Telegram Web Link
داستان نیکلاس وینتون و ن...
Ali Hejvani
🎧 پادکست

داستان نجات ۶۶۹ کودک
/سر نیکولاس وینتون/

👤 علی حجوانی
پادکست ژورنال

◽️@utfinance◽️

#علی_حجوانی
#پادکست
#پادکست_ژورنال
#نیکولاس_وینتون
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

ملاقات با کودکان نجات یافته

سر نیکلاس وینتون که نجات و عبور 669 کودک چکسلواکی یهودی را که قبل از جنگ جهانی دوم به اردوگاه‌های مرگ نازی ها می‌رفتند، در عملیاتی به نام حمل و نقل کالای چک سازماندهی کرد، پس از 50 سال با کودکان نجات یافته ملاقات می‌کند.

این ویدیو برنامه بی بی سی "این زندگی است" است که در سال 1988 پخش شد، این ویدیو را یکی از تاثیرگذارترین ویدیوهای تاریخ می‌شناسند.

◽️@utfinance◽️
👤 نیکلاس وینتون (Nicholas Winton)

(زاده ۱۹ مه ۱۹۰۹ – درگذشته ۱ ژوئیه ۲۰۱۵)، بانکدار و بشردوست اهل بریتانیا بود که در آستانه جنگ جهانی دوم، ۶۶۹ کودک عمدتاً یهودی را از چکسلواکی نجات داد.

او توانست در بریتانیا خانواده‌هایی را بیابد که از این کودکان نگهداری کنند و سپس اقدام به انتقال آنان به بریتانیا کرد. این اقدام او تا سال ۱۹۸۸ برای نزدیک به ۵۰ سال ناشناخته مانده بود. در آن سال پس از آنکه به برنامه That's Life شبکه بی‌بی‌سی دعوت شد، موفق به دیدار ده‌ها کودکی که نجات داده بود و خانواده‌های آنها شد. پس از آن بود که مطبوعات بریتانیایی به او لقب شیندلر بریتانیا دادند.

در سال ۲۰۰۳، وینتون عنوان شوالیه و لقب «سر» را برای «خدمات بشردوستانه، برای نجات کودکان یهودی از چکسلواکی تحت اشغال آلمان نازی» از ملکه الیزابت دوم دریافت کرد. همچنین در سال ۲۰۱۰ از سوی دولت بریتانیا نشان قهرمان هولوکاست را دریافت کرد.

به تازگی فیلم «one life» با بازی آنتونی هاپکینز، درباره زندگی نیکولاس وینتون ساخته شده است.

◽️@utfinance◽️

#نیکولاس_وینتون
#فیلم_یک_زندگی
#آنتونی_هاپکینز
📄 مقاله

جنگ سرد یا جنگ جهانی سوم/ چه کسی از نبرد ابرقدرت‌ها سود می‌برد؟

👤 نایل فرگوسن

ترجمه: وحید کیانی

📌 از متن:
همانطور که بریتانیا در برابر ناپلئون متوجه شد، در برخی مواقع باید آستین‌ها را بالا زد و وارد میدان شد؛ بنابراین آمریکای بایدن نمی‌تواند از مسئولیت مبارزه در جنگ سرد دوم شانه خالی کند.
◽️@utfinance◽️

#فرگوسن
#نایل_فرگوسن
#جنگ_سرد
#جنگ_جهانی_سوم
📄 آخرین خطابه رمون آرون

پاسداری از آزادی

/بخشی از سخنرانی آزادی و برابری/

👤 رمون آرون

ترجمه: رضا خجسته رحیمی

هر انسانی در جامعه که از قوانین اطاعت می‌کند به نوعی انسانی آزاد به معنای سیاسی و حتا به معنای فلسفیِ آن است: او بنده‌ی خویش است ــ‌حداقل در یک رژیم دموکراتیکــ‌  بهترین‌ها را برای خود به انجام می‌رساند، و با اطاعت از قانون خود را انسانی آزاد می‌یابد. روحیهی مدنی اگر روی دیگرِ سکه‌ی اخلاق نباشد، می‌توان گفت که جزئی از اخلاق است.

من اما امروزه مطمئن نیستم که این تصور و بازنمایی از جامعه‌ی آزاد ــ‌که اجازه‌ی شکل گرفتنِ انسان‌های آزاد را می‌دهد‌ــ همچنان فلسفه‌ای غالب و پذیرفته‌شده در میان ما باشد. کانت برای بازنماییِ جامعه‌ای مطلوب، مردمانی آزاد و مسئول را تصور می‌کرد که بر اساس احکام عقل و منطق هدایت می‌شوند. امروزه اما در اکثر جوامع غربی، به اعتقاد من، آزادی اساساً مترادف با رهایی امیال پنداشته می‌شود.

ما در یک جامعه‌ی لذت‌گرا قرار گرفته‌ایم و این واقعیتی آشکار است، اما فراتر از این، می‌خواهم بگویم که امروزه دولت یا قدرت به دشمن اصلی تبدیل شده است و خصمِ امیال فردی شناخته می‌شود؛ دشمن اصلی، همچنین تمامی ممنوعیتها و تمامیِ نهادهایی‌اند که در عمل، آزادیِ این انسانِ خلاصه‌شده در امیال را محدود می‌کنند.

در سراسر جوامع غربی، وقتی ایده‌ی جامعه آزاد و ایده‌ی آزادی وسط کشیده می‌شود، دغدغه این نیست که افراد را به اطاعت از قوانین یا حاکمیت بر اساس قانون عقلانی دعوت کنند. بلکه می‌خواهند افراد را برآشوبند تا شخصیت خود را «چنان که هست» بنمایانند، و از امیال خود «چنان‌که هست» پیروی کنند. مطمئناً جان استوارت میل نیز در کتاب در باب آزادی گفته است که جامعه باید آزادی مطلقی به افراد در انتخاب سبک زندگی‌شان ــ‌حتا اگر ناخوشایند باشد مشروط به آن‌که به دیگران آسیب نرساند‌ــ ببخشد. و به این معنا، جان استوارت میل اساساً آزادی را به عنوان امکان و حق مشروع فرد برای انتخاب سبک منحصربه‌فردِ زندگیِ خود می‌دانست، که اگر خواست عیاش و فاسد، و اگر آرزو کرد لئیم و دنیادوست، و اگر دوست داشت در نگاه نزدیکانش منزجرکننده جلوه کند. انتخاب چنین سلوکی توسط فرد، پیامدش سرزنش اخلاقی است، و نه هیچگونه مداخله‌ای از سوی قدرت‌های عمومی. اما آنچه ما امروز در دموکراسی‌های‌مان هیچ از آن نمی‌دانیم این است که فضیلت را در کجا سراغ باید گرفت و پیدا کرد.

منبع: مجله اندیشه پویا

◽️@utfinance◽️

#رمون_آرون
#آزادی
#برابری
#سخنرانی
#مجله_اندیشه_پویا
#اندیشه_پویا
#رضا_خجسته_رحیمی
#ریمون_آرون
#جان_استوارت_میل
Forwarded from برخط بوک
🤝دعوت به همکاری در بخش ویراستاری و ترجمه نشر کتابستان برخط

ارسال رزومه:
[email protected]
09392838346


📚برخط‌بوک (کتابستان برخط)👇
🆔 @BarkhatBook
‏سنت به صرف اینکه سنت است، خوب نیست. سنت به خاطر آنچه به ما داده است و تنها تا زمانی که جایگزینی با اثرات خود ثابت نکند که بهتر است، خوب است.

— فردریش هایک



🔻انستیتو لیبرتی
🆔 @liberty_institute
📄 مقاله

بقای تمدن ما به آزادی اقتصادی وابسته است

👤 وانجیرو نویا (منتشر شده در انستیتو میزس)

ترجمۀ مسعود یوسف‌حصیرچین (منتشر شده در اکوایران)

📌 از متن:
بی‌بی‌سی اخیراً پیغام «هشدار»ی را بر سریال محبوب سال 1969 خود، تمدن، اضافه کرده است که می‌گوید ممکن است این سریال از لحاظ اروپامرکزی قابل اعتراض باشد. این سریال به این دلیل «مشکل‌آفرین» تعبیر شده است که «داستانی اروپایی» را می‌گوید و بر رنسانس و روشنگری تمرکز دارد. این مسئله مورد انتقاد دانشگاهیان قرار گرفته است چرا که دیگر فرهنگ‌ها و همچنین زنان را نادیده گرفته است و دستاوردهای مردان را در یونان، روم، فرانسه، ایتالیا، آلمان و بریتانیا به نمایش گذاشته است.

این ردّ اروپامرکزی توسط دانشگاهیان مدرن از ویژگی‌های جنبش «استعمارزدایی» است که در تمامی رشته‌های علوم انسانی و طبیعی دست بالا را به دست آورده است. علم اقتصاد هم استثناء نبوده است. نظریات اقتصادی که از مدت‌ها پیش با پیشرفت اقتصادی و تمدن پیوند خورده‌اند هم رد می‌شوند. خود مفهوم «تمدن» بر این اساس رد می‌شود که همۀ فرهنگ‌ها برابرند؛ در نتیجه، همۀ فرهنگ‌ها نوعی از تمدن هستند و هیچ تمدنی برتر از تمدن دیگر نیست. در این جهان‌بینی، هیچ دلیل خاصی وجود ندارد که چرا آزادی اقتصادی باید نسبت به هر هدف اجتماعی دیگری در اولویت باشد.

متن کامل
◽️@utfinance◽️

#وانجیرو_نویا
#مسعود_یوسف_حصیرچین
#میزس
#انستیتو_میزس
#بی_بی_سی
#تمدن
#آزادی_اقتصادی
🔴 خبر

رویداد «رونمایی از برنامه نجات اقتصاد ایران (بنای ایران)»

▫️ برنامه پیشنهادی به دولت چهاردهم برای حل ابرچالش‌های اقتصاد ایران

◽️ مقابله با فقر و افزایش رفاه ایرانیان
◽️ مهار پایدار تورم
◽️ رشد اقتصادی پایدار ایران

👤 علی طیب‌نیا
👤 محسن مهرآرا
👤 تیمور محمدی
👤 سید علی مدنی‌زاده
👤 محمد مروتی
👤 حسن چنارانی
👤 محمدصادق الحسینی
👤 عماد قاینی
👤 علی مروی

🗓 دوشنبه 21 خرداد 1403
🕒 ساعت 15 تا 18

🔺 حضور برای عموم آزاد است.

📍 دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، سالن شهید جوزی

◽️@utfinance◽️

#نجات_اقتصاد_ایران
#دانشکده_اقتصاد
#علی_طیب_نیا
#مدنی_زاده
#محمد_مروتی
#صادق_الحسینی
#محسن_مهرآرا
#علی_مروی
آیا ایرانیان سکولار شده‌...
Azad
🎧 پادکست

آیا ایرانیان سکولار شده‌اند؟

👥 مناظره «حسام سلامت» و «محمد ملاعباسی»

◽️@utfinance◽️

#سکولار
#سکولاریسم
#حسام_سلامت
#محمد_ملاعباسی
#مناظره
مناظره محمد فاضلی و محمد...
Azad
🎧 پادکست

سیاست در بن‌بست

👥 مناظره «محمد فاضلی» و «محمد مالجو»

◽️@utfinance◽️

#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#محمد_مالجو
#محمد_فاضلی
#سیاست
بیانیه_انجمن_اقتصاد_ایران19_خرداد_1403.pdf
406.5 KB
📄 بیانیه

بیانیه تبیینی انجمن اقتصاد ایران در مورد چالش‌های اساسی اقتصاد ایران، علل، ریشه‌ها و راه‌حل‌ها برای رفع موانع توسعه کشور در سه سطح تصمیم‌گیری
خطاب به کاندیداهای ریاست جمهوری

ساختار متن:

الف) اهم چالش‌های نمایان اقتصاد ایران

ب) برخی علل و ریشه‌ها

ج) اقدامات و مسیر حرکت جهت رفع تدریجی این چالش‌ها در سه سطح تصمیم‌گیری نهادی


سطح ۱- سیاستها و اقدامات بنیانی فرا قوه‌ای و منتسب به مجموعه حکمرانی برای رفع ریشه‌های بنیانی مسائل اقتصادی

سطح۲- اقدامات مربوط به تعامل دولت با دستگاه‌های حاکمیتی خارج از دولت


سطح ۳- اقدامات در سطح تصمیم‌گیری در قوه مجریه  و هماهنگی‌های اجرایی لازم در سطوح حکمرانی


◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

وقت پایان بساط اقتصاد دستوری

👤 موسی غنی‌نژاد

در شرایطی که تورم مزمن دو‌رقمی با بی‌ارزش کردن پول ملی امان مردم را بریده است طبیعتا وعده بهبود وضعیت اقتصادی سکه رایج تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری پیش‌رو خواهد بود. بنابراین تامل در شرایط لازم برای تحقق این وعده انتخاباتی ضروری به نظر می‌رسد.

◽️@utfinance◽️


#اقتصاد_دستوری
#موسی_غنی_نژاد
Finance & Economics
📄 مقاله وقت پایان بساط اقتصاد دستوری 👤 موسی غنی‌نژاد در شرایطی که تورم مزمن دو‌رقمی با بی‌ارزش کردن پول ملی امان مردم را بریده است طبیعتا وعده بهبود وضعیت اقتصادی سکه رایج تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری پیش‌رو خواهد بود. بنابراین تامل در شرایط…
📌 از متن:

اقتصاد دستوری منحصر به قیمت‌گذاری نیست بلکه ایجاد هر مانعی بر سر راه اقتصاد آزاد به معنی اعمال اقتصاد دستوری است. ایجاد موانع تعرفه‌ای و غیر‌تعرفه‌ای برای واردات و صادرات نیز مشمول سیاست‌های دستوری است که با شکل دادن به امضا‌های طلایی بر فساد در نظام تدبیر کشور دامن می‌زند. آنچه گفته شد مساله آنچنان پیچیده‌ای نیست که فقط برای اقتصاددانان قابل درک باشد، بلکه هر عقل سلیمی می‌فهمد که رفتار با آنچه ارزشمند است به عنوان کالایی بی‌ارزش یا کم‌ارزش، موجب اتلاف و غارت آن می‌شود. کسی که سکه‌های طلای خود را به عنوان سکه‌های مسی در معرض فروش می‌گذارد موجب اتلاف ثروت خود شده و افراد را به غارت آن تشویق می‌کند. چنین کاری که از سوی هر انسان عادی با‌فراستی طیره عقل تلقی می‌شود در «منطق» اقتصاد دستوری به عنوان سیاستی ناظر بر «عدالت اجتماعی» مورد تاکید قرار می‌گیرد.

واقعیت این است که اگر هدف جاری کردن اراده عموم مردم در خصوص زندگی اقتصادی باشد باید به دموکراسی بازار روی آورد که در آن تک‌تک آحاد جامعه با تصمیم به خرید یا امتناع از خرید در بازار نظر خود را برای تخصیص بهینه منابع کمیاب مستقیما ابراز می‌دارند. دموکراسی بازار این مزیت را بر دموکراسی سیاسی دارد که در اولی رای همگانی مستقیما لحاظ می‌شود در‌حالی‌که در دومی رای اکثریت آن‌هم به‌طور غیرمستقیم و به نمایندگی از سوی سیاستمداران ملحوظ می‌شود. به این ترتیب واضح است که اگر واقعا به انتخاب و رای مردم احترام بگذاریم باید دموکراسی بازار را بر دموکراسی سیاسی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی ترجیح دهیم. حال این پرسش اساسی پیش می‌آید که چرا سیاستمداران مدعی مردمی بودن از دموکراسی بازار هیچ نمی‌گویند؟ علت روشن است، تکیه بر اقتصاد بازار قدرت سیاستمدار را محدود می‌‌‌کند و این محدودیت خوشایند صاحبان قدرت نیست.

◽️@utfinance◽️

#موسی_غنی_نژاد
#دموکراسی
#اقتصاد_دستوری
#عدالت_اجتماعی
#دموکراسی_بازار
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
📄 مقاله

دیوید بوز؛ مروج آزادی خواهی درگذشت

👤 شاهین کارخانه

◽️@utfinance◽️

دیوید بوز در یکی از سخنرانی‌های معروف خود در موسسه SFL (Students For Liberty) گفت:

«مردم در همه جا فقط می‌خواهند آزاد باشند. تفاوت بین لیبرتارینیسم و ​​سوسیالیسم در این است که آزادیخواهان وجود یک جامعه سوسیالیستی را تحمل می‌کنند، اما سوسیالیست‌ها نمی‌توانند یک جامعه آزادیخواه را تحمل کنند.

محافظه‌کاران می‌خواهند پدر شما باشند و به شما بگویند چه کاری انجام دهید و چه کاری انجام ندهید. لیبرال‌ها می‌خواهند مامان شما باشند، به شما غذا می‌دهند، شما را در آغوش می‌کشند و بینی‌تان را پاک می‌کنند. لیبرتارین‌ها می‌خواهند با شما به عنوان یک بزرگسال رفتار کنند.

ما اکنون با ظهور غیرلیبرالیسم در چپ و راست با تهدیدهایی علیه صلح، آزادی، دموکراسی، تجارت و رشد روبرو هستیم.»

#دیوید_بوز
#لیبرتارین
#لیبرتارینیسم
#موسسه_کیتو
#آزادی
#آزادی_خواهی
2024/11/15 15:00:37
Back to Top
HTML Embed Code: