Telegram Web Link
JobVision-Salary-Report-1403.pdf
6.9 MB
📄 گزارش حقوق ‌و‌ دستمزد جاب‌ویژن


گزارش حقوق و دستمزد جاب‌ویژن در سال ۱۴۰۳ با مشارکت حدود ۱۰۰ هزار نفر شرکت‌کننده در نظرسنجی و پوشش حدود ۵۰۰ خانواده شغلی منتشر شد.

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

هزینه اشتباهات دولت را چه کسی می‌دهد؟

👤 خاویر میلی

بازار «فساد» را از بین می برد زیرا فساد ناکارآمد است. مشکل دولت این است که تابع نیروهای بازار نیست و ناکارآمدی و فساد آن همچنان ادامه دارد،زیرا درآمد آن از طریق اخاذی و نه مبادله داوطلبانه به دست می‌آید. سیاستمداران فاسد مخلوق دولت هستند نه بازار.

«مشکل دولت این است که از طریق یک منبع درآمد اجباری (مالیات) تامین مالی می‌شود... همچنین، دولت این عادت بد را دارد که اگر مشکلی پیش بیاید، صورت حساب به عهده مردم است.»

منبع: https://www.tg-me.com/liberty_institute

◽️@utfinance◽️
📕 تازه‌های نشر

از رانت به رقابت

👤 ناجی بن حسین

✍🏻 ترجمه: جعفر خیرخواهان و فاطمه عرفانی جهانشاهی

◽️@utfinance◽️
📕 تازه‌های نشر

مشکل سوسیالیسم

👤 توماس دی لورنزو

✍🏻 ترجمه: محمدحسن وکیلی

یک ربع قرن پس از فروپاشی شگفت‌انگیز سوسیالیسم در امپراتوری شوروی، بخش بزرگی از جوانانِ آمریکاییِ نسل «هزاره» (متولدین بین سال‌های 1982 تا 2004 میلادی) فکر می‌کنند که سوسیالیسم آیندۀ‌ پیش روی‌شان است. نظرسنجی سال 2015 میلادی سایت «یوگاو» نشان می‌دهد که 43 درصد از آمریکایی‌های بین هجده سال تا بیست‌ونه سال نظر «مطلوبی» به سوسیالیسم دارند و از نظر آن‌ها سوسیالیسم والا‌تر از کاپیتالیسم است. (چه کسی می‌تواند ادعا کند که امروزه چنین مطالبی در مدارس دولتی به کودکان آموزش داده نمی‌شود؟)
نظرسنجی سال 2016  بنیاد پیو نشان می‌دهد که 69 درصد از رأی‌دهندگان زیر سی سال بیان کرده‌اند که «مشتاق رأی دادن به رئیس‌جمهور سوسیالیست ایالات متحده هستند» و میلیون‌ها نفر از نسل هزاره برای انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در سال 2016 به سناتور برنی سندرز رأی دادند که خود را «سوسیالیست دموکرات» توصیف کرده بود.

◽️@utfinance◽️

📌 همچنین بخوانید: آشنایی با توماس دی لورنزو

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

خاستگاه مدرن شبه علم

شبه علم در طول تاریخ خاستگاه‌های متعددی داشته است اما خاستگاه مدرن آن مارکسیسم است


👤 اشکان زارع

◽️از ادعاهای مارکسیست‌‌ها در جهان همواره علمی بودن آنها است. آنها نظریه کمونیسم را که بعداً توسط کسانی چون آلن بدیو به فرضیه فروکاهیده شد یکی از وجوهات علمی نگرش خود تلقی می‌‌کنند. این وهم بزرگ به گونه‌‌ای است که شوروی به هنگام سقوط را برخی دولت علمی می‌‌دانستند.

◽️این ادعاها البته ریشه در تفکر مارکس دارد؛ مارکس و انگلس ادعا می‌کردند که راهنمای کارشان تحلیل‌های علمی و نه آرمان‌های ایدئالیستی است، و انگلس بر این باور بود که فلسفه‌ای ماتریالیستی (مادی‌گرایانه) ابداع کرده که اساس معرفت‌شناختی علوم طبیعی و اجتماعی به شمار می‌رود. یکی از ابزارهای عوام‌فریبانه در دست چپ‌‌ها همین موضوع علم است. می‌‌توان این بحث را پیش کشید که علت اصلی به قدرت رسیدن بلشویک‌ها این بود که ادعا می‌کردند در همه‌ی کارهای خود از نظریه‌ علمی تکامل تاریخی پیروی می‌کنند. بحث علمی بودن همواره وهن بزرگی مقابل مخاطب عام ایجاد می‌کند و کمونیست‌ها این حربه را خوب می‌دانستند.


◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👤 موسی غنی‌نژاد: هر دینی که تحمیل عقیده کند ناحق است / این چه اسلامی است که درست کرده‌اید؟!

◽️غنی‌نژاد: مملکت ما بعد از انقلاب درگیر ایدئولوژی تبعیض است که چپ‌های اسلامی مطرح کردند.

◽️در جنگ قدرت حزب توده و حاکمیت اسلامی آن زمان، ایدئولوژی حزب توده بود که برنده شد.

◽️ هر دینی که تحمیل عقیده کند، ناحق است؛ می‌خواهد اسلام باشد یا هر چیز دیگر.

◽️این چه چهره‌ای است که از اسلام درست کرده‌اید؛ ما در سنت شیعی اصلا اسلام سیاسی نداریم.


◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

ایجاد بازار آزاد در بولیوی به دست اقتصاد «غیررسمی»

👤 سرخیو لوپز

ترجمه: مسعود یوسف حصیرچین

◽️ در گفتمان امروزی بولیوی، مفاهیم لیبرالیسم، بازارهای آزاد یا آرمان‌های کاپیتالیستی سنتی، در قیاس با مباحث جریان اصلی سوسیالیسم قرن بیست و یکمی، سیاست‌های کنزینی و فقدان قابل توجه آزادی‌های اقتصادی، چیزهایی کاملاً دور از ذهن هستند.

◽️@utfinance◽️
Forwarded from Finance & Economics
هایک_سراب_عدالت_از_دیدگاه.pdf
281.4 KB
📄 مقاله

سراب عدالت اجتماعی از دیدگاه هایک

👤 موسی غنی‌نژاد


📌 این مقاله در سال 1374 توسط موسی غنی‌نژاد برای مجله «نامه فرهنگ» نوشته شده است. سردبیر وقت مجله، رضا داوری اردکانی به اشتباه عنوان مقاله را «سراب عدالت از دیدگاه هایک» درج می‌کند.

◽️@utfinance◽️
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وسوسه توتالیتر راجر اسکروتن.pdf
233.6 KB
📄 مقاله

وسوسه توتالیتر

👤 راجر اسکروتن


منبع: @out_of_step

◽️@utfinance◽️
🖥 ویدیوکست

بیت کوین و آینده پول آزاد

تورم! آخ تورم! دردی که هممون همچنان تجربه میکنیم.
تو ویدیو این هفته، در مورد راه حل بیت کوین برای تورم کندوکاو میکنیم.

این سومین قسمت از سوژه تورم و پول آزاده.
تو قسمت اول، به نقل از کارل منگر در مورد اینکه سرچشمه های پول چیه صحبت کردیم.
تو قسمت دوم، به نقل از موری راتبارد در مورد پول سیاسی و تبعات کنترل پول و بانک مرکزی صحبت کردیم. اینکه چطور پول بدون پشتوانه یا فیات ماهیتا تورم زاست.
و حال نقطه کورسوی امیدی ایجاد شده، که ممکنه دوباره پول رو از دستان دولت ها آزاد کنه؛ بیت‌کوین.
تو این قسمت در مورد خصوصیت ضدتورمی و غیرمتمرکز (decentralized) بیت‌کوین صحبت کردیم. و اینکه بیت‌کوین تبدیل به راه حلی شده برای مقابله با تورم برای همه شهروندان جهان.

منبع: خوره کتاب @khoreketab_com

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

مانیفست کریپتو آنارشیست

👤 Timothy C. May

ایده‌ای دنیای مدرن را فراگرفته است: ایده کریپتو آنارشی.
تکنولوژی کامپیوتر برای اشخاص و گروه‌ها به‌طور کلی در لبه ارائه توانایی ارتباط با یکدیگر به روش ناشناس قرار گرفته. دو نفر ممکن است با یکدیگر تبادل پیام داشته باشند، بیزنسی را راه‌اندازی کنند، درباره یک قرارداد الکترونیکی صحبت کنند بدون اینکه هیچ‌کدام نام واقعی یا اطلاعات قانونی طرف مقابل را بداند، تعاملات از طریق شبکه، با یک re-routing گسترده از packetها و جعبه‌های غیرقابل دستکاری، که از پروتکل‌های کریپتوگرافی با تقریبا بهترین عملکرد در برابر هر گونه دستکاری استفاده می‌کند، دستکاری را غیرممکن می‌سازد.
اعتبار هر شخص که نتیجه رفتار گذشته اوست، بسیار مهمتر خواهد بود از رتبه‌بندی مالی امروز (credit ratings of today) وی. این توسعه، به‌طور کامل، طبیعت کنترل‌گر دولت را تغییر می‌دهد. توانایی گرفتن مالیات، کنترل ارتباطات اقتصادی، توانایی محرمانه نگه‌داشتن اطلاعات و حتی طبیعیت «اعتماد» و «اعتبار» را نیز تغییر خواهد داد.

متن کامل
◽️@utfinance◽️
Time Will Run Back.pdf
14 MB
📚 کتاب

Time Will Run Back

👤 هنری هازلیت

📎 PDF - English

◽️@utfinance◽️
Finance & Economics
Time Will Run Back.pdf
رمان هنری هازلیت، Time Will Run Back، می‌آموزد که اگر سرمایه داری وجود نداشت، ابداع آن ضروری بود. این نشان می‌دهد که کشف سرمایه داری یکی از بزرگترین پیروزی‌های ذهن بشر است.

هازلیت در آثار غیرداستانی خود استاد قابل فهمی در زمینه اقتصاد است (مثلاً در کتاب اقتصاد در یک درس). اما Time Will Run Back او به طرز ماهرانه‌ای از داستان برای نشان دادن آموزه‌های خود در مورد اقتصاد استفاده می‌کند.

نویسنده در این کتاب، آیندهای فرضی را در سال 2100 خلق می‌کند که در آن تمام جهان توسط یک رژیم کمونیستی اداره می‌شود. تمام آثار و نتایج قدیمی جهان سرمایه داری از بین رفته است. تمام تاریخ، از جمله کتاب‌ها، موسیقی و غیره که می‌تواند ایده‌های سرمایه‌داری را برانگیزد یا ایده‌های سوسیالیستی را زیر سوال ببرد، نابود شده یا در مکان‌هایی مخفی نگهداری می‌شود که فقط بالاترین اعضای دولت به آن دسترسی دارند. تاریخ قبل از ایجاد دنیای عجایب کمونیستی را نباید به خاطر آورد. Wonworld کشوری خیالی است که از تمام قلمروهای جهان تحت حکومت کمونیسم تشکیل شده است و مقامات ارشد دولتی کتاب‌های تاریخی جدیدی برای توده‌ها ساخته‌اند.

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

👤 توس تهماسبی

اگر می‌خواهید به یک درک نسبی از جنگ مدرن امروزی برسید، باید به دو واقعیت مهم توجه کنید: اول اینکه آن کس که از روی زمین شلیک می‌کند، هر چقدر هم که پرتابه‌ها و سلاح‌های ویرانگری داشته باشد، حریف کسی که از آسمان شلیک می‌کند، نخواهد شد، همانطور که یک گروهان سرباز که در جاده پایین کوه مستقر است، حریف یک جوخه سرباز که در بالای کوه موضع گرفته است، نمی‌شود.

واقعیت دوم آن است که آن کس که در الکترونیک و فناوری پیشرفته اطلاعات، ضعیف‌تر و عقب‌تر است، حریف کسی که در این زمینه پیشتاز است نخواهد شد. ما امروز در عصر جنگ پساصنعتی یا جنگ عصر اطلاعات زندگی می‌کنیم.

در پارادایم قبلی جنگ یعنی جنگ عصر صنعتی، پیش فرض آن بود که گلوله‌ها و پرتابه‌ها اولا پس از شلیک هدایت نمی‌شوند، بنابراین به شلیک انبوهی گلوله نیاز بود و دوما این که هر دو طرف جنگ قادر خواهند بود انبوهی پرتابه به سوی یکدیگر شلیک کنند و پرتابه‌ها را پس از شلیک نمی‌توان در آسمان منهدم و دفع کرد. یعنی ممکن است به هدف نخورند اما بالاخره جایی در اطراف هدف به زمین خواهند رسید.
بنابراین چنین جنگی جنگ بسیج انبوه نیروی انسانی و تجهیزات و تلفات وحشتناک نظامیان و غیر نظامیان و ویرانی انبوه شهرها و منابع طبیعی بود. در این جنگ آن کس برنده بود که گلوله‌های بیشتر و قدرتمندتری شلیک می‌کرد. بمب اتمی نقطه انتهای جنگ عصر صنعتی و به عبارت دیگر بن‌بست تئوریک آن بود، چرا که اگر بنا بود جنگ به انهدام کامل دو جانبه و نابودی سیاره منجر شود، دیگر دانش نظامی و استراتژی جنگی چه معنایی داشت؟

جنگ عصر اطلاعات که تولد و تکامل پیوسته‌اش از میانه دهه هفتاد میلادی آغاز شد و هنوز هم به شکل نهایی خود نرسیده، این بن بست را شکست و تمام پیش‌فرض‌های جنگ آتش انبوه عصر صنعتی را تغییر داد. حالا دیگر به مدد دانش جدید الکترونیک و فناوری اطلاعات پرتابه‌ها پس از شلیک به دقت تا رسیدن به هدف هدایت می‌شدند و به علاوه برای نخستین بار می‌شد که پرتابه‌های دشمن را در آسمان دفع و منهدم کرد. همچنین دیگر بنا نبود که دو طرف بتوانند هدف را ببینند و گلوله‌های زیادی شلیک کنند. حالا دیگر تنها طرفی که برتری فناوری داشت قادر به این کار بود. این انقلابی در مقیاس انگشت شمار انقلاب‌های فنی سراسر تاریخ بشر بود.
بدین ترتیب دیگر نیازی نبود میلیونها پرتابه شلیک کرد و همچون جنگ دوم جهانی تمام نیروها و قلمرو دشمن را نابود نمود. کور کردن چشم الکترونیک او و انهدام مراکز ثقل ارتباط و فرماندهی‌ و بخشی از سلاح‌ها و عناصر انسانی کلیدی‌اش کافی بود.

در پایان می‌خواهم بگویم خبر بسیار بد برای کسانی که می‌خواهند با این برتری و سیطره الکترونیک/اطلاعاتی مقابله کنند این است که بمب اتمی هم کمکی به آنها نخواهد کرد. بمب اتمی سلاحی متعلق به پارادایم قبلی نبرد و به تدریج در حال منسوخ شدن است، چرا که استفاده از آن در شرایط جنگ نوین به هیچ وجه به صرفه نخواهد بود. سناریوهایی که امروزه درباره جنگ جهانی سوم در اندیشکده‌های مهم راهبردی نوشته می‌شود، عمدتا جنگی بدون سلاح اتمی را به تصویر می‌کشد که ویرانی و تلفات بسیار محدودی خواهد داشت اما ساختار قدرت نظامی طرف بازنده را بطور کامل نابود و فلج خواهد کرد. به تدریج قدرت پدافند ضد موشک ایالات متحده و بلوک غرب در حال افزایش است. دو دهه پیش تصورش هم دشوار بود که سبستمی مانند پاتریوت بتواند در مقابل موشک‌های بالستیک به نرخ انهدام نود و هشت درصد برسد.
شرایط امروز به گونه‌ای تغییر کرده که سال گذشته آمریکا اعلام کرد که اگر روسیه در اوکراین از سلاح اتمی تاکتیکی استفاده کند، پاسخ آمریکا از طریق سلاح‌های متعارف غیر اتمی خواهد بود. معنای این حرف روشن است. سیستم هوشمند نبرد بلوک غرب به قدری پیشرفت کرده که بدون نیاز به استفاده از سلاح هسته‌‌ای می‌تواند، قدرت اتمی و ساختار نظامی راهبردی روسیه را فلج نماید. امروز و در آینده دشمنان آمریکا و غرب رغبتی به استفاده از سلاح اتمی نخواهند داشت، چرا که می‌دانند در بهترین حالت تعداد بسیار ناچیزی از پرتابه‌های اتمی به قلمرو دشمن خواهد رسید ولی در عوض خودشان به طور کامل نابود خواهند شد.

◽️@utfinance◽️
Human Action on Its 75th Anniversary Helps Us Understand How Statism Has Decimated Argentina
Mises Wire - Octavio Bermudez


In less than a century, Argentina went from being one of the world’s wealthiest nations to one that struggles with poverty and massive inflation. Human Action provides lasting wisdom to improve life in that country.


◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

دشمنان آزادی

👤 موسی غنی‌نژاد

دشمنان آزادی بر دو گونه‌اند: خودکامگان و فرومایگان.
خودکامگان با آزادی دیگران دشمنی می‌ورزند و مایل‌اند اراده مختار خود را بر همگان تحمیل کنند. خودکامه خود را برتر از همه می‌داند، از این رو آزادی را صرفا برای خود می‌خواهد و با هرگونه حاکمیت قانون مخالفت می‌کند چون قانون محدود کننده قدرت نامحدود است. می‌توان گفت بدترین دشمن آزادی بیشترین تمنای اراده آزاد را برای خود دارد، تمنایی که تحقق آن عملا به بردگی دیگران می‌انجامد.

گونه دوم دشمنان آزادی سُفله‌ها یا فرومایگان هستند. بی‌مایگان، ترسوها و تنبل ها از آزادی بیزارند زیرا در وضعیت آزادی که قانون حکم می‌راند و قواعد همه شمول بر کردارها و اراده‌های انسان ها حاکم است، زندگی اجتماعی عرصه رقابت‌ها و پیکارهای بی پایان با نتایج نامعلوم است. وضعیت مورد پسند بی مایگانِ زبون، وضعیت انحصاری است که در آن دست یافتن به امتیازات و مدارج موفقیت، فارغ از رقابت و بدون شایستگی، به صرف چاپلوسی و اظهار بندگی امکان پذیر است.
رقابت وجه مهمی از زندگی اجتماعی انسان ها در وضعیت آزادی است، بنابراین، آنهایی که استعدادی در خود سراغ ندارند تا در میدان رقابت عرضه نمایند از آزادی گریزانند. آنها که از نتیجه نامطمئن رقابت ترس دارند تلاش می‌کنند از ورود آزادانه دیگران به عرصه فعالیت های اقتصادی و سیاسی جلو گیری کنند و خود یکه تاز میدان باشند. آنها ترجیح می دهند قهرمان مسابقات بدون رقیب و پیکارهای انجام نیافته باشند!

فرومایگان همیشه از انحصارهای سیاسی و اقتصادی حمایت می‌کنند زیرا تنها از این طریق است که می‌توانند به امتیازاتی که شایستگی آن را ندارند دست یابند و حفظ کنند. بی دلیل نیست که فرومایگان جذب مغناطیس خودکامگان می‌شوند و به ناگزیر این‌ها را از وجود شایستگان محروم می‌سازند. فرومایگان و خودکامگان مکمل هم اند، هردو گروه با آزادی دشمنی می‌ورزند اما با دو انگیزه متفاوت. 

◽️@UTfinance◽️
2024/09/27 07:17:10
Back to Top
HTML Embed Code: