویند ما نمی‌توانیم آرزوهای بچه‌هایمان را فراهم کنیم. وقتی سیاست از زندگی جدا می‌شود، از آدم‌ها قربانی می‌سازد.

◽️@utfinance◽️
🔴 بیانیه

پنج اقتصاددان: انتخابات 15 تیر نه برای بیان خواسته‌ها، بلکه برای اعلام ناخواسته‌هاست

داود سوری، محمد طبیبیان، موسی غنی‌نژاد، فرهاد نیلی و مسعود نیلی پنج اقتصادانانی هستند که در بیانیه‌ای به تحلیل انتخابات 8 تیر پرداختند و دیدگاه خود را درباره انتخابات 15 تیر مطرح کردند.

انتخابات هشت تیرماه 1403، پیام‌های مهم و متعددی دربر داشت که اینجا فرصت پرداختن به همه آنها نیست. از جمله نتایج برآمده از این رویداد مهم آن بود که مشخص شد درصد بزرگی از جمعیت صاحب رای کشور، یا آینده مطلوب خود را در میان هیچ‌کدام از چهره‌های تایید‌شده ندیدند؛ یا نامزدها را در جایگاهی ارزیابی نکردند که بتوانند به آنچه می‌گویند عمل کنند؛ یا می‌خواستند به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن، بگویند که خواستارِ تغییراتی بسیار بزرگ‌تر هستند.

نمی‌توان کتمان کرد که بخشی از آنانی هم که رای دادند، در حوزه‌هایی، با گروه اول، هم‌نظر بودند؛ مگر در این نکته که، هنوز رگه‌هایی از امیدِ به بهبود در دل داشتند. شاید همه‌ی پیام‌ها را بتوان در این عبارت کوتاه اما بسیار هشداردهنده خلاصه کرد که ؛ بخش بزرگی از جامعه، این صندوق رای -که می تواند مسالمت‌آمیزترین و کم‌هزینه‌ترین ابزار برای حل مشکلات بزرگ از جمله تعارض منافع باشد- را، ناتوان از انجام ماموریت یاد شده ارزیابی می‌کنند.

اینکه آیا همه‌ پیام‌هایی که در رخداد روز 8 تیرماه، توسط مردم داده شد، شنیده هم شده است یا نه را آینده آشکار خواهد کرد. آیا این پیام مهم شنیده شد که ظرفیت‌های در اختیار، برای ایجاد تغییراتی حتی اندک و تدریجی، ولی پایدار و ماندگار در زندگی مردم، در حال زوال است؟

ما در مناسبت‌های دیگر ، هشدار داده‌ایم که التهاب‌های بزرگ خارجی در کنار چالش‌های عظیم اقتصادی در حوزه‌های آب، انرژی، بودجه و فرابودجه، بانک، صندوق‌های بازنشستگی، و فقر و نابرابری، در یک طرف و التهاب‌های عمیق سیاسی، فرهنگی و اجتماعیِ داخلیِ برآمده از شکاف در حال بزرگ‌تر شدن بین‌نسلی در طرف دیگر، جامعه‌ی ایران را بسیار ناپایدار کرده است. این شکنندگی ناشی از آن است که حسب تجربه، گروه‌های بزرگی از زنان، جوانان و بخش بزرگی از قشر متوسط، کسانی را که رای و نظر آن‌ها را در نظام حکمرانی نمایندگی و پیگیری کنند نمی‌یابند.

لازم می دانیم توجه هم وطنان گرانقدر را به این نکته مهم جلب کنیم که زمین بازی انتخابات روز 15 تیر با انتخابات روز 8 تیر متفاوت‌است. کارکرد انتخابات 15 تیر، به‌طور کامل و بسیار تعیین کننده، پیش‌گیرانه و سلبی است. این انتخابات به طور ناگزیر، نه برای بیان خواسته ها، بلکه برای اعلام ناخواسته هاست. برای پیش گیری از تحمیل هزینه های بیشتر بر تن نحیف ایران عزیز و ممانعت از حاکــم شدن باورها و سیاست هایی است که بارها نخواستن آنها فریاد زده شده است.

از نظر ما، ابعاد بزرگ مشکلات خارجی و خطرات بزرگ‌تر پیش روی مرتبط با آن، در کنارِ شکاف‌های عمیق و واگرای ناشی از ناترازی‌های مالی و زیست محیطی، ظرفیتی را برای تحمل ضربات ناشی از رویکردهای پرهزینه‌ در روابط خارجی و آزمودن ایده های توهم آلود و علم ستیز در مواجهه با مشکلات داخلی، باقی نگذاشته است.

از این‌رو، خاضعانه از شمـا ملت شریف ایران، به ویژه زنان و جوانان، دعـوت می‌کنیم، صرفا برای کاهش احتمال مواجه شدن با بحران‌های غیر قابل کنترل و افتادن در مسیر صعب بدون بازگشت، در انتخابات تعیین‌کننده‌ی روز 15 تیر شرکت کنید.

◽️@utfinance◽️

#داود_سوری
#موسی_غنی_نژاد
#مسعود_نیلی
#فرهاد_نیلی
#محمد_طبیبیان
📄 10 پرسش از دو نامزد

روزنامه دنیای اقتصاد

دور اول انتخابات در تاریخ ۸ تیرماه برگزار شد. اما هیچ نامزدی در دور اول موفق به کسب اکثریت مطلق آرا نشد و انتخابات به دور دوم کشیده شد. پس از اعلام نتایج انتخابات، مهلت تبلیغات برای دو نامزد حائز رتبه‌های اول و دوم آغاز شد. مناظره‌های انتخاباتی نیز در روزهای دوشنبه یازدهم تیرماه و سه‌شنبه دوازدهم تیرماه برگزار خواهد شد. نامزدهای انتخابات در دور اول انتخابات، در بخش عمده صحبت‌های خود، به طرح دیدگاه‌های سلبی درباره دیگران پرداختند، با‌این‌حال، مردم برای ارزیابی دقیق دیدگاه‌های نامزدهای انتخاباتی به طرح برنامه‌های ایجابی نامزدها نیاز دارند. «دنیای اقتصاد» با توجه به در پیش بودن دور دوم انتخابات، در ۱۰ سوال مهم‌ترین مسائل اقتصادی که باید مورد توجه نامزدها قرار گیرد مطرح می‌کند. نکته مورد تاکید این است که نامزدها باید به این ۱۰ پرسش پاسخ شفاف و قابل فهم ارائه کنند.

۱ – تحریم‌های اقتصادی، در یک و نیم دهه اخیر باعث شده است میزان مراودات اقتصادی کشور ما به‌شدت کاهش یابد و حضور اقتصادی ایران در سطح جهانی به صادرات نفت و مواد خام و واردات کالاهای مصرفی محدود شود. با توجه به این وضعیت، چه برنامه‌ای برای رفع دائمی تحریم‌ها و بهبود حضور اقتصادی کشور در سطح جهانی دارید؟

۲ – وضعیت کشور در حوزه انرژی و محیط‌زیست به سوی عمیق‌تر شدن بحران‌ها پیش می‌رود. در سال‌های آینده و افت فشار میدان گازی پارس جنوبی، گمان این می‌رود که کشور برای تامین گاز خانگی در روزهای سرد سال با مشکل روبه‌رو شود. همچنین کم‌آبی و خشکسالی‌های پیاپی، مشکلات متعددی همچون نشست زمین در مناطق شهری و آسیب به بخش کشاورزی را ایجاد کرده است. مساله میزان واردات بنزین و قیمت آن نیز مدت‌هاست که در دولت‌های مختلف مورد کش‌و‌قوس قرار گرفته است. با توجه به این وضعیت چه راهکارهایی برای کنترل ناترازی انرژی و آبی در کشور دارید؟


۳ – کشور ما چند دهه است که با معضل تورم دورقمی دست‌به‌گریبان است. نرخ تورم سالانه طبق اعلام مرکز آمار ایران، در خردادماه سال ۱۴۰۳، برابر با ۳۶.۱درصد بوده است. به گفته کارشناسان، ریشه تورم، رشد نقدینگی در طول دوره‌های مختلف و کسری بودجه دولت بودجه است. برنامه شما برای کنترل مخارج دولت و رشد نقدینگی به منظور مهار تورم چه خواهد بود؟

۴ – ارز دلار که به عنوان یکی از نقدشونده‌ترین کالاها در اقتصاد کشور، نقشی کلیدی دارد، مدت‌هاست هدف قیمت‌گذاری دستوری قرار گرفته است. طبق گفته رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، ما درحال حاضر ۷نوع نرخ ارز داریم. تعدد نرخ ارز در کشور منجر به ایجاد زمینه‌ای برای فسادهایی همچون فساد مشهور چای شده است. طبق آمارهای اعلامی، بیشترین تخصیص ارز برای تامین کالاهای اساسی و دارو در سال گذشته انجام گرفته است که برابر با ۲۰میلیارد دلار بوده است. برای تک‌نرخی کردن نرخ ارز و رفع قیمت‌گذاری دستوری چه دستورکاری خواهید داشت؟

۵ – طبق اعلام آمارها، در یک دهه اخیر، حدود ۱۵۰میلیارد دلار خروج سرمایه در کشور اتفاق افتاده است. خروج سرمایه منجر به تضعیف ظرفیت تولید کشور شده است. در چنین شرایطی، دولت شما چه برنامه‌ای برای قانع کردن سرمایه‌های خارج‌شده از کشور به بازگشت به ایران، و جذب سرمایه‌های خارجی به کشور دارد؟

۶ – ایران به عنوان کشور چهارفصل شناخته می‌شود. کشوری که از مناظر طبیعی بسیاری برخوردار است و پتانسیل زیادی برای جذب گردشگر در سطح جهانی دارد. همچنین افزایش گردشگران می‌تواند منجر به افزایش درآمدهای ارزی کشور شود. با وجود جذب گردشگران به دبی و استانبول، میزان گردشگران واردشده به کشور رقم قابل‌توجهی نیست. چه برنامه‌ای برای درآمدزایی از گردشگری دارید؟

۷ – در سال‌های اخیر رشد هزینه مسکن هم به لحاظ جهش اجاره‌بها و هم به لحاظ جهش قیمت مسکن، فشار اقتصادی زیادی را به سبد مصرف خانوارها وارد کرده است. به نظر می‌رسد اگر به این بحران رسیدگی نشود، بسیاری از خانوارها مجبور به حذف برخی هزینه‌های ضروری زندگی‌شان خواهند شد تا هزینه مسکن خود را تامین کنند. برنامه مشخص شما در حوزه مسکن چیست؟

۸ – رویکرد شما در مواجهه با بورس چیست؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال‌های گذشته، روند بازار سهام بسیار پرتلاطم بوده است. درحالی‌که برخی سیاستگذاران به مردم اعلام می‌کردند که سرمایه‌های خود را وارد بورس کنند، اما ریزش شدید بورس در سال ۱۳۹۹ و ادامه روند ناامید‌کننده بازار در سه سال اخیر بسیاری را در رابطه با سرمایه‌گذاری در این بازار ناامید کرده است. به گفته کارشناسان بورس کالا نیز بستر خوبی برای عرضه کالاهای مختلف مورد استفاده صنایع بوده است؛ بااین‌حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال‌های اخیر، استفاده مناسبی از آن نشده است. حال سوال این است که شما برای استفاده مناسب از بورس و بورس کالا در اقتصاد کشور، چه برنامه‌ای دارید؟
۹ – بسیاری از فعالان اقتصادی نسبت به پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد مخصوصا با توجه به اثر انتخابات آمریکا و همچنین تحولات منطقه‌ای نگران هستند. وابستگی متغیرهای کلان ما به رویکرد رئیس‌جمهور آینده آمریکا زیاد شده و باید این ارتباط را به نحوی تغییر داد. در این شرایط با چه ابزاری می‌خواهید اقتصاد را برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی‌پذیر کنید؟

۱۰ – دهه ۹۰ به عنوان دهه سوخته اقتصادی ایران شناخته می‌شود. در این دهه، متوسط نرخ رشد اقتصادی برابر ۰.۶درصد بوده است. همچنین طبق آخرین آمارهای اعلامی، حدود یک‌سوم از جمعیت کشور زیر خط فقر قرار دارند و با توجه به این شرایط و ریسک‌های سیاسی و غیرسیاسی تهدیدکننده رشد اقتصادی در ۴ سال آینده چه راهکاری برای رشد و کاهش فقر دارید؟ روش مطلوب شما برای فقرزدایی افزایش یارانه‌های نقدی و قیمت‌گذاری دستوری است یا مهار تورم و رشد اقتصادی؟

◽️@utfinance◽️
🎓 دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف

📚 «مشتقات مالی»

🔸‌همانطور که یک نجار ماهر برای کسب درآمد بالا، باید ابزار کارش را به خوبی بشناسد؛ علاقه‌مندان به فعالیت حرفه‌ای در بازارهای مالی نیز باید با ابزارهای این بازار به خوبی آشنا باشند. این ابزارها در بازارهای مالی مشتقات مالی نامیده می‌شوند. تفاوت کسانی که دانش فعالیت در بازار مالی را دارند با کسانی که بدون دانش و مهارت لازم در این بازارها فعالیت می‌کنند، تسلط بر این ابزارهاست. این مشتقات شامل قراردادها،‌ پیمان‌های آتی، سواپ‌ها و اختیارهای معامله هستند.
در این دوره تلاش می‌شود تا نحوه کار با این ابزارها و شناخت سازوکار بازارهای مالی به شرکت‌کنندگان دوره آموزش داده شود تا افراد بتوانند با دانش و پختگی بیشتری در بازارهای مالی تصمیم‌گیری کنند.

📌 ویژه فعالین حوزه کسب‌وکار

📱 کانال تلگرام دوره‌های کوتاه‌مدت دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف

👤 استاد دوره: دکتر شیوا زمانی

👥 میهمان صنعت: محمدحسین رحمتی

📖 اطلاعات بیشتر و مطالعه بروشور دوره

📌 لینک پیش‌ثبت‌نام

📞 در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، فرم تماس و درخواست مشاوره را تکمیل نمایید.
تصلب راهبردها.pdf
539 KB
👥 گفت‌وگو

تصلب راهبردها
اصلاحات سیاسی از نگاه فرهاد نیلی و موسی غنی‌نژاد

رویگردانی بسیاری از شهروندان و رأی‌دهندگان از صندوق رأی که نشانه آن مشارکت پایین در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 و مجلس 1402 است، نشان از ناامیدی آنها از ایجاد تغییر دارد. آنها به تجربه دریافته‌اند که حداقل در دو دهه گذشته، خواست آنها برای تغییر از طریق صندوق رأی به جایی نرسیده است، چون موانع بزرگی خارج از قوای انتخابی وجود دارد که راه اصلاحات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی را می‌بندد. اما اگر تنها راه مشارکت مردم صندوق رأی و سازوکارهای دموکراتیک است، پس چگونه می‌توان به تغییر رسید؟ موسی غنی‌نژاد و فرهاد نیلی، با تاکید بر اینکه باید راهبردها تغییر کند و در حال حاضر راهبردها جایی خارج از قوه مجریه تعیین می‌شود، عنوان می‌کنند که مطالبه برای تغییر باید به خواست عمومی جامعه تبدیل شود تا نظام ایدئولوژیک راهبردساز نتواند در برابر این خواست مقاومت کند و تن به تغییر دهد؛ در این غیر این صورت تغییر سیاست‌هایی که در اختیار رئیس‌جمهور است، بهبود معناداری حاصل نمی‌کند و نهایتا می‌تواند تغییرات کمتر بد یا بیشتر بد را رقم بزند.

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

👤 بیژن اشتری

عده‌ای فکر می‌کردند و فکر می‌کنند که نفس رفتن مردم به پای صندوق‌های رای و انداختن برگه رای در صندوق، حتی اگر آن انتخابات قلابی و مهندسی‌شده هم باشد، عمل مثبتی است.

حتی آدمی مثل اوسیپ ماندلشتام، شاعر بزرگ روسیه و مخالف سرسخت حکومت استالین، چنین نظری داشت. ماندلشتام که به دلیل نوشتن شعر بسیار تندی علیه استالین به چهار سال تبعید در شهری دورافتاده محکوم شده بود در سال آخر تبعیدش (یک سال قبل از کشته شدنش) در یک انتخابات عمومی برای گزینش نمایندگان شورای‌عالی اتحاد شوروی شرکت کرد. این اولین انتخابات پس از تصویب قانون اساسی جدید شوروی در سال هزار و نهصد و سی و شش بود. همسر ماندلشتام مخالف شرکت در این انتخابات بود چون همه نامزدها را حزب تعیین کرده بود و عملا هیچ حق انتخابی برای مردم وجود نداشت اما ماندلشتام اعتقاد داشت که نفس رفتن مردم به پای صندوق‌های رای و انداختن رای در صندوق، یک «تمرین» برای دموکراسی است و اگر این عمل تکرار شود به تدریج انتخابات واقعی‌تر و سالم‌تر خواهد شد.

اما دولت شوروی تا پنجاه سال بعد، تقریبا هر سال یک انتخابات عمومی برگزار کرد و این انتخابات ها هم یک از یک قلابی‌تر بودند. خلاصه این‌که در عمل ثابت شد جناب ماندلشتام اشتباه فکر می‌کرده.
برخلاف نظر مارکس که می‌گوید «کثرت در کمیت عاقبت به جهش کیفی منجر می‌شود»، کثرت در برگزاری انتخابات قلابی هرگز به هیچ انتخابات واقعی و دموکراتیکی منجر نشد و نهایتا نظام شوروی با انقلاب مسالمت‌آمیز مردمی ساقط شد و نه از طریق صندوق آرا.

به گمانم موقعی که ساختارهای استبدادی در کشوری قوی و ریشه‌دار باشد و گرایش‌های دموکراتیک در بین مردم ضعیف و جامعه مدنی غایب یا نحیف، انتخابات‌های قلابی اگر هزاران بار هم تکرار شوند نه تنها به هیچ نتیجه مثبتی ختم نخواهد شد بلکه پایه‌های غیردموکراتیک رژیم استبدادی را مستحکم‌تر خواهد کرد.


◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

درباره دور دوم انتخابات ریاست جمهوری

👤 موسی غنی‌نژاد

متن خوانده شده در این ویدیو را می‌توانید اینجا بخوانید

◽️@utfinance◽️
مصونیت قضایی، یک سنت ۲۳۴ ساله

در طول ۲۳۴ سال، عمر جمهوری آمریکا، هیچ فرد یا حزبی به دنبال محاکمه یک رئیس‌جمهور سابق نرفت. در سال ۲۰۲۲، دونالد ترامپ اعلام کرد در انتخابات ۲۰۲۴ شرکت می‌کند. بلافاصله دموکرات‌ها در اقدامی بی‌سابقه، در چندین دادگاه فدرال و ایالتی به دنبال محاکمه یک رئیس‌جمهور سابق رفتند.

دلیلی که فکر محاکمه یک رئیس‌جمهور سابق به ذهن کسی نرسیده بود، فرض مصونیت قضایی روسای جمهور سابق بود که برای بیش از دو قرن بین آمریکایی‌ها پذیرفته شده بود.

این فرض به ایجاد ثبات و آزادی سیاسی در کشور منجر شد و جلوی این را گرفت که افراد در قدرت به دنبال محاکمه رقبای خود بروند.

دیوان عالی در حکمی تاریخی، سنت ۲۳۴ ساله مصونیت قضایی رئیس‌جمهور را به بخشی از قانون تبدیل کرد و جلوی جنگ‌های قضایی و محاکمه رقبای سیاسی در آمریکا را گرفت.

دموکرات‌ها در واکنش به این حکم معتقدند دیوان عالی به دموکراسی و حکومت قانون ضربه زده است. نفرت از ترامپ، باعث شده دموکرات‌ها متوجه نباشند که با دادگاهی کردن ترامپ، هم حق رای‌دهندگان برای انتخاب رئیس‌جمهور و هم رویه قانونی ۲۳۴ ساله را تهدید کردند.

به نقل از:@Podcast1776

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

👤 مرتضی کاظمی

فرمایشات استاد غنی‌نژاد در مورد توصیه به رای دادن، هنوز من را قانع نکرده است.

درخواست می‌کنم توجه داشته باشیم این تشویق و تهدید به رای سلبی-منفی همیشه با همین روش یعنی هیولاسازی انجام شده و می‌شود. به حافظه‌ مراجعه کنیم تا به یاد آوریم قبلاً نیز از آقایان ناطق، احمدی‌نژاد و رییسی هیولا ساختند و در زمانی که قیمت دلار سه هزار تومان بود ما را از آقای رییسی و دلار پنج هزار تومانی می‌ترساندند. همین ماجرای هیولاسازی در حدی بود که آقای رییسی را متهم می‌کردند قرار است پیاده‌روها را زنانه-مردانه کنند. به قول آقای رییسی: "خوب شد ما رییس‌جمهور نشدیم که دلار بشود پنج هزار تومان"

این شیوه نخ‌نما و این هیولاسازی همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. من واقعاً متاثر و متاسف شدم از اینکه استاد غنی‌نژاد نیز به این دستگاه تبلیغاتی پیوستند.

به نظر من استاد غنی‌نژاد اهل گفتگو و تعامل هستند و به همین دلیل همچنان امید دارم طی دو سه روز آینده خود را از این حلقه‌های محدود و بسته فراتر ببرند و با افراد متنوع و بیشتری همفکری و تعامل داشته باشند.

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

شکاف عمیق حکومت-ملت و «کنشگران مرزی» متوهم

👤 بیژن اشتری

در ایران امروز «کنش‌گری مرزی» به عملی ناممکن تبدیل شده است. در یکی دو سال گذشته، حول ایده ساخته و پرداخته شده توسط جناب دکتر مقصود فراستخواه، شاهد شکل‌گیری جریان موسوم به «روزنه‌گشایان» و «راه‌گشایان» در آستانه انتخابات مجلس و ریاست جمهوری بودیم.

بحث درباره ایده خیرخواهانه دکتر فراستخواه مفصل است اما تجربه عملی دو انتخابات اخیر ثابت کرد که کنش‌گری مرزی در ایران امروز عملی ناممکن است. در کتاب دکتر فراستخواه خواندم که کنش‌گر مرزی انسان خیرخواهی‌ست که یک پایش در حاکمیت است و یک پایش در بین مردم و در اندازه و وسع خودش می‌کوشد کار مثبتی، ولو کوچک، برای مردم انجام دهد.
انصافا در ساحت تئوری ایده قشنگ و زیبایی‌ست. اما در جمهوری اسلامی این ایده جواب نمی‌دهد. شکاف حکومت-ملت چنان عمیق شده که هیچ کنشگر مرزی‌ای نمی‌تواند یک پایش را در حکومت بگذارد و پای دیگرش را در بین مردم. در واقع، عمق شکاف اجازه چنین عملی را نمی‌دهد. جناب دکتر محمد فاضلی که جزو کنش‌گران مرزی است در آن مناظره تلویزیونی که مجبور به پرتاب میکروفون‌اش شد به خوبی پی به عمق آن شکاف برد و احتمالا فهمید که چرا کنش‌گری مرزی در جمهوری اسلامی ناممکن است.

مرز میان حکومت و ملت به چنان دره‌ی عمیقی تبدیل شده که حالا جناب فراستخواه و همفکران ایده پردازشان باید به مفاهیم تازه ای مثل «کنشگران دره‌ای» یا «کنشگران شکاف‌های عمیق » فکر کنند.

◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👤 علی طیب‌نیا، مشاور اقتصادی مسعود پزشکیان:

ملت ایران
بترسید، بترسید از سوء تدبیر

پیامبر ما فرمود: من از فقر نمی‌ترسم، از سوء تدبیر می‌ترسم.

چرا وارد صحنه انتخابات شدم؟
چون می‌ترسم!
از سوء تدبیر بر ملت ایران می‌ترسم!

اگر سوء تدبیر باشد، فقر هم می‌آید، ظلم هم می‌آید، تورم هم می‌آید، فساد هم می‌آید.
با عقلانیت و تدبیر می‌توانیم با همه این‌ها مقابله کنیم.

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◽️ وعده تیم اقتصادی مسعود پزشکیان

افزایش چند برابری سقف معافیت مالیاتی کارمندان، حقوق بگیران و کسبه

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤 حاتم قادری، استاد علوم سیاسی، در مناظره با محمد فاضلی، مشاور پزشکیان، خطاب به اصلاح‌طلبان گفت: «یک مشت ارزن فرضی این‌قدر جیک‌جیک لازم دارد؟»

او افزود: «موقعیت ایران رو به نزول است و ولایت و انسداد سیاسی اجازه نمی‌دهد. این روند، یک نسل دیگر را هم دچار توهم و ناامیدی می‌کند»

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤 حسن روحانی

برجام باعث شد در تولید بنزین خودکفا شویم


حسن روحانی، رئیس‌جمهور دوره‌های یازدهم و دوازدهم، در پاسخ به ادعای یکی از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری در مناظره دیشب (۱۱ تیر) درباره کاهش تراز تجاری با کشور همسایه شمالی در دولت قبل گفت اکثر تجارت ما با آن کشور در حوزه خرید گاز بود و چون با برجام در تولید گاز خودکفا شدیم، دیگر نیاز به خرید گاز نداشتیم. به دلیل برجام ما در بنزین هم خودکفا شدیم.

◽️ مردم بزرگوار ایران! انتخابات این جمعه ۱۵ تیرماه بسیار مهم است. دلیل آن مناظرات دیشب بود. یک طرف واقعیت را برای مردم نمی‌گوید. یک طرف صداقت ندارد.

◽️@utfinance◽️
2024/11/16 10:44:29
Back to Top
HTML Embed Code: