Telegram Web Link
📕 تازه‌های نشر

شمارهٔ جدید قلم‌یاران (ویژۀ نوروز) منتشر شد

📌 کانال تلگرامی مجله قلم‌یاران نوشت: 

◾️دوستانی که تمایل دارند مجله را در درب منزلشان دریافت کنند، می‌توانند تنها با پرداخت هزینه مجله(۱۲۰۰۰۰هزار تومان) با هزینۀ پستی رایگان دریافت کنند.

شمارۀ کارت: 6037997321603855  به نام آذر ارکانی

✖️ارسال برگۀ واریز و آدرس به دایرکت یا شمارۀ تلگرام
09356617909

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

نظریه چرخه تجاری اتریشی: دیدگاهی درباره نوسانات اقتصادی

مکتب اقتصاد اتریش، که با رویکرد هترودوکسی (خلاف جریان اصلی) آن به نظریه اقتصادی شناخته می‌شود، یک لنز منحصر به فرد ارائه می‌دهد که از طریق آن پدیده چرخه‌های تجاری را بررسی می‌کند.

در دیدگاه اتریشی، Austrian Business Cycle Theory نظریه چرخه تجاری اتریشی (ABCT) می‌گوید نوسانات اقتصادی عمدتاً ناشی از دستکاری عرضه پول و اعتبار توسط بانک‌های مرکزی است.

با همین تبیین، اقتصاددانان مکتب اتریش، بحران‌ مالی بزرگ 1929 (رکود بزرگ) و بحران مالی 2008 را پیش بینی کرده بودند.
◽️@utfinance◽️
📚 کتاب

نظریه چرخه تجاری اتریشی
/مجموعه مقالات/

👤 لودویگ فون میزس
👤 گادفرید هابرلر
👤مورای روتبارد
👤 فردریش فون هایک
👤 راجر گریسون

ویرایش جدید کتاب با مقدمه‌ای از راجر گاریسون منتشر شده است. تئوری اتریشی چرخه تجاری استدلال می‌کند که رونق و رکود در بازار آزاد رخ نمی‌دهد مگر از طریق دستکاری پول و اعتبار توسط بانک‌های مرکزی.
در این تک نگاری، غول‌های اتریشی این نظریه را در برابر جایگزین‌ها توضیح داده و از آن دفاع می‌کنند. کتاب شامل مقالات میزس، روتبارد، هابرلر و هایک و توسط ریچارد ابلینگ ویرایش شده است.

◽️@utfinance◽️
Richard_M_Ebeling_The_Austrian_Theory_of_the_Trade_Cycle_and_Other.pdf
5.2 MB
📚 کتاب

نظریه چرخه تجاری اتریشی
/مجموعه مقالات/

👤 لودویگ فون میزس
👤 گادفرید هابرلر
👤مورای روتبارد
👤 فردریش فون هایک
👤 راجر گریسون
ویرایش: ریچارد ابلینگ

📎 PDF - English

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

آشنایی با کتاب «نظریه پول و اعتبار»

کتاب «نظریه پول و اعتبار» لودویگ فون میزس که در سال 1912 منتشر شد، یک اثر اساسی در زمینه اقتصاد و درباره ماهیت و کارکردهای پول در یک اقتصاد است.

«نظریه پول و اعتبار» یکی از کامل‌ترین و از نظر علمی دقیق‌ترین رساله‌های تاریخ در مورد پول است که تاکنون منتشر شده است. این کتاب باعث شهرت میزس در سراسر اروپا شد و او را به عنوان یکی از مهمترین اقتصاددانان عصر خود معرفی کرد.
بررسی تئوری پولی فون میزس برای همیشه جهان اندیشه اقتصادی را تغییر داد، زمانی که او با موفقیت «اقتصاد کلان» را در «اقتصاد خرد» ادغام کرد -که قبلاً یک کار غیرممکن تلقی می‌شد- و همچنین توضیحاتی در مورد منشأ، ارزش و آینده پول ارائه داد.

فون میزس در مقدمه‌ای که در سال 1952 به کتاب اضافه شد، از مردم جهان می‌خواهد که حقیقت اقتصادی را ببینند:

«تورم‌های بزرگ عصر ما اعمال خدا نیست. آنها ساخته دست بشر یا به صراحت بگوییم ساخته دولت هستند. آنها شاخه‌های آموزه‌هایی هستند که قدرت جادویی خلق ثروت از هیچ و شاد کردن مردم با افزایش درآمد ملی را به دولت‌ها نسبت می‌دهند».

مورای روتبارد کتاب میزس را «بهترین کتابی که در مورد پول نوشته شده است»، می‌داند.
◽️@utfinance◽️
📚 کتاب

نظریه پول و اعتبار

👤 لودویگ فون میزس

◽️@utfinance◽️
Ludwig von Mises - The Theory of Money and Credit.pdf
3.3 MB
📚 کتاب

نظریه پول و اعتبار

👤 لودویگ فون میزس

📎 PDF - English

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

تأملاتی در مورد نقش آزادی‌خواهان در جامعه

◽️@utfinance◽️


با ظهور هوش مصنوعی که بر مبنای اطلاعات آنلاین کار می‌کند، می‌توان برای این فرضیه در مورد جامعه پشتیبانی پیدا کرد که «تفکر سیاسی عمومی متمایل به چپ است»، زیرا پاسخ‌های سیاسی ارائه شده توسط برنامه‌های هوش مصنوعی، گرایش به چپ دارد.

به نظر می‌رسد که به قدرت رسیدن خاویر میلی در آرژانتین نشان دهنده مقاومت در برابر چپ‌هاست، اما این اتفاق نادر است و به نظر می‌رسد در بقیه جهان چنین تحولی رخ ندهد، آزادی خواهان کم تعدادند و آتش آزادی هنوز ضعیف است.

روند جهانی اندیشه سیاسی و ضد انقلاب آزادی‌خواهانه در آرژانتین ما را به تأمل در مورد نقشی که آزادی‌خواهان تحصیل کرده باید بر عهده بگیرند دعوت می‌کند. هدف این یادداشت استدلال به نفع این یا آن استراتژی برای آزادی نیست، بلکه اشاره به اقدامی ضروری برای ساختارشکنی «اسطوره دولت‌گرایی» است. انتخاب کلمه «اسطوره» تصادفی نیست. دستگاه دولتی با تبلیغ افسانه‌هایی در مورد عملکرد خود، خود را حفظ می‌کند و خود را تداوم می‌بخشد. جستجو برای «خیر مشترک» و «منافع ملی» دو مورد از افسانه‌هایی هستند که برای گسترش نفوذ دولت در جامعه تبلیغ می‌شوند. در میان عموم مردم نیز بسیار شنیده‌ایم که آن‌ها انتظار دارند دولت مشکلات را حل و فصل کند و در امور بسیاری فعالانه مداخله کند.

علاوه براین، گرایش به کار دانشگاهی به ندرت نتایجی را ایجاد می‌کند که به نفع بازارهای آزاد و همکاری باشد. خصوصا در وضعیتی که دولت‌ از قدرت خود برای انتخاب و انتصاب اساتید دانشگاه استفاده می‌کند، غیرخودی‌ها را تصفیه می‌کند و با دانشجویان آزادی خواه برخورد انضباطی و قضایی می‌کند. در واقع امروز نهاد دانشگاه در خدمت دولت است.

از سوی دیگر تلاش دولت برای افزایش درآمد مالیاتی و رشد کسری بودجه نشان از بزرگ‌تر شدن دولت و مداخلات آن در حوزه‌های بیشتری از زندگی شهروندان است.

نبرد علیه دولت تنها نبرد علیه قدرت زورگو نیست، نبرد عقل علیه ایده‌ها، افسانه‌ها و مغالطه‌ها است. بنابراین، باید از خود بپرسیم: نقش آزادی‌خواهان در جامعه چیست؟ آیا فقط نقش ترویج اندیشه‌های آزادی خواهانه دارند یا باید اسطوره دولت را شکست؟

دو حوزه متفاوت وجود دارد: یکی این است که درباره ایده‌آل‌ها و آرمان‌ها بحث کنیم. دیگری بی‌اعتبار کردن پارادایم‌های دولت‌گرا است که به عنوان اسطوره اصلی و بنیادی خود «خیر مشترک» را به عنوان کارکرد نهایی دولت معرفی می‌کنند. نمی‌توان کسی را به سیاست‌های بازار آزاد متقاعد کرد، بدون اینکه افسانه «خیر مشترک» به عنوان هدف دولت خنثی شود.

«خیر مشترک» پارادایم فکری است که در آن دولت جامعه را تأسیس می‌کند و برای رسیدن به خیر عمومی عمل می‌کند. در این سناریو یک گرایش فکری وجود دارد که دولت را با نیت خوب می‌بیند. این پارادایم ممکن است بازار را لزوماً شر نداند، اما آن را کمک کننده به خیر جامعه نمی‌داند.

اگر آزادی‌خواهان بخواهند به سوی جامعه‌ای آزاد حرکت کنند، نه تنها باید از گفتمان آزادی حمایت کنند، بلکه باید پارادایم «دولت‌گرا» را واژگون کنند. بنابراین، نقش آزادیخواهان در جامعه بسیار مهم است.

آزادی‌خواه باید بداند که مبارزه با دولت جامع است. فقط نباید با سیاست‌های خاص مبارزه کرد، بلکه باید علیه کل بنای فکری که حول دولت ساخته شده مبارزه کند.

در واقع آزادی خواه، نقش روشنگری دارد. دشمنی که با آن روبه‌رو هستیم، قدرتمند و توانا است. تسلیم نمی‌شود و چیزی را دست نخورده رها نمی‌کند. دولت گرایی در اطراف ما وجود دارد و یک تغییر پارادایم مورد نیاز است؛ این دولت نیست که به مردم کمک می‌کند، بلکه بازار است که سیستم همکاری اجتماعی است، بازار است که کنش انسانی هماهنگ ایجاد می‌کند.

بنابراین، آزادی‌خواهان فقط گروهی نیستند که در مدح آزادی سخن می‌گویند، آنها رهایی‌بخش، آگاهی‌بخش و مهم‌تر از همه منتقد هستند.

در انتقاد از دانش ساخته شده بر پایه دولت گرایی، حمله به روبنا کافی نیست، حمله به پایه‌ها ضروری است. بنابراین، ایده جدیدی از آزادی خواه روشنفکر پدیدار می‌شود؛ آزادی خواه در عرصه عمومی نه تنها به عنوان یک ایدئولوگ بازار آزاد، بلکه به عنوان یک کنشگر ظاهر می‌شود و به خروج مردم از پارادایم دولت گرایی که در آن آموزش دیده‌اند کمک می‌کند.

وقتی نوبت به تاریخ می‌رسد، فراخوان مطالعات انتقادی قبلاً مطرح شده است. درگیر شدن در رویزیونیسم (تجدیدنظرطلبی) اساسی است، اما آزادی‌خواه باید در همه زمینه‌ها با دولت مقابله کند. ممکن است کار طاقت فرسا به نظر برسد، اما هدف نمی‌تواند نجیب‌تر و فاخرتر از این باشد.
◽️@utfinance◽️

◽️ همچنین بخوانید:

📌 خیر عمومی یا راه بردگی؟

📌 شورش لیبرالی علیه اطاعت مدنی

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

نومینالیسم فلسفی و اقتصاد اتریشی

◽️@utfinance◽️

📌 نومینالسم (اسم گرایی) و اقتصاد اتریشی دو سنت فکری متمایز هستند که به ترتیب گفتمان فلسفی و اقتصادی را شکل داده‌اند. در حالی که اسم گرایی اساساً به بحث‌های معرفت شناختی در فلسفه مربوط می‌شود، اقتصاد اتریشی بر نظریه و روش شناسی اقتصادی تمرکز دارد. علی‌رغم حوزه‌های ظاهراً متفاوت آنها، بررسی عمیق‌تر رابطه‌ای ظریف بین تفکر نومینالیستی و اصول بنیادی اقتصاد اتریشی را نشان می‌دهد.

◽️@utfinance◽️
◽️ خبر

براساس نقشه‌ی جدید منتشرشده‌ی فاکس‌نیوز براساس نظرسنجی‌ها ترامپ ۲۵۱ و بایدن ۲۴۱ رای الکترال را در انتخابات تاکنون می‌توانند به دست بیاورند.

تاکنون هیچ‌کدام از دو کاندیدا حدنصاب نهایی برای پیروزی در انتخابات را ندارند.

نتیجه‌ی نهایی ۴ ایالت پنسیلوانیا، آریزونا، نوادا، و ویسکانسین برنده‌ی نهایی را مشخص خواهد کرد.

فرق این انتخابات با دوره قبل آن است که احتمالا معجزه بردن ایالت جورجیا برای بایدن رخ نخواهد داد و به احتمال زیاد این ایالت به ترامپ می‌رسد.

◽️@utfinance◽️
کتاب-فراتر-از-نظم.pdf
5.1 MB
📚 کتاب

فراتر از نظم
12 قانون دیگر برای زندگی

👤 جردن پیترسون

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

چپ و سیاست هویت‌محور: رقابت بر سر قربانی‌بودن

👤 اوا ایلوز
 
توضیح مترجم:

اوا ایلوز جامعه‌شناس فرانسوی-اسرائیلی و از تبار یهودیان سفارادیِ مراکشی‌تبار است. او را یکی از بلندترین صداهای چپِ لیبرال در دنیا می‌دانند، صدایی که در عرصه‌ی روشنفکریِ ایرانی کمابیش غایب است. ایلوز از مهم‌ترین منتقدان سیاست هویت‌محور و مدافع سرسخت ارزش‌های روشنگری است، از جمله آزادی بیان برای مخالفانِ خود.

هرچند او با جنبش بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل (BDS) مخالف است، اما جزو روشنفکران یهودی‌ای است که مصوبه‌ی پارلمان آلمان در محکوم‌کردن این جنبش را نقض آزادی بیان می‌داند و برای لغو آن تلاش می‌کند. او همچنین در سال ۲۰۱۲ در مقاله‌ای با عنوان «دیالکتیک آزادی بیان» در برابر کسانی که خواهان لغو اهدای جایزه‌ی آدورنو (یکی از مهم‌ترین جایزه‌های روشنفکری آلمان) به جودیت باتلر (یهودیِ منتقد دولت اسرائیل) بودند، ایستاد و نوشت «جودیت باتلر باید این جایزه را بگیرد، هرچند سزاوارِ آن نیست.» ایلوز از منتقدان جدیِ نتانیاهو و راست‌گرایان اسرائیلی است‌‌.

در این مقاله‌ ایلوز به خطر اتحاد نامبارک بخشی از چپ‌ و اسلام سیاسی می‌پردازد و می‌کوشد تا تهدید سیاستِ هویت‌محور را آشکار کند.

منبع: آسو

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

حجاب و سیاست هویت در ایران

📌 تلاش برای یکدست سازی پوشش زنان از طریق روش‌های اجباری، به زنان مسئله‌ای جمعی اعطا می‌کند که می‌توان آن را به پیروی از فرانسیس فوکویاما، نظریه پرداز و استاد علوم سیاسی، «سیاست هویت» نامید.

📌 سال 2016 و پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در ایالات متحده، فوکویاما در کتابی با عنوان هویت (سیاست هویت کنونی و مبارزه برای به رسمیت شناخته شدن) از میل انسان‌ها برای به رسمیت شناخته شدن و طلب جایگاه برابر با دیگران نوشت.
فوکویاما از مفاهیمی همچون میل به رسمیت شناخته شدن، کرامت، هویت، دین و فرهنگ بهره می‌گیرد و می‌نویسد: «مطالبه برای به رسمیت شناخته شدن هویت فردی، مفهومی کلان است که به بسیاری از آنچه امروز در سیاست جهانی روی می‌دهد وحدت می‌بخشد. این مطالبه تا پدیده‌های وسیعی نظیر خیزش ملی گرایی و اسلام سیاسی شده امتداد پیدا می‌کند. بسیاری از چیزهایی که به انگیزه‌های اقتصادی نسبت داده می‌شوند عملا در مطالبه برای به رسمیت شناخته شدن ریشه می‌دوانند و نمی‌توان آن‌ها را صرفا با ابزارهای اقتصادی برآورده کرد. هگل می‌گوید موتور محرکه‌ی تاریخ بشر مبارزه برای به رسمیت شناخته شدن است و تنها راه حل عقلانی برای این مطالبه بازشناسی یکسان کرامت همه انسان‌هاست. از آن زمان تاکنون طرفداران به رسمیت شناخته شدن بر اساس ملیت، دین، فرقه، نژاد، قومیت یا جنسیت یا کسانی که می‌خواهند برتر شناخته شوند این شناسایی عام کرامت را به چالش کشیده‌اند.»

📌 سیاست هویت در ایران

در دهه 60 و 70 شمسی، گفتمان سیاسی در ایران حول دو جناح چپ و راست شکل می‌گرفت. چپ‌ها گرایشات سوسیالیستی بیشتری داشتند و محافظه‌کاران با بخش سنتی جامعه همسویی داشتند. چپ‌ها از نیمه دهه 70 اصلاحطلب شدند و گرایشات لیبرالی پیدا کردند و راست‌ها به دو دسته توسعه گرا (مانند کارگزاران سازندگی) و اصولگرا و حامیان بازگشت به اصول انقلاب اسلامی تقسیم شدند. در دهه نود هر چه به انتهای این دهه نزدیک شدیم، شکاف‌هایی چون مسئله زنان، اقلیت‌ها، قومیت‌ها و سبک‌های زندگی مؤثرتر و مهمتر از شکاف چپ و راست شد. هر چقدر حاکمیت در مسائل اجتماعی و فرهنگی به سمت اعمال محدودیت، سانسور و فیلترینگ رفت بخش‌هایی از جامعه نیز برای حفظ سبک زندگی خود تلاش کرد.
گروه‌های سیاسی نیز برای جلب آرای عمومی، هر یک به سمت یکی از این مسائل رفتند. گروهی در پی کسب آرای اقوام و مذاهب دیگر بودند و گروهی دیگر از نمادهای سبک‌های زندگی متفاوت بهره گرفت. مسئله اصلی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دموکراسی، آزادی، عدالت و مسائلی از این دست نبود. مولوی عبدالحمید، قاسم سلیمانی، محمدرضا شجریان و امیر تتلو هر یک به عنوان نمادهایی برای جلب آرای بخشی از جامعه به کار گرفته شدند. به علاوه در عکس‌های تبلیغاتی کاندیداهای سنت‌گرا از چهره زنانی استفاده شد که در قرائت رسمی بدحجاب نامیده می‌شوند. زنانی که با همان پوشش بعد از انتخابات مورد ارشادِ گشت‌های انتظامی قرار می‌گیرند. زنانی که خارج از این رویدادها کرامت شان حفظ نمی‌شود. امروز مسئله زنان به چالشی مهم برای جامعه ایران بدل شده، مسئله‌ای که می‌تواند برای جامعه‌ی دو قطبی ایران سرنوشت‌ساز باشد.

🔴 متن کامل

◽️@UTfinance◽️
چرا سوسیالیست نیستم | گفت‌وگو با مسعود یوسف حصیرچین

ویدئو را اینجا ببینید:
https://youtu.be/KMaqH9LSPJQ

در جدیدترین قسمت از پادکست هفده هفتادوشش با آقای مسعود یوسف حصیرچین، مترجم کتاب «چرا سوسیالیست نیستم»، نوشته رند پال صحبت می‌کنیم.
رند پال، سناتور ایالت کنتاکی در سنای آمریکاست که با ایده‌ها و نظرات لیبرترین شناخته می‌شود.
در کتاب «چرا سوسیالیست نیستم»، رند پال به بررسی مفهوم سوسیالیسم و تجربیات مختلف ملت های جهان در ایجاد یک آرمان‌شهر سوسیالیستی می‌پردازد.

آنچه در این پادکست خواهید شنید:

-سوسیالیسم چیه؟
-تفاوت سوسیالیسم و بازار آزاد چیه؟
-دولت رفاه چیه؟
-اسکاندیناوی سوسیالیستی است؟
-نابرابری درآمد، به معنای رفاه کمتر است؟
-سوسیالیسم و تقابل با ذات انسان
-چرا سوسیالیسم به اقتدارگرایی منجر می‌شود؟
-نقد سوسیالیست ها به کتاب «چرا سوسیالیست نیستم»
-علاقه سوسیالیست‌ها به بحران


کانال تلگرام آقای یوسف حصیرچین : https://www.tg-me.com/yusefmasoud

@Podcast1776
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ویدیوکست

اقتصاد اتریشی چیه؟

پادکست خوره کتاب

◽️@utfinance◽️
2024/09/27 19:18:50
Back to Top
HTML Embed Code: